❇️ اعمال روزها و شب های #هفته
🙏 آداب ، اعمال ، ادعیه ، استعاذه ، تسبیح و نماز روز #دوشنبه
👉🏻 1da.ir/pxKPaI
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏 سلام بر #فاطمیه و صاحب آن حضرت #فاطمه #زهرا سلام الله علیها اول مدافع و فدایی ولایت
◀️ حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) یک شخص دارد و یک شخصیت.
◀️ شخص فاطمه علت همه چیز است طبق حدیث شریف «یا احمد لولاک لما خلقت الافلاک و لولا علی لما خلقتک و لو لا فاطمه لما خلقتکما». فاطمه علت خلقت امیرالمومنین و پیامبر و افلاک و همه چیز است اما اینجا شخصِ خودش را فدای شخص امیرالمومنین میکند و علنی هم دفاع میکند.
◀️ زهرای مرضیه همان بانویی است که از نابینایی حجاب گرفت به علت اینکه او نامحرم است. اما همین زهرای مرضیه که به خاطر نابینایی احتیاط میکند، برای دفاع از حریم ولایت بیرون میآید و در مسجد با صدای رسا و بلند خطبه میخواند.
◀️ اگر ما میخواهیم احیا کننده فاطمیه باشیم باید این فرهنگ احیا شود که برای ولایت باید علنی دفاع کرد و تمام مصلحت اندیشیها و مسائل این چنینی را کنار گذاشت.
👁کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🍀 "در #نوافل_شب ( #سحر
#نماز_شب. ) ، به مقام شامخ حضرت #زهرا سلام الله علیها توجه کنید و بدانید که استمداد گرفتن از آن حضرت ، موجب ترقی و قرب معنوی می شود و خداشناسی انسان را زیاد می کند. همچنین قبل از اذان #صبح ، #صلوات حضرت زهرا سلام الله علیها را بفرستید.“
⬅️ مرحوم آیت الله #شاه_آبادی استاد اخلاق حضرت امام خمینی ره
📎 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ هرسوره ای که سوره ي #کوثر نمیشود
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ﴿۱﴾
ما تو را [چشمه] كوثر داديم (۱)
فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ﴿۲﴾
پس براى پروردگارت نماز گزار و قربانى كن (۲)
إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ ﴿۳﴾
دشمنت خود بى تبار خواهد بود (۳)
📜 1da.ir/8qJq
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ علائق ميان پيغمبر اكرم و زهرا سلاماللَّه عليهما
📜 ايام، ايام #فاطميه و ايام مصيبت است و طبق معمول اگرچه من مقيد نيستم كه در همه مجالس ذكر مصيبت بكنم ولى وقتى كه ايام ايام مصيبت باشد ذكر مصيبت مىكنم و اين را در جاى خود يك امر لازم مىدانم.
وجود مقدس #فاطمه_زهرا سلاماللَّه عليها بعد از پدر بزرگوارش عمر زيادى نكرده است. اگرچه نقلها و روايات مختلف است: چهل روز، هفتاد و پنج روز، نود و پنج روز، تا شش ماه هم گفتهاند ولى بيشتر هفتاد و پنج روز و يا نود و پنج روز مىگويند كه اين ايام در حسابِ هفتاد و پنج روز [بعد از رحلت پيغمبر اكرم] ايام فاطميه است.
علائق ميان پيغمبر خدا و دختر بزرگوارش فاطمه سلاماللَّه عليها از نظر معنوى بيش از حد علائق عادى يك پدر و دختر است. پيغمبر اكرم دخترهاى ديگر هم داشت گو اين كه آنها از حضرت زهرا بزرگتر بودند و در زمان حيات خودِ پيغمبر اكرم از دنيا رفتند. پيغمبر صلى الله عليه و آله پسر هم پيدا كرد: ابراهيم بن رسول اللَّه كه در هجده ماهگى از دنيا رفت. ولى احدى حتى اهل تسنن آنچه را كه درباره فاطمه از پيغمبر اكرم نقل كردهاند هرگز نه درباره دخترهاى ديگر و نه درباره آن فرزند هجده ماهه از پيغمبر نقل كردهاند.
حتى دشمنهاى پيغمبر به حكيم بودن او اعتراف دارند؛ يعنى پيغمبر هيچ كارى را حسابنشده نمىكرد و هيچ سخنى را حسابنشده نمىگفت. پيغمبر صلى الله عليه و آله اهل اغراق و مبالغه نبود؛ هر جملهاى كه مىگفت، به آخرين عكسالعمل آن جمله توجه داشت و هر كارى كه مىكرد روى حساب بود. اگر وقتى كه زهرا وارد بر پيغمبر مىشد پيغمبر او را مخصوصاً پهلوى خودش مىنشاند، اين صرفاً يك عاطفه نبود كه چون خيلى دوستش داشت و لذت مىبرد اين كار را مىكرد. خيلى دوستش داشت و لذت هم مىبرد ولى كار پيغمبر بالاتر از اين بود كه فقط به خاطر دوست داشتن باشد؛ يعنى حكمت هم در اينجا وجود داشت؛ يعنى درس بود، حساب بود، تعليم بود. با اين عملش مىخواست مردم چيز بفهمند. اگر دست دخترش را مىبوسيد و حتى ميان دو پستان او را مىبوسيد و مىگفت من بوى بهشت از زهرا مىشنوم، مىخواست مردم از اين كار مطلب بفهمند.
پيغمبر كسى نبود كه ميان بچههايش از آن جهت كه بچه او هستند تبعيض قائل بشود، همين طور كه ميان افراد عادى مسلمانان هم تبعيض قائل نمىشد؛ ولى فضيلتها را هم ناديده نمىگرفت. خود مكتب اسلام هم چنين مكتبى است. اسلام مكتب تبعيض نيست ولى مكتب ديدن فضيلتها هست؛ مكتب تبعيض نيست ولى متقى را بر غيرمتقى ترجيح مىدهد، عالم را بر جاهل ترجيح مىدهد، مجاهد را بر غير مجاهد ترجيح مىدهد؛ فضيلت را ترجيح مىدهد. پيغمبر صلى الله عليه و آله در بچههايش هم از آن جهت كه بچهاش بودند تبعيض قائل نبود ولى فضيلت را بر غيرفضيلت ترجيح مىداد، فوقالعاده هم ترجيح مىداد.
اين بود كه همه آشنايان و نزديكان مىدانستند كه چه علائقى ميان اين پدر و دختر حكمفرماست و اين علائق، طرفينى بود، واقعاً در حدى بود كه بايد آن را «عشق» ناميد. براى زهرا زندگى بعد از پيغمبر اصلًا معنى و مفهوم نمىتوانست داشته باشد. وقتى كه پدرش به او خبر مىدهد كه تو بعد از من سريعاً به من ملحق خواهى شد زهرا خوشحال مىشود، لبخند مىزند. اين همان حالت يك عاشق است.
پيغمبر كه از دنيا رفت، وقتى كه او را در خانه خودش دفن كردند گفتند كه زهرا را خبر نكنيد، اگر پرسيد پيغمبر را در كجا دفن كرديد محل قبر پيغمبر را به زهرا نشان ندهيد براى اين كه ممكن است سر قبر پيغمبر بيايد و خيلى ناراحتى كند. انس بن مالك آمد خدمت زهرا. زهرا از او سؤال كرد فرمود: انس! پيغمبر را دفن كرديد؟
عرض كرد: بله يا بنتَ رسولِ اللَّه. فرمود: اين چه دلى بود كه شما داشتيد؟! شما چطور دلتان آمد و حاضر شديد بر قبر پيغمبر خاك بريزيد؟! قبر پدرم كجاست؟
انس گفت: يا بنتَ رسولِ اللَّه خواهش مىكنيم اين سؤال را از ما نفرماييد. ما مىترسيم قبر را نشان بدهيم و شما برويد ناراحت بشويد. فرمود: خيال كردهايد شما مىتوانيد قبر دوست را از دوستش مخفى كنيد؟ نمىدانيد كه دوستى و عشق راهى دارد غير از اين راههاى معمول؟ نوشتهاند زهرا آمد و خاكها را بر مىداشت و مىبوييد تا رسيد به آنجا كه مدفن پيغمبر است. نالهاش بلند شد و گفت: اينجاست قبر پدرم پيغمبر:
ارادوا لِيُخْفوا قَبْرَهُ عَنْ وَلِيِّهِ
وَ طيبُ تُرابِ الْقَبْرِ دَلَّ عَلَى الْقَبْر
☑️ مجموعه آثار استاد شهيد #مطهرى ، ج30، ص: 296
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2