eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
5.1هزار دنبال‌کننده
16.8هزار عکس
2.6هزار ویدیو
1.7هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
36 ▪️ زیارت عاشورای معروفه همان زیارتی معروف و مشهوری است كه برای زیارت امام حسین(ع) در روز عاشورا وارد شده . زیارت عاشورای غیر معروفه با زیارت معروفه متداوله در اجر و ثواب شریك است بدون مشقت گفتن صد مرتبه لعن و صد مرتبه سلام ( یعنی در این زیارت غیر معروفه دیگر صد مرتبه لعن و صد مرتبه سلام كه در زیارت عاشورای معروفه وارد شده، وجود ندارد) و این برای آنانكه شغل مهمی دارند فوزی است عظیم. ▪️به نیابت از آقا و مولایمان امام زمان علیه السلام با هم را چهل روز زمزمه میکنیم :👇 ♦️🔊📜 السَّلامُ عَلَیكَ یا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیكَ یا ابْنَ الْبَشِیرِ النَّذِیرِ وَ ابْنَ سَیدِ الْوَصِیینَ ..... 👈 نرم افزار زیارت ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
📚 «چهل جام معرفت از » ✍️استاد مهدی 👈شما میتوانید آن را از دریافت کنید https://taaghche.com/book/82652 ◀️ کانال انس با 🆔 @sahife2
واثیب من حرمنی بالبذل واکافی من قطعنی بالصله. امام سجاد عليه‏السلام در پيشگاه خداوند عرض مى‏كند: بار الها! موفقم بدار تا كسى كه مرا محروم نموده از بذل و بخشش برخوردار سازم، و عمل كسى را كه از من بريده و قطع رحم نموده، با صله و پيوند مكافات نمايم.
...ازمنظری دیگر،دعای مکارم الاخلاق،صف آرایی جنود عقل وجهل است. هرعبارت گویی ایستادگی یکی از سربازان عقل دربرابرابلیسی از لشکر جهل رابه نمایش گذاشته است. مثلابذل وبخشش دربرابر کسی که مرا محروم کرده؛بخشندگی ازجنود عقل، وحرمان ازجنود جهل است. یا عبارت بعد،«صله»دربرابرکسی که با من قطع رابطه کرده است. این از جمله کارهایی است که شیطان به صراحت اعلام نموده است؛ آیه 27سوره مبارکه بقره«...ویقطعون ما امرالله به آن یوصل...» قطع میکند آنچه را که خداوند امر به«وصل»ان کرده است. یکی از موارد آیه، همین عبارت امام سجاد علیه السلام است. «تاکتیکی دربرابر دشمن.» خداوندا مرا موفق کن با آن که بامن قطع کرده،پیوند برقرار کنم.
دو غريزه‏ى قوى و نيرومند است كه با سرشت تمام حيوانات و همچنين انسانها آميخته است: يكى غريزه‏ى «حب ذات» و آن ديگر «غريزه‏ى جنسى». غريزه‏ى حب ذات براى ابقا و صيانت شخص است، و غريزه‏ى جنسى براى ابقاى نوع و صيانت نسل.
در انسانها علاوه بر حب ذات، دگردوستى كه از تمايلات عالى انسانى است وجود دارد و حيوانات فاقد آن هستند. غريزه‏ى حب ذات، مانند غريزه‏ى جنسى خود به خود در وجود حيوانات و انسان شكوفا مى‏گردد و نيازى به پرورش ندارد، اما دگردوستى در وجود انسانها، گر چه ريشه‏ى فطرى دارد، ولى مانند ساير تمايلات عالى انسانى ضعيف است و بايد در پرتو پرورش و حمايتهاى تربيتى تقويت شود تا آنطور كه بايد از قوه به فعليت بيايد. اگر اطفال در دامن پدران و مادرانى تربيت شوند كه خود داراى سجاياى انسانى و تعاليم معنوى باشند فرزندانشان با مشاهده‏ى اعمال والدين و اطرافيان با همان صفات بار مى‏آيند و از مزاياى انسانى برخوردار مى‏گردند، اما اگر والدين فاقد دگردوستى و ساير صفات انسانى باشند و تنها غريزه‏ى حب ذات در وجودشان حكومت نمايد، اطفالشان نه تنها از دگردوستى بى‏نصيب خواهند بود، بلكه ممكن است حب ذاتشان به زياده‏روى گرايش يابد و در نتيجه، اطفال دچار خودخواهى و خويشتن پرستى گردند و بر اثر بى‏اعتنايى مردم به تمايل درونى آنان تا پايان عمر در رنج و عذاب باشند.
خداوند پيمبران را بين مردم فرستاد تا قوم خود را انسان بسازند، صفات انسانى را در ضمير آنان پرورش دهند و از كمالات معنوى و تعالى روحانى برخوردارشان سازند. اصول اساسى انسانيت آنقدر ارزنده و مهم است كه اگر روزى فرارسد كه تمام مردم روى زمين واجد آن اصول باشند و عملا آنها را با يكدگر رعايت نمايند با تمام اختلافاتى كه از نظر عقيده، نژاد، زبان، و ديگر جهات با يكديگر دارند همه با هم در كمال سعادت و سلامت زيست خواهند نمود و از نعمت آسايش و رفاه بهره‏مند خواهند بود. حضرت موسى بن جعفر عليه السلام فرموده: مردم تمام كره‏ى زمين در رحمت و آسايش هستند و خوب زندگى مى‏كنند مادامى كه داراى سه صفت باشند: اول آنكه يكديگر را دوست بدارند و نسبت به هم علاقه‏ى انسانى داشته باشند. دوم آنكه در امانتهاى مالى به يكديگر خيانت ننمايند، سوم آنكه اعمالشان بر وفق حق و عدل باشد. ملاحظه مى‏كنيد كه امام موسى بن جعفر عليهماالسلام اولين صفتى را كه در اين حديث مايه‏ ى رحمت و سعادت انسانها شناخته و از آن نام برده است دگردوستى و ابراز محبت مردم نسبت به يكديگر است. اگر افراد يك جامعه در شادى هم شاد شوند و در غم هم متاثر گردند، از اين ابراز مسرت و اظهار همدردى پيوستگى و علاقه‏ى چشمگيرى در آن جامعه به وجود مى‏آيد و همه‏ى مردم از آن همبستگى بهره‏مند مى‏گردند.
خداوند در قرآن شريف وقتى از صفات حميده و سجاياى انسانى رسول گرامى نام مى‏برد، اول از علاقه‏ى شديد آن حضرت به مردم سخن مى‏گويد و خاطرنشان مى‏نمايد كه مصائب و آلام، رنجها و سختيهاى شما بر پيمبر گرامى بسيار سنگين و جانكاه است و از شدايد و گرفتاريهاى شما سخت رنج مى‏برد و متالم مى‏گردد. لقد جاءكم رسول من انفسكم عزيز عليه ما عنتم. پيمبرى از جنس خودتان بين شما آمده است كه مصائب و شدايدتان بر آن حضرت بسيار سنگين و گران است. پيشواى گرامى اسلام، جهل و نادانى، فقر و تهيدستى، درد و بيمارى، اختلاف و پراكندگى، بدبينى و بدخواهى، و خلاصه هر عيب و نقص مادى و معنوى را كه در شما مى‏بيند سخت رنجيده‏خاطر مى‏شود و از آن مصائب متالم و متاثر مى‏گردد. خداوند بزرگ به كسانى كه طالب خشنودى و رضاى او هستند و به سعادت ابدى روز جزا علاقه دارند راه نيل به اين هدف مقدس را ارائه نموده و در قرآن شريف فرموده است: لقد كان لكم فى رسول‏الله اسوه حسنه. در گفتار و رفتار خويش به پيمبر اسلام تاسى كنيد و روش آن حضرت را اسوه و الگوى كارهاى خود قرار دهيد و دگردوستى از جمله‏ى اوصاف پيشواى اسلام است و ما بايد اين خلق پسنديده را از آن حضرت بياموزيم و عملا به كار بنديم.