🙏 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ وَفِّقْنِي لِقَبُولِ مَا قَضَيْتَ لِي وَ عَلَيَّ
خدايا! بر محمّد و آلش درود فرست، و مرا به پذيرفتن هر #سود و #زيان اى كه برايم مقدور كردهاى موفق دار
🍀« در تفسير فخر رازى در ذيل آيه " إِنَّ الإِنسان لَفى خُسر" آمده است: معناى اين سوره را از مرد يخ فروشى دريافتم كه فرياد مىزد و مىگفت: به كسى كه سرمايهاش ذوب مىشود رحم كنيد، به كسى كه سرمايهاش ذوب مىشود مهربانى كنيد. به نفس خود گفتم: اين معناى إِنَّ الإِنسان لَفى خُسر است كه عصر و زمان بر او مىگذرد و عمرش پايان مىگيرد و ثوابى كسب نمىكند در اين حال زيانكار است. »
👤استاد حسین #انصاریان ( اینجا)
#چهاردهم #دعا_چهاردهم_13
#سرعت_اجابت_دعای_مظلوم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🌺#وصیتنامه قابل تامل شهید مدافع حرم شهید محمد #هادی_ذوالفقاری - محل شهادت: سامرا - مدفون در #وادی_السلام #نجف ( متن کامل ) با ذکر فاتحه و #صلوات 🔊 اینجا بشنوید
️*️⃣کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #نساء
#نساء_136
* يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ ءَامِنُواْ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَبِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْكِتَبِ الَّذِي أَنْزَلَ مِنْ قَبْلُ وَمَنْ يَكْفُرْ بِاللَّهِ وَ مَلئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ ورُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الْأَخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَلاً بَعِيداً
اى كسانى كه ایمان آورده اید! به خداوند و پیامبرش و كتابى كه بر پیامبرش نازل كرده و كتابى كه پیشتر فرستاده است، (به همه ى آنها) ایمان (واقعى) بیاورید. و هر كس به خدا و #فرشتگان و كتب آسمانى و پیامبرانش و روز #قیامت كفر ورزد پس همانا گمراه شده است، گمراهى دور و درازى.
* مراد آیه یا آن است كه: اى مؤمنان! گامى فراتر نهید وبه درجات بالاتر دست یابید، یا آنكه بر ایمانتان براى همیشه استوار بمانید و اندكى از آن عدول نكنید.
#ایمان داراى درجاتى است، چنانكه در آیات دیگر نیز مى فرماید: «والذین اهتدوا زادهم هدى» كسانى كه #هدایت شدند خداوند به هدایت آنان بیافزاید، «لیزدادوا ایماناً مع ایمانهم » تا ایمانى بر ایمان خویش بیافزایند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_97
اين خطبه، پيرامون مقايسه ياران حضرت علی علیه السلام با ياران پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله سخن مى گويد.
❇️ بخش ششم: مقایسه #اصحاب و #یاران #پیامبر و #امام
👈 لَقَدْ رَأَيْتُ أَصْحَابَ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه وآله) فَمَا أَرَى أَحَداً يُشْبِهُهُمْ مِنْكُمْ، لَقَدْ كَانُوا يُصْبِحُونَ شُعْثاً غُبْراً وَ قَدْ بَاتُوا سُجَّداً وَ قِيَاماً، يُرَاوِحُونَ بَيْنَ جِبَاهِهِمْ وَ خُدُودِهِمْ وَ يَقِفُونَ عَلَى مِثْلِ الْجَمْرِ مِنْ ذِكْرِ مَعَادِهِمْ، كَأَنَّ بَيْنَ أَعْيُنِهِمْ رُكَبَ الْمِعْزَى مِنْ طُولِ سُجُودِهِمْ. إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ هَمَلَتْ أَعْيُنُهُمْ حَتَّى تَبُلَّ جُيُوبَهُمْ، وَ مَادُوا كَمَا يَمِيدُ الشَّجَرُ يَوْمَ الرِّيحِ الْعَاصِفِ خَوْفاً مِنَ الْعِقَابِ وَ رَجَاءً لِلثَّوَاب.
*من اصحاب محمد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم را ديدم، اما هيچ كدام از شما را همانند آنان نمى نگرم، آنها صبح مى كردند در حالى كه موهاى ژوليده و چهره هاى غبار آلوده داشتند، شب را تا صبح در حال سجده و قيام به عبادت مى گذراندند، و پيشانى و گونه هاى صورت را در پيشگاه خدا بر خاك مى ساييدند، با ياد معاد چنان نا آرام بودند گويا بر روى آتش ايستاده اند. بر پيشانى آنها از سجده هاى طولانى پينه بسته بود (چون پينه زانوهاى بزها) اگر نام خدا برده مى شد چنان مى گريستند كه گريبان هاى آنان تر مى شد. و چون درخت در روز تند باد مى لرزيدند، از كيفرى كه از آن بيم داشتند، يا براى پاداشى كه به آن اميدوار بودند.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 یاران واقعى پیامبر چنین بودند!
* ويژگى هاى کوفيان و شاميان
* کدام يک از #صحابه؟ همه صحابه پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) یا بعضی همچون: سلمان ها، بوذرها، عمّارها و مقدادها؟
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_14
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
«14» اللَّهُمَّ وَ إِنْ كَانَتِ الْخِيَرَةُ لِي عِنْدَكَ فِي تَأْخِيرِ الْأَخْذِ لِي وَ تَرْكِ الانْتِقَامِ مِمَّنْ ظَلَمَنِي إِلَى يَوْمِ الْفَصْلِ وَ مَجْمَعِ الْخَصْمِ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَيِّدْنِي مِنْكَ بِنِيَّةٍ صَادِقَةٍ وَ صَبْرٍ دَآئِمٍ
«15» وَ أَعِذْنِي مِنْ سُوءِ الرَّغْبَةِ وَ هَلَعِ أَهْلِ الْحِرْصِ وَ صَوِّرْ فِي قَلْبِي مِثَالَ مَا ادَّخَرْتَ لِي مِنْ ثَوَابِكَ وَ أَعْدَدْتَ لِخَصْمِي مِنْ جَزَآئِكَ وَ عِقَابِكَ وَ اجْعَلْ ذَلِكَ سَبَباً لِقَنَاعَتِي بِمَا قَضَيْتَ وَ ثِقَتِي بِمَا تَخَيَّرْتَ
«16» آمِينَ رَبَّ الْعَالَمِينَ إِنَّكَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ وَ أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
خدايا! اگر خير من نزد تو در اين است كه در گرفتن حقّم تأخير افتد و انتقام از كسى كه به من ستم روا داشته، تا روز جدا شدن حق از باطل و جايگاه گرد آمدن مدعيان متروك گذاشته شود، همان را در حق من عملى فرما. پس بر محمّد و آلش درود فرست، و مرا از جانب خود، به نيّت صادقانه، و پايدارى هميشگى يارى فرما،
و از ميل و رغبت بد و بىقرارى اهل حرص پناه ده و نقشى از ثوابى كه براى من ذخيره كردهاى، و كيفر و عقابى كه براى دشمنم مهيا ساختهاى، در دلم به تصوير آر، و آن را وسيلهاى براى خرسندى و رضايت من نسبت به آنچه كه برايم مقدور كردهاى، و اطمينان به آنچه كه برايم انتخاب فرمودهاى قرار ده.
اى پروردگار جهانيان! دعايم را مستجاب كن؛ همانا تو دارى احسان بزرگى و بر هر كارى توانايى.
#چهاردهم #دعا_چهاردهم_14
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_14
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
#انواع_ظلم
#ظلم_در_قرآن_36_عنوان مقدمه
#مقدمه 1
❇️ اهل لغت #ظلم را به #ستم، خوردن حق مردم، كار ضد #عدالت، چيزى را در غير محل خود قرار دادن معنا كردهاند.
در معارف اسلامى انواع ظلم ها را تحت سه عنوان آوردهاند:
حضرت باقر عليه السلام فرمود:
الظُّلْمُ ثَلاثَةٌ:
ظُلْمٌ يَغْفِرُهُ اللّهُ،
وَ ظُلْمٌ لايَغْفِرُهُ اللّهُ،
وَ ظُلْمٌ لايَدَعُهُ.
فَامَّا الظُلْمُ الَّذى لايَغْفِرُهُ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ فَالشِّرْكُ بِاللّهِ،
وَ امَّا الظُّلْمُ الَّذى يَغْفِرُهُ اللّهُ عَزَّوَ جَلَّ فَظُلْمُ الرَّجُلِ نَفْسَهُ فيما بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللّهِ عَزَّوَجلَّ،
وَ امَّا الظُّلْمُ الَّذى لايَدَعُهُ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ فَالْمُدايَنَهُ بَيْنَ الْعِبادِ.
ظلم سه نوع است:
1. ظلمى كه خداوند مىبخشد
2. و ظلمى كه نمىبخشد
3. و ستمى كه مكافاتش را در دنيا و آخرت وانمى گذارد.
1. اما ستمى كه نمىبخشد شرك است،
2. اما ظلمى كه مىبخشد گناهى است كه مؤمن بين خود و خدا دارد
3. و اما ستمى كه وا نمىگذارد كليه حقوقى است كه مردم به يكديگر دارند و در موارد آن حقوق ظلم شده است.
4. 👈ادامه دارد ...
5. ✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 114
6. #چهاردهم
7. ◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
8. 🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_14
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
#انواع_ظلم
#ظلم_در_قرآن_36_عنوان مقدمه
#مقدمه 2
❇️ مشرك #ظالم است؛ زيرا غير خدا را كه مخلوقى ضعيف و ذليل و فقر محض است، شريك خدا قرار داده و عبادت را در غير محلّش برده و به جاى طاعت از حق، معصيت گذاشته. البته مشرك اگر به خود آيد و دست از شرك بردارد و به توبه وانابه متوسّل شود مورد آمرزش قرار مىگيرد.
و مؤمن معصيت كار هم ظالم است؛ زيرا از خواسته مولا ومحبوبش روى گردانده و دچار هوا و هوس شده و قدرت و قوت خويش را به جاى اين كه خرج عمل صالح كند مصرف گناه نموده است.
اما متجاوز به حقوق مردم ظالم است؛ زيرا آنچه حق مردم بوده، به زور و عنف و به جبر و قدرت از مردم سلب كرده و يا حقى كه از پدر و مادر و زن و فرزندان و ساير مردم بر عهده داشته، رعايت ننموده است.
كليه آيات قرآن و روايات در رابطه با ظلم خارج از اين سه عنوان نيست كه قرآن در سى و شش مرحله آن را بيان كرده است ... (در ادامه خواهد آمد انشاالله )
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 114
#چهاردهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2