eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
4.9هزار دنبال‌کننده
16.5هزار عکس
2.3هزار ویدیو
1.5هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
🗣« بروید صحیفه سجادیه را بخوانید و در آن تدبر کنید.... همین دعای " دعای صحیفه سجادیه " یک کتاب درس زندگی و درس است» 👤 🙏کانال انس با 🆔 @sahife2
برنامه ی 4 2 پیک محبت و دوستی ✳️ حضرت امام زین العابدین علیه السلام پیک محبت بود . این هم عجیب است: راه می رفت، هرجایی کسی را می دید، هرجا غریبی را می دید، فقیر و مستمندی را می دید ... به او محبت می کرد و به خانه خودش می آورد ... روزی یک عده جذامی را دید (همه از جذامی فرار می کنند . .). از اینها دعوت کرد، این را به خانه خود آورد . خانه امام زین العابدین علیه السلام، خانه مسکینان و یتیمان و بیچارگان بود . (مجموعه آثار، ج 18، ص 34 ) 👤 شهید مرتضی ره 👈 ادامه دارد .... علیه السلام ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
اللهم... وَ جَلِّلْنِى رِضَاكَ خداوندا خوشنوديت را بر من بپوشان (شامل حال من گردان)
📙بخشی از : ✍ نامه امام صادق علیه السلام به شیعیان 🙏بسیار پر محتواست توصیه میشود لااقل یکبار ان را بخوانید https://eitaa.com/sahife2/49081
با تشکر از همه دوستان مشارکت کننده در بحث امروز (برداشت من)( نویسنده - خواننده و نشر دهنده این کلام نورانی ) اجرتان با صاحب این کتاب با عظمت امام سجاد علیه السلام
بسم الله الرحمن الرحيم و جللنى رضاك. پروردگارا! تمام وجود مرا با جامه‏ى و خشنوديت بپوشان.
کنایه از اینکه سراسر زندگی من ی تو باشد،حالات،افکار،اعمال و.....دغدغه من رضای توست. عقربه ی قبله نمای وجودم لرزان و ناآرام است مگر همسو و هم جهت با تو شود و این تنها در صورتی ممکن است که عظمت تورا درک کنم «ذلک لمن خشی ربه» فرموده اند؛برای ایجاد خشیت راه میان بری هست و آن «»است.
جلله غطاه، و منه جلل المطر الارض اذا عمها و طبقها فلم يدع شيئا الا غطى عليه. «جلله» يعنى او را پوشاند و بر همين اساس وقتى كه باران ببارد و تمام زمين را فراگيرد، گفته مى‏شود: «جلل المطر»، يعنى باران هيچ جاى زمين را فروگذار نكرد جز اينكه آنرا پوشاند و فراگرفت.
كلمه ‏ى «» در روایات اهلبیت در دو مقام، دو معنى از آن اراده و به پيروان خود توصيه نموده ‏اند.
اول آنكه در گفتار و رفتار خود مراقب رضاى الهى باشند و براى خشنودى مخلوق، خداى را به غضب نياورند. رسول اكرم (ص) فرموده: من طلب رضا مخلوق بسخط الخالق سلط الله عز و جل عليه ذلك المخلوق. هر كس رضايت مخلوقى را به سخط بارى تعالى طلب نمايد، خداوند آن مخلوق را بر وى مسلط خواهد نمود.
دوم آنكه قضاى الهى را با رضايت خاطر و حسن قبول تلقى نمايند، خواه بر وفق ميلشان باشد يا برخلاف ميلشان. امام صادق (ع) فرمود: راس طاعه الله الصبر و الرضا عن الله فى ما احب العبد او كره. سرلوحه‏ ى طاعت بارى تعالى صبر و رضاى بنده از خداوند است در آن چيزى كه آن را دوست دارد يا نسبت به آن بى‏رغبت است.
جوارح به اعضايى گفته مى‏شود كه فعاليتشان در اراده و اختيار ماست. كسى كه مى‏خواهد در تمام اعمال ارادى خود طبق راى بارى تعالى قدم بردارد و همچنين مى‏خواهد تمام مقدرات خداوند را هر چند برخلاف خواسته ‏ى اوست، راضى و تسليم باشد، بايد همواره در افكار و اعمال خويش مراقبت نمايد و مجاهده كند كه به انحراف گرايش نيابد و برخلاف رضاى او نينديشد و عملى انجام ندهد، و اين پيروزى بزرگ نصيب افرادى مى‏شود كه خود در اين كار تصميم قاطع دارند و از خداوند نيز درخواست توفيق مى‏نمايند. حضرت على بن الحسين عليه السلام، آن بنده ‏ى مطيع خدا و رسول (ص)، براى نيل به اين هدف مقدس، در این فقره دعاى ، به پيشگاه الهى عرض مى‏كند: و جللنى رضاك. بار الها! كليه‏ ى انديشه‏ ها و افكارم را از درون و همه‏ ى گفتار و رفتارم را از برون و خلاصه، تمام وجودم را در پوشش كامل و خشنودى خودت قرار ده.
اگر كسى با حضور مردم لب فرومى‏بندد و حرف نمى‏زند تا زبانش به گناه آلوده نشود و برخلاف رضاى خداوند سخنى نگويد، اما همان موقعى كه ساكت است فكر گناه در سر مى‏پرورد و به تعدى و تجاوز به حقوق اين و آن مى‏انديشد، اگر كسى دستى به ترازو دارد تا به مردم كم ندهد و حق دگران را تضييع ننمايد، اما همان موقع به غيبت مسلمان گوش فرا داده و سخنان غيرمشروع را استماع مى‏نمايد ، اين قبيل افراد در مقام عمل، خوب و بد را به هم آميخته ‏اند و خشنودى و خشم خداوند درباره آنان نسبى است. .
ائمه ى معصومين عليه ‏السلام ، طالب رضاى مطلق او هستند و در جميع شئون زندگى، حتى در امور بسيار عادى، خشنودى و رضاى خداوند را رعايت مى‏نمايند. در روايت است كه وقتى حضرت زين‏العابدين (ع) نزد يزيد برده شد، تصميم به قتل آن حضرت گرفت. او را به حضور طلبيد و مقابل خود نگاه داشت تا با حضرت سخن بگويد، شايد بين كلماتش به چيزى برخورد نمايد كه مستمسك قتلش شود. امام (ع) به سئوالات او پاسخ داد و همان موقع كوچكى در دست داشت كه با انگشتان خود مى‏گرداند. يزيد گفت: من با شما سخن مى‏گويم، به من جواب مى‏دهيد و در همان حال با انگشتانت تسبيح را مى‏گردانى، اين چيست؟ امام (ع) فرمود: حدثنى ابى عن جدى صلى الله عليه و آله انه كان اذا صلى الغداه و انفتل لا يكلم حتى ياخذ سبحه بين يديه پدرم از جدم رسول اكرم (ص) حديث نمود كه وقتى را مى‏خواند و فراغت مى‏يافت، بدون اينكه با كسى سخنى بگويد، تسبيحى را كه مقابلش بود برمى‏داشت و مى‏گفت: اللهم انى اصبحت اسبحك و احمدك و اهللك و اكبرك و امجدك بعدد ما ادير به سبحتى " بار الها! كردم ترا تسبيح مى‏گويم، حمد مى‏نمايم، به كلمه ‏ى توحيد يادت مى‏كنم، تكبيرت مى‏گويم، و تمجيدت مى‏نمايم به عدد دانه ‏هاى تسبيحى كه مى‏گردانم " سپس تسبيح را به دست مى‏گرفت و مى‏گرداند، در حالى كه سخنان عادى خود را مى‏گفت بدون اينكه تسبيح بارى تعالى را بگويد و مى‏فرمود: اين گرداندن تسبيح، ذكر خدا محسوب مى‏شود، و من اين كار را به پيروى از جدم رسول اكرم (ص) انجام مى‏دهم. يزيد چند بار گفت: من با هيچ يك از شماها سخن نگفتم، مگر آنكه به من پاسخى پيروزمندانه داديد.
كسى كه حركات و سكناتش بر وفق رضاى بارى تعالى انجام مى‏شود، گناه نمى‏كند و دامنش به پليدى معصيت آلوده نمى‏گردد. چنين انسانى از عذاب الهى در امان است و از رحمت واسعه‏ ى او برخوردار. على (ع) فرموده: امره قضاء و حكمه و رضاه امان و رحمه.امر پروردگار جهان، فرمان است و حكمت و رضاى خداوند توانا، امان است و رحمت.
حفظ مصالح اجتماعى با رعايت موازين دينى يكى از شاخه‏ هاى شجره‏ ى طيبه‏ ى رضاى الهى در اعمال قواى برونى و درونى بدن است. پس اگر كسى بخواهد گفتار و رفتارش بر اساس رضاى الهى انجام شود، نمى‏تواند از كنار مصالح و مفاسد اجتماع بى‏تفاوت بگذرد و آنها را ناديده انگارد. بر همين اساس امام زين‏العابدين عليه‏السلام با حضور يزيد به خطيب گناهكار و دروغگوى او بشدت اعتراض نمود و سخنان ظالمانه ‏اش را سخت مورد نكوهش قرار داد. يزيد دستور داد خطيب او منبر برود، از حضرت حسين (ع) و پدرش مذمت كند. منبر رفت و به امام اميرالمومنين (ع) و حضرت حسين شهيد (ع) بدگويى زياد كرد و معاويه و يزيد را مورد تمجيد بسيار قرار داد. در اين موقع امام سجاد عليه‏السلام به صداى بلند خطيب را مخاطب ساخت و فرمود: ويلك اشتريت مرضات المخلوق بسخط الخالق. واى بر تو! رضاى مخلوق را به غضب خالق خريدارى كردى.
اولين قسمتى كه بايد زير پوشش رضاى الهى قرار گيرد و دعاى امام سجاد (ع) شامل آن مى‏شود، جوارح و قواى بدن انسان است كه با اراده و اختيار آدمى انجام وظيفه مى‏نمايد، بايد فعاليت آنها بر وفق رضاى الهى باشد و در مسير خشنودى بارى تعالى به كار افتد و اين همان است كه على (ع) در «» به پيشگاه الهى عرض مى‏كند: يا رب! قو على خدمتك جوارحى و اشدد على العزيمه جوانحى. بار الها! جوارحم را در خدمت خودت نيرومند كن و تصميم را در اداى وظيفه‏ى بندگى محكم نما.
دومين قسمتى كه بايد زير پوشش رضاى بارى تعالى قرار گيرد و دعاى امام سجاد (ع) شامل آن مى‏شود، راضى بودن به و الهى و مقدرات خداوند است.
هر كس معرفتش به ذات اقدس الهى بيشتر و علم و آگاهيش به نظام آفرينش فزونتر باشد، رضا و تسليمش در مقابل قضاى حكيمانه ‏ى الهى فزونتر است. امام صادق (ع) فرموده است: ان اعلم الناس بالله ارضاهم بقضاء الله تعالى عز و جل. عالمترين مردم به خداوند، راضى‏ترين آنان به قضاى بارى تعالى است.
كسانى كه از نظر معنوى مدارج عالى كمال را پيموده و به ايمان واقعى دست يافته ‏اند، در تمام جزر و مدهاى زندگى و رويدادهاى مطلوب و نامطلوب ايام عمر به قضاى الهى راضى و به مقدرات ذات اقدسش تسليم‏اند و هرگز جمله ‏اى نمى‏گويند كه از آن استشمام عدم رضايت شود. رسول اكرم صلى الله عليه و آله از گروهى از اصحاب خود سئوال نمود: شما كيستيد؟ پاسخ دادند كه جمعى هستيم مومن به خداوند. فرمود: علامت ايمان شما چيست؟ گفتند: نصبر على البلاء و نشكر عند الرخاء و نرضى بمواقع القضاء در مصيبت و بلا صبر مى‏كنيم، در رفاه و گشايش شكر مى‏نماييم، و در مواقع قضاى الهى راضى هستيم. حضرت فرمود: مومنون و رب الكعبه. به خداوند كعبه قسم، اينان افراد باايمان‏اند.
✳️ امام سجاد (علیه السلام) ، به پيشگاه خداوند عرض مى‏كند: اللهم و جللنى رضاك. بار الها! تمام وجود مرا با جامه‏ ى و خشنوديت بپوشان. *️⃣ شجره ‏ى طيبه ‏ى رضاى الهى دو شاخه ‏ى بزرگ دارد: 1️⃣ يكى آنكه انسان با ايمان، همواره مراقبت كند تمام جوارح و قواى بدنش كه با اراده و اختيار او انجام وظيفه مى‏نمايد بى‏قيد و شرط در اختيار اوامر الهى باشد و طبق رضاى بارى تعالى آنها را به كار بندد. 2️⃣ دوم آنكه به ( و و مقدرات بارى تعالى راضى و خشنود باشد، هر چند مقدرات او بر وفق خواسته و ميل او نباشد، 👌 و دعاى حضرت زين‏ العابدين عليه‏السلام شامل هر دو قسمت است و پيروان واقعى آن حضرت بايد در مقام دعا آنچنان باشند و در مقام عمل اينچنين. @sahife2
برنامه ی 4 3 همسفر ناشناس ✳️ فرزند پیغمبر است . به حج می رود . امتناع دارد که با قافله ای حرکت کند که او را می شناسند . مترصد است یک قافله ای از نقاط دور دست که او را نمی شناسند، پیدا شود و غریب وار داخل آن شود . وارد یکی از این قافله ها شد . از آنها خواست که به من اجازه دهید که خدمت کنم . آنها هم پذیرفتند ... در بین راه، مردی با این قافله تصادف کرد که امام را می شناخت . تا امام را شناخت، رفت نزد آنها و گفت: این کیست که شما آورده اید برای خدمت خودتان؟ گفتند: ما که نمی شناسیم جوانی است مدنی ولی بسیار جوان خوبی است . گفت: بله، شما نمی شناسید . اگر می شناختید، این جور به او فرمان نمی دادید و او را در خدمت خودتان نمی گرفتید! گفتند: مگر کیست؟ گفت: این علی بن حسین بن علی بن ابیطالب، فرزند پیغمبر است . دویدند خودشان را به دست و پای امام انداختند: آقا! این، چه کاری بود شما کردید؟! ... شما باید آقا باشید و ما خدمتکار شما . فرمود: «نه، من تجربه کرده ام، وقتی که با قافله ای حرکت می کنم که مرا می شناسند، نمی گذارند من اهل قافله را خدمت کنم . لذا من می خواهم با قافله ای حرکت کنم که مرا نمی شناسند، تا توفیق و سعادت خدمت به مسلمان و رفقا برای من پیدا شود .» 👤 شهید مرتضی ره (مجموعه آثار، ج 18، ص 34 ) 👈 ادامه دارد .... علیه السلام ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
🌺 با سعادت نور دیده رضا، کعبه دلها، حضرت علیها السلام و خجسته باد! 🙏 برآيينه جمال داور بر روشني چشم پيمبر صلوات بر فروغ سرمد بر دسته گل موسي جعفر صلوات 🙏 صدای شادی افلاکیان از کوچه پس کوچه های مدینه به گوش می رسد. از خانه ساده و با صفای امام کاظم علیه السلام ، نوری به آسمان برخاسته است. ستاره ها نورانی تر شده اند و ماه، همچون خورشید می درخشد. صدای گریه ای سکوت آسمان ها را شکسته، انتظار عاشقانه پدری را به پایان رسانده، و لب های پر از نور پیشوای هفتم را به لبخند زینت داده و بر اماممان، حضرت رضا علیه السلام همدمی بخشیده، تا زینبی دیگر برای حسینی دیگر باشد. آری، مدینه از شمیم فاطمه معصومه علیهاالسلام معطر شده است 👈 گلچین مولودی ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2