eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
5.1هزار دنبال‌کننده
16.8هزار عکس
2.5هزار ویدیو
1.7هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
امام زين‏العابدين (علیه السلام) مانند جد بزرگوارش رسول اكرم صلى الله عليه و آله از جاه و محبوبيتى عظيم برخوردار بود. بنی ‏اميه با آنكه دارا ى قدرت و كرسى حكومت بودند، كوشش بسيار كردند كه مهر اهل‏بيت را از صفحه‏ ى خاطر مردم بزدايند و نامشان را به دست فراموش می سپارند، ولى هر قدر جديت نمودند، به هدف نرسيدند و خداوند محبت آنان را در دلها افزايش داد و نامشان را بالاتر برد. يكى از نمونه‏ها ى محبوبيت امام زين‏العابدين (علیه السلام) ، تكريمی بود كه مردم در مسجدالحرام با حضور هشام بن عبدالملك از آن حضرت نمودند. هشام بن عبدالملك در زمان حكومت پدرش برا ى اداى فريضه‏ ى حج به مكه آمد، طواف بيت را انجام داد و برا ى استلام به طرف حجرالاسود رفت، اما مردم به و ى راه ندادند و گويا در فشارش گذاردند. كسانى از مامورين شامی كه با او بودند، منبر ى آوردند تا روى آن بنشيند و از فشار رهايى يابد. رو ى منبر قرار گرفت و ناظر مردم در استلام حجر بود. شاميان نيز گرد منبر از او حفاظت می‏نمودند. در اين بين، حضرت على بن الحسين عليهماالسلام وارد مسجدالحرام شد. طواف بيت را انجام می‏داد و چون به حجرالاسود نزديك می‏شد، مردم راه باز می‏كردند تا حضرت استلام حجر نمايد. يكى از شاميان با مشاهده‏ ى اين همه احترام به شگفت آمد، پرسيد: اين كيست كه مردم تحت تاثير هيبت و عظمت او واقع شدند؟ هشام گفت: او را نمی‏شناسم. زيرا می‏ترسيد كه اگر بگويد كيست، مورد علاقه‏ ى شاميان واقع شود. در اين موقع، شاعر كه نزديك هشام بود، سئوال شامی و پاسخ و ى را شنيد. بلافاصله اشعار ى را در معرف ى امام سجاد (علیه السلام) سرود و گفت: او را كعبه و مردم می‏شناسند، او فرزند رسول اكرم (ص) و فرزند صديقه‏ ى اطهر است. يكى از اشعارش اين بيت بود: ما قال لا قط الا فى تشهده لو لا التشهد كانت لاءه نعم او در قضا ى حوايج و برآوردن تمنيات مردم همواره پاسخش مثبت است، هرگز «لا» به زبان نمی‏آورد، مگر در تشهد و اگر مقام شهادت به توحيد الهى نمی‏بود، آنجا هم «نعم» می‏گفت.
علل و عوامل متعددى منشا محبوبيت و جاه حضرت زين‏العابدين (علیه السلام) در جامعه‏ ى مسلمين بود، از آن جمله: مقام امامت به گزينش حضرت بارى تعالى، فرزندى رسول اكرم (ص)، عالم بودن به تمام دقايق دينى، و پاسخگوي ى به همه‏ ى پرسشها.
علما ى اهل سنت در كتابها ى خود آورده‏اند كه رسول اكرم (ص) در ايام حيات خود، مكرر با مختصر تفاوتى در عبارت، فرموده بود: كتاب خداوند و عترتم دو امانت من است نزد شما، و امام سجاد (علیه السلام) از عترت پيمبر اسلام (ص) است كه در كنار قرآن شريف امانتى است از طرف رسول گرامی (ص). علاوه بر اين مزايا، حضرت زين‏العابدين (علیه السلام) : در خدمت به مسلمانان همواره كوشا و جد ى بود، از مظلوم حمايت می‏نمود و با ظالم مبارزه می‏كرد، افتادگان را يار ى می‏داد، به تهيدستان و مستمندان كمك مالى می‏نمود، برا ى آنكه بتواند خدمات مالى خود را درباره‏ ى فقرا و بينوايان ادامه دهد در جمله‏ ى قبل ، از پيشگاه خداوند درخواست نمود كه آبرو ى مرا با گذران سهل و آسان محافظت فرما، و در این جمله‏ عرض می‏كند: و لا تبتذل جاهى بالاقتار. بار الها! قدر و منزلتم را با مضيقه‏ ى مالى و تنگدستى سبك و خوار مگردان. يعنى پروردگارا! چنان نشود كه مستحقى راستگو و آبرومند به من مراجعه كند و درخواست مساعدت بنمايد و من بر اثر عدم تمكن نتوانم به وى خدمت كنم، ولذا او با نوميدى مرا ترك گويد و قدر و منزلتم در نظر او سبك و پست گردد.
رسول اكرم (ص) و حضرت زين‏العابدين عليه السلام طالب نبودند و از پى آن نرفتند، بلكه جاه از پى آنان آمد. على (علیه السلام) طالب رياست نبود و از پى آن نرفت، بلكه رياست سر وقت آن حضرت آمد و آن بزرگواران، جاه و مقام را در راه اعلاى حق و اقامه‏ ى عدل به كار گرفتند و در راه رضا ى بار ى تعالى صرف نمودند.
اگر كسانى از جاه و مقامی الهی برخوردار گردند و در راهى كه مرضى حضرت بار ى تعالى است مورد استفاده قرار دهند، از عز دنيوى و اجر اخرو ى بهره ‏مند خواهند بود، اما كسانى كه داراى حب جاه و رياست ‏اند و برا ى نيل به آنها سعى و كوشش می‏كنند، متوجه باشند كه اسلام با كار آنان ناموافق است و به موجب روايات، و مقام مايه ‏ى تباهى و هلاكت است.
*رسول اكرم (ص) فرمود: حب الجاه و المال ينبتان النفاق ف ى القلب كما ينبت الماء البقل. و مال، دورويى و نفاق را در قلب می‏روياند، همانطور كه آب گياه را می‏روياند. *و نيز فرموده است: حسب امرء من الشر الا من عصمه الله. ان يشير الناس اليه بالاصابع. براى يك انسان، اين شر و بدى كافى است كه مردم بر اثر شهرت و جاه، او را با انگشت به يكديگر نشان بدهند، مگر آنكه خداوند او را در پناه خود حفظ كند و از شر و بدى مصونش دارد. گ
*رسول اكرم (ص) فرمود: حب الجاه و المال ينبتان النفاق ف ى القلب كما ينبت الماء البقل. و مال، دورويى و نفاق را در قلب می‏روياند، همانطور كه آب گياه را می‏روياند. *و نيز فرموده است: حسب امرء من الشر الا من عصمه الله. ان يشير الناس اليه بالاصابع. براى يك انسان، اين شر و بدى كافى است كه مردم بر اثر شهرت و جاه، او را با انگشت به يكديگر نشان بدهند، مگر آنكه خداوند او را در پناه خود حفظ كند و از شر و بدى مصونش دارد.
آن كس كه اسير است و می‏خواهد در دلها نفوذ نمايد، بايد به گونه ‏اى قدم بردارد و خويشتن را طورى بسازد كه مردم می‏خواهند و موجب جلب محبتشان می‏شود و چنين روشى اغلب مستلزم رياكار ى و دروغگويى در كردار و گفتار است و اين همان دورويى و نفاقى است كه در حديث رسول اكرم (ص) آمده و فرموده است حب جاه، نفاق را در دلها می‏روياند و چنين محبوبيتى نه تنها قدر و ارزشى ندارد، بلكه در دنيا منافى با فضيلت و شرف انسانى است و در آخرت مايه‏ ى عذاب و كيفر الهى است.
امام صادق (علیه السلام) می‏فرمايد: كسى كه از هواى نفس خود پيرو ى كند و راى باطل خود را با اعجاب بنگرد، همانند مردى است كه شنيدم گروه هايى از اقوام مختلف تعظيم و توصيفش می‏نمايند. علاقه‏مند شدم او را ببينم به گونه‏اى كه مرا نشناسد تا بدانم وزن و ارزشش چقدر است. روز ى در محلى او را ديدم كه مردم گردش جمع شده بودند. پشت سر مردم ايستادم، در حالى كه با پارچه‏ ى كوچكى قسمتى از صورت خود را پوشانده بودم، به او و مردم می‏نگريستم، آنان را با گفته ‏هاى خود فريب می‏داد، تا آنكه راه خود را كج كرد و از مردم جدا شد. من از پى او رفتم. طولى نكشيد به خبازى رسيد، او را اغفال نمود و دو قرصه‏ ى نان او را برداشت به صورت سرقت. تعجب كردم. در نفس خود گفتم شايد، با او معامله دارد. سپس گذر كرد به انارفروشى رسيد، او را نيز اغفال نمود و دو انار از او برداشت به صورت سرقت. در دلم گفتم كه شايد با او نيز معامله دارد. باز از پى او رفتم تا به مريضى گذر كرد. دو قرصه‏ ى نان و دو انار را نزد او گذارد و رفت. دنبالش رفتم. در صحرا به بقعه ‏اى رسيد و در آنجا توقف نمود. پيش رفتم، گفتم: ا ى بنده‏ ى خدا! من از تو چيزهاي =ى را شنيده بودم، دوست داشتم ترا ببينم و ديدم. لكن از تو كارهايى مشاهده كردم كه دلم را اشغال نموده است. گفت: آن چيست؟ گفتم: از خباز دو قرص نان دزديد ى و از انارفروش دو انار. قبل از هر چيز به من گفت: تو كيستى؟ گفتم: مرد ى از اولاد آدم و از امت محمد صلى الله عليه و آله. گفت: به من بگو تو كيستى؟ گفتم: از اهل‏بيت پيمبر اسلام (ص). گفت: اهل كجايى؟ گفتم: اهل مدينه. گفت: شايد تو جعفر بن محمد باشى. گفتم: بلى. گفت: چه فايده دارد شرافت اصلى برا ى تو با جهلى كه به كتاب خدا دار ى؟ گفتم: جهل من به كتاب خداوند چيست؟ گفت: در قرآن شريف آمده: هر كس يك حسنه بجا آورد، ده برابر اجر دارد و هر كس مرتكب يك گناه شود، جز كيفر يك گناه ندارد. من وقتى دو نان دزديدم، دو گناه كردم و چون دو انار دزديدم، دو گناه ديگر مرتكب شدم، و چون آنها را صدقه دادم، از چهل حسنه برخوردار گرديدم، چهار گناه را از چهل حسنه كم كن، سى و شش حسنه باقى می‏ماند. حضرت فرمود: به او گفتم تو به كتاب خداوند جاهلى، مگر نشنيده ‏اى كه بار ى تعالى فرموده: انما يتقبل الله من المتقين. عمل اهل تقو ى مورد قبول خداوند است. تو با دزد ى دو قرص نان، دو گناه كرد ى و با دزد ى دو انار، مرتكب دو گناه شد ى، وقتى آنها را بدون اجازه‏ ى صاحبانش به ديگر ى داد ى، چهار گناه ديگر بر چهار گناه اول افزود ى و چهل حسنه بر چهار گناه اضافه نكردى. از شنيدن سخن امام (علیه السلام) ، حيران بر آن حضرت می‏نگريست. امام فرمود: من برگشتم و او را ترك گفتم، سپس فرمود: و بمثل هذا التاويل القبيح المستنكر يضلون و يضلون. و به استناد اين گونه تاويلها ى قبيح گمراه می‏شوند و گمراه می‏كنند.
علما ى اهل سنت در كتابها ى خود آورده‏اند كه رسول اكرم (ص) در ايام حيات خود، مكرر با مختصر تفاوتى در عبارت، فرموده بود: كتاب خداوند و عترتم دو امانت من است نزد شما، و امام سجاد (علیه السلام) از عترت پيمبر اسلام (ص) است كه در كنار قرآن شريف امانتى است از طرف رسول گرامی (ص). علاوه بر اين مزايا، حضرت زين‏العابدين (علیه السلام) : در خدمت به مسلمانان همواره كوشا و جد ى بود، از مظلوم حمايت می‏نمود و با ظالم مبارزه می‏كرد، افتادگان را يار ى می‏داد، به تهيدستان و مستمندان كمك مالى می‏نمود، برا ى آنكه بتواند خدمات مالى خود را درباره‏ ى فقرا و بينوايان ادامه دهد در جمله‏ ى قبل ، از پيشگاه خداوند درخواست نمود كه آبرو ى مرا با گذران سهل و آسان محافظت فرما، و در این جمله‏ عرض می‏كند: و لا تبتذل جاهى بالاقتار. بار الها! قدر و منزلتم را با مضيقه‏ ى مالى و تنگدستى سبك و خوار مگردان. يعنى پروردگارا! چنان نشود كه مستحقى راستگو و آبرومند به من مراجعه كند و درخواست مساعدت بنمايد و من بر اثر عدم تمكن نتوانم به وى خدمت كنم، ولذا او با نوميدى مرا ترك گويد و قدر و منزلتم در نظر او سبك و پست گردد. 🆔 @sahife2
14.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸 🎥 آیت‌الله خامنه‌ای، بازیگر اصلی در منطقه است. ✅ پاسخ جالب کارشناس اینترنشنال به ابراز نگرانی مجری این شبکه از بحران اقتصادی رژیم صهیونیستی و هزینه و فایده این جنگ برای محور مقاومت: هیمنه اسرائیل شکسته شده است؛ به قول آیت‌الله خامنه‌ای اسرائیل یک شکست التیام‌ناپذیری خورده است؛ همدلی جهانی با فلسطینیان برای جمهوری اسلامی یک پیروزی به حساب می‌آید. 🏷 🆔 @sahife2
تدبیرش را زیر سوال نبریم عجله ممنوع!! 🏷 🆔 @sahife2