خودکشی در غیبت معنا
عبدالله صلواتی
| فرهیختگان آنلاین
۱۳۹۶
https://farhikhtegandaily.com/amp/12795/
#معنای_زندگی
#خودکشی
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
معناشناسی، وجودشناسی و کارکردهای نامتناهی در حکمت متعالیه .pdf
359.1K
معناشناسی، وجودشناسی و کارکردهای نامتناهی در حکمت متعالیه
عبدالله صلواتی
#مقاله
#فلسفه
#نامتناهی
#ملاصدرا
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
طیفی انگاری انسان در حکمت صدرایی بنیان فلسفی دارد
عبدالله صلواتی
خبرگزاری مهر
https://www.mehrnews.com/amp/4639541/
#همایش
#طیفی_انگاری_انسان
#حکمت_صدرایی
#حکمت_سهروردی
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
برنامه تلویزیونی پیامبر اکرم (ص) از نگاه غربیان
(پیامبر اکرم از نگاه هانری کربن)
۲۵ مهر ماه ۱۳۹۹
https://telewebion.com/episode/0x1b863a4
نگارش متن: عبدالله صلواتی
تهیه کننده: محمد رحیمی
گویندگان: آقای سعید مظفری و خانم الیزا اورامی
کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه 4
#پیامبر_اکرم_ص
#اندیشمندان_غربی
#شبکه_چهار
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
20120327143713-3023-245.pdf
166.1K
حکمت اشراق از نگاه شهرزوری
عبدالله صلواتی
کتاب ماه فلسفه سال دوم مرداد 1388 شماره 23
#حکمت_اشراق
#شهرزوری
#کتاب_ماه_فلسفه
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
پدیدارشناسی معماری. قسمت نخست
(چشمی که لمس می کند)
⏺ در عرف میان حواس پنجگانه تقسیم کار شده، چشم می بیند و گوش میشنود و ...اما کسی که چشمش فقط می بیند معمار نمی شود. معمار باید بتواند با چشمانش هم خوب لمس کند همانطورکه با دستش می تواند لمس کند.
↙️معمار می تواند نرمی و سختی سطوح را ببیند و نسبت میان فراز و فرود سطوح را دریابد و با گوشش لبه های موقعیت های مکانی را بشنود.
🔽یوهانی پلاسما می گوید چشم نیز لمس می کند؛ نگاه متضمن لمس و تماسی ناآگاهانه و تقلیدی کالبدی است. بساوایی، ناآگاه بینایی است. نگاه ما فاصله سطوح و لبه ها را لمس می کند و حس ناخودآگاه بساوایی، سازگاری با ناخوشایندی یک تجربه را معین می کند...معماری خوب، اشکال و سطوحی را ارائه می دهد که برای لمس لذت بخش چشم شکل گرفته اند.
⏹از گوشی که فقط می شنود و چشمی که فقط می بیند آب معماری گرم نمی شود گوش صرفا شنوا و چشم صرفا بینا توان منزوی کردن ما را دارند. در حالی که ما در معماری، نیاز به مشارکت و چندکارکردی بودن یک حس داریم.
🔁حواس یک معمار، اثری را خلق می کند تا ناظر را بتواند از جا بکند و از کثرت زرق و برق ها و شلوغی های بیرون از اثر، به درون اثر پرتاب کند و این توانمندی را در اثر پدید آورد که زمان را درون اثر حبس کند و با فراخواندن ناظر به خویشتن خویش، کانون زیبایی را در ناظر بیدار و جوشان کند و آرامش را برای ناظر به ارمغان آورد.
🔄 معمار متعهد به مدار وجود، عقل را تا سرحد حواس خویش حضور می دهد و عقل حضوریافته در سرحد حس، همه کار می کند با چشمش می شنود و با گوشش لمس می کند و ... و این اوج کثرت در وحدت می تواند ناظر را هم نخست از کثرت بیرون اثر به وحدت اثر و سپس از وحدت اثر به وحدت انفسی ناظر رهنمون کند و چشم ناظر در این وحدت انفسی همانند معمار، لمس می کند و گوشش لبه های اثر را می بیند...
عبدالله صلواتی
۱۷ آذر ۱۴۰۲
#پدیدارشناسی_معماری
#معماری
#کثرت_در_وحدت
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
پدیدارشناسی معماری. قسمت دوم
(حبس زمان و آزادسازی آن)
✳️زمان در فلسفه رسمی موجودی بی قرار است و از حرکت جان می گیرد. در این نگاه، زمان برای همه علی السویه است و هر ۶۰ ثانیه اش یک دقیقه و هر ۶۰ دقیقه اش یک ساعت را شکل می دهد و آنهایی که هم افق هستند ساعتشان یک زمان معین را نشان می دهد مثلاً در ایران الان برای همه ایرانیان، ساعت بیست و یک و بیست و شش دقیقه است.
❇️در فلسفه وجودی ملاصدرا اما زمان با حرکت وجودی نه حرکت اجرام گره خورده است و این امکان وجود دارد که سی سال عرفی در یک شخص، سه سال به حرکت جوهری باشد و در دیگری، همین سی سال، سیصد سال رشد و تعالی وجودی باشد. زیرا در آدمی، زمان با حرکت وجودی ارادی پیوند دارد.
✅ در آشنایی زدایی دیگری، زمان امری ذهنی است و حاصل تجربه زیسته من با رویدادها نه مقدار حرکت اجرام. در این حالت ممکن است یک ساعت که ۶۰ دقیقه است برای من در حالت شادی، به میزان ۶ دقیقه باشد و همین ۶۰ دقیقه در زمان غم و درد ۶۰۰ دقیقه به نظر آید.
✳️همچنین ممکن است تجربه زیسته دو شخص در ساعت واحد، تجربه زمانهای متفاوت باشد. فرض کنید در کلاس درسی هستیم که به موضوع آن علاقه ای نداریم یا در تفرج گاهی در حال گشت و گذار هستیم. معمولا در این حالت، زمان در اولی، بسیار کند و در دومی بسیار سریع می گذرد.
✳️بنابراین فلسفه بطور عام و پدیدارشناسی بطور خاص، ما را از رویکرد طبیعی جدا می کند و در پرتو این جدایی، بارقه ای از زمان رخ می نماید؛ نمایی متفاوت از زمان. نمایی که ادعا می کند زمان قابل قبض و بسط است.
✅یکی از هنرهای طبیعت، زمانی که خویش را در معرض تجربه ما قرار می دهد، بسط و قبض زمان است. طبیعت برای مردمان عادی، عهده دار قبض زمان است و زمان فشرده شده زود می گذرد. اما همین طبیعت برای ابرار و نیکان بسط می یابد چون در آن توجه الهی حس می شود و توجه الهی ما را به ابدیت پیوند می دهد و لحظه، قدرت بی پایان می شود.
✳️معماری هم این قدرت را دارد که زمان را در تمثل اراده معطوف به شناخت یا تحقق اراده معطوف به احساس، در فضا حبس کند و ناظر را از یک دوره زمانی به دوره زمانی قبل پرتاب کند. همچنین، معماری، توان قبض و بسط زمان را دارد.
❇️یک بنای تاریخی ما را از «اکنون» کنده و به عمق تاریخ می برد. یک بنای مذهبی، زمان را حبس می کند. تو گویی حضور در آن و نفس کشیدن در فضای آن، جزو عمر حساب نمیشود. در پرتو مواجهه درست ساخت و در بارقه های مراقبه در این فضا، زمان در بسطی شگفت، در ابدیت محو میشود. این پدیده بنوعی همان آزادسازی زمان از هر نوع تعینی است.
❇️ زمان یکنواخت کسل کننده است و می تواند معناسوز باشد در مقابل، قبض و بسط زمان، و حبس و آزادسازی زمان، معنابخش زندگی هستند و معماری طبیعت و معماری وجود محور بشری، عهده دار پمپاژ معنا در زندگی است. بنابراین، بدون حبس زمان و آزادسازی زمان در پرتو معماری و طبیعت می توان وجود داشت اما در این حالت، زیست متعالی دشوار می شود. همچنین، در یکی از توصیف های پدیدارشناسانه می توان «ایام الله» در دین را ترسیم راهی برای خروج از ساختار خطی و یکنواخت زمان تلقی کرد.
عبدالله صلواتی
۱۹ آذر ۱۴۰۲
#پدیدارشناسی
#پدیدارشناسی_معماری
#زمان
#حبس_زمان
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
مقاله - تبیین عرفانی شنیدن الهی انسان از دیدگاه کاشانی.pdf
233.1K
#روایتی_متفاوت_از_شنیدن
مقاله تبیین عرفانی شنیدن الهی انسان از دیدگاه کاشانی
نگارش عبدالله صلواتی
#شنیدن
#شنیدن_الهی
#انسان_کامل
#عبدالرزاق_کاشانی
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
شهادت امابیها حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها را به شما بزرگواران تسلیت می گویم
الهی، حقّ محمد و آل محمد بر ما عظیم است؛ «اللهم صلّ علی محمّدٍ وَ ال محمّد»
الهی نامه علامه حسن زاده آملی
ابیاتی در وصف این کلمه تام حق و عصمت کبری:
لیلهالقدر خدا در دو سرا
تکیهگاه ما در شهر خدا
آفتاب حُسن شیران بلا
کوثر رحمت به وقت سَعد ما
سِر مکنون ولی در نام مهر
راز مطلوب جلی در جام خیر
گهر بیتای تو برتر ز اَلْف
مطلع ذکر علی در کام سِر
عبدالله صلواتی
بهمن ۱۳۹۸
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
در حکمت متعالیه صدرایی باید چشم را بر حدود، قیود و ماهیت بست و چشم دیگری باز کرد؛ چشمی در متن وجود و ناظر بدان ....
#کتاب_زیست_جهان_ملاصدرا
#ملاصدرا
#عبدالله_صلواتی
https://eitaa.com/salavati_hekmatha
مدخل جود
عبدالله صلواتی
دانشنامه جهان اسلام
کتابخانه مدرسه فقاهت
جود ، اصطلاحی در حدیث، اخلاق، فلسفه و كلام و عرفان. معنا و تعریف جود در این علوم كاملاً یكسان نیست و به اعتبار برخی قیود و تأكید بر آنها، در كاربرد این اصطلاح و تعیین مصداق برای آن تفاوتهایی وجود دارد ( رجوع کنید به ادامه مقاله)؛ از اینرو، مباحث مقاله حاضر در سه بخش عرضه میشود: حدیث و اخلاق، فلسفه و كلام، عرفان
#مدخل
#جود
#اخلاق
#عرفان
#عبدالله_صلواتی
https://lib.eshia.ir/23019/1/5179
https://eitaa.com/salavati_hekmatha