💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🌹سوره البقرة ــ آیه ۱۰۴
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقُولُوا رَاعِنَا وَقُولُوا انْظُرْنَا وَاسْمَعُوا وَلِلْكَافِرِينَ عَذَابٌ أَلِيمٌ
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، مگوييد «راعنا»، بگوييد «انظرنا». و گوش فرا داريد كه براى كافران عذابى است دردآور.
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
#تفسیر_قرآن
#سوره_بقره_آیه_صد_چهار
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🌹آيه ١٠٤- شأن نزول:
«ابن عباس» نقل مىكند: مسلمانان صدر اسلام هنگامى كه پيامبر «صلّى اللّه عليه و اله» مشغول سخن گفتن بود و بيان آيات و احكام الهى مىكرد گاهى از او مىخواستند كمى با تأنّى سخن بگويد تا بتوانند مطالب را خوب درك كنند، و سؤالات و خواستههاى خود را نيز مطرح نمايند، براى اين درخواست جملۀ «راعنا» كه از مادۀ «الرعى» به معنى مهلت دادن است به كار مىبردند. ولى يهود همين كلمۀ «راعنا» را از مادۀ «الرعونه» كه به معنى كودنى و حماقت است استعمال مىكردند (در صورت اوّل مفهومش اين است «به ما مهلت بده» ولى در صورت دوّم اين است كه «ما را تحميق كن» !) . در اينجا براى يهود دستاويزى پيدا شده بود كه با استفاده از همان جملهاى كه مسلمانان مىگفتند، پيامبر يا مسلمانان را استهزاء كنند، آيه نازل شد و براى جلوگيرى از اين سوء استفاده به مؤمنان دستور داد به جاى جملۀ «راعنا» ، جملۀ «انْظُرْنا» را به كار برند كه همان مفهوم را مىرساند، و دستاويزى براى دشمن لجوج نيست.
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_بقره_آیه_صد_چهار
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿
🌹تفسير:
با توجّه به آنچه در شأن نزول گفته شد، نخست آيه مىگويد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد (هنگامى كه از پيامبر تقاضاى مهلت براى درك آيات قرآن مىكنيد) نگوييد راعنا بلكه بگوييد انظرنا چرا كه همان مفهوم را دارد و دستاويزى براى دشمن نيست (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَقُولُوا راعِنا وَ قُولُوا انْظُرْنا) . «و آنچه به شما دستور داده مىشود بشنويد، و براى كافران و استهزاء كنندگان عذاب دردناكى است» (وَ اسْمَعُوا وَ لِلْكافِرِينَ عَذابٌ أَلِيمٌ) . از اين آيه به خوبى استفاده مىشود كه مسلمانان بايد در برنامههاى خود مراقب باشند كه هرگز بهانه به دست دشمن ندهند، حتّى از يك جملۀ كوتاه كه ممكن است سوژهاى براى سوء استفاده دشمنان گردد احتراز جويند. از اينجا تكليف مسلمانان در مسائل بزرگتر و بزرگتر روشن مىشود، هم اكنون گاهى اعمالى از ما سر مىزند كه از سوى دشمنان داخلى، يا محافل بين المللى سبب تفسيرهاى سوء و بهرهگيرى بلندگوهاى تبليغاتى آنان مىشود، وظيفۀ ما اين است كه از اين كارها جدّاً بپرهيزيم و بىجهت بهانه به دست اين مفسدان داخلى و خارجى ندهيم.
💐🌿💐🌿💐🌿💐🌿💐
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_بقره_آیه_صد_چهار
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#حکمت_های_نهج_البلاغه
حکمت77
در ادامه براى تأکید بیشتر مى فرماید: «هیهات (اشتباه کردى و مرا نشناختى) دیگرى را فریب ده، من نیازى به تو ندارم. تو را سه طلاقه کردم; طلاقى که رجوعى در آن نیست»; (هَیْهَاتَ غُرِّی غَیْرِی، لاَ حَاجَهَ لِی فِیکِ، قَدْ طَلَّقْتُکِ ثَلاَثاً لاَ رَجْعَهَ فِیهَا!). جمله «لاَ حَانَ حِینُکِ» در واقع جمله انشائیه و نفرین است نه جمله خبریه. امام در واقع از خدا مى خواهد که زمانى فرا نرسد که زرق و برق دنیا در دلش نفوذ کند. جمله «غُرِّی غَیْرِی» مفهومش این نیست که مرا رها کن و به سراغ دیگران برو و آنها را بفریب، بلکه منظور این است که هرگز به سراغ من نیا و شبیه چیزى است که در شعر معروف فارسى آمده است: برو این دام بر مرغ دگر نه *** که عنقا را بلند است آشیانه تعبیر به سه طلاقه کردن دنیا ناظر بر این است که انسان به حسب طبع و آفرینش پیوندى با دنیا دارد که در حکم ازدواج است و امام مى فرماید: من این پیوند را قطع کرده و عطایت را به لقایت بخشیده ام. در ادامه این سخن، حضرت دلیل این نفرت بر زر و زیور دنیا و مقامات و ثروت ها را بیان کرده مى فرماید: «زندگى تو کوتاه و مقام تو کم و آرزوى تو داشتن ناچیز است»; (فَعَیْشُکِ قَصِیرٌ، وَخَطَرُکِ یَسِیرٌ، وَأَمَلُکِ حَقِیرٌ). به راستى عمر دنیا کوتاه است و مقامات آن کم ارزش و گاه بى ارزش. جمله «أَمَلُکِ حَقِیرٌ» اشاره به این است که کسانى که تو را آرزو دارند، آرزوى حقیر و پستى براى خود پیدا کرده اند. در پایانِ این سخن، امام(علیه السلام) از کمبود زاد و توشه سفر طولانى آخرت شکایت کرده مى فرماید: «آه از کمى زاد و توشه (آخرت) و طولانى بودن راه و دورى سفر و عظمت (مشکلات مقصد)»; (آهِ مِنْ قِلَّهِ الزَّادِ، وَطُولِ الطَّرِیقِ، وَبُعْدِ السَّفَرِ، وَعَظِیمِ الْمَوْرِدِ). با این که مى دانیم امام(علیه السلام) بیشترین ذخیره را براى عالم آخرت فراهم ساخته تا آنجا که به مقتضاى حدیث نبوى معروف: «لِضَرْبَه عَلىٍّ یَوْمَ الْخَنْدَقِ أفْضَلُ مِنْ عِبادَهِ الثَّقَلَیْنِ» ضربه کارى آن حضرت (بر پیکر عمرو بن عبد ودّ در آن لحظه بسیار حساس تاریخ اسلام) برتر از عبادت جن و انس است و نیز مى دانیم آن حضرت در تمام غزوات اسلامى فداکارى فراوان کرد و عبادت هاى شبانه او گاه به هزار رکعت نماز در یک شب مى رسید و یک هزار برده را از دست رنج خود خرید و آزاد کرد و عبادات و اطاعات فراوان دیگر، جایى که امام با این همه زاد و توشه از کمى زاد و توشه سفر آخرت اظهار ناراحتى و نگرانى کند ما چه بگوییم و چه کارى انجام دهیم؟ بدیهى است هرگاه انسان زاد و توشه خود را براى این سفر طولانى کم ببیند، براى افزایش آن کوشش مى کند; ولى اگر گرفتار غرور گردد و اعمال ناچیز خود را بزرگ ببیند هرگز به فکر افزایش نمى افتد.
ادامه دارد......
.
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#حکمت_های_نهج_البلاغه
حکمت77
تعبیر به «مورد» اشاره به روز قیامت است که انسان در آن وارد مى شود و تعبیر به «عظیم» اشاره به مشکلات حساب و کتاب و عبور از صراط و هول و وحشت آن است. نکته ها ۱. دنیاى مذموم و ممدوح آنچه درباره مذمت دنیا در این روایت و روایات دیگر و بعضى از آیات قرآن وارد شده دنیایى است مملو از زرق و برق و مرکب از حلال و حرام و اسراف و تبذیر و دلبستگى ها و وابستگى ها، و گرنه اگر طلب دنیا از حلال و در حد اعتدال و دور از وابستگى ها باشد نه تنها مذموم نیست، بلکه وسیله اى است براى رسیدن به خیر و سعادت. دنیایى که آمیخته با حرص و فزون طلبى باشد چنان انسان را به خود مشغول مى دارد که او را از یاد خدا غافل مى سازد و حتى آرامش و استراحت را از او مى گیرد و به این مى ماند که انسان براى مسافرت یک روزه که مثلا با پاى پیاده مى خواهد به نقطه خوش آب و هوایى برود به جاى غذاى یک روز معادل پنجاه روز با خود حمل کند که تنها رنج و درد او افزون مى یابد و جز غذاى یک روز براى او قابل جذب نیست. البته اولیاء الله براى این که خود را همگون به قشرهاى ضعیف جامعه کنند زندگى خود را در حد کمتر از متوسطِ افراد قرار مى دهند و زهد و پارسایى را در پیش مى گیرند که نمونه کامل آن شخص امام امیرالمؤمنین على(علیه السلام)است. ۲. نکته شگفت انگیز! در بعضى از روایات در ذیل این حدیث نکته عجیبى آمده است و آن این که چون معاویه این اوصاف و این سخنان را از امام(علیه السلام)شنید گریه کرد به گونه اى که قطرات اشک بر صورت او جارى گشت و گفت: «رَحِمَ اللَّهُ أَبَا الْحَسَنِ کَانَ وَاللَّهِ کَذَلِکَ; خدا رحمت کند ابوالحسن على را، به خدا سوگند این گونه بود». معاویه از ضِرار پرسید: اندوه تو بر مرگ على چگونه بود؟ ضرار در پاسخ گفت: مانند اندوه کسى که فرزندش را در دامنش سر ببرند. در نقل دیگرى در بحار آمده است که حاضران نیز گریه کردند! نیز آمده است که معاویه به حاضران در مجلس رو کرد و گفت: اگر من از دنیا بروم هیچ یک از شما حاضر نیست چنین مدح و ثنایى درباره من داشته باشد. یکى از حاضران، با شجاعت به او پاسخ داد و گفت: «الصّاحِبُ عَلى قَدْرِ صاحِبِهِ; دوست هر کس هم طراز خود اوست».
.
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
اقرار به فضل خدا و کوتاهی خود؛
وَ کانَ مِنْ دُعَائِهِ علیهالسلام فِی الِاعْتِرَافِ وَ طَلَبِ التَّوْبَةِ إِلَی اللَّهِ تَعَالَی:
اللَّهُمَّ إِنَّهُ یحْجُبُنِی عَنْ مَسْأَلَتِک خِلَالٌ ثَلَاثٌ، وَ تَحْدُونِی عَلَیهَا خَلَّةٌ وَاحِدَةٌ؛
یحْجُبُنِی أَمْرٌ أَمَرْتَ بِهِ فَأَبْطَأْتُ عَنْهُ، وَ نَهْی نَهَیتَنِی عَنْهُ فَأَسْرَعْتُ إِلَیهِ، وَ نِعْمَةٌ أَنْعَمْتَ بِهَا عَلَی فَقَصَّرْتُ فِی شُکرِهَا.
وَ یحْدُونِی عَلَی مَسْأَلَتِک تَفَضُّلُک عَلَی مَنْ أَقْبَلَ بِوَجْهِهِ إِلَیک، وَ وَفَدَ بِحُسْنِ ظَنِّهِ إِلَیک، إِذْ جَمِیعُ إِحْسَانِک تَفَضُّلٌ، وَ إِذْ کلُّ نِعَمِک ابْتِدَاءٌ
فَهَا أَنَا ذَا، یا إِلَهِی، وَاقِفٌ بِبَابِ عِزِّک وُقُوفَ الْمُسْتَسْلِمِ الذَّلِیلِ، وَ سَائِلُک عَلَی الْحَیاءِ مِنِّی سُؤَالَ الْبَائِسِ الْمُعِیلِ
مُقِرٌّ لَک بِأَنِّی لَمْ أَسْتَسْلِمْ وَقْتَ إِحْسَانِک إِلَّا بِالْإِقْلَاعِ عَنْ عِصْیانِک، وَ لَمْ أَخْلُ فِی الْحَالاتِ کلِّهَا مِنِ امْتِنَانِک.
فَهَلْ ینْفَعُنِی، یا إِلَهِی، إِقْرَارِی عِنْدَک بِسُوءِ مَا اکتَسَبْتُ وَ هَلْ ینْجِینِی مِنْک اعْتِرَافِی لَک بِقَبِیحِ مَا ارْتَکبْتُ؟ أَمْ أَوْجَبْتَ لِی فِی مَقَامِی هَذَا سُخْطَک، أَمْ لَزِمَنِی فِی وَقْتِ دُعَایی مَقْتُک؟
اعتراف به گناه:
پروردگارا سه خصلت مرا از اینکه چیزی از تو بخواهم باز میدارد و یک خصلت مرا به درخواست از تو ترغیب میکند،آن سه عبارت است از امری که به آن فرمان دادهای و من در انجامش کندی کردم و کاری که مرا از آن نهی نمودی و به سویش شتافتم، و نعمتی که به من بخشیدی ولی در شکرگزاریاش کوتاهی کردم؛
اما آنچه مرا بر درخواست از تو ترغیب میکند، احسان توست به آنکه با نیت پاک به تو روی آورده و از طریق خوش گمانی به درگاه تو آمده است؛ زیرا که تمام احسانهایت از روی تفضّل است، و نعمتهایت همه بیسبب و بدون سرآغاز.
ای خدای من اینک منم که به پیشگاه عزتت همچون تسلیم شونده ذلیل ایستادهام و با شرم و حیا همچون نیازمندی عیالوار از تو درخواست میکنم،
و معترفم که در هنگام احسان تو جز خودداری از معصیت طاعتی نکردهام، و هیچگاه از نعمتت بیبهره نبودهام،خدایا اکنون که در برابرت به زشتی اعمالم اعتراف میکنم، برایم سودی خواهد داشت؟ و آیا اقرار به زشتی آنچه انجام دادهام، مرا از عذاب تو نجات خواهد داد؟ یا آنکه مرا در این حالی که هستم مستوجب غضب خود میدانی؟ و یا در این هنگام که تو را میخوانم اراده عذابی شدید به دنبال من است؟
شرح:
در اعتراف به گناه و درخواست توفیق براى توبه:
«اَللَّهُمَّ إِنَّهُ یحْجُبُنِی عَنْ مَسْأَلَتِک خِلاَلٌ ثَلاَثٌ وَ تَحْدُونِی عَلَیهَا خَلَّةٌ وَاحِدَةٌ یحْجُبُنِی أَمْرٌ أَمَرْتَ بِهِ فَأَبْطَأْتُ عَنْهُ وَ نَهْی نَهَیتَنِی عَنْهُ فَأَسْرَعْتُ إِلَیهِ وَ نِعْمَةٌ أَنْعَمْتَ بِهَا عَلَی فَقَصَّرْتُ فِی شُکرِهَا»:
"معبودا، پروردگارا، مهربانا، خداوندا، سه خصلت مرا از درخواست حاجات و نیازهایم از پیشگاه مبارکت باز مى دارد، و حیاء و شرم و خجالتم به واسطه آن سه خصلت نمى گذارد از محضر مقدّست درخواستى داشته باشم، و یک خصلت نسبت به عرض نیازم به درگاهت مرا دلگرم مى دارد:
آنچه مرا از عرض درخواست باز مى دارد، تکالیفى است که مرا به آن فرمان دادى و من از بجا آوردنش درنگ نکردم، و منهیاتى است که مرا از آن برحذر داشتى ولى من به سوى آن سرعت کردم، و نعمتى است که بر من به بخشش آن منّت نهادى و من از سپاسگزارى نسبت به آن کوتاهى کردم.
تکالیف الهیه:
انسان این موجود با عظمت، و این ظرف حقایق لاهوتى که او را به عنوان خلیفه صاحب خلقت در این سیاره خاکى قرارش داده اند، به خاطر گوهى بى نظیر اختیار، و قوّه عقل و درک، وداشتن روح الهى، براى ظهور دادن استعدادهاى ملکوتى اش از جانب حق مکلّف به تکالیفى عملى و اخلاقى و اعتقادى است.
عینیت دادن آن تکالیف براى او واجب عینى است، و در صورت تحقّق دادن به آن تکالیف در عرصه گاه عقیده و اخلاق و عمل، از ملائکه برتر مى رود:
عَنِ الرَّضا علیه السلام، عَنْ آبائِهِ علیهم السلام قالَ:قالَ رَسُول اللّهِ صلّى اللّه علیه و آله: مَثَلُ الْمُؤْمِنِ عِنْدَاللّهِ عَزَّوَجلَّ کمَثَلِ مَلَک مُقَرِب، وَ إنَّ الْمُؤْمِنَ عِنْدَاللّهِ عَزَّوَجلَّ أعْظَمُ مِنْ ذلِک...(۱)
امام هشتم علیه السلام از پدرانش، از رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله روایت مى فرماید: مؤمن در پیشگاه خداى عزّوجلّ همانند ملک مقّرب است، و بحقیقت که مؤمن در نزد حق رتبه ش از ملک مقرّب عظیم تر است.
و در صورتى که دچار نفاق و فسق و زندقه گردد، و به خاطر لذّتهاى زودگذر مادى، در برابر تکالیف الهیه و حقایق ملکوتیه جهت گیرى نماید، در سعادت را به روى خودبسته و ارزش خویش را از هر حیوانى پست تر کرده است.
#صحیفه_سجادیه
#شرح_دعای_دوازدهم_فراز_اول
@saleheinmaryam313114
«إنَّ شَرَّ الدَّوابَّ عِنْدَ اللّهِ الَّذینَ کفَرُوا فَهُمْ لایؤْمِنُونَ».(۲)
هرى آینه بدترین جنبنده نزد خدا، آنهایند که بین خود و خواسته هاى حق حایل شده، ایمان نمى آورند.
در پیشگاه حضرت محبوب، بین آنان که اجرا کننده تکالیف الهیه هستند و آنان که از برنامههاى حق روگردانند هیچ وجه مشترکى وجود ندارد، روآورندگان به اوامر حق از ارزش والایى در دنیا و آخرت برخوردارند، و فراریان از مسائل الهى همراه با پستى و دنائت وذلّت و تیره بختى اند گرچه به آن توجه نداشته و اسیر غفلت و ندیدن وضع خود باشند.
«وَ ما یسْتَوِى الْأعْمى وَ الْبَصیرُ، وَلَا الظُّلُماتُ وَلَاالنُّور، وَلَاالظَّلُّ وَلَا الْحَرُورُ وَ ما یسْتَوِى الْأحْیاء وَ لَا الْأمْواتُ إنَّ اللّهَ یسْمِعُ مَنْ یشاءُ وَ ما أنْتَ بِمُسْمِعِ مَنْ فِى الْقُبُورِ».(۳)
نابینا و بینا برابر نیستند، و نه تاریکیها و روشنى، و نه سایه و حرارت، و زندگان و مردگان یکى نیستند; خدا هر که را لیاقت نشان دهد مى شنواند، و تو نمى توانى سخن خود را به مردگانى که در گور خفته اند برسانى.
آنان که سختى اجراى تکالیف را تحمّل مى کنند ودو روزه دینا را با آخرت معامله نمى نمایند و سر در راه دوست گذاشته به طاعت و خدمت مشغولند از خوشبخت ترین مردم اند، و آنان که در برابر خواسته هاى حضرت حق موضع گرفته و کام جان به لذّت حرام شیرین مى کنند و اجراى خواسته هاى حضرت حق موضع گرفته و کام جان به لذّت حرام شیرین مى کنند و اجراى خواسته هاى حق را براى خود بار سنگینى فرض مى نمایند از زیانکارترین مردم روى زمین هستند.
#صحیفه_سجادیه
#شرح_دعای_دوازدهم_فراز_اول
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
13930321_8893_128k.mp3
1.36M
حقیقتاً روحیّهى انتظار و روحیّهى ارتباط با ولىّعصر (ارواحنا فداه) و منتظر ظهور بودن و منتظر آن روز بودن، یکى از بزرگترین دریچههاى فرج براى جامعهى اسلامى است.
بیانات در دیدار پژوهشگران و کارکنان مؤسسه «دارالحدیث» و پژوهشگاه «قرآن و حدیث»
۱۳۹۳/۰۳/۲۱
#انتظار_فرج
#امام_زمان
#کلام_امام
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
__ولادت.mp3
991.6K
این ولادت بزرگ و این حقیقت عظیم، متعلّق به یک ملت و یک زمان خاص نیست؛ بلکه متعلق به بشرّیت است. این «میثاق الله الّذی أخذه و وکَّده»، میثاق خدا با انسان است.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم
۱۳۷۴/۱۰/۱۷
#ولادت_حضرت_مهدی_عجّل_الله_تعالی_فرجه
#ماه_شعبان
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
__مهدی.mp3
1.71M
یکی از برجستهترین خصوصیّات ماه شعبان مسئلهی ولادت باسعادت قطب عالم امکان، حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) است. البتّه شب نیمهی شعبان شب مبارکی است، شب دعا است، شب مناجات است.
بیانات در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (علیهالسلام)
۱۳۹۶/۰۲/۲۰
#نیمه_شعبان
#میلاد_امام_زمان
#امام_خامنهای
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
📚معرفت امام زمان علیه السلام
🔶کتاب او را بشناسیم: معرفت امام زمان علیه السلام نوشتهی ابراهیم شفیعی سروستانی جلد دوم از مجموعه «فرهنگ مهدویت و انتظار»، به ضرورت و مفهوم معرفت امام، ویژگیهای امامان معصوم و مبانی معرفت امام میپردازد.
🔹بدون تردید مجموعه «فرهنگ مهدویت و انتظار» اولین گام در راستای افزایش و ارتقای «دانش مهدوی» عموم علاقهمندان منتظر دانست. مجموعهای که عمدهترین سر فصلهایش شامل ملزومات دانستن و پیوند خوردن با مهدویت است و شما را از مطالعات پراکنده و زیاد دور میکند.
🔶مجموعه فرهنگ #مهدویت و انتظار با قلمی سلیس و گیرا با دو رویکرد منتشر شده است، رویکرد اول ناظر به شناخت امام مهدی (عج) و ویژگیهای آن حضرت به عنوان امام زمان و آخرین حجت خدا بر روی زمین؛ و دومین مبحث ناظر به شناخت تکالیف منتظران در عصر غیبت در وجوه فردی و اجتماعی است.
#معرفی_کتاب
#مهدویت
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
#معرفی_کتاب
#کتاب
#مهدویت
📘مهدویت و سبک زندگی
🔹 کتاب «مهدویت و سبک زندگی» اثر محمود ملکی راد در پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۳۲۴ صفحه منتشر شد.
🔹این اثر در پنج فصل تهیه و تألیف شده است؛ در فصل اول این اثر که به کلیات و مبانی پرداخته است. دومین فصل از این کتاب، به الگوی سبک زندگی بر محور باورها و بینش ها می پردازد. در فصل سوم، «الگوی سبک زندگی بر محور ارزش ها و گرایش ها» مطرح شده است. چهارمین فصل به «الگوی سبک زندگی بر محور هنجارها و رفتارها» می پردازد. در پنجمین و آخرین فصل از کتاب مذکور، «شاخص های کارکردی مهدویت در سبک زندگی» تشریح شده است.
🌷🌾🌷🌾🌷🌾
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
#رمان
#مهدویت
📚 امید آخر
داستان هایی از کرامات امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
✍ حسن محمودی
📌نو _ فارسی _ شومیز _ ۸۰ صفحه
٪۳۰ تخفیف⬅️ ۱۱ هزار تومان👌
‼️قیمت ناشر ۱۵ هزار تومان
⤵️توضیح محتوای کتاب:
💥از منابع مورد استناد محمودی در تدوین کتاب امید آخر می توان به عنایات امام مهدی نوشته آیت الله سیستانی، نجم الثاقب نوشته طبرسی نوری، کمال الدین و عنایات حضرت مهدی به علما از ناصر دولت آبادی اشاره کرد. در کتاب امید آخر هفت تشرف، تاحدودی بازنویسی شده است که عبارتند از:
1- شیخ حسن که در توبه ای جدی موفق به دیدار می شود.
2- (هانیه) شیعه شدن یک سنی بواسطه فریاد رسی امام زمان علیه السلام به نقل از آیت الله تبریزی.
3 -آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی ،امام عصر علیه السلام را به بحرالعلوم یمنی (زیدی مذهب ) نشان می دهد.
4- یاقوت جوانی سنی مذهب که با گم شدن در بیابان و فریادرسی حضرت شیعه شده است.
5- حسن جوانی که از لهو و لعب دست کشیده و بر اثر اشتیاق زیاد با حضرت دیدار داشته است.
6- سعید نوجوانی سنی بود که بر اثر تضرع مادرش به حضرت در مسجد جمکران شفا یافته و شیعه شده است.
7- ماجرای فردی بنام سید باقر که بدنبال انجام بهترین کار برای دیدار با حضرت بوده است.
#معرفی_کتاب
#مهدویت
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
✨🌺✨🌺✨
💢 #مهدویت
✅پرسش: مگر امام زمان مستجابالدعوه نیستند؟ چرا ایشان به شیعیان میگویند كه برای فرج من دعا كنید؟
✍️پاسخ: هرچند امام عصر(ع) انسان كامل بوده و دعای ایشان نزد حضرت حق مستجاب است، ولی باید دانست كه خداوند این جهان را بر پایه اسباب قرار داده است بدین معنی كه برای تحقق هر پدیده باید شرایط آن فراهم شود. قیام جهانی حضرت چون با جامعه انسانی در ارتباط است و انسانها دارای اختیار و انتخاب هستند و خود باید چگونگی زندگی جمعی خود را رقم بزنند، بنابراین باید انسانها بخواهند تا ظهور تحقق پذیرد. امام زمان(ع) هرچند دعا میكند و برای امر ظهور تلاش كرده و زمینهسازی مینماید، ولی این كافی نیست. بلكه تلاش انسانها نیز لازم است.
🔹امام مهدی(عج) زمانی ظهور میكند كه شرایط آن فراهمشده باشد؛ یعنی، افرادی باشند كه واقعا یار و یاور امام(عج) باشند. او را شناخته و ایمان قوی به او و اهدافش داشته باشند و لحظهای دست از یاری و حمایت وی برندارند. از طرفی مردم آمادگی پذیرش حضرت را واقعا داشته باشند و خواستار ظهورش شوند... و اینزمانی است كه مردم در زندگی خود یاد حضرت را زنده كنند و اعمال و رفتار و كردارشان بهگونهای باشد كه نشان دهند منتظر ظهورند. وضعیت مردم جهان نیز بهگونهای باشد كه منتظر ظهور مرد آسمانی باشند.
🌹نیمه شعبان، سالروز ولادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف مبارک باد🌹
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
🔰چه كار كنيم تا امام زمان(عج) از ما راضي باشد؟
اگر مي خواهيد رضايت آقا امام زمان(عج) و به دنبال آن رضايت خداوند را به دست بياوريد ، در يك جمله بهترين عمل اين است كه :
آن چه را خداوند واجب كرده است، انجام دهيد و آن چه را حرام كرده است، ترك نماييد.
👈 اما شيعيان در عصر غيبت وظايف ديگري دارند كه به طور مختصر به برخي از آن ها با استفاده از روايات اشاره مي كنيم:
1️⃣ معرفت و شناخت مقام امام و امامت ولايت
🔸 فضيل گفت از حضرت ابو جعفر(ع) شنيدم مي فرمود: هر كس بدون امام بميرد مرگ او چون مردن مردم جاهليت است هرگز عذر مردم را در شناختن امام نمي پذيرند، كسي كه با شناختن امام بميرد ، او را زياني نخواهد رسيد چه جلوتر از ظهور امام بميرد يا بعد از آن و كسي كه بميرد؛ در حالي كه امامش را شناخته، از دنيا برود، مانند كسي است كه با قائم(عج) در خيمه او بوده است.
2️⃣ انتظار فرج
🔸 دومين وظيفه اي كه شيعيان در عصر غيبت دارند، انتظار فرج است: اما سجاد(ع) خطاب به ابو خالد كابلي مي فرمايد:
👈 «اي ابو خالد مردم زمان او كه معتقد به امامت وي هستند و منتظر ظهور او هستند، از مردم تمام زمانها بهترند؛ زيرا خداوند عقل و فهمي به آنها داده كه غيبت در نزد آن ها حكم مشاهده را دارد ! خداوند آن ها را در آن زمان مثل كساني مي داند كه با شمشير در پيش روي پيغمبر (عليه دشمنان دين ) پيكار كرده اند، آن ها مخلصان حقيقي و شيعيان راستگوي ما هستند كه مردم را به طور آشكار و نهان به دين خدا مي خوانند. و هم فرمود: انتظار فرج بزرگترين فرج است.»
3️⃣ دعا براي حضرت
🔸 خود امام زمان(عج)، در توقيع معروفي مي فرمايد:
👈 «وَ أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَج. براي تعجيل فرج، بسيار دعا كنيد.»
4️⃣ حزن اندوه در فراق حضرت
🔸 سدير صيرفي گفت: من و مفضّل بن عمر و ابو بصير و ابان بن تغلب به حضور امام جعفر صادق(ع) شرفياب شديم. ديديم حضرت روي زمين نشسته و عبائي بي يقه پوشيده، كه آستين هايش كوتاه بود ، و در آن حال مانند پدر فرزند مرده جگر سوخته گريه مي كرد و آثار حزن از رخسار مباركش پيدا بود به طوري كه رنگش تغيير كرده بود و در حالي كه كاسه چشمش پر از اشك بود، مي فرمود:
👈 «اي آقاي من ! غيبت تو خواب را از من ربوده و لباس صبر بر تنم تنگ نموده و آرامش جانم را سلب كرده!.
اي آقاي من ! غيبت تو مصائب مرا به اندوه ابدي كه يكي بعد از ديگري از ما را مي ربايد، و جمع ما را بهم مي زند، كشانده است. من با شك چشم و ناله هاي سينه ام كه از مصائب و بلاهاي گذشته دارم نمي نگرم؛ جز اين كه در نظرم بزرگتر و بدتر از آنها مجسم مي گردد.»
🔹 وقتي امام صادق(ع) اين چنين در فراق حضرت مهدي(عج)، اين چنين ناله مي زند و اشك مي ريزد، تكليف من و شما روشن است!
5️⃣ عهد وپيمان
🔸 در دعاي عهد كه از امام صادق(ع) نقل شده است، اين گونه ميخوانيم:
👈 «اللَّهُمَّ إِنِّي أُجَدِّدُ لَهُ فِي صَبِيحَةِ يَوْمِي هَذَا وَ مَا عِشْتُ مِنْ أَيَّامِي عَهْداً وَ عَقْداً وَ بَيْعَةً لَهُ فِي عُنُقِي لَا أَحُولُ عَنْهَا وَ لَا أَزُولُ أَبَدا؛ خداوندا ! من بامداد امروز كه در آن بسر مي برم و هر بامدادي تا زنده ام عهد و پيمان خود را با امام خويش تجديد مي كنم، و بيعت او را بگردن مي گيرم و هيچ گاه آن را از نظر دور نمي دارم و از ياد نمي برم.»
6️⃣ رعايت تقوي و مانع وصول به حضرت
🔸 مهمترين وظيفه شيعيان در عصر غيبت اين است كه تقواي الهي داشته باشند و اتفاقا همين كم تقوايي ما شيعيان است كه اين همه سال از فراق آن حضرت رنج مي بريم.
#مهدویت
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
✨🌺✨🌺✨
💢 #مهدویت
✅پرسش: در خصوص تولد امام زمان (عج) و اعتقادات اهل سنت و شیعه توضیحاتی می خواستم ؟
✍️پاسخ: امام مهدی(عج) در سال 255 قمری در سامراء متولد شد. نام پدر آنحضرت، امام حسن عسکری(ع) و نام مادرش نرجس، یا حکیمه(دختر یشوعا، پسر قیصر روم که مادرش از اولاد حواریّون و نسبش به شمعون وصیّ حضرت عیسی ع میرسد) بود.
🔹منابع تاریخی و روایی تصریح دارند که امام عسکری(ع) فقط یک فرزند داشت که نامش مهدی(عج) است.
🔸شیخ مفید در اینباره مینویسد: امام پس از حضرت عسکری، فرزندش امام زمان(عج) است که نام و کنیهاش مساوى با نام و کنیه رسول خدا(ص) بوده، پدرش به غیر از او در باطن و ظاهر فرزندى نداشت.
🔹ادله تاریخی و روایی ولادت و حیات حضرت مهدی(عج) فراوان است؛ برای نمونه، به چند سند تاریخی اشاره میشود:
1️⃣ گروهی از دانشمندان نامدار اهل سنت؛ مهدی(عج) را از اولاد فاطمه(س) میدانند که در پس پرده غیبت زندگی میکند و روزی به امر خداوند ظهور خواهد کرد.
2️⃣امام عسکری(ع) قبل از ولادت امام مهدی(عج) از ولادت فرزندش خبر داده بود، از جمله به عمهاش «حکیمه خاتون» فرمود: «در شب پانزدهم شعبان فرزندم مهدی از نرگس خاتون متولد میشود».
🔸ابراهیم بن ادریس میگوید: امام عسکری(ع) گوسفندی را برای من فرستاد و فرمود: «این را به جهت ولادت فرزندم "مهدی" عقیقه کن، خودت و خانوادهات بخورید»
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
💌بسمـ رب الشـهدا.....🕊
#در_محضر_شهدا
۲۷ اسفند ماه #سالروز_شهادت #شهید_ابراهیم_اسدی گرامی باد. 🥀
🌷نام و نام خانوادگی: ابراهیم اسدی
🌷تاریخ تولد: ۱۳۴۵/۰۹/۰۷
🌷محل تولد: فریدونکنار
🌷 وضعیت تاهل:متاهل
🌷تاريخ شهادت: ۱۳۶۶/۱۲/۲۷
🌷نام عمليات: والفجر ۱۰
🌷 مزار شهید:گلزار شهدای فریدونکنار
🌷مسئوليت : معاون گردان علی ابن ابی طالب
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
#زندگینامه_شهید
سردار شهید ابراهیم اسدی در سال 1345 در شهرستان فریدونکنار در خانواده ای مذهبی متولد شد و با آموزه های اصیل اسلامی رشد پیدا کرد.
از ابتدای جوانی وارد سپاه فریدونکنار شد و به علت هوش و استعداد و توانائی های بالایش به عنوان معاون گردان علی ابن ابی طالب لشکر ویژه 25 کربلا انتخاب شد و سرانجام در تاریخ 66/12/27 با نشان دادن رشادت های فراوان در عملیات غرور آفرین والفجر10 در منطقه عملیاتی خرمال با اصابت تیر مستقیم و همچنین شدت جراحات شیمیائی وارد شده، آسمانی شد و به خیل همرزمان شهیدش پیوست.
همه به او می گفتند: بابا!
یکی از دوستان و همرزمانش نقل می کند: وقتی کوچک بود خیلی خوش تیپ و خوش چهره بود، ما هم خیلی به او علاقه داشتیم، برای همین بهش می گفتیم: «بابا !»
موتوری داشت که فروخت و هزینه آن را خرج زمین فوتبال برای روستا کرد، خودش هم به فوتبال علاقه داشت. می گفت: «نباید بچه ها الاف کوچه و خیابان باشند.»
اولین بار 14 یا 15 ساله بود که رفت جبهه، اول قبولش نمی کردند. می گفتند: کوچیکه اما بعداً با کارت برادرش رفت جبهه.
توصیه اش این بود که مسجد ترک نکنید، از روحانیت دوری نکنید. عشق نماز جمعه و جماعت داشت، دعای کمیل و توسل را شب های جمعه و چهارشنبه ترک نمی کرد. شب های جمعه خودش کمیل می خواند و مداحی می کرد.
همیشه می گفت که همه با خانمان هستند ولی من بی خانمانم و باید از خانه ترک منزل کنم.
در سلام کردن به بزرگ تر و کوچک تر از همه پیشی می گرفت. روی زمین بدون بالشت و... می خوابید و می گفت : بدنم باید به این ها عادت کند.
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج