مجاهد باشید تا شهید شوید!
بسیاری از ما خوب می دانیم که در عصر کنونی ، جهاد فرهنگی کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است شاید سخت تر از جهاد نظامی.
اما این را هم خوب میدانیم که در حال جنگ هستیم ، جنگی که دیگر در ان خبری از فشنگ نیست ، در جنگی هستیم که اگر بخواهند کسی را #شهید کنند ، او را نا امید میکنند، جنگی که دیگر دشمن مقابلت نیست...
نا امیدی در لحظه ی کنونی یک تاکتیک جنگی است، تاکتیکی که دشمن آن را به خوبی اجرا میکند، به نظر من جریان نفوذ نیز از همین جا تاثیر میگیرد.
قصه ی #نفوذ مختص سیاست یا دولت نیست ، نفوذ در همه جا رخ میدهد.
و به نظر من الان نفوذ در مساجد بیشتر از سیاست اتفاق می افتد.
مثال میزنم که شاید خیلی از فعالان مسجدی با آن مواجه بوده اند.
عده ای جوان که احساس و دغدغه ی کار فرهنگی داشتند در #مسجد دور هم جمع شدند و مجموعه ای تشکیل دادند و شروع به فعالیت کردند.
مدتی بعد از سوی هیئت امنای مسجد اذیت شدند و هیئت امنا آن هارا نه تنها همراهی نمیکرد ، بلکه در مقابل آن ها ایستادگی میکرد.
جوانان که دیگر به جوش آمده بودند تصمیم به .....
ادامه ی داستان بالا ، با تصورات و تفکرات دینی شما کامل میشود.
اگر #مجاهد باشید تصمیم به جهاد گرفته و در هر صورتی از کار فرهنگی خود دست بر نمیدارید چرا که جنگ را احساس کردید و نمیتوانید یک جا بنشینید ، چرا که که فرمانده کل قوا ، شمارا افسر جنگ نرم خوانده و روی شما حساب باز کرده ، اما روی دیگر داستان اینگونه به پایان میرسد که جمع شما از هم متلاشی شده و دیگر تصمیم میگیرید کار فرهنگی نکنید...
شما از کدام دسته اید؟!
هر چه ریشه ی تفکراتی خویش را در تالیفات رشد داده باشید ، در مقابل هجمه ی دشمن واکنشی سخت نشان خواهید داد.
به یاد داشته باشید شما یک مجاهد هستید.
مجاهد وقت کم می آورد ولی خسته نمیشود.
بسیاری تصور میکنند در کار فرهنگی باید حلوا خیرات کرد یا ....
آن ها درک نکرده اند که در حال مبارزه هستند ، در حال جهاد هستند.
اگر کسی کمی احساس وظیفه کرد مطمئن باشد دیگر برای خوابش هم برنامه دارد.
اگر کسی #دغدغه داشت و مسیر حرکتش با اهل بیت هم مسیر بود ، دیگر به زخم زبان های مردم اهمیت نمیدهد. اگر به او فحش دهند ، نا سزا بگوید برایش مهم نیست.
برایش رضایت خدا مهم است و لا غیر...
و این میشود همان چیزی که موجب رضایت خداست....
از حرکت خود نا امید نشوید ، در مقابل سختی ها ایستادگی کنید و وحدت جمعیِ به وجود آورید و آن را حفظ کنید. خود را در میدان جنگ ببینید و جهاد کنید ...
آن وقت اگر روزی روزگاری ، بر گذشته ی خویش نگاه کردید ، از خود احساس رضایت خواهید کرد نه شرمساری...
ما هنوز شهادتی بی درد می طلبیم
غافل که شهادت را جز به اهل درد نمی دهند...
وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ حَتَّى نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِینَ مِنکُمْ وَالصَّابِرِینَ وَنَبْلُوَ أَخْبَارَکُمْ
و شما را می آزماییم تا مجاهدان و صابرانتان را بشناسیم و حدیثتان را آشکار کنیم...
سوره ی محمد،آیه ۳۱
#یادداشت
#جهاد_فرهنگی
#تربیت #مربی_محور
#مربی
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#بازخوانی_واقعه_غدیرخم
برگزاری مسابقه به همراه اهدای هدایا
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
💠 امروز #وظیفه همه ما #گفتمان_سازی است.
♦️گفتمان اصلی امروز ما گفتمان بیانیه #گام_دوم انقلاب است.
امروز گفتمان بیانیه #گام_دوم انقلاب را باید در #گام_دوم انقلاب خلاصه و تبدیل به یک #گفتمان_روزمره کرد و آنقدر تکرار شود تا به #هدف برسد.
#دشمن امروز در نبرد روی زمین در مقابل جمهوری اسلامی ایران #تسلیم شده است و روی زمین حرفی برای گفتن ندارد.
امروز دشمن #گام_اول انقلاب را پذیرفته است و تمام تلاش دشمن معطوف به این شده است که اجازه ندهد جمهوری اسلامی #گام_دوم را بردارد.
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
"قربان گذشت، غدیر پیش رو و عاشورا در راه"
♻️قربان:تعریف کامل عهد الهی بود. تعریف جامع دل کندن از بهترین ها بود. دل کندنی که کندنش با دست خود نه دیگری بود. این است معنای قربانی.
♻️غدیر پیش رو اعلام عهد الهی است. از علی علیه السلام سوال شد :بهترین لحظه زندگی شما ،کدام لحظه بود؟ امیر مومنان پاسخ داد:لحظه ای که نبی خاتم دستم را گرفت و بالا برد وبه همه عالم اعلام عهد الهی کرد.
♻️عاشورا:امتحان عهد الهی بود. خیلی ها "هل من ناصر" را شنیدند:
خیلی ها اعتنا نکردند!
برخی گفتند "دوست داریم یاریت کنیم اما زن وبچه داریم" لذا نیامدند.
برخی گفتند " تا شما به کربلا برسید ما یک دیداری تازه کنیم و به شما می پیوندیم" این گروه زمانی به عهدشان وفا کردند که اسرا را به شام می بردند از جمله طرماح بن عدی
در این امتحان عهد الهی ،آمار قبولی خیلی پایین است.
👈این پایین بودن آمار به سه دلیل بود:
1)نفهمیدن "عهد" چیست؟!
2)نفهمیدن "عهد "با کیست؟!
3)نفهمیدن این "عهد"را چگونه باید پاس داشت؟!
✅ معنای جامع وکامل" بصیرت" در فهمیدن نفهمیدن های "قربان" ،"غدیر "و "عاشورا"ست.
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#سخن_نگاشت
مدیریت زمان و نظم
سرمايه وقت بر خلاف سرمايه پول هيچ گاه راكد نيست، هميشه در جريان است، على الاتصال در حال خارج [شدن] است، زيرا يك لحظه توقف در جهان وجود ندارد. لهذا رسول اكرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند: «هر كس كه دو روزش مساوى باشد (يعنى از لحاظ عمل و ذخيره يك كار مفيد يا خُلق كريم يا علم سودمند، چيزى نيفزوده باشد) زيان كرده است.» ، زيرا به قدر يك روز سرمايه از كف داده و در عوض چيزى به كف نياورده است.به همين جهت است كه آدمى يا در حال جلو رفتن است و يا در حال عقبگرد، يعنى حالت توقف وجود ندارد، زيرا اگر وقت و عمر بجا مصرف شود پيشروى است، اگر بيجا مصرف گردد سرمايه باختن و عقبگرد است.
تنها قدر وقت دانستن كافى نيست، مهارت و استادى از نظر بهره بردارى لازم است .
ظرف زمان يعنى وقت مانند ظرف مكان است. كارهايى كه در زمان انجام مى دهند مانند اشيائى است كه در صندوق يا جعبه اى قرار مى دهند. برخى از مردم بدون دقت و بدون نقشه كارهاى خود را آغاز مى كنند. يك روز از صبح تا شام تلاش مى كنند و آخر روز مى بينند فقط دو سه كار در اين مدت انجام داده اند، نتوانسته اند در اين ظرف زمانى بيش از اين كارى انجام دهند. اما افراد منظم و با انضباط، با مهارت و استادى در همان مدت كار بيشترى انجام مى دهند.
.............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓سلام، سرگروه حلقه دختران نوجوان سوم راهنمایی و اول دبیرستان) هستم و یک ماه است که کارم را شروع کرده ام. اکثر اعضای حلقه از افراد بی بضاعت هستند، لطفا چند برنامه جذاب و شاد را که هزینه ای برای اعضا نداشته باشد معرفی کنید ضمنا چون تجربه ای در زمینه حلقه داری ندارم، نمی دانم که چه کلاس هایی را و چگونه برگزار کنم که برای آنها جذاب باشد و در بحث مشارکت کنند؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
با توجه به سؤال و توضیحات شما، چند نکته و راهکار را که شما باید در مورد آنها تأمل و دقت کنید، خدمت شما عرض می کنیم و اگر دوباره سؤالی داشتید با ما تماس بگیرید این چند نکته عبارتند از:
1. اعتماد به نفس، توکل و نشاط شما، در انجام فعالیتها خیلی مهم است و شما باید باور کنید که خداوند یاور و پشتیبان شما است.
٢. مطالعه خودتان را بیشتر کنید و با انبوهی از اطلاعات، داستان، حکایت، شعر و نکته جلسه ها را برگزار کنید.
٣. چون ظاهرأ حلقه شما در مرحله جذب قرار دارد، بهتر است که تعداد جلسه ها را کمتر کنید و آنها را به صورت منظم اجرا کنید؛ مثلا هفته ای دو جلسه؛ یک جلسه قرآن و یک جلسه نیز احکام دختران. با این کار، شما بیشتر فرصت مطالعه خواهید داشت و محتوای مطالب شما تقویت شده و اعضا هم کمتر از مباحث خسته می شوند. شب های دیگر را نیز میتوانید به شب نشینی های دوستانه، مشاوره های خصوصی، جلسه ها هم اندیشی و برنامه های جذاب دیگر بگذارید
. 4. زمان جلسه ها، بیش از نیم ساعت نشود، تا هم اعضا خسته نشوند و هم جلسه ها عمیق تر و آموزنده تر باشند. باقیمانده وقت را به رفع اشکال و پاسخ به سؤالات این 1 جلسه و یا پرسش و پاسخ از مطالب گذشته و یا صحبت های متفرقه و دوستانه قرار دهید
۵. هر جایی که احساس کردید افراد از صحبتهای شما خسته شده اند، سخن را کوتاه کنید و جلسه را تمام کنید و یا با لطیفه و یا شوخی های دوستانه با آنها، جلسه را شاداب کنید و یا می توانید از فراد سؤال کنید که تا به این لحظه، بحث چه بوده است و چه نتیجه ای می توان گرفت.
۶. در جلسه قرآن، با اشاره به مفاهیم قرآنی می توانید مباحث تربیتی و معرفتی را مطرح کنید و نیازی نیست که برای آن مباحث فعلا جلسه ای جداگانه بگذارید.
۷. می توانید از مساجد و کانون های فرهنگی دیگر کمک بگیرید و در مراسم ها و برنامه های آنها، با گروه شرکت کنید. برای جذاب شدن فعالیت ها، می توانید برنامه های زیادی بگذارید، اما چون فرمودید که برنامه های کم هزینه معرفی کنیم، برنامه های زیر را به شما پیشنهاد می دهیم:
١. ورزش در اتاق های موجود در مسجد که جزو مسجد نباشد و یا در حسینیه؛
۲. رفتن به پارکها، فضای سبز، کوهنوردی و خوردن غذای خانگی در فضای بیرون، البته با حفظ مسائل تربیتی و محدودیت های اجتماعی و امنیتی برای دختران؛
۳. صله رحم و رفتن به خانه افراد، مثلا جلسه های گروهی را در خانه افراد برگزار کنید؛
۴. برگزاری مسابقات علمی مانند مقاله نویسی، داستان نویسی و یا مسابقات ورزشی مخصوص دختران، بدون جایزه و یا با جایزهای مختصر؛
۵. تشکیل گروه سرود، تئاتر و نمایش های عروسکی به ابتکار افراد
۶. نمایش فیلم های مذهبی، داستانی و یا طنز با رعایت جوانب اخلاقی؛
۷. برگزاری آموزش هنرهای دخترانه که شما با آنها آشنا هستید و یا استفاده از می توانید سی دی های آموزشی هنرهای دختران که در بازار موجود است و آموزش به متربیان؛ به استفاده از بازی های فکری و غیر آن برای رفع خستگی، مانند منچ، مارپله و اسم فامیل که میشود در فضای بسته انجام داد و با آن نشاط و شادابی جمعی را زیاد کرد؛ و به اشتراک گذاشتن امکانات افراد و استفاده همه از آنها مانند کتابها، نشریه ها
8. دعوت از افراد مجرب در مناسبت ها برای گفتگو در زمینه های مختلف، خصوصا افراد موفق در رشته تخصصیشان؛
9. شرکت در بعضی از جلسات مفید به صورت گروهی، مانند دعای کمیل، دعای ندبه، دعای توسل، سخنرانی جذاب، نماز جمعه، نماز جماعت و..؟
10. استفاده از افراد، در تقویت رشته های علمی و درسی آنها، به عنوان حلقه های علمی خصوصأ نزدیک به زمان امتحانات
11. صحبت از انجام بعضی از کارهای اخلاقی عملی گروهی مانند سلام کردن به دیگران، نمازها را به موقع و با جماعت خواندن، خوش اخلاق تر بودن، حداقل یک کار خوب در هر روز انجام دادن و که البته باید یک به یک موضوعات را بررسی کرد و همه اعضا حتی خود شما ملزم به رعایت آنها باشید، حال اگر موضوعی، بیشتر مورد ابتلا است، در مورد آن با هم بحث و گفتگو کنید و از افراد حلقه، برای نحوه اجرای آن، کمک فکری بگیرید.
12. گاهی یک بحث اخلاقی ساده را از روی یک کتاب و به صورت ساده ولی کوتاه و ا مفید بخوانید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓باسلام،بعضی از بچه های حلقه من دوست پسر دارند و بعضی از آنها پوشش مناسبی ندارند. لطفا راه حل این مشکل را بیان فرمایید.
➖➖➖➖➖
🍀🍀 با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
درست است که سرگروه یک حلقه در مورد گرایشات مذهبی و دینی اعضای یک گروه وظیفه و نقش مهمی برعهده دارد، ولی باید بداند که نهایتا این خود افراد حلقه هستند که باید تصمیم بر خوب بودن بگیرند و از بدیها دوری کنند؛ همانطور که بزرگ مربی بشر، پیامبر رحمت (ص) نیز در مقابل اراده عده کثیری از مردم بر عدم پذیرش اسلام چاره ای جز صبر و تحمل نداشت؛ پس ما هم باید مواظب باشیم که در این زمینه در عین بکارگیری تمام تلاش و استفاده از راههای مختلف، از افراط پرهیز کنیم؛ چراکه حتی گاهی ممکن است تلاش افراطی در این مورد نتیجه معکوس بدهد؛ یعنی متربیان را به لجبازی و پافشاری بکشاند. نکته دیگر اینکه سرگروه باید ضمن سطح بندی دقیق اعضای حلقه، برای اعضایی که هنوز به این مشکلات مبتلا نشده اند، برنامه های ویژه در نظر گرفته و از نظر انگیزه و ایمان، آنها را تقویت کند و با ارتباط بیشتر با آنها و تقویت روابط و دوستی های خوب با آنها پیگیری لازم را در مورد آنها انجام بدهد. همچنین در سطح بندی خود، حتی شاید لازم باشد که در مواردی یک یا چند نفر را که مشکل آنها حادتر از بقیه است به بهانه های مختلف از گروه جدا کند تا مشکل به باقی اعضا سرایت نکند که البته می تواند آنها را رها نکرده و به طور خصوصی تر روی آنها کار کند. با این مقدمه، اکنون به بیان بعضی از راهکارهای مختلف در حل این مشکل می پردازیم:
1. صحبت های متنوع و کامل پیرامون حجاب و روابط با جنس مخالف، متناسب با سن و سطح مخاطب؛
۲. برگزاری جلسات توسط افراد متبحر در مباحث تربیتی و حجاب و ایجاد محفل های پرسش و پاسخ، هم برای دانش آموز و هم برای خانواده هایشان؛
٣. الگو بودن سرگروه و مربی در حجاب کامل برای متربی و در عین حال، ارتباط صمیمی و عاطفی با او؛
۴. برگزاری نشست های تخصصی حجاب برای خانواده ها و استمرار این موارد
۵. سوق دادن متربی به سمت مطالب خواندنی دقیق و مستدل و اخبار مربوط به حجاب که در بعضی از سایت های مخصوص آورده می شود، خصوصأ در کشورهای مختلف، در این زمینه می تواند کمک خوبی بکند.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#سخن_نگاشت
نیازهای نوجوان
سختی ها، تلخی ها، ناکامی ها و مصیبت هایتان را درکنار خوشی ها، لذت ها، کامیابی ها و موفقیت ها با فرزندانتان مطرح کنید. در حد ظرفیت و توان، آنها را به واکنش درست تشویق کنید. آنها باید زندگی را همان گونه که هست و همان گونه که جاری است حس کنند، درک کنند و پذیرا باشند.
بهتر است نوجوان یاد بگیرند که اگرچه پاره ای از مشکلات، قابل تغییرند پاره ای از آنها تغییر ناپذیرند. اگر آنها بدانند در کجا و درچه شرایطی باید با واقیعت ها سازگار شوند و درکجا و درچه شرایطی باید واقیعت ها را با خود سازگار کنند آنگاه به هوشمندی و توانمندی واقعی دست یافته اند.
.............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
💠آن #دزدی که شب ها از دیوار بالا می رود یا #زنی_که_عفت خود را می فروشد،تقصیر دارد؟
💠شما خیال می کنید آن دزدی که شب هااز دیوار با آن همه مخاطرات بالا می رود و یا زنی که عفت خود را می فروشد تقصیر دارد!؟ #وضع_معیشت بد است که اینهمه جنایات و مفاسد که شب و روز در روزنامه ها می خوانید و به وجود می آورد. اگر راست می گویند برای بیکاران کار پیدا کنند.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور جلد ۱ صفحه ۶۵
🗓مورخ: ۱۳۴۳/۰۱/۲۱
👥کانال صحیفه نور امام خمینی(ره)
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓باسلام،چگونه متربیان را از نگاه به نامحرم بیمه کنیم؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
چشم چرانی، فعل حرامی است که در نتیجه ضعف ایمان صورت می پذیرد و راه حل اساسی در رفع این بیماری تقویت فضايل الهی و رعایت تقواست. مسلما اگر متربیان با فضای معنوی و الهی انس گرفته و ذکر و فکر آنها حرکت به سوی رشد و تربیت دینی باشد، جایی برای دیدنی های هوس آلود نمی ماند. اما از آنجایی که سرگروه نقش بسزایی در بوجود آوردن فضای دینی و معرفتی دارد، می توان راه کارهای زیر را برای رسیدن به آن پیشنهاد کرد:
1. ایجاد توجه و التفات به مسئولیت چشم و اینکه عملکردش در قیامت مورد سؤال قرار خواهد گرفت.
۲، توجه به پلیدی عمل و بیان آثار مخرب دنیوی و اخروی آن.
٣. درک حضور و آگاهی خداوند متعال و ائمه اطهار از نگاه ها و انگیزه های درونی.
۴، ارتقاء سطح حیا و عفت و غیرت در متربیان
۵، یادآوری مرگ و قیامت تا جایی که قلب آنها با این معارف انس بگیرد.
٫۶ برگزاری جلسات معنوی و مناجاتهای الهی که باعث ایجاد محبت خداوند در قلب متربیان است چرا که مناجات شعبانیه محبت را عامل خارج شدن از معصیت شمرده است.
۷. بازگویی سرنوشت زیبای، کسانی که چشم خود را از گناه پوشاندند.
۸ تشویق و ترغیب افراد به گفتن ذکر اليه، مانند لا حول و لا قوة الا بالله العلي العظيم چرا که این ذکرشیطان جنی را از انسان دور می کند روایت از پیامبر (ص) بحار الانوار ج ۹۵)
9. تشویق به ازدواج جوانان در هنگام وجود شرایط
تذکر: برخی مربیان از داستانهای عبرت انگیز در خصوص عاقبت چشم چرانی استفاده می کنند که تا حدی که می تواند به بازدارندگی افراد کمک کند. لیکن باید توجه داشت که خود این امر موجب بدآموزی و تعلیم راههای فساد و انحراف نگردد. بهترین الگوی بیان انحرافات اخلاقی در قرآن کریم، سوره یوسف است که می بینید یک داستان عشقی را به ظریف ترین شکل بیان کرده و بدون اینکه زمینه انحراف و اشتباه را فراهم نماید، فضای توبه و تقوی و آثار آن را ترسیم می نماید.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
17.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیام پدرانه رهبر عزیز انقلاب به جوانان گروه های جهادی و بسیج سازندگی ۹۸/۰۵/۱۱
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz %
#تشکیلات_اسلامی☝️☝️☝️☝️
نکات برگزیده جلسه آموزشی استاد عرب اسدی با موضوع تشکیلات اسلامی با رویکرد جبهه سازی در فضای مجازی
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
وظیفه ما در تربیت
🍁قال الصادقُ -عليه السلام:
🍁بادِروا اَحْداثَكُمْ بالحَديثِ قَبلَ اَنْ يَسْبِقَكُم إلَيْهِم ُ الْمُرجِئَةُ»
🌿امام صادق عليه السلام فرمودند: #احاديث اسلامي را به نوجوانان خود بياموزيد و در انجام اين وظيفه ي #تربيتي ،تسريع نماييد پيش از آنكه مخالفين گمراه ،بر شما پيشي گيرند و سخنان نادرست خويش را در ضمير پاك آنان جاي دهند و گمراهشان سازند.
«كافي جلد ٦ ،صفحه ٤٧»
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
👈 در میان آدم ها تیپ های متفاوتی وجود دارد، مربیان فرهنگی هم تیپ های مختلفی دارند.
🍁 برخی از آنها به اصطلاح «مربی فکری» اند. اینها حرف بلدند. اهل مطالعه اند. به سوالات و شبهات بچه ها تسلط و آگاهی دارند. این دسته به درد بچه ها و مخاطراتشان می خورند.
🍁 عده ی دیگری از مربیان، «مربی رفتاری» هستند. اینها همه کار بلدند. جذاب اند. قوی اند. با عرضه اند. توانایی های جالب دارند و در چشم بچه ها قهرمان به حساب می آیند.
🍁 برخی دیگر از مربیان، «مربی عاطفی» اند. اینها دوست داشتنی اند. محبت بلدند. بچه ها به سمتشان کشش دارند. عواطف و احساسات و محبت، بینشان برقرار است.
اما!!!
🌹🌹مربی_خوب آن است که هر سه اینها را با هم داشته باشد. هم فکری، هم رفتاری و هم عاطفی باشد تا بتواند بچه ها را نگه دارد و راهبری کند.
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
ده نکته کلیدی برای همه مربیان و سرگروه ها که می خواهند تربیت کنند:
۱. هيچوقت در گروه از "این کار را بكن و آن کار را نكن" سخن نميگوييم.
۲. دينداري را با سختگيری به بچهها تحميل نميكنيم.
۳. با كمك سه عنصر #لبخند، #تواضع و #صميميت، “رفاقت” را به اعضای گروه هديه ميكنيم.
۴. تلاش ميكنيم تا روحيات، انديشهها، آرزوها و احساسات مخاطبانمان را بشناسيم.
۵. با لحن قيم مآبانه و بزرگمنشانه با آنان سخن نميگوييم.
۶. با ديدن ظاهر افراد در مورد آنها قضاوت منفي نميكنيم.
۷. به شخصيت آنها بهاء ميدهيم و سخنانشان را ميشنويم.
۸. جلوههاي زيباي دينداري و الگوهاي عملي همسو با جاذبههاي فطري جوانان و نوجوانان را به آنها معرفی مي كنيم.
۹. دين را مخالف شادي، نشاط، زندگي و سرزندگي معرفي نميكنيم.
۱۰. شيوه برخوردمان آمرانه نيست.
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
💠 حکایتی از احسان حضرت امام هادى (ع) به تهيدست🌺
📝 در كتاب باارزش كشف الغمه روايت شده: روزى حضرت هادى (ع) براى انجام كارى از سامراء بيرون شدند، عربى در جستجوى حضرت بود، او را به محل كار حضرت راهنمائى كردند، پس از شرفياب شدن به محضر امام عرضه داشت قرضى سنگين بر عهده دارم و كسى جز شما را نمي شناسم كه مرا از اين بار سنگين نجات دهد
📝حضرت فرمودند اندوهگين مباش سپس فرمودند: من تو را به مطلبى راهنمائى مي كنم اما با مطلب من مخالفت نكن، من به خط خودم مي نويسم كه تو مبلغى از من طلبكارى، چون به شهر آمديم به منزل من بيا و آن را درخواست كن، هرچه از تو مهلت خواستم تو گوش نده و پول خود را از من بخواه و در آنچه گفتم كوتاهى مكن.
📝چون حضرت به شهر بازگشت مرد عرب در برابر عده اى كه در محضر حضرت بودند و در ميانشان بعضى از اطرافيان حاكم عباسى قرار داشتند طلب خود را به صورتى جدّى درخواست كرد.
📝حضرت از او تقاضاى مهلت نمودند ولى عرب راضى نشد و طلب خود را درخواست مي كرد، اطرافيان حاكم عباسى جريان را به حاكم منتقل كردندو حاكم را به فكر فرو برد و در نتيجه سى هزار درهم براى حضرت فرستاد
📝امام مرد عرب را احضار نموده و همه سى هزار درهم را در اختيار او گذاشتند و فرمودند قرضت را ادا كن و مازاد آن را هزينه خانواده ات كن، مرد عرب گفت پسرپيامبر! يك سوم اين مبلغ مشكل مرا حال مي كرد، براستى چنين است كه خدا درباره شما فرموده: خدا داناتر است كه رسالتش را كجا قرار دهد.
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⭕ زنگ خطر سرگروه
استفاده از سخنران و معلّم به جای
مربی و سرگروه
❓شرح مسئله: برخی میپرسند که هزینه حقالتدریس سخنران، مبلّغ و مدرس دعوتشده به حلقهها را چه کسی میپردازد؟! ایاب و ذهابشان با کیست؟! آیا میتوان اگر در مسجدی مربی نبود، از سایر مساجد سطح شهر برای این کار مربی میهمان دعوت کرد؟! و پرسشهایی از این دست.
توضیحات لازم: آنچه در پاسخ به این قبیل سؤالات و پرسشها، لازم به یادآوری است، این است که حلقه صالحین، سرگروه و مربی دارد، نه آموزگار و معلم و نه سخنران و مبلغ؛ زیرا آموزگار کارش تدریس و تعلیم است و سخنران و مبلغ نیز کارشان تذکر و پند و اندرز گفتن؛ امّا #مربی اینطور نیست؛ بلکه مربی در وهله نخست کارش تربیت و پرورش دینی است و در واقع وظیفه اصلی مربی، تربیت جوانان و نوجوانان است.
حال از آنجا که انسان شدن و رشد و کمال در زندگی انسان بیش از همه، محصول تربیت است و نه محصول تعلیم، آموزش، موعظه و اندرز؛
پس نقش مربی برای این کار به مراتب از نقش معلم و مبلغ بیشتر و اثرگذارتر است.
بر این اساس، یک نفر انسان دلسوز و متعهد که خودش یک قدم به سعادت و کمال از دیگران نزدیکتر است با کمک متولیان امر و با حمایت و جهت دهی مسئولان، ابتدا توان تربیتی دینی خود را افزایش داده و سپس به عنوان سرگروه حلقه تربیتی، تعدادی از جوانان و نوجوانان محل سکونت خود را به راه درست دعوت نماید که چنین فردی، کسی است که در همان محل سکونت دارد، نه کسی که با آژانس بیاید، یک جلسه تدریس کند و از آنجا برود.
به دیگر سخن آنکه، سرگروه، کسی است که مثلاً جمعهها صبح با بچههای گروهاش، فوتبال بازی میکند، با آنها به نماز جمعه میرود، هر شب در نماز جماعت مغرب و عشا اعضای حلقه تربیتی خود را در مسجد میبیند و از رفتار و گفتار آنان در زندگی روزمره، شناخت کاملی دارد و میتواند در مواقع لازم و ضروری حتیالامکان به اصلاح گفتار و رفتار آنان بپردازد؛ پس بنابراین، چنین کسی مربی میهمان از مسجد و محلهای دیگر و سخنران، مبلغ و آموزگار مدعو نمیتواند باشد.
به بيان دیگر، اگر در جریان کلی فرایند تربیت، تنها همین اتفاق ارزشمند بیفتد که در هر مسجد و محله و مجموعه ای چند مربی و سرگروه واقعی تربیت شوند، به طور قطع و یقین، در همین مرحله ارزشمند و پرسود، انقلاب اسلامی سالهای متمادی بیمه خواهد شد، چه رسد به اینکه در این راه، هر مربی و سرگروه صالحین بتواند به مرور زمان، پانزده تا بیست نفر را نیز با اسلام آشنا نماید و مسیر سعادت و هدایت را به آنها نشان دهد.
#زنگ_خطر_سرگروه
#آسیب_شناسی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
✅باید ها و نباید های سرگروه
🔵بایدها:
۱- بیان درست موضوع
۲- رغبت زایی و انگیزه سازی
۳- سؤال برانگیزی در بحث
۴- دو طرفه شدن مباحث
۵- ورود همه اعضاء به بحث
۶- جمعبندی و نتیجه گیری
.......................................
🔴نبایدها:
۱- یک طرفه سخن گرفتن
۲- اطاله کلام و رغبت زدایی
۳- پیش داوری و قضاوت
۴- خروج از موضوع اصلی
۵- تخریب، تمسخر و انتقاد
۶- شوخیهای مکرر و بیجا
#حلقه_داری
#مهارتهای_سرگروه
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⭕ آفت های سرگروه:
(خلاصه)
🔸غفلت از:
ارتباط با اعضاء
شناخت مشكلات
رفع مشكلات
همدردي
🔸خود محوری
عوامل آن :
احترام و تبعيت اعضاء
كم ظرفيتي
عدم نظارت بر فعاليت سرگروه
🔸عدم تطابق قول و فعل
نصيحت هايي مي نمايد كه متربیان، ايشان را عامل به آنها نمي يابد؛
مثالً: توصيه به نماز شب مي نمايد درحالي كه خود هيچ اهتمام و سعي در انجام اين مستحب ندارد.
🔸تكبر و غرور
🔸مريد پروری
تبعيت كوركورانه، محبت افراطي
🔸وابستگي به اعضای گروه
مسائل مادي و ظاهر اعضاء
🔸افراط در علاقه ها و عواطف
#آسیب_شناسی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ پویانگاری
به مناسبت عيد سعيد غديرخم درباره آداب و سفارشات اهل بیت«علیهم السلام» درباره غدیر
پویش اطعام عید غدیر
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz