⭕ زنگ خطر سرگروه
🔴خطر اول:
محصور شدن روابط
افرادی که به عنوان #سرگروه در نظر گرفته می شوند، ممکن است به طور معمول در یک گروه یا بخش دیگری مشغول فعالیت بوده اند و در آنجا دوستانی برای خود داشته اند. توجه نکردن و قطع ارتباط با این دوستان قدیمی یکی از آسیب هایی است که دامان برخی سرگروهها را می گیرد. گاهی اوقات دیده شده فردی که به عنوان سرگروه در نظر گرفته شده، بدون در نظر گرفتن دوستان و دوستیهای قبلی و قدیمی تمام توجه خود را به مسئولیت جدید معطوف می سازد و دوستان قبلی خود را فراموش می کند به این معنا که اگر آنها را بطور تصادفی ملاقات کند احوالشان را جویا می شود اما اگر آنها را دو یا سه هفته هم ندید برایش مهم نیست.
عوامل:
۱) تصور غلط نسبت به ویژگیهای سرگروه
روابط یک سرگروه می بایست با اعضای گروهش بیشتر از سایر افراد باشد و در مقام عمل هم همین حالت بوجود می آید که سرگروه بیشتر وقت خود را صرف مجموعه گروه خود می نماید. اما این مهم به این معنا نیست که ارتباط با سایر دوستان و همسالانش را به طور کامل کنار بگذارد. متأسفانه برخی از عزیزانی که به عنوان سرگروه انتخاب می شوند، تصور می کنند که می بایست تمام فعالیتهای گذشته خویش و تمامی ارتباطات خود را محدود به مجموعه گروه کنند و دیگر رابطه ای با دوستان قبلی و گروه همسالان خویش نداشته باشند. این ذهنیت یکی از عواملی است که موجب می شود سرگروه رابطه با دوستان قبلی اش را یک کار بیهوده یا کم اهمیت تلقی نماید. فلذا ممکن است این کار یک نوع وقت تلف کردن ببیند.
۲) عدم اعتدال در حجم برنامه های گروهی
برخی از سرگروهها می دانند که نباید روابط خود را به گروه خود محصور نمایند، اما فعالیتهای گروهی خود را آنقدر گسترش می دهند که بطور ناخودآگاه مجالی برای ارتباط با دوستان و سایر مسئولین پایگاه پیدا نمی کنند.
۳) افراط در ارتباط با اعضای گروه
گاهی سرگروه آنقدر در رابطه با اعضای گروهش پیشروی می کند که آنان جای دوستان نزدیکش را می گیرند و آن زمان و انرژی که می توانست به دوستانش اختصاص دهد صرف اعضای گروه خود می نماید. او در این حالت تمام تفریح و ورزش و گردش خود را با اعضای گروه انجام می دهد، با آنان گفتگوهای دوستانه دارد و با آنان به منزله دوستان همسن برخورد می نماید. در واقع سرگروه نیاز به «بودن در جمع همسالان و دوستان» را بوسیله اعضای گروهش رفع نموده است.
۴) تکبر
معمولا تغییر موقعیت اقتصادی-اجتماعی انسان ها از وضعیت نامطلوب به مطلوب یا از مطلوب به مطلوب تر
باعث می شود تکبر در وجود انسان شکل بگیرد. معمولا این اتفاق برای سرگروهها می افتد که از یک وضعیت مطلوب به وضعیتی مطلوب تر می رسند مثلا در گذشته مسئول ارزشیابی کتابخانه بوده است و حالا به عنوان سرگروه انتخاب شده است. علاوه بر این مسئولیت و عنوان «سرگروه» نسبت به اکثر مسئولیت های درون سازمان پایگاه دارای یک موقعیت ویژه ای است. سرگروه در این مسئولیت رهبری و ریاست یک مجموعه انسانی را بر عهده دارد و این خود مقدمه ای است برای خود بزرگ بینی. همانطور که در بحث های پیشین ذکر شد تکبر و خود بزرگ بینی خود یکی از آسیب های جدی برای سرگروه است اما در اینجا عاملی شده است برای دوری از دوستان و همکارانش.
#زنگ_خطر_سرگروه
#آسیب_شناسی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓سلام؛چگونه جذابیت و تنوع حلقه ها را برای متربیان افزایش دهیم؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 باسلام خدمت شما پرسشگر محترم
مهم ترین نکته در بالا بردن جذابیت حلقه، دقت در انتخاب موضوع جذاب و مورد نیاز افراد است، انتخاب درست خود می تواند در جذاب بودن حلقه اثرگذار باشد. همچنین رعایت مناسبتهای اعتقادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، و به بحث و گفتگو گذاشتن مباحث مناسب با آن در زنده و فعال بودن حلقه ها تأثیر مثبتی دارد. علاوه بر این بهترین روش برای افزایش تنوع و جذابیت شرکت دادن اعضای حلقه در بحث ها و استفاده از معلومات آنها برای پیشبرد آن بحث علمی است که هم باعث پویایی و نشاط حلقه می شود و هم استعدادهای نهفته آنها در هر موضوع شکوفا خواهد شد.
از دیگر شیوه های جذاب سازی حلقه ها به تصویر کشیدن موضوعات مختلف با استفاده | از ابزارهای جدید، مانند کارتهای کمک آموزشی، فیلم مستند و اجرای تئاتر و نمایش است.
لازم به ذکر است که برگزاری مسابقات با موضوعات و شیوه های مختلف می تواند کمک زیادی به جذاب سازی حلقه ها کند. (البته در اجرای مسابقات، توجه به مقطع سنی اعضای حلقه ضروری است.) و نکته آخر آنکه وجود برنامه های ورزشی و تفریحی در کنار حلقه و با حضور مسئول گروه می تواند در بالا رفتن جذابیت و نشاط حلقه اثرگذار باشد.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#سوال از محضر حضرت آقا:
۲۹. تعریف شما از یک جوان مسلمان و خصوصیات او چیست؟ چگونه یک جوان میتواند مسیر زندگی را طی کند و به اهدافش برسد؟
#پاسخ: البته بهراحتی نمیشود طی کرد. این شرطی که شما گذاشتید، کار مرا در پاسخ دادن خیلی مشکل میکند. هیچ راه جدی مهم را واقعا نمیشود بهراحتی طی کرد. بالاخره اگر انسان میخواهد به چیز باارزشی دست پیدا کند، باید مقداری زحمت و تلاش را با خودش همراه کند - این ناگزیر است - منتها ببینید؛ من اساسا در بین این خصوصیات مهمی که جوانان دارند، سه خصوصیت را خیلی بارز میبینم، که اگر آنها مشخص گردد، و اگر آنها به سمت درستی هدایت شود، به نظر میآید که میشود به این سؤال شما پاسخ داد. آن سه خصوصیت عبارت است از: انرژی، امید، ابتکار. اینها سه خصوصیت برجسته در جوان است. اگر واقعا رسانهها در کمکهای فرهنگی که به ما میکنند - چه گویندگان مذهبی، چه گویندگان مسائل فکری و فرهنگی، چه صدا و سیما و چه مدرسهها - بتوانند این سه خصوصیت عمده را درست هدایت کنند، من خیال میکنم که خیلی راحت میشود یک جوان راه اسلامی را پیدا کند؛ چون اسلام هم چیزی که از ما میخواهد این است که ما استعدادهای خودمان را به فعلیت برسانیم.
۱۳۷۷/۲/۷
#شب_نشینی_با_آقا
#پرسش و #پاسخ
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | ماه درخشان
⭐️ نماهنگی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای دربارهی اهمیت ماه ذیحجه
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#سخن_نگاشت
خداشناسى، پایه و اساس دین
امير المؤمنين على عليه السلام مىفرمايد: «آغاز و پايه اول دين شناختن خداست». اگر دين را به ساختمانى تشبيه كنيم كه داراى در و ديوار و سقف و پنجره و شيشه و نقاشى و روكارى و زيرسازى و غيره است، بايد بگوييم زيرسازى و زيربناى همه افكار و معتقدات و اخلاقيات و دستورالعملهاى دينى خداشناسى است؛ و اگر دين را به يك كتاب علمى تشبيه كنيم كه داراى بابها و فصلها و قضايا و مسائل و استدلالات و اصول متعارفه و موضوعه است، بايد بگوييم آن چيزى كه به منزله اصل اوّلى و به اصطلاح اصل متعارف دين است خداشناسى هست.
.............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓باسلام. بهترین روش برای جذب نیروی جوان به بسیج چیست؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
در مرحله اول؛ ایجاد رابطه دوستانه با جامعه هدف در محیط خودشان مدرسه و یا
محله) از طریق دعوت و جذب به حضور در مراسمات مذهبی جذاب و کوتاه (همانند نماز جماعت و یا هیات مذهبی)
در مرحله دوم؛ دعوت به حضور در اردوی جذب کوتاه مدت.
در مرحله سوم؛ دعوت به ثبت نام در بسیج مسجد.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓باسلام. نونهالانی که در طرح صالحین مسجد ما شرکت می کنند گاهی همه به مسجد می آیند و گاهی از مجمع هجده نفر،فقط چهار نفر می آیند. چه باید کرد؟
➖➖➖➖
🍀🍀با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
برای حل این مسئله ابتدا می بایست به دنبال عوامل آن باشیم، بررسی کنیم و بیابیم که به چه علت گاهی همه حضور دارند و گاهی فقط چند نفر حاضر می شوند؟ زمانی که تقریبا همه حضور داشتند، ما چه برنامه ای را اجرا می کردیم که برای آنها جذابیت داشته است؟ همچنین در زمانی که تعداد کمتری حضور داشته اند ما چه برنامه ای داشته ایم؟ قطعة نوع برنامه حلقه و جذابیت آن در پربارتر کردن حلقه و شرکت اعضا در آن نقش قابل ملاحظه ای دارد، علاوه بر این مطلب، شرکت نونهالان به این صورت که بیان فرموده اید، تقریبا یک مسئله عادی می باشد؛ چراکه نونهالان، بیشتر دوست دارند که وقت خود را به بازی، تفریح و سرگرمی بگذرانند و کار با این مقطع، تخصص خاص خود را می طلبد و قاعدتا لازم است که فضای حلقه نونهالان کاملا با حلقه های دیگر متفاوت باشد و سرگروه محترم می تواند با انجام بازی های مناسب و ایجاد نشاط و شادابی در حلقه و نیز استفاده از شعر و داستان های کودکانه برای انتقال مفاهیم دینی مورد نظر، اکثر افراد را جذب حلقه کند و از ریزش آنها جلوگیری نماید. پذیرایی خوب، مناسب و متنوع در حلقه نونهالان بسیار مؤثر است. سعی کنید که گاهی اوقات، مکان جلسه را تغییر دهید و جلسه را در خارج از مسجد؛ مثل خانه افراد، خانه سرگروه و یا مکانهای تفریحی مناسب برگزار نمایید. از خانواده متربیان کمک بگیرید و مسئله را با آنها در میان بگذارید و همچنین اهمیت کار را بیشتر توضیح دهید تا آنها نیز در خانه، یک عامل ترغیب و تشویق برای متربی باشند. جوایز مناسبی را تهیه فرمایید و آنها را به کسانی که در جلسات، غیبت ندارند و یا به ندرت غیبت می کنند، اختصاص بدهید.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 کانال صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓باسلام. بهترین راه جذب بچه های رده سنی دبستان و راهنمایی چیست؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
در فرایند جذب باید به این قاعده کلی توجه داشته باشید که وقتی نوجوان و حتی بزرگسال به سمتی جذب می شوند که نیازی از نیازهای فطری و غیر فطری خویش را در آنجا بیابند، در غیر این صورت، سنگین ترین ابزارهای جذب اگر متناسب با نیاز نباشد، جذابیتی برای مخاطب نخواهد داشت. کار تربیتی و تعلیم و تعلم در حلقه های صالحین نیز همین گونه است، اگر شما نوجوان در سن ابتدایی و راهنمایی را بشناسید و نیازهای وی را بدانید و متناسب با آنها برنامه ریزی نمایید، آنگاه باید دنبال راهکاری برای دفع نیروهایی باشید که به سمت مجموعه شما می آیند، ولی شما فضا و امکانات در اختیار ندارید. به عنوان نمونه، اگر بدانید که در این سن، فرد به شدت نیاز به فعالیت و جنب و جوش و نشاط دارد، در این صورت با برنامه هایی مثل کوهنوردی، والیبال، فوتبال، شنا و ..، و ایجاد فضایی برای تخلیه انرژی به همراه نشاط و شور با همسالان، به سمت شما خواهد آمد. برای پاسخ به همین نیاز بوده است که مسئولین طرح صالحین، برای مرحله جذب اردوهای جذبی را طراحی کرده اند. یا اگر بدانید که نوجوان، حس کنجکاوی دارد و به دنبال جایی می گردد تا مجهولاتش را تبدیل به معلوم نماید، با برگزاری جذاب حلقه و توجه به این حس او و برگزاری حلقه به صورت یک مباحثه دو طرفه و نه یک سخنرانی، او را جذب حلقه کرده اید. یا اینکه می خواهد خلاقیتش را بروز دهد که میتوانید با کلاس های هنری و فنی، مانند سفال گری، الکترونیک، معرق، منبت و...، زمینه بروز خلاقیتش را فراهم کرده اید. در برخی نوجوانان، حس مسئولیت خواهی و رهبری یک گروه و یا به عهده گرفتن یک مسئولیت وجود دارد، در این صورت، شما می توانید با فراهم کردن زمینه ایفای نقش در حلقه و پایگاه، این مجال را به او بدهید و او را به پایگاه جذب نمایید.
🔅موفق و موید باشید.
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
⭕ رابطه مؤمنان با یگدیگر باید چگونه باشد؟
🔻پاسخ : پیامبر اکرم (ص) فرمودند: المؤمن مرآة المؤمن ( بحار، ج 71، ص 270. ) مؤمن آئینه مؤمن است. این تشبیه بسیار زیبا، میتواند نکات بسیاری را در بر داشته باشد که به برخی موارد اشاره میکنیم:
1- مثل آئینه باشیم، هم زیبایی دیگران را ببینیم و هم نقاط ضعف آنان را. مثل مگسی نباشیم که فقط روی زخم و جراحت مینشیند.
2- مثل آئینه باشیم، نه مثل ذره بین، عیب مردم را بزرگتر از آنچه هست نبینیم.
3- مثل آئینه باشیم، نه مثل شانه، آینه روبرو معایب را میگوید ولی شانه پشت سر رفته و در میان موها میگوید.
دوست دارم که دوست عیب مرا - همچو آئینه پیش رو گوید
نه که چون شانه با هزار زبان - پشت سر رفته مو به مو گوید
4- آئینه، مراعات مقام و شخصیت افراد را نمیکند و گرفتار تهدید و تطمیع نمیشود.
5- آئینه زمانی میتواند کارائی داشته باشد که غبار نگرفته و صاف و صیقلی باشد. انسان نیز زمانی میتواند انتقاد سازنده داشته باشد که خودش معیوب نباشد.
6- شکستن آئینه به خاطر آنکه عیب ما را نشان میدهد خطاست، آزردن کسانی که انتقاد میکنند نیز نارواست.
7- اگر آئینه را بشکنند، قطعات آن هم عیب ما را نشان میدهد. مؤمن را نیز اگر اذیت کنند، باز دست از کارش بر نمیدارد.
8- آئینه به خاطر صیقلی بودن عیب ما را میگوید. مؤمن نیز بر اساس صفا و صداقت باید عیب برادر دینی خود را بگوید نه بر اساس کینه و انتقام.
9- آئینه عیب ما را در خود نگاه نمیدارد، همین که از برابر آن کنار برویم، عیب ما از صفحه آن پاک میشود. مؤمن نیز باید روبرو عیب را تذکر دهد و چون از او جدا شدیم، عیب ما را در دل خود نگاه ندارد.
10- کسی عیب خود را میفهمد که بخواهد بفهمد وگرنه ممکن است انسان به آئینه نگاه سطحی بکند، ولی به فکر بررسی نواقص خود نباشد.
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓با سلام،حلقه های ما دارای افرادی بین ۷ تا ۱۱ سال است و گاهی افراد کمتر از ۷ سال هم حاضر می شوند و می روند. آیا می شود آنها را هم در این حلقه ها سازماندهی کرد یا باید از حضورشان ممانعت به عمل آورد؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 با سلام خدمت شما پرسشگر محترم بله، به راحتی و با یک برنامه ریزی درست و آگاهانه آنها هم می توانند استفاده کنند.
ممانعت در کار تربیتی معنی ندارد. در کار تربیتی جذب حداکثری ملاک است. البته باید توجه داشت که در انتخاب اساتید و مربیانی که برای این سنین انتخاب می شوند می بایست دقت لازم را مبذول داشت؛ مثلا حتما باید افراد خوش اخلاق، خوش برخورد و بردباری باشند، و حلقه های این سنین را باید از حلقه های دیگر جدا کرد تا مسائل هر کدام را بهتر بتوان بیان کرد و ارتباط مناسب تری ایجاد شود و باعث نشود افراد بزرگتر، از حلقه دل زده شوند.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
💬 [حضرت] میفرمایند: اگر میتوانی با خشنود کردن بندگان خدا، خدا را ناخشنود نکنی، این کار را بکن! سعی کن خدای متعال را به خاطر خشنودی زید و عمرو خشمگین نکنی! برای اینکه این خوشش بیاید، وظیفه را انجام ندهی! حرفی را که باید بزنی، نزنی! حرفی را که باید این طور بزنی، آن طور بزنی! به خاطر اینکه طرف، خوشش بیاید.
ما مبتلا هستیم به این چیزها واقعاً! یک چیزی را به خاطر اینکه نکند طرف بدش بیاید، طور دیگری حرف میزنیم! در یک جمعی قرار میگیریم، از ما یک توقعی دارند، برای اینکه نبادا بدشان بیاید، ما یک طوری حرف میزنیم که آنها خوششان بیاید، درحالی که باید طور دیگری حرف بزنیم. خدا را خشمگین میکنیم، بخاطر رضای بندگان خدا! خیلی مهم است.
🔸 امام خامنهای
📗 انسان ۲۵۰ ساله، حلقه۳، صفحه۲۴۹
🗓 نوزدهم اردیبهشت یکهزاروسیصدونودوشش
#آفتهایتشکیلات
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پاسخ_به_شبهات_فضای_مجازی
🔹یکی از شبهاتی که این روزها در فضای مجازی مشاهده می شود این سوال است که چرا رهبری خودش مجلس خبرگان را تعیین می کند؟! (شبهه دور)
پاسخ:
مغالطهای که در وارد کردن اشکال دور به رابطهی میان ولی فقیه و خبرگان وجود دارد، در آنجا است که میگویند: ولی فقیه اعتبارش را از مجلس خبرگان کسب میکند؛ در حالی که اعتبار خود خبرگان به امضای ولی فقیه و از طریق تأیید به وسیله شورای نگهبان است که خود این شورا نیز اعتبارش را از رهبر گرفته است؟
1 ـ اعتبار ولی فقیه از ناحیهی خبرگان نیست؛ بلکه نقش آنان “کشف” رهبر منصوب به نصب عام از سوی امام زمان (علیه السلام) است. نظیر اینکه برای انتخاب مرجع تقلید و تعیین اعلم، به سراغ افراد خبره و متخصصان میرویم و از آنان سؤال میکنیم. در اینصورت نمیخواهیم آنان کسی را به اجتهاد یا اعلمیت نصب کنند؛ اگر واقعا آن فرد مجتهد یا اعلم است، تحقیق ما باعث نمیشود از اجتهاد یا اعلمیت بیفتد و اگر هم واقعاً مجتهد واعلم نیست، تحقیق ما باعث نمیشود اجتهاد یا اعلمیت در او به وجود آید. پس سؤال از متخصصان فقط برای این است که از طریق شهادت آنان، برای ما کشف یا معلوم شود که آن مجتهد اعلم ـ که قبل ازسوال ما وجود دارد ـ کیست؟ در اینجا هم خبرگان رهبری، ولی فقیه را به رهبری “نصب” نمیکنند؛ بلکه فقط شهادت میدهند آن مجتهدی که دارای شرایط است و به حکم امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) حق ولایت دارد و فرمانش مطاع است، کیست!
2 ـ در انتخابات خبرگان عنصر چهارمی وجود دارد که در دور ادعایی، لحاظ نشده و آن نقش اصلی و عمده مردم است؛ یعنی، شورای نگهبان به هیچوجه، تعیینکننده اعضای خبرگان نیست، بلکه اعضای خبرگان با میل خود برای نمایندگی، نامزد میشوند و کار شورای نگهبان صرفاً نقش کار شناختی از نظر تشخیص صلاحیتهای تصریح شده در قانون اساسی و اعلام آن به مردم است و هیچگونه حق نصب ندارد. خود مردم در میان افراد صلاحیتدار به نامزدهای مورد نظر خود رأی میدهند. بنابراین حلقه دور، باز است و اساساً دوری در کار نیست.
3 ـ افزون بر آن که خود مجلس خبرگان ـ طبق مصوبه داخلی ـ امر تشخیص صلاحیتها را به اعضای فقهای شورای نگهبان سپرده است و چنانچه بخواهد، میتواند آن را به گروه دیگری بسپارد. این امر مطابق قانون اساسی است. (اصل یکصد و هشتم؛ قانون اساسی این حق را به مجلس خبرگان سپرده است.)
هر چند فعلاً گروهی را که خبرگان انتخاب کرده، همان افرادیاند که رهبری برای انجام دادن وظایف قانونی دیگری در نظام اسلامی انتخاب کرده است.
4 ـ اکنون باید دید مطلب ادعا شده، دقیقاً چه وضعیتی دارد؟ اگر نسبت شورای نگهبان و خبرگان همان نسبتی بود که خبرگان با رهبری دارد؛ ادعای چنین دور باطلی، قابل قبول بود:
1- رهبر شورای نگهبان را تعیین و نصب کند؛
2- شورای نگهبان، مجلس خبرگان را تعیین و نصب کند؛ (صرفاً تأیید میکند؛ به درخواست خود مجلس خبرگان و مردم انتخاب میکنند).
3- خبرگان، رهبر را تعیین و نصب کند. (شناسایی و کشف میکنند.)
در حالی که واقعیت چنین نیست؛ زیرا نسبت مجلس خبرگان و شورای نگهبان با نسبت دیگر اعضای مجموعه، متفاوت است.
علاوه بر آن ذکر این نکته ضروری است که رهبر فعلی را مجلس خبرگانی شایستۀ ولایت یافتند که شـورای نگهبانش را امام (ره) تعیین نموده بودند (نه خود رهبر فعلی) و خود امام نیز با اجماع فراگیر مردمی به رهبری برگزیده شدند (نه انتخاب خبرگان). و خبرگان فعلی عندالزوم به بررسی و کشف رهبر بعدی خواهند پرداخت؛ لذا اساس انتخاب رهبری کنونی کاملاً به دور از غائله “دور” میباشد.
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
🔘 سوال:آیا از رهبری هم می شود انتقاد کرد؟
پاسخ نهاد رهبری در ارتباط با سوال بالا: براساس اعتقادات دینى ما، فقط پیامبران، حضرت زهرا و ائمه اطهار(ع) معصوم اند. ازاین رو هیچ کس ادعا نمى کند که احتمال اشتباهى در رفتار و نظرات مسئولین عالیرتبه نظام حتی ولى فقیه نیست. بلکه احتمال خطا و اشتباه در مورد ولى فقیه وجود دارد و ممکن است دیگران به خطاى او پى ببرند. ازاین رو مى توان از ولى فقیه انتقاد کرد. نظام اسلامی نه تنها انتقاد از ولى فقیه را جایز مى شماریم؛ بلکه براساس تعالیم دینى، معتقدیم یکى از حقوق رهبر بر مردم، لزوم دلسوزى و خیرخواهى براى او است. این حق تحت عنوان «النصیحة لائمة المسلمین» و امر به معروف و نهى از منکر تبیین شده است. نصیحت به معناى خیرخواهى براى رهبران اسلامى است که یکى از ساز و کارهاى تحقق آن اندرزدهى است. بنابراین نه تنها انتقاد از ولى فقیه جایز است؛ بلکه در جاى خود واجب شرعى است و منافع و مصالح شخصى یا گروهى نباید مانع انجام دادن آن شود. از این رو، در نظام جمهوری اسلامی ایران، نه تنها قانون اساسی با برابر دانستن رهبری در برابر قانون مانند همه شهروندان ایران امکان نقد رهبری را فراهم آورده است بلکه هرگز قاعده ای حتی عرفی برای جلوگیری از نقد رهبری وضع نشده است. و حتی نهادی قانونی که کار ویژه نظارت و نقد و بررسی اعمال رهبری را به صورت دائمی و توسط متخصصان و کارشناسان بر عهده داشته باشد، پیش بینی شده که همان مجلس خبرگان رهبری است. (ر.ک: مجلس خبرگان، علی رضا محمدی، نشر معارف، ۱۳۸۵)
البته در عین حال باید توجه داشت گفتار ولی فقیه به سه بخش تقسیم می شود:
۱. فتوا،
۲. توصیه ها و بیانات ارشادی،
۳. احکام حکومتی که یا مستقیماً خود صادر می کند و یا از مجاری قانونی (مانند مجلس شورای اسلامی) صادر می شود.
بخش اول، برای مقلدان او لازم الاجرا است و انتقاد در آن به معنای مناظره علمی و فقهی است که جایز و مطلوب می باشد؛ ولی نیازمند قدرت اجتهاد است.
بخش دوم، الزامی نمی آورد و نقش عمده آن آگاهی بخشی، روشنگری و هدایت است. انتقاد، بحث و تحقیق درباره این امور جایز است و حتی اگر شخصی، نظری مخالف با رهبری داشت، اطاعت از این گونه توصیه های رهبری -تا جایی که با قانونی مخالفت نکند الزامی نیست. در این موارد او می تواند؛ بلکه بنا به اهمیت موضوع باید آرای خود را به رهبر برساند و وظیفه مشاوره را در این باب انجام دهد. البته آرای خود را در سطح جامعه، نباید به گونه ای تبلیغ کند که باعث بی حرمتی و تضعیف رهبر و حکومت اسلامی شود.
بخش سوم، اطاعت از دستورات و احکام ولایی یا قوانین مدون جمهوری اسلامی -که به یک اعتبار احکام ولی فقیه اند برای همگان (حتی غیر مقلدان او) لازم و واجب است و تخلّف از آن به هیچ وجه جایز نیست (حتی اگر شخصی آن قانون را خلاف مصلحت بداند)؛ زیرا روشن است در هر قانون و کشوری، اگر رعایت قوانین و دستورات الزامی، تابع سلیقه های متنوع شود، آن کشور با هرج و مرج مواجه شده و قوانین آن ضمانت اجرایی نخواهد داشت.
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓باسلام، سرگروه نوجوانان دختر سطح یک هستم که در مرحله جذب هستند. مشکل حاد آنها این است که همه دوست پسر دارند و در مورد آن صحبت می کنند و دیگران را در مدرسه به این کار تشویق می کنند، چه راهکاری را پیشنهاد می کنید.
➖➖➖➖➖
🍀🍀با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
در شجره طیبه صالحین جذب باید با ملاک باشد؛ پس کسانی که محرز شود انحرافاتی دارند، فاقد ملاک جذب بوده و در دایره کار خاص و کادرسازی قرار نمی گیرند. باید دقت کرد که به هیچ عنوان در مرحله جذب، سهل انگاری و ساده انگاری نشود. حال با این وضعیت حلقه شما بهترین کارها عبارتند از:
١. تقویت بنیه اعتقادی و اخلاقی اعضا در درازمدت
۲. تغافل سرگروه نسبت به مطرح شدن این گونه مسائل در گروه.
۳. طرح نکات آموزنده از کتاب های «گناهان کبیره» آیت الله دستغیب (ره) و «کیفر گناه» حجت الاسلام رسولی محلاتی جهت طرح در حلقه.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
🔰 رمز اصلی پیشرفت یک جمع
💬 اگر من و جنابعالی، من و آن برادر دیگر، شما و آن برادر دیگر، هم را دوست نداشته باشیم، برای هم صادقانه، عاشقانه احترام قائل نباشیم، کارمان پیش نخواهد رفت.
رمز اصلی پیشرفت یک جمع این است که دلهای آنها با همدیگر مرتبط باشد؛ و بندگان خدا همین جور هستند: «والمؤمنون والمؤمنات بعضهم أولیاء بعض»، بندگان خدا دوستان هم هستند.
این مهربانی، این دوستی، رمز اصلی کار است. من و تو اگر همدیگر را روست بداریم ولو اختلاف فکر هم داشته باشیم، این اختلاف حل خواهد شد.
🔸امام خامنهای
📘کتاب تفسیر سوره مجادله، صفحه۷۳
#تشکیلات | #برادری | #همدلی
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#سخن_نگاشت
معنای ظلم به نفس
اين سؤال كه چگونه ممكن است كه يك نفر انسان خودش به خودش ظلم كند، خودش هم ظالم باشد و هم مظلوم، اينكه مى گويند انسان به خودش ظلم مى كند، يعنى انسان هم عقل دارد و هم شهوت، شهوتش به عقلش ظلم مى كند، حق عقل را كه علم و ياد گرفتن و سپس اطاعت كردن است پامال مى كند؛ يعنى هوا و هوسش بر قلب و ضمير و وجدانش ستم مى كند. مثلًا يك نفر دروغ مى گويد. در اين دروغ دو جنبه است. از جنبه اى ممكن است مفيد فايده اى براى طرف باشد.
فروشنده اى كه دروغ مى گويد و قيمت جنس را زيادتر مى گويد و طرف را گول مى زند، ناچار منفعتى عايدش مى شود و پولى به جيبش مى رود؛ پول به حيات مادى او كمك مى كند، برايش لباس مى شود، نان و آب مى شود، همه چيز مى شود.
اما همين آدم در عين حال وجدان و ضمير ملكوتى دارد، وجدانش اجازه نمى دهد دروغ بگويد، وقتى كه دروغ گفت به وجدان خود لطمه مى زند و آن را پژمرده و ضعيف مى سازد، پس به خودش ظلم كرده.
.............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓باسلام،سرگروه یکی از حلقه های جذبی دوره ابتدایی طرح صالحین هستم، بعضی از افراد در حلقه به شدت بدزبانی می کنند، در مقابل این بدزبانیها چه کنم و برای حل آن چه برنامه ای داشته باشم؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
مرحله جذب، مرحله توجه به علایق است؛ یعنی برای برقراری ارتباط با افرادی که تازه جذب یک حلقه صالحین شده اند، بیشترین چیزی که مسئول گروه باید به آن توجه کند و در صدد تأمین آن برآید، علایق و جذابیت هایی است که برای افراد حلقه مهم به نظر می رسد، مخصوصا اعضای حلقه های ابتدایی که این مسأله، بیشتر برای آنها نمود دارد. بنابراین مسئول گروه در یک حلقه جذبی ابتدایی باید توجه داشته باشد که این مرحله، شروع سیر تربیتی بسیار طولانی برای حلقه اش می باشد و در مورد برخورد با مواردی مثل بدزبانی و مشکلاتی از این دست، اصلا نباید عجله کند و اصلی ترین کاری که باید انجام دهد، این است که با ایجاد جذابیت ها و برخوردهای مناسب، افراد حلقه را جذب کند و آن رابطه صمیمی بین او و حلقه اش برقرار شود و در مقابل مواردی مثل بدزبانی، با صبر و تحمل در ضمن تذکراتی کاملا ملایم، سعی در کنترل این مشکل نماید. البته باید طوری برخورد کند که در ضمن نرمی و ملایمت، خود فرد و دیگر اعضاء زشت بودن چنین روحیه ای را متوجه شوند و این طور نباشد که بقیه افراد از او یاد بگیرند. در ضمن برای سن ابتدایی، صحبت های تک نفره مسئول گروه با فرد در فضایی ملایم و صمیمی اثرگذار است و اینکه در آن صحبت خصوصی، از او قول گرفته شود که حرف بد را به زبان نیاورد که این قول گرفتن های صمیمی و عاطفی از بچه های ابتدایی، راهکار خوبی برای کمرنگ تر شدن اخلاق و رفتارهای نامناسب آنهاست. علاوه بر این با گذشت زمان و حضور مستمر فرد در حلقه ها و فضای مسجد و بسیج، خود شخص، آرام آرام روحیه و منش بسیجی پیدا می کند و زشتی کار و حرف زشت را متوجه میشود و در صدد ترک آن بر می آید.
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⭕ #مربی_بگوش
🔻اگر کسی می خواهد کارش برای جامعه مفید و پربرکت باشد باید #با_اخلاص باشد ، اگر بتوان به اعمال خود رنگ خدایی داد
( صبغه الله و من احسن من الله صبغه و نحن له عابدون )،
آنگاه یک سلام، یک دلجویی یا جواب دادن به سوال #نوجوان، یک خدمت بسیار کوچک، ممکن است به اندازه ای ثواب و ارزش داشته باشد که بهشت را بر شما واجب کند...
به قول علامه #طباطبایی –رضوان الله تعالی علیه -
« این #خلوص اکسیر عجیبی است، به هر چیز بخورد – ولو آن چیز کوچک باشد – آن را ارزشمند می کند
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz