⭕ زنگ خطر سرگروه
🔻ارتباط بیش از حد
سرگروه وقتی بیش از اندازع با اعضای گروه خود ارتباط داشته باشد، فکر و ذهنش درگیر مسائل فعالیتهای گروه و اعضای آن خواهد شد، بنابراین وقتی میخواهد درس بخواند، بیشتر به فکر درس آنهاست تا درس خودش؛ وقتی میخواهد دعا کند بیشتر برای هدایت آنها دعا میکند تا برای عاقبت به خیری خودش؛ وقتی میخواهد برنامهریزی کند، یاد مشکل خانوادگی یکی از اعضا میافتد و مسئله خود را فراموش میکند.
این شرایط باعث میشود سرگروه کمتر در مسائل خودش متمرکز باشد و دچار غفلت گردد.
گاهی اوقات سرگروه به بهانه اینکه «برنامههای گروه، روی زمین میماند» از توجه به امور تحصیلی و معنوی و اجتماعی خویش باز میماند.
بهترین و بیشترین وقت خود را صرف برنامههای گروه میکند. حتی برخی ازسرگروهها پای خود را از حدود کار گروهی فراتر گذاشتهاند و به سایر بخشها و واحدهای مسجد و پایگاه نیز کمک میکنند.
#زنگ_خطر_سرگروه
#آسیب_شناسی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⭕ ولایت پذیر تربیت کنیم به جای ولایت گریز
🔻همیشه به یاد داشته باشیم در کار تشکیلاتی نظم و انضباط حرف اول و آخر را میزند.
اگر نظم حاکم نباشد میشود همان قایقی که هرکسی برای خود در جهت مخالف پارو میزند.
حالا چگونه این #نظم را به وجود آوریم و تثبیت کنیم؟
تنها یک راه ممکن است ، و آن هم ولایت پذیر باشیم.
باید کسی را به عنوان مدیر بپذیریم و از فرمانش اطاعت کنیم.
نوجوان و متربی اگر با این تفکر آشنا شد ، هیچگاه ساز مخالف نمیزند.
تفکر ولایت پذیری باید یک اصل در برنامه ی مجموعه قرار بگیرد.
اگر در جامعه ی کوچک کسی ولایت پذیری را پذیرفت و آن را هضم کرد ، آن وقت در جامعه ی کنونی نیز همیشه گوش به فرمان رهبرش میماند.
ولایت پذیری مهم است ، مخصوصا اگر بخواهیم آن را به کسی یاد دهیم.
زمانی میتوانیم ولایت پذیری را یاد دهیم که خود نیز ولایت پذیر باشیم.
اگر بزرگتر خود دستور یک کاری را داد ، باید خود را موظف به انجام آن به نحو احسن بدانیم.
متربی با دیدن این صحنه ها ، در ضمیر ناخودآگاه خود، قسمتی را به نام مدیریت و حرف شنوی فعال میکند؛ بیاد داشته باشیم اگر قرار است استکبار ستیز تربیت کنیم ، در گام اول باید ولایت پذیر تربیت کنیم.
اگر ما کسی را ولایت پذیر تربیت کنیم ، فهماندن خیلی از مسائل برایش آسان میشود.
👈ولایت پذیری یک اصل کار تشکیلاتی است...
#یادداشت
#ولایت_پذیری
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⚪️مربی، رفیق متربی نیست...
🔻مرزهای ارتباط با مربی
باید توجه داشته باشیم که هیچکدام از ما رفیق #متربی نیستیم، بلکه مربی دلسوز و ناصحی هستیم که برای هدایت از در دوستی با او وارد می شویم و درست به همین دلیل است که باید مواظب باشیم هیچگاه رابطه عاطفی ما و متربی به مرحله #وابستگی_عاطفی تنزل پیدا نکند.
نوجوان تا وقتی در عالم فیلم های هندی سیر می کند، کل رفاقت را در این می داند که "یک دوست" حتی حاضر باشد جانش را فدای دیگری نماید.
اما کار تربیت یعنی خروج از دنیای تخیل و آرزوهای بی پایه و اساس و ورود به دنیای واقعیت ها.
در دنیای تربیت، دوستی برای دوستی معنا ندارد بلکه در این وادی، هدف از دوستی رشد، تعالی و هدایت انسان هاست.
مربی باید در دایره ارتباط کلامی خود با متربی به مرور زمان، انتظارات، هنجارها و ارزش های گروه را به متربی انتقال دهد تا او را از سردرگمی و بلاتکلیفی خارج نموده و با اهداف گروه آشنا نماید.
در ارتباط شناختی هم هنر مربی به آن است که در روح و روان متربی نفوذ کند و ضعف ها و توانمندی های او را بشناسد تا بتواند برای هرکس نسخه ای منحصر به فرد و مناسب روحیات وتوانمندی های او را تدوین کند.
وبالاخره از آنجا که تشویق، تقویت کننده رفتار مثبت در متربی است مربی به ناچار با اعضای گروه ارتباط تشویقی و تنبیهی نیز دارد.
تشویق می تواند در گروه با بذل توجه به فرد صورت پذیرد. اما یادمان باشد که مرز ارتباط تشویقی با افراد آن است که آنان را دچار توهم خود برتر بینی نسبت به سایرین نکند. برای امور پیش پا افتاده، ابتدایی و تکراری صورت نپذیرد و به گفتار و رفتار متربی نسبت داده شود و نه شخصیت او.
همچنین برای موفقیت در بکارگیری ابزار تشویق باید مراقب بود که در دام "خطای هاله ای" گرفتار نشویم یعنی دلیل ما برای تشویق فرد، داشتن صدای خوب، صورت نیکو، هوش سرشار، خانواده متدین و موفق و توان مالی و از این دست نباشد.
به هر حال اگر تاکنون نتوانسته اید رفتار مورد نظر خاصی را در فرد نهادینه نمایید و در رفتار سازی موفق نبوده اید حتماً برای یک بار هم که شده تشویق فرد در حضور جمع را تجربه کنید.
#یادداشت
#مربی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
🔴 " #ضد_ولایت_فقیه" از نظر رهبر انقلاب...؟!
🔸رهبر انقلاب:
بعضیها نظرات کارشناسی میدهند، با نظر رهبری مخالف است، میگویند آقا این ضد ولایت است. من به شما عرض بکنم؛ هیچ نظر کارشناسی ای که مخالف با نظر این حقیر باشد، مخالفت با ولایت نیست؛ دیگر از این #واضحتر؟! نظر کارشناسی، نظر کارشناسی است. کار کارشناسی، کار علمی، کار دقیق به هر نتیجهای که برسد، آن نتیجه برای کسی که آن کار علمی را قبول دارد، معتبر است؛ به هیچ وجه مخالفت با ولایت فقیه و نظام هم نیست.
به هر حال هیچگاه اعلام نظر کارشناسی و نظر علمی، معارضه و مبارزه و مخالفت و اعلام جدائی از رهبری و ولایت و این حرفها به حساب نمیآید و نباید بیاید. (16 مرداد 91)
🔹رهبرانقلاب:
مراقب باشيد، مواظب باشيد، نمي شود هر كسی را به مجرد يك خطائی يا اشتباهی گفت منافق؛ نميشود هر كسی را به مجرد اينكه يك كلمه حرفی برخلاف آنچه كه من و شما فكر ميكنيم، زد، بگوئيم آقا اين ضد ولايت فقيه است. در تشخيصها خيلي بايد مراقبت كنيد... در تشخيصها و در مصداقهای مختلف دقت بشود. بیدقتی در مصداقها، گاهی اوقات ضررها و لطمات بزرگی خواهد زد. (14 آذر 88)
🔸رهبرانقلاب:
اين برادر عزيزمان ميگويد «ضد ولايت فقيه» را معرفی كنيد. خوب، «ضد» معلوم است معنايش چيست؛ ضديت، يعنی پنجه در افكندن، دشمنی كردن؛ نه معتقد نبودن. اگر بنده به شما معتقد نباشم، ضد شما نيستم؛ ممكن است كسی معتقد به كسی نيست. البته اين ضد ولايت فقيه كه در كلمات هست، آيه مُنزل از آسمان نيست كه بگوئيم بايد حدود اين كلمه را درست معين كرد؛ به هر حال يك عرفی است. اعتراض به سياستهاي اصل ۴۴، ضديت با ولايت فقيه نيست؛ اعتراض به نظرات خاص رهبری، ضديت با رهبري نيست. دشمنی، نبايد كرد. دو نفر طلبه كنار همديگر مينشينند؛ خيلي هم با هم رفيقند، خيلي هم با هم باصفايند، همدرس هستند، مباحثه ميكنند، حرف همديگر را رد ميكنند؛ اين حرف او را رد ميكند، آن حرف اين را رد ميكند. ردكردن حرف، به معنای مخالفت كردن، به معنای ضديت كردن نيست؛ اين مفاهيم را بايد از هم جدا كرد. (۸۶/۷/۱۷)
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
💠 به رسم هر روز💠
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
◾️◈◆--💎--◆◈◆--💎--◽️
💠 السلام علیک یا امام الرئوف 💠
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
◾️◈◆--💎--◆◈◆--💎--◽️
🌾 ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
💠دلیل #تعظیم برخی مسئولین در مقابل #آمریکا
اگر بخواهید بی خوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاح های پیشرفته آنان و شیاطین و توطئه های آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از میدان به در نکند خود را به #ساده_زیستن عادت دهید و از تعلق قلب به مال و منال و جاه و مقام بپرهیزید . مردان بزرگ که خدمت های بزرگ برای ملت های خود کرده اند اکثر ساده زیست و بی علاقه به زخارف دنیا بوده اند.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
📚صحیفه نور،جلد ١٩،صفحه ١١
پیام امام خمینی(ره) به مناسبت گشایش دومین دوره مجلس شورای اسلامی
📆مورخ: ١٣۶٣/٠٣/٠٧
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#سخن_نگاشت
شناخت نسبت تکلیف و نتیجه در تشکیلات
برای بررسی اجمالی نسبت تکلیف و نتیجه پیش روی یک تشکیلات کافی است به یک سوال اساسی پاسخ دهیم. «رابطه تکلیف مداری » با «دنبال نتیجه بودن» چیست؟ امام فرمودند ما دنبال تکلیف هستیم. آیا این معنایش این است که امام دنبال نتیجه نبود؟ امام بزرگوار با آن شدت، با آن حدت، در سنین کهولت، این همه سختی ها را دنبال کرد، برای اینکه نظام اسلامی را بر سر کار بیاورد و موفق هم شد، می شود گفت که ایشان دنبال نتیجه نبود؟
حتما تکلیف گرایی معنایش این است که انسان برای رسیدن به نتیجه مطلوب ، بر طبق تکلیف عمل کند؛ برخلاف تکلیف عمل نکند،ضد تکلیف عمل نکند، کار نامشروع انجام ندهد؛ و الا تلاشی که اولیای دین کردند، همه برای رسیدن به نتایج معینی بود. البته آن کسی که برای رسیدن به نتیجه، بر طبق تکلیف عمل میکند اگر یک وقتی هم به نتیجه مطلوب نرسید ، احساس پشیمانی نمی کند ؛ خاطرش جمع است که تکلیفش را انجام داده.
..............
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓سلام پسر ۱۶ ساله ای که در منزل آنها ماهواره وجود دارد و خانواده او نیز اهل منطق نیستند، برای دفع مضرات وضع کنونی چه راهکارهایی پیشنهاد می فرمایید؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 با سلام خدمت شما پرسشگر محترم
به او توصیه کنید، لزومی ندارد بحث و جنجال در خانواده ایجاد کند و اولویت او فعلا حفظ خودش است تا زمانی که به جایگاه مناسب تر و اثرگذارتری در خانواده برسد. برای مراقبت از خود، ساعاتی که اعضای خانواده معمولا مشغول تماشای ماهواره می شوند، خودش را سرگرم کارهای مفید دیگر مانند مطالعه یا ورزش بکند و یا آن ساعات را تا جایی که می تواند در بیرون از خانه و با همسالان متدین خود بگذراند.
البته اگر برخی از اعضای خانواده اش مثل برادر و خواهر کوچکتر او نسبت به این مسئله عناد کمتری دارند و یا از وی حرف شنوی دارند، آنها را به صورت خصوصی و نه در جمع والدین، نسبت به خطرات ماهواره آگاه کند. همچنین می تواند از روش های غیر مستقیم برای جذب و مطلع کردن دیگر اعضا استفاده کند؛ مثلا کتابچه ای در رابطه با مضرات ماهواره را به منزل بیاورد و به نحوی در دسترس آنها قرار دهد. البته باز هم یادآور می شویم که حتی این روش های غیر مستقیم هم نباید مانع حفظ خود متربی، در مقابل خطرات ماهواره بشود که در این صورت چنین اقداماتی هم ضرورت نخواهد داشت.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
#پرسمان_صالحین
➖➖➖➖➖
❓❓سلام با افراد مغرور که در حلقه حاضر می شوند چگونه برخورد کنیم؟
➖➖➖➖➖
🍀🍀 سلام خدمت شما پرسشگر محترم
راهکار های زیر را انجام دهید:
الف) توجه دادن به ضعف های انسان و همچنین توجه دادن به گذشته خود که مثلا از مرتبه پایین تری از لحاظ علمی و... بوده است.
از وی بخواهید که اعمال متواضعانه انجام دهد، تفکر در مورد عظمت خداوند، توجه دادن وی به عیوب خود، تذکر به موقع سرگروه به وی.
ب) باید به صورتی غیرمستقیم، این نکته را به وی گوشزد کرد که غرور، انسان را از اهداف عالی باز می دارد. علت آن روشن است؛ چون انسان مغرور به خودش اجازه مشورت و استفاده از نظرات و دیدگاههای دوستان، سرگروه و بزرگ ترها را نمی دهد و همین امر کافی است که او را از بسیاری از ارزش ها عقب بیندازد. انسان مغرور پیوسته نظر خود را بر دیگران ترجیح داده و استبداد رأی پیدا می کند و در نتیجه از واقع بینی و حقیقت یابی به دور خواهد ماند.
حضرت امام باقر (علیه السلام) فرموده اند: «دو ملک در آسمان هستند که موکل بندگانند، هرکه تواضع کند، او را بلند مرتبه کنند و هر که تکبر نماید، او را پست مرتبه سازند.» (کافی، ج ۲، ص ۱۲۲)
برای اینکه انسان دچار عجب و غرور نشود، توجه به این نکته کلیدی در کنار سایر راهکارها ضروری است؛ اگر به خدا توجه داشته باشد و بداند همچنان که وجود انسان از اوست، امکانات را نیز او به انسان عطا کرده است و می تواند با اندک اشارهای این نعمت را از او بگیرد.
🔅موفق و موید باشید.
..............
🇮🇷 صالحین استان البرز
🆔@Salehin_alborz
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
◾️◈◆--💎--◆◈◆--💎--◽️
💠 السلام علیک یا امام الرئوف 💠
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
◾️◈◆--💎--◆◈◆--💎--◽️
🌾 ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج🌾
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⭕ زنگ خطر سرگروه
🔻ایجاد بدبینی
برخی از مردم و جوانان یک ذهنیتی نسبت به مجموعههای مسجدی و خودجوش دارند و آن این است که این افراد کم سواد و بیکاری هستند.
اینکه برخی از فعالان این حوزه فقط به فکر برگزاری برنامههای مسجد و مجموعه هستند و نسبت به سایر وظایفشان غافلند؛ موضوع غیرقابل انکاری است.
عملکرد همین تعداد افراد #اندک باعث میشود که این حکم را بر همه افراد فعال در مساجد و پایگاهها و مجموعه ها بارکنند.
یعنی با دیدن چند فرد غافل، یک حکم کلی برای همه فعالان بدهند؛ بلکه از این بالاتر بگویند که: «مسجد و فعالیتهایش مانع پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان است!!»
شاید این کلام امام صادق (ع) که فرمود: «معاشر الشیعه کونوا لنا زیناً و لاتکونوا علینا شیناً»
یعنی:ای جماعت شیعیـان! موجب زینت و آبروی ما باشید، کاری نکنید که برای ما ننگ و عار فراهم کنید. (امالی شیخ صدوق)
برای این باشد که همین بدبینی و تلقی غلط نسبت به همه شیعیان و خود حضرات معصومین (علیهم السلام) در جامعه به وجود نیاید و دیگران با دیدن چند نفر که نسبت به رشد و پیشرفت خود غافل هستند، به حضرات معصومین (علیهم السلام) و قاطبه شیعیان بدبین نشوند.
گرچه بر سرگروههای عزیز پوشیده نیست که از درون همین فعالان مساجد و مجموعه های خودجوش، ستارههای درخشان علمی و معنوی بسیاری در جامعه درخشیدهاند.
اما هرگز نباید از جلوگیری از ایجاد بدبینی در عامه مردم غافل بود.
ادامه دارد..
#زنگ_خطر_سرگروه
#آسیب_شناسی
➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
پاورپوینت منجی ویژه کودکان
✳️برای دوستان خودفورواردکنید.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
👇👇👇👇👇👇
جزئیات کمتر منتشر شده از ارتشی که قرار بود پنجمین ارتش جهان باشد
خبرگزاری تسنیم: خرید سلاحهای بدونکاربرد برای ایران، ایجاد کار برای هزاران مستشار نظامی آمریکایی و فروش این تسلیحات با قیمتی بالاتر از قیمت واقعی،تنها دلایلی نبود که نشان میداد سود طرفهای خارجی برای تجهیز ارتش، بیشتر از سود طرفایرانی است.
.............
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
به گزارش خبرنگار سیاسی ، نقل قولی است از ژنرال آیزنهاور از فرماندهان ارتش آمریکا که در رابطه با علاقه شاه به تجهیز ارتش، میگوید: «او گمان میکند که به تسلیحات نظامی بیشتری برای نمایش نیاز دارد.»
تلاش برای القای این نکته که ارتش ایران پنجمین ارتش قدرتمند جهان است، یکی از موضوعاتی بود که شاه با تخصیص بخش عمده ای از بودجه سالانه، پیگیری میکرد. وی بودجه سالانه ارتش را از 293 میلیون دلار در سال 42، به 1.8 میلیارد دلار در سال 52 و پس از چهار برابر شدن قیمت نفت در سال 55، این بودجه را به 7.3 میلیارد رساند.
افزایش سرسامآور بودجه نظامی باعث رشد قابل توجه کمپانیهای بزرگ اسلحه سازی از جمله لاکهید، پینگ و مک دانل داگلاس شد، آنها با کمک نمایندگان خود در ایران به تغذیه جنگافزارها در ایران میپراختند. اما اتکای تمام عیار ایران برای خرید سلاح از دو کشور انگلستان و آمریکا تنها یک معامله پاک با سود طرفین نبود.
.............
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
مسعود رضائی، پژوهشگر تاریخ معاصر در مورد تاکید بر تجهیز بیش از حد نیاز ارتش توسط شاه و اختصاص بخش عمدهای از بودجه کشور به این بخش ،
می گوید:«جرج بال یکی از معاونان وزارت امور خارجه آمریکا در زمان نیکسون، در گفتگویی که با رادیو بیبیسی در اواخر سال 1367 به مناسبت دهمین سالگرد انقلاب در ایران انجام داده است، درباره دکترین نیکسون تعبیری شنیدنی دارد: «بعد از آن که در سال 1972 نیکسون و کیسینجر به او اختیار تام و آزادی تام دادند، میزان خرید اسلحه شاه از آمریکا در طی هفت سال بیست برابر بود. در واقع کاری که ما کردیم این بود.
...........
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
***معامله شاه با کشورهای خارجی برای مسلحکردن ارتش، معامله برابری نبود
خرید سلاحهای بدونکاربرد برای ایران، ایجاد کار برای هزاران مستشار نظامی آمریکایی و فروش این تسلیحات با قیمتی بالاتر از قیمت واقعی، تنها دلایلی نبود که نشان میداد سود طرفهای خارجی برای تجهیز ارتش، بیشتر از سود طرفایرانی است.
احمد آرامش وزیر کار دولت احمد قوام و وزیر مشاور و مدیر عامل سازمان برنامه در دولت جعفر شریفامامی، نکات جالب دیگری از قراردادهای نظامی ایران با آمریکا را می گوید:« همه ساله دولت آمریکا لیست سلاحهای غیر قابل مصرف خود را به طور محرمانه به دست سرلشکر آمریکایی که ریاست مستشاران نظامی آمریکا در ایران را برعهده دارد، میدهد و او نیز این لیست را به دست جناب آریامهر میدهند و شاه نیز عین آن را به وزیر جنگ تسلیم میکند.
وی با بیان اینکه معلوم نیست قیمتهای درج شده برای این جنگ افزارها را چه کسی تعیین میکند، دادمه داد:« نه مناقصهای(برای فروش تسلیحات) در کار است و نه رقابتی. خود آمریکاییها با آریامهر کنار میآیند و آنچه را که بایستی با دارایی ملت بیپناه و خاموش کنند، می کنند»
البته این تنها نکته تاریک خرید و فروش جنگ افزارها در دوران پهلوی نبود، سرهنگ دیوید آرتو راندال در مقطع زمانی مه 1971 و اکتبر 1972 با دریافت مبلغ 25هزار پوند رشوه از دو مقام عالیرتبه کمپانی راکال(RACAL)، موجبات ترغیب دولت ایران برای خرید تجهیزات رادیویی تانکهای چیفتن به مبلغ 4 میلیون پوند از انگلیس را فراهم میکند، صرف نظر از راندال، دیگر مقامات این شکرت نیز متهم به دریافت رشوه هستند از جمله جفری الیورت و لبورن، مدرعامل کمپانی راکال.
از طرفی برای درباریان نیز واضح بود بسیاری از توصیههایی که برای خرید سلاح از جانب آمریکا و انگلیس میشود به دلیل روابط نزدیک و محرمانهای است که آنها با کارخانههای اسلحهسازی دارند. تاخیرها، افزایش قیمت و غیر موثر بودن بسیاری از جنگ افزارها باعث شد، بودجه نفت عملا دالانی برای درآمدزایی کشورهای خارجی و انتقال ابزارآلات جنگی اسقاطی خود به ایران باشد.
این موضوع تا جایی پیشرفت که افتضاح پنهان کردن کاستیهای یک سیستم رادار که توسط کاخ سفید به ایران فروخته شد، باعث حیرت ارتشبد طوفانیان شود، وی که خود مسئول خرید سلاح برای شاه بود این نوع فروش نامنصفانه را "بدرفتاری" آمریکا خواند.
برای مثالی دیگر، در قسمتی از نامهای که "هندین" معاون شرکت ویکرز به سرشاپور ریپورتر نیز درباره فروش تجهیزات اسقاطی و از رده خارجی که شرکت ویکرز انگلستان فرستاد، آمده است:« پیشنهاد این است که قرار داد شرکت امتیاس ویکرز برای فروش 175دستگاه خودرو خارج از رده زرهی باید طبق طرح اصلی با پرداخت وجه نقد از سوی وزرات جنگ ایران به شرکت ویکرز پرداخت شود.».............
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
⚪️ یک آسیب شایع تشکیلاتی
در هر تشکل افرادی هستند که با عنوان نسل اول یا موسسین شناخته می شوند که ارتباط با نسل اول جذب شده در مجموعه هم با همین افراد بوده است اما با گذشت زمان که مخاطب اول جای خود را به نسل بعد از خودش می دهد، موسسین سنشان بالا می رود و دیگر نمی توانند آنطور که باید به مخاطب رسیدگی کنند ولذا نگهداشت مخاطب با مشکل مواجه می شود که در نهایت این مسئله می تواند موجب از کار افتادن مجموعه شود.
شاید دیده باشید که بسیاری از مجموعه ها، مساجد، پایگاه ها و... در برهه ای بسیار عالی عمل میکنند ولی با گذشت چند سال به رکود و سکون می رسند.
اما اگر تشکل بخواهد به حیات خود ادامه دهد باید افرادی را همواره به عنوان #کادر خود تربیت کند.
البته این نکته اساسی است که حتما نمی گوییم افراد در تشکل بمانند و ساختار را حفظ کنند بلکه آنچه مهم است این است که همان عاملی که باعث به وجود آمدن تشکل شده است، همان در اعضا درونی شود تا آنها در هر موقعیتی که بودند اهداف تشکل را دنبال کنند و خود را همچنان یک عضو بدانند نه اینکه ارتباطات، به خاطر زنده شدن خاطرات و یاد گذشته ها باشد.
.............
🇮🇷 صالحين استان البرز
🆔@Salehin_alborz
شهادت حضرت رقیه (س)
شهادت حضرت رقیه (س) در منابع اینگونه شرح داده شده:
عصر روز سه شنبه در خرابه در کنار حضرت زینب(س) نشسته بود. جمعی از کودکان شامی را دید که در رفت و آمد هستند. پرسید: «عمه جان! اینان کجا می روند؟» حضرت زینب(س)فرمود: «عزیزم این ها به خانه هایشان می روند.» پرسید: «عمه! مگر ما خانه نداریم؟» فرمودند: «چرا عزیزم، خانه ما در مدینه است» تا نام مدینه را شنید، خاطرات زیبای همراهی با پدر در ذهن او آمد و بلافاصله پرسید: «عمه! پدرم کجاست؟» فرمود: «به سفر رفته.» طفل دیگر سخن نگفت، به گوشه خرابه رفته زانوی غم بغل گرفت و با غم و اندوه به خواب رفت. پاسی از شب گذشت. ظاهراً در عالم رؤیا پدر را دید. سراسیمه از خواب بیدار شد، مجدداً سراغ پدر را از عمه گرفت و بهانه جویی نمود، به گونه ای که با صدای ناله و گریه او تمام اهل خرابه به شیون و ناله پرداختند. خبر را به یزید رساندند، دستور داد سر بریده پدرش را برایش ببرند. رأس مطهر سید الشهدا را در میان طَبَق جای داده، وارد خرابه کردند و مقابل این دختر قرار دادند. سرپوش طبق را کنار زد، سر مطهر سید الشهدا را دید، سر را برداشت و در آغوش کشید. بر پیشانی و لبهای پدر بوسه زد و آه و ناله اش بلند تر شد، گفت: «پدر جان چه کسی صورت شما را به خونت رنگین کرد؟ پدر جان چه کسی رگهای گردنت را بریده؟ پدر جان «مَن ذَالَّذی أَیتَمَنی علی صِغَرِ سِنِّیِ» چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد؟ پدر جان یتیم به چه کسی پناه ببرد تا بزرگ بشود؟ پدر جان کاش خاک را بالش زیر سرم قرار می دادم، ولی محاسنت را خضاب شده به خونت نمی دیدم.»