20.pdf
1.81M
✅بسته محتوایی قطره_ای_از_معارف
محتوای خلاصه ( درسنامه_های_یک_دقیقه_ای )
12مرداد الی 18مرداد
موضوع : امام باقر علیه السلام
@salehintehran
چرا باید تشکیلاتی باشیم؟
🔸تشکیلاتی بودن یک ابزار است برای رسیدن به #هدف و حال این ابزار برای پیشبرد سیر تکاملی هدف ، نیازمند یک عامل یا عوامل انسانی است
عامل یا عوامل انسانی همان ما هستیم که در یک مجموعه چند نفره در (مسجد) یا چند صد نفره (بسیج محلات) یا سایر مجموعه های فرهنگی و انقلابی ، برای میل و رسیدن به اهداف دور هم جمع شده تا فعالیت تشکیلاتی را با محوریت یک رهبر یا راهبر انجام دهیم.
🔸 در پله اول می بایست این عامل انسانی خود به درجه ای از خودسازی فردی رسیده باشد تا بتواند از ابزار تشکیلات برای رسیدن به اهداف استفاده کند.
این #خودسازی را در نگاهی دیگر می توان خودشناسی نیز تعبیر کرد ، اینکه من بدانم خود وجودی ام در محیط پیرامونم به دنبال چه چیزی ست.
لیکن این مرحله را می توان مرحله اول دغدغه مند ساختن تعریف کرد .
برای مثال یک شخص مسلمان فکر میکند که در محیط زندگی خود با چه مواردی از رذایل اخلاقی روبرو ست ، همین تفکر و یافتن مشکلات و ناهنجاری ها نشان دهنده دغدغه این شخص برای اصلاح جامعه است.
و حال این شخص یا اشخاص دارای #دغدغه ، به صورت #جمع ، می بایست از ابزار تشکیلات استفاده کننده تا فعالیت هایشان دارای نتایج مثبت و اثری دائم برای جامعه باشد
🔸 عامل انسانی که در مرحله اول دغدغه مندی ست ، قبل از شروع کار بایستی خود را بسازد زیرا قدم اول در سازندگی ، ساختن خود است
اگر انسان خود را نساخته باشد در ساختن دیگران موفق نمی شود ، ما باید و باید در مرحله اول به انچه که می گوییم رسیده باشیم ، مانند پیامبران اللهی که اول خود را ساخته بودند و بعد شروع به سازندگی دیگران می کردند.
اگر پیامبر می گوید امین باشید اول خودش امین است و یا اگر می گوید صادق باشید اول خودش صادق است ، البته رهبران فعالیت های تشکیلاتی بایستی بیشتر به این نکته توجه کنند.
حال اگر ما به مساله خودسازی توجه نداشته باشیم کارمان فایده لازم را نخواهد داشت چه بسا انرژی و وقت چندین ساله یک مجموعه برای رسیدن به یک هدف ارزشمند صرف شود ولی قدمی به سمت هدف تعریف شده برداشته نشود.
این مطلب نه اینکه مختص به مسائل مذهبی باشد ، نه ، در هر کار گروهی و تشکیلاتی عامل انسانی بایستی این مرحله را طی کند یعنی باید خود را برای کار آماده کند ، یعنی عوامل موثر در رسیدن به هدف را در خود ایجاد کند.
شرح هدف در کار تشیکلاتی سرفصلی است جداگانه ، که در پست های بعدی توضیح داده خواهد شد.
#مهارت_تشکیلاتی
#تشکیلات #مربی
@salehintehran
💾 #سلسله_مباحث_تربیتی_اخلاقی «58»
🌍 #تربیت_و_مربیان_تربیتی #جلسه6
✅ #آقامجتبی_تهرانی(ره)
📚 شهوت ، سمّ كشنده :
🔸 روايات ما هم همينطور است . توجه كنيد من گفتم همه اين روايات را به عنوان نمونه مطرح ميكنم . در روايت دارد : «الْهَوَى أَسُّ الْمِحَن»[7] آفة العقل الهوى»[8] أهلك الشيء الهواء» نابود كنندهترين چيز عبارت است از هوا . انسان را نابود ميكند.. روايتي از علي (عليه السلام) است كه فرمود : « اصلاً هوا پايه بدبختيها است ، تعبير به هوا ميكنيم ، يعني همان خواستههاي نفساني . يا در روايت ديگر دارد : « يا فرض كنيد در باب شهوت كه ميرويم در آنجا دارد : «الشهوات سموم قاتلات»[9] الشَّهَوَاتُ مَصَايِدُ الشَّيْطَانِ»[10] عبد الشهوة أذل من عبد الرق»[11] عَبْدُ الشَّهْوَةِ أَسِيرٌ لَا يَنْفَكُّ أَسْرُهُ»[12] عَبْدُ الشَّهْوَةِ أَسِيرٌ لَا يَنْفَكُّ أَسْرُهُ» .
🔹 تعبير عجيبي است . كسي كه بنده شخصي شده است ، ممكن است روزي آزاد شود ، مثلاً كسي بيايد او را بخرد و آزادش كند . فرض كنيد كسي ميخواهد كفّاره بدهد ، گفتند يك بنده آزاد كن ، بيايد او را بخرد و آزادش كند يا خود اين مالك دلش ميخواهد آزادش كند ، احتمالش هم خيلي قوي است ، اما كسي كه اسير شهوتِ خود شده است مگر به اين زودي ميشود آزاد شود ؟ اصلاً و ابدا ً؛ گویا حبس ابد است . اسير شهوت ، اسير ابدي است .
🔸 روايت از علي (عليه السلام) بود كه فرمود : « كسي كه بنده شهوت شده است ، خوارتر است از آن كسي كه بنده شخصي شده است . يا اين تعبير كه دارد : « يكي از دامهاي شيطان ، شهوت است . در روايتي دارد : « شهوات سَمهايي كشنده هستند ، عجب ! در روايت ديگري دارد : «چون من بحث كلّي را مطرح كردم ، وارد مسأله شهوت و هواي نفس شدم . لذا وقتي به حسب ظاهر انسان وارد بحث تربيت ميشود اوّلين مرحله ضبطِ خيال است كه گفتيم راههاي آن چيست . بعد ميرويم سراغ شهوت يا غضب . انسان بايد اينها را در خودش كنترل كند .
🔹 كسي كه ميخواهد براي ديگري مربّي شود ، اگر بنا شود خودش به اسارت رفته باشد ، آيا ميتواند اسيري را آزاد كند ؟ به قول ما طلبه ها كه اصلاً نميشود . حالا نميخواهم سراغ تنزيل كردن و از اين قياسها بروم . بنده نميتواند بنده ديگري را آزاد كند . آيا تو كه اسير شهوت خود هستي ميتواني بيايي #مربّي شوي و ديگري را #تربيت كني ؟ آيا ميتواني او را از اسارت بيرون بكشي ؟
🔸 شعار دادن ، غير از شعور پيدا كردن و غير عمل كردن است . شعار دادن آسان است ، ممكن است بنده هم چند صباحي فكر كنم كه تو راست ميگويي ، امّا بعد كه خلافش ظاهر شد افتضاحش بالا ميآيد . ميخواستم اين را عرض كنم كه ما روي ترتيب و خودسازي جلو ميآييم ، يعني خودسازي را از كجا شروع كنيم و چگونه ؟ من تا الآن وارد اين بحث شدم .
📊 [7] . مستدرك الوسائل، ج12، ص113
📊 [8] . غررالحكم، ص64
📊 [9] . غررالحكم، ص304
📊 [10] . مستدرك الوسائل، ج11، ص343
📊 [11] . غررالحكم، ص304
📊 [12] . مستدرك الوسائل، ج11، ص346
#استاد_اخلاق
📚مربیان تربیتی انقلابی نخبه تهران📚
╔═.🍃.🍃═══════╗
🕹🆔 @salehintehran
┗━🍃🌺🍃━━ 🌺
╚══════.🍃🍃.══╝
امیرالمؤمنین عليه السلام:
سخن نيكو و مختصر بگو؛ زيرا اين براى تو زيباتر است و بر فضل تو، دلالت بيشترى دارد
اِختَصِر مِن كَلامِكَ مَا استَحسَنتَهُ؛ فَإِنَّهُ بِكَ أجمَلُ، وعَلى فَضلِكَ أدَلُّ
غررالحكم حدیث 2735
🆔 @salehintehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 امام خامنه ای(۳۱ خرداد ۹۵):
شمشیر را کشیده ام و از چپ و راست شمشیر می زنم...❗️👆
@salehintehran
روش تحلیل سیاسی.pdf
2.75M
دانلود کتابچه روش تحلیل سیاسی در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی
👇👇👇
#دانلود_کتاب
#بصیرتی
✅ @salehintehran
امام باقر عليه السلام:
عزّتِ طمع نداشتن را با بلندى همّت به دست آر
اِستَجلِبْ عِزَّ اليأسِ بِبُعدِ الهِمَّةِ
ميزان الحكمه جلد13 صفحه46
به فدای امام داناییها و شکافنده علوم که اسیر جهالت و ظلمت اعداء شد، امامی که یکه تاز عرصه علوم گوناگون بود و لقب باقرالعلوم تنها شایسته ایشان است
◼️ شهادت جانسوز امام باقر علیه السلام را به شما تسلیت عرض می نماییم
🆔 @salehintehran
✍آیتالله بهجت(ره):
هر شب در عوالمی از بزرخ میرویم که هیچ اختیارش دست ما نیست. با این همه، این گونه از مرگ غافل هستیم
📚در محضر بهجت
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
❣join➲ @salehintehran
🔸وقتی آمادگی دیدار با امام زمان (عج) را نداری،چرا اصرار میکنی؟!
▫️آقا محمد حسن قاضی از آیت الله محمد تقی آملی نقل فرمود:
💠« در دورانی که در نجف اشرف مشغول تحصیل بودم، روزی به حجره مرحوم آیت الله قاضی که در مدرسه هندی بود رفتم.
▫️وقتی آقای قاضی تشریف آوردند عرض کردم:
💠من خیلی در اینجا انتظار شما را کشیدم، چرا که به استخاره نیاز دارم.
▫️ایشان جواب فرمودند:
💠طلبه علم چندین سال در نجف اشرف باشد ولی نتواند برای خودش یک استخاره نماید؟!
▫️آقای آملی می گفت:
خیلی خجالت کشیدم و با حال جدل عرض کردم:
💠من به یک اجازه استخاره از ولیّ اکبر(آقا امام زمان) نیاز دارم.
💠به هر حال، بعد از اصرار شدید اینجانب، ایشان ورد مخصوص برای تشرف را تعلیم فرمود و خلاصه اینکه قرائت « آیه نور» به عدد اصحاب بدر هر شب قبل از خواب با شرائط خاص، طهارت، دوری از زنان و امور دیگر در شبهای معدود و محدود.
💠پس من برای اجرای این دستور به مسجد سهله رفتم و ملازم آنجا شدم و شبها برای انجام آن ورد قیام می کردم.
💠در یکی از این شبها همین که شروع کردم به خواندن ورد، احساس کردم که مثل اینکه کسی دستش را روی دوشم نهاده، من به سوی او متوجه شدم
من در این هنگام در مقام منسوب به امام مهدی (علیه السلام) بودم ،پس آن شخص گفت: برای تشرف آماده باش!
▫️آقا شیخ محمد تقی آملی می گفت: همین که این کلمه به گوشم خورد، رعب و ترس تمام وجودم را گرفت و از فرط اضطراب نزدیک بود قلبم از حرکت بایستد...
💠پس شروع کردم به التماس و توسل از او که مرا عفو فرماید و ایشان نیز قبول فرمود.
💠بعد از این ماجرا، من فوراً به نجف اشرف رفتم و آقای قاضی را ملاقات نمودم و زمانی که با ایشان مواجه شدم ـ بدون هیچ کلامی ـ اولین فرمایش ایشان این بود که اگر آمادگی تشرف را نداری پس چرا این همه الحاح و اصرار می کنی..؟!
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
💞کانال صالحین تهران
@salehintehran
امام صادق علیه السلام:
اگر از وقوع چيزى بيم دارى و يا حاجتى میخواهى، آغاز سخن كن به نام خدا و او را تمجيد كن و ستايش نما چنانچه شايسته آن است، و بر محمد (صلی الله علیه و آله) صلوات فرست و حاجت خود را بخواه و خود را به گريه بدار گرچه به اندازه سر مگسى باشد، زيرا پدرم (علیه السلام) هميشه میفرمود: نزديكترين حال بنده به خداوند پرورنده عز و جل وقتى است كه او در سجده باشد و گريان باشد
أصول الكافی، جلد6، صفحه61
🆔 @salehintehran
مدیریت فرهنگی استاد پاکباز جلسه اول.mp3
15.01M
#مدیریت_فرهنگی
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا پاکباز
جلسه 1
@salehintehran