هدایت شده از آموزش مداحی معنا 🎤
#شهریه_تطبیقی
شهریه تطبیقی طلاب وصل شد.اطلاعات تکمیلی در 👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1170145282C5acb8a1ad2
🔸در این مشهد سخن بسیار دارم
ولیکن وحشت از گفتار دارم
که حلق اکثر افراد تنگ است
نه ما را با چنین افراد جنگ است
🔸این ابیات را شأن نزول است که مولایم فرمود:
🔸وقتی یکی از آقایان از اهل معرفت به من رسید و شروع کرد با من دعوا کردن که چرا شما این معانی بلند و سنگین و عرشی را به هر کسی می گویید. گفتم چطور مگر؟ گفت روزی در جلسه ای بودیم و آقایی وارد شد و نشست و به محض ورود به جلسه و هنوز خوب ننشسته بود که با قهقهه ای تمسخرآمیز شروع کرد به ادای شما را در آوردن که... آقای حسن زاده می گوید که لیلة القدر یعنی بنیه محمدیه است. و حالا با قهقهه چگونه به تمسخر پرداخته است. من بسیار ناراحت شدم که جناب آقای حسن زاده چرا باید این مطالب بلند را برای اینگونه افراد بگوید که آنها نفهمیده اینگونه به باد تمسخر بگیرند.
🔸حضرت مولی فرمود من به این آقای بزرگوار عرض کردم که آقا جان من این جمله را به این سردی به او نگفتم بلکه او سوالی در مورد لیلة القدر کرد و من در حدود چهل دقیقه برای او صحبت کردم و ابتداء مقدمه گفتم و روایات راجع به اینکه ائمه علیهم السلام می فرمایند ما ایام الله هستیم را نقل کردم و حرف پیاده کردم، حدیث فرات کوفی از امام صادق را آوردم و برایش خواندم که امام صادق (علیه السلام) فرمود که جده من فاطمه زهرا (علیه السلام) لیلة القدر است و تا اینکه با این صحبتها و نقل روایات به او جواب دادم که لیلة القدر بنیه محمدیه است.
🔸حالا این آقا چرا به من می خندد و با قهقهه تمسخر می کند پس او العیاذ بالله به امام صادق باید بخندد که جناب صدیقه را لیلة القدر می داند. این آقا گفت: آقا همه این حرفها حق با شماست ولی شما با این حال چرا این فرمایشات عرشی را به مثل این حَلْق های تنگ می گویی؟
🔸عرض گفتم آقا جان ارتجالا خودم چیزی نگفتم، چون سوال کرده بود. که شما در مورد انا انزلناه فی لیلة القدر چه مطلبی دارید که در فهم آن به کار آید. من هم چون ایشان از من سن بیشتری داشت و سوال کرد جهت ادب و مراعات حال ایشان که اگر جواب ندهم جسارت می شود جواب دادم و از اینجا حرف را شروع کردم که لیلة القدر در مرتبه زمان هم حق است و نمی گوییم که در این شب و تاریکی و سایه زمین بودن دخالت ندارد و خود قرآن هم این سایه زمین را که شب می گوییم ارزش داد و این معنی لیلة القدر هم حق است، البته در این سایه و تاریکی شب برای انسان تجمع حواس و توحد است ولی آن که گرفته است و یکبارگی حقایق قرآن را أخذ می کند مربوط به جان جناب خاتم است. چه اینکه امام صادق هم فاطمه را لیلة القدر می داند، و تازه لیلة القدر زمانی متغیر است همانند ظهر و مغرب و صبح به اختلاف آفاق در تغییر است مثلا امشب در ایران شب قدر است و شب قبل در عربستان و کشورهای دیگر؛ چه اینکه مثلا دیروز آنجا عید فطر بود و امروز اینجا؛ یا این دقیقه و این ساعت قم اذان است و نیم ساعت قبل مشهد اذان شد و گذشت و فلان شهر غربی ایران چهل دقیقه بعد اذان می شود.
🔸پس شب قدر زمانی گر چه حق است ولی به اختلاف آفاق متغیر است و این انزل مراتب لیلة القدر است که فوق آن دهر و سرمد هم هست.
🔸سپس مطلب عرشی ای که لیلة القدر بنیه محمدیه هست را با آن همه مقدمه، و خواندن روایات به او جواب دادم. تازه اگر اشکالی داشت حق آن بود که به خود من می گفت. ولی اینکار را نکرد و...
🔸لذا این دو بیت را نقل حرف این آقا باعث شد که در این باب دفتر دل در ذیل بحث لیلة القدر سروده ام و کوتاه آمده ام.
📔شرح دفتر دل
🌿استاد صمدی آملی
@samad10001
🔸شما جانتان را عوض کنید،
🔸شما سرّتان را عوض شود،
🔸شما به آنها رنگ بدهید، بگذارید این ریش نازنین داشتن را آنها از شما یاد بگیرند،
🔸بگذارید آنها چادر داشتن را از شما خواهران عزیزامان یاد بگیرند.
🔸چرا ما از آنها ریش تراشی و بی چادری را یاد بگیریم و یا خدای ناکرده بی دینی را یاد بگیریم؟! ما را چه شده است؟
🌿استاد صمدی آملی
@samad10001
🔸عزیزان من! جوان های عزیز! و دوستان بزرگوار و دانشجویان محترم! کاری کنید که قبل از ورود به دانشگاه بار خودتان را خوب ببندید و به گونه ای وارد دانشگاه شوید که متحول کنید و رنگ نگیرید، بلکه رنگ بدهید، کم نبودند از عزیزان و خوبان که رفتند دانشگاه ها و آدم تعجب می کند که چرا شما به جای رنگ دادن به دانشگاهیان، خودتان رنگ می گیرید؟ چقدر آدم باید خودن دل بخورد که ببیند این جوانان خوب که رفتند دانشگاه، وقتی که آمدند، رنگ چهره و قامت و مو و لباس و کیف و کفش و بالاخره همه چیزشان عوض شده و رنگی دیگر گرفته است که مثلا تیپ ما باید اینطور باشد!! سبحان الله!
🔸شما جانتان را عوض کنید، شما سرّتان را عوض شود، شما به آنها رنگ بدهید، بگذارید این ریش نازنین داشتن را آنها از شما یاد بگیرند، بگذارید آنها چادر داشتن را از شما خواهران عزیزامان یاد بگیرند. چرا ما از آنها ریش تراشی و بی چادری را یاد بگیریم و یا خدای ناکرده بی دینی را یاد بگیریم؟! ما را چه شده است؟
🔸عزیزان اگر راهیِ دانشگاه هستید زحمت بکشید و در این سه، چهار سال دبیرستان خودتان را بسازید و بروید به کلاس های اصیل علمی و دینی، و از جنبۀ شناخت احکام و مسائل دینی قوی بشوید. شما باید یک دوره رسالۀ عملیه را بخوانید، رساله رمزها و اسرار دارد. اگر احکام در انسان پیاده شود باعث نورانیت می شود. ما که با شما دعوا نداریم، می خواهیم که قوی و محکم بار بیایید و وقتی وارد دانشگاه شدید، بشوید واحد کالألف، یعنی یکی که با هزار برابری می کند؛ اگر آنها هزاران نفر هم باشند و شما یک نفر باشید، حرف و برهان داشته باشید و با منطق دینی خودتان بتوانید اسرار را به آنها القاء بفرمایید. ما از دانشجویان خیلی انتظار داریم، قشر عظیمی از جامعۀ ما دارند دانشجو می شوند و یا دانشجو هستند. اگر خودمان را درنیابیم، خدای ناکرده آیندۀ خطرناکی در پیش داریم.
🔸امیدواریم همانطوری که خداوند به لطف خود تا امروز خطرات را دفع فرموده است، بیش از این دفع بفرماید..
📔شرح دروس معرفت نفس
🌿استاد صمدی آملی
@samad10001
هدایت شده از حاج رضوان
MARE34.mp3
6.69M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه سی چهارم🌹
@samad10001
🔸ای رفیق بکوش تا به ولایت اولیاء الهی دست یابی که اولیاء الله چون ریشه ایی دارند که خداست , تو را به سوی او می برند وتنها راه رسیدن به توحید همان راه ولایت است که ولایت بر محور توحید است
🔸ولذا ولایت و توحید حصن حصین الهی است که
🔸"کلمة لا اله الا الله حصنی , فمن دخل حصنی أمن من عذابی"
و
🔸"ولایة علی ابن ابیطالب حصنی فمن دخل حصنی أمن من عذابی"
🔸در قوس نزول از توحید آمده ایی و در " انا الیه راجعون " نیز باید به ولایت بدان برسی که:
🔹دو سر خط حلقه ی هستی
🔹در حقیقت به هم تو پیوستی
🔶آن که فرمود:
🔹دلت را با دل من آشنا کرد
🔹نه تو کردی نه من کردم خدا کرد
🔸یعنی دوستی بر محور ولایت و توحید است
عزیزم باید دل به ولایت مولایت بدهی وبه عرض اقدسش همان را تقدیم کنی که مولایم در ابیات تبری به آن اشاره فرمود:
🔹من كي هسّمه كه بووم تر خوامه
🔹من چى هسّمه كه بووم ته فدامه
🔹شه خودّه كه أشمه اتّا گدامه
🔹ته سايه كه مه سر دره پادشامه
📔شرح مراتب طهارت
🌿استاد صمدی آملی
@samad10001
هدایت شده از حاج رضوان
MARE35.mp3
6.34M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه سی پنجم🌹
@samad10001
🔸حضرت استاد علامه حسن زاده ی آملی روحی فداه رساله ای دارند موسوم به رساله ی اعتقادات که در آن مجموعه اعتقادات خویش را یک جا جمع نموده اند ، یکی از آن جمله اعتقادات که به رشته تحریر آمده این است که فرمودند:
🔸« اعتقاد من این است که حق عین خلق است منتهی حد را بردار حق را بگذار» اگر بخواهیم بین حق و خلق جدایی قائل شویم باید ترکیب میان این دو را ترکیب انضمامی بدانیم و اگر ترکیب حق و خلق ترکیب انضمامی شد دیگر نمی توان از اشکالات و ایرادات عقلی فلسفی رهایی یافت.
🔸حضرت استاد علامه در بخشی از الهی نامه خویش فرموده اند:
🔸الهی شکرت که دیده ی جهان بین ندارم (هُوَ الأوَّلُ وَالآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالبَاطِنُ)
🔸سرّ این گفتار آن است که همه ی عالم را یک حقیقت وجود صمدی پر کرده است و جز حق چیز دیگری مشهود نیست حتی هویت حقیقی فقیر را نیز همان غنی تشکیل می دهد و فقیر، محض ربط به غنی است و غنی را استقلال ذاتی و صمدیت وجودی است.
📔رساله رابطه علم و دین
🌿استاد صمدی آملی
@samad1001
هدایت شده از حاج رضوان
MARE36.mp3
6.08M
🎵 شرح کتاب معرفت نفس
اثرماندگار علامه حسن زاده املی
👤شارح استاد صمدی آملی
🎤جلسه سی و ششم🌹
@samad10001