♦️ منطقه در یک نگاه | 30 فروردین 1400
1️⃣ یک مقام مسئول عراقی مدعی صحت خبر دیدار مقامات مسئول ایرانی و سعودی در بغداد شد.
2️⃣ آنکارا به دلیل پویش تحریم کالاهای ترکیه در عربستان از این کشور در سازمان تجارت جهانی شکایت کرد.
3️⃣ شاخه داعش در صحرای سینای مصر، فیلمی از اعدام سه شهروند مصری شامل یک مسیحی قبطی و دو عضو یک قبیله محلی منتشر کرد.
4️⃣ فرستاده نخستوزیر انگلیس به منطقه خلیج فارس، با بن سلمان ولیعهد عربستان در شهر جده دیدار و گفتوگو کرد.
5️⃣ حسان دیاب نخستوزیر دولت پیشبرد امور لبنان در سفری به دوحه پایتخت قطر با مقامات این کشور دیدار کرد.
6️⃣ رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر ضرورت برگزاری انتخابات در موعد مقرر و در تمامی مناطق فلسطینی اعم از کرانه باختری، قدس شرقی و نوار غزه تأکید کرد.
7️⃣ نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن با تسلط بر سلسله کوههای « البَلَق القِبلِی» مشرف بر سد مأرب بیش از هر زمان دیگری به آزادسازی این شهر نزدیک شدند.
#منطقه_در_یک_نگاه
🆔:@sgm_Ghaemon
13.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قائمون
⭕️ نظامی بازنشست صهیونیست و کارشناس مسائل راهبردی: پس از 5 دهه دوباره با یک تهدید بالقوه مواجه شدیم..
🔸برنامه هستهای بخشی از یک بسته جامع برای فراهم کردن امنیت ایران است...! هر روز عملیات هایی در عراق علیه آمریکایی ها انجام میشود ولی هیچکس پاسخ نمیدهد.. ایران یک پدیده بیسابقه در جهان ژئوپولیتیک است...!
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ روابط آمریکا و روسیه بدتر خواهد شد
#گزارش_کوتاه
🔹 نشریه فارنافرز در یادداشتی به ارزیابی آینده روابط واشنگتن و مسکو در دولت بایدن پرداخته است. نویسنده معتقد است پوتین منافع خود را در تقابل با آمریکا و متحدانش تعریف کرده است. به همین دلیل علیه توسعه دموکراسی در شرق اروپا گام برمیدارد.
🔸 در این یادداشت آمده است بهبود روابط در گروی انصراف آمریکا از حمایت از رشد دموکراسی در حوزه نفوذ شوروی سابق یا کنارهگیری پوتین از مخالفت با این روند است، ولی استقرار دولت بایدن این روند را تقویت خواهد کرد و به تبع آن، روابط بدتر خواهد شد.
🔸 ریشه مخالفت پوتین با آمریکا به تحقیر روسیه توسط غرب پس از فروپاشی شوروی بازمیگردد. آمریکا ناتو را به چک، مجارستان و لهستان گسترش داد، متحدان صرب روسیه را در جنگ بوسنی شکست داد و انقلابهای رنگی را در حوزه نفوذ سنتی روسیه، سامان بخشید.
🔸 پوتین با حمایت از نیروهای جداییطلب در گرجستان در 2008 نشان داد که خطوط قرمز روشنی در قبال گسترش ناتو دارد که اجازه عبور از آنها را به غرب نمیدهد. این رویکرد به تغییر راهبرد آمریکا به «بازتنظیم» روابط در دولت اوباما انجامید که «استارت جدید» ثمره آن بود.
🔸 طبق این یادداشت، منظور از «بازتنظیم» روابط آن بود که طرفین حوزه نفوذ یکدیگر را به رسمیت بشناسند، ولی روسیه که احساس کرد در حمله آمریکا و اروپا به لیبی، منافعش به خطر افتاده، در سوریه علیه آنان وارد عمل شد و با الحاق شبهجزیره کریمه نیز بار دیگر روابطش با آمریکا به سردی گرائید و امروز بایدن بار دیگر وارث تنشهای برآمده از دولت دوم اوباماست.
✅ اتهام دخالت روسیه در انتخابات آمریکا، درگیری در اوکراین و بازداشت ناوالنی تنها برخی از مواردی است که هرگونه بهبود روابط دو کشور را با دشواری روبرو خواهد کرد. در عین حال مسأله اصلی تقابل منافعی است که هم زمینههای ایدئولوژیک و هم ریشههای ژئوپلتیک دارد.
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ آمریکا راستیآزمایی پس از برداشتن تحریمها را پذیرفته است؟
🔹 یکی از خواستههای ایران در جریان احیای توافق هستهای، راستیآزمایی پس از برداشتن تحریمها و پیش از بازگشت ایران به اجرای تعهدات هستهای بوده است. فارغ از اینکه راستیآزمایی چه مقدار زمان نیاز دارد، برخی ناظران مصاحبه دیشب جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید را نشانهای از پذیرش مرحله راستیآزمایی عنوان کردهاند. سالیوان در این مصاحبه به جای گفتن موضع همیشگی «برداشتن تحریمها در صورت بازگشت ایران به تعهدات»، از «برداشتن تحریمها در صورت اطمینان از بازگشت ایران» سخن گفت. اریک بروئر کارشناس اندیشکده مطالعات امنیتی و بینالملل چنین نظری دارد و در توئیتی نوشته است:
🔹 «نظرات سالیوان در فاکسنیوز مبنی بر اینکه آمریکا تحریمها را برنخواهد داشت مگر اینکه اطمینان حاصل کنیم ایران به تبعیت کامل بازخواهد گشت، به نظر میرسد زمینه را فراهم خواهد کرد که آمریکا کاهش تحریمها را پیش از کامل کردن اجرای تعهدات هستهای از سوی ایران انجام دهد، که یکی از خواستههای کلیدی ایران است.»
🆔:@sgm_Ghaemon
21(2).pdf
770K
🇮🇷🌸
🍀
✅#یادداشت
💠 موضوع: سردار محمد حجازی؛ مردی از سلاله دفاع و مقاومت
🍃🌻🍃
🌀 ويژه سخنرانان و هادیان سیاسی
#روشنگری
#ثامن
#سردار_حجازی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
♦️ کارنگی: نقشآفرینی اروپا در مذاکرات برجام، دیرهنگام ولی حیاتی است
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده کارنگی در یادداشتی به بررسی نقش اروپا در مذاکرات مرتبط با احیای برجام پرداخته است. به نوشته نویسنده اروپا این بار موضع ضعیفتری نسبت به مذاکرات منتهی به برجام دارد، زیرا پس از خروج آمریکا از برجام به تعهداتشان عمل نکردند.
🔸 در این یادداشت آمده است کشورهای اروپایی پس از استقرار بایدن نیز زمان لازم برای تمهید زمینههای گفتگو را از دست دادند و ایران همچنان به پیشرفت برنامه هستهایاش ادامه داد. همزمان با کاهش بازرسیها و توافق موقت سهماهه ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اروپا زمان بیشتری را از دست داد.
🔸 برای اروپا مذاکراتی که در وین آغاز شده، آخرین فرصت برای نجات توافقی است که برای امنیت اروپا ضروری است. توافقی بر مبنای «اقدام در برابر اقدام» میتواند راهگشای دستیابی به توافقی جامعتر در راستای تنظیم یک معماری امنیتی منطقهای باشد.
✅ نویسنده معتقد است اروپا گرچه کُند عمل کرده ولی نقشی حیاتی در میانجیگری دارد. حال آنکه علاوه بر بدعهدیهای پیشین کشورهای اروپایی در قبال برجام، اکنون نیز نه به عنوان میانجی بلکه به مثابه شریک و متحد آمریکا در برابر ایران ایستادهاند و تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، مصداقی ازآن است.
🆔:@sgm_Ghaemon
توهم یک قهرمان
📍چرا ظریف از رو نمیرود؟
🔻 دفاع مجدد ظریف از محمدعلی شعبانی جاسوس امنیتی در کلاب هاوس خبرنگار اجاره ای فرید مدرسی!
🔹 علی علیزاده نوشت: جناب آقای ظریف، شما در کلاب هاوس بارها فرمودید سریال گاندو از ابتدا تا انتها کذب است! و اتهام به محمد شعبانی کاملا دروغ است!!
🔹 من هیچگونه دفاعی از گاندو ندارم و اطلاعی هم از جاسوس بودن شعبانی ندارم اما فقط یک سوال ساده از شما دارم: آیا محمد شعبانی سال دوهزار و هفت (هشتاد و شش) به اسراییل سفر کرده یا نه؟ و آیا شما از این سفر مطلع بودید یا نه؟
🔹 همه میدانند محمد علی شعبانی سال دو هزار و هفت که به اسراییل سفر کرد کارآموز نایاک بود و نایاک و تریتا پارسی در آن زمان در حال ایجاد روابطی سطح بالا در اسراییل بودند. جولای دوهزار و هشت (یعنی فقط چندماه بعد سفر شعبانی) رییس نایاک، تریتا پارسی و وزیرخارجه سابق اسراییل، شلومو بن-امی، آنقدر بهم نزدیک شدهبودند که در کریستین مانیتور مقاله مشترک مینوشتند: https://www.csmonitor.com/Commentary/Opinion/2008/0702/p09s01-coop.html
🔹 کارآموز سابق نایاک بعد از سفر به اسراییل خیلی سریع رشد کرد. کمتر از سه سال بعد از سفر به اسراییل، در آگوست دوهزار و ده (مرداد هشتاد و نه)، شعبانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت استخدام و خیلی زود سردبیر نشریه مهم این مرکز -فصلنامه شورای روابط خارجی- شد. شغلی که قبل ازاو متعلق به مذاکره کننده ارشد ایران در دور اول مذاکرات هستهای یعنی سیدحسین موسویان بود.
🔹 رییس اصلی شعبانی در ساختمان ۹ طبقه مرکز تحقیقات استراتژیک در خیابان نیاوران که تنها چند ده کارمند داشت چه کسی بود؟ رییس جمهور آینده ایران، حسن روحانی!
🔹 آیا این فرض که شعبانی طی سه سال کار در مرکز خود را به روحانی نزدیک کرده باشد کاملا بدون مبنا است؟ آیا مقالات فراوانی که شعبانی در این سله سال به انگلیسی نوشت با اجازه یا صلاحدید آقای روحانی بودهاست؟
🔹 از رابطه روحانی و شعبانی چیزی نمیدانم اما دی ماه نود و یک، یعنی شش ماه قبل از انتخاب روحانی به ریاست جمهوری، شعبانی در حالیکه هنوز رسما کارمند مرکز تحقیقات و سردبیر فصلنامه مرکز بود، به همراه سیدحسین موسویان، از نزدیکترین افراد به مرحوم رفسنجانی در سیاست خارجی، مقاله مشترکی در نیویورک تایمز مینویسد به نام چگونه با ایران سخن بگوییم!
🔹 متن مقاله مشترک شعبانی، کارمند رسمی مرکز استراتژیک تشخیص «مصلحت» و سیدحسین موسویان (که در آن زمان رابطه نزدیکی با مهدی هاشمی رفسنجانی در لندن داشت) به تلاشهای پیشین حسن روحانی برای صلح با آمریکا اشاره میکند و با این پاراگراف نسبتا عجیب تمام میشود: آقای اوباما و مذاکره کننده اصلی، وندی شرمن، باید روی معنای دو کلمه تامل کنند «maslahat» و aberou. منظور همان کلمات فارسی «مصلحت» و آبرو هستند.
🔹 شش ماه بعد از این مقاله، رییس مرکز پژوهشهای تشخیص مصلحت از نیاوران به پاستور می رود. شعبانی هم که حالا به لندن آمده و از نزدیکان حلقه خانوادگی روحانی شده، برای دو سال آینده، مسئولیت روابط عمومی تیم مذاکره کننده هستهای را برعهده میگیرد!
🔹 باور نکردنی است! از سفر به اسراییل تا اندرونی مذاکرات در شش سال!!
🔹 اطلاعات بالا خیال پردازی نیست. همه با جستجوی ساده اینترنتی برای هر کس با آشنایی اندک به انگلیسی قابل دسترس است. تکرار میکنم. این حرفها هیچکدام اتهام به روحانی یا ظریف نیست. هدف ایجاد شبهه درباره این دو نفر یا میزان وطن دوستی این دو نفر هم نیست.
🔹 موضوع یک «گاف» خیلی بزرگ امنیتی است که اگر در هر کشور دیگر اتفاق افتاده بود به رسوایی میانجامید.
🔹 مساله گاف آوردن کارمند سابق نایاک با رابطه با اسراییل به اندرونی مذاکرات هستهای است فقط چون این کارمند انگلیسی میدانسته است. مساله به خطر انداختن میزان امتیازاتی است که ایران میتوانست در این مذاکرات بگیرد. مذاکراتی که سرنوشت تلخش امروز باعث بیثباتی اقتصادی هشتاد میلیون ایرانی شده و امنیت ملی ایران را به خطر انداخته. مساله سوراخهای جدی امنیتی دولت لیبرالی است که عشق غرب کورش کرده است.
🔹 امروز هم مطمئن هستم دشمن، شعبانی های بسیاری را دارد وارد سیستم میکند
🆔:@sgm_Ghaemon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🌸
🍀
✅ #کلیپ
🍃🌻🍃
💢 توصیه سردار حجازی:
👌 چگونه حاج قاسم سلیمانی شویم؟!
#روشنگری
#انتخابات
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
🔴 پاسخ روحانی به یک سوال: کدام تحریم ها باید یکجا لغو شود؟
🔹 تحریم هایی را که دولت بایدن باید بردارد تا بتواند به برجام برگردد، روشن است: همه تحریم های پسا برجامی اوباما و ترامپ که مانع استفاده ایران از حقوق برجامی می شود. ضمن این که معنا ندارد یک تحریم را با برچسب هسته ای بردارند و همان یا بیشتر را با بهانه ای دیگر برگردانند. در این صورت، برجام کمترین ارزشی برای ایران ندارد.
🔸 برخی خبرهای جسته و گریخته، از عقب نشینی تیم مذاکره کننده در وین از حقوق ایران حکایت می کند. خط قرمز های نظام در این زمینه روشن است و این بار، اجازه عدول از این خطوط قرمز منافع ملی داده نخواهد شد.
✅ در عین حال، همین خطوط قرمز را می توان لا به لای اظهارات صریح آقای روحانی به هنگام اعلام برجام و جشن پیرامون آن پیدا کرد. او ۲۰ فروردین۹۴ در مراسم روز ملی فناوری هسته ای اعلام کرد: «ما هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، تمامی تحریمهای اقتصادی، همان روز و بالمرّه (یکجا) لغو شود.»
🔹 روحانی همچنین ۲۳ تیر ۹۴ در گفتوگوی مستقیم به مناسبت امضای برجام تاکید کرد: "عیدانه فراوان شد، تا باد چنین بادا... امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق توافق، در روز اجرا (دی ماه ۹۴) تمامی تحریمها لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حملونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها بالمره (یکباره) لغو خواهد شد و نه تعلیق. امروز روزی است که قدرتهای بزرگ اعلام کردهاند همه تحریمها برداشته و شرایط عادی در روابط با ایران آغاز خواهد شد"
🔸 او همچنین ۱۷ خرداد۹۴ در مراسم روز ملي محيط زيست گفت "اینکه می گوییم تحریم ظالمانه باید از بین برود، بعضی ها چشم هایشان را زیاد نچرخانند! تحریم ها باید از بین برود تا سرمایه بیاید. تا مسئله محیط زیست حل سود. تا اشتغال جوانان و صنعت حل شود. تا آب خوردن مردم حل شود. تا بانک های ما احیا شود".
✅ با این تصریحات، تیم مذاکره کننده حق ندارد با هیچ توجیهی (از جمله تقسیم تحریم ها به ترامپی و اوبامایی، هسته ای و غیر هسته ای، قابل برداشتن و غیر قابل برداشتن، زمان بر و...) از لغو کامل تحریم های مالی و بانکی ونفتی کوتاه بیاید؛
💢 در صورت هر نوع عقب نشینی، این آقای روحانی است که باید رسما از مردم عذرخواهی و اذعان کند همه آن در باغ سبز نشان دادن ها و وعده ها، دروغ بوده و او در خدعه و کلاهبرداری آمریکا علیه ملت ایران شراکت کرده است.
🆔:@sgm_Ghaemon
2. اوج و حضيض انسان (انسان خائن پست تر از سگ شکاری)
++======++
بعضي از حكماي بزرگ اسلامي گفته اند كه براي رسيدن به مقام عالي انسانيت، بايد از مراحل حيواني گذشت و كسي كه در امور جزئي سپرده شده به او خيانت نمي كند و امين است، هنوز انسان بالفعل نيست، بلكه حيوان خوبي است، چون كلب معلَّم نيز چنين است: سگ شكاري با آنكه گرسنه است، گوشت صيد را نمي خورد و به صاحبش برمي گرداند و سپس دُم مي جنباند و از امانتداري خود لذت مي برد.[1]
اين احساس در حيوانات تربيت شده هست؛ انساني كه در امور جزئي خيانت مي كند، مشمول (اُولئِكَ كالاَنعامِ بَل هُم اَضَلّ)[2]
است و از حيوانات پست تر.
همچنين دفاع از حريم خانواده و ملك و مال نشانه انسانيت بالفعل نيست، زيرا اين حس مسئوليت در حيوانات نيز هست؛ مانند مرغ خانگي كه ابتدا از آدميزاد فرار مي كند؛ اما وقتي جوجه مي آورد، حس مادري و مسئوليت مي يابد و از آن ها دفاع و مواظبت مي كند. انسان هايي كه در اين مرتبه زندگي
===========
[1]ـ ر.ك: الاشارات والتنبيهات، ج 3، ص 336.
[2]ـ سوره اعراف، آيه 179.
++++++++++
***{تسنيم، جلد 22، صفحه 42}
مي كنند از هر آيين و مسلكي باشند، داراي اين وصف اند. چنانچه كسي اين اندازه حس مسئوليت نداشته باشد و از حريم خود و خانواده اش دفاع نكند، مصداق (بَل هُم اَضَلّ) است.
بر پايه باورهاي ديني، انسانيت انسان به انجام دادن همه امور به قصد نزديك شدن به خداست، بنابراين، كساني كه در راه خدا و به قصد لتكون كلمة الله هي العليا و كلمة الظالمين هي السفلي [1]
مي جنگند، در اوج انسانيت انسان اند. اينان انسان هايي حقيقي و هميشه زنده اند، هرچند ظاهراً مرده باشند: (اَحياءٌ عِندَ رَبِّهِم يُرزَقون).[2]
2. اوج و حضيض انسان (انسان غیر امین پست تر از سگ)
++======++
بعضي از حكماي بزرگ اسلامي گفته اند كه براي رسيدن به مقام عالي انسانيت، بايد از مراحل حيواني گذشت و كسي كه در امور جزئي سپرده شده به او خيانت نمي كند و امين است، هنوز انسان بالفعل نيست، بلكه حيوان خوبي است، چون كلب معلَّم نيز چنين است: سگ شكاري با آنكه گرسنه است، گوشت صيد را نمي خورد و به صاحبش برمي گرداند و سپس دُم مي جنباند و از امانتداري خود لذت مي برد.[1]
اين احساس در حيوانات تربيت شده هست؛ انساني كه در امور جزئي خيانت مي كند، مشمول (اُولئِكَ كالاَنعامِ بَل هُم اَضَلّ)[2]
است و از حيوانات پست تر.
همچنين دفاع از حريم خانواده و ملك و مال نشانه انسانيت بالفعل نيست، زيرا اين حس مسئوليت در حيوانات نيز هست؛ مانند مرغ خانگي كه ابتدا از آدميزاد فرار مي كند؛ اما وقتي جوجه مي آورد، حس مادري و مسئوليت مي يابد و از آن ها دفاع و مواظبت مي كند. انسان هايي كه در اين مرتبه زندگي
===========
[1]ـ ر.ك: الاشارات والتنبيهات، ج 3، ص 336.
[2]ـ سوره اعراف، آيه 179.
++++++++++
***{تسنيم، جلد 22، صفحه 42}
مي كنند از هر آيين و مسلكي باشند، داراي اين وصف اند. چنانچه كسي اين اندازه حس مسئوليت نداشته باشد و از حريم خود و خانواده اش دفاع نكند، مصداق (بَل هُم اَضَلّ) است.
بر پايه باورهاي ديني، انسانيت انسان به انجام دادن همه امور به قصد نزديك شدن به خداست، بنابراين، كساني كه در راه خدا و به قصد لتكون كلمة الله هي العليا و كلمة الظالمين هي السفلي [1]
مي جنگند، در اوج انسانيت انسان اند. اينان انسان هايي حقيقي و هميشه زنده اند، هرچند ظاهراً مرده باشند: (اَحياءٌ عِندَ رَبِّهِم يُرزَقون).[2]
#شبهات_انتخاباتی
⁉️حضور مردم در انتخابات چه تاثیری میتواند در حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور ایفا کند؟
🔵مرکز ثقل در انتخابات، ارتقای کارآمدی و اداره بهینه کشور است. بنابراین، میان انتخابات و حل مشکلات، بویژه در حوزه مسائل روزمره، اقتصاد و معیشت، نسبتی مستقیم وجود دارد؛ بدین معنا که به میزانی که انتخابات منتج به روی کارآمدن افراد و نخبگان شایسته تر، کارآمدتر، پویاتر، پرتحرکتر و چالاکتر شود، افق موجود برای حل مشکلات، روشنتر و امیدبخشتر خواهد بود.
🔵این ارتباط، بویژه براین اساس که ناکارآمدیها و ضعفهای موجود مربوط به مدیران ناکارآمد و فاقد تحرک است، اهمیت فراوان دارد. درواقع، اگرچه در نگاه اول ممکن است میان انتخابات و مسأله معیشت ارتباطی برقرار نباشد، اما در اصل، انتخابات به عنوان زمینه ساز چرخش نخبگان و مدیران، نقش مهمی در مسأله معیشت دارد؛ زیرا کیفیت اداره اقتصاد و معیشت در کشور به میزان بالایی به لیاقت و ظرفیتهای مدیران و نخبگانی بستگی دارد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم برآمده از انتخابات هستند.
🔵به بیان دیگر، بخش مهمی از حل مسائل معیشتی وابسته به کیفیتر شدن انتخابات و برآمدن نخبگان توانمند و شایسته از انتخابات است.انتخابات برای آنها تبیین شود.
🔍#بصیرتی
#معرفت_سیاسی
#انتخابات
•┈┈•✾•🌿🌺🌿•✾•┈┈•
✅ با ما همراه باشید..
کانال فعالان تربیتی، فرهنگی استان زنجان
🆔 @salehinzn
🆔:@sgm_Ghaemon