سالگرد رحلت
آیت الله هادی روحانی
نام پدر:دوست محمد
نام مادر : شهربانو
تاریخ تولد: 1302/00/00
تاریخ فوت:1378/7/21
محل دفن :کتابخانه آیت الله روحانی
نماینده ولی فقیه دراستان مازندران
و امام جمعه فقید شهرستان بابل
🔹آيت اللَّه شيخ هادي روحاني در سال 1302 ش (1342 ق)در خانه اي باصفا از دامن پرمهر مادري به نام شهربانو در روستاي كله بست از توابع بابلسر ديده به جهان گشود، كودكي كه بعدها خدمات بزرگ و با ارزشي به اسلام و مسلمين كرد.
🔹پدرش اهل منبر، واعظ و ذاكر اهل بيت(ع) بود و علاوه بر آن به شغل كشاورزي هم اشتغال داشت. بعد از گذشت زمان كوتاهي پدرش جشن و ميهماني كوچكي براي اجراي سنت اسلامي به نام وليمه نوزادي ـ عقيقه برپا كرد و با عشق و ارادتي كه به خاندان اهل بيت (ع) در اين خانواده روحاني و ديني موج ميزد، نام نيكو و زيباي هادي را براي او انتخاب كردند.
@sangareshohadababol
فرازی از زندگینامه عالم فقید آیت االله هادی روحانی
🔸هادي كه در سن پنج سالگي پدر را از دست داد، خود در اين باره ميگويد: «در سن پنج سالگي بودم كه پدرم از دنيا رحلت كرد و به ناچار تحت كفالت مادرم قرار گرفتم كه او براي من هم مادر بود و هم پدر.»
آيتالله روحاني در نوشته اي آورده است: مادرم با كارگري سر مزرعه ديگران و كوبيدن شالي با وسايل سنتي قديم و با دوزندگي لباس ديگران با دست تا نيمههاي شب مدام تلاش ميكرد تا ناني به دست آورد و بنده و خواهرم را اداره كند، پوشاك ما لباسهاي مندرس بچههاي ديگران بود.
🔹با مشاهده مشكلات زياد مادر، هادي به سمت فعاليتهاي بدني و كارگري كشيده شد و مدتي پس از كاركردن در مغازه نانوايي چند ماهي در منزل يكي از متمولان شهر به عنوان كارگري مشغول شد اما چون از بافت آن خانه راضي نبود به نحوي آنجا را ترك كرد.
وي براي تعليم كتب فارسي و خط به مدرسه كلاسيك غير رسمي آن روز نزد شيخ ابوالحسن افضلي نوري شوهر خواهر بزرگش رفت و تا كلاس سوم را در آنجا آموخت اما بر اثر فشار زندگي هادي از ادامه تحصيل باز ماند و مجبور شد در همان سن كم به كار كشاورزي و كارگري به همراه مادرش روي آورد.
در سال 1320 همزمان با سرنگوني رضاخان پهلوي مدارس علوم ديني گشوده شد و جوانان به سوي حوزههاي علميه روي آوردند.
تحصيلات علوم ديني
🔸وي كه شيفته علم و دانش بود، در سن 18 سالگي با تشويق يكي از بستگانش مرحوم ملا ابراهيم توسلي به فراگيري علوم اسلامي در مسجد مولانا بابل روي آورد و در محضر بزرگاني چون حجتالاسلام شيخ يعقوب ابوالحسني درونكلايي، مرحوم سيدمحمد محققبهشتي، سرپرست حوزه تلمذ كرد و جامع المقدمات را در آنجا به پايان رساند و بعد از چند ماه وارد مدرسه صدراعظم حوزه علميه خاتم الانبيا شد.
آیت الله هادي روحاني تا سال 1323 در مدرسه صدر مشغول تحصيل بود و از اواخر سال 1323 براي ادامه تحصيل و استفاده از استادان بزرگ راهي حوزه علميه قم شد.
وي بعد از دوسال ادامه تحصيل در قم و تهران در اواخر سال 1325 هجري شمسي براي ادامه تحصيل به مشهد مقدس رفت و مطول كتابي كه در معاني و بيان است و سيوطي و مغني ابن هاشم را نزد استاد بزرگوار اديب نيشابوري فرا گرفت.
🔹در مدت چهار سال تشرف در مشهد مقدس به قدر توان در ادبيات و فقه و اصول و معارف بهره يافت و در سال 1329 هجري شمسي به قم عزيمت كرد و در مدرسه فيضيه حجرهاي گرفت.
آيتالله روحاني پس از فراغت نسبي از دروس سطح بر طبق معمول و متداول حوزه وارد درس خارج شد و از محضر استاد آيتالله العظمي مرعشي و و حاج شيخ عبدالحسين فقيهي گيلاني بهره بود.
وي همچنين در درس فقه از محضر استاد آيت الله حاج شيخ عباس علي شاهرودي و به مدت دو سال از محضر مجاهد كبير حضرت آيتالله امام خميني (ره) و مدت هشت سال در درس خارج مرجع عامه و تامه شيعيان جهان آيت الله سيدحسين بروجردي بهرهمند شد.
#_زندگینامه
#_آیت_الله_هادی_روحانی
@sangareshohadababol
حضرت آیت الله هادی روحانی در عصر 21 مهر ماه سال 78 همزمان با سالروز شهادت امام هادي (ع) دار فاني را وداع گفت و به جمع دوستان و همرزمان خويش پيوست.
در این عکس علاوه بر محافظین شهید علیجان ابراهیمی (سمت چپ تصویر با کلاه ) و آقای عباس جلالی ( سمت راست)
علمای فقید آیت الله هادی روحانی ، آیت الله ابوالحسن حسینی و آیت الله محقق بهشتی و دیگر علما و مردم شهید پرور بابل که در مراسم تشییع یکی از شهدای بابل بوده حضور دارند.
@sangareshohadababol
دوران مبارزات عالم فقید آیت الله هادی روحانی
🔸آيتالله نورمفيدي نماينده ولي فقيه در استان گلستان درباره مبارزات آيتالله روحاني گفت: وقتي حضرت امام (ره) نهضت را آغاز كردند، همه اقشار مردم اهميت ورود و حضور در انقلاب را درك نكرده بودند، اوايل يك حضور عمومي نبود و حتي همه روحانيون فرصت حضور جدي در انقلاب را پيدا نكرده بودند اما آيت الله روحاني از اوايل نهضت حضرت امام حضور فعال داشتند و از علاقمندان و مريدان به حضرت امام بودند كه اين يك امتياز مهم است.
همسر (مرحومه ) حاج آقا روحاني كه ياور ايشان در مبارزات قبل از انقلاب بود، بيان داشت: آقا امام را خيلي دوست داشتند و به ما بارها ميفرمودند؛ براي سلامتي حضرت امام دعا كنيد و روزه بگيريد.
🔹وي افزود: يكي از كارهاي مبارزاتي آيتالله روحاني كه مبين ارادت وي به حضرت امام است، اين بود زماني كه حضرت امام در نجف در تبعيد بودند و حاج آقا هم در ايران تحت نظر بود، به بنده مبلغ 100 هزار تومان پول داده و خواستند اين پول را به آيت الله پسنديده اخوي حضرت امام بدهم.
به قم رفتيم و در حالي كه به شدت منزل آقاي پسنديده تحت نظر بود، پول را به كمرم بستم و خدمت ايشان رسيده و پول را خدمتشان تقديم كردم.
حجتالاسلام حسن روحاني
حجتالاسلام حسن ( مجتبی ) روحاني فرزند آن سفر كرده و امام جمعه بابل نيز اظهار داشت: گاهي كه براي پدر مشكلاتي در بعد سياسي به وجود ميآمد و ساواك به شدت فشار ميآورد، براي خلاصي از اين وضع بلافاصله به شهرستاني كه از ايشان دعوت ميكردند، ميرفتند تا وظيفه خويش را در ايام تبليغ به طور كامل انجام دهد و آثاري از هدايت دين الهي را در مكانهاي مختلف به يادگار بگذارد.
آيتالله روحاني در اثر مبارزات سياسي متحمل زندانها، جسارتها و شكنجههاي روحي و رواني فراواني شد و از آنجايي كه مبارزات خويش را از حضرت امام (ره) مي آموخت لحظهاي سازش با ظلم را روا نداشتند و به همين دليل مورد بغض و كينه دشمنان بود.
خدمات اجتماعي
🔹از خدمات انجام شده توسط آيتالله روحاني در استان مازندران که با کمک خیرین همراه بوده ميتوان به احداث پارك بزرگ نوشيرواني بابل، احداث پل كله بست، بازسازي مدرسه صدر، انجام خدمات فرهنگي، كمك به زلزله زدگان، بازسازي برخي از مناطق جنگي (خصوصا شهر سوسنگرد ) ، كمك به سيل زدگان نكا، حل مشكلات مردم، تفقد از معلولان و بيماران، پيگيري احداث گشتارگاه صنعتي در بندپي و احداث پل موزيرج اشاره كرد.
وفات
⚫️سرانجام مرحوم آيت الله روحاني پس از عمري تلاش و مبارزه و آموختن علم و دانش به بسياري از شاگردان خويش در عصر 21 مهر ماه سال 78 همزمان با سالروز شهادت امام هادي (ع) دار فاني را وداع گفت و به جمع دوستان و همرزمان خويش پيوست.
#_زندگینامه
#_ایت_الله_هادی_روحانی
@sangareshohadababol
🏴سالروز شمسی واقعه روز عاشورای حسینی
🌹واقعه عاشورا ۲۱ مهر سال ۵۹ شمسی رخ داده است
@sangareshohadababol
👆اگر کسی فریاد نزند گناهکار است
♦️۲۱ مهر ١٣٤٢
تصویب لایحه کاپیتولاسیون توسط مجلس شورای ملی
@sangareshohadababol
🔻موضع قاطع امام خمینی در رد لایحه کاپیتولاسیون
🔻وحشت امریکا و رژیم پهلوی از سخنرانی ضد امریکایی امام
🔹در 21 مهرماه 1343، مجلس شورای ملی رسما لایحه کاپیتولاسیون یا مصونیت اتباع امریکایی در ایران را تصویب کرد. تصویب لایحه کاپیتولاسیون در مجلس، واکنش همگانی مردم ایران را به همراه داشت و در این روشنگری همانند همیشه امام خمینی پیش قدم بودند.
🔹حجتالاسلام حسن روحانی در بخشی از کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است در اینباره میگوید: رويداد بسيار تأسفبار در سال 1343، تصويب قانون كاپيتولاسيون بود كه ماجراي آن به مهر 1343 باز ميگردد. البته حوزه در مهرماه از ماجرا مطلع نبود. قانون مزبور در 21 مهر ماه در مجلس شوراي ملي تصويب شده بود و در اوايل آبان بعد از اعلاميه امام، حوزه از ماجرا مطلع شد.
🔹اعلاميه امام بسيار مفصل بود... در آن زمان معروف بود كه در يك شب، سي هزار نسخه از اين اعلاميه در تهران پخش شده است. اعلاميه امام درباره كاپيتولاسيون، حوزههاي علميه، دانشگاهها و سراسر كشور را تكان داد.
🔹در حوزه اعلام شد كه امام در روز ميلاد حضرت فاطمه زهرا(س) كه آن سال مصادف با چهارم آبان بود نیز در منزل خودشان سخنراني ميكنند. حدود ساعت 8 صبح بود كه امام آمدند و جلوي پنجره اتاق نشستند و با اين جملات سخن را آغاز كرد: «انالله و انا اليه راجعون، قلبم در فشار است، چند شب است خوابم كم شده است.» سپس، امام ادامه داد: «ما را فروختند و جشن گرفتند، ما را فروختند و پايكوبي كردند! من اگر جاي شما بودم، ميگفتم بالاي سر خانهها، پرچم سياه بزنند».
🔹امام با جملات بسيار زيبا و تكاندهنده، موضوع را مطرح كردند و توضيح دادند كه حادثه چيست و اهميت آن چه ميباشد و اينكه چرا ايشان اين قدر ناراحت و عصباني است. بعد امام آن جملات معروف را فرمود: «رئيسجمهوري آمريكا بداند كه امروز منفورترين افراد در نزد ملت ماست.»
🔹جملات، تكاندهنده بود. رژيم هم از همين ميترسيد؛ چون اين نوار هر كجا ميرفت، انقلابي به پا ميكرد. در هر مجلسي اين نوار پخش ميشد، همه را متأثر ميكرد و همه را تكان ميداد. آمريكا نگران اين سخنراني بود، زيرا امام جملات بسيار خردكنندهاي راجع به آمريكا بيان كردند.
@sangareshohadababol
من در طول سی و هفت سال سلطنت خودم هر کاری که آمریکایی ها گفتند انجام دادم و ثروت ایران را به کام شرکت های آمریکایی ریختم. به دستور آنها تحریم نفتی اعراب را شکستم و به اسرائیل نفت مجانی دادم."
📚کتاب دخترم فرح.نوشته فریده دیبا.ص810
@sangareshohadababol
💢«کاپیتولاسیون» به زبان ساده!
♦️امام خامنه ای :«[پیش از پیروزی #انقلاب_اسلامی] آمریکائیها چند ده هزار مامور در ایران داشتند اینها مامورین سیاسی بودند، امنیتی بودند، نظامی بودند؛ در داخل مجموعهی مدیریت ایران - چه در ارتش، چه در سازمانهای اطلاعاتی، چه در بخشهای برنامهریزی، چه در بخشهای گوناگون دیگر - نشسته بودند، پول و مزد خودشان را به اضعاف مضاعف از دولت ایران میگرفتند، اما برای #آمریکا کار میکردند. این کار بدی بود که در کشور ما اتفاق افتاده بود. رژیم طاغوت #پهلوی به خاطر وابستگیاش به آمریکا، به خاطر مزدوریاش برای آمریکا، بتدریج در طول چند سال اینها را داخل کشور آورده بود. تا اینجای کار، بد بود؛ اما آنچه که اتفاق افتاد، یک چیز بد مضاعف بود، بد به توان چند بود.
♦️ آن کار بد مضاعف این بود که آمدند در مجلس شورای ملی و مجلس سنای آن روز تصویب کردند که مامورین آمریکائی از دادگاههای ایران و امکانات قضائی و امنیتی ایران معافند. یعنی اگر فرض کنید یکی از این مامورین جرم بزرگی در ایران مرتکب شود، دادگاههای ما حق ندارند او را به دادگاه بطلبند و محاکمه کنند و محکوم کنند؛ این اسمش #کاپیتولاسیون است.
♦️این نهایت ضعف و وابستگی یک ملت است که بیگانگان بیایند در این کشور، هر کاری دلشان میخواهد، بکنند؛ دادگاههای کشور و پلیس کشور اجازه نداشته باشند اندکتعرضی به اینها بکنند. آمریکائیها این را از رژیم #طاغوت خواستند، رژیم طاغوت هم دودستی تقدیمشان کرد: قانون کاپیتولاسیون.»
♦️ #روایت_تاریخی: حضور سُلطهطلبانهی مأموران آمریکایی در ایران در زمان رژیم پهلوی و تصویب قانون کاپیتولاسیون در جهت مصونیت آنها
🗓 بیست و یکم مهر سالروز تصویب قانون کاپیتولاسیون در مجلس شورای ملی در سال ۱۳۴۲
🆔 @sangareshohadababol
روز21 مهر 1362 سالروز شهادت سردار شهید ذبیح الله عاصی زاده 1362ش (فرماندۀ تیپ ۱۸ الغدیر با حفظ سمت و مسئول محور عملیّاتی لشکر ۸ نجف اشرف در عملیّات والفجر ۴) از اردکان یزد
@sangareshohadababol
سرلشکر خلبان شهید حمیدرضا سهیلیان متولد 1333 نارمک تهران شهادت 21 مهر 1359 کوره موش واقع در غرب .
در سال ۱۳۵۶ ازدواج کرد که حاصل آن دختری به نام هانیه بود.یکی از افتخارات بزرگ شهید سهیلیان، آزاد کردن سرپل ذهاب بود. آن هم درست زمانی که از تهران، دستوری مبنی بر تخلیه پادگان سرپل ذهاب و از بین بردن مهمات داده شده بود تا مبادا انبار مهمات به دست دشمن بیفتد.
حمیدرضا دستور رسیده را نادیده گرفت و اعلام کرد: «هر کس میخواهد از این پادگان برود، برود. اما هیچ کس حق ندارد یک بالگرد را از این جا خارج کند.» در موقع عملیات با خلبان شیرودی تماس میگیرد و از او می خواهد که به پادگان سرپل ذهاب برگردد. اما وقتی شیرودی به پادگان میرسد با پیکر سوخته سهیلیان رو به رو میشود و دیدارشان به قیامت موکول میشود.
@sangareshohadababol
شهید کشوری و شهید سهیلیان با یکدیگر انس بسیاری داشتند و از دوستان خوب یکدیگر بودند. هنگامی که او به شهادت رسید، ضربه سختی به احمد کشوری زد و او روزهای زیادی را در سوگ نشست.دوستان شهید کشوری به شدت مواظبت میکردند تا او از این خبر مطلع نشود. وقتی از رادیو خبر شهادت حمیدرضا را شنید، به شدت گریست و برایش عزاداری کرد و گفت که انتقام دوستش را از نیروهای عراقی میگیرد. او میگفت: «از وقتی حمیدرضا شهید شده، احساس میکنم یک بالم شکسته و نمیتوانم پرواز کنم. اگر جنگ تمام شود و من زنده بمانم، در کرمانشاه نمیمانم، چون اینجا بدون حمیدرضا هیچ لطف و صفایی ندارد!»
@sangareshohadababol
♦️ عطش دیدار
اگر کسی بخواهد تشنگی و عطش دیدار آنها (ائمه ) را در وجود خود تخفیف دهد،زیارت مشاهد مشرفه به منزله ملاقات آنها و دیدار حضرت غائب علیه السلام است.آنها در هر جا حاضر و ناظرند. هرگاه انسان به یکی از آنها متوجه شود ، مانند آ ن است که به همه متوجه شده و همه را زیارت و دیدار کرده است.گذشته از اینکه امام عصر (عج) فرموده اند : شما خود را اصلاح کنید ما خودمان به سراغ شما می آ ییم. و لازم نیست شما به دنبال ما بیایید.
رحمت واسعه،آیت الله بهجت، ص 222
♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar
@sangareshohadababol
اے بسیجے!
تا وقتے ڪہ پرچم اسلام را
در افق نصب نڪردے،
حق ندارے استراحت ڪنے.
«حاج #احمد_متوسلیان »
@sangareshohadababol
📊 #اینفوگرافیک
🗓 ۲۱مهرماه، سالروز درگذشت امیر سرلشکر قاسمعلی ظهیرنژاد در سال ۱۳۷۸
@sangareshohadababol
🌸ولادت امام عسکری مبارک باد🌸
ای زحسنت عیان جلوه ی داوری
طلعت احمدی صولتت حیدری
بر تنت نارسا خلعت سروری
دیو و حور و ملک جنّ و انس و پری
جمله در محضرت گرم فرمان بری
سیّدی یا حسن ایّها العسکری
❤️نثار روح پاکش پنج صلوات❤️
@sangareshohadababol
🌺ولادت امام حسن عسکری برهمه شیعیان جهان مبارک باد
🌹امام حسن عسکري (ع) در سال 232هجري در مدينه چشم به جهان گشود. مادر والا گهرش سوسن يا سليل، زني لايق و صاحب فضيلت و در پرورش فرزند نهايت مراقبت را داشت، تا حجت حق را آن چنان که شايسته است پرورش دهد، این بانو بزرگ سرانجام در سفری به سامر درگذشت.
🌹امام يازدهم صورتي گندمگون و بدني در حد اعتدال داشت. ابروهاي سياه کماني، چشماني درشت و پيشاني گشاده داشت. دندانها درشت و بسيار سفيد بود. خالي بر گونه راست داشت.
🌹امام حسن عسکري (ع) بياني شيرين و جذاب و شخصيتي الهي باشکوه و وقار و مفسري بي نظير براي قرآن مجيد بود. راه مستقيم عترت و شيوه صحيح تفسير قرآن را به مردم و به ويژه براي اصحاب بزرگوارش - در ايام عمر کوتاه خود - روشن کرد.
🌹به طور کلي دوران عمر امام حسن عسکري (ع) به سه دوره تقسيم مي گردد:
دوره اول 13سال است که زندگي آن حضرت در مدينه گذشت.
دوره دوم 10سال در سامرا قبل از امامت.
دوره سوم نزديک 6 سال امامت آن حضرت مي باشد.
🌹دوره امامت حضرت عسکري (ع) با قدرت ظاهري بني عباس رو در روي بود. خلفايي که به تقليد هارون در نشان دادن نيروي خود بلندپروازيهايي داشتند.
🌹امام حسن عسکري (ع) از شش سال دوران اقامتش، سه سال را در زندان گذرانيد. زندانبان آن حضرت، صالح بن وصيف دو غلام ستمکار را بر امام گماشته بود، تا بتواند آن حضرت را - به وسيله آن دو غلام - آزار بيشتري دهد، اما آن دو غلام که خود از نزديک ناظر حال و حرکات امام بودند تحت تأثير آن امام بزرگوار قرار گرفته به صلاح و خوش رفتاري گراييده بودند.
🇮🇷 @sangareshohadababol
در جشن ولادت امام #حسن_عسکری (ع) پر برکت ميکنيم عیدمان را با:
✨سلام برگلهای هستی✨
👋سلام بر
🌹محمد"ص"
🌹علي"ع"
🌹فاطمه"س"
🌹حسن"ع"
🌹 حسين"ع"
💠پنج گل باغ نبی💠
💐💐💐
💯 @karballa_ir 🔙
👋سلام بر
🌹سجاد"ع"
🌹باقر"ع"
🌹صادق"ع"
💐گلهای خوشبوی #بقيع
🍃🌺🍃
👋سلام بر
🌹رضا"ع"
❤قلب ايران وايرانی،
🍃🌺🍃
👋سلام بر
🌹کاظم"ع"
🌹تقي"ع"
☀خورشيدهاي #کاظمين،
🍃🌺🍃
👋سلام بر
🌹نقي"ع"
🌹عسکری"ع"
☀خورشيد های #سامرا
🍃🌺🍃
و
👋سلام بر
🌻مهدي"عج"
🌼قطب عالم امکان،
🌼امام عصر و زمان،
که سلام و درود خدا بر اين خاندان نور و رحمت باد.
💐💐💐🌺💐💐💐
👋خدايا به حق اين چهارده گل عترت
این روزهای عزیز را برای ما پر خير و برکت وبدون گناه بگردان...
🌸🍃آمين يا رب العالمين 🌸🍃
@sangareshohadababol