🚨 نگاهی گذارا به قدرت ایمان در حفظ جغرافیای ایران
✍️ #دکتر_هادی_عابد
⬅️ سلام بر شهیدان، سلام بر بندگان سلحشور خدای متعال.
▪️ در طول تاریخ، کشور ما ایرانیان حوادث و جنگهای بسیاری را تحمل کرده است. به گواه تاریخ بلند و طولانی این خاک، مردم ایران برای حفظ مرزهای اعتقادی، فرهنگی، سیاسی و جغرافیایی خود گاهی ناگزیر به جنگهای خوفناکی شدهاند. پیروزی و شکستهای بسیاری از سر گذراندند و با قدرت ایمان شگفتیها خلق کردهاند.
▪️ به گواه تاریخ، ملت ایران هرگز شکست نخورده است. این شکست نخوردنها، در گام نخست مورخان و در قدم دوم قدرتهای جهانی را به این باور قطعی رسانده که ملت ایران شکستناپذیرند.
▪️ خیلی سادهانگارانه است اگر شکست حکومتهای ظالم را به پای ملتی بنویسیم که از پشت پردههای ظلمت گرفته خلفای اموی و عباسی، تشیع را بیرون کشیده و خود را به چشمه نور الهی رسانده است. خیلی ذهن کودنی میخواهد که چنگیزخان مغول را که قطعا بر حاکمان خوارزمشاهی پیروز شدند، پیروز بر ملت مؤمن و فرهنگپرور ایران بدانیم. تنها ملتی هستیم که حملات وحوش را با خونسردی تحمل کردیم و با قدرت ایمان از آنها مردمانی متدین و با فرهنگ ساختیم و در فرهنگ ایران هضمشان کردیم. نمونه روشن آن آثار و ابنیه تاریخی مانند پلها، ارگها و... قبل از اسلام و مساجد و دیگر اماکن به یادگار مانده از سلجوقیان، غزنویان و... است. ویژهترین اثر بهجای مانده، شخص قازانخان است که او را (سلطان حسین خدا یه بنده) کردیم. اگر سفری به مشهد داشتید حتماً به مسجد گوهرشاد یادگار نواده چنگیز، خانم گوهر شاد سری بزنید.
▪️ اما حاکمانی هم بودند که جغرافیایی ایران را دچار قبض و بسط کردند.حاکمانی که نه جگر حمله داشتند و نه تاب مقاومت. این ترسوهای بیخدا، گاهی دشنه دشمن را بر پیکر وطن چیره ساختند. هرگاه حاکمان شجاع و مردان مؤمن پای کار بودند به قدرت ایمان شگفتیها خلق کردهاند.
▪️به هر روی ایران کشوری است که بر روی گسل تهدیدهای ارضی بنا شده است. چرا که مانند پلی بزرگ در میان دو دریای خزر و خلیجفارس، شرق و غرب دنیا را به هم متصل میکند.این خاک آعشته به خون سلحشوران و بهترین بندگان خدای متعال همیشه در معرض تهدیدبوده و هست.
▪️ با تمام احترامی که به نادرقلی افشار قائلیم باید اعتراف کنیم بعد از فتح هند و ... هند را مانند گوشت قربانی رها کرد. تا کفتار پیر انگلیس بر آن مسلط شد. کشور ایران مدام تحت شدیدترین تهدیدهای جغرافیایی قرار گرفت.
▪️ در عهد زندیه که از آن گاهی با شکوه یاد میشود. جغرافیای کشور از هم پاشیده بود. انصافاً مشاوران و مؤمنان دربار آقا محمد خان(باقهر وغلبه) در یکپارچگی کشور خوش درخشیدند. هرچند در دولتهای بعدی قاجار و پهلوی به کرات از زمینهای ایران کنده شده است. امیدوارم به مدد حق و فرهنگهای درهمتنیده و تلاش سلحشوران، بهزودی خاک و مردمان جدا شده به آغوش وطن برگردند.
▪️ در طول ۴۰۰ ساله گذشته تقریباً همهٔ حکومتها در حفظ مرزهای جغرافیایی ناتوان بودند.
▪️ سران سیاست، لشگر، علم، اقتصاد و خیلی از روشنفکران، که مشورت و عقایدشان را از یهودیان، بهائیان، فرماسونها و سکولارها میگرفتند. در برابر فشار خارجی، یا میگریختند، یا بخشی از خاک وطن را شوهر میدادند یا بذل و بخشش میکردند. تا این که حضرت روحالله از دیار شهیدان آرامآرام جان گرفت و اولین نفری شد که بعد ۴۰۰ سال مؤمنانه و مقتدرانه، سلحشوران را گرد هم آورد، انقلاب کرد و با رهبری مؤمنانه توانست جنگهای داخلی و تحمیلی مرزهای ایران را حفظ کند. روش آن عبد صالح که تا امروز به برکت شاگرد مدیر، مخلص، مقتدر و مهینپرست او حفظ شده است. توانسته مقتدرانه وطن را از پیچ تهدیدها، فتنهها و خطرها عبور بدهد. وگرنه تهدید و تجاوز بر کشور ما که پل فرهنگی و اقتصادی دنیاست همیشگی است. به گواه تاریخ، همیشه قدرت ایمان بوده که توانسته است تمامی مرزهای اعتقادی، فرهنگی، جغرافیایی و... ایران مقتدر را در میان این همه حوادث حفظ کند.
▪️ هموطن، امروز آنهایی که در این ۴۰۰ سال دائم خیانت کردند، از ترس جنگ، مطالبهگر شدند. گیها، فواحش، هوس حکومت کردند. البته میدانند شما ملت دست خیانت را کوتاه کردید و میکنید. مرزهایی دفاعی را گسترش دادید و میدهید، با پشت دست بر دهان منافقان، سلطهطلبان، زیادهخواهان، سکولارهای ترسو و آلت پرستان زدید و میزنید. نامردها در تمام این چهار قرن کوچکترین تلاشی برای حفظ ایران نکردند. مدام در تلاشاند از اقوام، مذاهب، طبقات متوسط و فقیر که حق بزرگی در حفظ کشور دارند، خائنانه سوءاستفاده کنند. عامل اصلی بی ثباتی بازار و نامیدی جامعه بودند و هستند. وظیفهٔ دلسوزان کشوری است تا برای حفظ تعادل بین جامعه، مؤمنانه و جهادی بکوشند و با قامتی استوار برای گذر از رنجها آماده باشند. ما باید، باید خودمان را به عصر ظهور برسانیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 حرم زینب (سلاماللهعلیها) به شیعیان انگلیسی سپرده شد!
⬅️ تحریرالشام در اقدامی قابل تامل حرم حضرت زینب (سلاماللهعلیها) را به جریان شیرازی که به شیعیان انگلیسی معروف هستند، تحویل داده است.
⬅️ این گروه که مرکزیتشان در عراق است و تحرکاتی نیز در ایران دارند، مدافع و مبلغ تمامی رفتارهایی هستند که موجب وهن شیعه است؛ نظیر قمه زنی
🔗 به نقل از تابناک
©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |
🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 وحیدی: #وعده_صادق سه در زمان خودش انجام خواهد شد
©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |
🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۴۴۴
↩️ شامل آیات ۵۵ تا ۷۰ سوره مبارکه #یس
🔻 امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند:
«مَن لَم يَعرِفِ الحَقَّ مِنَ القُرآنِ لَم يَتَنَكَّبِ الفِتَنَ»؛
خهر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنهها بركنار نمیماند.
📚 (محاسن، ج۱، ص۲۱۶)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_یس
◦◦◉✿ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین ✿◉◦◦
┘◄🌐| سایت | بله | ایتا | تلگرام |
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
✍️ #فرزانگان_قفقاز - [۱۸۰]
⬇️حسن سید زاده گنجوی (۱۲۷۶ - ۱۳۴۹ ق)
آیتالله سیدحسن سیّدزاده گنجوی از علمای اعلام و روحانیون عالیقدر قفقاز است. ایشان بعد از سال ۱۲۷۶ق (۱۸۶۰م) در شهر گنجه دیده به جهان گشود. دروس مکتبخانهای و مقدمات و بخشی از علوم حوزوی را نزد روحانیون و علمای منطقه فرا گرفت. در سنین جوانی به نجف اشرف هجرت کرد و سالها از محضر بزرگانی چون حضرات آیات عظام:
مولی محمد فاضل ایروانی، سیدحسین کوهکمری و میرزا حبیبالله رشتی بهره برد و به مقام رفیع اجتهاد در علوم حوزوی نائل گشت. پس از رسیدن به مقامات عالیه علمی و معنوی در آغاز قرن بیستم میلادی به زادگاه خود بازگشت و به تبلیغ و ترویج معارف دینی و احکام شرعی و نیز تدریس علوم اسلامی پرداخت. فشار و خفقان حکومت تزاری در بخشی از دوران حضور وی در گنجه و سپس آغاز حوادث انقلاب کمونیستی، وی را واداشت تا با همکاری علمای بزرگ منطقه همچون مرحومین پیشنماززاده و عباسزاده، جبهه واحدی بر علیه دشمنان دین تشکیل دهد و به جهاد مبارزه فکری و عملی برخیزد.
پس از حاکمیت بلشويك سيد، مسجد شاه عباس گنجه را مرکز فعالیتهای خویش قرار داد تا سال ۱۹۲۹م با تمام مرارتها و تحمل زجر و تهدیدها به انجام وظایف خود ادامه دهد، لیکن در خلال این سالها اموال و حتی خانه مسکونیاش مصادره گردید و شدت رنج و محنت به بیماری و مرگ همسرش انجامید. سرانجام در سال ۱۳۴۹ق (۱۹۳۰م) اقدام به دستگیری آن عالم مجاهد کردند و ایشان ناگزیر به شهرستان اهر واقع در آذربایجان شرقی هجرت کرد و مابقی عمر خود را به تدریس و انجام دیگر شئونات روحانی گذراند تا دارفانی را وداع گفت و به دیدار معبود شتافت. اکنون فرزندان ایشان در شهر مذکور اقامت دارند.
📖 منبع: فرزانگان قفقاز، عادل مولایی، ص ۱۸۰.
©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |
🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷
🚨 براندازیِ هویّتی در جمهوری اسلامی - ۱
✍️ #مهدی_جمشیدی
1️⃣. میخواهند بهصورت تدریجی و تکهتکه، جمهوری اسلامی را مشروط و محدود کنند؛ طرحهایی بهظاهر فرهنگی و در باطن، امنیتیِ خود را قطعهقطعه اجرا میکنند تا حسّاسیّتها، چندان برانگیخته نشوند و امکان پیشروی برایشان وجود داشته باشد. این پیشرویها، کار را به مرحلهای خواهد رساند که نظام، امکان عمل و مواجهه را از دست خواهد داد و دچار انفعال یا مصلحتاندیشی میشود. به زبان فقهی باید گفت میخواهند ولیّفقیه را از وادی «حقیقت» به وادی «مصلحت» سوق بدهند و استقرار شریعت را از نظر اجتماعی، ممتنع سازند. موقعیّتهایی میآفرینند که در آنها، باید بر اساس اصل تزاحم و تقدیم اهم بر مهم عمل کرد و از پارهای ارزشها گسست و خطوط قرمزِ دیگری را ترجیح داد. وقتی بهصورت کلّی و راهبردی نگاه میکنیم، درمییابیم که خطوط قرمزِ فرهنگی، یکی پس از دیگری، در حال شکستهشدن هستند و ما همچنان در حال عقبنشینیِ ارزشی هستیم. بدیهیّات فرهنگیِ دهۀ ۶۰، ابتدا به «پرسش» و «ابهام» تبدیل میشوند و آنگاه به فاصلۀ اندکی، حالت «مسألهوار» و «مناقشهبرانگیز» مییابند و باید بهناچار و از سرِ اضطرار، از آنها عبور کرد. اگر مجموعی و برآیندی به عرصۀ فرهنگی بنگریم، حیرت خواهیم کرد که چگونه این مسیر افولی و نزولی را پیمودهایم، ولی مسأله این است که نگاه ما، قطعهای و تکهای است و رویدادها را در کنار یکدیگر نمینشانیم و نظرِ راهبردی به عرصه نمیافکنیم.
2️⃣. شگرد جریان تجدّد در این زمینه، «عادیسازی» است و برای عادیسازی نیز باید حوصله داشت و کار را به زمان سپرد. ابتدا یکی از ارزشها را به بحث عمومی میکشانند و دربارۀ آن، شبهه و اشکال مطرح میکنند و در همین راستا، «مفهومسازیِ منفی» میکنند تا زمینۀ اجتماعی، فراهم آید. سپس ضربههای کاری و ناگهانی وارد میآورند تا «پیشرویِ جهشی» رخ بدهد. تجربۀ کشف حجاب، صورت تامّ و تمامی از این صحنهآرایی است. از سالهای آغازین دهۀ ۹۰، جریان مهاجرت برخی بازیگران به وقوع پیوست و این مهاجرتها، به کشف حجاب و برهنگی، گره خورد. در آن دوره، امکان کشف حجاب در درون ایران، افسانۀ محال و نشدنی به نظر میرسید، اما برای زمینهسازی، کشف حجابِ پنهانی در دستورکار قرار گرفت. مفاهیمی همچون «آزادیهای یواشکی»، «چهارشنبههای سفید»، «نه به حجاب اجباری»، در همین دوره ساخته شدند. در سال ۹۶، ناگهان مفهوم «دختران خیابان انقلاب» را صورتبندی کردند که در ذیل آن، برخی زنان در خیابان و آشکارا، روسری خود را بر سرِ چوب نهادند. شاید حدود ۳۰ نفر در شهرهای مختلف، چنین کردند و با همۀ آنها نیز مواجهۀ قضائی صورت گرفت، اما نهفقط این موج تصنّعی و سازماندهیشده، فروننشست، بلکه چندی بعد، مسألۀ امکان کشف حجاب در درون وسیلۀ نقلیه مطرح شد؛ با این توجیه که درون وسیلۀ نقلیه، حریم خصوصی است. انتخابات ریاستجمهوری در سال ۹۶ که در آن، تکنوکراتها به قدرت رسیدند، به صحنۀ معاملۀ آنها بر سرِ حجاب تبدیل شد و زینپس، جریان تجدّدی احساس کرد که شرایط از نظر سیاسی، فراهم شده است.
3️⃣. در این میان، حاکمیّت، هیچ طرح و تدبیری برای مواجهه با موج شکل گرفته در دست نداشت و نظارهگر و منفعل بود. همه در انتظار تصمیم دیگران بودند و یا در انتظار زمان مساعدی که بتوان این زخم را علاج کرد؛ درحالیکه گذر زمان، رخنه و عفونت ایجاد کرد و اصلاح و تغییر را دشوارتر نمود. بخشهایی از حاکمیّت نیز که بینش لیبرالی یافته بودند، کمترین اعتقادی به خطوط قرمزِ فرهنگی از جمله حجاب نداشتند. این «وضعِ رهاشده»، سبب گردید که حدود ۶۰ درصد از کشف حجاب، در همین مدّت به وقوع بپیوندد. تنها امری که میتوانست حاکی از مواجهۀ نظام باشد، حضور تعداد اندکی گشت ارشاد در نقاط محدودی از شهر تهران بود. این حضور بسیار ناچیز، بسیار بزرگنمایی میشد؛ چنانکه گویا نظام، به قلعوقمع زنان و دختران همّت گمارده و به خشونت بیپروا روآورده است. واقعیّت، بر رهاشدگی و هرجومرج فرهنگی دلالت داشت، اما روایت، سخن دیگری داشت. حاکمیّت، نه «واقعیّت» را در اختیار داشت و نه «روایت» را. هر دو به دست باد سپرده شده بودند و بدین سبب، حلقۀ محاصرۀ فرهنگی، هر لحظه تنگتر و منقبضتر میشد. توقع میرفت که شورای عالی انقلاب فرهنگی در این برهه، علاج و تدبیری در پیش بگیرد و چالشها را پیشبینی کند و نهادهای فرهنگی را بهسوی مقصد واحدی سوق بدهد، اما دریغ از فهم زمانه و ضرورتهای آن. سرانجام، اغتشاش «زن، زندگی، آزادی» از راه رسید و ۴۰ درصدِ باقیمانده نیز به وادی کشف حجاب راه یافتند.
©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |
🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷
🕸 گرگ در لباس میش!
🔻 توییت تبیینی به موقع از دکتر #احسان_موحدیان درباره تحرکات اخیر جریان ضدایرانی در منطقه:
«همزمان با فتنهگری ترکیه در سوریه و قفقاز برای درس دادن به ایران (تعبیر فیدان)، تشدید هماهنگی اردوغان، اسرائیل و ناتو در منطقه و تشدید حمایت اردوغان از پانترکها در شمالغرب کشور، شبکه تیآرتی فارسی که به اذعان مدیر آن برای اذیت ایران تأسیس شده، پخش برنامه را آغاز کرد.
گرگ در لباس میش!»
🔗 مرجع
©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |
🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷
#⃣ خط توئیت:
✅ سردبیر در توئیتی به زبانهای فارسی و آذری از پیام زیبای داریوش به ایرانیان خبر داد:
🔻 فارسی:
پیام داریوش به ایرانیان درباره قصد حمله اسرائیل به ایران که فریب دشمنان را نخورید: «در کولهبار هیچ سربازی آزادی نیست!»
#نعمت_مقاومت
🔻 آذری:
داریوش اسرائیلین ایرانا قارشی هوجومون آچیقلادی:
«هئچ بیر عسگرین چانتاسیندا آزادلیق یوخدور!»
#مقاومت_نعمتی
🔗 مرجع
©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |
🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 روزمان را با قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۴۴۵
↩️ شامل آیات ۷۱ تا ۸۳ سوره مبارکه #یس
🔻 امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند:
«مَن قَرَاَ القُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِختَلَطَ القُرآنُ بِلَحمِهِ وَ دَمِهِ وَ جَعَلَهُ اللّه عَزَّوَجَلَّ مَعَ السَّفَرَةِ الكِرامِ البَرَرَةِ ، وَ كانَ القُرآنُ حَجيزا عَنهُ يَومَ القيامَةِ»؛
هر جوان مؤمنى كه در جوانى قرآن تلاوت كند، قرآن با گوشت و خونش مىآميزد و خداوند عزّوجلّ او را با فرشتگان بزرگوار و نيك قرار مىدهد و قرآن نگهبان او در روز قيامت، خواهد بود.
📚 (كافى(ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۶۰۳)
🎙 استاد پرهیزگار
🏷 #قرآن #ترتیل #قرآن_کریم #تلاوت #شهریار_پرهیزگار #سوره_یس
◦◦◉✿ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین ✿◉◦◦
┘◄🌐| سایت | بله | ایتا | تلگرام |
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
✍️ #فرزانگان_قفقاز - [۱۸۱ و ۱۸۲]
⬇️حسن شیروانی (..... - ..... ق)
حسن شیروانی فرزند رضا از پزشکان و دانشمندان علم طب بوده و کتاب های سراج الطب[۱] و نسخه های پزشکی[۲] در ردیف آثار او قرار دارد.
⬇️حسن شیروانی (..... - ..... ق)
حسن شیروانی از دانشمندان سده چهاردهم هجری بوده و کتاب کشکول را به زبان عربی و فارسی تألیف نموده است.[۳]
📚📚📚📚📚
۱. فهرستواره دستنوشتهای ایران (دنا) ، ج ۶، ص ۶۸.
۲. فهرستواره دستنوشتهای ایران (دنا) ، ج ۱۰، ص ۶۸۱.
۳. فهرستواره دستنوشتهای ایران (دنا) ، ج ۸، ص ۶۷۸.
📖 منبع: فرزانگان قفقاز، عادل مولایی، ص ۱۸۱.
©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |
🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷
21.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پیشنهاد_ویژه
🚨 #شعر زیبای این برادر چوپان درباره تحولات ایران و کشورها در آخرالزمان...
◦◦◉✿ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین ✿◉◦◦
┘◄🌐| سایت | بله | ایتا | تلگرام |
🆔 ☫ @sardabir313 ☫
🚨 براندازی هویّتی در جمهوری اسلامی - ۲
✍️ #مهدی_جمشیدی
4️⃣. در مواجهه با اغتشاش «زن، زندگی، آزادی»، بسیاری از نیروهای انقلابی دچار انفعال ذهنی و شناختی شدند و از اغتشاش، روایت وارونه ارائه کردند. همچنان که در فتنۀ سال ۸۸، کسانی تصوّر میکردند که مسأله، «تقلّب در انتخابات» است، در اینجا نیز گمان کردند که مسأله، «مواجهۀ گشت ارشاد» است؛ این یعنی روایت آنها، تطابق ابتدایی با روایت جریان تجدّدی داشت. بهبیاندیگر، در صورت مسأله، مخرج مشترک با جریان تجدّد یافته بودند و این خود، بر پاسخها و راهحلها نیز اثر جدّی میگذاشت. جریان فرهنگی و رسانهای متجدّد، دستکم از سالهای آغازین دهۀ ۹۰، بر حجاب متمرکز شده بود و معطوف به آن، مفهومسازی منفی و چهرهسازی میکرد و میکوشید زمینه را برای ایجاد یک «جبهۀ نزاع» فراهم آورد و در نهایت نیز در یک نقطۀ بحرانی، به آنچه که میخواهد دست یابد. در تمام سالهایی که آن «زمینههای فکری» و «بسترهای اجتماعی» پدید آمدند و ذرهذره و قطعهقطعه، مقدّمات تدارک دیده شدند، نیروهای انقلابی در غفلت و خاموشی به سر بردند و سرانجام در نقطۀ بحرانی، یعنی در متن اغتشاش، تازه دریافتند که چه رخ داده است. البته همچنان که اشاره شد، حتی در این نقطه نیز بسیاری در اثر خطای تحلیلی، پنداشتند که مسأله، قابلتقلیل به مواجهۀ گشت ارشاد است و ریشۀ همۀ این تنشها و تلاطمها، در عملکرد نیروی انتظامی است؛ حالآنکه طرح فرهنگیِ جریان تجدّدی از آغاز، نفی اصل حجاب و زدودن الزام قانونی به آن بود. کلیدواژۀ «حجاب اختیاری»، نشان میدهد که در نظر آنها، باید جنبۀ قانونی حجاب، کنار نهاده شود و حجاب در حد یک انتخاب شخصی و سلیقهای، تنازل یابد، نه اینکه نوع مواجهه با کشف حجاب، تغییر کند و سازوکارهای فرهنگی و هویّتی انتخاب شوند.
6️⃣. اما چرا جریان تجدّدی در پی نفی جنبۀ قانونی حجاب و تبدیل آن به یک انتخاب شخصی و سلیقهای بود؟ چرا این جریان، یک دهه در اینباره، تلاش رسانهای و نمادین کرد و کوشید جامعه را به سوی انگارۀ حجاب اختیاری سوق بدهد؟ مگر کشف حجاب در معادلۀ براندازی جمهوری اسلامی، چه سهم و نقشی دارد؟ کشف حجاب، چگونه به براندازی کمک میکند و این امر فرهنگی، چه نسبتی با امر سیاسی دارد و به چه واسطههایی در تداوم حاکمیّت، اختلال ایجاد میکند؟ پاسخدادن به این پرسش در شرایط کنونی که کشف حجاب، تعیّن و تحقّق یافته و پیامدها و نتایج آن را به وضوح مشاهده میکنیم، دیگر کار دشواری نیست. همچنان که دین اسلام، «شعائر» دارد که وجه نمادین آن را جلوهگر و مشاهدهپذیر میسازند و تمایز و حتی اقتدار در عرصۀ عمومی میآفرینند، نظام جمهوری اسلامی نیز در حوزۀ زیست زنانه، نمادها و ظهورات و تعیّناتی دارد که از آن جمله، حجاب است. البته این نماد، خودساخته و بشری نیست، بلکه ریشه در حکم الهی دارد و نظام جمهوری اسلامی نیز به سبب اینکه باید در عرصۀ عمومی، احکام شریعت را محقّق کند، آن را قانونی کرد و بهتدریج، وجه نمادین بخشید. حال در این جغرافیای معنایی، روشن است که درهمشکستن حجاب در عرصۀ عمومی، بنیان هویّتی و نمادینِ نظام سیاسی را متزلزل و مخدوش میسازد و آن را با چالش مشروعیّت و تنگنای اقتدار روبرو میکند. کشف حجاب در قالب شرع، حرام شرعی است و در قالب سیاست، حرام سیاسی؛ چراکه به معنی «نافرمانی مدنی» و «معارضۀ با حکومت دینی» است. در اینجاست که حجاب از حوزۀ فرهنگ و سبک زندگی به حوزۀ امنیّت و اقتدار سیاسی راه و تعمیم مییابد و به یک ابزار مهم برای براندازی نظام تبدیل میگردد. این تقابل، گرچه یک انتخاب شخصی و فرهنگی معرفی میشود، اما در اثر روایتپردازی، وجه نمادین یافته و به معنی «کنش براندازانه» است. این معنا، در اختیار فرد نیست که وی بتواند به قصد و نیّت خویش ارجاع بدهد، بلکه در زمینۀ اجتماعی، آفریده میشود؛ آنچه را که در متن یک روند اجتماعی، وجه نمادین یافته و ذیل «نه به حجاب اجباری»، تفسیر شده است، قابل بازتفسیر نیست. بنابراین، خواهناخواه، هر کشف حجابی در این موقعیّت روایتی و تفسیری، معنایی جز معارضۀ با حکومت دینی ندارد. پیش از دهۀ ۹۰، نهفقط کشف حجاب وجود نداشت، بلکه ضعف در حجاب نیز به معنی تقابل با حکومت دینی، تفسیر نشده بود؛ بلکه به انگیزههای شخصی و سلیقهای ارجاع داده میشد؛ چنانکه از «نقص در معرفت دینی» سخن به میان میآمد و یا «میل به تبرّج»، برجسته میشد. اما در دهۀ ۹۰ به این سو، طرح امنیّتی برای ایجاد شکاف میان حاکمیّت و مردم، بر روی مسألۀ حجاب، متمرکز شد و آن را به مهمترین نماد سیاسی و ضدهویّتی خویش تبدیل کرد.
©️ #سردبیر_سایت_ضیاءالصالحین
┘◄🌐| سایت | بله | تلگرام | ایتا |
🇮🇷 @sardabir313 🇮🇷