💠 قم بزرگترین بُعد امنیتی جمهوری اسلامی است!
📣 دکتر ابراهیم فیاض، عضو هیأتعلمی دانشگاه تهران:
♦️امنیتیترین عنصر هر جامعهای حتی در یک جامعه سکولار هم دین است، دین با تمام ساختارها، نهادها، مدارس و مطالبش. در عالم مسیحیت هم این مطلب را میبینید.
ترکیه را هیچوقت به اروپا راه نخواهند داد چون مسلمان است.
در بوسنی و هرزگوین کشتوکشتار کردند چون نمیخواستند یک دولت اسلامی باشد و حتماً با صربها باشند.
در سوییس سکولار، نباید گلدسته باشد.
خودشان در مسیحیت یک گلدسته مسلمانان را تحمل نمیکنند. دین امنیتی است. امنیتی به معنای بگیر و ببند نیست.
♦️در تلویزیون فلانکشور شرقی آن طرف دنیا میبینید همیشه یک خبر از ایران هم هست؛ یعنی اگر خبر از آمریکا هست یک خبر از ایران هم هست. چون ایران یکی از کشورهای امنیتی جهان است. از هر لحاظ فکر کنید ایران یک کشور بهشدت امنیتی است.
♦️الآن قم بزرگترین بعد امنیتی جمهوری اسلامی خصوصاً در زمینه معرفتی است.
البته متأسفانه قم این تلقی را از خودش ندارد. ما باید قم را جدی بگیریم، کارش را جدی بگیریم، دین را جدی بگیریم.
الآن به نظر من اهمال وجود دارد یعنی باور نداریم قم الآن تعیینکننده جهان است. قم در عرصه اندیشه خیلی محوریت جهانی دارد. من بلوف نمیزنم. موقعی که نظر خارجیها را نسبت به قم میبینم مات میمانم.
نتیجه گاندی، خانم «سوفلیا گاندی» در هند من را میدید گفت من میخواهم بیایم حوزه علمیه قم درس بخوانم!!
در بیرون شما را بیشتر از خودتان باور دارند! اینجا تنبلی داریم، درس نمیخوانیم، فکر نمیکنیم، کار نداریم. ما شبانهروز نباید بخوابیم.
♦️دین عنصر رئیسه جامعه است و مردم بهخاطر دینشان حاضرند شما را خفه کنند! یعنی اگر نتوانند با دین در زندگی روزمرهشان آرامش داشته باشند و زندگیشان هم بچرخد و شما جلویش را بگیرید، خفهتان میکنند و خودشان هم دین درست میکنند.
چون دین عضو رئیسه هر فرهنگی است، حتی فرهنگ سکولار، حتی فرهنگی که ظاهراً غیردینی یا حتی ضد دینی است مثل اروپا.
♦️دین کل نظام معنایی ما را شکل میدهد، کل نظام کنشی ما را هم شکل میدهد، پس ساختار اجتماعی ما شکل پیدا میکند؛ در اقتصاد، در سیاست، در اجتماع و … . این نظام معنایی با یک مقوله دانشی دیگر ترکیب میشود و هویتساز میشود؛ نه ماهیتساز.
آن مقوله «هنر» است.
هنر با دین قاطی میشود، دین را نشانهدار میکند، دین را حد میبخشد، شکل و فرم میبخشد. چون فکر با هنر چارچوب پیدا میکند. تکنولوژی تحقق خارجیاش با هنر است.
♦️اما الآن هنر در حوزه علمیه چه جایگاهی دارد؟
نخستین مقوله دانشی که باید در تمامی ابعادش ما وارد بشویم که حوزه وارد ابرقدرتی بشود و بتواند کشور ایران را در آینده بسازد، همین هنر است.
همانطور که کلیسا در رنسانس وارد شد. کلیسا آن همه پول میداد به رافائل، میکلآنژ، لئوناردو داوینچی. اینها در کلیسای فلورانس آن همه نقاشی خلق کردند، همه در ارتباط با خدا و پیغمبر و حضرت مریم.
♦️حوزه کجای ادبیات است؟
میشود بدون معانی، بیان و بلاغت به مردم پیام رساند؟
ادبیات و بلاغت یک مقوله اساسی است. بلاغت یعنی ارتباط مؤثر در زبان امروز ارتباطات. مرحوم تفتازانی در «مطول» داشته علم ارتباطات زمانه را درس میداده. یعنی معانی، بیان، بدیع. بدیع یعنی زیباشناختی کلام. ما امروز بلاغت اینترنتی میخواهیم، بلاغتتلویزیونی میخواهیم، بلاغت رادیویی میخواهیم.
♦️تکنولوژی موقعی که تولید بشود بعد از تکنولوژی اقتصاد است. اقتصاد تجارت نیست، همان میانهروی است. اکونومی هم به معنای میانهروی است. بحثش عقلانیت و زهد است؛ نه اسراف، نه خست. دو مبنای اقتصاد این است. اقتصاد که عوض شد اجتماع عوض میشود. بعد که اجتماع عوض میشود سیاست و حکومت عوض میشود. بعد که این عوض شد حقوق عوض میشود. اینجا حقوق با دین در مسائل اجتماعی برخورد میکند. این برخورد تمدن را بهوجود میآورد. پس ابرقدرتی ما چارچوبش در حوزه است.
📌 متن کامل در yon.ir/RZBYx
#ابراهیم_فیاض
#قم
#تمدن
#هنر
#فرهنگ
✅ @savad_rasaneh
🔶به گزارش مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی، کارگاه قرآن و سینما ویژه خواهران طلاب ایرانی و غیر ایرانی برگزار میشود.
دبیر انجمن سواد رسانه طلاب در این خصوص گفت: به دلیل اهمیت مباحث مرتبط بین قرآن کریم و هنر سینما، انجمن سواد رسانه طلاب مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی با همکاری مجتمع آموزش عالی بنت الهدی کارگاه قرآن و سینما را ویژه طلاب خواهر ایرانی و غیر ایرانی برگزار میکند.
عباسعلی متولیان درباره مباحث و سرفصل های آموزشی این دوره تصریح کرد: در این کارگاه چیستی سواد رسانه در حوزه سینما، الوهیت و نبوت در قرآن و سینما، معاد در قرآن و سینما، نحوه تصویرپردازی در قصه های قرآنی، جایگاه متون مقدس در سینما و قرآن ستیزی در سینمای غربی توسط اساتید مطرح حوزه و دانشگاه تدریس خواهد شد.
وی افزود: خواهران طلبه ایرانی برای ثبت نام تا 23 آذر ماه همراه با مدارک خود (عکس، مدرک تحصیلی حوزوی و مبلغ 30 هزار تومان به عنوان ودیعه) به مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی واقع در صفائیه، کوچه 21، فرعی اول، سمت چپ، انجمن سواد رسانه مراجعه و خواهران طلبه غیر ایرانی به خیابان انقلاب بعد از گلزار شهدا، مجتمع بنت الهدی، اداره خدمات پژوهشی مراجعه نمایند. این کارگاه پنج شنبه صبح¬ها در مجتمع بنت الهدی برگزار خواهد شد.
قابل ذکر است که انجمن سواد رسانه مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی به صورت متناوب دورهها و کارگاههای تخصصی ویژه طلاب در موضوعات مختلف سواد رسانه، سینما و فضای مجازی برگزار میکند.
#مرکزفرهنگیهنریدفترتبلیغاتاسلامی
@eshragh_mfh
#اکران_فیلم / برای تماشای فیلم های جشنواره #فیلم_کوتاه #تهران به سینما آیه قم واقع در بلوار بسیج (هنرستان) -بین کوچه ۲۰ و ۲۲مراجعه نمایید.
✅ @savad_rasaneh
برنامه کلاس دوره #تربیت_مربی #سواد_رسانه : فردا پنجشنبه 97/9/15 باحضور دکتر محمد حسنی با موضوع #ماهیت_سینما و دکتر اسماعیلی با موضوع #جریان_شناسی #سینمای_ایران
✅ @savad_rasaneh
📣انجمن سواد رسانه طلاب برگزار میکند:
🔸نشست هم اندیشی رئیس انجمن سواد رسانه و اعضای انجمن
🔻زمان و مکان این نشست، فردا پنجشنبه ۱۵ اذر ماه، از ساعت ۱۲.۳۰ با حضور دکتر رفیع الدین اسماعیلی_ رئیس انجمن سواد رسانه_ و اعضای این انجمن در نگارستان اشراق میباشد.
#مرکزفرهنگیهنریدفترتبلیغاتاسلامی
@eshragh_mfh
برنامه اکران #فیلم_سینمایی #شاید_وقتی_دیگر (۱۳۶۶)
(ویژه #برادران دوره #تربیت_مربی #سواد_رسانه)
پنجشنبه 15 آبان ساعت 17:40
آدرس: صفائیه، ک ۲۱، #مرکزفرهنگی_هنری دفتر تبلیغات اسلامی، سالن سینما
✅ @savad_rasaneh
💠 توجه به سبک زندگی دینی در سینما و تلویزیون باید پررنگ شود.
📣 دکتر رفیع الدین اسماعیلی؛ مسئول انجمن سواد رسانه ای طلاب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در یادداشت اخیرشان خطاب به هنرمندان و فیلمسازان صدا و سیما اظهار داشت:
♦️واقعیت آن است که رهبر معظم انقلاب، یک بحث بسیار جدی را در عرصه هنر و رسانه ملی مطرح کردند که البته پیشتر نیز در دیدار با هنرمندان و به خصوص اهالی سینما به آن متذکر شده بودند و آن هم این که ما باید به بحث دفاع مقدس و ارزش های دینی و انقلابی در آثار هنری و سینمایی و تلویزیونی خودمان ، بهتر و دقیق تر و قوی تر وارد شویم و از این گنجینه استفاده حداکثری داشته باشیم.
♦️به عنوان سینمای ایران ، ژانر مختص به خودمان ، ژانر دفاع مقدس است که با سینمای جنگ در دنیا تفاوت بسیاری دارد و مهم ترین آن توجه ویژه به مقوله معنویت و ارتباط روحی و ایمانی در این ژانر است، که نمونه های شاخص آن را در فیلم های ابراهیم حاتمی کیا همچون دیده بان و مهاجر می توان به نظاره نشست.
♦️این کارشناس و مدرس فضای مجازی و سواد رسانه ای همچنین با تاکید بر این که همیشه فیلم های خوب دفاع مقدس ما بیننده های بسیاری داشته است، گفت: یکی از اشکالاتی که گاه از سوی عده ای مطرح می شود این است که از نگاه این افراد، ورود به فضای دینی و از جمله دفاع مقدس ، فیلمسازان و سریال سازان را در بحث قصه پردازی دچار محدویت می کند و اگر حتی ما این محدودیت ها را هم بپذیریم باید گفت که در کنارش هزاران ظرفیت ایجاد می شود.
♦️ما یک سری مفاهیم دینی در فرهنگ خود داریم که در هیچ جای جهان مثل آن وجود ندارد مثل بحث سینمای دفاع مقدس که همان طور که عرض شد به جهت واجد بودن مولفه های نابی چون ایثار و محبت و گذشت و اخلاص مختص سینمای ماست و شاید خیلی سخت باشد که این مفاهیم را حتی در ژانرهای دیگر به این شکل نشان داد.
♦️در واقع فدا شدن برای یک امر مقدس و جهاد و دفاع از وطن و دین و انقلاب که در ژانر دفاع مقدس نمود دارد، یک مساله بسیار مهم است و ما باید از این ظرفیتی که در اختیار داریم، به خوبی استفاده کنیم و آن را به جهان نیز معرفی نماییم.
♦️رهبر معظم انقلاب می فرمایند که بسیاری از این مفاهیم هنوز پرداخته نشده و کار انجام نشده در این عرصه بسیار است که گاه مثال هایی نیز ایشان می فرمایند از جمله این که مثلاً در رابطه با شهید والامقامی چون شهید برونسی که یک بنا بوده ما باید فیلم های خوب و تاثیرگذاری بسازیم که قطعاً با نسل جوان و امروزی نیز این آثار ارتباط لازم را برقرار می کند.
♦️کشورهایی مثل کره با ساخت سریال هایی چون افسانه جومونگ که بسیاری از آن ها اصلاً واقعیت تاریخی هم ندارد، به دنبال جذب مخاطب بین المللی و منفعت مالی و نیز تاریخ سازی و فرهنگ سازی برای خود است اما ما از چنین ظرفیت های عظیم دینی و انقلابی و تاریخی بهره مند هستیم و متاسفانه آن طور که باید و شاید در این خصوص عنایت و توجه لازم را نداریم.
♦️جای تاسف است که صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز که باید بیش از این ها در این عرصه احساس وظیفه کند، در این مقوله نمره خوبی نمی گیرد ؛ به این معنا که یا کم فیلم و سریال ساخته و اگر هم ساخته گاه دچار ضعف هایی بوده هر چند برخی کارهای خوب را نیز در این بین نباید نادیده گرفت.
♦️اسماعیلی همچنین با بیان این که علاوه بر ژانر دفاع مقدس ، ما باید عنایت بیشتری به مقوله معنویت اسلامی و نیز سبک زندگی دینی در آثارمان داشته باشیم، افزود: البته باید قبل از آن تعریف درستی از این مفاهیم و مولفه ها ارایه شود و این را هم بدانیم که اگر ما کم کاری و کم توجهی کنیم، دشمن به شدت به خصوص در بحث سبک زندگی، مساله زنان و جوانان دارد کار می کند و نه فقط از طریق فیلم و سریال بلکه در فضای مجازی نیز به شدت فعال و اثرگذار است.
♦️وی در خاتمه گفت: آن ها در شرایط کنونی به طور خاص، سبک زندگی اسلامی را هدف گرفته و تا حدودی هم متاسفانه موفق شده اند، با خدشه بر مناسبات دینی و انقلابی ما در بحث سبک زندگی، تغییراتی هم در جامعه مان ایجاد کنند.
#رفیع_الدین_اسماعیلی
#زندگی_دینی
#دفاع_مقدس
#سینمای_دینی
#سینمای_انقلابی
#سینما_دفاع_مقدس
✅ @savad_rasaneh
رابطه #طلاب با #رسانه_ها
سخنرانی دکتر محمد حسنی ریاست #مرکز_فرهنگی_هنری دفتر تبلیغات اسلامی #حوزه_علمیه_قم در افتتاحیه دوره تخصصی #سواد_رسانه در سال 94 👈
https://www.aparat.com/v/sA1xU
✅ @savad_rasaneh
📲 ابزار رسانه مانند سلاح شیمیایی عمل میکند
👈 تجهیزات را از بین نمیبرد اما قدرت انسانها را میگیرد
🔻 رهبرانقلاب: فعلاً دشمن از ابزار رسانه برای اثرگذاری بر افکار عمومی استفاده میکند. ابزار #رسانه، ابزار مهم و اگر دست دشمن باشد، ابزار خطرناکی است.
🔹 ابزار رسانه را تشبیه میکنند به سلاحهای شیمیایی در جنگ نظامی. #سلاح_شیمیایی را وقتی میزنند، تانک و تجهیزات از بین نمیرود، انسانها از بین میروند و از قدرتِ استفاده از ابزار میافتند. ابزار رسانه هم اینجور است.
🔸 امروز از تلویزیون، از اینترنت، از شبکههای اجتماعی و #فضای_مجازی علیه افکار عمومی ما استفاده میشود.
🔺 کسانی که مسئولیت این بخش را دارند به این مطلب درست توجه کنند؛ ما در جلسات حضوری هم تأکید کردیم؛ گفتیم اینها ابزاری نشوند برای اینکه دشمن، راحت، سلاح شیمیایی خود را علیه این مردم به کار ببرد. وظیفهی خود را بدانند و با جدیت عمل کنند. ۹۷/۷/۱۲
💻 @Khamenei_ir ✅ @savad_rasaneh
مقام معظم رهبری: ابزار رسانه مانند سلاح شیمیایی عمل می کند.
#سواد_رسانه 📱💻📺
✅ @savad_rasaneh
نقش و جایگاه #رسانه_ها در دنیای معاصر
سخنرانی دکتر سید حسین شرف الدین در نشست افتتاحیه دوره تخصصی #سواد_رسانه در سال 94 #مرکز_فرهنگی_هنری دفتر تبلیغات اسلامی👇
https://www.aparat.com/v/6WZSE
✅ @savad_rasaneh
📽/ برنامه اکران #فیلم_سینمایی #یه_حبه_قند (۱۳۸۸)
📌 به همراه نقد و تحلیل
ویژه #خواهران دوره #تربیت_مربی #سواد_رسانه
چهارشنبه ۲۱ آذر ساعت ۱۵:۰۰
آدرس: صفائیه، ک ۲۱، #مرکز_فرهنگی_هنری دفتر تبلیغات اسلامی، سالن سینما
✅ @savad_rasaneh
💠 فیلمسازان و سریالسازان به سوژهها و قهرمانهای چهل سال انقلاب بپردازند.
📣 حجت الاسلام #علی_قهرمانی؛ عضو هیئت مدیره #انجمن_سواد_رسانه_طلاب در گفتگو با #خبرگزاری_حوزه اظهار داشت:
در واقع ما یک چالش اساسی با فرهنگ و تمدن غربی داریم که بعد از پیروزی #انقلاب_اسلامی این چالش عملاً به یک نبرد تبدیل شده است.
📌 متن کامل yon.ir/jaZn3
✅ @savad_rasaneh