📍نفی عبودیت غیر خدا و شکستن بتها
✍🏻خیلی از ما بدون آنکه بدانیم گرفتار شرک هستیم و انواع بتخانهها برای خودمان درست کردهایم. بت نفس، بت پول، بت جاه و مقام، بت علم، بت غرب و خیلی بتهای دیگر. باید توجه داشته باشیم تا زمانی که از شر این بتها خلاص نشویم و آنها را نشکنیم، همراهی با حسین(ع) منتفی است.
📍دل نبستن به دنیا
✍🏻آباد کردن دنیا و استفاده مکفی از نعمتهای الهی وظیفه ماست، اما دنیاپرستی و چسبیدن به دنیا و زمین و غفلت از پرواز، خطر بزرگی است که همه ما را بدون استثنا تهدید میکند. اگر مروری بر تاریخ داشته باشیم، بیشتر کسانی که از همراهی با امام حسین(ع) در روز عاشورا محروم ماندند، دل از دنیا نبریده بودند. امام حسین(ع) میفرمایند: مردم، بنده دنیایند و به ظاهر، دم از دین میزنند و تا زمانی که زندگیشان تأمین شود، از آن دفاع میکنند، اما چون در بوته آزمایش قرار بگیرند، دینداران اندکاند.
📍معرفتجویی و تقویت بُنیه فکری
✍🏻یار حسین(ع) دیندار مقلد نیست، دیندار محقق و آزاداندیش است. کورکورانه اسلام را نپذیرفته و دائم در حال کسب معرفت است. ایمانش را بهسادگی بدست نیاورده که به سادگی و با یک شبهه و یک تحریف از دست بدهد. یار حسین(ع) امام را با عمق جان میشناسد و به دور امامش مانند کعبه در حال طواف است و محال است از امامش جدا شود.
📍تربیت نفس
✍🏻نفس هر انسانی به تربیت نیاز دارد و الا طبیعت انسان بر فطرت او غلبه پیدا میکند. تربیت، هم جنبه اجتماعی دارد و هم جنبه فردی؛ اما آنچه مسلم است تا عزم و ارادهای در فرد برای مهار طبیعت یعنی غضب و شهوت و وهم و تعدیل آن نباشد، تربیت اجتماعی آنقدر مؤثر نخواهد بود. یار حسین(ع) کسی است که هم اراده تربیت و اصلاح خود را دارد و هم برای آن برنامه دارد و الا نه نفس حیوانی، انسان را راحت میگذارد و نه شیطان دست از سر کسی برمیدارد.
📍درک امام زمان(عج)
✍🏻درک امام در زمان حضور امام(ع) راحتتر است اما اینکه در دوران غیبت نیز امام عصر(عج) میان ما هستند، اعمال ما پیش روی ایشان است و بدون وساطت ایشان هیچ فیضی از ناحیه خداوند قابل اعطا به موجودات نیست، چیزی نیست که هر کسی قادر به درک عمیق و سازنده آن باشد. البته به تبع امام غایب، شناخت نایب امام هم در مرتبه بعدی بسیار تعیینکننده است چرا که قرار نیست دین خدا در عصر غیبت تعطیل شود.
📍بصیرت دائمی
✍🏻باید همواره بدانیم جریان تبلیغی دشمن با همه قوا در صحنه است و از هیچ کوششی برای قلب واقعیتها دریغ ندارد. آنها کار را به جایی میرسانند که افراد در حقانیت جریان اسلام ناب به تردید بیفتند. شما خواندید در دوران علی(ع) آنقدر دستگاه تبلیغی معاویه بر ضد امام علی(ع) کار کرد که وقتی اعلام کردند علی(ع) در محراب مسجد به شهادت رسید، عدهای گفتند مگر علی نماز هم میخوانده است! یا دیدید دستگاه تبلیغی اموی علیه امام حسین(ع) چهها کرد. دوستان، امروز این دستگاه تبلیغاتی هزاران برابر قبل تقویت شده و اگر تسلیم دروغپردازیها و بازیهای رسانهای منافقین و دشمنان شویم یا در معرفی حق با همه توان کار نکنیم، کارمان تمام است. تنها راه تسلیم نشدن، کسب دائمی بصیرت است. باید به دنبال بصیرت بود و این بصیرت را به دیگران منتقل کرد.
📍بیتفاوت نبودن در برابر سرنوشت جامعه
✍🏻ما با اختیار خودمان جامعه خودمان را میسازیم «إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ». قضا و قدر الهی هم متناسب با ظرفیت حقیقی ماست و با اختیار منافاتی ندارد. بنابراین یار حسین(ع) نمیتواند دربرابر وضع جامعه و آخر و عاقبت آن بیتفاوت باشد. باید برای جامعهپردازی تلاش کرد. هم دولت اسلامی در این زمینه وظایف سنگینی بر عهده دارد و هم تک تک اعضای جامعه. کف وظیفه ما در قبال جامعه، امر به معروف و نهی از منکر است.
📍تسلیم نشدن در برابر طاغوتهای زمان
جهان خالی از طاغوتها نیست. اگر در برابر آنها ذرهای سر تسلیم فرود بیاوریم، این تسلیم، پایانی ندارد، کار به جایی میرسد که آنها کاملاً بر ما مسلط میشوند. بنابراین قرآن کریم میفرماید: «وَلَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا». اگر تسلیم شدیم، حتی دین و ایمانمان را از ما خواهند گرفت و ما را از هر نظر به بردگی خواهند کشید. لازمه تسلیم نشدن در برابر طاغوتها، قوی شدن در همه زمینههاست؛ در عرصه فرهنگی، در عرصه سیاسی، در عرصه اقتصادی، در عرصه علمی و در عرصه دفاعی.
📍شناخت دوست و دشمن
در دنیای فتنهآمیزی که در آن زندگی میکنیم، شناخت دوست و دشمن یک امر صد درصد ضروری است. نباید در این عرصه سادهلوحی به خرج داد و یا در عمل مسامحه کرد. اینکه بعضیها میگویند با همه حتی دشمنان و منافقین دوستی کنید تا مثلاً آنها را جذب کنید حرف بیربطی است. به جای آنکه آنان را جذب کنید خودتان جذب آنها میشوید. از طرف دیگر، دشمن گاهی با لباس دوست به ما نزدیک میشود و قصد ضربه زدن دارد.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
12.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩نماهنگ اربعین حسینی: «یا زوار...»
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🏴برگزاری آیین رونمایی از کتاب " پیادهروی و زیارت اربعین"
🔖به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در آستانه فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، طی آیینی از کتاب " پیادهروی و زیارت اربعین" رونمایی شد.
پیام آیتالله سید هادی مدرسی به این مراسم:
🏷 در ادامه این مراسم، پیام آیتالله سید هادی مدرسی مولف این کتاب قرائت شد، در بخشهایی از این پیام آمده است: آیا میتوان پیرامون پیادهروی و زیارت اربعین یک میلیون کتاب تالیف کرد؟ و آیا کتاب حق این زیارت را چنانکه باید و شاید به جا میآورد؟
🏷 در پاسخ بدین پرسشها باید گفت تالیف یک میلیون کتاب پیرامون پیادهروی و زیارت اربعین حسینی شماری اندک است زیرا هر کس به زیارت اربعین حسینی میرود در زیارت خویش مشاهدهها و حکایتهایی دارد و آثار این زیارت را در زندگی روزانه خود میبیند. از همین رو اگر همه زائران امام حسین(ع) در 10 سال گذشته کتابی درباره زیارت خویش تالیف کنند امروز دست کم 100 میلیلون کتاب درباره زیارت در دست داشتیم.
🏷 اما آیا این تالیف این شمار از کتاب حق زیارت اربعین را چنانکه باید و شاید میگذارد؟ در پاسخ باید گفت قطعا خیر. زیرا عظمت این زیارت در شمار انبوه مشارکتکنندگان در آن و تکرار هر ساله آن نهفته نیست.
🏷 در واقع باید فزونتر از این زیارت گفت و درباره آثار ابعاد و اثرات آن بر جان و نهاد انسانها نوشت از همین روست که میگوییم زیارت اربعین تنها به سبب شکار انبوه مشارکتکنندگان در آن معجزه به شمار نمیآید بلکه معجزه حقیقی در تاثیر سترگی نیز نهفته است که بر جان و نهاد زائران بر جای می ماند و این پیامد عشق و مهر و دوستی پرپهنه ای است که آنان به مولای خویش امام حسین(ع) دارند همان عشقی که به سبب آن زائر اربعین مشتاق این زیارت و تکرار آن میگردد چندان که برخی مومنان اگر توفیق این زیارت را نیابد سخت افسرده شود و شاید که از شوق جان بسپارند، اگر از زیارت امام حسین(ع) باز داشته شوند.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
📚 کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی؛ همراه همیشگی اهل علم و پژوهش
🔹 اگرچه کتابخانههای سنتی همچون گذشته جایگاه خاص خود را در بین دوستداران کتاب و کتابخوانی دارند، اما بر تعداد کاربران کتابخانههای دیجیتال نیز با توجه به مزیتهای آنها روز به روز افزوده میشود.
🔹 در این میان، سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي نیز این موضوع مهم را مورد توجه ویژه خود قرار داده و با شعار «هر خانه، یک کتابخانه رضوی»، کتابخانه دیجیتال این آستان مقدس را در بهمن ماه ۱۳۹۴ در پرتوی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) به طور رسمی افتتاح کرد. این کتابخانه در مدت فعالیتش توانسته خدمات ارزشمندی به عموم دانشجویان، پژوهشگران و کتابدوستان ارائه دهد و هر ساله بر سطح کمی و کیفی خدماتش بیفزاید.
🔹 تعداد منابع دیجیتال موجود در این آستان مقدس در مقایسه با کتابخانههای بزرگ کشور بیشتر است. همچنین برخی از خدمات موجود در این کتابخانه دیجیتال همچون امانت دیجیتال، منحصربهفرد است و در سایر کتابخانهها وجود ندارد.
👇 برای مطالعه متن کامل گفتگو با علی ضرابی، مدیر کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی و آشنایی بیشتر با خدمات این کتابخانه، به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/xlr38e
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
26.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به سمت دریا...
تومیکشونی...
بی اراده ، میزنم دل و به جاده😔
میبینم عاشق تراز من چه زیاده...
#اربعین
🏷کاری از خادمان امام رضا علیهالسلام
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
تاریخ طلاکاری گنبد حرم امام رضا(ع) بررسی شد
🔹 به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، کرسی علمی – ترویجی «بررسی تاریخی طلاکاری گنبد حرم امام رضا(ع)»برگزار شد.
🔸 بهزاد نعمتی، پژوهشگر گروه فرهنگ و هنر اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در جریان این مراسم:
🔹 گنبد طلا درخشندهترین و مشهورترین جلوه حرم مطهر است که از دوردست پیداست و همواره محل توجه زائران و بازدیدکنندگان بوده است، درواقع نمای آن از بیرون با ورقههای مسی آب طلا کاری پوشیده و از داخل با قطارهای مقرنس گچی آینهکاری آراسته شده است.
🔹 نمای طلای این گنبد را شاه تهماسب اول صفوی ساخت و دو تن از جانشینان وی، شاه عباس اول و شاه سلیمان آن را تعمیر و کتیبههایی به آن اضافه شد. علاوه بر آن در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۵۹ هجری شمسی این نما تعمیر و مرمت شد.
yun.ir/u4urj2
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
🔺#یادداشت/ امام حسین(ع) تجلی عشق به خدا
🔹یکی از ویژگیهای امام حسین(ع) داشتن عشق به خدا بود. این عشق بود که آن امام عزیز را بر آن داشت تا دار و ندار خویش را در راه خدا هزینه کند و ایثارگرانه خون خود و عزیزانش را به پای درخت توحید بریزد و با خون خود آن را آبیاری کند تا برای همیشه سبز و خرم بماند.
🔹شاید برای برخی تصور این مطلب که چطور شد امام حسین(ع) توانست دست از دنیا بکشد و هر چه داشت در راه خدا خرج کند، سخت باشد، ولی در اینجا نکتهای ظریف وجود دارد که اگر این نکته درست فهم شود، تصور مطلب برای همگان آسان خواهد شد.
🔹آن نکته این است که اگر دنیا و مظاهر آن برای همگان شیرین است که هست، خدا و ایمان به او نیز شیرین بلکه شیرینتر است. از اینرو، آنان که شیرینی ایمان به خدا را چشیده باشند، آن را بر شیرینی دنیا ترجیح میدهند. مگر نه این است که هم حلوا شیرین است و هم عسل.
✅مشروح یادداشت حجتالاسلام رضا وطندوست، پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی را اینجا بخوانید👇
https://qudsonline.ir/x9LnN
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
25.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عشق یعنی به تو رسیدن...
#اربعین
🏷کاری از خادمان امام رضا علیهالسلام
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از تولیت آستان قدس رضوی
📸 تولیت آستان قدس رضوی ضمن حضور در پیاده روی اربعین، با همراهی خدام بارگاه منور رضوی از مواکب عراقی تجلیل کرد.
🔹️آستان قدس رضوی برای سومین سال در ایام اربعین حسینی از ۴۵۰ موکب عراقی با حضور خدام بارگاه منور رضوی تقدیر می نماید.
@marvi_ir
🔹قیمت انسان
✍🏻انسان نزد خداوند سبحان، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی قیمت دارد؛ اگر کسی جسم او را بکشد یا جسمش را از مرگ نجات دهد، مثل آن است كه جهان را بکشد یا جهان را احیاء کند.
💬کشتن یا احیای روحی انسان نیز بهمنزلۀ مرگ تمام آدمیان یا زنده ساختن همۀ آنها است. خداوند تعالی میفرماید: ای انسان! تو نزد من عزیز هستی! تو به اندازۀ همۀ انسانها از نظر من قیمت داری! مواظب باش از قیمت و ارزش تو كاسته نشود.
💬یکی از عوامل کاهش ارزش انسان، گناه و نافرمانی خداوند سبحان است. امیرالمؤمنین«سلاماللهعلیه» در حکمتی فرمودهاند: «مَنْ كَرُمَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ لَمْ يُهِنْهَا بِالْمَعْصِيَةِ»؛ هركس ارزش و منزلت خود را بشناسد، با گناه و معصیت، از ارزش و منزلت خویش نمیکاهد.
💬بر این اساس، همین انسان که قدر و قیمت بسیار والایی دارد، چنانچه قدر خود را نداند و قیمتش را از دست بدهد، به پستترینِ موجودات مبدّل میگردد؛ یعنی اگر بندهای خیانتكار شد، ظلم کرد، دستش به جنایت آلوده شد، لجاجت ورزید و زیر بار حق و حقیقت نرفت، نزد خدای تعالی، از هر موجود بیارزشی پستتر است.
#معارف
[1]. مائده، 32
[2]. الکافی، ج 2، ص 210.
[3]. غرر الحكم و درر الكلم، ص 634.
🏷حضرت آیتالله العظمى مظاهری «مدّظلّهالعالی»
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
🔹هم افزایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بقاع متبرکه آستان قدس رضوی
حجت الاسلام و المسلمین احمدی مدیرعامل مؤسسه آستانه حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و آرامگاه شهید مدرس(ره) در دیدار با دکتر موسوی نژاد مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی:
💬حرم های مقدس -اهل بیت علیهمالسلام و امام زادگان منسوب به آنها- ظرفیت های بی نظیر فرهنگی و اجتماعی است و این ظرفیت باید با تمام وجود برای مقابله با تهاجم فرهنگی به عرصه بیاید.
💬آموزش و پرورش دارای ظرفیت عظیم و بی بدیل دانش آموزی است که می توان با تعامل آستان و آموزش و پرورش در جهت ارتباط آنان با مفاهیم اسلامی، جهاد تبیین و معرفی دستاوردهای نظام و انقلاب اسلامی برنامه ریزی کرد.
💬باید با قرار گرفتن آستان مبارک و آموزش و پرورش در کنار هم و تهیه خوراک های فرهنگي حس خوب را برای نوجوانان و جوانان با اردوهای مختلف در سطوح شهرستانی و استانی رقم بزنیم.
🗣 دکتر موسوی نژاد:
💬 فضای امامزادگان مأمن و مأوا برای مردم هستند و این آستان مقدس دارای پتانسیل خوبی برای فعالیت های فرهنگی، پرورشی، تربیتی و آموزشی است.
💬 باید اردوها و مسابقات قرآن و عترت در سطح استان را در این امامزاده لازم التعظیم برگزار نماییم و این مجموعه قابلیت میزبانی مسابقات فرهنگی هنری در سطح کشور را دارد.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺نماهنگ حسینی: جاماندگانیم!
کاروان رفته است!
هزار سال است...
🔺کاری از موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🔹در مدارس امام رضا(ع) برگرفته از گفتار و منش امام مهربانیها، باید اخلاق محوری اولویت داشته باشد 🔖ر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 کارگاه «تربیت اخلاقی در سیره رضوی»
با حضور دکتر عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🏷 دوره تخصصی توانمندسازی نیروی انسانی مدارس امام رضا علیهالسلام
#سیره_پیشوایان
✅جزئیات در👇🏻
https://B2n.ir/u97671
https://www.aparat.com/v/5rqT7
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
👆 هشتمین شماره ماهنامه اختصـاصی کتاب رضـوی (انتشارات آستان قدس رضوی) منتشر شد
🔰فایل دیجیتال این شماره در بخش "مجله اینترنتی" سایت بهنشــر، بارگزاری شد.
💻 www.behnashr.com
لینک دانلود:
🖇 https://B2n.ir/z20461
#انتشارات_به_نشر
📚 @behnashr
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
کتاب 20 سال امامت امام رضا(ع) چگونه گذشت؟.pdf
1.29M
📗20 سال امامت امام رضا(ع) چگونه گذشت؟
#سیره_رضوی
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
24.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نماهنگ | الحسین یجمعنا
ما را حسین دور خودش جمع میکند...
🔺کاری از موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی
#حیاتنا_الحسین
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
#گفتگو
🔹ارمغان زیارت اربعین حسینی برای سبک زندگی
✍🏻زیارت اربعین و پیادهروی آن که با حضور میلیونها دلداده و عاشق انجام میشود در سایه عمل به مستحبی مؤکد و معنویتی که به ارمغان میآورد، تمرین سبکی خاص از زندگی است که نه تنها فکر و اندیشه بلکه رفتار و عمل افراد را تغییر میدهد و مقصدی متعالی همچون قرب را برایش محقق میکند؛ در بررسی ابعاد سبکی از زندگی که در سایه زیارت اربعین بدست میآید با استاد سطوح عالی حوزه علمیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفتوگو کردهایم که مشروح آن را در ادامه میخوانید👇🏻
B2n.ir/t51724
#حیاتنا_الحسین
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
#گفتگو
🔹«چشمههای بهشت» خوانشی جدید از «عیون اخبار الرضا(ع)»
✍🏻محمدهادی زاهدی نویسنده و پژوهشگر دینی میگوید: معتقد نیستم نسل امروز کمتر از نسلهای گذشته به معنویت توجه دارد؛ اما قطعاً بر این باورم این نسل با نسلهای گذشته و بلکه حتی با دهه گذشته تفاوتهای جدی دارد که باید این تفاوت در نگرش بهصورت جدی فهم شود.
🔖 از این رو روزآمدسازی و بیان آموزههای دینی به زبان روز یک ضرورت است. چنین دغدغهای سبب شد من از چند سال قبل به صورت جدی متناسب با روزگار حاضر در کتاب «چشمههای بهشت» گزیدهای از کتاب «عیون اخبار الرضا(ع)» را با زبانی ساده و روزآمد در اختیار خوانندگان قرار دهم.
🔖«عیون اخبار الرضا(ع)»؛ منبعی معتبر برای دستیابی به معارف والای رضوی است و هر کس بخواهد ساحت قدسی امام رضا(ع) را بشناسد، ناگزیر باید به این منبع مراجعه کند.
📗کتاب «چشمههای بهشت»، خوانشی جدید از کتاب «عیون اخبار الرضا(ع)» درباره زندگی، آثار و روایات امام رضا(ع)است که به همت محمدهادی زاهدی، نویسنده و پژوهشگر، به زبان ساده و روان ترجمه شده است.
🔖این اثر که در انتشارات بهنشر(انتشارات آستان قدس رضوی) در سال۱۳۹۹ منتشر شده، در گذر از سه سال، پنجمین چاپ خود را با شمارگان نزدیک به ۱۲ هزار نسخه تجربه کرده است و بهتازگی منبع پویش مطالعاتی «قلمگاه» شناخته شده است.
#سیره_پیشوایان
✅به همین مناسبت با این نویسنده همراه شدیم که در ادامه میخوانیم👇🏻
B2n.ir/q74481
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
21.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پنجره فولاد رضا برات کربلا میده
هر کی میره کرببلا از حرم رضا میره
دعوتم کن به حرم به حرم آقا
قسمتم کن ببرم ببرم آقا
#حیاتنا_الحسین
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
ثبت ملی 5 اثر ارزشمند كتابخانه و موزه وزيري یزد
معاون موزهها و ترويج ميراث فرهنگی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از ثبت ملی 5 اثر منقول تاریخی موجود در کتابخانه و موزه وزیری یزد خبر داد.
🗣مهدی قیصرینیک:
💬یک نسخه قرآن خطي موجود در مخزن نسخ خطي و 4 اثر تاریخی از آثار موجود در موزه وزيري(اعم از دو سند و دو ظرف) در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
💬قرآن مجيد به خط مرحوم عليرضا ابن حاج محمدجعفر خوشنویس به عنوان این نسخه قرآنی کتابخانه و موزه وزیری است، دو سند تاریخی شامل فرمان ناصرالدين شاه قاجار در مورد برقراري اضافه مواجب ميرزا فضل علیخان و فرمان مظفرالدين شاه قاجار خطاب به جلال الدوله حكمران يزد، از جمله آثار نفیس موزه وزیری است که به ثبت ملی رسیده است.
💬همچنین میتوان به مشربه(ظرف) مسي دستهدار داراي كتيبه به سال 1282هجري قمري و تنگ و ترش بالا (آبمیوهگیری مسی)، اشاره کرد.
💬در طی سه سال گذشته، 65 اثر بیبدیل موزه رضوی در مشهدمقدس نیز در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است، اثري كه در فهرست جهاني و ملي ثبت میشود در واقع به ويتريني جهاني، با تماشاگراني از سراسر دنيا راه مییابد.
💬این سازمان با هدف حفظ، صیانت و معرفی آثار تاریخی، فرهنگی و هنری آستان قدس رضوی، از سال 1398 اقدام به معرفی و ثبت میراث ملموس و ناملموس این آستان مقدس در فهرست آثار ملی و معنوی ایران کرده تا نویدبخش آیندهای درخشان در معرفی آثار گنجینه رضوی در سطح ملی و جهانی باشد.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🔹برگزاری پیش نشست "کیستی انسان تمدن اسلامی"
به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، سیزدهمین پیش نشست از دومین همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده با عنوان" کیستی انسان تمدن اسلامی" برگزار شد.
🗣 استاد غلامرضا جلالی، مدیر گروه تاریخ و سیره سادات بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این نشست:
🏷از شهروندی، شهرسازی و مشارکت در یک شهر به عنوان تمدن تلقی میشود و کهنترین کتابی که در آن به زبان فارسی از کلمه «تمدن» یاد شده کتاب «اخلاق ناصری» نوشته خواجه نصیرالدین طوسی است.
🏷 خواجه نصیرالدین طوسی در این کتاب ویژگیها و اهمیت تمدن در جامعهسازی را در 100 صفحه تشریح کرده و دو پدیده عدالت و محبت را از مولفههای اصلی تمدن دانسته است.
🏷 اهمیت «احسان» و «محبت» در تمدنسازی بالاتر از«عدالت» است، وقتی که این دو مولفه در کنارهم قرار میگیرند الطافی به وجود میآید که تدریجا به شهرسازی تبدیل می شود.
🏷ایران دومین تمدن کهن بشری است که امروزه هم وجود دارد و تجربه تمدنی در ذهنیت ایرانیان از قدیم الایام وجود داشته است.
🏷حکمت به انسان قدرت تسلط میدهد و عقلانیت انسان را برای تحقق تمدن کمک می کند، تمدن زاده استمرار است و در ساخت و ساز تمدن بزرگترین چیزی که به آن نیاز داریم کنش گری تمدنی است که به صورت اتفاقی حاصل نمیشود.
🏷فرد تمدنساز باید حکیم باشد و اگر حکمت و فرزانگی نداشته باشد نمی تواند تمدن سازی کند، در واقع کنشگر باید استمرار داشته باشد و این استمرار نه از راه تکرار و عادت بلکه از روی محاسبات باید صورت گیرد.
🏷امور اعتباری قدرت ساخت و ساز تمدن واقعی را ندارند واگر تمدنسازی می کنیم باید تحلیل تمدنی داشته باشیم و تمدن خودمان را با سایر تمدن ها بسنجیم و قدرت و ضعف آن را بررسی کنیم.
🏷انقلاب اسلامی به عنوان یک کنشگری مهم ایرانیان در واقع تصمیمگیری تمدنی بود و از یک تاریخ به تاریخ دیگر تبدیل شدیم. انقلاب اسلامی با مشارکت واقعی 99 درصدی مردم اتفاق افتاد و پس از انقلاب اسلامی ما منازعات فرقه ای را کنار گذاشتیم.
🏷 انسان تمدن ساز قدرت حل تضادها را دارد و خودش به دوگانگی دچار نمیشود، بیدار است و اراده دارد، قدرت حرکت با زمان و قدرت خودسازی دارد، تمایل به همگرایی دینی و برقراری ارتباطات بینالمللی و درونی برای او اهمیت دارد، از تسامح برخوردار است، توانایی تولید دانشهای کاربردی را دارد، از صورتگرایی به معنا گرایی توجه دارد...
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🔹بررسی عناصر تمدنساز اسلام
پژوهشگر گروه انقلاب و تمدن اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در دومین پیش نشست ازسلسله نشستهای دومین همایش ملی «انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده امروز» که با عنوان «کیستی انسان تمدن اسلامی» برگزارشد، عنوان کرد: تمدن به عنوان يك پديده اجتماعي، محصول تفكرات نهفته در وراي آن است. براي ساختن تمدن، وجود انديشه تمدنساز ضروري و اجتنابناپذير است.
🗣دکترعلیجان سکندری:
اگر از تمدنسازي اسلام سخن ميگوييم نبايد از تماميت اسلام سلب توجه كنيم. چنانچه تنها بخشي از اسلام مورد عمل واقع گردد و با بخشهاي ديگرآن بيمهري شود، در اين صورت نبايد تولد تمدن كامل اسلامي را انتظار داشته باشيم.
💬از جمله تمدنساز اسلام میتوان به خردگرايي، عدالتگرايي و عدالت گستری، دانش گرايي، جهان شمولی، تسامح و تساهل و اخلاقگرايي اشاره کرد. مهمترين عامل موفقيت يك تمدن به اين است كه بتواند بيشترين تعداد افراد و جوامع را با خود همراه سازد.
💬اصولاً اسلام مروّج ملكات اخلاقي بود. پيامبر(ص) خود فلسفه بعثتش را اتمام مكارم اخلاق معرفي كرده است. اسلام فقط به جنبههاي اخلاقي و نصيحت و دعوت ايماني بسنده نكرد، بلكه موجبات كينهها، حسدها و انتقامجوييها را از بين برد و وحدت و الفت و يگانگي اجتماعي را در جامعه به وجود آورد.
💬بنمايههاي اصلي تمدنسازي به بهترين وجه در اسلام وجود دارد. مطالعه تاريخ تمدن اسلام به خوبي گوياي آن است كه هم فرايند شكلگيري و هم پويايي تمدن اسلامي ارتباط تنگاتنگي با حضور فعال و مؤثر اسلام در عرصه اجتماع داشته است.
B2n.ir/x75469
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
#یادداشت
🗣دکتر نعمتالله فیروزی، عضو هیئت علمی و مسئول مرکز تحقیقات کاربردی تربیت دینی دانشگاه بینالمللی امام رضا علیهالسلام
🔹حسین علیهالسلام این رحمت وسیع...
✍🏻موضوعات متعددی درباره امام حسین (ع) وجود دارد که میتواند دستمایه پژوهش و تولید آثار پژوهشی و کتاب بشود که ما اصلا به آنها ورود پیدا نکردهایم و با غفلت از آنها گذر کردهایم. باید در نظر داشتهباشیم که مقاطع مختلف زندگی امامحسین (ع) باید پژوهش بشود نه یک مقطع محدود و اساسا شعار ما در پژوهش درباره امام حسین (ع) باید «عدم بسندگی به یک مقطع از زندگی ایشان» باشد.
💬چه کسی گفته امامحسین(ع) یعنی اول تا دهم محرم؟ امامحسین(ع) 57 سال عمر بابرکت داشتهاست؛ ما 56 سال و 11 ماهش را کنار گذاشتهایم و روی ده روز آخر تمرکز کردهایم. بهانه هم این است که از زندگی ایشان منابع کافی نداریم، در حالی که منابع آنقدر هست که کل بشریت را سیراب می کند.
💬امام حسین(ع) که الگوی تمام بزرگان عالم است آیا این مقام را فقط به خاطر این دارد که از اول محرم تا دهم با یزید جنگید؟! این تفکر ظلم به امام حسین(ع) است. امام حسین(ع) وجودش فراتر از ماجرای کربلا است و در کربلا متجلی می شود. در واقع امام، مولود قیام کربلا نیست، بلکه تجلی اش در کربلا است.
💬از این رو ما نیازمند یک جامع نگری در نگاه به زیست، حیات و ممات ایشان هستیم و به نظر زیباترین و جامعترین نگاه به امام حسین(ع) در مفهوم «زندگی حسینی» نمودار است، که ما به این مفهوم «حیات حسینی» میگوییم.
✅ادامه یادداشت در👇🏻
B2n.ir/a01481
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
#ادامه
✍🏻مفهوم حیات حسینی را ما در زیارت عاشورا میخوانیم: «اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد». این فراز زیارت عاشورا به ما می گوید اگر دنبال امام حسین(ع) هستید حیات و ممات شما باید حسینی باشد.
💬در واقع سبک زندگی و سبک مردن و مرگ ما هم حسینی باشد؛ مرگ حسینی همان شهادت است و اهل بیت (ع) آنقدر شهادت را دستیافتنی کردهاند که برای خیلیها قابل دستیابی است. از مردی که نان حلال برای خانوادهاش به دست میآورد و اگر در آن حین بمیرد شهید است، تا زنی که باردار است و طفلی را شیر میدهد حکم مجاهد در راه خدا را دارد. البته که ساز وکار شهادت در نظام اهلبیت(ع) با ساز وکار اداری بنیاد شهید متفاوت است.
💬یکی دیگر از مفاهیم قابل پژوهش، مفهوم «گستره رحمت» در ادبیات دینی ما است. در این گستره رحمت، امام حسین(ع) «رحمهاللهالواسعه» است. به عبارت دقیقتر امامحسین(ع) تجلی رحمت خدا است. این رحمت وسیع نه در شخص حسین بن علی (ع) که در مجموعهای از داشتههای ایشان و اصلا همه چیز امام متبلور است. امام حسین(ع) در واقعه عاشورا و در میدان مبارزه، به تمام داشته هایش رسالت و ماموریت داد و همه آنها را فدا کرد و اینگونه به مقام رحمت وسیع خداوند رسید.
💬یکی دیگر از عرصه های وسیع پژوهشی، نقش امام حسین(ع) در گسترش علوم و دانش های بشری با محوریت علوم تربیتی، روانشناسی، حوزه خانواده، مشاوره، مدیریت، علوم سیاسی و علوم اجتماعی و علوم اقتصادی و حتی نظامی است. بهطور مثال تکنیکهایی که امام حسین(ع) در حوزه امنیت و تدابیر امنیتی در کربلا انجام داده است، تک و منحصر به فرد است. ما نیازمند «سیره پژوهشی» و غور در ابعاد مختلف و تصمیمات مختلف حضرت در مقاطع مختلف زندگیشان هستیم تا بتوانیم روایت هایی را که شنیدیم به فرمول و الگو تبدیل کنیم.
💬ما حتی موضوع بررسی نشده ای به نام امامحسین(ع) و اقتصاد داریم. شب دهم که امام چراغها را خاموش کرد، فرمود بیعت از شما برداشته شد و هر کس میخواهد برود آزاد است. در ادامه نکته دیگری می فرمایند که درسآموز است. اما خطاب به اصحاب در تاریکی شب میفرماید افرادی که بدهی دارند، هم بروند! در واقع کسی در ظهر عاشورا میتواند به مقام اصحابالحسینی برسد که ذرهای دین و بدهی و چالش مالی نداشتهباشد. این پیام یعنی زمانی تو میتوانی با حسین(ع) پرواز کنی که ز هرچه رنگ تعلق دارد آزاد باشی.
💬بررسی جاده ولایت حسینی(ع)(موشکافی مسیر مدینه تا کربلا)، الگوهای راهبردی امامحسین(ع) در جذب و تعالی یاران ،تعامل با مخالفان ومواجهه با چالشهای اخلاقی، اعتقادی، اجتماعی، تربیتی و سیاسی و...، نقش زندگی وجود مقدس امام حسین (ع) در علوم مختلف روان شناسی، علوم تربیتی، مشاوره، مدیریت و تدابیر راهبردی، راهبردهای خانوادگی ، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و ... از جمله مواردی است که درباره آنها کار پژوهشی و محتوای کمتری تولید شده است.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای زینب ثانی!
طایر روح دردمندمان از بام موکب کریمانه ات تا بهشت بین الحرمین پرکشیده و اذن طواف حرم طلب می کند.
بانوجان! دلتنگ عمودها و گرفتار درد هجرانیم ...
#یکشنبه_های_فاطمی
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
29.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استوری| صلی الله علیک یا حسین...
#اربعین
🏷کاری از خادمان امام رضا علیهالسلام
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════