🌍حضور بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با ۱۸۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب سی و پنجم
🔹بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با برپایی غرفهای در بخش ناشران خارجی نمایشگاه کتاب سی و پنجم، با ۱۸۰ عنوان کتاب با موضوعاتی همچون قرآن، فقه، حدیث، کلام، فلسفه، منطق و سیره معصومین(ع) و همچنین عرضه آثار هنری و نفیس از آستان قدس شرکت کرده است.
📍سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار کرده و تا ۲۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
17.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم | آیین رونمایی از سکه ولایتعهدی امام رضا (ع) در موزه بزرگ خراسان
📍سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
37.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیلم | اتحاد شعیه و سنی در زیر سایه خورشید(پرچم امام رضا علیه السلام)
🔹عرض ارادت امام جمعه اهل سنت بندر سیراف به خادمین و پرچم متبرک رضوی
#زیر_سایه_خورشید
#با_شما_سربلندیم
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔹در دهه پر خیر و برکت کرامت و به همت دانشجویان دانشگاه بینالمللی امام رضا علیهالسلام کسب شد:
🇮🇷دو رتبه اولی و دو رتبه سومی در سیوهشتمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشگاههای کشور
✅ خانم ملیحه غلامی، رتبه اول مداحی
✅ خانم فاطمه مرادزاده، رتبه اول معارف نماز
✅ خانم سیده فاطمه شالفروشان، رتبه سوم عکاسی
✅ خانم حدیثه صادقی، رتبه سوم حفظ حفظ ۵ جزء
@publiciriu
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🌍نمایشگاه خوشنویسی «مدار نور» مراسم افتتاح نمایشگاه گروهی آثار خوشنویسی طلاب حوزه علمیه خراسان با ه
22.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺نمایشگاه خوشنویسی «مدار نور»
مراسم افتتاح نمایشگاه گروهی آثار خوشنویسی طلاب حوزه علمیه خراسان با همکاری موسسه آفرینشهای هنری آستان قد سرضوی و با عنوان «مدار نور» در نگارخانه رضوان برگزار شد.
✍🏻مرنجان و مرنج، دعای ابو حمزه ثمالی، غزلیات و رباعیات حافظ، سوره مبارکه حمد، سوره مبارکه مومنون، اشعار حکیم سبزواری، آیةالکرسی، مثنوی مولوی، ابیات شهریار، غزلیات سعدی، سوره مبارکه کوثر، رباعی ابوسعید ابوالخیر، حدیث سلسله الذهب و دعای نادعلی از موضوعاتی است که توسط طلاب حاضر در نمایشگاه با خطوط ثلث، نسخ، نسخ عربی، نستعلیق، شکسته نستعلیق و نقاشی خط خوشنویسی و دیوار نگارخانه رضوان را مزین کرده است.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
#گزارش_تصویری | بازدید شخصیتها از غرفه آستان قدس رضوی در نمایشگاه کتاب تهران
🔹️در طول برگزاری سی و پنجمین دوره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، افراد و شخصیتهای لشکری و کشوری از غرفه آستان قدس رضوی بازدید کردند.
https://astan.ir/Gv0FyJ
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
☀️ #یادداشت_هفته | کارستان مقدس رضوی
👈 مبارزه سیاسی درخشان حضرت رضا علیهالسلام برای حفظ تشیع به روایت رهبر انقلاب
🔹️حضرت آیتالله خامنهای در دیدار اعضای هیئت علمی پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام در اردیبهشتماه ۱۴۰۳، تبیین ابعاد زندگی معنوی، سیاسی و معارف ائمه را ضروری دانستند. نشریه خط حزب الله به مناسبت فرارسیدن دهه کرامت و ولادت علیبنموسیالرضا علیهالسلام، مبارزه سیاسی امام رضا علیهالسلام در جهت حفظ تشیع را به روایت رهبر انقلاب مرور میکند.
🔹️غربت ائمّه علیهالسلام به دوران زندگی این بزرگواران منتهی نشد بلکه در طول قرنها، عدم توجّه به ابعاد مهم و شاید اصلی از زندگیِ این بزرگواران، غربت تاریخی آنها را استمرار بخشید.۱۳۶۵/۴/۲۸ مهمترین چیزی که در زندگی ائمه بطور شایسته مورد توجه قرار نگرفته، عنصر «مبارزه حاد سیاسی» است.۱۳۶۳/۵/۱۸ مبارزهی سیاسی، یا مبارزهی حادّ سیاسی که ما به ائمّه علیهالسلام نسبت میدهیم، یعنی چه؟ مبارزهی سیاسی... عبارت است از مبارزهای با یک هدف سیاسی؛ آن هدف سیاسی چیست؟ عبارت است از تشکیل حکومت اسلامی و به تعبیر ما حکومت علوی.۱۳۶۵/۴/۲۸ امامت یعنی ریاست دین و دنیا، ریاست مادّه و معنا. خب مادّهاش عبارت است از همین سیاست و ادارهی کشور و ادارهی حکومت. و همهی ائمّه دنبال این بودهاند؛ یعنی بدون استثنا همهی ائمّه دنبال این بودهاند؛ منتها با شیوههای مختلف، در فصول مختلف، با روشها و اهداف کوتاهمدّت مختلف؛ [امّا] هدف بلندمدّت یکی بود.۱۴۰۳/۲/۱۹
ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/56381
❇️برگزاری 30 جشن بزرگ «زیرسایه خورشید» در سراسر کشور
🔸مجتبی مختاری؛ مدیرعامل موسسه جوانان آستان قدس رضوی در آستانه میلاد امام رضا علیه السلام گفت: 30 جشن بزرگ امام رضایی، با حضور کاروان های زیرسایه خورشید در تمام استان های کشور، برگزار میشود.
🔹این جشن های مردمی از جمله برنامه های طرح «زیرسایه خورشید» هست که در دهه کرامت با حضور خدام و پرچم متبرک بارگاه رضوی در 31 استان و 18 کشور آسیایی و اروپایی با شعار «باشما سربلندیم» در حال برگزاری می باشد.
#زیر_سایه_خورشید
#با_شما_سربلندیم
❇️@Aqr_javanan
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
21.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺نماهنگ رضوی: جلوهی ربّنا ...
🕊بخوان هشتمین جلوه ربّنا را...
امام قَدَر را، امیر قضا را...
تبسم، تبسم، رضای خدا را؛ علی بن موسی الرضا المرتضی را ...
📍کاری از موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی
#با_شما_سربلندیم
#دهه_کرامت
#مکتب_هنر_رضوی
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
#یادداشت|
🌍سلامت اجتماعی در سبک زندگی رضوی
✍🏻از موارد پرتکرار و تأکید شده در بیانات علی بن موسیالرضا(ع) و سبک زندگی ایشان، نشاط و شادابی در کنار اعتدال است. دو مؤلفه اثرگذار در سبک زندگی شیعیان که بر اساس آموزههای دینی و سبک زندگی رضوی، بخشی از زمان شیعیان را به خود اختصاص میدهد. البته افراط در لذتجویی و سرگرمی نیز از مصادیق لهو و تنپروری شناخته میشود.
📍شادمانی و نشاط در سیره رضوی
🔹بر اساس روایات، برای نشاط و شادابی شاخصههایی عنوان شده و تعابیری مانند شوخی، خنده و مزاح کردن داریم. در اصول کافی، مهمترین کتاب حدیث شیعه، روایتی از امام رضا(ع) درباره مدح شادی مؤمنان و تعادل در شوخی و مزاح ذکر شده است. شخصی به نام معمر بن خلاد میگوید: از امام رضا(ع) پرسیدم: قربانت شوم، اگر کسی در میان جمعیتی باشد که هنگام سخن گفتن با یکدیگر شوخی میکنند و میخندند، وظیفه او چیست؟ فرمود: باکی نیست تا زمانی که نباشد؛ و من گمان دارم مقصود حضرت، ناسزا گفتن بود، یعنی در صورتی که شوخی توأم با فحش و ناسزاگویی نباشد اشکالی ندارد. اعتدال در شوخطبعی جزو فرهنگ رضوی است و در روایتی از کتاب عیون اخبارالرضا(ع) آمده امام را هرگز با خنده شدید ندیدند، بلکه ایشان همواره متبسم بود.
🔹روایت دیگری از بحارالانوار است: یکی از شاخصهای نشاط، سیر و سیاحت و سفر کردن بوده و عدم سیر و سیاحت با کسالت و خمودی در ارتباط است. با مراجعه به آموزههای امام رضا(ع) میتوان این مسئله را بدست آورد که شادی و سرور جایگاه ویژهای در سبک زندگی اسلامی دارد. ایشان اهتمام ویژهای به این مسئله داشتند و سعی میکردند در چارچوب سبک زندگی اسلامی حدود و ثغور شادی و سرور ممدوح را مشخص کنند. در حدیثی از امام هشتم(ع) که مضمون آن در احادیث دیگری نیز آمده، نقل شده: کوشش کنید اوقات روز شما چهار ساعت باشد. ساعتی برای عبادت و خلوت با خدا، ساعتی برای تأمین معاش، ساعتی برای معاشرت با برادران مورد اعتماد و کسانی که شما را به عیبهایتان آگاه میکنند و در باطن به شما خلوص و صفا دارند و ساعتی را هم به تفریحات و لذایذ خود اختصاص دهید و از مسرت و شادی ساعات تفریح، نیروی انجام وظایف وقتهای دیگر را تأمین کنید. نه خود را به فکر فقر مشغول دارید و نه درازی عمر، چون اندیشیدن در مورد فقر، انسان را بخیل میکند و اندیشه در مورد درازی عمر بر حرص میافزاید. بهره خود در دنیا را در امور حلال قرار دهید. امام رضا(ع) در این حدیث گهربار، شادمانی و نشاط را یکی از ارکان اساسی در زندگی در ساعات شبانهروز معرفی میکنند.
📍لذتهای حلال و لذتهای آسیبزا
🔹امام رضا(ع) از جنبههای مختلفی شیعیان را به رعایت اعتدال و میانهروی سفارش کردهاند، در روایتی که در بحارالانوار آمده، امام رضا(ع) شرطی را برای لذت بردن بیان میکند که آن پرداختن به لذات حلال است، زیرا استفاده از نعمتهای دنیوی و لذات حلال، به روح و بدن انسان قدرت و نشاط میبخشد و شخص را برای انجام وظایف و واجبات آماده میکند. ایشان ضمن پرهیز دادن از افراط و تفریط در مورد نحوه تعامل با زندگی روزمره میفرماید: «به شرافت انسان آسیب نزند، مسرفانه نباشد و سبب شود انسان در انجام امور زندگی موفقتر شده و موجب بهتر انجام دادن امور زندگی باشد». همچنین امام رضا(ع) فرموده است: «از ما نيست آن كه دنيای خود را برای دينش و دين خود را برای دنيايش ترک گويد. برای خودتان بهرهای از دنيا قرار دهيد، به اينكه خواستههای دل را از حلال به آن بدهيد، تا حدی كه مروت را از بين نبرد و اسراف در آن نباشد و بدين وسيله بر كارهای دين كمک بجوييد» به عبارتی در انجام امور دینی و زندگی، میانهروی و اعتدال برقرار باشد.
🔹از این روایت درمییابیم لذتها به دو دسته حلال دنیایی و آسیبزا تقسیم میشوند؛ لذت بردن نباید آسیبی برای شرافت انسان به همراه داشته باشد و لذت و میزان آن باید در سبک زندگی اسلامی به تعادل برسند. امام رضا(ع) همچنین در مورد جایگاه اعتدال در نگاه به قدرت، ضمن توصیه به اخلاقمداری میفرماید: «به کسی که از تو در قدرت پایینتر است نگاه کن و به کسی که بالاتر از تو است نگاه نکن». امام رضا(ع) بر میانهروی و اعتدال در همه کارها از جمله هزینههای زندگی توصیه فرمودهاند. آن حضرت میفرمایند: «در هزینه زندگی میانهروی کن؛ به هنگام دارایی و نداری و همچنین در احسان و نیکی کردن، چه کم باشد و چه زیاد. به درستی که خداوند تبارک و تعالی بخشش پارهای از یک دانه خرما را بزرگ میدارد، بهحدی که در روز قیامت آن را به اندازه کوه احد بزرگ جلوه میدهد».
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
#یادداشت| 🌍سلامت اجتماعی در سبک زندگی رضوی ✍🏻از موارد پرتکرار و تأکید شده در بیانات علی بن موسیالر
#ادامه
📍بقای زندگی با میانهروی در مصرف
🔹در روایتی آمده است از امام رضا(ع) درباره چگونگی تأمین مخارج خانواده جویا شدم، فرمود: مخارج خانواده حد وسط است میان دو روش ناپسند. گفتم فدایت شوم: به خدا سوگند نمیدانم این دو روش چیست؟ فرمود: رحمت الهی بر تو باد، آیا نمیدانی که خداوند بزرگ اسراف و اقتار یعنی سختگیری را ناخوشایند دارد و در قرآن فرموده: «و کسانی اند که چون انفاق کنند نه ولخرجی میکنند و نه تنگ میگیرند و میان این دو روش حد وسط را برمیگزینند».
🔹امام رضا(ع) همچنین در بیان حکیمانهای ضمن آنکه رعایت اعتدال و اندازهگیری در امر معیشت را از نشانههای ایمان افراد برشمردهاند، میفرمایند: «بر مؤمن و مسلمان بهویژه سرپرست خانواده سزاوار است وقتی تنگدست شد برای خانوادهاش با حساب و درست پول خرج کند و هنگامی که غنی شد اسباب رفاه و راحتی ایشان را بهخوبی فراهم کند» و در بیانی دیگر به صراحت میفرمایند: «باید در زمینه مصارف مالی و هزینه زندگی خود و خانوادهات معتدل و میانهرو باشی».
#سیره_رضوی
#سبک_زندگی_رضوی
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════