هدایت شده از کارگروه جریان شناسی سیاق
♻️ مفهوم شناسی جریان شناسی سیاسی
🖋 #پرونده_دوم
💢 بخش دوم
♨️ همانگونه که اشاره شد، در پرونده دوم کارگروه جریان شناسی سیاسی سیاق، به موضوع «مفهوم شناسی جریان شناسی سیاسی» می پردازیم که در نوشتار بخش اول به تعریف و تبیین مفهوم «جریان» و ابعاد آن همت گمارده شد.
🛑 در بخش دوم پرونده مفهوم شناسی، به این پرسش بنیادین پاسخ داده میشود که اصولا «جریان شناسی» به ویژه در عرصه سیاسی، چه معنا و مفهومی دارد؟
در «شناخت» جریان های سیاسی، چه مؤلفه هایی اهمیت می یابد و ریشه های زیربنایی «جریان شناسی» چیست؟
در واقع پرداختن به «متدولوژی شناخت» و روش شناسی جریان شناسی، ما را به پردازش ابعاد محتوایی و شکلی آن رهنمون می سازد.
🔰در این بخش، برای ورود به ابعاد تعریف «جریان شناسی»، برداشتن گام های زیر ضرورت دارد:
1⃣ در جریان شناسی سیاسی، در یک تعریف «شناخت جریان های داخل یک کشور را بر مبنای عنصر زمان و مکان جریان شناسی می گویند» [١]
اندیشمندان غربی واژه جریان شناسی را بیشتر در معنای «سیر تطوّر و تحول اندیشه ها» بکار می برند.[٢]
برای شناخت جریان های سیاسی، آشنایی هرچه بیشتر با احزاب و تشکل ها ضروری و اجتناب ناپذیر است اما شناسایی احزاب و گروه های سیاسی لزوما به معنای جریان شناسی نیست. در حقيقت رابطه این دو با یکدیگر، از نوع «عموم و خصوص مطلق» است؛ یعنی شناخت جریان سیاسی، «مستلزم» شناخت احزاب و گروه هاست اما جریان شناسی چیزی فراتر از شناخت احزاب و گروههاست؛ چراکه برخلاف احزاب و جمعیت ها، جریان های سیاسی گوناگونی هستند که دارای اصول مکتوب و ایدئولوژی اعلام شده نیستند، بلکه یک «فرآیند» متشکل از احزاب اند که در برابر تحولات و رخدادهای سیاسی، عکس العمل نشان داده و کنش و واکنش های آنها، نمایانگر باورها، ارزش ها و هنجارهای آنان بوده و ایدئولوژی آن جریان را «بتدریج» روشن ساخته است. [٣]
2⃣ بر این اساس، «جریان شناسی عبارت است از شناخت مبانی، گفتمان، خاستگاه فکری، سیاسی و اعتقادی، چگونگی شکل گیری، معرفی مؤسسان و چهره های تأثیرگذار یک جریان فکری، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی». [۴]
3⃣عموم تعاریف اصطلاحی جریان شناسی، بر چهار «پایه اساسی» استوار است:
١.پیشینه تاریخی جریان
٢.تحلیل مبانی فکری و نظری
٣.تحلیل عملکرد و دیدگاه های مؤسسان و ساختار مدیریتی و اقتصادی
۴. آینده پژوهی و پیش بینی های سیاسی درباره جریان
4⃣ هر جریان اجتماعی و سیاسی به لحاظ فکری و نظری، دارای اندیشه ای خاص در عرصه های «هستی شناختی»، «انسان شناختی»، «معرفت شناختی» و... بوده و به لحاظ اجتماعی دارای «مرجعیت اجتماعی» و اثر گذاری خرد یا کلان در جامعه است، به گونه ای که جمعی از مردم پیروان آن به شمار می آیند. رسالت حقیقی جریان شناسی، شناخت این مؤلفه هاست.[۵]
5⃣ از دیگر رسالت های جریان شناسی «مقایسه همسویی ها و تضادها و تعارض های دو یا چند جریان با یکدیگر است؛ درحقیقت با بررسی مبانی فکری و رفتاری مشترک جریان ها و تبیین موارد افتراق آنها، اولاً دیدگاه جریان های مختلف را از هم جدا کرده و ثانيا تفاوت و ثمرات دو یا چند اندیشه از یکدیگر باز شناخته میشود». [۶]
🔷بنابر گامهای برداشته شده، رهیافت اصلی نوشتار بخش دوم پرونده دوم کارگروه جریان شناسی سیاق در تعریف ابعاد «جریان شناسی سیاسی» آن است که:
✅ جریان شناسی سیاسی عبارت است از «شناخت مبانی نظری و عملی، گفتمان، خاستگاه فکری، اعتقادی، سیاسی و اقتصادی، پیشینه تاریخی، معرفی مؤسسان و توزیع کنندگان اندیشه و چهرههای تأثیر گذار و آینده پژوهی حیات سیاسی یک جریان سیاسی».
📚منابع و مآخذ:
[١] ـ ملک علیپور، غلامرضا، نشریه سیاسی خبری و تحلیلی گام اول، مورخه 3/12/1390
[٢] ـ غمامی، سید محمد علی، روش شناسی جریان شناسی، ص ٢١
[٣] ـ دارابی، علی، جریان شناسی سیاسی در ایران معاصر، مقدمه
[۴]ـ خسرو پناه، عبدالحسین، جریان شناسی فکری ایران معاصر، ص ١٠
[۵]و[۶]-همان ص ١١.
⏹پایان بخش دوم
#پرونده_دوم
#مفهوم_شناسی_جریان_شناسی
✔️دوستان علاقه مند خود را به کارگروه جریان شناسی سیاسی سیاق دعوت کنید👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/649068602C8591a80ebc
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳بورس تبدیل به یک انبار #نیترات_آمونیوم شده و هر لحظه امکان انفجار دارد. انقلابی و غیر انقلابی هم ندارد؛ هر کس سهام دارد دنبال رشد شاخص است و هر تصمیمی که مانع آن بشود را نقد میکند؛ این خیلی خطرناک است. اما واقعیت آنست که این بورس نسبتی با تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد! #دارا_دوم
✍️محمدامین رعیا
🔴بیداری ملت
🔴 ادعای سنتکام‼️
🔺 سنتکام (فرماندهی ستاد مرکزی نیروهای تروریست آمریکا) با انتشار ویدیویی مدعی شد ایران یک کشتی به نام «ویلا» را در «آبهای بینالمللی» تحت کنترل خود در آورده است.
🔹خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» در خصوص این ادعا گزارش کرد، در این کلیپ ویدئویی منتشر شده، نیروهای ویژهای به سرعت از یک بالگردی به سمت کشتی «ام وی ویلا» (MV Wila) پایین میآیند.
🔹این فرماندهی تروریستی همچنین مدعی است که آخرین جایگاه کشتی مذکور در امتداد ساحل شرقی امارات عربی متحده در نزدیکی شهر «خورفکان» شارجه امارات بوده است. علیرغم ادعاهای فرماندهی سنتکام برخی منابع خبری گزارش کردند که کشتی مذکور در حال جاسوسی در تنگه هرمز بوده است.
🔹ستاد فرماندهی تروریستی مرکزی آمریکا (سنتکام) همچنین مدعی است که دو قایق و یک بالگرد ایران از نوع «پادشاه دریا» (sea-king) در این عملیات مشارکت داشتهاند.
🔹 خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام نظامی آمریکایی که نخواسته نامش فاش نشود! مدعی شد که نیروی دریایی ایران به مدت پنج ساعت، روز گذشته (چهارشنبه) کشتی ام وی ویلا را تحت کنترل درآورد و سپس آن را آزاد کرد.
🖌 #سرخط: فعلاً میبایست منتظر واکنش رسمی جمهوری اسلامی ایران ماند و از هرگونه گمانه زنی در این خصوص خودداری کرد
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳جزییات طرح جدید سهمیهبندی بنزین سرانه خانوار
امیرآبادی نماینده قم و عضو هیئت رئیسه مجلس:
🔹براساس طرح "سهمیهبندی بنزین سرانه خانوار"، ماهانه به هر فرد 30 لیتر بنزین سهمیهای پرداخت خواهد شد که به کارت سرپرست خانوار واریز میشود.
🔹سرپرست فرصت دارد تا پایان ماه آن را مصرف کند و اگر مقداری از آن باقی ماند زمانی -که دولت میخواهد کارت سرپرست را مجدد شارژ کند- موظف است کل باقی مانده آن را براساس قیمت 90 درصد فوب خلیج فارس خریداری و به حساب سرپرست واریز کند
🔹در این طرح قیمت سی.ان.جی و گازوئیل گران نخواهد شد
🔹اگر نفت گران شود و قیمت فوب افزایش پیدا کند کسی که مصرف بنزین کمتری دارد پول بیشتری دریافت خواهد کرد.
🔹طرح جدید سهمیه بندی بنزین به نفع دهکهای پایین جامعه است
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳ استراتژی جدید آمریکا در قبال ایران به توصیه اندیشکده آمریکایی
🔹 اندیشکده امنیت نوین آمریکایی طی گزارشی بیان میکند که تجربه برجام نشان داد توافق با ایران شدنی است و تجربه «فشار حداکثری» نیز نشان داد اقتصاد تحریمپذیر ایران همچنان اهرمهای فشار مناسبی در اختیار آمریکا میگذارد.
❌ گزارش مذکور در این راستا سه مرحله برای محدود کردن برنامههای هستهای و منطقهای ایران به دولت آتی آمریکا پیشنهاد کرده است:
1⃣ در ازای بازگشت کامل ایران به برجام، دولت آمریکا نیز به این معاهده بازگردد و آتشبس موقتی تحت عنوان «آرامش در برابر آرامش» برای توقف حملات نظامی در غرب آسیا منعقد شود.
2⃣ سپس تا انتخابات ریاستجمهوری ایران به مشاوره داخلی با کنگره و مشاوره خارجی با متحدان منطقهای در غرب آسیا بپردازد.
3⃣ نهایتاً پس از انتخابات ایران، به صورت همزمان و مجزا، مذاکره با هدف تحدید بیشتر برنامه هستهای و کاهش فعالیتهای منطقهای ایران را دنبال کند.
⚠️ در این میان چهار سناریو برای برجام در پیشروست:
اول) تعلیق موقت و محدود تحریم نفت در ازای توقف توسعه برنامه هستهای؛
دوم ) بازگشت کامل ایران و آمریکا به توافق؛
سوم ) تمدید غروبهای برجام در ازای رفع تحریمهایی بیشتر از مفاد برجام
چهارم ) مذاکره فوری برای توافق جامعتر.
❌ بنابر این گزارش درباره برجام، لازم است تغییراتی صورت بگیرد که ضمن جلب نظر کنگره برای تبدیل آن به قانون، رضایت عربستان و دولتهای اقماریاش در خلیج فارس در کنار رژیم صهیونیستی نیز جلب شود. زیرا بدون نظر مثبت آنان، توافق پایداری شکل نمیگیرد. بدین منظور شاید لازم باشد مشوقهای اقتصادی بیشتری نسبت به آنچه در برجام بوده، به ایران ارائه شود.
🔹 این گزارش در ادامه میافزاید که پس از انتخابات ایران، چارچوبی برای مذاکرات منطقهای ارائه میشود که طی آن اعضای برجام و اعضای شورای همکاری خلیج فارس بهعلاوه عراق حضور دارند. رژیم صهیونیستی نیز غیرمستقیم بهواسطه آمریکا و روسیه در جریان مذاکره قرار میگیرد.
🔹 محورهای مذاکرات منطقهای عبارت هستند از:
۱) عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر؛
۲) عدم حمایت از گروههای برانداز علیه دولتهای رقیب؛
۳) کاهش تنش در خلیج فارس؛
۴) کاهش تسلیحات موشکی ایران؛
۵) کاهش تسلیحات کشتارجمعی و تحدید امکان غنیسازی هستهای دولتهای منطقه؛
۶) پایان نبرد در سوریه، یمن و افغانستان
۷) و نهایتاً گفتوگوی ایران و آمریکا درباره عراق.
⚠️ این توصیهها نشان میدهد که اتاق های فکر آمریکا در صدد هستند که با ابزار تحریف کشور را به سمت برجام های دیگر ببرند تا تحریم ها را علیه کشور گسترده تر نمایند.
دولت آتی چه ترامپ و چه بایدن حتی در صورت بازگشت به مسیر دیپلماسی، اهرمهای فشار بهویژه تحریمها را به راحتی کنار نخواهد گذاشت و اتفاقاً سعی میکند با تعلیق کوتاهمدت آن و اعطای تنفس مصنوعی به اقتصاد ایران، افکار عمومی و نخبگان کشور را برای گرایش به مذاکرات جدید با هدف رفع تحریمها، آماده سازد. ضمن اینکه این گزارش چارچوبی برای مذاکرات منطقهای و موشکی ارائه میکند که قابل توجه به نظر میرسد.
#تحریف
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹️رویترز: اسرائیل و امارات با وساطت امارات به توافقی برای عادیسازی روابط رسیدند.
🔹️معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه: توافق دولت و مجلس برای عدم ارائه لایحه اصلاح ساختار اقتصادی تکذیب شد
🔹«دیوید هیل» معاون وزیر خارجه آمریکا: افبیآی در تحقیقات انفجار بیروت مشارکت میکند
🔹️ترامپ: اگر در انتخابات پیروز شوم ظرف ۳۰ روز با ایران توافق خواهم کرد. آنها به توافق نیاز دارند.
🔹️نتانیاهو عادی سازی روابط با امارات را روز تاریخی خواند
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹️روسیه: تولید واکسن کرونا با قیمت مناسب از ماه نوامبر آغاز میشود
🔹️ترامپ: توافق امارات و اسرائیل دستاورد تیم من است
🔹️برایان هوک میگوید ظرف ۱ تا ۲ هفته دیگر از سمتش به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران کنار میرود و الیوت آبرامز جانشین او میشود.
🔹️۱۳۰ هزار افغانستانی از مرز دوغارون به کشور خود بازگشتند
🔹️معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری از انتقال ۱۳ محکوم ایرانی از کویت به ایران خبر داد
🔹️ظریف وارد بیروت شد
🔹️نتانیاهو: طرح الحاق کرانه باختری به تأخیر افتاده و لغو نشده است.
هدایت شده از جهادگران بسیج طلاب و روحانیون استان قم
🔹 روز مباهله، روز اثبات حقانیت دعوت رسول خدا(صلی الله علیه وآله) و دین اسلام و روز آشکار شدن عظمت و فضایل اهل بیت(علیهم السلام) گرامی باد.
🔺روزنامه یدیعوت آحارانوت به نقل از یک تاجر صهیونیست: بن سلمان به من گفت که از ترس ایران و قطر، روابط عربستان با اسرائیل را عادی نمیکند/ فارس
هدایت شده از خبرگزاری فارس
تاجر صهیونیست: بن سلمان به من گفت که از ترس ایران و قطر، روابط عربستان با اسرائیل را عادی نمیکند
@Farsna
هدایت شده از تخریب چی
6.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خبرنگار BBC در نیویورک:
🔻شکست قطعنامه آمریکا علیه ایران در شورای امنیت به حیثیت آمریکا ضربه زد.
#افول_آمریکا
✍ تخریبچی
🚨تخریبچی، کانال اخبار خاص
🆔 @takhribchi110
🆔 @takhribchi110
🔴 #مڪانیسم_مـاشه| مڪانیسم ماشه در برجام به چه معناست؟
🔻 # مڪانیسم ماشه (Snapback) در راستای حلاختلاف پیش بینی شده در برجام، فرآیندی است که اگر یکی از طرفهای برجام به این جمعبندی برسد که طرف دیگر به تعهدات ذکر شده در این توافق پایبند نیست، میتواند به کمیسیون مشترک شکایت کند.
🔹 این کمیسیون، در چارچوب برجام و با هدف نظارت بر اجرای آن تاسیس شده است. اگر در بازه زمانی ۳۵ روزه، موضوع شکایت آنگونه که شاکی میخواهد حل و بررسی نشود، شاکی میتواند موضوع حل نشده را به عنوان دلیلی برای توقف اجرای تعهدات برجام در نظر بگیرد. همچنین شاکی می تواند با آگاهسازی شورای امنیت سازمان ملل درباره حل نشدن موضوع شکایت، عدم اجرای چشمگیر آن را متضمن شود. پس از آن، شورای امنیت نیز ۳۰ روز فرصت دارد تا درباره استمرار تعلیق تحریمها یا بازگرداندن آنها قطعنامه صادر کند.
🔹 اگر در این مدت، شورای امنیت نتواند در این خصوص قطعنامه صادر کند، تمام تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل که قبل از برجام برقرار شده بودند، به طور اتوماتیک بازمیگردند. به این ساز و کار، مکانیسم ماشه (Snapback) یا بازگشت سریع تحریمها هم میگویند.
🔹 نکته مهم این ساز و کار، این است که بازگشت تحریمها، قابل وتو نیست بلکه «عدم بازگشت تحریم ها» قابلیت وتو دارد. یعنی رای گیری برای «بازگشت تحریم ها» انجام نمی شود بلکه برای «ادامه تعلیق تحریم ها» انجام می شود که حتی اگر شورا به آن رای ندهد، یک عضو دارای حق وتو می تواند رای را وتو کرده و عملا تحریم ها بازگردند!