تأملی در نماهنگهای موسيقی محورِ مذهبی؛
🔺در مورد نماهنگ های موسیقی محور مذهبی (همان استراتژی حلال تدریجی)
1️⃣ مطلوب شرعی چیست؟
2️⃣ آثار اجتماعی این حجم از تولید موسیقی چیست؟
▫️ در پاسخ به پرسش اول: موسیقی چه به نحو مطلق حرام باشد و چه تنها برخی از انواع آن، هیچگاه مورد تجویز فقهای شیعه نبوده است. فقیهی یافت نمیشود که موسیقی را خصوصا برای تبلیغ دین تجویز کرده باشد. موسیقی حلال هم باشد در نظر فقها مقرِّب( قرب دهنده به سوی خدا) نیست.
➖بسیاری از فقها آن را در ردیف مُبعِّدهایی( دور کننده از خدا) دانسته اند که نهایتا حرام نیست. شاهد هم فرمایش حضرت امام خمینی است که: موسیقی از اموری است که انسان را از جدّ بیرون میبرد به یک مطلب هزل. (صحیفه، ج9 ص201) حال: آنچه مقرب نیست و حتی در ردیف مبعدین است آیا میتواند نقش انتقال مفاهیم دینی را داشته باشد؟ پاسخ مثبت نیست. آثار ایجاد شده در این موسیقی ها خیال معنویت است و یا معنویت دینی؟
➖حال خواندن این موسیقی ها میان دهها دختر تازه بالغ شده و یا نوجوان را به آن اضافه کنیم.
🔹 پاسخ به پرسش دوم: این موسیقیها چه وظیفه ای دارند؟ پاسخ احتمالی: «انتقال مفاهیم دینی به نسل جدید». این نسل اگر در خانواده مذهبی است که تا چندی پیش این خانواده موسیقی محور نبود و کار انتقال مفاهیم را نیز بدون موسیقی انجام میداد، اما اکنون با حجم زیاد تولیدات نماهنگهای مذهبی، موسیقی محور شده است.
➖پس برای این خانوادهها، نتیجه این تولیدات جایگزین شدن موسیقی به جای مداحی است. در نتیجه نسل بعد هیئت را محور فعالیت فرهنگی نخواهد دانست بلکه جایی محور است که با موسیقی بتواند جشن بگیرد و یا حتی عزاداری کند. اگر دو دهه بعد متدینین جمع شوند و در یک کنسرت و همخوانی با موسیقی بر سیدالشهداء عزاداری کنند تعجب نکنیم، آن موقع هیئتهای امروز تنها برای محاسن سفیدها خواهد بود. و اگر مخاطب خانوادههای غیر مذهبی است که اصلا مشکل ایشان در دریافت پیام های مذهبی با موسیقی حل نخواهد شد. این تولیدات تنها خانواده های مذهبی را نسبت به این مقوله غیر مقرب سست میکند.
➖در پایان: این مسیر قدم گذاشتن در راه استراتژی حلال تدریجی است.
✍️ دکتر سید محمد صادق کاظمی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی صدای حوزه؛ #صدای_طلاب بدون سانسور
🌐 eitaa.com/joinchat/1467023382C72b81b3b57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توسط چند استاد روانشناسی اسلامی صورت گرفت؛
🔺تاملاتی مختصر بر سخنان شبه علمی دکتر خدایاری فرد درباره حجاب
🔹وی عضو هیأت علمی دانشکده روانشناسی علوم تربیتی دانشگاه تهران و دانش آموخته استرالیا نیز می باشد؛ صحبت های نامتعارف وی در همایش سلامت روان شیراز منجر به واکنش روانشناسان اسلامی شده که در آدرس ذیل برخی از آنها را می توانید مطالعه کنید:
🌐 v-o-h.ir/?p=43900
▫️وی اینجا به لزوم کنار گذاشتن چیزی که آنرا "حجاب اجباری" مینامند تأکید میکند و به حاکمیت جمهوری اسلامی توصیه میکند به منظور حفظ سلامت روان جامعه لازم است این قانون برداشته شود و زنان به انتخاب خود با حجاب یا بدون حجاب (فعلا برای نمونه در شیراز) در انظار ظاهر شوند!
🔸توجیه علمی وی برای این تجویز؛ لزوم "خود بودن" افراد است و می گوید: "کسی که بدون حجاب بیرون میآید و یا کسی که با حجاب ظاهر میشود این «خودش» است و این، برای سلامت روان اجتماع مفیدتر است. بهجای اینکه خودمان را طوری تغییر دهیم و چیز دیگری از خودمان به نمایش بگذاریم… ." بعد به مسئولین توصیه میکند: "بهعنوان یک نمونه بگذارید «حجاب اجباری» در شهر شیراز برداشته شود و هیچ کس هیچ فشاری را وارد نکند!"
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 هم اکنون، شور عظیم مشهدی ها در خیابان های منتهی به حرم امام رضا علیه السلام
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قال المولا علی بن موسی(ع)...
🎙 حاج مهدی رسولی
#مولودی
▫️۵ خرداد ۱۴۰۲، حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ علیه السلام
🆔 @sedayehowzeh
🔻هشتگ #همه_خادم_الرضاییم داغترین هشتگ جهانی توییتر
▫️فقط در دو ساعت طی روز گذشته حدود ۲۴۰ هزار محتوا با این هشتگ تولید شده است.
🆔 @sedayehowzeh
📸 طبق گزارش فرهیختگان، اگر همه بهطور یکسان وام گرفته باشند، سهم هر کارمند و مدیر بانک چقدر میشود؟
🔹اسناد منتشرشده نشان میدهد بانکها ۱۶۴ هزار میلیارد تومان به اعضای خود وام دادهاند!
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاشی دیگر برای انتفال پیام های دینی به نسل جدید به شیوه سرگرمی آموزی؛
📽 بهره برداری از شهربازی معارفی قم در سال ۱۴۰۳
▫️شهربازی معارفی در بلوار پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله و سلم، به همت شهرداری قم و موسسه تبیان در حال ساخت و آماده سازی است.
🔹این شهربازی در مساحت ۱۰ هزار متر مربع و با زیربنای ۱۴ هزار و ۵۰۰ متر در حال ساخت است.
بهشتی، سخنگوی موسسه تبیان:
▫️در این مجموعه حدود ۱۸ تا ۲۰ مجموعه بازی با حدود ۱۴۰ اسباب بازی پیاده سازی و اجرا خواهد شد.
🔹بازی های این شهربازی برای کودکان و نوجوانان در رده سنی ۳ تا ۱۶ سال طراحی شده است.
🔸سال گذشته حدود ۲۹ میلیارد تومان برای ساخت سازه این مجموعه از سوی شهرداری قم هزینه شده است؛ امسال هم حدود ۱۵ میلیارد تومان برای این طرح در نظر گرفته شده است.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتقال پیام دینی و انقلابی با قالب هایی متفاوت؛
📽 تبلیغ موقعیت محور طلاب کاربلد در مازندران
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔺نامه انتقادی و صریح مدیر حوزه های علمیه به رئیس جمهور درباره وضعیت فعلی نهضت ملی مسکن!
🔸مدیر حوزههای علمیه در نامهای به آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور نسبت به طرح نهضت ملی مسکن انتقاداتی وارد و پیشنهادهایی برای اصلاح آن ارائه کرد.
آیتالله علیرضا اعرافی:
▫️ذهنیت مردم در این طرح بر آن است که با مبالغی معادل حدود وام تخصیص یافته (۵۵۰ میلیون تومان) صاحب یک خانه تقریباً ۸۰ متری خواهند شد، اما با توجه به بررسیهای کارشناسی دقیق صورت گرفته (به شرح مستندات پیوست) برآورد ساخت یک واحد ۷۷ متری در بازه زمانی دو ساله، حداقل یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان خواهد بود. با کسر مبلغ وام (۵۵۰ میلیون تومان) آورده مردم یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان است. یعنی هر متقاضی ماهانه حدود ۴۸ میلیون تومان برای ساخت خانه باید پرداخت کند. مبرهن است که این مبلغ، از استعانت اکثر توده جامعه خارج و در عوض به سود دلالان و به تبع آن، افزایش قیمت افسارگسیخته مسکن در آینده خواهد بود.
🔹این در حالی است که اگر چنانچه با تغییر رویکرد آپارتمانی به ویلایی (یک یا دو طبقه) برای بیش از ۸۰ درصد شهرهای کشور (بر خلاف ۱۵ درصد فعلی) از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی موافقت میشد، علاوه بر کاهش حدود ۵۰۰ میلیون تومانی هزینه ساخت (به شرح مستندات پیوست) امکان افزایش مشارکت مردم و کاهش تصدیگری دولت و نیز ساخت تدریجی بنا فراهم میشد و شرایط برای خانهدار شدن مردم (به ویژه دهکهای پایین جامعه) تسهیل و تسریع میشد.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 اومدم نگات کنم توام منو نگا کنی...
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📸 آقای «قربانقلی بردی محمداف» رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان و هیئت همراه عصر امروز (چهارشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار و گفتوگو کردند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعلام ترس بلاگرهای آلمانی از پیری جمعیت؛
📽 ترس جهانی از پیری جمعیت و ادامه اقدامات حمایتی کم رمق ایرانی
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی #صدای_حوزه؛ رسانه آزاد و مستقل طلاب و فضلای حوزه های علمیه
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
واکنش رئیسی به دو چالش روز:
🔺نباید افراد نیازمند حائز شرایط، بدلیل عدم تمکن مالی از طرح ملی مسکن خارج شوند/ آیین نامه مربوط به تسهیلات نامتعارف کارکنان بانکها اصلاح و به مردم اطلاعرسانی شود
🔸رئیس جمهور در جلسه دیروز هیئت دولت با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی معاون اجرایی رییس جمهور در خصوص عدم تمکن مالی برخی واجدان شرایط در طرح نهضت ملی مسکن برای تأمین پیش پرداختها، وزارت راه و شهرسازی و دستگاههای ذیربط را مأمور کرد تدابیر لازم را به گونهای عمل آورند تا افراد نیازمند و حائز شرایط از لیست متقاضیان در طرح مسکن خارج نشوند.
▫️دکتر رئیسی با اشاره به اخبار برخی رسانهها مبنی بر پرداخت تسهیلات ویژه به کارکنان بانکها، اظهار داشت: پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی باید مبتنی بر ضوابط و عادلانه باشد و نباید این احساس در جامعه به وجود آید کسی که به خزانه نزدیکتر است میتواند زودتر و بیشتر از منابع بهره ببرد.
🔹 رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه دولت مردمی با هرگونه رویه خلاف عدالت و تبعیضآمیز مخالف است، وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی را مامور کرد چنانچه آییننامهای وجود دارد که برای کارکنان بانکها تسهیلات ویژه و غیرمتعارف در نظر گرفته، مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته و به مردم اطلاع رسانی شود.
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بلاگرهای ایرانی سخت مشغول کارند...؛
📽تصویرسازی نرم از شیعه و سنی در حوزه روابط عاشقانه!
▫️مدتهاست محتواهای تولیدی (کلیپ، متن و ترانه) در جهت مهندسی و تصویرسازی روابط دختر و پسر با شیبی تند در حال انتشار و اثرگذاری می باشند، این دو بلاگر پرمحصول این بار وارد موضوعی ضدامنیتی شده اند تا تصویری منطقی و مودب از یک جوان اهل سنت و چهره ای خشن و بی ادب از پدری شیعه ارائه کنند.
ماجرا از این قرار است که...
🔹همه این تلاش ها با فرمی نرم در ضمن "پیامی مثبت" تعبیه شده اند:
:اگر دیدید خانواده عروس از همان ابتدا انتظاراتی غیرمنطقی و نابه جا دارند همان بهتر که وارد چنین تله ای نشوید."
🔸این پیام مثبت و سابقه این دو بلاگر، گارد مخاطب را باز می کند و ذهن بیننده عادی، ناخودآگاه تصویر نمادین ارائه شده از شخصیت یک شیعه و سنی را کنار دریافت پیام ظاهرا اصلی کلیپ می پذیرد.
⬅️ اعلام ترس بلاگرهای آلمانی از پیری جمعیت
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔺درباره سرودهای دینی
#صدای_طلاب
#موسیقی
◀️ در مورد نماهنگ های موسیقی محور مذهبی (همان استراتژی حلال تدریجی)
▫️تولید سرودهای دینی یکی از کارهای فرهنگیست که اخیرا در کشور توجه به آن ها بیشتر شده و تعداد آن ها افزایش یافته است و از طرفی هم این سرودها توانسته اند مخاطبان زیادی از نوجوان و جوانان را به خود جذب کنند که #سلام_فرمانده و #جشن_فرشته_ها از بارزترین این سرود ها هستند.
اما به دو نکته باید توجه داشت:
🔹اول #محتوای_مناسبی باید در قالب این سرود ها به مخاطب منتقل شود گاهی دیده شده که صرف توجه به قالب و آهنگ باعث شده که توجه به محتوا کم شود و محتوای ضعیفی به مخاطب انتقال داده شود.
🔸دوم تولید سرود های دینی نباید موجب حذف پخش #مولودی_مادحین از صدا و سیما شود. چراکه این مسئله باعث تغییر #ذائقه مخاطب مذهبی می شود و مخاطب به محتوای دینیِ همراه با موسیقی عادت می کند و از آنجا که اجرای همراه با موسیقی در مساجد و هیأت ها ممکن نیست، قشر مذهبی کم کم از فضای مسجد و هیأت دور می شود و این مسئله ضرری جبران ناپذیر را در پی خواهد داشت.
➖پس بهتر آن است که مثل هر موضوعی، در باب تولید و پخش سرود های دینی از افراط و تفریط بپرهیزیم. / سینا ناصری
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی صدای حوزه؛ #صدای_طلاب بدون سانسور
🌐 eitaa.com/joinchat/1467023382C72b81b3b57
🔺این انصاف نیست!
#صدای_طلاب
#مسکن
▫️بنده طلبه سطح 3 حوزه هستم و از سال 91 در شهر مقدس قم مشغول به ادامه تحصیل؛ سال 92 خدا لطف کرد و ما بعد از چند سال اجاره نشینی یه واحد در شهرک پردیسان قم خریدیم.
🔹اون زمان کمک هزینه اجاره ای که دفتر رهبری می داد 40 هزار تومن بود که به عنوان کمک هزینه خرید مسکن، همین مبلغ رو تا 40 ماه به ما دادن که از این بابت ممنونیم...
🔸اما چرخ روزگار جور دیگه ای با ما تا کرد و مجبور شدیم بخاطر بدهی، خونه رو بفروشیم. بعد از فروش و برگشت ما به اجاره نشینی وقتی برای پیگیری وصل دوباره کمک هزینه اجاره به دفتر شهریه رهبری مراجعه کردم گفتن که این طرح دیگه شامل شما نمیشه چون یکبار خونه خریدید!
➖جالبش اینجاست که من از اسکان در شهرک مهدیه هم محروم شدم، چرا؟ چون یکبار خونه خریدم.....!
▫️الان با این وضعیت اجاره ها که هرروز داره سربه فلک میذاره من چیکار باید بکنم؟! نه می تونم تو شهرک مهدیه ساکن بشم و نه می تونم از کمک هزینه اجاره استفاده بکنم... و می دونم هم که تنها بنده نیستم که این شرایط رو دارم!
#دفتر_شهریه_رهبری
#شهرک_مهدیه
#شورای_عالی_حوزه
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی صدای حوزه؛ #صدای_طلاب بدون سانسور
🌐 eitaa.com/joinchat/1467023382C72b81b3b57
🔻اطلاعیه فروش آپارتمان یا نفرت پراکنی حقیرانه؟!
▫️اطلاعیه ای که در دیوار قم ثبت و گویا بعد مدتی اصلاح شده اما هچنان در موتورهای جستجو ردپایش دیده می شود، برخورد با چنین مواردی برای مسئولان شهری و حتی صنفی هیچ هزینه ای ندارد.
🔹با گشتی کوتاه در مجتمع هایی که طلاب هم سکونت دارند می توان صدای رضایت ساکنان بابت همجواری با طلاب و روحانیون را شنید (از موارد خاص محدود گذر کنیم)؛ طلابی که همسایگانش خیالشان راحت است که در جوار خانواده ای مطمئن، سالم و اهل تعامل و همکاری هستند.
🔸به نظر می رسد حضور روحانیون در یک آپارتمان صرفا وقتی می تواند دردسرساز باشد که همسایه ای بنای هنجارشکنی و عدم مراعات حقوق همسایگی را دارد!
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh