درباره تائید صلاحیت داوطلبان خبرگان؛
🔺تبعات کلاف سر در گم عناوین حوزوی به انتخابات خبرگان رسید؛ وقتی حوزه علمیه برای تأیید اجتهاد هم برنامه ای ندارد!
▫️مؤثرترین شرط برای داوطلبین نمایندگی خبرگان، بند هشتم از ماده ۱۱ قانون انتخابات مجلس خبرگان است که در آن ذکرشده: اجتهاد در حدى که قدرت استنباط بعض مسائل فقهى را داشته باشد و بتواند ولیفقیه واجد شرایط رهبرى را تشخیص دهد.
➖احراز این شرط به دست شورای نگهبان است و همین امر منشا شبهات، اعتراضات یا امور ناخوشایند دیگری شده است مثل:
1️⃣ شبهه دور معروف که شورای نگهبان منتخب رهبر است و تعیینکننده جماعت ناظر بر رهبر
2️⃣ امکان ایجاد جنجال سیاسی و نسبت دادن توجه به مسائل غیرعلمی در موارد عدم احراز اجتهاد
3️⃣ امکان شبهه نسبت به تائید شدگان توسط شورای نگهبان به دلیل امکان انگیزههای سیاسی
4️⃣ ابهام در موارد معاف شده یا ملزم شده به شرکت در آزمون اجتهاد و امکان ادعای سلیقهای بودن آن
5️⃣ بیمیلی بخشی از افراد برای داوطلبی در انتخابات خبرگان، به دلیل پیامدهای منفی احتمال عدم احراز توانایی اجتهاد آنان
🔹اینها همه به دلیل آن است که شورای نگهبان، آنهم در موعد انتخابات خبرگان، تنها مرجع رسمی تائید اجتهاد شده است و به همین دلیل، برخی که هیچ انگیزهای برای شرکت در انتخابات ندارند، ثبتنام می کنند تا مدرکی دال بر اجتهاد خود داشته باشند.
➖این مسائل همه ریشه در آن دارد که حوزه علمیه بهعنوان یکنهاد علمی، فرآیندهای سنتی خود برای تأییداجتهاد را ازدستداده و فرآیند جدیدی نیز تعریف نکرده است.
▫️سابقاً مراجع تقلید یا مجتهدین مشهور با نوشتن اجازه، اجتهاد شاگردان خود را تائید میکردند، اما در زمان تأسیس حکومت دینی، کارکردهای این اجازات توسعهیافته است و طبیعتاً اغراض افراد نیز برای کسب آن متفاوت شده است. از سویی نیز تکثر مجتهدین و مشربهای متفاوت آنها نیز نیاز به نظم و نسق بخشی داشته است که به تشخیص مجلس خبرگان، این امر به شورای نگهبان واگذارشده است.
➖اما به نظر میرسد با واگذار کردن این امر به نهادی که از حکومت مستقل بوده و اصالتاً حوزوی محسوب میشود، مسائل ذکرشده درمان میشوند.
🔹جامعه مدرسین حوزه علمیه، مرجعیت اجتماعی برای معرفی مراجع تقلید داشته و از سوی دیگر نیز تعیینکننده شورای عالی حوزههای علمیه و نهاد بالادستی آن است؛ بنابراین بهترین نهاد برای تعیین اجتهاد مدعیان است و با ورود در این امر، مسئله القاب و عناوین حوزوی نیز به نحو مطلوبی اصلاح خواهد شد؛ چراکه عمده مسئله در لقب آیتالله و امکان اختلافنظر بر سر آن است. همچنین این نهاد، میتواند سازمان دهنده توصیههای و نوشتههای بزرگان حوزه باشد و بهمثابه نهاد ترجمه مدارک عمل نماید.
مطالعه متن کامل یادداشت:
🌐 https://v-o-h.ir/?p=44168
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
خبری خوب در صورت کوتاه شدن فاصله تصویب تا اجرا؛
🔺حذف ضامن در وامهای مشاغل خانگی
▫️نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه مصوب کردند که پرداخت وام مشاغل خانگی خُرد نیاز به ضامن ندارد.
🔹بر اساس این مصوبه، اعطای تسهیلات به متقاضیان ایجاد و توسعه کسبوکارهای خُرد خانگی صرفاً بر مبنای اعتبارسنجی و با أخذ سفته از متقاضی انجام میپذیرد.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
6.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پس لرزه های فعالیت بی حساب و کتاب برخی مدعیان طب اسلامی؛
📽 تخریب صریح روازاده در شبکه سه سیما با عنوان شیادی که ایمان و سلامت مردم را هدف گرفته بود!
کارشناس برنامه میدون:
🔸من مطمئن هستم ابن سینا اگر امروز زنده بود، یک پزشک بود و به منابع جهانی پزشکی مراجعه می کرد!
▫️ممنونم از حوزه علمیه قم و وزارت بهداشت که مجوز آن آقا را باطل کردند و از فعالیت در فضای مجازی هم ممنوع کردند؛ هر چند دیر!
🔹او مردم را از طب سنتی دور کرد؛ همه جای دنیا هم طب مکمل دارند.
#صدای_حوزه:
✍️ فارغ از نقدهای محکمی که متوجه برخی چهره های مدعی طب اسلامی هست و علیرغم لزوم توجه جدی به توصیه های طبی و سلامت محور دینی، وقتی برخی مدعیان زمان نشناس طب اسلامی مانع شناخت صحیح از نظام سلامت در اسلام می شوند؛ نتیجه همین می شود که امثال این کارشناس محترم تلوزیونی فکر می کنند اگر ابن سینا زنده بود شاگرد همین نظام بهداشت جهانی می شد!
🔹امثال روازاده و تبریزیان باید بابت ایجاد تصوری اینچنین سطحی از آموزه های طبی اسلام، پاسخگو باشند...
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
43.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاشی کوتاه برای پاسخ به اینکه چرا برخی از ایرانیان به منابع خبری ماهواره ای و خارجی مراجعه می کنند؟!
📽 اگر صداوسیما راست می گوید پس این چیست؟!
▫️خودتان را بگذارید جای یک ایرانی نه چندان دقیق که این کلیپ را دیده و حالا نشسته پای اخبار صداوسیما و می شنود که می گویند ادعای استفاده نظامی از بیمارستان ها توسط حماس کذب و جنگ روانی اسرائیلی هاست؛ او در ذهن خودش خواهد گفت چرا فقط ادعا می کنید، جواب این کلیپ را بدهید! (هر چند با کمی دقت می شد فهمید که این کلیپ بیشتر شبیه به یک شو و نمایش است تا گزارشی تصویری)
🔹این همان خصیصه #چندمرجعیتی شدن نسل جدید در عصر رسانه است؛ در این دوره نباید به #مونولوگ و اعلام موضع های بریده از ذهنیت مخاطب اکتفا شود (مثل عملکرد غالب مراکز پاسخگویی که دیروز اینجا از آنها حرف زدیم)، امروز همان وقتی هست که باید ناظر به دیده ها و شنیده های مخاطب رسانه زده حرف زد نه در خلأ و با هزاران #محافظه_کاری و احتیاط!
🔸این بساط در امور اعتقادی و تربیتی هم هست، یعنی نباید بدون در نظر گرفتن شبهات دریافتی از مرجعیت های رسانه ای مختلف با #نوجوان مواجهه کرد! / حمید خیبری
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
11.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استاد تراشیون در جلسه عطر خوش خانواده؛
📽 خواب عصرگاهی، خوب یا بد؟
#صدای_اخلاق
#سبک_زندگی
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔺وضعیت ناجور صفحه فروش موبایل در سامانه مرکز خدمات حوزه!
#صدای_طلاب
▫️این تصاویر حاصل پرسه کوتاه مدت بنده در بخش بنیاد الهادی(فروش لوازم خانگی و ...) در سامانه سخای مرکز خدمات هستند.
از جمله اکتشافات بنده فقط در بخش موبایل این موارد بودند:
1️⃣ کلا 8 مورد گوشی برای فروش عرضه شده که 6 موردش برند موتورولا و یکی هم هوآوی است. (خبری از برندی ایرانی یا برندهای پرفروشی مثل شیائومی نیست.)
2️⃣ تنها شرکتی که در سایت برای عرضه موبایل دیده می شود شرکت توسعه ارتباط هما می باشد که فقط 7 مدل گوشی برای عرضه دارد! (شائبه رانت)
3️⃣ به عنوان نمونه قیمت تنها گوشی هوآوی درج شده در سایت را با سایت های دیگری مثل دیجی کالا و ترب و ... مقایسه کردم و فهمیدم قیمت نقدی، حتی کمی بالاتر از سایر جاهاست!
4️⃣ در بخش نقد و نظر محصول، فقط به خریداران اجازه نقد و نظر محصولات داده شده و لذا تقریبا بخش نقد و نظر این محصولات همه خالی هستند!
5️⃣ همه این موارد در وبسایت یک مرکز رسمی و اسم و رسم دار حوزوی (که همیشه خدماتی قابل توجه برای طلاب انجام داده) اتفاق افتاده است نه در سایت مغازه ای کوچک حوالی چهارمردان قم!
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh