☑️چرا به یک شبکه تلویزیونی اختصاصی درباره آخوندها نیازمندیم؟
🔻سیدیاسر تقوی:
🔸چند روز پیش در توئیتی نوشتم: «متأسفانه پس از گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب، هنوز آخوندها یک شبکه تلویزیونی اختصاصی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ندارند» اما چرا ما نیازمند یک شبکه اختصاصی درباره آخوندها هستیم؟ «حکومت ایران یک حکومت آخوندی است» کمتر سخنی به این اندازه مورد اتفاق آحاد مردم است. چه آنها که میخواهند سر به تن جمهوری اسلامی نباشد و چه حزباللهیهای دوآتیشه و چه عموم مردم که نمیدانند از دست دو طیف یاد شده به کجا پناه ببرند! این سخن اگر مخالف جدی هم داشته باشد، بخشی از بدنه حوزه و روحانیت است که معتقد است وضعیت فعلی به نام روحانیت است و به کام سیاستبازها
🔸آخوندها توانستهاند طی ۶۰ سال گذشته با ایجاد یک جریان اجتماعی قدرتمند رژیم گذشته را سرنگون کنند و قدرت را علیرغم تمام فشارهای خارجی و مشکلات داخلی به دست آورند و حفظ کنند. این اصلا یک قضاوت ارزشی نیست. نمیگویم روحانیت درست عمل کرده و بواسطه کارآمدی توانسته خودش را در قدرت حفظ کند و یا بواسطه ظلم و بیعدالتی. آن بحث دیگری است. اصل سخن من این است که روحانیت امروزه قدرتمندترین جریان اجتماعی است.
🔸آنچه روحانیت به عنوان دین و سبک زندگی دینی در جامعه ترویج میکند زیربنای تمام مسائل اجتماعی ماست. از سوی دیگر این صنف نه چندان بزرگ، مدعی است که برای اداره جامعه برنامه دارد و از قضا قدرت را نیز تا حد زیادی قبضه کرده است. فرهنگ، اقتصاد، سیاست، صنعت، علم و هزاران مسأله اجتماعی دیگر متأثر از نگاه روحانیت است. همان اندازه که روحیه رشادت و شهادتطلبی و غیرت دینی به روحانیت و تعلیم و تربیت دینی مربوط است، مواجهه ما با مسأله اقتصاد در جمهوری اسلامی نیز متأثر نگاه آنهاست.
🔸وقتی از روحانیت سخن میگوییم از تفسیر قرآن و حدیث حرف نمیزنیم. آخوندها باعث و بانی وضع موجود هستند. چه بخواهیم به عنوان یک انقلابی از دستاوردهای انقلاب سخن بگوییم و چه بخواهیم حسرت گذشته را بخوریم و در قامت یک سلطنتطلب فریاد «رضا شاه روحت شاد» سر بدهیم و چه بخواهیم به عنوان یک لیبرال دموکرات برای رها شدن از سلطه آخوندها برنامهریزی کنیم باید درباره روحانیت بیشتر بخوانیم و بنویسیم و گفتگو کنیم و این را بدانیم که برای آینده ایران هر اتفاقی بیافتد، آخوندها همچنان هستند و بر خلاف تصور خیلیها بنا نیست که مثلا با تغییر رژیم اینها در تاریخ محو شوند.
🔸مطالبه یک شبکه اختصاصی در رسانه ملی زمینه واکاوی فعالیتهای حوزه و روحانیت و مطالبهگری از آن را تقویت میکند. آخوندها در این برهه حساس کنونی خودشان را متکفل دین و دنیای مردم میدانند. شاید گزافهگویی باشد، اما مهم نیست. مهم این است که با این ادعا بر ما حکمرانی میکنند و طبیعتا متناسب با چنین ادعایی لازم است در معرض افکارعمومی قرار گیرند. مطالبه یک شبکه تلویزیونی اختصاصی برای گفتگو درباره چنین پدیدهای یک مطالبه ارزشی یا صنفی نیست، بلکه کاملا یک مطالبه کلی است. ما برای آینده ایران باید بیشتر درباره روحانیت بدانیم. حتی اگر قائل به خدا و پیغمبر و ایمان و عمل صالح نباشیم
@sedyaser