‼️عدم دسترسی به مهر هنگام نماز
🔷 سوال: اگر به هر دلیل هنگام نماز، #مُهر از دسترس خارج شود، - مثلاً بچه ای، مهر را ببرد- تکلیف چیست؟
✅ جواب: اگر در بين نماز چيزی که بر آن سجده میکند، گم شود و چيزی که سجده بر آن صحيح است در دسترس نباشد چنانچه وقت، وسعت داشته باشد بايد نماز را بشکند اما اگر وقت تنگ است:
چنانچه لباس او از جنس کتان يا چيزی که جنس پنبه و کتان دارد، بايد بر همان سجده کند و احتياط آن است که تا سجده بر لباسی که از پنبه و کتان است، ممکن باشد بر غير آن يعنی لباسی که از اين جنس نیست، سجده نکند‘ اگر چنین لباسی ندارد بنابر احتياط واجب بر #پشت_دست خود سجده کند.
@seraj1397
.
‼️تصرف پدر در اموال فرزند
🔷 سوال: تا چه مقدار جایز است پدر در اموال فرزند بالغ و عاقل خود که مستقل از اوست تصرّف کند؟ و آیا اگر تصرّفی کند که مجاز به آن نیست، ضامن است؟
✅ جواب: برای پدر جایز نیست در اموال فرزند بالغ و عاقل خود تصرّف کند مگر با اجازه و رضایت او و تصرّف بدون رضایت او حرام و موجب ضمان است مگر در مواردی که استثنا شده است.
📕منبع: khamenei.ir
@seraj1397
.
‼️استماعِ (گوش دادن به) غیبت
🔷 مراد از "استماع غیبت" این است که کسی غیبت را گوش کند، نه اینکه تصادفا کلمهای به گوشش برسد که به آن سماع گویند. فرق نمیکند این گوشدادن همراه با رضایت باشد یا بدون رضایت.
گاهی انسان دوست ندارد غیبت کسی را بشنود، اما گوش میدهد. این هم استماع است؛ چون از روی اختیار است.
همچنین فرقی نمیکند که این مستمع، مخاطب غیبتکننده باشد یا نباشد؛ مثل اینکه دو نفر غیبت کسی را کنند و نفر سومی به سخنان آنان گوش دهد یا کسی در مجلسی غیبت کرده و صدای او را ضبط کردهاند و کسی آن را بشنود. این هم استماع غیبت است.
استماع غیبت مطلقاً حرام است؛ حتی در موردی که غیبتکردن برای غیبتکننده حرام نیست؛ مثل آنجایی که غیبتکننده مکرَه یا طفل است. اما استماع برای مستمع حرام است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
⁉️ خانمی سوال کرده: من از همسرم طلاق گرفتم، چطور میتونم یارانه خودم رو جدا کنم؟
✅ زوجهایی که از یکدیگر جدا شدهاند برای انتقال یارانه بعد از طلاق باید با در دست داشتن مدارک خود از قبیل: شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمامی مدارک به دفاتر پلیس+۱۰ مراجعه و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند، که فرد در این بین باید حساب یارانه جدایی برای خود را در یکی از بانک ها ایجاد کند در غیر اینصورت یارانه پرداخت نمیشود.
همچنین اگر افراد مطلّقه برای انتقال یارانه به تفاهم نرسند و یکی از طرفین مشکل ایجاد کند، باید به مرکز فرمانداری شهر یا استان خود مراجعه کنند.
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
⁉️ آیا میدانید؟
افراد داراي معلوليت از پرداخت
هزينههاي صدور پروانه ساختماني، آماده سازي زمين، عوارض نوسازي و همچنين حق انشعابات آب، برق، گاز و دفع فاضلاب منطبق با الگوي مسکن مصوب (صرفاً برای یک واحد مسکونی) معاف مي باشند./ ماده ۱۹ قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ مجلس شورای اسلامی
⁉️ آیا میدانید؟
هركس آپارتماني را خريداري مينمايد به نسبت مساحت قسمت اختصاصي خريداري خود در زميني كه ساختمان روي آن بنا شده يا اختصاص به ساختمان دارد مشاعاً سهيم ميگردد مگر آنكه مالكيّت زمين مزبور به علّت وقف يا خالصه بودن يا علل ديگر متعلّق به غير باشد كه در اين صورت بايد اجور آن را به همان نسبت بپردازد./ ماده ۱۰ قانون تملک آپارتمان ها ۱۳۴۳/۱۲/۱۶
⁉️ آیا میدانید؟
علاوه بر ثبت اراضي زير بنا و محوطه باغها و پاركهاي متعلّقه براي مالكيّت قسمتهاي اختصاصي نيز بايد به طور مجزا سند مالكيّت صادر شود، مشخصات كامل قسمت اختصاصي از لحاظ حدود، طبقه، شماره، مساحت قسمتهاي وابسته، ارزش و غيره بايد در سند قيد گردد./ـماده ۲ آئین نامه اجرائی قانون تملک آپارتمان مصوب ۱۳۴۷/۰۲/۰۸ هیات وزیران
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 مزاحمت براى زنان
⁉️ جرم مزاحمت برای بانوان در معابر و اماکن عمومی
🔸طبق ماده ۶۱۹ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی: «هرکس در معابر و اماکن عمومی مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون به آنان توهین کند به حبس از ۲ ماه تا ۶ ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود.»
🔸این جرم از جرائم عمومی و غیرقابل گذشت محسوب میشود و حتی با رضایت شاکی جنبه عمومی جرم پابرجاست.
🔸نظریه 7/4895 مورخ 73/8/10 اداره حقوقی قوه قضاییه: «چنانچه مسلّم شود مردی به قصد مزاحمت زنی را تعقیب نموده با عدم به کار بردن لفظ یا الفاظ هم قابل مجازات است.»
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 مجازات رشوه
⁉️ مجازات رشوه گرفتن کارمندان؛
🔸در صورتی که قیمت مال یا وجه مأخوذ بیش از بیست هزار ریال نباشد به انفصال موقت از شش ماه تا سه سال و چنانچه مرتکب در مرتبه مدیر کل یا همتراز مدیر کل یا بالاتر باشد به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد.
🔸و بیش از این مبلغ تا دویست هزار ریال از یک سال تا سه سال حبس و جزای نقدی معادل قیمت مال یا وجه مأخوذ و انفصال موقت از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.
🔸و چنانچه مرتکب در مرتبه مدیرکل یا همتراز مدیرکل یا بالاتر باشد به جای انفصال موقت به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد.
@seraj1397
.