💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 مزاحمت براى زنان
⁉️ جرم مزاحمت برای بانوان در معابر و اماکن عمومی
🔸طبق ماده ۶۱۹ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی: «هرکس در معابر و اماکن عمومی مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون به آنان توهین کند به حبس از ۲ ماه تا ۶ ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود.»
🔸این جرم از جرائم عمومی و غیرقابل گذشت محسوب میشود و حتی با رضایت شاکی جنبه عمومی جرم پابرجاست.
🔸نظریه 7/4895 مورخ 73/8/10 اداره حقوقی قوه قضاییه: «چنانچه مسلّم شود مردی به قصد مزاحمت زنی را تعقیب نموده با عدم به کار بردن لفظ یا الفاظ هم قابل مجازات است.»
@seraj1397
.
💢 #دانش_حقوقی ؛
🔴 مجازات رشوه
⁉️ مجازات رشوه گرفتن کارمندان؛
🔸در صورتی که قیمت مال یا وجه مأخوذ بیش از بیست هزار ریال نباشد به انفصال موقت از شش ماه تا سه سال و چنانچه مرتکب در مرتبه مدیر کل یا همتراز مدیر کل یا بالاتر باشد به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد.
🔸و بیش از این مبلغ تا دویست هزار ریال از یک سال تا سه سال حبس و جزای نقدی معادل قیمت مال یا وجه مأخوذ و انفصال موقت از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.
🔸و چنانچه مرتکب در مرتبه مدیرکل یا همتراز مدیرکل یا بالاتر باشد به جای انفصال موقت به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد.
@seraj1397
.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهه ؛
#در_آستانه_سالروز_ارتحال_امام
⁉️ آیا امامخمینی (ره) وعده مجانی شدن آب و برق را دادند؟
❌ماجرای دروغی كه هرسال به امام خمينی نسبت میدهند: وعده «آب و برق مجانی» از کجا آمد؟
شایعه یا واقعیت؟!
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه ؛
⁉️سوال: آیا مرگ باد (مرگ بر استکبار) در قرآن آمده است؟
✅ پاسخ را بخوانید... 👆👆
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه ؛
#روایات_مشهور_غلط
🔻یکی از چیزهایی که امروزه در جامعه ما باب شده است، استفاده از این نماد👆 که عکسش را مشاهده میفرمایید برای رفع "چشمزخم" و حسادت و... هست.
🔸جالب اینجاست که اگر از خود این افراد هم سوال کنید که این نماد چه کاری میکند و چطور جلوی چشمزخم را میگیرد خودشان هم نمیدانند و نکته تاسفبار اینجاست که افراد زیادی از طیف مذهبی هم بدون هیچ دلیل و رابطه منطقی، از این نماد در منزل یا خانه خودشان استفاده میکنند!
🔸اینکه منشاء این نماد کجاست، اقوال متفاوت است و برخی آن را به فرقههای انحرافی هند انتساب میدهند، حالا برای هرجا که باشد، مهم این است که هیچ منطق و دلیلی پشت این نمادها نیست.
🔸البته این به معنای رد "چشم زخم" و... نیست، بلکه در منابع دینی ما همراه داشتن آیتالکرسی یا چهارقُل برای در امان ماندن از چشم زخم مفید شمرده شدند. منظور ما این هست که این نماد، ربطی به دفع چشم زخم ندارد و هیچ سند و مدرکی هم پشتش نیست.
✍️ احسان عبادی/ مدرس مهدویت و پژوهشگر علوم حدیث و تاریخ
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه ؛
⁉️ چرا اگر پدری فرزند خود را بکشد قصاص نمیشود؟
✅ پاسخ:
داستان غمبار #رومینا اشرفی و تبلیغات اسلامستیران در مورد کیفیت مجازات پدر این دختر تالشی، این سوال را در ذهن بسیاری ایجاد کرده که چرا قاتل که پدر رومینا باشد، قصاص نمیشود؟
پاسخ این سوال در دو بخش دلایل اصلی و دلایل فرعی قابل بیان است:
1️⃣ دلایل اصلی:
اولاً اصل عدم جواز قتل است. یعنی کشتن کسی جائز نیست مگر آنکه خالق انسان اجازه دهد. در مورد پدری که فرزندش را بکشد چنین اجازه ای وجود ندارد.
ثانیا در باب ۳۲ از ابواب قصاص نفس در ج۲۹ وسائلالشیعه، یازده روایت وجود دارد که تصریح می کند پدری به خاطر فرزند قصاص نمی شود. البته این به این معنا نیست که هیچگونه مجازاتی نمی،شود، بلکه صرفاً قصاص منتفی است.
2️⃣ دلایل فرعی:
با توجه به اینکه دستورات اسلامی بر اساس حکمتها و مصالح واقعی است به نظر میرسد حکمت این موضوع موارد زیر باشد:
۱. با توجه به اینکه حکمت اصلی قصاص تشفیخاطر خانواده مقتول است، در صورتی که پدری به خاطر فرزند قصاص شود، نه تنها آرامش خاطری ایجاد نمیشود که داغی بر داغ خانواده مقتول اضافه میشود.
۲. وجود و هستی فرزند از پدر است، اگر پدر نبود آن فرزند هم نبود، لذا سزاوار نیست کسی که به نوعی پدید آورنده فرزند است را به دلیل آنچه خود به وجود آورده نابود کرد.
۳. پدر از نظر اسلام چنان جایگاهی دارد که حتی اگر کافر باشد فرزند نمیتواند به او کوچک ترین توهین (مانند عبارت اُف) در حق او انجام دهد چه اینکه به واسطهٔ فرزندی پدر کشته شود!
۴ . همانطور که میدانیم قصاص مخصوص قتل عمد و از روی اراده و اختیار است. ظاهر حال پدری که فرزند و جگوگوشه خود را میکشد، این است که مسئلهای (حیثتی و....) چنان وی را تحت فشار قرار داده که حاضر شده است چنین جنایتی را مرتکب شود.
بنابراین وی به نوعی اراده و اختیار خود را در اثر فشار روانی موضوع از دست داده و از این رو قصاص نسبت به وی منتفی شده است.
۵. با توجه به اینکه یکی از دلایل قصاص جنبه بازدارندگی و پیشگیری از تکرار جرم است (وَ لکُم فِیالقصاص حَیاة)، نسبت به غیر پدر مجازات سبکی مانند چند سال حبس نمی تواند مانع و رادعی در برابر تکرار جرم محسوب شود اما نسبت به پدر و با توجه به رابطه و عواطف پدری، این مانع خود به خود وجود دارد و نیاز به یک مجازات قاطع نیست. مخصوصا اینکه گفتیم اصل عدم جواز قتل انسان است.
یادآور میشود که دلایل دیگری نیز میتوان برشمرد اما دلیل اصلی دو مورد اول است.
🔸پینوشت:
۱_ اسلامستیزان همواره اسلام را متهم به مجازاتهای خشن میکنند اما در اینگونه موارد، اعتراض دارند که چرا حکم اعدام در اسلام وجود ندارد. در حالیکه نظام حقوقی و سیاست جنایی اسلام بر احساسات و هیاهوهایی نظیر آنچه در فضای مجازی ایجاد میشود بنا نشده بلکه مصلحتهای واقعی انسان و جامعه انسانی را درنظر گرفته است.
۲_ برخی به غلط اینگونه میگویند طبق شرع و قانون پدر حق دارد فرزند خود را بکشد یا میگویند مجازات ندارد. این هردو اشتباه است، پدر نسبت به حرمت شدید کشتن استثناء نشده است و مجازاتهای سختی هم دارد، تنها چیزی که هست اینکه مجازات او قصاص نیست.
@seraj1397
.