💢 برادرانی نيكوكار باشيد
امام صادق عليه السلام:
🍃 «تَواصَلوا و تَبارُّوا و تَراحَموا و كُونُوا إخوَةً بَرَرَةً كَما أمَرَ كُمُ اللَّهُ».
🍃 با يكديگر پيوند داشته باشيد و به هم نيكی كنيد، و با يكديگر مهربان باشيد و همچنان كه خداوند به شما دستور داده است، برادرانی نيكوكار باشيد.
📓 كافی ج 2 ص 175
💐14 اسفند روز احسان و نیکوکاری💐
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💯 نیکی کن چون خدا .....
حضرت موسی (ع) به سراغ قارون رفت تا موعظهاش کند. قارونی که ثروتی هنگفت به هم زده و دارایی بسیاری دارد.
حضرت موسی (ع) به قارون نگفت که همه اموالت را وقف کن یا در راه خدا انفاق کرده و به نیازمندان ببخش؛ بلکه فرمود:
برای دنیایت خرج کن! اما به فکر آینده و آخرتت هم باش. مگر آینده نگری چیز بدیست؟!
حضرت به او گفت: نمک خوردی نمکدان نشکن؛ در زمینی که خداوند تو را قدرت بخشیده؛ فساد و طغیان گری و ظلم نکن.
به او گفت: به دیگران نیکی کن همچنان که خدا به تو نیکی کرده است.
🔺این ماجرا و تبلیغ موسی کلیم الله (ع) با قارون در قرآن هم آمده و خداوند بیانات این پیامبر الوالعزم را اینگونه بازگو کرده است:
«وَ ابْتَغِ فیما آتاکَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ وَ لا تَنْسَ نَصیبَکَ مِنَ الدُّنْیا وَ أَحْسِنْ کَما أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَیْکَ وَ لا تَبْغِ الْفَسادَ فِی الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْمُفْسِدینَ» (قصص/۷۷)
«و با آنچه خدایت داده سراى آخرت را بجوى و سهم خود را از دنیا فراموش مکن، و همچنان که خدا به تو نیکى کرده نیکى کن و در زمین فساد مجوى که خدا فسادگران را دوست نمىدارد.»
خواسته این پیامبر بزرگ، یک خواسته کاملاً منطقی و شدنی و البته آسان است و ای کاش قارون گوشی شنوا داشت تا خودش و ثروتش به اعماق زمین فرو نمیرفت. چه سرانجام بدی و چه ثروت بی برکتی.
👈 فیض و نیکیهای خدا به ما کم نبوده، از قدرت بدنی و سلامت جسمانی گرفته تا بینیازی مالی. از آبرو و جایگاه اجتماعی گرفته تا هوش و ذکاوت فردی. شاخصههایی که ابزاری در دست ماست تا خدایی عمل کرده و عشق بیافرینیم و در مسیر خدمت آن را خرج کنیم؛ که اگر چنین نشود چه فرقی بین ما و قارون و چه انتظاری که به هنگام نیازمندی، دستگیری شویم؟!
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✅ کسانی که باید به آنها نیکی کنیم
خداوند عزیز در قرآن بعد از امر به توحید و بندگی خدا و نهی از شریک گرفتن برای او، به سلسله مراتب افرادی را که باید مورد نیکی واقع شوند، برشمرده و بندگان را به نیکی به آنها دستور داده است.
📖 «وَ اعْبُدُواْ اللّهَ وَ لاَ تُشْرِكُواْ بِهِ شَيْئًا وَ بِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَ بِذِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَ الْمَسَاكِينِ وَ الْجَارِ ذِي الْقُرْبَى وَ الْجَارِ الْجُنُبِ وَ الصَّاحِبِ بِالجَنبِ وَ ابْنِ السَّبِيلِ وَ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ إِنَّ اللّهَ لاَ يُحِبُّ مَن كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا» (نساء/ ۳۶)
📖 «و خدا را بپرستيد و چيزى را با او شريك مگردانيد و به پدر و مادر احسان كنيد و در باره خويشاوندان و يتيمان و مستمندان و همسايه خويش و همسايه بيگانه و همنشين و در راه مانده و بردگان خود [نيكى كنيد] كه خدا كسى را كه متكبر و فخرفروش است دوست نمى دارد.»
♦️ در این آیه مواردی از سبک زندگی اسلامی بیان شده است و مراتب و درجاتی که خداوند در این آیه امر فرموده، باید مورد توجه قرارگیرد:
خداوند در این آیه شریفه ابتدا به نیکی به والدین و سپس نیکی به خویشاوندان و ایتام و مستمندان و در مراحل بعد، نیکی به همسايگان نزدیک و همسايه های دور و همنشينان و در راه ماندگان و برده ها فرمان داده است.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💢 کسی که در این عصر ماشینی و آخرالزمانی میخواهد دچار افول و افسردگی نشود باید در چرخه احسان و نیکی قرار گیرد.
🔺وقتی ما از نانوا نانی دریافت میکنیم، از او تشکر میکنیم؛ با وجود اینکه او در قبال این خدمتی که به ما کرده، هزینه دریافت میکند؛ اما این پرداخت هزینه باز هم مانع سپاسگزاری ما در قبال خدمت او نمیشود. این نشان میدهد که جواب نیکی، نیکی است و این معادله در اعماق دل و جان انسان نهادینه شده است.
♦️ گاهی نیکیکننده کسی مثل خود ماست. از اینرو خداوند در قرآن کریم ما را با این قاعده انسانی متذکر میکند که در قبال حتی کوچکترین احسانی مثل سلام و تحیّت دیگران باید معادل آن یا بهترش را جوابگو بود:
«وَإِذَا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا»
«هرگاه به شما تحیّت گویند، پاسخ آن را بهتر از آن بدهید یا [لااقل] به همانگونه پاسخ گویید».
♦️ اما گاهی نیکیکننده، خود خداوند متعال است که نعمتهایش در حق انسان قابل شمارش نیست:
«وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لَا تُحْصُوهَا»
«و اگر نعمتهای خدا را بشمارید، هرگز نمیتوانید آنها را احصا کنید».
⬅️ نیکی خداوند به انسان، طبق همان قاعده پیشگفته، نیکی کردن متقابل میطلبد؛ اما از آنجا که خداوند نیازی به نیکی ندارد، از انسان خواسته است که قطعکننده این زنجیره احسانی نباشد:
«وَأَحْسِنْ كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ»
«همانگونه که خدا به تو نیکی کرده، نیکی کن».
👆نتیجه این احسان، دوستی و محبت خداست:
«وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ»
«و نیکی کنید که خداوند، نیکوکاران را دوست میدارد».
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
⚠️ آقت نیکوکاری
همیشه شیطان در کمین است که کارهای خیر ما را به سود خود مصادره کند، کسی که که از بند شیطان گریخته و اموال خود را به دیگران اهدا می کند؛ ممکن است در اثر وسوسه بعدی شیطان، در خود احساس غرور نموده و فکر کند که:
⚜️ این منم که به دیگران کمک می نمایم و اگر من نباشم معلوم نیست کار دیگران به کجا بکشد ⚜️
در حالی که قرآن از زبان حضرت شعیب (علی نبینا و آله و علیه السلام) می فرماید:
«وَ ما تَوْفيقي إِلاَّ بِاللَّه» (هود/88])
«توفیق من بجز از خدا نیست».
وقتی پیامبر الهی که معصوم است، توفیق خود را از خدا می داند؛ ما انسانها که معصوم نبوده و مدام در معرض وسوسه های شیطانیم باید حساب کار، دستمان بیاید.
کسی که توفیقات خود، در کمک به همنوعان را از جانب خدای بزرگ میداند؛ پیوسته شکر گزار خداست، چون اعتقاد دارد که این کمک نمودنها برای روز واپسین به درد میخورد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 این زن نجیب است!
⬅️ زنانی که در محیط کار از پوشش مناسب استفاده می کنند، نه تنها محدودیتی برای آنها ایجاد نمی شود؛ بلکه امنیت روانی و شخصیتی خود را نیز حفظ می نمایند.
👌 «جودیت میل» (1) در این زمینه معتقد است، پوشش حجاب، برای زن این امکان را فراهم ساخت که بتواند در شهرهای شلوغ به راحتی فعالیت کند و از مزاحمت مردان جوان در امان بماند. پیام غیرقابل تردید این لباس به اطرافیان این است که «این زن نجیب است، به او کار نداشته باشید».
(1) «جودیت میل» خبرنگار روزنامه «نیویورک تایمز» است و اين مطلب را در مقالهای با عنوان «زنان در آغوش اسلام، امنیتی تازه می یابند» آورده است.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓پرسش:
چطور در ابتدای تشرف به دین اسلام از ما میخواهند که شهادت به یگانه معبود بودن خدا بدهیم در حالی که او را ندیدهایم؟
✅ پاسخ:
بنا بر آنچه که اهل لغت بيان کردهاند واژه «شهادت» به معنای گواهی دادن است.
این واژه با مشاهده و اطلاع از نزدیک و آگاهی روشن و مطمئن ارتباط دارد و در اصطلاح حقوقی تنها موارد خبر دادن از امری محسوس را شامل میشود.
✨شهادت 👈 در اصطلاح حقوقی 👉 یعنی «انتقال حقیقت امری از ناحیه فردی واجد شرایط که آن را دیده و شنیده به قاضی محکمه، به ضرر یکی از اصحاب دعوی به نفع دیگری، با ادای سوگند و التزام به راستگویی».
🔺پرسشگر گرامی با توجه به این مقدمه سوال میکند: اگر شهادت به معنای گواهی به چیزی است که دیده یا شنیدهایم، چطور در ابتدای تشرف به دین اسلام از ما میخواهند که شهادت به یگانه معبود بودن الله جلجلاله بدهیم؟ خداوندی که از دسترس حواس دور است قابل مشاهده و گواهی دادن نیست؛ پس آیا میشود ادعا کرد که ورود به اسلام با دروغ همراه است؟!
👈 این شبهه را درباره شهادت به رسالت حضرت محمد مصطفی (ص) و ولایت امیرالمؤمنین علی (ع) نیز میتوان تکرار کرد؛ زیرا رسالت و ولایت اموری محسوس از جنس دیدنی و شنیدنی نیستند.
✅ شهادت به معنای درک و شناخت
همانگونه که اشاره شد معنای لغوی شهادت به معنای گواهی دادن است و گواهی منحصر در امور حسی نیست و گواهی درباره هر چیزی که از آن مطلع هستیم را شامل میشود.
➖روشن است که در «شهادتین» اصطلاح حقوقی و قضایی شهادت مدنظر نیست. گواهی در اموری که از آن با دلیل عقلی و استدلالی آگاه شدهایم امری مرسوم است. مثلا پزشکی که گواهی فوت صادر میکند، گاه در گواهی خود ادعا مینماید که این شخص بین ساعات 8 تا 10 شب از دنیا رفته است؛ در حالی که او تنها جنازه را میبیند و به ساعت فوت از روی استدلال عقلی و حدس آگاه است. در برخی مواقع ممکن است ما در گواهی خویش به خبر شخصی دیگر اعتماد کرده باشیم و این نیز با معنای لغوی گواهی منافاتی ندارد.
✅ شهادت به مثابه اقرار
در زبان عربی گاه شهادت به معنای اقرار و اعتراف به کار میرود و منظور از آن گواهی دادن یا خبر دادن به دیگران نیست. وقتی در خلوت خود با خداوند متعال نجوا میکنیم و میگوییم «أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱللَّٰه» آیا در حال آگاه کردن کسی هستیم؟ یا اقرار درونی و قلبی خود را تکرار میکنیم.
✅ اقرار به ندای فطرت و عقل هنگام تشرف به اسلام
علاوه بر اين که ورود به جرگه مسلمانی با اقرار به ندای فطرت و عقل همراه است و نهتنها اقرار به امری دروغ نیست؛ بلکه روشنترین حقیقت هستی که نشانههای آن در نفس انسان و تمام جهان پراکنده است، موضوع اقرار و گواهی است.
همه انسانها در درون خود به فقر خویش و احساس نیازشان به امری متعالی علم حضوری دارند و توحید از امور فطری است؛ علاوه بر این که برخی دلایل عقلی وجود خدا و یگانگی او روشن و عمومی است.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✔️ تبصرهای درباره وظیفه اعلام کردن مالی که پيدا شده است:
👈 بنا بر نظر آیات عظام خامنهای، سیستانی و مکارم:
هرگاه در یکی از حرمهای مقدّس، یا مساجد یا در بین راه، محلّی برای گمشدهها تعیین شود و مردم بدانند برای پیداکردن گمشده خود باید به آن محل مراجعه کنند و متصدّیان آن محل مورد اعتماد باشند، کافی است که گمشده را به مسئولان آن محل تحویل دهد و اگر در بعضی از شهرها چنین محلّی برای گمشدهها در نظر گرفته شود و مردم از آن باخبر باشند، وظیفه اعلام کردن با سپردن گمشده به آن محل، از دوش مردم برداشته میشود.
👈 احکام لقطه (اموال پيدا شده)
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓استعمال سیگار و قلیان و … در اماکن عمومی که باعث آلودگی هوا، بیماری برای دیگران و آزار و اذیت مردم میشود، چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
🌷آیت الله خامنهای:
اگر بر خلاف مقرّرات داخلی ادارات و اماکن عمومی باشد، و يا موجب اذيت و ناراحتی ديگران و يا ضرر رساندن به آنان شود، استعمال آن جايز نيست.
🌷آیت الله سیستانی:
سیگار یا قلیان کشیدن در اماکن عمومی و اجتماعات مانند مساجد و حسینیه ها یا وسائل نقلیه عمومی در صورتی که ضرر قابل توجّه برای دیگران داشته باشد، جایز نیست و در ملک شخصی دیگری نیز، بدون رضایت وی جایز نمی باشد.
🌷آیت الله مکارم:
استعمال و خريد و فروش تمام انواع دخانيات (سيگار، قليان و…) با توجه به ضررهای فراوان آن که به تصديق کارشناسان آگاه رسيده، حرام است. و اگر برای سایر مردم ضرر داشته باشد و یا باعث اذیت و آزارشان شود حق الناس نیز محسوب می شود.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔮راههاى مقابله با دشمنان (1)
🔵 بصيرت
📖 هذَا بَصَائِرُ لِلنَّاسِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ (جاثيه/20)
📖 اين [قرآن] مايه بصيرت مردم و هدايت و رحمتى است براى اهل يقين.
🔺بصيرت به معناى بينايى است. اين آيه، قرآن را مايه بصيرت همه مردم، و مايه هدايت و رحمت براى ايمانآورندگان معرفى نموده است. يعنى قرآن به مردم بينشهاى صحيح ارائه مىدهد.
جمع آوردن واژه بصائر، از زيبايىها و شگفتىهاى قرآن كريم است؛ از جمله مىتوان به اين مفهوم رسيد كه اين كتاب آسمانى در همه ابعاد زندگى به انسان بينش صحيح مىدهد.
تجربه، تفكر و تعمق در زندگى گذشتگان مىتواند به انسان راههاى سعادت را نشان دهد؛ و او را موفق بگرداند. قرآن كريم بارها با كلمه «فانظروا» به اين نكته مهم اشاره دارد و از مردم مىخواهد كه در احوال مكذّبين (آل عمران/137؛ انعام/11)، مفسدين (بقره/86)، آسمانها و آنچه در آن است و زمين (يونس/101)، مجرمين (نمل/69)، آغاز خلقت (عنکبوت/20) و اقوام گذشته (روم/42) تفكر نموده و بر بصيرت خود بيفزايد.
💯 امام على (ع) به فرزند بزرگوار خود امام حسن (ع) چنين توصيه مىكند:
پسرم اگر چه من به اندازه مردمى كه پيش از من بوده اند عمر نكرده ام، ولى در كردارشان دقّت، و در اخبارشان فكر نموده، و در آثارشان سياحت كرده ام، تا جايى كه همانند يكى از آنان شده ام، بلكه گويى از پى آنچه كه از وضع آنان به من رسيده عمرم را با اولين و آخرينشان گذرانيده ام، زلال اعمالشان را از تيرگى، و سود و زيان كردارشان را شناختم.
✔️ بصيرت مىتواند حاصل تجربه و به كارگيرى عقل و هوش و ذكاوت و ميزان صفا و خلوص نيت و پاكى و طهارت باشد.
✨ نكته مهم آن است كه در برابر كفار و مشركين بايد از استعدادهاى بالقوه و بالفعل خود استفاده نمود و در اين مسير هر كس با صدق و خلوص نيت گام بردارد وعده الهى (اعطاى بصيرت و هدايت) براى او محقق خواهد شد.
قرآن كريم مىفرمايد: «من جاهد فينا لنهدينهم سبلنا» هر كس در راه (رسيدن به حقيقت و خير سعادت) مجاهده كند (و از روى صدق) گام بردارد او را هدايت كرده [و به او بصيرت مىدهيم]
👌يكى از راههاى مقابله با نقشههاى دشمنان اسلام، بينايى، هوشيارى و استفاده از تجربيات افراد و جامعههاى ديگر در مبارزه با مستكبران است و اين بصيرت با تلاش خالصانه انسانهاى مؤمن، همراه با تفكر و تدبر در آيات قرآن به دست مىآيد.
👌راه ديگر رسيدن به بصيرت پناه بردن به خدا در هنگام هجوم شيطان است. (اعراف/201)
💦 پيامها
1- قرآن گشاينده و روشن كننده چشم دلهاست.
2- با كسب تجربههاى گذشتگان مىتوان راه آينده را روشن كرد.
3- و هر كس در راه خدا و براى او جهاد كند به راههاى خدا بصيرت پيدا كند.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🗞 یک حدیث ، یک داستان
✳️ امام صادق عليه السلام فرمودند:
یَعیشُ النّاسُ بِاِحْسانِهِمْ اَكْثَرَ مِمّا یَعیشونَ بِاَعْمارِهِمْ وَ یَموتون بِذُنوبِهِمْ اَكْثَرَ مِمّا یَموتونَ بِآجالِهِمْ.
مردم، بیشتر از آن كه با عمر خود زندگى كنند، با احسان و نیكوكارى خود زندگى مىكنند و بیشتر از آن كه با اجل خود بمیرند، بر اثر گناهان خود مىمیرند.
📕بحار الانوار ج 79 ص 202
📜 امام رضا عليه السّلام فرمود:
در بنى اسرائيل خشكسالى سختى چند سال پى در پى پيش آمد. زنى لقمه نانى داشت. در دهانش نهاد تا بخورد، آنگاه گدايى فرياد كرد: اى كنيز خدا! گرسنگى! زن با خويشتن گفت: در چنين زمانى صدقه دهم نيكوست؛ پس لقمه از دهان برگرفت و به گدا داد. آن زن را فرزند خردسالى بود كه در بيابان هيزم جمع مىكرد. گرگى آمد و او را در ربود. فرزند فريادى برآورد و مادر در پى گرگ دويد. خداوند فرازمند، جبرئيل عليه السّلام را فرستاد و او آن كودك را از دهان گرگ برگرفت و به مادرش باز داد؛ پس جبرئيل عليه السّلام او را گفت: اى كنيز خدا! اين لقمه در دهان گرگ در برابر آن لقمه كه صدقه دادى؛ آيا خرسند شدى؟
📗ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ص 149
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
سراج منیر
بعضی از مردم فکر میکنند که اگر بوی غذایی به دماغ زن حامله برسد حتما باید از آن غذا بخورد وگرنه نوزا
بعضی از مادران تصور میکنند چون نوزاد شیرخوار دارند، روزه گرفتن بر آنها واجب نیست؛ در حالی که نمیدانند اگر شخصی وجود داشته باشد که به نوزادشان شیر دهد یا بتوان شیر خشک به نوزاد داد، روزه گرفتن بر آنها واجب است!
✅ نظر مراجع عظام تقليد:
🌷آیت الله خامنهای:
در صورتی که استفاده از شیر خشک برای تغذیه نوزاد ضرر و مشکلی ندارد، بنا بر احتیاط واجب مادر باید روزه بگیرد.
🌷آیت الله مکارم:
هر گاه استفاده از شیر خشک برای تغذیه فرزند او مشکلی نداشته باشد، باید روزه بگیرد.
🌷آیت الله سیستانی:
زنـى كـه بـچه شير مىدهد و شير او كم است چه مادر بچه يا دايه او باشد، يا بىاجرت شير دهد اگـر روزه بـراى خودش يا بچهاى كه شير مىدهد ضرر دارد، روزه بر او واجب نيست و بايد براى هر روز يـك مـد طعام به فقير بدهد و در هر دو صورت روزههايى را كه نگرفته بايد قضا نمايد ولى بنابر احتياط واجـب ايـن حـكـم اخـتصاص به موردى دارد كه شير دادن بچه منحصر به همين راه باشد و اما اگر راه ديـگـرى بـراى شـير دادن بچه باشد - مثلا اين كه چند زن در شير دادن او شركت كنند - ثبوت اين حكم محل اشكال است.
🥀 آیت الله بهجت:
زنی که بچه شیر می دهد و شیر او کم است، چه مادر بچه باشد یا دایه او، چه با اجرت شیر بدهد یا بی اجرت، اگر روزه برای خودش یا بچه ای که شیر می دهد ضرر دارد، واجب است افطار کند و برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد، و در هر دو صورت روزه هایی را که نگرفته بعد از برطرف شدن عذر، باید قضا نماید، و اگر کسی پیدا شود که بی اجرت بچه را شیر دهد، یا برای شیر دادن بچه، از پدر یا مادر بچه یا از شخص دیگری که اجرت او را بدهد اجرت بگیرد، واجب است که بچه را به او بدهد و روزه بگیرد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✳️ فرازي از خطبه متقين (خطبه همام):
🔷 «مَنْزوراً أكلُه»
♦️(او را مىبينى که) بهرهاش از دنيا اندك است..
⭐️ فوائد كمخورى و مضرات پرخورى
9️⃣1️⃣ كمخورى مايه كممؤونه بودن است كسى كه عادت بر كمخورى دارد غذاى كم و مال محقّرى او را كفايت مىكند به خلاف كسى كه شكمپرستى كرده و خود را بر آن عادت داده است كه هر روز و شب او طلبكار او است. او را به جائى مىكشد كه به مال مردم طمع كند و او را يا به كسب حرام مىكشد كه عقاب دارد، يا به حلال مىكشد كه حساب دارد.
0️⃣2️⃣ كمخورى و گرسنگى باعث مصونيت روان آدمى از نفوذ شيطان است.
رسول گرامى (ص) فرمودند:
«انّ الشيطان يجرى مِنْ آدم مجرى الدّم فى العروق فَضَيّقوا مجاريه بالجُوع»
«شيطان در درون فرزند آدم به جريان مىافتد مثل جريان خون در رگها، پس راههاى او را با گرسنگى ببنديد»!
📘ملاذ الأخيار في فهم تهذيب الأخبار ج 6 ص 512
با گرسنگى مىتوان قسمت عمده از وساوس آن را كنترل كرد، قوه غضبيه و شهويه كه از اركان لشكر او هستند، با كمخوراكى تا حدّى قابل تعديل هستند.
⬅️ اين بيست ثمره بود كه ذكر كرديم و غزالى در احياء العلوم به ده مورد از اينها اشاره كرده است كه مرحوم خوئى در ذيل خطبه 159 در جلد 9 شرح نهج البلاغه آنها را آورده است.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
﷽
✳️ خداوند فقير نيست (4)
📖 لقَدْ سَمِعَ اللَّهُ قَوْلَ الَّذينَ قالُوا إِنَّ اللَّهَ فَقيرٌ وَ نَحْنُ أَغْنِياءُ سَنَكْتُبُ ما قالُوا وَ قَتْلَهُمُ الْأَنْبِياءَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَ نَقُولُ ذُوقُوا عَذابَ الْحَريقِ
سوره آل عمران آيه 181
📖 بهدرستی که خداوند شنید سخن کسانی را که گفتند «همانا خداوند فقیر است و ما اغنیاییم.» بزودی خواهیم نوشت آنچه را گفتند و این را که آنان پیامبران را به ناحق کشتند، و خواهیم گفت عذابِ حریق [= آتشی که میسوزاند و اثر از خود برجای میگذارد] را بچشید.
📌با اینکه ظاهرا گوینده آن سخنان برخی از یهودیان بودهاند و کُشتن پیامبران را هم به همان افراد نسبت داد، مقصود از کُشتنِ بناحق انبیاء چیست؟
👈 الف. مقصود همان کُشتن واقعی آنهاست، و نشان میدهد آنان پروایی در به قتل رساندن پیامبران نداشتهاند چنانکه در قرآن کریم از قول هارون نقل میکند که وقتی حضرت موسی ع او را به خاطر گوسالهپرستی قوم مواخذه کرد گفت: آنان مرا در موضع ضعف قرار دادند و میخواستند مرا بکشند (إِنَّ الْقَوْمَ اسْتَضْعَفُوني وَ كادُوا يَقْتُلُونَني؛ نساء/۱۵۰)؛
و نيز قصد کشتن حضرت عیسی (ع) کردند،
همچنين در روایات از قتل حضرت زکریا و حضرت یحیی به دست آنان سخن گفته شده؛ و یا اینکه در یک روز گاه چندین پیامبر میکشتند (الدر المنثور، ج۱، ص۷۳)
👈 ب. مقصود راضی بودن به قتل آنان است، و میخواهد بیان کند که رضایت به گناه در حد خود آن گناه است. (مجمع البيان، ج۲، ص۸۹۹)
👈 ج. مقصود آن است که در حفظ اسرار آنان در برابر دشمنانشان دقت نمی کردند و با افشای اسرار آنها، زمینه کشته شدن آنان را فراهم میکردند، چنان که از امام صادق (ع) روایت شده است که فرمودند:
اما به خدا سوگند آنان را با شمشیرهایشان نکشتند، ولیکن سرِّ آنان را پخش کردند و علیه آنان افشا نمودند که منجر به کشته شدن آنان شد. (كافي، ج۲، ص۳۷۱)
📌خداوند در قرآن کریم در مورد عذاب جهنم از تعابیر مختلفی مانند عذاب الیم (دردناک)، عذاب مهین (خوار کننده)، و … یاد کرد اما در این آیه از عذاب حریق (آتشی که میسوزاند و اثر از خود برجای میگذارد) تعبیر کرد. چون با توجه به اینکه عذابها باطن عمل خود آنان است، این سخن آنان و نیز آن پیامبرکُشیِ آنان چنان گزنده است که اثری بسیار نامطلوب در جامعه باقی میگذارد و میسوزاند و نابود میکند؛ و این همان عذاب حریق است.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💢 آفرینش درخت برای انسان
امام صادق علیه السلام:
🍃 «... وَ خُلِق لَهُ (للانسان) الشّجرُ فَکُلِّفَ غَرْسَها وَ سَقْیَها وَ القِیامَ عَلَیها...».
🍃 درخت برای انسان آفریده شد پس او مکلف گردید به؛ کاشتن درخت، آب دادن درخت، مواظبت نمودن درخت.
📒 بحار الانوار ج 3 ص 86
🌴 15 اسفند روز درختکاری 🌴
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💢 کاشت درخت به هر قیمتی
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله:
🍃 «إِنْ قَامَتِ السَّاعَةُ وَ فِي يَدِ أَحَدِكُمُ الْفَسِيلَةُ فَإِنِ اسْتَطَاعَ أَنْ لَا تَقُومَ السَّاعَةُ حَتَّى يَغْرِسَهَا فَلْيَغْرِسْهَا».
🍃 اگر در دست يكى از شما قلمه درختى است و قيامت نزديک شد، در صورتى كه می تواند پيش از برپايى قيامت آن را بكارد، بايد اين كار را انجام دهد.
📚 مستدرک الوسائل ج 13 ص 460
🎄 15 اسفند روز درختکاری 🎄
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🌴اهمیت درخت و درختکاری در اسلام
یکی از زیباییهای دین مبین اسلام، کامل بودن آن است. به تعبیر دیگر، در این دین هیچ چیز ارزشمندی نادیده گرفته نشده و از قلم نیفتاده و هر چیز به میزان اهمیت آن مورد امر یا نهی قرار گرفته است.
🌱 یکی از نعمتهای الهی که در قرآن کریم بسیار بر آن تأکید شده است، درخت است. گرچه در نظر نخست، درخت، موضوع قابل توجه و دقت نظری نیست كه یک دین جاویدان در عصر جاهلیت بر اهمیت آن تأکید ورزد، اما دقت فزون تر نشان میدهد که این نعمت الهی، یكی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوه ای از تجلیات آفریدگار عالم است.
درخت از گرانبهاترین آفریده های خداوند دانا برای انسان است و به دلیل نقش حیاتی كه در زندگی تمامی موجودات زنده، به خصوص انسانها دارا می باشد در اسلام مورد توجه خاص قرار گرفته است.
🌿 درخت نماد آبادانی و شاخص سرسبزی و خرمی، و مظهر زندگی، و باعث لطافت هوا و موجب آسایش و رفاه انسان و صفا و پاكی طبیعت می باشد. به همین خاطر یكی از مواهب و نعمتهای خداوند در آخرت، و یكی از ویژگیهای بهشت و رضوان حق تعالی كه در آیات كریمه و روایات شریفه بارها به آن اشاره شده است، درخت می باشد:
🔸 «وَ بَشِّرِ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ كُلَّما رُزِقُوا مِنْها مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقاً قالُوا هذَا الَّذی رُزِقْنا مِنْ قَبْلُ وَ أُتُوا بِهِ مُتَشابِهاً وَ لَهُمْ فیها أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ وَ هُمْ فیها خالِدُونَ»
«به كسانى كه ایمان آورده، و كارهاى شایسته انجام دادهاند، بشارت ده كه باغهایى از بهشت براى آنها است كه نهرها از زیر درختانش جاری است. هر زمان كه میوهاى از آن، به آنان داده شود، مىگویند: این همان است كه قبلا به ما روزى داده شده بود. [ولى اینها چقدر از آنها بهتر و عالی تر است.] و میوههایى كه براى آنها آورده مىشود، همه (از نظر خوبى و زیبایى) یكسان اند. و براى آنان همسرانى پاك و پاكیزه است، و جاودانه در آن خواهند بود.»
امام صادق علیه السلام به مفضل می فرماید:
«... مَعَ مَا فِی النَّبَاتِ مِنَ التَّلَذُّذِ بِحُسْنِ مَنْظَرِهِ وَ نَضَارَتِهِ الَّتِی لَا یعَدُّ لَهَا شَیءٌ مِنْ مَنَاظِرِ الْعَالَمِ وَ مَلَاهِیهِ»
«نگریستن به گلهای رنگارنگ و درختان سرسبز و خرم، چنان لذتی به آدمی می بخشد که هیچ لذتی را با آن برابر نمی توان کرد»
📕بحار الانوار ج 3 ص 129
از امام کاظم علیه السلام نیز نقل شده است که فرمود:
«ثَلَاثٌ یجْلِینَ الْبَصَرَ: النَّظَرُ إِلَى الْخُضْرَةِ وَ النَّظَرُ إِلَى الْمَاءِ الْجَارِی وَ النَّظَرُ إِلَى الْوَجْهِ الْحَسَنِ»
«سه چیز، چشم را جلا می بخشد [و بر روشنایی آن می افزاید]: نگریستن به گیاهان خرم و سرسبز، نگاه به آب جاری، و نظاره کردن صورت زیبا.»
📗روضة الواعظين ج 2 ص 308
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🌴کاشت درخت در بهشت
از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که فرمودند:
«لَيْلَةَ أُسْرِيَ بِي مَرَّ بِي إِبْرَاهِيمُ (ع) فَقَالَ:
«مُرْ أُمَّتَكَ أَنْ يُكْثِرُوا مِنْ غَرْسِ الْجَنَّةِ فَإِنَّ أَرْضَهَا وَاسِعَةٌ وَ تُرْبَتَهَا طَيِّبَةٌ. قُلْتُ: وَ مَا غَرْسُ الْجَنَّةِ؟ قَالَ: لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ»
در شب معراج [حضرت] ابراهیم [علیه السلام] را دیدم که به من گفت:
«به امّت خودت بگو که در بهشت زیاد درخت بکارند زیرا زمین بهشت وسیع و خاکش پاکیزه است. گفتم: «درختکاری در بهشت چگونه است؟» گفت: ذکر «لاحول و لا قوّة الّا بالله».
📘بحار الانوار ج 8 ص 149
همچنین از معصومین علیهم السلام نقل شده است که فرمودند:
«إِنَّ فِي الْجَنَّةِ قِيعَاناً فَإِذَا أَخَذَ الذَّاكِرُ فِي الذِّكْرِ أَخَذَتِ الْمَلَائِكَةُ فِي غَرْسِ الْأَشْجَارِ فَرُبَّمَا وَقَفَ بَعْضُ الْمَلَائِكَةِ فَيُقَالُ لَهُ لِمَ وَقَفْتَ فَيَقُولُ إِنَّ صَاحِبِي قَدْ فَتَرَ يَعْنِي عَنِ الذِّكْرِ»
در بهشت، سرزمينهايى است كه وقتى ذاكر، ذكرش را شروع مىكند، ملائكه شروع به كاشتن درخت مىكنند، گاهى اوقات، ملكى از درختكارى باز مىايستد، به او گفته مىشود: چرا ايستادى؟ مىگويد: رفيق من درنگ كرد، يعنى از "ذكر" درنگ نمود.
📙وسائل الشيعة ج 7 ص 152
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔥 جهنم هم درخت دارد
یکی از عذابهای موجود در جهنم که در آیات و روایات به آن اشاره شده است، وجود «زَقّوم» در جهنم است؛ كلمه «زَقُّوم» سهبار در قرآن کریم آمده است:
💥در سوره «صافات» میفرماید:
«أَ ذلِكَ خَيْرٌ نُزُلًا أَمْ شَجَرَةُ الزَّقُّومِ* إِنَّا جَعَلْناها فِتْنَةً لِلظَّالِمِينَ* إِنَّها شَجَرَةٌ تَخْرُجُ فِي أَصْلِ الْجَحِيمِ* طَلْعُها كَأَنَّهُ رُؤُسُ الشَّياطِين»
«آيا اين مقام بهتر است يا درخت زقوم دوزخ؟ ما آن درخت را فتنه و بلاى جان ستمكاران قرار داديم. آن، درختى است كه از بُن و بنياد جهنم ريشه مىگيرد و رشد و نمو مىكند و بيرون مىآيد، ميوه آن درخت، گويا سرهاى شياطين است».
💥در سوره «دخان» میفرماید:
«إِنَّ شَجَرَةَ الزَّقُّومِ* طَعامُ الْأَثِيمِ* كَالْمُهْلِ يَغْلِي فِي الْبُطُون»
«همانا درخت زقّوم، طعام و غذاى شخص گنهكار و متجاوز است، كه همچون فلز گداخته شده در شكمهای آنان میجوشد».
💥در سوره «واقعه» میفرماید:
«وَ أَصْحابُ الشِّمالِ ما أَصْحابُ الشِّمالِ.... لَآكِلُونَ مِنْ شَجَرٍ مِنْ زَقُّوم»
«و اصحاب شمال و اهل بدبختی، که اى پيغمبر تو نمىدانى چقدر تيرهبخت و تاريكدل هستند....البته از درخت زَقّوم خواهند خورد».
❓چه کسانی از درخت زقوم خواهند خورد؟
➖از روایات برداشت میشود، درخت «زقّوم» در مقابل درخت «طوبى» است و شجره زقّوم، درخت شقاوت و تیرهبختیاست. هر كس به هر مقدار از شك و شرك و پلیدی، از اعمالی همچون خيانت و جنايت و تعدى و ظلم و تكبّر و استكبار بهرهمند باشد، به همان مقدار از شاخههاى اين درخت در دلش رخنه كرده و از ريشههايش به همان مقدار در كانون قلبش ريشه دوانيده است.
➖روایات ميگويند انجام هر گناه کبیره، به معنای آويزان شدن به يكى از شاخههاى درخت زقّوم است؛ در این رابطه پیامبر اكرم (ص) فرمودند:
«...و سوگند به آن كسیكه منرا به حق، مبعوث کرد، هر كس در اين روز (روز اول شعبان) مرتكب گناهی شود، خود را به شاخهاى از شاخههاى آن (درخت رقوم) آويزان کرده است و آن شاخه او را به آتش خواهد رسانيد.
سپس فرمودند:
☄️هر كس در رابطه با نماز واجب، كوتاهى كرده و آنرا ضايع کند، به شاخهاى از شاخههاى زقّوم خود را آويزان كرده و آن شاخه او را به آتش مىرساند.
☄️هر كس شخص ناتوانی به او مراجعه کند و او توانایى کمک را داشته باشد و كسى ديگر هم نبوده باشد كه به او کمک کند و با اين حال، آن شخص را به حال خود رها کند كه در سختى و مشكلات به سر ببرد؛ در اينصورت به شاخهاى از درخت زقّوم خود را آويزان كرده است.
☄️هر كس بين زن و مردی را به هم بزند و يا بين پدر و فرزندی را و يا بین برادرى با برادرش را و يا بین اقوام را، به شاخهاى از شاخههاى آن آويزان شده است.
☄️هر كس بر بدهكارى سخت بگيرد و بداند كه او قادر بر اداء ديون خود نيست، و با این کار موجب زیاد شدن ناراحتى و نگرانى آن بدهكار شود، به شاخهاى از شاخههاى آن آويزان شده است.
☄️هر كس بر يتيمى جفا كند، و به او آزار برساند، و مال او را بخورد، به شاخهاى از شاخههاى آن آويزان شده است.
☄️هر كس آبروى برادر مومن خود را لكهدار كند، و فحش دهد و ناسزا گويد، به شاخهاى از آن آويزان شده است.
☄️هر كس با آوازهاى حرام و موسيقى كه انسان را بر معصيت و گناه بر مىانگيزد مشغول شود، به شاخهاى از آن آويزان شده است.
☄️هر كس که با پدر و مادر خود يا يكى از آنها مخالفت کند، و از مهربانى و احسان درباره آنها دريغ كند، به شاخهاى از آن آويزان شده است....
☄️هر كس هر فعلى از افعال شر را انجام دهد، به شاخهاى از آن آويزان شده است؛ و تمام كسانیكه به شاخههاى درخت زقّوم آويزان شدهاند، آن شاخهها آنها را تا قعر جحيم و دوزخ پایين خواهد برد».
📒بحار الانوار ج 8 ص 166
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
توصیههای معصومين عليهم السلام در مورد درخت و درختکاری
1️⃣ کاشتن درخت دارای محصول
رسول خدا صلی الله علیه وآله می فرماید:
«مَنْ غَرْسَ غَرْساً فَأَثْمَرَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مِنَ الْأَجْرِ قَدْرَ مَا یخْرُجُ مِنَ الثَّمَرَةِ»
«هر كس درختى بنشاند و به ثمر بنشیند، خدا به اندازهاى كه میوه از آن فراهم آید به او پاداش مىدهد.»
📔مستدرك الوسائل ج 13 ص460
2️⃣ آب دادن به درخت
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«خُلِقَ لَهُ الشَّجَرُ فَكُلِّفَ غَرْسَهَا وَ سَقْیهَا وَ الْقِیامَ عَلَیهَا»
«درخت براى او (انسان) آفریده شده است، و او مكلّف است كه آن را در زمین بنشاند و آب دهد و به آن رسیدگى كند.»
📕 توحید المفضل ص 86
3️⃣ حفظ و نگهداری از درختان
امیرالمؤمنین علیه السلام در وصیتی که نسبت به اموال شخصی خود دارد، می فرماید:
«هَذَا مَا أَمَرَ بِهِ عَبْدُ اللَّهِ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ فِی مَالِهِ ابْتِغَاءَ وَجْهِ اللَّهِ لِیولِجَهُ بِهِ الْجَنَّةَ وَ یعْطِیهُ بِهِ الْأَمَنَة... وَ یشْتَرِطُ عَلَى الَّذِی یجْعَلُهُ إِلَیهِ أَنْ یتْرُكَ الْمَالَ عَلَى أُصُولِهِ وَ ینْفِقَ مِنْ ثَمَرِهِ حَیثُ أُمِرَ بِهِ... وَ أَلَّا یبِیعَ مِنْ أَوْلَادِ نَخِیلِ هَذِهِ الْقُرَى وَدِیةً حَتَّى تُشْكِلَ أَرْضُهَا غِرَاسا»
«این دستورى است كه بنده خدا على بن ابى طالب، امیر مؤمنان نسبت به اموال شخصى خود، براى خشنودى خدا داده است، تا خداوند به واسطه آن او را وارد بهشت کرده، و آسودهاش گرداند... . و با كسى كه این اموال در دست او است شرط مىكنم كه اصل مال را حفظ كرده، تنها از میوه و درآمدش بخورند و انفاق كنند،... و هرگز نهالهاى درخت خرما را نفروشند، تا همه این سرزمین [یكپارچه] زیر درختان خرما قرار گیرد كه راه یافتن در آن دشوار باشد.»
📗نهج البلاغه نامه 24
4️⃣ درختکاری، صدقه جاریه
رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید:
«مَا مِنْ مُسْلِمٍ یغْرِسُ غَرْساً أَوْ یزْرَعُ زَرْعاً فَیأْكُلُ مِنْهُ إِنْسَانٌ أَوْ طَیرٌ أَوْ بَهِیمَةٌ إِلَّا كَانَتْ لَهُ بِهِ صَدَقَةً»
«هیچ مسلمانى نیست كه درختى را در زمین بنشاند یا زراعتى را كشت كند، و انسان یا پرنده یا چرندهاى از آن بخورد، مگر اینكه براى او صدقهاى محسوب شود.»
📘مستدرك الوسائل ج 13 ص 460
5️⃣ منفعت اخروی درختکاری
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«سِتَّةٌ تَلْحَقُ الْمُؤْمِنَ بَعْدَ وَفَاتِهِ وَلَدٌ یسْتَغْفِرُ لَهُ وَ مُصْحَفٌ یخَلِّفُهُ وَ غَرْسٌ یغْرِسُهُ وَ قَلِیبٌ یحْفِرُهُ وَ صَدَقَةٌ یجْرِیهَا وَ سُنَّةٌ یؤْخَذُ بِهَا مِنْ بَعْدِهِ»
«شش چیز بعد از وفات مؤمن به او ملحق شده [و به او فایده می دهد]: فرزندى كه برایش طلب آمرزش كند، قرآنی كه او از خود به یادگار گذاشته [و پس از مرگش خوانده مىشود]، درختى كه كاشته، چاه آبى كه حفر نموده [و وقف كرده]، صدقه جاریهاى كه از خود به جا گذارده است، روش نیكویى كه پس از مرگش مردم به آن عمل می كنند.»
📕كافی ج 7 ص 57
6️⃣ تأثیر نیت در کاشت درخت
امام باقر علیه السلام می فرماید:
«لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وآله فِی الْخَمْرِ عَشَرَةً: غَارِسَهَا وَ حَارِسَهَا وَ عَاصِرَهَا وَ شَارِبَهَا وَ سَاقِیهَا وَ حَامِلَهَا وَ الْمَحْمُولَةَ إِلَیهِ وَ بَائِعَهَا وَ مُشْتَرِیهَا وَ آكِلَ ثَمَنِهَا»
رسول خدا صلی الله علیه و آله در مورد شراب، ده نفر را لعنت نموده است: كسى كه درخت آن را غرس كند، و كسى كه از درخت آن نگهدارى نماید، و كسى كه انگور را برای گرفتن آب آن بفشرد، و كسى كه آن را بنوشد، و كسى كه ساقى آن شود، و كسى كه آن را حمل كند، و كسى كه [شراب] براى او حمل شود، و كسى كه آن را بفروشد، و كسى كه آن را بخرد، و كسى كه بهاى آن را بگیرد.»
📒روضةالواعظین ج 2 ص 464
7️⃣ قطع درختان ممنوع
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«لَا تَقْطَعُوا الثِّمَارَ فَیبْعَثَ اللَّهُ عَلَیكُمُ الْعَذَابَ صَبّاً»
«درختان مثمر [که قابلیت میوه دادن دارند] را قطع نکنید؛ چرا که خداوند عذاب را بر شما فرو خواهد فرستاد.»
📓كافی ج 5 ص 264
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓سوال:
آيا صحيح است که درخت سدره المنتهی که در سوره نجم آیه 14 آمده اشاره به درختان سدری است که در کنار غار حرا در کوه جبل النور می باشد و مربوط به زمانی است که جبرئیل (ع) نازل می شد و پیامبر (ص) او را در کنار درخت سدری که در آنجا بود مشاهده می کرد.
✅ پاسخ:
برای پاسخ به این شبهه به دو نکته اشاره می کنیم:
🔷 اولین نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که سدره المنتهی که در آیه 14 سوره نجم آمده، با توجه به عبارات قبل و بعد آن، مربوط به مواردی است که پیامبر اسلام (ص) در شب معراج دیدند.
🔷 اما نکته دوم: سدره (بر وزن حرفه) مطابق آنچه غالبا مفسران علماى لغت گفته اند؛ درختى است پر برگ و پر سایه و تعبیر به " سِدْرَةِ الْمُنْتَهى" اشاره به درخت پر برگ و پر سایه اى است که در اوج آسمان ها در منتهی الیه عروج فرشتگان و ارواح شهدا و علوم انبیا، و اعمال انسان ها قرار گرفته، جایى که ملائکه پروردگار از آن فراتر نمى روند، و جبرئیل نیز در سفر معراج به هنگامى که به آن رسید متوقف شد.
🔸در باره سدرة المنتهى هر چند در قرآن مجید توضیحى نیامده، ولى در اخبار و روایات اسلامى توصیف هاى گوناگونى پیرامون آن آمده و همه بیانگر این واقعیت است که انتخاب این تعبیر به عنوان یک نوع تشبیه و به جهت تنگى و کوتاهى لغات ما از بیان این گونه واقعیات بزرگ است.
🔺در حدیثى از پیامبر اسلام (ص) نقل شده است:
«رَأَيْتُ عَلَى كُلِّ وَرَقَةٍ مِنْ أَوْرَاقِهَا مَلَكاً قَائِماً يُسَبِّحُ اللَّهَ تَعَالَى»
«من بر هر یک از برگ هاى آن فرشته اى دیدم که ایستاده بود و تسبیح خداوند را مى کرد.»
📗تفسیر صافی ج 5 ص 90
🔺در حدیث دیگرى از امام صادق (ع) نقل شده است که رسول خدا (ص) فرمود:
«انْتَهَيْتُ إِلَى سِدْرَةِ الْمُنْتَهَى فَإِذَا الْوَرَقَةُ مِنْهَا تَظَلُّ بِهِ أُمَّةٌّ مِنَ الْأُمَم»
«من به سدرة المنتهى رسیدم و دیدم در سایه هر برگى از آن امتى قرار گرفته اند!»
📘تفسیر قمی ج 2 ص 11
👆این تعبیرات نشان مى دهد که هرگز منظور درختى شبیه آنچه در زمین مى بینیم نبوده، بلکه اشاره به سایبان عظیمى است در جوار قرب رحمت حق که فرشتگان بر برگ هاى آن تسبیح مى کنند و امت هایى از نیکان و پاکان در سایه آن قرار دارند.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❎ آبیاری غیر قانونی درخت و استفاده از میوه و سایه آن
❓سوال:
شخصی برای آبیاری درختان خود به صورت غیر قانونی از آب لوله بدون کنتور استفاده می کند، آیا استفاده از سایه یا میوه این درخت برای کسانی که از این وضعیت اطلاع دارند، حرام است؟
✅ پاسخ:
🌷آیت الله خامنهای:
حرام نیست ولى شخص مصرف کننده مرتکب معصيت شده و به علاوه ضامن آب مىباشد.
🌷آیت الله مکارم:
استفاده از میوه و سایه آن درخت همچنین سایر استفاده ها، اشکالی ندارد ولی شخص مزبور در مقابل قیمت آب مسوول است.
🌷آیت الله سیستانی:
اشکال ندارد، قیمت آب بها را ضامن است.
🌷آیت الله شبیری زنجانی:
هرچند که این کار حرام است و باید قیمت آب استفاده شده را بپردازد ولی استفاده از درختان و میوه ها برای خود و دیگران به خودی خود اشکالی ندارد.
البته اگر قبول نکردن میوه ها باعث نهی از منکر وی شود و یا استفاده از آن برای کسی تایید گناه باشد از این جهت جایز نخواهد بود.
🥀 آیت الله فاضل:
کسی که از راه خلاف قانون و بدون استفاده از کنتور و مستقیما از لوله، آب می گیرد و درخت های باغ را آبیاری می کند، مرتکب حرام و گناه می شود و به مقداری که آب مصرف می کند ضامن شرکت آب می باشد و باید قیمت آب را به شرکت آب بدهد، لیکن خوردن میوه ای درخت و نشستن در سایه درخت ها اشکال ندارد و حلال است و اگر از میوه درخت برای دیگران بفرستد خوردن آن برای دیگران نیز اشکال ندارد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🍎 خوردن میوه درخت خارج از باغ
⁉️ سؤال:
قسمتی از درخت که از باغ خارج شده است، خوردن میوه آن برای عموم چه حکمی دارد؟
✍️ پاسخ:
🔺 اگر فردى در مسير راه به درخت ميوه برخورد كند، مىتواند از ميوههاى آن استفاده كند، مشروط به اين كه:
🔸اولاً به قصد استفاده از ميوه به آن مسير نرفته باشد؛
🔹ثانياً به درخت آسيب نرساند و شاخههاى آن را نشكند؛
🔸ثالثاً همانجا ميوه را خورده و با خود همراه نبرد؛
🔹رابعاً بنابر احتیاط، علم به عدم رضایت مالک نداشته باشد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔮راههاى مقابله با دشمنان (2)
🔵 صبر و تقوى
📖 إِن تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِن تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا وَ إِنْ تَصْبرُوا وَ تَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً (آل عمران/120)
📖 اگر به شما نيكى رسد ناراحت مىشوند و اگر بدى به شما رسد خوشحال مىشوند، اگر صبر كنيد و تقوا پيشه كنيد نقشههاى آنان شما را ضرر نمىرساند.
📍در سخنان ائمه معصومين (ع) صبر و شكيبايى بهترين زينت ايمان (ميزان الحكمة ج 5 ص 256)، بهترين مركب (بحار الانوار ج 82 ص 139)، زينت بلا (بحار الانوار ج 77 ص 420)، كمك براى هر كار (ميزان الحكمة ج 5 ص 257)، نيمى از ايمان بلكه رأس ايمان (بحار الانوار ج 82 ص 137؛ كافى ج 2 ص 89) و عين شجاعت (بحار الانوار ج 69 ص 49) شمرده شده است.
⚜️ تقوا يك نيروى درونى است كه انسان را به انجام واجبات ملزم و به ترك محرمات سوق مىدهد. قرآن آثار فراوانى براى تقوى ذكر كرده است:
بهترين توشه براى آخرت، (بقره/197)، امنيت روانى در آخرت و دنيا، فرود آمدن بركات آسمانها بر زمين، رسيدن به سرانجام نيكو، بصيرت و بينايى (اعراف/25 و 96 و 128 و 201)، به دست آوردن نيروى تشخيص حق و باطل (انفال/29) و رسيدن به نعمتهاى آخرت (رعد/25) از جمله آثارى است كه قرآن كريم براى تقوا برشمرده است.
🔗 و همچنين داشتن تقوى موجب:
همراهى الهى با او (نحل/81 و 128)، رستگارى بزرگ (نور/52)، رها شدن از هر گونه بدى (زمر/61)، دارا شدن مشعل راه در تاريكىها (حديد/28)، دارا شدن راه نجات و رسيدن روزى از جاى بى گمان و انجام كارها به آسانى، پوشيده شدن گناهان (طلاق/2 تا 5) و آسان شدن امور دنيا و آخرت (ليل/5) مىشود.
در اين آيه اين دو (صبر و تقوا) در كنار هم دفع كننده حيلههاى كافران محسوب گرديده است به گونهاى كه اگر صبر و تقوى در جامعه اسلامى رواج پيدا كند حيلههاى دشمنان ضررى بر مسلمانان وارد نخواهد نمود.
در واقع انسان پرهيزكار و شكيبا بر قدرت لايزال الهى تكيه دارد و بركات تقوى و صبر او را آبديده كرده و از امدادهاى الهى برخوردار خواهد نمود. و كافران و مشركان نخواهند توانست بر او و بر جامعه الهى آسيبى وارد نمايند.
💦 پيامها
1- دشمنان ما با خوشى ما ناراحت و با ناراحتى ما خوشحال مىشوند.
2- صبر يكى از ستونهاى ايمان است و آثار فراوانى براى فرد صابر در بر دارد.
3- تقوا نيز بركات زيادى براى فرد پرهيزكار دارد.
4- هرگاه دو فضيلت تقوا و صبر در شخصى جمع گردد، وى در مقابل دشمنان، رويينتن خواهد شد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🗞 یک حدیث ، یک داستان
✳️ مردى از امام حسن عليه السلام خواست كه دوست و همنشين وى باشد، حضرت سه شرط را برايش مطرح نمودند و فرمودند:
إيّاكَ أَنْ تَمْدَحَنى فَأَنا أَعْلَمُ بِنَفْسى مِنْكَ
أَوْ تُكَذِّبَنى فَإنَّـهُ لا رَأْىَ لِمَكْذُوبٍ
أَوْ تَغْتابَ عِنْدِى أَحَدا
اوّل آن كه از من ستايش و تعريف نكنى؛ زيرا من نسبت به خودم از تو آگاه ترم.
دوم آن که مرا دروغگو ندانى؛ زيرا دروغگو رأى و عقيده درستى ندارد.
سوم آن که مبادا در برابر من از كسى غيبت كنى.
📗تحف العقول ص 236
📜شيخ بهائي رحمه الله علیه مي فرمايد:
روزي در مجلس بزرگي ذكر من شده بود . شنيدم يكي از حاضرين كه ادعاي دوستي با من مي كرد ولي در اين ادعا دروغ مي گفت ؛ شروع به غيبت نموده و نسبت ناروايي بمن داده بود و اين آيه را در نظر نداشت كه خداوند مي فرمايد :
وَ لَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهٌُ
ﻭ ﺍﺯ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻏﻴﺒﺖ ﻧﻨﻤﺎﻳﻴﺪ ، ﺁﻳﺎ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﮔﻮﺷﺖ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﻣﺮﺩﻩ ﺍﺵ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺭﺩ ؟ ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ [ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ]ﻧﻔﺮﺕ ﺩﺍﺭﻳﺪ .
آنگاه كه فهميد اطلاع از غيبت او پيدا كرده ام ، نامه بلند بالايي برايم نوشت و اظهار پشيماني و درخواست رضايت در آن نامه كرد . در جوابش نوشتم :
خدا ترا پاداش دهد بواسطه هديه اي كه براي من فرستادي ؟ چون هديه تو باعث سنگيني كفه حسناتم در قيامت مي شود !
از حضرت رسول صلي الله عليه و آله روايت شده كه فرمود : در روز قيامت بنده اي را در مقام حساب مي آورند ، كارهاي نيكش در يك كفه و كارهاي زشتش را در كفه ديگر مي گذارند ، كفه گناه سنگين تر مي شود . در اين هنگام ورقه اي بر روي حسنات قرار مي گيرد ، كارهاي نيكش بواسطه آن عمل زيادتر از گناهانش مي شود .
عرض مي كند : پروردگارا آنچه عمل خوب داشتم در كفه حسنات وجود داشت ، اما اين ورقه چه بود ؟ من كه چنين عملي نداشتم ؟ خطاب مي رسد : اين در مقابل سخني است كه درباره تو گفته اند و از آن نسب پاك بودي .
اين حديث مرا واميدارد كه سپاسگذار تو باشم بواسطه چيزي كه بمن رسانيده اي ، با اينكه اگر روبروي من ، اينكار يا بدتر از اين را انجام مي دادي با تو مقابله بمثل نمي كردم و جز عفو و گذشت و دوستي و وفا از من نمي ديدي ؛ اين باقي مانده عمر ، گرامي تر آن است كه صرف در مكافات اشخاص شود ، بايد به فكر آنچه از دست رفته بود و تدراك گذشته را نمود.
📚پند تاریخ ج 1 ص 95
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃