📥انتخاب صحیح ، ذخیره ای برای قیامت
📌رفتار و اعمال انسان در حوزه اجتماعی تنها محدود به خودِ وی نیست، از این رو در روایات ما تأکید شده است که برخی اوقات امکان دارد، از فعل یک شخص، ده ها بلکه قرن ها گذشته باشد، ولی آثار و نتایج آن فعل برای چنین شخصی نوشته شود.
📌انتخابات ریاست جمهوری نیز از این قاعده مستثنا نیست، از این رو اگر شخصی در انتخابات شرکت نکند و یا اگر شرکت کرد بر طبق معیارهای اصلح رأی ندهد، در روز قیامت مورد بازخواست قرار می گیرد، ولی اگر حضوری آگاهانه داشته باشد روز قیامت از ثواب حضور خویش بهره مند می شود.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 نفاق و منافقین از منظر قرآن (8)
♻️ ویژگیها و صفات منافقین
♻️ گفته شد اولین و مهمترین صفت منافقان دروغگویی است که در ابعاد مختلف بروز و ظهور دارد، و به سه نمونه تاریخی آن اشاره شد و الان به چهارمين و پنجمين مورد اشاره میشود:
4️⃣ وعدههای دروغ
از دیگر ویژگیهای منافقان که از صفت دروغگویی آنان منشعب است، وعده دروغین آنان است که حتی به دوستان و همپیمانان خودشان نیز میدهند. چنان که در قضیه یهودیان «بنی نضیر» به آنان چنین وعدههایی دادند (حشر/11):
🔺چهار نفر از سران نفاق با رؤسای بنی نضیر تماس گرفته و به آنان گفتند که خانههای خود را ترک نکنید، ما تا آخر با شما هستیم و در کنار شما میجنگیم و اگر هم به زور از مدینه بیرون بروند با آنان خواهند رفت. بنی نضیر هم فریب وعدههای توخالی و دروغین منافقان را خوردند و هرچه صبر کردند خبری نشد تا آن که ترس و وحشت زندگی آنان را فرا گرفت و نمیدانستند چه کنند.
📔 سيره ابن هشام ج 3 ص 201
5️⃣ سوگند دروغ بر ایمان به خدا
منافقان برای رسیدن به اهداف خود میبایست نظر پیامبر (ص) و اکثریت جامعه «مؤمنان» را جلب میکردند، چون با ظاهر مسلمانی بهتر میتوانستند مانع پیشرفت اسلام شوند. به همین منظور پیوسته بر ایمانشان به خدا و تعلق خود به گروه مؤمنان سوگند دروغ میخوردند، چنان که آیه 56 سوره توبه به همین موضوع اشاره دارد:
«وَیَحْلِفُونَ بِالله إِنّهُمْ لَمِنکُمْ وَمَا هُمْ مِنکُمْ وَلکِنّهُمْ قَوْمٌ یَفْرَقُونَ»
و به خدا سوگند میخورند که آنها از شما هستند در حالی که از شما نیستند ولی آنها گروهی هستند که میترسند (و به خاطر همین وحشت دروغ میگویند).
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🍂 امیرالمؤمنین عليه السلام در قرآن (91)
📖 إِنَّ الَّذينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْنى أُولئِكَ عَنْها مُبْعَدُونَ
(انبياء/101)
📖 كسانىكه [صالح بودند و] از قبل، وعده نيك از سوى ما به آنها داده شده از آن (جهنم) دور نگاهداشته مىشوند
📍عَنْ رَسُولِ الله (ص) : یَا عَلِیُّ، أَنْتَ وَ شِیعَتُکَ عَلَی الْحَوْضِ تَسْقُونَ مَنْ أَحْبَبْتُمْ وَ تَمْنَعُونَ مَنْ کَرِهْتُمْ وَ أَنْتُمُ الْآمِنُونَ یَوْمَ الْفَزَعِ الْأَکْبَرِ فِی ظِلِّ الْعَرْشِ یَفْزَعُ النَّاسُ وَ لَا تَفْزَعُونَ وَ یَحْزَنُ النَّاسُ وَ لَا تَحْزَنُونَ فِیکُمْ نَزَلَتْ هَذِهِ الْآیَهًُْ «إِنَّ الَّذِینَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْنی أُولئِکَ عَنْها مُبْعَدُونَ فِیکُمْ نَزَلَتْ لا یَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَکْبَرُ وَ تَتَلَقَّاهُمُ الملائکةُ هذا یَوْمُکُمُ الَّذِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ».
پیامبر اکرم (ص) فرمود: يا علی! تو و شیعیانت بر روی حوض قرار میگیرید و هرکه را که بخواهید مینوشانید و هرکه را ناپسند بدارید، محروم میکنید و شما در روز ترس و اضطراب بزرگ، در زیر سایه عرش، ایمن خواهید بود و مردم مضطرب و اندوهگین میشوند و شما دچار هیچ اضطراب و اندوهی نمیشوید. این آیه در مورد شما نازل شده است: «إِنَّ الَّذِینَ سَبَقَتْ لَهُم مِّنَّا الْحُسْنَی أُوْلَئِکَ عَنْهَا مُبْعَدُونَ، لَا یَسْمَعُونَ حَسِیسَهَا وَ هُمْ فِی مَا اشْتَهَتْ أَنفُسُهُمْ خَالِدُونَ، لَا یَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَکْبَرُ وَ تَتَلَقَّاهُمُ المَلَائِکَةُ هَذَا یَوْمُکُمُ الَّذِی کُنتُمْ تُوعَدُونَ»
يا علی! تو و شیعیانت در موقف مورد درخواست قرار میگیرید [و همه برای شفاعت بهدنبال شما هستند] و در بهشت از نعمت برخوردار میگردید ...
📙بحار ا لأنوار ج ۸ ص ۲۸
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓به طور کلى حکم طهارت و نجاست انواع الکل ها چیست؟
✅ پاسخ:
🌷آیات عظام امام، صافى، فاضل و نورى:
هر کدام از این الکل ها، اگر اصلشان مایع مست کننده باشد، نجس است.
🌷آیات عظام تبریزى و خامنه اى:
هر کدام از این الکل ها، اگر اصلشان مایع مست کننده باشد، بنابر احتیاط واجب نجس است.
🌷آیات عظام سیستانى و وحید:
تمامى انواع الکل ها پاک است. البته اگر اصل آن مایع مست کننده باشد، بنابر احتیاط مستحب نجس است.
🌷آیت اللّه مکارم:
هر الکلى که به صورت فعلى آن قابل نوشیدن نباشد و باید آن را رقیق کرد، نجس نیست ؛ ولى اگر به صورت کنونى آن قابل نوشیدن باشد، بنابر احتیاط واجب نجس است.
🥀 آيت الله بهجت:
الكل مطلقا مورد احتياط در نجاست است، مگر به گونه اى به دست بيايد كه از ابتدا مسموم كننده باشد نه مست كننده.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 ملاک تشخیص موسیقی حلال
🌷به نظر آیات عظام خامنهای، مکارم شیرازی و سیستانی:
◀️ اول: موسیقی که مطرب نباشد.
◀️دوم: مناسب مجالس لهو و لعب نباشد.
◀️سوم: شامل مضامین زشت و زننده است که باعث گرایش انسان به سوی فساد و فحشا می شود .
⛔️ گوش دادن به موسیقی هایی که یکی از این سه مشخصه را داشته باشد حرام است هر چند در شنونده تاثیر خاصی نداشته باشد
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🗞 یک حدیث ، یک داستان
✳️ امام صادق عليه السّلام فرمود:
أيُّما رَجُلٍ مِنْ شِيعَتِنا أتي رَجُلاً مِنْ إخْوانِهِ فَاسْتَعانَ بِهِ فِي حاجَتِهِ فَلَمْ يَعِنْهُ وَ هُوَ يَقْدِرُ إلّا ابْتَلاهُ اللهُ بِأنْ يَقْضِيَ حَوائِجَ عِدَّةٍ مِنْ أعْدائِنا يُعَذِّبُهُ اللَّهُ عَلَيْهَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
هر کس از شيعيان ما در برابر يکي از برادران خود، اظهار حاجت کند و او در حالي که مي تواند به دست گيري او بپردازد، کوتاهي نمايد خداوند او را مبتلا مي کند به بر آوردن حاجت دشمنان ما، که خداوند به خاطر اين کار او را در روز قيامت عذاب خواهد کرد.
📓کافي ج 2 ص 366
📜علي بن يقطين در عين حال که وزير مقتدر هارون الرشيد بود، از شيعيان مخلص امام موسي بن جعفر (ع) به شمار مي رفت. با اينکه امام همکاري با ستمگران را جايز نمي دانست، اما اشتغال بعضي افراد مورد اطمينان را در دستگاه ظالمان ضروري مي دانست. يکي از آنها علي بن يقطين بود، وي بارها از امام کاظم (ع) اجازه خواست که از دستگاه خلافت بیرون آید ولی امام می فرمود:
اين کار را نکن ! ما به شما علاقه داريم، اشتغال تو در دربار خليفه مايه عزت برادران ديني تو (شيعه ) است. اميد است خداوند ناراحتي ها را به وسيله تو برطرف کند و آتش کينه دشمنان را خاموش سازد.
اي علي بن يقطين ! کفاره خدمت در دربار ظالم ، نيکي به برادران ديني است.
سپس به وي فرمود:
🔺تو يک چيز را براي من ضمانت کن ! من در مقابل سه چيز را ضمانت مي کنم.
▫️اما آنچه تو بايد ضمانت کني اين است که هر وقت يکي از دوستان ما به تو مراجعه کرد، هر حاجتي داشت برطرف کني و براي او احترام و عزت قايل شوي.
▪️و اما آنچه من بايد ضامن شوم عبارتند از:
1. هيچوقت زنداني نشوي.
2. هرگز با شمشير دشمن کشته نشوي.
3. هيچ وقت فقر و تنگدستي نبيني.
اي علي ! هر کس مؤمني را شاد کند، مرحله اول خدا، مرحله دوم پيغمبر (ص) و در مرحله سوم همه ما را خوشحال نموده است.
📒 بحار الانوار ج 48 ص 136
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
بعضی از مردم فکر میکنند که اگر بچهای از همسر صیغهای به دنیا آمده باشد، از پدرش ارث نمیبرد!
در حالی که این درست نیست، و فرزندی که مادرش عقد موقت بوده، هیچ فرقی با بچههای دیگر ندارد.
👈 در عقد موقت فقط زن و شوهر از هم ارث نمیبرند، بقیه ارثها همچنان به قوت خودش باقی است.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
با عرض تبريک ايام عيد سعيد غدير و ولادت امام موسی بن جعفر عليهما السلام
همراهان گرامی لطف کنند به نيت شفای پسر 15 ساله ای که از جمعه گذشته به علت تصادف به کما رفته است يک حمد قرائت نمايند
ان شاء الله که به برکت دعای شما عزيزان، خداوند عيدی والدين اين عزيز را شفای او قرار دهد.
اجرکم عند الله
✨﷽ ✨
✳️ سفارش به ايتام (12)
📖 و إِنْ خِفْتُمْ أَلّا تُقْسِطُوا فِي الْيَتامی فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنی وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً أَوْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ ذلِكَ أَدْنی أَلاَّ تَعُولُوا
سوره نساء آيه 3
📖 و اگر ترسیدید که در مورد یتیمان [= ازدواج با دختران یتیم] به قسط رفتار نکنید، پس به نکاح درآورید آنچه مورد پسندتان است از زنان، دوتایی، ویا سهتایی، و یا چهارتایی؛ ولی اگر ترسیدید که به عدالت رفتار نکنید، پس [اکتفا کنید به] یکی، یا آنچه تحت ملکیت شماست [= کنیزان]؛ این امر نزدیکتر است که ستم و کجروی نکنید.
📌شبهات تعدد زوجات
❌ شبهه دوم: غیرت زنان
چرا اسلام برای احساسات مرد به نام غیرت احترام قائل است، اما همان احساسات در زن را حسادت مینامد؟ مثلا از امام باقر ع روایت شده است:
آنچه در زنان به اسم غیرت معروف شده، حسد است، و حسد مبنای کفرورزی است. همانا زنان این گونهاند که وقتی [در مقابل شوهرانشان] غیرتی شوند، عصبانی میشوند و این عصبانیت آنان را به کفر ورزیدن میکشاند؛ مگر آن زنانی که واقعا مسلمان [= تسلیم خداوند] هستند.
📗كافی ج ۵ ص ۵۰۵
✅ پاسخ:
حسادت و غیرت، هر دو از این جهت که مشتمل بر نوعی انحصارطلبی هستند، مشترکند؛ اما تفاوت در آن است که در غیرت، این انحصارطلبی مبتنی بر اقتضائات فطرت بوده، و لذا موجه است؛ اما در حسادت، مبتنی بر خودخواهی صرف است و لذا ناموجه است.
🔺اما تطبیق آن بر مرد و زن:
علت موجه بودن غیرت (انحصارطلبی) در مردان آن است که شکلگیری خانواده در گرو معلوم بودن نسبت پدر-فرزندی است؛ و اگر زن با مردان دیگران مراوده داشته باشد، این نسبت حاصل نمیشود. اما چنین وضعیتی برای زن وجود ندارد. و از این رو، اگر عدالت متعارف (نه عدالت آرمانی در مودت و محبت که در وسع هیچ کس نیست، و آیه ربطی بدان ندارد (كافی، ج۵، ص۳۶۲-۳۶۳) توسط مرد رعایت شود، آنچه از این پس وجود دارد، مصداق حسادت است، نه غیرت.
👆برای این که مفهوم حسادت بهتر معلوم شود از کودکان مثالی میزنيم. غالبا وقتی فرزند دوم به دنیا میآید، فرزند اول نسبت به محبتی که والدین در حق فرزند دوم ابراز میدارند حساس میشود. در اینجا وظیفه والدین آن است که عدالت را رعایت کنند و ورود بچه دوم مانع توجه آنها به بچه اول نشود؛ و اگر رعایت نکردند، اعتراضات فرزند اول بجاست.
اما گاه علیرغم رعایت والدین، فرزند دوم اصرار دارد که هیچ توجهی به فرزند اول نشود، و اینجاست که همه اذعان دارند «حسادت» رخ داده است.
👈 در خصوص زوجین، اگر مرد با آمدن زن دوم، به زن اول بیتوجهی کند واقعا محکوم است، اما اگر همچنان به هر دو توجه لازم را مبذول دارد ولی زن اول باز بر طرد زن دوم اصرار ورزد، این انحصارطلبی توجیهی جز حسادت ندارد.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 امام كاظم (ع) فرمود:
اَلْمَغْبُونُ مَن غَبَنَ مِنْ عُمْرِهِ ساعَةً.
زيـانـكار، كسى است كـه ساعتى از عمر خويش را باخته است.
📘 نزهة الناظر و تنبيه الخاطر ص ۱۲۳
🌷ولادت با سعادت باب الحوائج حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام مبارک باد🌷
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🟠 مختصری از زندگی امام کاظم عليه السلام
🔶 حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام (۱۲۸ـ۱۸۳ ه.ق) ملقب و مشهور به «امام کاظم»، امام هفتم شیعیان است که پس از شهادت پدرش امام جعفر صادق علیه السلام به امامت رسید و از سال ۱۴۸ تا ۱۸۳ قمری به مدت ۳۵ سال رهبری شیعه را بر عهده گرفت.
🔶 پدر بزرگوار ایشان، امام صادق علیه السلام و مادر آن حضرت، حمیده خاتون علیها السلام معروف به حمیده بربریه یا حمیده مصفاة (پاک) است.
🔶 کنیه آن جناب ابو الحسن اول و ابو ابراهیم و ابو على است. و القاب ايشان عبارتند از: کاظم، عبد صالح، نفس زکیه، زین المجتهدین، وفىّ، صابر، امین و زاهر شد.
«کاظم» به واسطه کظم غیظ و چشم پوشى که از ستمگران می کرد.
و لقب «زاهر» را از آن جهت یافت که اخلاق پسندیده و بخشش فراوانش درخشید.
🔶 حضرت ابوالحسن موسى (علیه السلام) سى و هفت فرزند پسر و دختر داشت که عبارتند از:
۱- امام على بن موسى الرضا (علیه السلام) ۲- ابراهیم ۳- عباس ۴- قاسم ۵- اسماعیل ۶- جعفر ۷- هرون ۸- حسن ۹- احمد ۱۰- محمد ۱۱- حمزه ۱۲- عبداللَّه ۱۳- اسحق ۱۴- عبیداللَّه ۱۵- زید ۱۶- حسن ۱۷- فضل ۱۸- حسین ۱۹- سلیمان ۲۰- فاطمه کبرى ۲۱- فاطمه صغرى ۲۲- رقیه ۲۳- حکیمه ۲۴- ام ابیها ۲۵- رقیه صغرى ۲۶- ام جعفر ۲۷- لبابه ۲۸- زینب ۲۹- خدیجه ۳۰- علیه ۳۱- آمنه ۳۲- حسنه ۳۳- بریهه ۳۴- عایشه ۳۵- ام سلمه ۳۶- میمونه ۳۷- ام کلثوم.
🔸 در میان تمام فرزندان حضرت ابو الحسن (علیه السلام) فرزند بزرگوارش حضرت على بن موسى الرضا (علیه السلام) از همه بزرگوارتر و عالیقدرتر و داناتر و فاضلتر بوده است. احمد بن موسى (شاهچراغ) نیز مردى کریم و بزرگوار و پرهیزکار بود و حضرت موسى بن جعفر این فرزند بزرگوار را دوست می داشت و بر سایر فرزندان مقدم می داشت و بستان یسیر خود را به او بخشیده بود.
همچنین در میان دختران امام، حضرت معصومه علیها السلام، از با فضیلت ترین بانوان خاندان اهل بیت علیهم السلام به شمار می رود.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
📣 ویژهنامه ولادت امام موسی کاظم علیه السلام
💠 معرفی اجمالی:
🌺 ابوالحسن موسی بن جعفر(ع) (۱۲۸-۱۸۳ق)، ملقب به کاظم، امام هفتم از ائمه اثنیعشر(ع) و ۳۵ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت.
🌺 دوران امامت ایشان مصادف با چند تن از خلفای عباسی بود که توسط خلفا از مدینه به عراق آورده شد و چندین سال در زندانهای آنها زندانی بود.
🌺 دوران حیات آن حضرت همزمان با ظهور فرقههایی چون اسماعیلیه، فطحیه و ناووسیه و معارضه آنان با امام کاظم(ع) در مسئله امامت بود.
📥▫️ wikifeqh.ir/امام_موسی_کاظم_علیهالسلام
📝 مقالات:
📥▫️ wikifeqh.ir/امامت_امام_کاظم
📥▫️ wikifeqh.ir/شخصیت_امام_کاظم
📥▫️ wikifeqh.ir/آستان_مقدس_کاظمین
📥▫️ wikifeqh.ir/حالات_امام_کاظم_در_نماز
📥▫️ wikifeqh.ir/عرضه_حدیث_بر_امام_کاظم
📥▫️ wikifeqh.ir/امام_کاظم_(دیدگاه_اهلسنت)
📥▫️ wikifeqh.ir/مناظره_درباره_ذریه_پیامبر_اسلام
⁉️ پرسمان:
📥▫️ wikiporsesh.ir/امام_کاظم
📥▫️ wikiporsesh.ir/باب_الحوائج
📥▫️ wikiporsesh.ir/روابط_امام_کاظم
📥▫️ wikiporsesh.ir/کرامات_امام_کاظم
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓ ولادت امام کاظم«علیه السلام» صفر یا ماه ذی الحجه؟
✅ مدتی است ولادت امام کاظم «علیه السلام» در روز هفتم صفر شهرتی پیدا کرده است اما:
1️⃣ اولاً: بزرگانی چون شیخ کلینی در (اصول کافی) و شیخ مفید در (الارشاد و مسارّ الشیعه) و شیخ طوسی«قدس سرهم» در (تهذیب الاحکام) به قول ولادت آن حضرت درهفتم صفر اعتناء نکرده و از بیان آن ساکت مانده اند.
2️⃣ ثانیاً: فحولی از علماء هچون شهید اول در (الدروس)، شیخ محمد حسن نجفی در (جواهر الکلام) و شیخ جعفر کاشف الغطاء«قدس سرهم» در (کشف الغطاء) آن را ضعیف شمرده اند.
3️⃣ ثالثاً: در تاریخ ولادت امام کاظم«علیه السلام»روایاتی وارد شده است که بزرگان از محدثین چون احمد بن خالد برقی در (المحاسن)، شیخ کلینی در (اصول کافی)، محمد بن حسن صفّار در (بصائر الدرجات) و ابن جریر طبری شیعی«قدس سرهم» در (دلائل الامامة) از ابی بصیر به طرق مختلف از امام صادق«علیه السلام» روایت کرده اند که این ولادت پس از ایام حج سافل 127هـ و هنگام مراجعت حضرت صادق«علیه السلام» به مدینه و در اولین منزل پس از جحفه به نام ابواء بوده است که به تصریح (معجم البلدان)، ابواء 33 میل (حدود 53 کیلومتر) تا جحفه فاصله دارد.
⏺ مطلب مهم: روایت ابی بصیر قرینه ای است بر اتمام حج و بازگشت به مدینه در همان سالی که امام کاظم«علیه السلام» در ابواء به دنیا آمده، و این دلالت دارد بر این که امام کاظم در ماه ذی الحجه دیده به جهان گشود نه در ماه صفری که درسال 128هـ نقل شده است.
ابی بصیر نقل می کند که من سال ۱۲۸ ه. ق همراه با امام صادق(ع) به حج مشرف شدم. وقتی از حج برگشتیم و به شهرک ابواء (بین مکه و مدینه) رسیدیم، مادر امام کاظم (ع) درد زایمانشان گرفت و آن حضرت، آن جا به دنیا آمدند.
بنابراین وقتی در راه بازگشت از موسم حج حضرت به دنیا آمده باشند بسیار بعید است که ایشان در ماه صفر به دنیا آمده باشند؛ پس تاریخ هفتم صفر به عنوان سالروز میلاد امام کاظم (ع) اصلا صحت ندارد.
4️⃣ رابعاً: ابن جریر طبری«قدس سره» متوفای قرن چهارم در روایت دیگر از امام عسکری«علیه السلام» در (دلائل الامامة)، تصریح بر وقوع ولادت آن حضرت در ماه ذی الحجة نموده است.
🔮 شناسه ما در دو پيام رسان ايتا و تلگرام 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃