🌴کاشت درخت در بهشت
از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که فرمودند:
«لَيْلَةَ أُسْرِيَ بِي مَرَّ بِي إِبْرَاهِيمُ (ع) فَقَالَ:
«مُرْ أُمَّتَكَ أَنْ يُكْثِرُوا مِنْ غَرْسِ الْجَنَّةِ فَإِنَّ أَرْضَهَا وَاسِعَةٌ وَ تُرْبَتَهَا طَيِّبَةٌ. قُلْتُ: وَ مَا غَرْسُ الْجَنَّةِ؟ قَالَ: لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ»
در شب معراج [حضرت] ابراهیم [علیه السلام] را دیدم که به من گفت:
«به امّت خودت بگو که در بهشت زیاد درخت بکارند زیرا زمین بهشت وسیع و خاکش پاکیزه است. گفتم: «درختکاری در بهشت چگونه است؟» گفت: ذکر «لاحول و لا قوّة الّا بالله».
📘بحار الانوار ج 8 ص 149
همچنین از معصومین علیهم السلام نقل شده است که فرمودند:
«إِنَّ فِي الْجَنَّةِ قِيعَاناً فَإِذَا أَخَذَ الذَّاكِرُ فِي الذِّكْرِ أَخَذَتِ الْمَلَائِكَةُ فِي غَرْسِ الْأَشْجَارِ فَرُبَّمَا وَقَفَ بَعْضُ الْمَلَائِكَةِ فَيُقَالُ لَهُ لِمَ وَقَفْتَ فَيَقُولُ إِنَّ صَاحِبِي قَدْ فَتَرَ يَعْنِي عَنِ الذِّكْرِ»
در بهشت، سرزمينهايى است كه وقتى ذاكر، ذكرش را شروع مىكند، ملائكه شروع به كاشتن درخت مىكنند، گاهى اوقات، ملكى از درختكارى باز مىايستد، به او گفته مىشود: چرا ايستادى؟ مىگويد: رفيق من درنگ كرد، يعنى از "ذكر" درنگ نمود.
📙وسائل الشيعة ج 7 ص 152
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔥 جهنم هم درخت دارد
یکی از عذابهای موجود در جهنم که در آیات و روایات به آن اشاره شده است، وجود «زَقّوم» در جهنم است؛ كلمه «زَقُّوم» سهبار در قرآن کریم آمده است:
💥در سوره «صافات» میفرماید:
«أَ ذلِكَ خَيْرٌ نُزُلًا أَمْ شَجَرَةُ الزَّقُّومِ* إِنَّا جَعَلْناها فِتْنَةً لِلظَّالِمِينَ* إِنَّها شَجَرَةٌ تَخْرُجُ فِي أَصْلِ الْجَحِيمِ* طَلْعُها كَأَنَّهُ رُؤُسُ الشَّياطِين»
«آيا اين مقام بهتر است يا درخت زقوم دوزخ؟ ما آن درخت را فتنه و بلاى جان ستمكاران قرار داديم. آن، درختى است كه از بُن و بنياد جهنم ريشه مىگيرد و رشد و نمو مىكند و بيرون مىآيد، ميوه آن درخت، گويا سرهاى شياطين است».
💥در سوره «دخان» میفرماید:
«إِنَّ شَجَرَةَ الزَّقُّومِ* طَعامُ الْأَثِيمِ* كَالْمُهْلِ يَغْلِي فِي الْبُطُون»
«همانا درخت زقّوم، طعام و غذاى شخص گنهكار و متجاوز است، كه همچون فلز گداخته شده در شكمهای آنان میجوشد».
💥در سوره «واقعه» میفرماید:
«وَ أَصْحابُ الشِّمالِ ما أَصْحابُ الشِّمالِ.... لَآكِلُونَ مِنْ شَجَرٍ مِنْ زَقُّوم»
«و اصحاب شمال و اهل بدبختی، که اى پيغمبر تو نمىدانى چقدر تيرهبخت و تاريكدل هستند....البته از درخت زَقّوم خواهند خورد».
❓چه کسانی از درخت زقوم خواهند خورد؟
➖از روایات برداشت میشود، درخت «زقّوم» در مقابل درخت «طوبى» است و شجره زقّوم، درخت شقاوت و تیرهبختیاست. هر كس به هر مقدار از شك و شرك و پلیدی، از اعمالی همچون خيانت و جنايت و تعدى و ظلم و تكبّر و استكبار بهرهمند باشد، به همان مقدار از شاخههاى اين درخت در دلش رخنه كرده و از ريشههايش به همان مقدار در كانون قلبش ريشه دوانيده است.
➖روایات ميگويند انجام هر گناه کبیره، به معنای آويزان شدن به يكى از شاخههاى درخت زقّوم است؛ در این رابطه پیامبر اكرم (ص) فرمودند:
«...و سوگند به آن كسیكه منرا به حق، مبعوث کرد، هر كس در اين روز (روز اول شعبان) مرتكب گناهی شود، خود را به شاخهاى از شاخههاى آن (درخت رقوم) آويزان کرده است و آن شاخه او را به آتش خواهد رسانيد.
سپس فرمودند:
☄️هر كس در رابطه با نماز واجب، كوتاهى كرده و آنرا ضايع کند، به شاخهاى از شاخههاى زقّوم خود را آويزان كرده و آن شاخه او را به آتش مىرساند.
☄️هر كس شخص ناتوانی به او مراجعه کند و او توانایى کمک را داشته باشد و كسى ديگر هم نبوده باشد كه به او کمک کند و با اين حال، آن شخص را به حال خود رها کند كه در سختى و مشكلات به سر ببرد؛ در اينصورت به شاخهاى از درخت زقّوم خود را آويزان كرده است.
☄️هر كس بين زن و مردی را به هم بزند و يا بين پدر و فرزندی را و يا بین برادرى با برادرش را و يا بین اقوام را، به شاخهاى از شاخههاى آن آويزان شده است.
☄️هر كس بر بدهكارى سخت بگيرد و بداند كه او قادر بر اداء ديون خود نيست، و با این کار موجب زیاد شدن ناراحتى و نگرانى آن بدهكار شود، به شاخهاى از شاخههاى آن آويزان شده است.
☄️هر كس بر يتيمى جفا كند، و به او آزار برساند، و مال او را بخورد، به شاخهاى از شاخههاى آن آويزان شده است.
☄️هر كس آبروى برادر مومن خود را لكهدار كند، و فحش دهد و ناسزا گويد، به شاخهاى از آن آويزان شده است.
☄️هر كس با آوازهاى حرام و موسيقى كه انسان را بر معصيت و گناه بر مىانگيزد مشغول شود، به شاخهاى از آن آويزان شده است.
☄️هر كس که با پدر و مادر خود يا يكى از آنها مخالفت کند، و از مهربانى و احسان درباره آنها دريغ كند، به شاخهاى از آن آويزان شده است....
☄️هر كس هر فعلى از افعال شر را انجام دهد، به شاخهاى از آن آويزان شده است؛ و تمام كسانیكه به شاخههاى درخت زقّوم آويزان شدهاند، آن شاخهها آنها را تا قعر جحيم و دوزخ پایين خواهد برد».
📒بحار الانوار ج 8 ص 166
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
توصیههای معصومين عليهم السلام در مورد درخت و درختکاری
1️⃣ کاشتن درخت دارای محصول
رسول خدا صلی الله علیه وآله می فرماید:
«مَنْ غَرْسَ غَرْساً فَأَثْمَرَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مِنَ الْأَجْرِ قَدْرَ مَا یخْرُجُ مِنَ الثَّمَرَةِ»
«هر كس درختى بنشاند و به ثمر بنشیند، خدا به اندازهاى كه میوه از آن فراهم آید به او پاداش مىدهد.»
📔مستدرك الوسائل ج 13 ص460
2️⃣ آب دادن به درخت
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«خُلِقَ لَهُ الشَّجَرُ فَكُلِّفَ غَرْسَهَا وَ سَقْیهَا وَ الْقِیامَ عَلَیهَا»
«درخت براى او (انسان) آفریده شده است، و او مكلّف است كه آن را در زمین بنشاند و آب دهد و به آن رسیدگى كند.»
📕 توحید المفضل ص 86
3️⃣ حفظ و نگهداری از درختان
امیرالمؤمنین علیه السلام در وصیتی که نسبت به اموال شخصی خود دارد، می فرماید:
«هَذَا مَا أَمَرَ بِهِ عَبْدُ اللَّهِ عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ فِی مَالِهِ ابْتِغَاءَ وَجْهِ اللَّهِ لِیولِجَهُ بِهِ الْجَنَّةَ وَ یعْطِیهُ بِهِ الْأَمَنَة... وَ یشْتَرِطُ عَلَى الَّذِی یجْعَلُهُ إِلَیهِ أَنْ یتْرُكَ الْمَالَ عَلَى أُصُولِهِ وَ ینْفِقَ مِنْ ثَمَرِهِ حَیثُ أُمِرَ بِهِ... وَ أَلَّا یبِیعَ مِنْ أَوْلَادِ نَخِیلِ هَذِهِ الْقُرَى وَدِیةً حَتَّى تُشْكِلَ أَرْضُهَا غِرَاسا»
«این دستورى است كه بنده خدا على بن ابى طالب، امیر مؤمنان نسبت به اموال شخصى خود، براى خشنودى خدا داده است، تا خداوند به واسطه آن او را وارد بهشت کرده، و آسودهاش گرداند... . و با كسى كه این اموال در دست او است شرط مىكنم كه اصل مال را حفظ كرده، تنها از میوه و درآمدش بخورند و انفاق كنند،... و هرگز نهالهاى درخت خرما را نفروشند، تا همه این سرزمین [یكپارچه] زیر درختان خرما قرار گیرد كه راه یافتن در آن دشوار باشد.»
📗نهج البلاغه نامه 24
4️⃣ درختکاری، صدقه جاریه
رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید:
«مَا مِنْ مُسْلِمٍ یغْرِسُ غَرْساً أَوْ یزْرَعُ زَرْعاً فَیأْكُلُ مِنْهُ إِنْسَانٌ أَوْ طَیرٌ أَوْ بَهِیمَةٌ إِلَّا كَانَتْ لَهُ بِهِ صَدَقَةً»
«هیچ مسلمانى نیست كه درختى را در زمین بنشاند یا زراعتى را كشت كند، و انسان یا پرنده یا چرندهاى از آن بخورد، مگر اینكه براى او صدقهاى محسوب شود.»
📘مستدرك الوسائل ج 13 ص 460
5️⃣ منفعت اخروی درختکاری
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«سِتَّةٌ تَلْحَقُ الْمُؤْمِنَ بَعْدَ وَفَاتِهِ وَلَدٌ یسْتَغْفِرُ لَهُ وَ مُصْحَفٌ یخَلِّفُهُ وَ غَرْسٌ یغْرِسُهُ وَ قَلِیبٌ یحْفِرُهُ وَ صَدَقَةٌ یجْرِیهَا وَ سُنَّةٌ یؤْخَذُ بِهَا مِنْ بَعْدِهِ»
«شش چیز بعد از وفات مؤمن به او ملحق شده [و به او فایده می دهد]: فرزندى كه برایش طلب آمرزش كند، قرآنی كه او از خود به یادگار گذاشته [و پس از مرگش خوانده مىشود]، درختى كه كاشته، چاه آبى كه حفر نموده [و وقف كرده]، صدقه جاریهاى كه از خود به جا گذارده است، روش نیكویى كه پس از مرگش مردم به آن عمل می كنند.»
📕كافی ج 7 ص 57
6️⃣ تأثیر نیت در کاشت درخت
امام باقر علیه السلام می فرماید:
«لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وآله فِی الْخَمْرِ عَشَرَةً: غَارِسَهَا وَ حَارِسَهَا وَ عَاصِرَهَا وَ شَارِبَهَا وَ سَاقِیهَا وَ حَامِلَهَا وَ الْمَحْمُولَةَ إِلَیهِ وَ بَائِعَهَا وَ مُشْتَرِیهَا وَ آكِلَ ثَمَنِهَا»
رسول خدا صلی الله علیه و آله در مورد شراب، ده نفر را لعنت نموده است: كسى كه درخت آن را غرس كند، و كسى كه از درخت آن نگهدارى نماید، و كسى كه انگور را برای گرفتن آب آن بفشرد، و كسى كه آن را بنوشد، و كسى كه ساقى آن شود، و كسى كه آن را حمل كند، و كسى كه [شراب] براى او حمل شود، و كسى كه آن را بفروشد، و كسى كه آن را بخرد، و كسى كه بهاى آن را بگیرد.»
📒روضةالواعظین ج 2 ص 464
7️⃣ قطع درختان ممنوع
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«لَا تَقْطَعُوا الثِّمَارَ فَیبْعَثَ اللَّهُ عَلَیكُمُ الْعَذَابَ صَبّاً»
«درختان مثمر [که قابلیت میوه دادن دارند] را قطع نکنید؛ چرا که خداوند عذاب را بر شما فرو خواهد فرستاد.»
📓كافی ج 5 ص 264
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓سوال:
آيا صحيح است که درخت سدره المنتهی که در سوره نجم آیه 14 آمده اشاره به درختان سدری است که در کنار غار حرا در کوه جبل النور می باشد و مربوط به زمانی است که جبرئیل (ع) نازل می شد و پیامبر (ص) او را در کنار درخت سدری که در آنجا بود مشاهده می کرد.
✅ پاسخ:
برای پاسخ به این شبهه به دو نکته اشاره می کنیم:
🔷 اولین نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که سدره المنتهی که در آیه 14 سوره نجم آمده، با توجه به عبارات قبل و بعد آن، مربوط به مواردی است که پیامبر اسلام (ص) در شب معراج دیدند.
🔷 اما نکته دوم: سدره (بر وزن حرفه) مطابق آنچه غالبا مفسران علماى لغت گفته اند؛ درختى است پر برگ و پر سایه و تعبیر به " سِدْرَةِ الْمُنْتَهى" اشاره به درخت پر برگ و پر سایه اى است که در اوج آسمان ها در منتهی الیه عروج فرشتگان و ارواح شهدا و علوم انبیا، و اعمال انسان ها قرار گرفته، جایى که ملائکه پروردگار از آن فراتر نمى روند، و جبرئیل نیز در سفر معراج به هنگامى که به آن رسید متوقف شد.
🔸در باره سدرة المنتهى هر چند در قرآن مجید توضیحى نیامده، ولى در اخبار و روایات اسلامى توصیف هاى گوناگونى پیرامون آن آمده و همه بیانگر این واقعیت است که انتخاب این تعبیر به عنوان یک نوع تشبیه و به جهت تنگى و کوتاهى لغات ما از بیان این گونه واقعیات بزرگ است.
🔺در حدیثى از پیامبر اسلام (ص) نقل شده است:
«رَأَيْتُ عَلَى كُلِّ وَرَقَةٍ مِنْ أَوْرَاقِهَا مَلَكاً قَائِماً يُسَبِّحُ اللَّهَ تَعَالَى»
«من بر هر یک از برگ هاى آن فرشته اى دیدم که ایستاده بود و تسبیح خداوند را مى کرد.»
📗تفسیر صافی ج 5 ص 90
🔺در حدیث دیگرى از امام صادق (ع) نقل شده است که رسول خدا (ص) فرمود:
«انْتَهَيْتُ إِلَى سِدْرَةِ الْمُنْتَهَى فَإِذَا الْوَرَقَةُ مِنْهَا تَظَلُّ بِهِ أُمَّةٌّ مِنَ الْأُمَم»
«من به سدرة المنتهى رسیدم و دیدم در سایه هر برگى از آن امتى قرار گرفته اند!»
📘تفسیر قمی ج 2 ص 11
👆این تعبیرات نشان مى دهد که هرگز منظور درختى شبیه آنچه در زمین مى بینیم نبوده، بلکه اشاره به سایبان عظیمى است در جوار قرب رحمت حق که فرشتگان بر برگ هاى آن تسبیح مى کنند و امت هایى از نیکان و پاکان در سایه آن قرار دارند.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❎ آبیاری غیر قانونی درخت و استفاده از میوه و سایه آن
❓سوال:
شخصی برای آبیاری درختان خود به صورت غیر قانونی از آب لوله بدون کنتور استفاده می کند، آیا استفاده از سایه یا میوه این درخت برای کسانی که از این وضعیت اطلاع دارند، حرام است؟
✅ پاسخ:
🌷آیت الله خامنهای:
حرام نیست ولى شخص مصرف کننده مرتکب معصيت شده و به علاوه ضامن آب مىباشد.
🌷آیت الله مکارم:
استفاده از میوه و سایه آن درخت همچنین سایر استفاده ها، اشکالی ندارد ولی شخص مزبور در مقابل قیمت آب مسوول است.
🌷آیت الله سیستانی:
اشکال ندارد، قیمت آب بها را ضامن است.
🌷آیت الله شبیری زنجانی:
هرچند که این کار حرام است و باید قیمت آب استفاده شده را بپردازد ولی استفاده از درختان و میوه ها برای خود و دیگران به خودی خود اشکالی ندارد.
البته اگر قبول نکردن میوه ها باعث نهی از منکر وی شود و یا استفاده از آن برای کسی تایید گناه باشد از این جهت جایز نخواهد بود.
🥀 آیت الله فاضل:
کسی که از راه خلاف قانون و بدون استفاده از کنتور و مستقیما از لوله، آب می گیرد و درخت های باغ را آبیاری می کند، مرتکب حرام و گناه می شود و به مقداری که آب مصرف می کند ضامن شرکت آب می باشد و باید قیمت آب را به شرکت آب بدهد، لیکن خوردن میوه ای درخت و نشستن در سایه درخت ها اشکال ندارد و حلال است و اگر از میوه درخت برای دیگران بفرستد خوردن آن برای دیگران نیز اشکال ندارد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🍎 خوردن میوه درخت خارج از باغ
⁉️ سؤال:
قسمتی از درخت که از باغ خارج شده است، خوردن میوه آن برای عموم چه حکمی دارد؟
✍️ پاسخ:
🔺 اگر فردى در مسير راه به درخت ميوه برخورد كند، مىتواند از ميوههاى آن استفاده كند، مشروط به اين كه:
🔸اولاً به قصد استفاده از ميوه به آن مسير نرفته باشد؛
🔹ثانياً به درخت آسيب نرساند و شاخههاى آن را نشكند؛
🔸ثالثاً همانجا ميوه را خورده و با خود همراه نبرد؛
🔹رابعاً بنابر احتیاط، علم به عدم رضایت مالک نداشته باشد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔮راههاى مقابله با دشمنان (2)
🔵 صبر و تقوى
📖 إِن تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِن تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا وَ إِنْ تَصْبرُوا وَ تَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً (آل عمران/120)
📖 اگر به شما نيكى رسد ناراحت مىشوند و اگر بدى به شما رسد خوشحال مىشوند، اگر صبر كنيد و تقوا پيشه كنيد نقشههاى آنان شما را ضرر نمىرساند.
📍در سخنان ائمه معصومين (ع) صبر و شكيبايى بهترين زينت ايمان (ميزان الحكمة ج 5 ص 256)، بهترين مركب (بحار الانوار ج 82 ص 139)، زينت بلا (بحار الانوار ج 77 ص 420)، كمك براى هر كار (ميزان الحكمة ج 5 ص 257)، نيمى از ايمان بلكه رأس ايمان (بحار الانوار ج 82 ص 137؛ كافى ج 2 ص 89) و عين شجاعت (بحار الانوار ج 69 ص 49) شمرده شده است.
⚜️ تقوا يك نيروى درونى است كه انسان را به انجام واجبات ملزم و به ترك محرمات سوق مىدهد. قرآن آثار فراوانى براى تقوى ذكر كرده است:
بهترين توشه براى آخرت، (بقره/197)، امنيت روانى در آخرت و دنيا، فرود آمدن بركات آسمانها بر زمين، رسيدن به سرانجام نيكو، بصيرت و بينايى (اعراف/25 و 96 و 128 و 201)، به دست آوردن نيروى تشخيص حق و باطل (انفال/29) و رسيدن به نعمتهاى آخرت (رعد/25) از جمله آثارى است كه قرآن كريم براى تقوا برشمرده است.
🔗 و همچنين داشتن تقوى موجب:
همراهى الهى با او (نحل/81 و 128)، رستگارى بزرگ (نور/52)، رها شدن از هر گونه بدى (زمر/61)، دارا شدن مشعل راه در تاريكىها (حديد/28)، دارا شدن راه نجات و رسيدن روزى از جاى بى گمان و انجام كارها به آسانى، پوشيده شدن گناهان (طلاق/2 تا 5) و آسان شدن امور دنيا و آخرت (ليل/5) مىشود.
در اين آيه اين دو (صبر و تقوا) در كنار هم دفع كننده حيلههاى كافران محسوب گرديده است به گونهاى كه اگر صبر و تقوى در جامعه اسلامى رواج پيدا كند حيلههاى دشمنان ضررى بر مسلمانان وارد نخواهد نمود.
در واقع انسان پرهيزكار و شكيبا بر قدرت لايزال الهى تكيه دارد و بركات تقوى و صبر او را آبديده كرده و از امدادهاى الهى برخوردار خواهد نمود. و كافران و مشركان نخواهند توانست بر او و بر جامعه الهى آسيبى وارد نمايند.
💦 پيامها
1- دشمنان ما با خوشى ما ناراحت و با ناراحتى ما خوشحال مىشوند.
2- صبر يكى از ستونهاى ايمان است و آثار فراوانى براى فرد صابر در بر دارد.
3- تقوا نيز بركات زيادى براى فرد پرهيزكار دارد.
4- هرگاه دو فضيلت تقوا و صبر در شخصى جمع گردد، وى در مقابل دشمنان، رويينتن خواهد شد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🗞 یک حدیث ، یک داستان
✳️ مردى از امام حسن عليه السلام خواست كه دوست و همنشين وى باشد، حضرت سه شرط را برايش مطرح نمودند و فرمودند:
إيّاكَ أَنْ تَمْدَحَنى فَأَنا أَعْلَمُ بِنَفْسى مِنْكَ
أَوْ تُكَذِّبَنى فَإنَّـهُ لا رَأْىَ لِمَكْذُوبٍ
أَوْ تَغْتابَ عِنْدِى أَحَدا
اوّل آن كه از من ستايش و تعريف نكنى؛ زيرا من نسبت به خودم از تو آگاه ترم.
دوم آن که مرا دروغگو ندانى؛ زيرا دروغگو رأى و عقيده درستى ندارد.
سوم آن که مبادا در برابر من از كسى غيبت كنى.
📗تحف العقول ص 236
📜شيخ بهائي رحمه الله علیه مي فرمايد:
روزي در مجلس بزرگي ذكر من شده بود . شنيدم يكي از حاضرين كه ادعاي دوستي با من مي كرد ولي در اين ادعا دروغ مي گفت ؛ شروع به غيبت نموده و نسبت ناروايي بمن داده بود و اين آيه را در نظر نداشت كه خداوند مي فرمايد :
وَ لَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهٌُ
ﻭ ﺍﺯ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻏﻴﺒﺖ ﻧﻨﻤﺎﻳﻴﺪ ، ﺁﻳﺎ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﮔﻮﺷﺖ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﻣﺮﺩﻩ ﺍﺵ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺭﺩ ؟ ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ [ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ]ﻧﻔﺮﺕ ﺩﺍﺭﻳﺪ .
آنگاه كه فهميد اطلاع از غيبت او پيدا كرده ام ، نامه بلند بالايي برايم نوشت و اظهار پشيماني و درخواست رضايت در آن نامه كرد . در جوابش نوشتم :
خدا ترا پاداش دهد بواسطه هديه اي كه براي من فرستادي ؟ چون هديه تو باعث سنگيني كفه حسناتم در قيامت مي شود !
از حضرت رسول صلي الله عليه و آله روايت شده كه فرمود : در روز قيامت بنده اي را در مقام حساب مي آورند ، كارهاي نيكش در يك كفه و كارهاي زشتش را در كفه ديگر مي گذارند ، كفه گناه سنگين تر مي شود . در اين هنگام ورقه اي بر روي حسنات قرار مي گيرد ، كارهاي نيكش بواسطه آن عمل زيادتر از گناهانش مي شود .
عرض مي كند : پروردگارا آنچه عمل خوب داشتم در كفه حسنات وجود داشت ، اما اين ورقه چه بود ؟ من كه چنين عملي نداشتم ؟ خطاب مي رسد : اين در مقابل سخني است كه درباره تو گفته اند و از آن نسب پاك بودي .
اين حديث مرا واميدارد كه سپاسگذار تو باشم بواسطه چيزي كه بمن رسانيده اي ، با اينكه اگر روبروي من ، اينكار يا بدتر از اين را انجام مي دادي با تو مقابله بمثل نمي كردم و جز عفو و گذشت و دوستي و وفا از من نمي ديدي ؛ اين باقي مانده عمر ، گرامي تر آن است كه صرف در مكافات اشخاص شود ، بايد به فكر آنچه از دست رفته بود و تدراك گذشته را نمود.
📚پند تاریخ ج 1 ص 95
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
سراج منیر
بعضی از مردم فکر میکنند که اگر بوی غذایی به دماغ زن حامله برسد حتما باید از آن غذا بخورد وگرنه نوزا
برخی از مردم خون دماغ شدن یا زخمی که موجب خونریزی شود را، مبطل روزه و وضو می دانند، در حالی که چنین پنداری صحیح نیست.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✳️ فرازي از خطبه متقين (خطبه همام):
🔷 «سهلًا امرُه»
♦️(او را مىبينى که) امورش آسان و به اصطلاح خفيف المؤوْنه است.
⭐️ از صفات ديگر متقين سادگى امور و كمخرجى آنها است. آنها با مسائل، ساده و آسان برخورد مىكنند، نه با سختى و شدت و تكلّف، و اين ناشى از روح بلند و ايمان قوى آنها است.
گاهى انسان افرادى را مىبيند كه وقتى مىخواهند از خانه خارج شوند، يا به ميهمانى روند، يا مسافرتى كنند، بسيار ساده امور خود را ترتيب مىدهند و سريع به كار خود مىرسند ولى بعضيها براى يك ميهمانى رفتن آن قدر خود را در چهارچوب آداب و رسوم تجملاتى محصور مىكنند و جدا خود را به تكلف و زحمت مىاندازند، مسافرت رفتن آنها نيز با مشقت و زحمت همراه است، بايد حتماً چند چمدان از اين طرف لباس ببرند و چند چمدان سوغاتى خريده از آن طرف بياورند، به زيارت حج و طواف خانه كعبه مىروند ولى تجملات و تكلّفات آنها را ببين چه قدر است، برعكس انسان خفيف المؤونة و ساده كه با يك كيف كوچك به سفرى چند ماهه مىرود و بازمىگردد و خود را مقيد به اين قيود و آداب زائد نكرده است.
انسان پرهيزكار در معامله با مردم آسان مىگيرد، در قرض دادن و كارهاى خير ديگر سختگيرى نمىكند، در گرفتن طلب و قرض خود شدت به خرج نمىدهد، در مسائل ازدواج بسيار راحت برخورد مىكند، و از تنگ نظرى به دور است نه خود را به زحمت مىاندازد و نه ديگران را به دردسر.
و همين نيك نفسى و خوش حسابى با مردم موجب مىشود، كه رحمت الهى بر او نازل شده و خداوند نيز با او همانگونه محاسبه كند.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
﷽
✳️ خداوند ظالم نيست (1)
📖 ذلِكَ بِما قَدَّمَتْ أَيْديكُمْ وَ أَنَّ اللَّهَ لَيْسَ بِظَلاَّمٍ لِلْعَبيدِ
سوره آل عمران آيه 182
📖 این به خاطر آن چیزی است که دستانتان از پیش فرستاد؛ و همانا خداوند هرگز ظلمکننده به بندگان نیست.
📌هر عذابی که به هرکس میرسد محصول عمل خودش است؛ چرا که خداوند کسی نیست که بخواهد به بندگان ظلم کند.
📌اگر خداوند مطلقا به بندگان ظلم نمیکند و هرکس عذاب میشود محصول کار خودش است، ببینید انسان چه اندازه میتواند در بدی پیش رود که در همین عمر محدود گناهانی مرتکب شود که او را شایسته عذاب ابدی کند!
شاید به همین جهت است که وقتی خداوند خبر داد که عذاب جاودان ظالمان هم تنها محصول عمل خودشان است، عدهای تعجب کردند و پرسیدند: آیا واقعا چنین است؛ و خداوند به ربوبیت خودش سوگند خورد که آری: «ثُمَّ قيلَ لِلَّذينَ ظَلَمُوا ذُوقُوا عَذابَ الْخُلْدِ هَلْ تُجْزَوْنَ إِلاَّ بِما كُنْتُمْ تَكْسِبُون؛ وَ يَسْتَنْبِئُونَكَ أَ حَقٌّ هُوَ؟ قُلْ إي وَ رَبِّي إِنَّهُ لَحَقٌّ» (یونس/۵۲-۵۳)
📌 از پیش فرستادن اعمال را به دستان نسبت داد، در حالی که انسان با همه اعضاء و جوارحش عمل میفرستد، چون:
👈 الف. چون تعبیر «تقدیم» (پیشکش کردن» به کار برد؛ و غالبا انسان با دست خود پیشکش میکند (المیزان، ج۴، ص۸۳)
👈 ب. از باب تغلیب است، چون بیشتر کارهای انسان با دستش انجام میشود [چنانکه در فارسی هم تعبیر «به دست آوردن» را به کار میبریم]. (مجمع البيان، ج۲، ص۸۹۹؛ البحر المحیط، ج۳، ص۴۵۶)
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💢 بخیل نبودن در کمک رسانی
امام باقر علیه السّلام:
🍃 «مَنْ بَخِل بِمَعُونةِ اخیِه الْمسلِم و الْقیام لهُ فی حاجَتِهِ (الّا) ابْتُلِیَ بِمَعُونةٍ مَنْ یَاَثَمُ علیهِ و لا یُوجَرُ».
🍃 کسی که در کمک کردن به برادر مسلمانش بخل ورزد و از اقدام در انجام حاجتش کوتاهی کند، ناچار می شود به کسی کمک کند که با این امکانات علیه خود او اقدام کرده و در این راه هیچ اجر و پاداشی نخواهد برد».
📚 کافی ج ۲ ص ۳۶۶
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔔هشت توصیه امام هشتم برای روزهای آخر شعبان
🌟 اباصلت (سلام الله علیه) میگوید: در آخرین جمعه شعبان خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم. فرمود:
🔹 ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است، پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است اقدام کنی:
1️⃣ زیاد دعا کن
2️⃣ زیاد استغفار کن
3️⃣ زیاد قرآن تلاوت کن
4️⃣ از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی
5️⃣ هر امانتی که گردنت هست ادا کن
6️⃣ تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن
7️⃣ هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن...
8️⃣ و در روزهای باقیمانده این ماه بسیار بگو:
👈 اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ
🔹 خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز
📙عیون الاخبار ج ۲ ص ۵۱
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❤️ امام صادق علیه السلام فرمود:
🔹 انْظُرْ إِلَى كُلِّ مَا لَا يَعْنِيكَ مَنْفَعَةً فِي دِينِكَ فَلَا تَعْتَدَّنَّ بِهِ وَ لَا تَرْغَبَنَّ فِي صُحْبَتِهِ فَإِنَّ كُلَّ مَا سِوَى اللَّهِ مُضْمَحِلٌّ وَخِيمٌ عَاقِبَتُهُ.
🔸نگاه کن به كسى كه منفعت دينى تو را در نظر نمىگيرد و به نزديك مشو، و علاقهاى به همنشينى با او نشان مده، زيرا هر چيزى بجز خداوند از بين رفتنى و پايانش بس خطرناك است.
📕وسائل الشیعه ج ۱۲ ص ۲۴
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✍️ محبت به خدا، زمینه ساز فرمان پذیری
گزاف نیست اگر بگوییم تمام مشکلات مردم دنیا ریشه در مسئله توحید دارد. توحید یعنی باور و اعتقاد به یک خدای بینیاز و خیرخواه.
اگر تمام انسانها میدانستند که تمام امور هستی در اختیار خدا میباشد، هیچگاه از درگاه او دور نمیشدند. پیامد طبیعی دور شدن از درگاه خدا آن است که مشکلات مختلفی گریبانگیر جامعه بشری شد. البته شیاطین در دور ساختن انسانها از اصل توحید بیتاثیر نبودند، ولی انسانها میتوانستند و میتوانند با یاری جستن از عقل و اندیشه و پیروی از پیامبران، به دامان پر مهر خداوند بازگردند.
❎ گاه انسانها در شناخت خدا به اشتباه میافتند و همین باعث دور شدن آنها از اصل توحید میشود. برخی گمان میکنند خدا آفریدگار همه چیز است و اگر انسان را آفریده، از او انتظار رعایت قوانین و دستورات دینی دارد. این نوع خداباوری نادرست نیست، اما نیاز به تکمیل دارد. نتیجه ترویج این نوع خداباوری، تصویری خشن و خشک از خدا خواهد بود.
✅ این در حالی است که تعالیم اسلام که بر گرفته از قرآن و سخنان معصومان علیهمالسلام است بر اصل محبت و مهربانی در خداباوری تاکید میکنند. رابطه خالق و مخلوق همانند رابطه یک مخترع و وسیلهای که اختراع کرده، نمیباشد تا هر دستوری به او داد، انجام دهد و هیچ احساس و عاطفهای در میان نباشد. خداوند آفریدگار انسان است و سرنوشت او برایش بسیار مهم است. خدا خود را «ربّ» نامیده، یعنی به پرورش و رشد موجودی که آفریده، بسیار اهمیت میدهد.
🔺برای رساندن انسانها به مرحله توحید و خداباوری، تعلیم و آموزش کافی نیست؛ بلکه باید محبت و مهربانی خداوند نیز به مخاطبان منتقل شود. اگر تعلیم خداباوری به انسانها برای سعادتشان کافی بود، بسیاری از کسانی که در مورد خدا آگاهی و دانش دارند، در مسیر توحید قرار داشتند. تنها کسانی در مسیر اطاعت از خدا قرار دارند که نسبت به او محبت دارند و مهربانی او را در زندگی خود احساس کردند.
💢 اصل محبت میان خدا و مردم چنان اهمیت دارد که بسیاری از مکتبهای فکری ساختگی و جعلی، بر محور محبت و مهربانی تاسیس شده و از همین طریق، اباحیگری و شهوترانی را به مخاطبان خود تزریق میکنند.
👌 در حالیکه اگر انسانها با خداوندی که اهلبیت علیهمالسلام معرفی میکنند، آشنا شوند، خواهند دید که او خدایی است که محبتش دارای آثار و برکات بینظیر در زندگی میباشد و در صورتی که انسانها پیش از آشنایی با قوانین و فرامین خدا، با محبت او آشنا شوند، با جان و دل به فرمانها و دستورات او جامه عمل میپوشانند.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❌ عوامل دین گریزی در جوامع دینی
1️⃣ خواستههاي نفساني
عدهاي از آن جهت كه آموزههاي پيامبران با بي بند و باری و ولنگاري آنها ناهمخوان است و بر زياده خواهيها و آزاديهاي جنسي ايشان قيد و بند ميزند، مخالف دین هستند. قرآن در مذمت این افراد چنین فرموده است:
«أَ رَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ»
«آیا دیدی کسی را که هوای نفس خویش را معبود خود قرار داده است؟»
2️⃣ مشکلات اقتصادی و فقر
فقر و مشکلات اقتصادی عاملی برای مخالفت با دین شده است؛ چون گاهی مشکلات گروهی از مسئولین یا دینداران را به دین نسبت میدهند و ضعف اقتصادی را به دین ربط داده و با مقایسه با کشورهای بی دین، اشکال را از دین دانسته و این فقر بهانهای برای دین گریزی میشود.
در روایات نیز گفته شده که فقر گاهی باعث بی دینی میشود.
البته ذکر این نکته نیز لازم است که ثروت زیاد نیز موجب بی دینی و طغیان می شود که مقابل اکثر پیامبران، ثروتمندان قرار گرفتهاند.
3️⃣ سخت گیری زیاد
فشار زیاد و سخت گیری اثر معکوس دارد و خدا از هرکس به اندازه توانش خواستار است. این نکته در قرآن مورد تاکید قرار گرفته است:
«لاَ يُكَلِّفُ اللهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا»
«خدا هیچ کسی را مکلف نمیکند مگر به اندازه توان و قدرتش.»
4️⃣ دین را مخالف عقل و علم پنداشتن
ناسازگار ديدن دين با علم از عوامل مهم دين گريزي است؛ مثلا موضوعاتی مثل فرشته و جن، تفاوت زن و مرد در موضوعاتی مثل ارث، دیه، قضاوت و ... باعث این پندار میشود که باید این موضوعات برایشان درست تحلیل شود. حال آنکه در بحث ارتباط دین و علم، بعضی از دانشمندان معروف به مکمل بودن دین و علم قائل هستند.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔴 نگذاریم نسل مادرانی که از نامحرم رو میگرفتند منقرض شود
▪️متاسفانه مدتی است شاهد استفاده از روسریهای رنگی، نفیس و گران قیمت با طرحهای زیبا و جذاب توسط بانوان انقلابی هستیم که به نظر میرسد این طرز پوشش خالی از اشکال شرعی نباشد.
متاسفانه حجاب استایلها بقدری روی مدل حجاب کار کردهاند که حتی هسته سخت محجبههای مذهبی را تحت تاثیر قرار داده واین بانوان گمان میکنند بایدحتما از روسریهای شیک بهره ببرند تا از قافله زنان باکلاس عقب نمانند.
واقعیت آن است که روزگاری مادران ما نه تنها دقت وافری داشتند نامحرم چهره آنها را نبیند بلکه از نمایاندن روسری خود نیز امتناع میکردند و تلاش میکردند با صدای آرامتر و روی گرفته با نامحرم صحبت کنند که البته این نوع پوشش برای حفظ زنانگی و حرمت بیشتر زن در جامعه نیز مفیدتر بود.
لذا بانوان باید هرچقدر میتوانند در رعایت چارچوبهای شرعی پوشش تلاش بیشتری بکنند که هم برای تعالی فردی و هم اجتماعی مفیدتر است و اینگونه بیشتر میتوانند در جهاد دفاع از عفت و حیا موثرتر باشند.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
📜حکایت نقش دو شیر در بالای ایوان نقارهخانه در صحن انقلاب در حرم مطهر امام رضا علیه السلام!
در زمان مأمون خلیفه عباسی، خشکسالی شدیدی رخ داد و با اصرار مأمون، امام رضا (ع) برای خواندن نماز باران به بیابان رفت و بعد از استجابت دعای امام (ع)، عدهای از اطرافیان مأمون به بدگویی از حضرتشان پرداخته و به مأمون گوشزد کردند که بعد از چنین اتفاقی این نگرانی وجود دارد که خلافت از بنی عباس به فرزندان علی (ع) منتقل شود.
یکی از این بدگویان حُمَید بن مهران بود که به مأمون گفت: يا امير المؤمنين! بحث او را بمن واگذار، من او و طرفدارانش را ساكت مىكنم چنان كه زبانشان بند آيد، و اگر از هيبت تو در هراس نباشم او را بر جاى خود مىنشانم، و از عظمت قدر او مىكاهم و فرودش مىآورم و نارسائى او را در امر ولايتعهدى، كه تو براى او پا بر جا ساختهاى به همگان روشن ميسازم.
مأمون گفت: چيزى نزد من بهتر از اين نيست
مأمون شخصيتهاى بزرگى را در مجلس وسيعى حاضر ساخت و خود در آن محفل حضور داشت و حضرت رضا (ع) را در مقابل خود در جايگاه ولايتعهدى كه براى او مقرّر داشته بود نشاند.
آنگاه حُمَید بن مهران خطاب به حضرت شروع به سخن كرده گفت:
مردم خيلى چيزها از شما حكايت ميكنند و بقدرى در وصف شما زيادهروى ميكنند كه اگر خود بر آن اطّلاع يابيد از آن بيزارى خواهيد جست، و اوّلين چيزى كه بايد بگويم نماز استسقاء شما است كه دعا كردى و باران آمد و حال اينكه بدون دعاى شما مرتّب و بحسب عادت هر ساله بدون هيچ دعائى باران ميبارد و اين سنّت و عادت آن است، و آن را براى شما معجزهاى دانستهاند، و با اين معجزه و علامت ثابت كردهاند كه تو نظير ندارى و مانند تو احدى در دنيا نيست، در صورتى كه اين امير المؤمنين- كه خداوند پايدارش بدارد- مقابل نشود با احدى جز آنكه بر او فزونى دارد، و تو را منصب ولايتعهدى داده است و در مقامى قرار داده است كه ميشناسى و ميدانى، پس سزاوار نيست كه آنچه به دروغ در باره تو گفتهاند آن را تجويز كنى و وزر آن بر امير المؤمنين باشد.
حضرت فرمود: من بندگان خدا را از گفتن نعمتهائى كه خداوند به تفضّل به من داده است مانع نمىشوم، نهايت آن است كه من شوق و نشاط و خوشحالى بر اوصاف خود نمىكنم، و امّا اينكه گفتى: رفيقت (يعنى مأمون) مرا بر اين منصب استقرار داده است، پس بدان كه مرا او محلّى نداده مگر آن محلّى كه پادشاه مصر به يوسف صدّيق داد، و تفصيل حال آن دو را تو ميدانى (يعنى تو ميدانى كه پادشاه مصر كافر بود، و يوسف صدّيق پيغمبر)
حميد با شنيدن اين مطلب خشمش بجوش آمده با لحن جسارتآمیزی به امام (ع) گفت:
اى پسر موسى! پایت را از گلیمت درازتر کردهای! خداوند بارانی را در وقتش فرستاده و تو آن را کرامتی برای خود میپنداری! گویا مانند ابراهیم (ع)، مرغان تکهتکه شده را دوباره زنده کردهای! ..... اگر میپنداری که راستگویی، تصویر این دو شیری که بر تخت مأمون است را زنده کرده و به جان من بینداز! این میتواند معجزه باشد نه بارش بارانی که هم در وقتش آمده و هم دیگران برای آن دست به دعا برداشته بودند!
امام رضا (ع) خشمگین شد و خطاب به دو تصویر بانگ برداشت: این نابکار را بدرید و هیچ اثری از او باقی مگذارید!
آن دو تصویر تبدیل به دو شیر زنده شده و در برابر نگاههای شگفتآمیز حاضران به آن فرد جسور حمله نموده و او را دریدند و استخوانهایش را شکسته و خوردند و خونهای او را نیز لیس زدند و هیچ اثری از او باقی نگذاشتند!
سپس رو به امام رضا (ع) کرده و عرضه داشتند: ای ولی خدا بر روی زمین! دستورت در مورد مأمون چیست؟ آیا او را نیز به همین ترتیب دریده و نابود کنیم؟!
مأمون از ترس بیهوش شد. امام به شیرها دستور داد که فعلاً دست نگه دارند و سپس فرمود که عطر و گلاب به صورت مأمون زده و او را به هوش آورند.
بعد از آنکه مأمون به هوش آمد، شیرها دوباره عرضه داشتند: آیا اجازه میدهید که او را به رفیقش ملحق سازیم؟!
امام فرمود: نه! خدا در باره او نیز نقشهای دارد که اجرایش خواهد کرد! آن دو شیر گفتند: پس چه فرمانی میدهید؟ امام فرمود: به جای خود برگردید و همانگونه شوید که قبلاً بودید! ...
📙 عیون اخبار الرضا (ع) ج 2 ص 172
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
سراج منیر
📜حکایت نقش دو شیر در بالای ایوان نقارهخانه در صحن انقلاب در حرم مطهر امام رضا علیه السلام! در زمان
تصوير نقش دو شیر در بالای ایوان نقارهخانه در صحن انقلاب در حرم مطهر امام رضا علیه السلام
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 زنان جذاب!
⬅️ انسان برای هر چیزی تلاش و سختی بیشتری متحمل شود، ارزش آن را بیشتر خواهد دانست؛ در روابط اجتماعی نیز هرچه یک مرد برای شناخت ماهیت یک زن، تلاش بیشتری داشته باشد، آن زن جایگاه والاتری خواهد یافت و پوشش، شناخت ماهیت یک زن را برای مرد مشکل تر خواهد نمود.
👌 آلفرد هیچکاک در این زمینه می گوید، من معتقدم زن باید مانند فیلمی پرهیجان و پرآنتریک باشد که ماهیت خود را کمتر نشان دهد و بگذارد مرد برای کشف او بیشتر به خود زحمت دهد؛ زنان شرقی تا چند سال پیش به خاطر حجابشان جذابتر و قدرتمندتر بودند.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
➖اجنهِ مومن، مامورین اهل البیت علیهم السلام
سدير صيرفى مىگويد:
امام باقر عليه السّلام نيازمنديهاى خود را در مدينه به من سفارش داد و من از (مکه به سوى مدينه) روانه شدم و در تنگه روحاء (در سى مايلى يا چهل مايلى ميان مكه و مدينه) بر شتر خود سوار بودم كه يك انسانى پر و پا پيچيده به نظرم رسيد كه تشنه است آب را به او تعارف كردم. گفت: نيازى به آن ندارم.
او نامهاى به من داد كه مهر آن هنوز تر بود. چون نگاه كردم مهر امام باقر عليه السّلام بود.
گفتم: چه وقت اين نامه را از آقايت گرفتى؟ گفت: الان.
در نامه مطالبى را ديدم كه به من دستور داده بود و چون آن را برگردانيدم هيچكس را نزد خود نديدم.
سدير گويد: [بعد از مدتى] امام باقر عليه السّلام به مدينه آمد. وقتى خدمت آن حضرت رسيدم گفتم:
فدايت شوم، مردى نامه شما را كه هنوز مهرش تر بود براى من آورد.
فرمود: اى سدير، گروهى از جنيان در خدمت خود داريم كه هر وقت عجله داشته باشيم آنها را مامور مىكنيم.
در روايت ديگر فرمود: براى ما پيروانى است از جن چنانچه پيروانى است از انس و چون كارى را بخواهيم آنها را مىفرستيم.
📕 کافي ج ۱ ص ۳۹۵
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓آخرین انسان روی زمین چه کسی خواهد بود؟
یکی از پرسشهای مطرح و جالب توجه پیرامون پایان دنیا و روزهای پیش از آغاز قیامت آن است که آخرین انسان روی زمین چه کسی است؟
✅ پیش از بیان پاسخ، به دو نکته اشاره میشود:
👈 الف: بیتردید کسی میتواند به این پرسش پاسخ دهد که توانایی پیشبینی و پیشگویی را داشته باشد و این شخص نیازمند دانش فرابشری و علم غیب است. از اینرو، چه در گذشته و چه در دنیای معاصر با توجه به پیشرفتهای دانش تجربی، هیچیک از مکاتب بشری و الهی غیر از اسلام، نتوانسته به این پرسش پاسخ دهد. ناگفته پیداست که مراد از اسلام، احادیث و سخنانی است که از رهبران معصوم این دین مقدس به ما رسیده است.
👈 ب: با توجه به استدلالهای عقلی و همچنین احادیث فراوان در منابع شیعه (بصائر الدرجات ج 1 ص 484) و اهلتسنن (الاوائل ص 63)، خداوند هیچگاه انسانها را بدون نماینده از جانب خویش رها نکرده و همواره روی زمین، حجت معصوم خدا قرار دارد؛ به همین جهت است که نخستین انسان از نسل کنونی، یعنی حضرت آدم علیه السلام، پیامبر الهی بودند و پس از ایشان، نسل انسان گسترش پیدا کرد.
🔺بر این اساس، آخرین انسان روی زمین نیز باید معصوم و نماینده خاص خداوند باشد تا اینکه حجت و برهان برای تمام انسانهای عادی تمام باشد و هر کسی با توجه به اختیار و انتخاب خود بتواند مسیر زندگی و سرنوشت خویش را تعیین کند. (كافي ج 1 ص 180)
✅ پس از این دو مقدمه، مراجعه به سخنان و احادیث معصومان علیهم السلام نشان از آن دارد که ایشان امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیهما السلام را به عنوان آخرین معصوم روی زمین، معرفی کردهاند؛ امام صادق عليه السلام در بیان بخشی از واقعه معراج فرمودند:
«خداوند در شب معراج به خاتم الانبیاء (ص) فرمود:
«اى محمد! على نخستين امامی است که از او عهد و میثاق گرفتم و علی آخرين امامی است که جانش را میستانم».
📗 بحار الانوار ج 53 ص 68
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓سؤال:
حکم استفاده از #اسپری_تنفسی برای روزهدار چیست؟
✅ پاسخ:
🥀 آيات عظام امام خمینی، فاضل:
اگر به صورت پودر گاز از راه دهان به ریه میرسد، چون بر استعمال آن اکل و شرب صدق نمیکند، مبطل روزه نیست، اما اگر به صورت بخار به حلق برسد، در صورت ناچاری استعمال آن، روزه صحیح است.
🌷آيت الله خامنهای:
اگر استفاده از وسیله مذکور، صرفاً برای باز کردن راه تنفس بدون دارو باشد و یا همراه با دارویی باشد که پاشیده میشود، مضرّ به روزه نیست.
🌷آيت الله سیستانی:
اگر دارو را فقط وارد ریه و شُشها میکند و دارو وارد مری و معده نمیشود، روزه را باطل نمیکند.
🌷آيت الله وحید:
اگر مضطر بود استفاده کند، ولی بنا بر احتیاط واجب #روزه را تا مغرب ادامه دهد و بنا بر احتیاط واجب بعداً قضای آن را آن را به جا آورد. پس اگر تا ماه رمضان سال بعد بتواند بدون استفاده از اسپری قضای آن را به جا آورد، باید همین کار را انجام دهد.
🥀 آيت الله صافی:
چنانچه ناچار از استفاده آن در روز باشد، اشکال ندارد و روزه را بگیرد؛ لکن اگر قبل از #ماه_رمضان بعد، عارضهاش برطرف شود، بنابر احتیاط قضای روزهها را نیز بگیرد و اگر عارضه تا ماه رمضان بعدی ادامه یافت، بنابر احتیاط برای هر روز یک کفاره بدهد و قضا ندارد.
🌷آيت الله زنجانی:
اگر به صورت مایع فرو ندهد، اشکال ندارد.
🌷آيت الله نوری:
استفاده از آن در حد ضرورت اشکال ندارد.
🌷آيات عظام مکارم، خویی:
روزه باطل نیست.
🥀 آيت الله بهجت:
اگر به صورت گاز رقیق باشد روزه را باطل نمیکند، در غیر این صورت روزه باطل است.
🥀 آيت الله گلپایگانی:
احتیاط آن است که استفاده نکند و اگر مضطر باشد، آن روز را امساک کند و قضای آن را به جا آورد و اگر پودر یا #اسپری مذکور به صورت گاز به حلق برسد، موجب بطلان روزه نیست.
🥀 آيت الله تبریزی:
اگر قبل از رسیدن به حلق به صورت هوا در بیاید، عمل مزبور روزه را باطل نمیکند.
🥀 آيت الله اراکی:
احوط ترک آن است؛ مگر اینکه بخار غلیظ باشد.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔮راههاى مقابله با دشمنان (3)
🔵 كمك خواهى از صبر و نماز
📖 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ (بقره/153)
📖 اى كسانى كه ايمان آوردهايد از صبر و نماز كمك بگيريد همانا خداوند با صابران است.
💢 در مقابله با نقشههاى پيچيده دشمن و مبارزه فرهنگى با آنان و دشواريهاى مختلف زندگى، مىتوان صبر و استقامت را با خواندن نماز افزايش داد.
اينكه اين آيه مىفرمايد از صبر و نماز براى حوادث و مشكلات خود (از جمله سختىهاى مبارزه فرهنگى) كمك بگيريد، براى اين است كه در حقيقت ياورى به جز خداى سبحان و انسان با اتصال به قدرت ازلى و ابدى، توان مقابله با مشكلات را پيدا مىكند و بهترين راه اتصال، نماز است.
استعانت حقيقى آن است كه از خداى تعالى باشد چون اسباب عادى كه در دسترس ماست، سببشان همه محدود به آن مقدارى است كه خدا برايشان مقدّر كرده است نه آن طور كه به نظر ما مىرسد و خيال مىكنيم در مقابل خداوند، آنها هم سبب مستقل در تأثيرند، بلكه اين اسباب تنها طريقت و وساطت در ايصال دارند وگرنه كار همهاش به دست خداى تعالى است.
بنابراين بر بنده خدا واجب است كه در حوائج خود متوجه به جانب عزت و باب كبريا شود و به هيچ يك از اسباب ظاهرى اعتماد نكند.
💦 پيامها
1- در راه مبارزه با دشمنان، كمك خواهى از صبر و نماز واجب است.
2- صبر، حوادث عظيم را كوچك مىكند.
3- نماز هم در واقع استعانت از خدايى است كه همه كارها به دست اوست.
4- خداوند با صابران و استعانت جويندگان است.
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🗞 یک حدیث ، یک داستان
✳️ امام باقر عليه السلام فرمودند:
جَاءَتِ اِمْرَأَةٌ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ ص فَقَالَتْ يَا رَسُولَ اَللَّهِ مَا حَقُّ اَلزَّوْجِ عَلَى اَلْمَرْأَةِ فَقَالَ لَهَا تُطِيعُهُ وَ لاَ تَعْصِيهِ وَ لاَ تَصَدَّقُ مِنْ بَيْتِهَا شَيْئاً إِلاَّ بِإِذْنِهِ وَ لاَ تَصُومُ تَطَوُّعاً إِلاَّ بِإِذْنِهِ وَ لاَ تَمْنَعُهُ نَفْسَهَا وَ إِنْ كَانَتْ عَلَى ظَهْرِ قَتَبٍ وَ لاَ تَخْرُجُ مِنْ بَيْتِهَا إِلاَّ بِإِذْنِهِ فَإِنْ خَرَجَتْ بِغَيْرِ إِذْنِهِ لَعَنَتْهَا مَلاَئِكَةُ اَلسَّمَاءِ وَ مَلاَئِكَةُ اَلْأَرْضِ وَ مَلاَئِكَةُ اَلْغَضَبِ وَ مَلاَئِكَةُ اَلرَّحْمَةِ حَتَّى تَرْجِعَ إِلَى بَيْتِهَا.
زنى به نزد رسول خدا (ص) آمد و عرض كرد: يا رسول اللَّه حقّ مرد بر زوجه اش چيست؟
فرمود: آنكه او را فرمان ببرد و از نافرمانيش بپرهيزد و از مال شوهر (بدون رضاى او) چيزى به فقير ندهد، و نيز بدون اجازه او روزه مستحبّى نگيرد، و او را از كاميابى مانع نشود هر چند بر جهاز شترى سوار باشد، و از خانه اش بدون رخصت وى خارج نشود كه اگر بدون اجازه از منزل بيرون رفت فرشتگان آسمان و فرشتگان زمين و فرشتگان غضب و رحمت همگى او را لعنت كنند تا به خانه اش باز گردد.
📒کافی ج 5 ص 507
📜 امام صادق (ع) فرمود:
در زمان رسول خدا (ص) مردی از انصار به خاطر بعضی از نیازهایش از خانه خارج شد و با همسرش پیمان بست تا از سفر برنگشته از منزل خارج نشود.
امام صادق (ع) فرمود: پدر آن زن مریض شد و آن زن پیکی را نزد رسول خدا (ص) فرستاد که از وی اجازه بگیرد و به عیادت پدرش برود. پیامبر خدا (ص) فرمود: نه. در خانه ات بنشین و از همسرت اطاعت کن.
امام صادق (ع) فرمود: این سخن بر زن گران آمد، مرتبه دوم پیک را فرستاد و تقاضای خود را تکرار کرد.
پیامبر (ص) فرمود: در خانه ات بنشین و از شوهرت پیروی کن.
پس پدرش از دنیا رفت. پیکی را نزد رسول خدا (ص) فرستاد، آیا به من اجازه می دهید بر پدرم نماز بگذارم؟
پیامبر خدا (ص) فرمود: خیر، در خانه ات بنشین و از همسرت پیروی کن.
امام صادق (ع) فرمود: پدرش به خاک سپرده شد.
پس پیامبر خدا (ص) پیکی را نزد زن فرستاد (و به زن این پیام را داد): به درستی که خداوند تو و پدرت را به واسطه پیروی از همسرت بخشید.
📚 کافی ج 5 ص 513
در دو پيام رسان ايتا و تلگرام به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃