🌿
ꞌꞋ #منــاظـــره
تتمهٔاصالتوجودووحدتشخصیهٔوجود
استاد محمدحسن وکیلی:
اما جبر معنای دیگرش در علم کلام: جبر کلامی معنیاش این هست که یعنی انسانها کارهایی که انجام میدهند، برخاسته از درون خودشان نیست و چه کار خوب بکنند چه کار بد، نشاندهندهٔ پاکی یا آلودگی درونشان نیست و بعداً هم این کارها تأثیری بر روی آنها نمیگذارد. وحدت شخصی همچین لازمهای هم ندارد. وحدت شخصی، هیچ وقت نتیجهاش این نیست که کارهای انسانها برخاسته از درونشان نیست و هویت درونی آنها را نشان نمیدهد و اثری هم در آنها نمیگذارد. در عین اینکه کارها همه برخاسته از درون افراد هست، بدیها نشاندهندهٔ بدی انسانهاست و انسانها وقتی گناه میکنند، معترض به نقص و قصور خودشان هستند و میدانند که گناه موجب آلودگی و تاریکیشان هست، وحدت شخصی میگوید همه این سلسلهای که همه چیز آن هم در جای خودش هست، یعنی اراده از نفس میجوشد و منشأ رفتار میشود و رفتار دوباره در نفس اثر میگذارد، همه اینها در تحت حاکمیت و اراده خداوند هست. اگر اشکالی هست باید لطف کنید این نقطه را یک موقع نشان بدهید که وحدت شخصی، سر از اینجا در میآورد که یا افراد اراده نداشته باشند یا اراده داشته باشند اما برخلاف اراده حرکت بکنند؛ یا اراده داشته باشند و طبق اراده هم رفتار کنند، اما ارادهشان جوشیده از درونشان نباشد و حکایتگر خصوصیات درونیشان نباشد. اگر کسی یکی از این سه مسئله را نشان بدهد، بیارادگی انسان، فعالیت انسان برخلاف اراده یا فعالیت انسان بر طبق اراده اما ارادهای که برخاسته از درون او نیست و نشاندهنده درون اون نیست، میتواند ادعا کند که وحدت شخصی سر از جبر در میآورد. اما یقیناً هیچ رابطهٔ منطقی بین وحدت شخصی با یک همچین مطالبی وجود ندارد. وحدت شخصی کاملاً در جای خودش هست در عین اینکه اراده انسانها هم هست، رفتارها هم بر طبق ارادههاست و ارادهها هم برخاسته از خصوصیات درونی انسان هست که این را در زبان اهل بیت صلواتاللهوسلامه علیهماجمعین تعبیر میکنند به اَمرٌ بین الاَمرَین که فاصلهای است بین تصور استقلال برای انسان که در زبان روایات به آن تفویض میگویند، و تفویض و تصور جبر و بریده شدن اراده انسان از درون او.
از اینکه تأخیر کردم عذرخواهم. از تصدیع محضر شما و همه سروران مکرر عذرخواه هستم و بنده هم به نوبه خودم تشکر میکنم از مدیران گروه و از سرور مکرم جناب کاشانی. ممنون هستم. خداحافظ.
❏تمـــام
╭──────┈┈┈┈
ꞌꞋ❅پارت بیستوششم
ꞌꞋ❅پارت قبل
ꞌꞋ❅@serat12k
┈┈┈┈───────╯
14.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخنیشابوریبهفخررازی.ogg
1.43M
پاسخنیشابوریبهفخررازی.pdf
454.9K
┄┄•●❅📚🖊❅●•┄┄
عمربن خطاب در آرزوی فضائل
حضرت امیرالمؤمنین علے علیهالسلام
ابن أبی شیبة مینویسد: «قال عمر بن الخطاب أو قال أبي لقد أوتي علي بن أبي طالب ثلاث خصال لأن تكون لي واحدة منهن أحب إلي من حمر النعم زوجه ابنته فولدت له وسد الأبواب إلا بابه وأعطاه الحربة يوم خيبر».. عمربن خطاب گفت: ⬇ به علىبن ابیطالب عليهماالسلام سه ويژگى داده شده كه اگر يكى از آنها را داشتم، براى من از داشتن شتران سرخ مو بهتر بود: ۱. رسول خدا صلیاللهعلیهوآله او را به همسرى فاطمه دخترش درآورد و برای او فرزند آورد. ۲. همه دربها - به مسجد - بسته شد مگر درب - خانه - او. ۳. و روز خیبر عَلم - جنگ - را به او داد. 📔المصّنفابنأبيشيبة؛ ج ۱۱، ص ۱۴۵. ➖➖➖ ➖ ✍ پینوشت: شتران سرخ مو برای اعراب بسیار اهمیت داشته و از آن به عنوان «انفس الأشیاء»: «نفیسترین چیزها» یاد میکردند. 𝒄𝒉𝒂𝒏𝒏𝒆𝒍 ➣ @serat12k
⌜ ๛🌿⃟🌸⌟
○حَضرتجَانان...
○اَشْهَدُأَنَّعَلِیَّاًوَلِىُّاللّهِ..°
○السَّلاَمُعَلَیْکَیَاأَمِیرَالْمُؤْمِنِینَعلیهالسَّلاَمُ°🌴°
خُوشعَاقبتآناستکههِنگامزِیارت
مَـرگآمدوباشَاهنَجـفهَموطنشکَرد