✨﷽✨
📣امروز بیش از پیش به نهج البلاغه محتاج تریم❗️
🌹امام خامنه ای حفظه الله :
💠امـروز مـی شود از دیـــدگاه نافـذ امیـرالمؤمنـین علیه السلام به واقعیت های جهان و جامعه نگاه کرد و بسیاری از حقایـق را دید و شناخـت و عــلاج دردها را پیـدا کرد. همیـن است که به نظر ما امروز بیش از همیشه به نهــج البلاغـه محتاج تریـم.
@Serat8janfada
✨﷽✨
❄️ويژگى هاى مسلمانى
#نهج_البلاغه
◽️فَالْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ الْمُسْلِمُونَ مِنْ لِسَانِهِ وَ يَدِهِ إِلَّا بِالْحَقِّ، وَ لَا يَحِلُّ أَذَى الْمُسْلِمِ إِلَّا بِمَا يَجِبُ
🌗 مسلمان كسى است كه مسلمانان از زبان و دست او آزارى نبينند، مگر آنجا كه حق باشد، و آزار مسلمان روا نيست جز در آنچه كه واجب باشد.
📚 #خطبه_167
🍀امام علی (ع) فرمودند:
🍃پاداش رزمنده شهید در راه خداوند، بالاتر از پاداش انسان پاک دامنی نیست که توان انجام گناه را دارد ولی خود را آلوده نمی سازد. انسان پاک دامن، نزدیک است که فرشته ای از فرشتگان الهی گردد.
📚(نهج البلاغه، حکمت 474)
@Serat8janfada
✨﷽✨
آنها که با تفکراتی گرفتار ، حرکت میکنند خیلی گمراه تر از آنهایی هستند که هرگز، تفکراتی ندارند و کاری را آغاز نکردهاند...
مرحوم استاد علی صفائی حائری
📚 #مسئولیت_سازندگی
@Serat8janfada
✨﷽✨
🔹ما كه در اين عالم خود را خرج مىكنيم، خرج چه كسى شويم كه سزاوارتر باشد؟
ما اگر اينگونه آزاد شويم و اينگونه آزاد فكر كنيم و مقايسه كنيم به نتيجه خواهيم رسيد.
🔹 بگذر از اين كه نفس و خلق و دنيا و شيطان اينها فقط مصرف كننده هستند و هيچ سودى نخواهند آورد و فقط استعدادهاى ما را خواهند بلعيد.
🔹اينها چيزى ندارند و چيزى نمىدهند و بر فرض كه بدهند بيش از آن كه مىدهند پس مىگيرند و باز مىستانند. اينها سراسر نيازند. بر فرض هم كه نخواهند ما اسير نيازهايشان خواهيم شد و در يكى از سوراخهايشان مدفون خواهيم گرديد. ولى، اللَّه نيازى ندارد و چيزى نمىخواهد تا ما را در راه آن فدا كند و به بازى بگيرد.
🔹 بر فرض كه ما به ثروتها و لذتها برسيم و از اوناسيس هم بگذرانيم و در هر دقيقه چند ميليون تومان به چنگ بياوريم، آيا اين همه ثروت و لذت در ما چه استعدادى را زياد مىكند؟ اين ما هستيم كه ثروتها را زياد كردهايم اما ثروتها، چه؟ فقط نيروى ما را مصرف كردهاند و روى هم جمع شدهاند. و بر فرض اين كه به ما رفاه و آسايشى بدهند بيشتر از اينها از ما گرفتهاند. ما براى رفاه به اين همه استعداد نياز نداشتيم. ما براى رفاه به انسان بودن نياز نداشتيم.
🔹يك بزغاله، يك گوسفند و يا يك زنبور عسل به رفاه در سطح عالىترى رسيده بدون اين كه اين همه استعداد داشته باشد. بدون اين كه از فكر، عقل، اختيار، وجدان و فرقان برخوردار باشد. آنها لباسشان همراهشان است و خوراكشان دم دستشان و هيچ گاه خودكشى هم نكردهاند، زيرا خودآگاهى نداشتهاند.
📚 #مسئوليت_سازندگی | ص ۷۷
مرحوم استاد علی صفائی حائری
@Serat8janfada
✨﷽✨
آیه 62 سوره نمل
در زبان عموم مردم از این آیۀ شریفه به عنوان دعا تعبیر می شود، اما دقت بیشتر و دقیق تر ما را به این نکته رهنمون می کند که این آیۀ شریفه سبک و سیاق دعایی ندارد و از این جهت امامان ما وقتی که از این آیه ارادۀ دعا می کردند این گونه قرائت می کردند:
یَا مَنْ یُجیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوء َ ارْحَمْنِی وَ اکْشِفْ مَا بِی مِنْ غَمٍّ وَ کَرْبٍ وَ وَجَعٍ وَ دَاء.]
( ای کسى که دعاى مضطرّ را اجابت مىکند و گرفتارى را برطرف مىسازد به من رحم فرما و هرگونه ناراحتی، اندوه، درد و رنج را از من برطرف ساز).
📚 بحارالأنوار، ج 92، ص 103
@Serat8janfada
✨﷽✨
از امام باقر علیه السلام روایت شده است كه فرمود: صاحب این امر، غیبتی در یكی از این درّهها خواهد داشت – و با دستش به ناحیه ذو طُوَی اشاره نمود-و چون زمان خروجش نزدیك شود، غلامی كه همراه اوست، به ملاقات عدهای از یاران آن حضرت میرود و میپرسد: شما در این جا چند نفر هستید؟ گویند: نزدیك چهل مرد. میگوید: اگر صاحب امر خود را ببینید چه حالی پیدا میكنید؟ گویند: به خدا سوگند، اگر با كوهها به ستیز برخیزد، با وی خواهیم بود و همان كنیم. سپس روبهروی آنها ایستاده و میگوید: ده نفر از سركردگان خود را معرفی كنید؛ و چون آن ده نفر به وی معرفی میشوند، آنها را به حضور مولایشان میبرد و سپس وعده دیدار در شب بعد را به آنان میدهد.
سپس امام باقر علیه السلام میفرماید: به خدا سوگند، گویی میبینم كه پشت خود را به حجر الاسود تكیه داده و از خداوند حق خویش را طلب میكند. سپس میگوید: ای مردم! هر كه با من درباره خدا احتجاج میكند، بداند كه من اولیتر از همه به خدایم و هر كه درباره حضرت آدم با من احتجاج كند، بداند كه من اولیتر از همه به آدم علیه السلام هستم؛ ای مردم! هر كه درباره نوح با من محاجّه كند، بداند كه من از همه به نوح نزدیكترم؛ ای مردم! هر كه درباره ابراهیم علیه السلام با من محاجّه كند، من از همه به ابراهیم علیه السلام نزدیكترم؛ ای مردم! هر كه درباره موسی با من محاجّه كند، من از همه به موسی علیه السلام نزدیكترم؛ ای مردم! هر كه درباره عیسی با من به محاجّه برخیزد، من از همه مردم به عیسی علیه السلام نزدیكترم؛ ای مردم! هر كه درباره محمد صلی الله علیه و آله با من محاجّه كند، من از همه مردم به محمد صلی الله علیه و آله نزدیكترم. ای مردم! هر كه درباره كتاب خدا با من محاجّه كند، من از همه به كتاب خدا نزدیكترم. سپس به مقام رفته و دو ركعت نماز به جا میآورد و سپس بانگ برمیآورد كه: «اللهُ حقُّ». امام باقر علیه السلام در ادامه میفرماید: به خدا سوگند كه منظور از «مضطر» در آیه «أَمَّن یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَیَكْشِفُ السُّوءَ وَیَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ» اوست و این آیه در حق وی نازل شده است.
📚 تفسیر برهان
@Serat8janfada
✨﷽✨
❤️ در دنیا دوست خوب برگزینید...
تا در قیامت پشیمان نشوید
چرا که رفیق بد تو را به گمراهی میکشاند
📚#سوره فرقان، آیه ۲۸
@Serat8janfada
✨﷽✨
💢 طغیان شهوت
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃و رُوِيَ أَنَّهُ (عليه السلام) كَانَ جَالِساً فِي أَصْحَابِهِ، فَمَرَّتْ بِهِمُ امْرَأَةٌ جَمِيلَةٌ فَرَمَقَهَا الْقَوْمُ بِأَبْصَارِهِمْ، فَقَالَ (عليه السلام):
إِنَّ أَبْصَارَ هَذِهِ الْفُحُولِ طَوَامِحُ، وَ إِنَّ ذَلِكَ سَبَبُ هِبَابِهَا؛ فَإِذَا نَظَرَ أَحَدُكُمْ إِلَى امْرَأَةٍ تُعْجِبُهُ
🔹روايت شده است كه آن حضرت در ميان اصحابش نشسته بود. زن زيبايى (كه تمام چهره اش را نپوشانده بود) از آن جا عبور كرد و چشم حاضران را به خود جلب نمود. امام(عليه السلام) فرمود:
چشمان اين مردان، طغيانگر است و آنچه نظرشان بر آن افتاد مايه تحريک و هيجان شهوت است...
📚 حکمت 420 نهج البلاغه
#نهجالبلاغه
@Serat8janfada
✨﷽✨
شهید آوینی:
«مردمان مسافر کاروان مرگند، اما خود نمی دانند! مرگ کاروان دار سفر زندگی است و کجاوه ثابت می نماید اما کاروان در سفر است.»
@Serat8janfada
✨﷽✨
مربی بزرگ هستی خداست و او دل های مشتاق را تنها نمیگذارد...
🔸در مسألهى تربيت و براى تدبر و تفكر، چه بسا استعدادهايى خود سر رشد كنند و راهى را بيابند و به نتيجه هايى هم برسند اما عقب افتادگى ها، خطرها، شكستها و يأسها، درّه هايى هستند كه بر سر راه مى نشينند و مانع عبور مىشوند.
🔸از اين رو آنها كه خود سر، شروع كردهاند، بسيارى در تفكرات خود به نتيجه هاى غلط رسيده و منحرف شده اند و يا به بنبست افتاده و ماندهاند. و بدبختى در اين است كه آنها اين انحراف و يا بن بست و ركود را به آسانى پذيرفته اند و تحمل كردهاند و آن را طبيعى و عادى تلقى نمودهاند و هيچگاه به فكر اين نيفتاده اند كه بدانند اين بن بست از كجا سرچشمه گرفته و اين انحراف از كجا برخاسته است.
🔸مربى بايد در برابر اين تكروى و خودسرى، آگاهانه موضع بگيرد؛ چون اين تكروى ها و خودسرى ها معلول هستند و علتها و انگيزهايى دارند، از قبيل نااميدى از يافتن مربى و يا برخورد با روحيه هاى فاسد و يا سرخوردگى از مربى نماهاى سرد و بى حال و يا عوامل ديگرى از قبيل غرور، خود خواهى، تكبر و ساير عوامل كه مىتوانند انسان را از مربى و استاد جدا كنند و به خودسرى و تكروى بكشانند و به هلاكت او و يا از دست رفتن استعدادهاى وسيعش كمك نمايند.
🔸مربى بايد با اين دسته به گونهاى رفتار كند كه غرورشان را نشكند و حتى در لباس شاگردى به آنها درس بدهد و به آنها بشارت بدهد و آنها را اميدوار كند كه مربى بزرگ هستى خداست و او دلهاى مشتاق را تنها نمىگذارد. مربى بزرگ هستى، آنهايى را كه مى خواهند حركت كنند رها نمىكند بلكه رهبرى مى نمايد.
مرحوم استاد علی صفایی حائری
📚 #مسئولیت_سازندگی | ص ۸۳
@Serat8janfada