#ماه_ذی_القعده
ادامه از پست قبلی...
💢فضیلت عدد چهل
و من أخلص للَّه أربعين صباحا جرت ينابيع الحكمة من قلبه الى لسانه.
بحث چهله گرفتن مختص به این ماه نیست و در کل ایام سال می باشد منتهی چون این مسئله با واقعه مهم برای نبی الهی رخ داده است (که خداوند وعده تکمیل را به حضرت موسی (ع) داده است و آن حضرت در آن ایام حال و هوای خاص داشته است) علماء به طور خاص اهمیت بیشتری می دهند،آن کسانی که #اهل_مجاهده_با_نفس و #اهل_عبادت هستند به ایام دیگر هم مخصوصا ماه های #رجب و #شعبان و #رمضان اهمیت ویژه ای قائل هستند.
🌱 مرحوم میرزا جوا آقا ملکی تبریزی در کتاب شریف المراقبات مطلبی می فرمایند:
اولین بهره ای که ما می توانیم از ماه حرام ببریم این است که مخالفت با خدای متعال نداشته باشیم، با نفسمان که می خواهد به طور طبیعی با خدای متعال مخالفت داشته باشد بجنگیم همانطور که با کفار جنگیدن حرام می شود ما هم دست از #جنگ_با_خدای_متعال_برداریم.
⚜وظیفه ما در این چهله
اولین مسئله ای که در این چله لازم است شخص داشته باشد(اولین مرتبه اخلاص،اخلاص در عمل) التزام به واجبات الهی و دوری از محرمات و #محاسبه_نفس.
👈آنچه را که در این چهل روز مهم است #محک_زدن_خود است و ببینیم که آیا واقعا به واجبات الهی و محرمات الهی که متعدد است ملتزم هستیم یا نه؟
🔘البته بزرگان ما که اهل تربیت هستند، علاوه بر این مسئله با کسانی که مرتبط بودند وقتی احراز می کردند افراد اهل کار هستند دستورات بیشتری از مستحبات و از مسائل مفیدی که روح را از آلودگی پالایش بدهد می دادند و توجه به رذائل اخلاقی می دادند که شخص به رذائل اخلاقی اش توجه کند.
▪️ این 40 روز تمرینی است برای اینکه رذایلی همچون #حسادت، #کبر از او سر نزند و یک عادت و تمرینی شود که این اعمال را ادامه بدهد.
◾️مسئله دیگر دوری از اهل گناه و اهل غفلت است.
بعضی از این استفاده می کنند و مسئله چله نشینی را مطرح می کنند و #مسلک_صوفیانه را پیش روی خود و دیگران قرار می دهند که شخص در گوشه صندوقچه خانه قرار بگیرد و از فعالیت های اجتماعی به دور باشد که این را در شرع مقدس نداریم،اگر من با کسی ارتباط نداشته باشم نفسم ظهور پیدا نمی کند، باید فعالیت های لازمه را انجام بدهم تا مشخص شود چقدر التزام به دستورات شرع مقدس دارم.
🔸آنچه که مورد عنایت شرع مقدس است این است که با تقویت #جنبه_های_ایمانی جنبه های عملی مان در التزام به دستورات شرع مقدس حل بشود و اولین و اصلی ترین مسئله التزام به واجبات و دوری از محرمات است که بزگان اهل تربیت و معرفت بیان فرمودند:
▫️ که اگر انسان یک گناه هم انجام دهد پرت می شود.
دو نکته:
✔️ 1)چهله نشینی با خصوصیاتی که عرض شد تاثیرات بسیار خوب دارد منتها باید دید در این چله باید به چه تکلیفی ملتزم شویم.
✔️2)باید توجه داشته باشیم که با چه کسی مرتبط هستیم و چه کسی دستورات زائد بر شرع را به ما می دهد.
✅ یکی دیگر از دستورات این ماه #نماز_توبه است که از نبی اکرم(صلی الله علیه و آله) برای روز یکشنبه این ماه وارد شده است که به جا آورده شود، ابته این نماز در ایام دیگر هم مطلوب می باشد که به جا آورده شود و جنبه استحبابی آن محدود به یکشنبه این ماه نمی باشد.
🌼کانال نشر بیانات استاد تحریری👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2737373185Cddac684369
#پوستر
🍃نشانه #امید به خدا چیست؟
🌼کانال نشر بیانات استاد تحریری👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2737373185Cddac684369
صراط مستقیم
#حضرت_معصومه
🔹استاد تحریری:
🌹در زیارتنامه حضرت که توسط امام رضا علیه السلام انشاء شده آمده است:
یا فاطمه اشفعی لنا فی الجنه...
🌷این جایگاه #مقام_ولایت حضرت است که می تواند از بقیه دستگیری بکند
در بین امام زادگان حضرت معصومه بطور خاص این فضائل را دارند.
🌸کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
9.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
💐کلیپ ویژه ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها
🔸http://seratemostaghim.ir
🔹http://www.aparat.com/SERAT.TV
🌼کانال نشر بیانات استاد تحریری👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2737373185Cddac684369
صوت جلسات جمعه شرح مواعظ اخلاقی تربیتی امام صادق علیه السلام به شاگردشان عبدالله بن جندب در کانال مدیا به آدرس زیر بارگذاری شد:
https://eitaa.com/seratemostaghim_Media
🌸کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
#تائبین
🔰فَوَا أَسَفَا مِنْ خَجْلَتِي وَ افْتِضَاحِي وَ وَا لَهْفَا مِنْ سُوءِ عَمَلِي وَ اجْتِرَاحِي
🔸توجه به الطاف الهي؛ زمينهساز ارتقاي کيفيت مناجات
☘ براي اظهار #پشيماني_از_لغزش و خطا و غفلت به درگاه الهي لازم است از تعبيرات گوناگون و مناسب اين حقيقت استفاده شود که هر کدام لطافت ويژهاي دارد. امام سجاد(علیه السلام) در اين قسمت به عنوان فرياد زننده و ناله کننده به درگاه الهي از چنين دردي پرده برداري ميفرمايد. رسوايي واقعي آدمي، در نتيجهي #عدم_ارتباط_با_حق_تعالي است و بديهي است در مواقعي که ذهن انسان مشغول مسائل روزانه است و در حالات عادي سرگرم مسايل روزمرگي است، چنين درکهايي برايش حاصل نخواهد شد.
🍃بنابراين بايد در خلوتها در جستجوي به دست آوردن اينگونه حالات باشد و هر چه توجه عبد به نعمتها و الطاف بيکران الهي به خويش بيشتر باشد، خجالتش در درگاه خداوندي به واسطهي اعمالي که در برابر حق تعالي انجام داده، فزونتر گرديده و در نتيجه، فرازهاي مذکور در مناجات را بيشتر درک کرده و نالهاش هنگام گفتن آنها سوزناکتر خواهد بود.
🌸کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
8.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
💐تحلیلی از فضائل حضرت معصومه سلام الله علیها توسط آیت الله تحریری
🔸http://seratemostaghim.ir
🔹http://www.aparat.com/SERAT.TV
🌼کانال نشر بیانات استاد تحریری👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2737373185Cddac684369
#سیر_الی_الله
🔰مراتب بندگى
پس از اين كه روشن شد بندگى به معناى #خضوع با نوعى آگاهى در برابر ذات اقدس الهى است و آن دو گونه است، تكوينى و اختيارى كه مخصوص موجود صاحب شعور و اراده است و بالاترين مرتبهى آن را انسان مىتواند طى كند؛ زيرا از ظرفيت بسيار وسيع كمالى برخودار است كه ملايكه الهى نيز به اندازهى او نمىتوانند نايل شوند و اين بندگى در تمامى شؤون زندگى و وجودى انسان سرايت دارد، معلوم مىشود كه بندگى انسان در برابر ذات ربوبى، به لحاظ درجهى درك انسانها، به دو مرتبهى كلّى تقسيم مىشود كه هر يك از آن دو درجاتى دارد.
1. بندگى ظاهرى
2. بندگى حقيقى
#شرح_حدیث_عنوان_بصری
🌼کانال نشر بیانات استاد تحریری👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2737373185Cddac684369
#نکات_تربیتی
☘استاد تحریری:
#گمان_نیک به خداوند داشتن و او را کمال محض و رحمت مطلق دانستن سبب قرار گرفتن در #مسیر_خوب می شود به گونه ای که اسباب و زمینه های رسیدن به رحمت را فراهم می کند.
🌼کانال نشر بیانات استاد تحریری👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2737373185Cddac684369
هدایت شده از صراط مستقیم
#اطلاعیه
جلسه صبح جمعه استاد تحریری فردا برقرار می باشد.
🔸تهران. میدان محمدیه. خیابان خیام شمالی. کوچه مهدویان احدی حوزه علمیه معیر.
⏰ دوساعت به ظهر.
♦برادران و خواهران
🌸کانال نشر بیانات استادتحریری👇👇👇
https://eitaa.com/seratemostaghim_ir
صراط مستقیم
#اطلاعیه جلسه صبح جمعه استاد تحریری فردا برقرار می باشد. 🔸تهران. میدان محمدیه. خیابان خیام شمالی. ک
انشاالله هر هفته حضرت استاد برای مشاوره بعد از جلسه حضور دارند.