۱۹ بهمن
Iranian people do not have a successful experience of negotiation and agreement with the #UnitedStates.
As the saying goes, "once bitten, twice shy"
#JCPOA
#Iran
------------
✨ @SErfanH
۱۹ بهمن
☀️ از شتر تا شمس
خدا مرحوم مفید را غریق رحمت کند! در امالی خود این بیان را دارند که وجود مبارک پیغمبر (ص) در سفری حالا یا غزوه بود یا غیر غزوه با مردم بودند همان نزدیکهای ظهر شد مرتّب آسمان را نگاه میکردند. به حضرت عرض کردند چطور به آسمان نگاه میکنید؟ فرمود: «کُنَّا مَرَّةً رُعَاةَ الْإِبِلِ فَصِرْنَا الْیَوْمَ رُعَاةَ الشَّمْس»؛ ما قبل از اسلام شتربانی میکردیم، چون قسمت مهم اقتصاد عرب همان شتر بود؛ چه وقت اینها به مرتع میروند؟ چه وقت برمیگردند؟ چه وقت شیر میدهند؟ چه وقت بار میبرند؟ ما شتربان بودیم. بعد از ظهور اسلام، شمسبان شدیم. مواظب هستیم چه وقت شمس از دایره نصف النهار میگذرد که با خدای خود مناجات کنیم، چون «إنَّ الْمُصَلِّی یُنَاجِی رَبَّهُ»؛ من الآن نگاه میکنم ببینم چه وقت آفتاب از دایره نصف النهار میگذرد که نماز ظهر را شروع بکنیم، «کُنَّا مَرَّةً رُعَاةَ الْإِبِلِ فَصِرْنَا الْیَوْمَ رُعَاةَ الشَّمْس»؛ یعنی ما از زمین به آسمان رفتیم که انقلاب اسلامی اگر کسی قدرش را بداند هم همین کار را کرده است.
📁 تفسیر #تسنیم
سوره جمعه، قسمت دهم
آیتالله العظمی #جوادی_آملی
------------
✨ @SErfanH
۲۰ بهمن
⁉️ اسم بیمسمّا
مثل اینكه شما بگویید دو دوتا پنجتا، این دو دوتا پنجتا برهانپذیر نیست، دلیلپذیر نیست لفظی است كه از مفهومی حمایت میكند كه دارای مفهوم است و آن مفهوم زیرش خالی است. اینها كه میگویند برای خدا شرك هست، در بخشهای فراوانی از قرآن كریم مطالبی است كه برخی از آن مطالب این است میفرماید: ﴿إِنْ هِی إِلَّا أَسْماءٌ سَمَّیتُمُوهَا أَنتُمْ وَآبَاؤُكُم مَا أَنزَلَ اللَّهُ بِهَا مِن سُلْطَانٍ﴾ فرمود این حرفهایی كه شما میزنید الفاظ هست یك، این الفاظ دالّ بر معانی هست دو، اما این مفاهیم و معانی زیرش خالی است مثل عدم، عدم یك دانه «عین» است و «دال» است و «میم» اینكه مهمل نیست معنا دارد این لفظ معنا دارد اما زیر این معنا خالی است چیزی در خارج باشد به نام عدم كه این مفهوم عدم از او حكایت بكند این نیست این مفهوم زیرش خالی است فرمود: ﴿إِنْ هِی إِلَّا أَسْماءٌ سَمَّیتُمُوهَا﴾ یك اسم بیمسمّاست شما گفتید این چوبها ارباباند لفظ ربّ از زبان شما شنیده میشود این لفظ مفهوم دارد مهمل نیست مستعمل است اما این مفهوم زیرش خالی است از هیچ چیزی حكایت نمیكند.
--------------------------------------
📁 تفسیر #تسنیم
سوره کهف، قسمت چهارم
آیتالله العظمی #جوادی_آملی
--------------------------------------
در عالَمِ علم، نه فقط علوم انسانی که حتی علوم تجربی و علوم پزشکی و علوم اعصاب و غیره، فراوان برخورد کردهایم با این مفاهیمی که معنی دارند و مهمل نیستند، اما زیرشان خالی است؛ وهماند. به تعبیر علامه، «واو» و «هاء» و «میم» معنی دارد، اما زیر معنی وهم، خالی است. اگرچه عصر علمزدهی امروز، آنها را مقدس میداند. جالب اینجاست که این خالی بودن حتی فضیلت علم هم معرفی میشود؛ آنجا که پوپر -فیلسوف علم-، ویژگی بنیادین علم را ابطالپذیری میداند. یعنی چیزی علم است که بتوان ثابت کرد باطل است. حالا سوال مهم این است که: اگر اثبات شد فلان علم، باطل است، پس تکلیف انسانهایی که براساس آن عمل کردهاند چه میشود؟ جامعه و تمدنی که بر بستر آن شکل گرفته چه؟
خلاصه اینکه تعبیر علامه جوادیآملی برایم جالب آمد که بسیاری از مفاهیم و علوم، از بیرون، هم زیبا دیده میشوند هم قوی، اما درونشان نه حسنی دارد نه قوتی؛
اسم بیمسمّا هستند؛
زیرشان خالی است.
------------
✨ @SErfanH
۱۰ اسفند
👤 تو آن نبودی که بدانی
ذات اقدس الهی فرمود: ﴿وَعَلَّمَک مَا لَمْ تَکن تَعْلَمُ وَکانَ فَضْلُ اللّهِ عَلَیک عَظِیماً﴾ نه تنها نمیدانستی یک، نه تنها نمیدانی دو، نه تو آن نیستی که بدانی.
یک وقت است که میفرماید ﴿عَلَّمَ الإِنسَانَ مَا لَمْ یعْلَمْ﴾ این مهم نیست؛ یک وقت میفرماید: ﴿وَعَلَّمَک مَا لَمْ تَکن تَعْلَمُ﴾ این ﴿مَا لَمْ تَکن تَعْلَمُ﴾ نه معنایش این است که تو چیزی که نمیدانستی خدا یادت داده؛ یک چیزی یادت داده که تو آن نبودی که بالأخره یاد بگیری، هر چند زحمت میکشیدی.
وجود مبارک خلیل حق از ذات اقدس الهی خواست انبیایی بفرست و ذات اقدس الهی هم فرمود ما انبیایی میفرستیم که چند کار میکنند ﴿وَیعَلِّمُهُمُ الکتَابَ وَالحِکمَةَ﴾ «یثیر لهم دفائن العقول» که در نهجالبلاغه هست، مهمترینش این است که ﴿وَیعَلِّمُکمْ مَا لَمْ تَکونُوا تَعْلَمُونَ﴾ یعنی قرآن چیزی یاد میدهد که شما خودتان را هدر ندهید، هر چه هم زحمت بکشید نمیتوانید یاد بگیرید. این نظیر رفتن به مریخ و مشتری و زحل نیست؛ این در این عالم نیست، این فراطبیعی است نه طبیعی. شما با چه میخواهید یاد بگیرید؟!
فرمود: ﴿وَیعَلِّمُکمْ مَا لَمْ تَکونُوا تَعْلَمُونَ﴾ یعنی شما جامعه بشر آن نیستید که یاد بگیرید.
--------------------------------------
📁 تفسیر #تسنیم
سوره اعراف، قسمت پنجم
آیتالله العظمی #جوادی_آملی
------------
✨ @SErfanH
۱۷ اسفند
70.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 سال ۱۴۰۳ در یک نگاه
#متی_نصرالله
------------
✨ @SErfanH
۳۰ اسفند
۳۰ اسفند
۶ فروردین
🦟 تخمگذاری شیطان
وقتي انسان خودش را از دست بدهد ديگري به جاي او مينشيند. ديگر چه كسي به جاي او نشسته ﴿كَالأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ﴾ يك حيواني به جاي او نشسته.
اين بيان نوراني حضرت امیر (ع) نقل شده است كه شيطان اول وسوسه ميكند تا اينكه دل انسان را باز ببيند كه درون دل چه وقت باز ميشود در دل چه وقت باز ميشود آنجا راه پيدا بكند.
آنها كه متقياند ﴿إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُوا فَإِذَا هُم مُبْصِرُونَ﴾ اگر ديدند شيطان جامه احرام در بر كرده، دور كعبه دل طواف ميكند طائف است تا ببيند در دل چه وقت باز ميشود كه وارد بشود اينها فوراً ميفهمند كه اين نامحرماست كه جامه احرام در بر كرده ﴿تَذَكَّرُوا فَإِذَا هُم مُبْصِرُونَ﴾ اين را تردش ميكنند.
اما اگر كسي غافل بود همين كه جامه احرام در بر كرده طائف است طواف ميكند به دور دل تا ببيند دل چه وقت باز است فورا از فرصت استفاده ميكند خودش را درون دل جا ميدهد وقتي درون دل جا داد شروع ميكند به آشيانه كردن وقتي لانه قرار داد شروع ميكند به تخمگزاري كردن وقتي تخمگزاري كرد شروع ميكند به تغذيه تخمها وقتي اين جوجهها را بزرگ كرد «دب و درج» آن وقت صحنه دل او را آشيانه شيطان و فرزندان شيطان گرفته «باض و فرخ» ، «و دب و درج» اين چهار تا كار اول بيضه گذاري تخم گذاري بعد اين بيضه را كه به صورت فرخ و فروخ است جوجه به صورت جوجه در ميآورد بعد اين جوجهها ميدوند ميلولند در دستگاه او اين دبيب دارد دابهگونه در صحنه او هست بعد درج از اين به بعد «فنظر بأعينهم و نطق بالسنتهم» اين ميشود مسلم با زبان اينها حرف ميزند با گوش اينها ميشنود با دست اينها مينويسد اينها ميشوند بلندگوي شيطان خب اگر كسي ﴿وَأَفْئِدَتُهُمْ هَوَاءٌ﴾ شد خودش رفت كنار، ديگري به جاي او مينشيند.
-------------------
📁 تفسیر #تسنیم
سوره اعراف، قسمت ۱۶
آیتالله العظمی #جوادی_آملی
------------
✨ @SErfanH
۱۵ فروردین
☁️ حدود آرزو
اشتهای انسان به اندازه درک اوست. شما الآن از یک طلبه سؤال کنید چه میخواهی او اگر یک آدم محقق باشد در یک رشته حکمت یا کلام یا فقه یا اصول او گذشته از اینکه نیازهای مادی خود را میگوید کتابخانهها را هم میگوید خب از او سؤال کنند که چه میخواهی؟ آن رشتههایی که بلد است میگوید اما او اصلاً نشنیده که جناب فارابی یک کتابی دارد. این نسخه خطی در فلان گوشه عالم است. این اصلاً نمیداند وقتی نمیداند؛ اصلاً نمیطلبد یا جناب شیخ مفید یک رساله خوبی در کلام نوشته؛ او اصلاً در عمرش نشنیده این را. وقتی نمیداند چه میطلبد اشتهای هر کسی به اندازه معرفت اوست.
یک دانشجو هم به شرح ایضاً. شما یک کاسب را بگویید شما چه میخواهید؟ یک کشاورز را بگویید چه میخواهید؟ یک دامدار را بگویید چه میخواهید؟ او به اندازه معرفتش امید و آرزو ارائه میکند...
﴿مَا تَشْتَهِیهِ الأنفُسُ وَتَلَذُّ الأعْینُ﴾ «ما تشتهی» بعد از «ما تعرف و تعلم» است. بعد از اینکه انسان میداند، درک میکند، به اندازه درک او آرزو دارد. قلمرو آرزوی هر کسی منطقه درک اوست .هیچ شنیدهاید که یک دامدار آرزو داشته باشد آن نسخه خطی که شیخ طوسی نوشته آن را داشته باشد اصلاً نمیداند آن چیست. اما یک محقق آرزوی او را دارد. درک هر کسی تعیین کننده حدود آرزوی اوست.
-------------------
📁 تفسیر #تسنیم
سوره اعراف، قسمت ۱۷
آیتالله العظمی #جوادی_آملی
------------
✨ @SErfanH
۱۷ فروردین
یکی از ویژگیهای مثبت آقای #پزشکیان آگاهی و اشراف قابل قبول ایشان به مسئله پیچیده #قومیت و خردهفرهنگهاست که امیدواریم دولت متبوعشان، کنشگری مناسبی در این حوزه داشته باشد
ظاهرا مکتب مخوف ایرانشهری هم به این نقطهی قوت واقف است که چنین لشکرکشی علیه #رئیس_جمهور سازماندهی کرده است
------------
✨ @SErfanH
۱۸ فروردین
🐎 افسار دست کیست؟
شیطان کمر به عداوت بنی آدم بست که ﴿لأحْتَنِکنَّ ذُرِّیتَهُ﴾. ذات اقدس الهی میفرماید (یا بنیآدم) این شیطان عدو مبین شماست ﴿فَاتَّخِذُوهُ عَدُوّاً﴾ یا خود شیطان آنطوری که در سورهٴ مبارکهٴ «اسراء» آمده است گفت من فرزندان آدم را #احتناک میکنم ﴿لأحْتَنِکنَّ﴾. احتناک یعنی تحت حنک اینها را میگیرم؛ حنک اینها در اختیار من است. آن راکب مقتدر این اسب مرکوب را احتناک میکند افسارش را دهانهاش را حنکش را، همه را در اختیار دارد. شیطان هم تهدید به احتناک کرده است که تحت حنک اینها به دست من است؛ حنک اینها به دست من است خب وقتی که گلوی آدم؛ زمام آدم دست او باشد خب هر جا که او بخواهد میبرد دیگر. خب اینکه گفت: ﴿لأحْتَنِکنَّ ذُرِّیتَهُ﴾ معلوم میشود او با انسانیت درگیر است نه با شخص آدم.
-------------------
📁 تفسیر #تسنیم
سوره اعراف، قسمت ۱۹
آیتالله العظمی #جوادی_آملی
------------
✨ @SErfanH
۲۲ فروردین