🌷🌷🌷 ولادت با سعادت حضرت زهرا سلام الله علیها را به پیشگاه مقدس امام زمان و محضر همه دوستان و شیعیان حضرت تبریک و تهنیت عرض مینماییم.
@seyedololama
سیدالعلماء
🌷🌷🌷 ولادت با سعادت حضرت زهرا سلام الله علیها را به پیشگاه مقدس امام زمان و محضر همه دوستان و شیعیان
🔺 حضرت زهرا امّ ابیها بود و در واقع مادر امت پدرش (یعنی ما و همه مسلمانها) بود. دلش میسوخت که این زحماتی که پدرش کشید و این جراحاتی که شوهرش و پسر عمویش به خود تحمل کرده و این گرسنگیها و ریاضتها که کشیدند و «یُطعمونَ الطَّعامَ علی حُبِّه مسکیناً و یتیماً و اسیراً» و آن روزها که روزه گرفتند و جهاد کردند، آخرش چه شد؟!
🔸 این مکتب باید احیا شود. این مکتب چه مکتبی است؟ مکتب دلسوزی به حال امت و به حال خانواده. الآن ما نمیدانیم فرزندان ما و خانواده ما وارد چه کلاسهایی میشوند و با چه معلمینی رو به رو میشوند؟! علم را تنها برای اصلاح دنیا فکر کردهاند نه برای رشد و انسانیت و فاطمی و علوی شدن.
🔹 چند نفری که ما خدمتشان رسیدیم مانند مرحوم علامه و مرحوم آیت الله بهجت، اینها واقعاً شاگرد مکتب زهرای مرضیه علیها السلام بودند و از دست ما گرفته شدند. حالا باید حوزهها، معممین، دانشجویان، طلاب محترم تصمیم بگیرند که مکتب، مکتب تعلیمی و تربیتی باشد. مسجد جای تربیت باشد و این کار ممکن نیست مگر اینکه از خانوادهها شروع بشود. مسئولین دولتی، مجلس شورای اسلامی، مدیران و فرهنگیان و حوزهها از منازل خود شروع کنند و هدف را استفاده از علوم و تربیتهای حضرت زهرا علیهاالسلام قرار بدهند که در نتیجه پیشوای بانوان و خانمها، حضرت زهرا علیهاالسلام باشد.
❗️حضرت زهرا علیهاالسلام در تمام عمرش فقط درباره غصب خلافت پسرعمّش حضرت علی علیهالسلام و این گونه فتنهها بود که ناچار شد و به مسجد رفت. اصلا سابقه ندارد که یک شب آن حضرت مسجد رفته باشد و سخنوری کرده باشد. چون از آنها مهمتر، تربیت بود. میبایست نان جو بپزد، روزه بگیرد، ریاضت بکشد و اجتماع اسلامی را با دو نور مقدس حسن و حسین علیهماالسلام ابقا و احیاء کند.
🤲 خدایا به آبروی این دو بزرگوار و به آبروی فرزند شهیدش محسن «یا محسن بحق المحسن احسن الی المسلمین احسن الی ائمة المسلمین احسن الی جنود المسلمین»
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
"سبحانک انی کنت من الظالمین"
🔺 در جنگ جهانی اول نوشتند که پس از پایان جنگ خانمان سوز عمومیِ جهانی، حدود بیست میلیون نفر تلف شدند. بیست، بیست و پنج میلیون هم یا معلول شدند و یا افراد باقی مانده از جنگ بودند که آنها هم خودشان یک بلایی بودند.
🔸 در نتیجه مردم دیدند که اصلاً دنیا یک تنور سوزان و یک آتشکده و یک مرکز بلاست. زیرا آنها که کشته شدند، تمام شد. اما بیشتر بلاها آن بلاهایی است که باقی میماند و تبعات آن چند سال طول میکشد.
🔹 بعد از جنگ مردم از نظر جسمی ضعیف، کور و کر و انواع و اقسام بیماریها را گرفتهاند. و نیز قحطیها و فقر و فاقه و گرفتاری که پیدا میشود، باعث فواحشی میشود که [برای نمونه] زنها با عفتشان برای نانشان کاسبی کنند و ...
🔸 پس بر اثر جنگ بلایی پیدا میشود که بلای جنگ و کشتار در برابرش چیزی نیست.
🔺 وقتی مردم اروپا- آنهایی که متدین ظاهری به کلیسا بودندـ اینها را دیدند، کم کم شیطانشان قویدستتر شد و در دل آنها شروع به وسوسه کرد که این چه خدایی بود که داشتیم و روز یکشنبه میرفتیم برایش آنجا شعر میخواندیم و اینها؟!
کم کم عقیدهشان هم متزلزل شد تا این که آن چیزی که اعتقاد داشتند را، انکارش کردند.
🔸 این بود که بعضی از دانشمندان دلسوز مثل فلاماریون فرانسوی در صدد این برآمدند که برای جلوگیری از این مشکلات و از این طوفانهای فکری، یک سدی ایجاد کنند و بنا کردند به دفاعکردن و پاسخگفتن.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔘سرکوبِ شیعه!
📆 بهمناسبت ۲۲ جمادی الثانی سالگرد مرگ ابوبکر، خلیفهی اول اهل تسنن
🔹 زمانیکه خلفا به زور آمدند و به جای حضرت علی (علیهالسلام) نشستند، شخصی به نام مالک بن نویره آمد و دید ابوبکر بر مسند خلافت نشسته!، گفت: این همان رفیق ما نیست در فلان طایفه؟ گفتند: بله!
گفت: پس چرا اینجا نشسته؟! مگر پیامبر جانشین خودش را انتخاب نکرده بود؟!
🔺 خلاصه چون جوابی نداشتند، اوضاع و احوال مسجد داشت به هم میخورد که دستور رسید او را بیرون کنید!.
🔸 او رفت به قبیلهی خودش. و سیاست خلافت برای اینکه او را خفه کنند و دیگر کسی جرأت نکند چنین اعتراضهایی بکند؛ خالد بن ولید را مأمور کرد با یک سپاهی بروند سراغش؛ چونکه این قبیله به ابوبکر زکات نمیدادند.
🔹 خالد هم چون میدانست حریف قبیله نمیشود ابتدا بهعنوان مهمان رفت خدمت رئیس قبیله، دستور داد به همراهانش که دست و پای مالک را ببندند و گردن او را زدند و همان شب هم با زن مالک همبستر شد!.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
آیتالله خسروشاهی .mp3
1.69M
🔺ویل دورانت: دانشگاههای ما نیمه انسان میسازد نه انسان
🔹شناسنامه انسان و روحانی: کنار گذاشتن سطحینگری و دریافتن اینکه او نعمتی از نعمتهای مُنعِم است
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
آیتالله خسروشاهی.mp3
830.2K
🔺نزدیک بودن انسان به الهام بخش جهان و پیامبران
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺نزدیک بودن انسان به الهام بخش جهان و پیامبران ✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی @seyedololama
إن الله تعالی خلق فی قلب الانسان حسّاً وجعله حجة علیه یدرک به محاسن الافعال ومقابحها وذلک الحسّ هو «الضمیر» بمصطلح علم الاخلاق الحدیث وقد یسمی بالقلب او العقل العملی او العقل المستقیم او الحسّ السلیم عند قدماء الاخلاق. وتشیر الیه کتب الاخلاق عندهم.
فهذا الحسّ فی القلب او الضمیر هو صوت الله المدوّی [۱] فی دخیلة نفوسنا یخاطبها به ویحاسبها علیه. ونحن نجده کیف یؤنب مرتکب الرذیلة ویقرّ عین فاعل الفضیلة. وهو موجود فی قلب کل انسان وجمیع الضمائر تتحد فی الجواب عند استجوابها عن الافعال فهی تشترک جمیعا فی التمییز بین الفضیلة والرذیلة وان اختلفت فی قوة هذا التمییز وضعفه کسائر قوی النفس اذ تتفاوت فی الافراد قوة وضعفا.
ولأجل هذا کانت «الخلقیات» من المشهورات وان کانت الاخلاق الفاضلة لیست عامة بین البشر بل هی من خاصة الخاصة.
نعم الاضغاء الی صوت الضمیر والخضوع له لا یسهل علی کل انسان الا بالانقطاع الی دخیلة نفسه والتحول عن شهواته واهوائه، کما أن الخلق عامة لا یحصل له وان کان له ذلک الاصغاء الا بتکرر العمل واتخاذه عادة حتی تتکوّن عنده ملکة الخلق التی یسهل معها الفعل. وبالاخص الخلق الفاضل فان افعاله التی تحققه تحتاج الی مشقة وجهاد وریاضة لانها دائما فی حرب مع الشهوات والرغبات. ولیس الظفر الا بعد الحرب. ( #المنطق : ص۳۴۵)
----------
[۱]: دوی الرعد: صوت.
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
آیتالله خسروشاهی.mp3
836.2K
#دنیا_شناسی
#علم🔻
🔺 نقص تحصیلات روز
🔸 تنبهاتی پیرامون مرگ
🔹 تفاوت زندگی دنیا برای سالک الی الله و برای اهل دنیا
✅ مرحوم آیةالله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📋امام صادق #دانشمندانی را که دنبال مقامخواهی و برتری جویی هستند نفرین کرده و فرموده: «فأعمی الله علی هذا خبره و قطع من آثار العلماء أثره»
[ترجمه:خداوند بصیرت و بینایی او را کور فرماید و آثار او را از دفتر علما محو کند]
⁉️ چرا حضرت چنین شخصی را نفرین میکند؟ اینقدر آدم شرابخوار و زناکار و دزد و آدمکش هست، چرا به آنها نفرین نمیکند؟!
چون این خطرش خیلی زیاد است. این فرد، ممکن است با یک حرفش بازار زنا را رواج دهد.
🔺 مثلا دربارهی این که زنها محل نشستنشان در اتوبوس جدا شده، بگوید این یک توهین است به خانمها.
خب این یک حرف است که از دهان شخصی خارج میشود و دیگری هم تأیید میکند و میگوید بله همینطور است.
❌ هیچ حساب و کتابی ندارد، هیچ ترس و وحشتی نیست. هیچ حس مسئولیتی ندارد.
آن وقت دنبالهاش چه میشود؟ چه فسادها میشود...
⚠️ حالا ممکن است یک شخصی که دو میلیون رأی آورده، برود آنجا بنشیند یک چنین حرفی بزند. این اصلاً با خلقت، با آفرینش، با نبوت، با معاد و... بازی میکند. بیچاره عقلش نمیرسد که چه میکند.
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
19.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ «خلوت گزیده»
🔺 بیاناتی پیرامون مقام #وصال و لقای الهی
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 استعاذه به خدای متعال شرط استفاده از قرآن
🔹 « فَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ » (النحل:۹۸)
در شروع به قرائت و استفاده از قرآن پناهنده بشو به خداوند از شرّ شیطان؛ چون تلاوت قرآن و استفاده از قرآن و تفسیر قرآن، اینها یک معانی مادی نیست، یک معانی معنوی و روحی است و شرایط دارد.
این شرایط اگر خدایی نخواسته مفقود بشود، آن کتاب آسمانی الهی مؤثر واقع نمیشود و از آن نتیجه گرفته نمیشود.
آن وقت پناهندگی آن چطور است؟ پناهندگی آن هم به روش خودش است، از قماش خود معنویت است؛ « إِنَّهُ لَيْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلَى الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَلَى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ » (النحل:۹۹)
وقتی که میخواهی از قرآن استفاده کنی به خداوند از شر شیطان پناه ببر. چرا؟ به خاطر اینکه پناهندگی به خداوند مایهٔ مصونیت و حفظ است. آن پناهندگی چیست؟ «الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَلَى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ» (النحل:۹۹)
به خداوند گرایش دارند و ایمان دارند قلباً و علاوه بر گرایش و اعتماد قلبی، توکل میکنند و تکیهگاه خودشان را در پناهندگی به او قرار میدهند.
🔹 نتیجه مفهومی این شرایط این است که شیطانی که مانع میشود، از راه بی ایمانی مانع میشود و نمیگذارد که انسان باور حقیقی بکند که این گفتگویی که الآن میخواهد استفاده کند با خدای جهان است و این خیلی مطلب مهمی است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama