#توحید
#جهان_شناسی
#تربیت
🔺 بارگاه مَلِک
🔹 معمولاً انسان از کودکی که رو به رشد میرود هوای نفس مسلّط بر فکرش است؛ یعنی اگر به او بگویند فلان درس را بخوان، فلان عبادت را بکن، فلان کار را انتخاب بکن، فوری در ذهنش میآید که این دستور چه سودی برایم خواهد داشت؟ اینها همه رشتههای #شرک آمیزی است که از کودکی در ما پیدا میشود.
ما که در گاهواره بودیم نیاز به غذا یا آب یا شیر یا خواب داشتیم. اینها به وسیلهی پدر و مادرِ ما به ما میرسیده، گریه میکردیم، میآمدند ما را تر و خشک میکردند، غذا میدادند. این حالت توجه به اسباب است، توجه به مسبِّب الاسباب نیست. چون شعور، شعورِ کمی است، ضعیف است. خیلی جهان برای انسان انحصار و کوچکی دارد.
به گفته سعدی:
رئیس دهی با پسر در رهی
گذشتند بر خیل شاهنشهی
یک دهدار، یک کدخدا که در یک دهی فرماندهی میکرد، این با پسرش پیشامدی کرد از ده خارج شدند، بعد یک سپاه و لشکری و آمد و شدی دیدند و از آن طرف اسب سوارها، از این طرف فیل سوارها مثلاً. این پسر نگاه کرد دید پدرش خیلی در خودش رفت و دست و پایش را گم کرد. گفت که تو مگر همان نیستی که در ده اینطور سروری داری و همه کس به فرمانت کمر بستهاند و... همه میگویند بله قربان و اینها. گفت پسر درست است ولی اینها در موقعی است که ما در ده باشیم، ولی اینجا دیگر ده نیست!
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 چند وقت پیش مسئله بیماری مرغها که پیدا شده بود چه جنجالی راه افتاده بود، مملکتها تکان خورده بودند، در مرزها و سرحدها قرنطینه درست کرده بودند... مرغها را میگرفتند و آنها را آزمایش میکردند.
خلاصه دم و دستگاه عجیبی راه افتاده بود برای اینکه یک مرغی مثلاً از فلان مملکت بیاید اینجا، بخاطر احتمال سرایت بیماری تحت کنترل باشد.
⁉️ خوب اینجا چرا مسلمانها باید اینقدر به دینشان اهمیت ندهند که مطالب سمّی که اینطور پخش میشود، هیچ در قیدش نباشند که یک تکانی بخورند و با یک آمد و شدهای فرهنگی، ارتباطی، دانشگاهی، عقاید همدیگر را بشناسند، همدیگر را بفهمند؟!
🔸 به خاطر همین غفلتهاست که یک مرتبه یک شخص شیطان صفتی مثل صدام روی کار میآید؛ آن وقت فرمان هجوم به یک مملکت اسلامی میدهد و همه اطاعت میکنند. همه مسلسلها را به دست میگیرند، پشت تانکها جتها مینشینند، در منازل و خانهها بمب میریزند، زن و بچهها را تمام تکه تکه میکنند و سیل خون جاری میکنند.
❗️ اینها آثار این بدبختیهاست اما مسلمین تکان نمیخورند به قدری که چند تا مرغ در مملکتشان بیاید و این بیماری را نشر بدهد، اهمیت نمیدهند.
🔹 علت چیست؟ علت این است که فرهنگها ایجاد بیداری در نسل جوان نمیکنند. همه مشکلات در ممالک اسلامی برگرفته از فرهنگ استعماری است. چون مستعمرین- مخصوصاً انگلیسیها- هر کجا وارد شدهاند اختیار تدریس و برنامهریزی و تهیه وزیر فرهنگ و اینها را به دست خودشان گرفتهاند. آن وقت آنچه که خودشان صلاح دیدهاند جزء برنامه قرار دادهاند، آن چیزی را که به صلاحشان نبود، آنها را تعطیل کردند...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹سه توصیه به منظور دفع بلایا
🔺ده مرتبه دعای عصر و غروب جمعه:
(اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی)
🔺نماز استغاثه به حضرت زهرا صلواتاللهعلیها
(مفاتیح الجنان: ... مولّف گويد: شيخ حسن بن فضل طبرسى در كتاب «مكارم الاخلاق» فرموده: نماز استغاثه به بتول چنين است: دو ركعت نماز بجا میآوری، سپس به سجده میروی، و صد مرتبه میگویی: «يا فاطمة» آنگاه جانب راست صورت خويش را به زمين میگذاری و صد مرتبه میگویی، سپس جانب چپ صورتت را و صد مرتبه میگویی، دوباره به سجده میروی و صد و ده مرتبه میگویی، پس از آن میخوانی: «يا آمِناً مِنْ كُلِّ شَیءٍ وَ كُلُّ شَیْءٍ مِنْكَ خآئِفٌ حَذِرٌ اَسْئَلُكَ بِاَمْنِكَ مِنْ كُلِّ شَىْءٍ وَ خَوْفِ كُلِّ شَىْءٍ مِنْكَ ، اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تُعْطِيَنى اَماناً لِنَفْسى وَ أَهْلى وَ مالى وَ وَلَدى حَتّى لا اَخافَ اَحَداً وَ لا اَحْذَرَ مِنْ شَىْءٍ اَبَدَاً اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَیْءٍ قَدير».
ٌاى بى هراس و بيم از هرچيز، كه هرچيز از تو هراسان و برحذر است، از تو میخواهم به ايمنیات از هرچيز، و هراس هرچيز از تو، اینکه بر محمّد صلوات فرستى، و ايمنى به من عطا كنى، براى خود و خاندان و دارايى و فرزندانم، تا از احدى نهراسم، و هرگز از چيزى حذر نكنم، به درستى كه تو بر هر چيز توانايى.)
🔺نماز اول ماه (مفاتیح الجنان)
✅ مرحومآیتاللهسیدابراهیمخسروشاهی
سیدالعلماء
💢 تهیه مقدمات کسب تقوا در روز جمعه
☄ امروز که روز جمعه است حتماً چند مرتبه در خطبه نماز جمعه می شنویم که شما را وصیت می کنم به تقوا! یعنی به پرهیز از خلاف دستور خدا.
خوب این لازمه اش دانایی دستورات خداست و الا تقوا چطور به دست می آید؟!
🔺 تقوا وقتی به دست می آید که بنده و شما در هفته یکی دو ساعتی؛ جمعه مان، شب جمعه مان، به کسب دانش واجبات و محرمات بپردازیم، حتی به جای دعا -اگر وقت دیگری نداریم-، دعا را ترک کنیم.
🔘 دعای کمیل، دعای ندبه، زیارت رفتن، دید و بازدید با یکدیگر کردن، تفریح کردن، همه اینها باید واجبات ما را از بین نبرد. تقوا بدون دانش ممکن نیست.
✅ تقوا دارای سه شعبه است:
1⃣ تقوای اعتقادی؛ همانند مسائل توحید و نبوت و ... که اینها باید بیان شود.
2⃣ تقوای اخلاقی؛ همانند حرمت کینه ورزی، حسادت، عجب و ریا و بخل و ...
3⃣ تقوای عملی؛ واجب و حرام عملی.
❎ فلذا آدم واجبات و محرمات را بداند و یک جزوه مختصری از واجبات و محرمات باید پیش همه باشد؛ اگر راننده هستید. اگر نویسنده هستید، اگر اداری هستید؛ در کشوی میز شما، باید یکی از این جزوات باشد.
در منزل دست همسر، دست دختر خانم، دست آقاپسر، یک جزوه واجبات و محرمات باشد، که مختصری بدانید واجبات چیست؟ محرمات چیست؟ واجبات عقیدتی چیست؟ واجبات اخلاقی چیست؟ واجبات احکامیِ دست و پا و چشم و گوش چیست؟
❌ این مسائل اگر در منابر و مجالس رسم نیست لابد آقایان مأیوسند از اینکه نتیجه ای بگیرند! و الا ما گوینده ها باید از این جزوات با خود برداریم و در مجالس پخش کنیم. اگر بتوانیم پول هم نگیریم یا بانی پیدا کنیم. ممکن است که بعضی ها اهمیت ندهند ولی ما از آنها خواهش کنیم و یک نسخه به آنها بدهیم تا بروند مطالعه کنند.
85.11.13
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🎓 دانشمندان عصر ما به این مطلب رسیدهاند که هر اختراع و هر جهش علمی و هر پیشرفتی، از یک الهام منشأ میگیرد و تشکیل میشود. انسان از خودش نمیتواند زایش به خودش بدهد.
♨️شما ببینید این صندلی هیچ وقت به شکل دیگری در نمیآید. مگر بادی، طوفانی، تحرکی به او بخورد که تغییر وضع بدهد.
❌هیچ چیزی از وضعی که دارد، نمیتواند تغییر کند مگر اینکه از خارج به او یک تحریکی بشود تا او تحرک پیدا بکند.
✳️این است که الهامات، اختراعات میآورد، منتها مردم خودشان این مطلب را درک نمیکنند. وقتی بنشینند حساب کنند آن وقت متوجه میشوند.
🔴 میگویند نیوتن نشسته بود که یک سیبی از روی درخت بریده شد و افتاد. این متوجه شد که سیب هر طرفی ممکن است برود؛ راست، چپ، بالا، پایین. چطور شد که تنها زمین را اختیار کرد و به زمین آمد؟ به علتش فکر کرد و گفت: لابد زمین ما یک کشندگی دارد و یک جاذبه دارد که اشیائی که در نزدیکی او باشند و مانعی نداشته باشند را به خودش جذب میکند.
◀️خب، این چه طوری شد که این فکر برای او آمد؟ خب این فکر را قبلا نداشت وقتی نداشت و برای او آمد حتماً یک مؤثری در این کار هست.
✅این را انبیاء و اولیاء (علیهمالسلام) کشف کردهاند و به ما خبر میدهند که:
هرچه دارید از خداست، حتی افکاری که برایتان پیدا میشود.
آن وقت این افکار هم مثل سایر نعمتها میتواند به سود تمام بشود، میتواند به زیان تمام بشود. دیگر خودتان قدرش را بدانید. اگر چیز خوبی است در راه اسراف کاری و اینها خرجش نکنید. در راه اتلاف نفوس و انفجارها و اینها از آن استفاده نکنید‼️
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
#فاطمیه
#فدکیه
🔺حکمت ذکر مطالب توحیدی توسط حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹 «المُمتَنِعُ مِنَ الاَبصارِ رُؤیَتُهُ و مِنَ الاَلسُنِ صِفَتُهُ و مِنَ الاَوهامِ کِیفِیَّتُهُ اِبتَدَعَ الاَشیاءَ لا مِن شَیءٍ کانَ قَبلَها و أَنشاَها بِلَا احْتِذَاءِ اَمثِلَةٍ امتَثَلَها کَوَّنَها بِقُدرتِهِ و ذَرَئَها بمشیَّتِهِ.»
🔺 اینجا شروع میکند به مطالبی در این خطبه که جایش اینجا نیست. اگر کسیکه آمده جایی میخواهد مرافعه و دعوایی را راه بیندازد و یک حقی را بگیرد، اگر درس #توحید بگوید، به او میگویند: اینها را بگذار موقع بحث و جلسه!.
⁉️ اما این چه معنا دارد؟! با #امت چه میخواهد بگوید؟! به کسانیکه این جلسه برایشان نقل میشود، میخواهد چه بگوید؟ میخواهد بگوید که بعد از پدر من دیگر یاد #شهادت را آن طوریکه پدر من میکرد، کسی نمیکند. نه قلبی به کار است، نه #فکری به کار است، نه #عقلی به کار است، همهاش بازیگری شده و #واقعیت دین دارد معکوس میشود، دارد سرنگون میشود، ظرف #دین دارد خالی میشود، چاه دین دارد خشک میشود، ابر دین دیگر نمیبارد، #وحی که رفت همه چیز را دارد به دنبال خودش میبرد!.
❗️و شاید هم اشاره است به آیهای که دربارهی #اعراب وارد شده: «قالَتِ الْأَعْرابُ آمَنَّا» ای عربهای بیابانی!
گرچه آنجا #مدینه است و #صحابه از #مهاجر و #انصار در #مسجد هستند، اما به خاطر این بیانات، روشن میکند که اینها همان عربهای بیابانی حساب میشوند که خدا را نمیشناسند! ؛ «قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَ لٰكِنْ قُولُوا أَسْلَمْنَا»؛ چرا #ایمان را به خود نسبت میدهید؟!؛ «وَ لَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِی قُلُوبِكُمْ»؛ ( #حجرات :۱۴) کجای #دل شما جایگاه ایمان به خداست؟!
🔺 اینجا هم صحبت از #قلب میکند: «و ضَمَّنَ القلوبَ مَوصُولَها و اَنارَ فی التَّفکُّرِ معقولَها»
☑️ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
💢 متعلَّق همت مهمتر از میزان همت است! 💢
💠 بعد از اینکه انسان خود و استعدادهایش را شناخت باید دقت کند که وقتی میخواهد همت خود را در راهی مصروف دارد آیا این راه ارزش آن را دارد که انسان سرمایه وجود خود را در این راه بگذارد؟ امیرالمومنین(علیه السلام) در حکمت 362 نهجالبلاغه مرحوم فیض الاسلام، فرمایشی دارند که لفظ همت در آن بکار رفته است: «… و ما المغرور الذی ظفر من الدنیا بأعلی همته کالآخر الذی ظفر من الآخرة بأدنی سُهمَتِه» 👈 انسان فریب خوردهای (دانشمند، غیر دانشمند) که اعلی همت خود را صرف در اصالت بینی دنیا میکند نه مقدمه دیدن آن، با کسی که قناعت کند به مختصر توشهای از آخرت، یکسان نیست.
🏡 مثل اینکه اگر انسان منزل ساده و کوچکی داشته باشد که تاب مقاومت در برابر زلزله را دارد بهتر است از اینکه با استفاده از هنر تمام اساتید معماری، خانهای را بنا کند که استقامتی ندارد!.
✅ انبیاء و اوصیاء (علیهم السلام) تمام تلاش و کوشش خود را در این جهت به کار بستند که به بشر بفهمانند که این دنیا ارزش آنکه تمام همت خود را در راه آن صرف کنند، ندارد.
⬅️ اگر انسان هر از چندگاهی سری به بهشت زهرا بزند فانی بودن دنیا برایش ملموس میشود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 همزمان با حلول ماه جمادیالثانی
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بهجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتىاش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama