کانال سید حسین کشفی
⚡️کاش قصیده هائیه ازری در نامه عمل من بود! 🔻ملا کاظم اُزری (م۱۲۱۲ق) از شعرای بزرگ و ادیبان سترگ و
⚡️ قصیده هائیه ازری در حرم امیرالمؤمنین
🔻بخش هایی از این قصیده در رواق مقابل ضریح امیرالمؤمنین (علیهالسلام) موجود است که در این تصویر این بیت نیز نمایان است:
یا أخا المصطفی لدی ذنوب
هی عین القذی و أنت جلاها
🔹 نجف اشرف دعاگوی همه بزرگواران هستم.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️انشاء زیارات و امام هادی
🔻یکی از راهکارهای امام هادی (علیهالسلام) برای تبیین جایگاه ائمه نزد شیعیان، انشاء زیارت بوده است. شیعیان با تکرار این عبارات در زیارت قبور اهل بیت _ از نزدیک و دور و در زمان های مختلف _ معارف والای امامت را برای خود تلقین کرده و معرفت خود به آن ذوات مقدس را ارتقاء می دادند.
🔹سه زیارت معروف از انشاء امام هادی (علیهالسلام) است.
۱. زیارت جامعه کبیره
که مستغنی از توصیف است. زیارتی با سند معتبر که شیخ صدوق در کتاب من لا یحضره الفقیه و عیون نقل کرده است و طبق برخی گزارشها امام زمان عجل الله فرجه بر قرائت آن توصیه نموده اند.
۲. زیارت غدیریه
وقتی معتصم خلیفه عباسی، امام هادی (علیهالسلام) را از مدینه به سامرا فرا خواند. امام در روز غدیر به نجف رسیدند و امیرالمؤمنین (علیهالسلام) را زیارت کردند، که متن آن به زیارت غدیریه مشهور است. این زیارت با سندی معتبر در کتاب مزار ابن مشهدی نقل شده است.
۳.زیارت ناحیه مقدسه
زيارت ناحيه (زیارت شهدا) ظاهراً متعلق به حضرت مهدی نيست و لو خيلی مشهور شده چون تاريخ روايت اينگونه است: «خَرَجَ مِنَ النَّاحِيَةِ سَنَةَ اثْنَتَيْنِ وَ خَمْسِينَ وَ مِائَتَيْنِ» ( المزار الكبير (لابن المشهدي)، ص: ۴۹۶). اگر اين تاريخ درست باشد زمان حضرت هادي (علیهالسلام) است، ۲۵۴ سال شهادت امام هادی (علیهالسلام) است. و مراد از ناحیه مقدسه هم سامراء است.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️روز غدیر نزد اميرالمؤمنين حاضر شو
🔹 قَالَ الرضا علیهالسلام «يَا اِبْنَ أَبِي نَصْرٍ أَيْنَ مَا كُنْتَ فَاحْضُرْ يَوْمَ اَلْغَدِيرِ عِنْدَ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَإِنَّ اَللَّهَ يَغْفِرُ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ وَ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ ذُنُوبَ سِتِّينَ سَنَةً وَ يُعْتِقُ مِنَ اَلنَّارِ ضِعْفَ مَا أَعْتَقَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ وَ لَيْلَةِ اَلْفِطْرِ وَ اَلدِّرْهَمُ فِيهِ بِأَلْفِ دِرْهَمٍ لِإِخْوَانِكَ اَلْعَارِفِينَ فَأَفْضِلْ عَلَى إِخْوَانِكَ فِي هَذَا اَلْيَوْمِ وَ سُرَّ فِيهِ كُلَّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ
🔸 امام رضا علیهالسلام فرمود اى پسر ابى نصر بزنطی! هرجا كه باشى سعى كن كه روز غدیر نزد قبر مطهّر حضرت امير المؤمنين حاضر شوى، به درستى كه خدا در اين روز مىآمرزد از هر مرد مؤمن و زن مؤمنه و مرد و زن مسلمان گناه شصت سالۀ ايشان را و در اين روز آزاد مىكند از آتش جهنّم دو برابر آنچه آزاد كرده است در ماه رمضان و شب قدر و شب فطر و يك درهم كه در اين روز به برادران مؤمن بدهى برابر است با هزار درهم كه در اوقات ديگر بدهى و احسان كن در اين روز به برادران مؤمن خود،و شاد گردان هر مرد مؤمن و زن مؤمنه را.
📚تهذيب الأحکام ج ۶، ص ۲۴.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️کاش قصیده هائیه ازری در نامه عمل من بود! 🔻ملا کاظم اُزری (م۱۲۱۲ق) از شعرای بزرگ و ادیبان سترگ و
⚡️ علي إمام البررة
🔻«علي امام البررة» نام ارجوزه ای است که مرحوم آیة الله العظمی خویی سه سال قبل از رحلتشان (سال ۱۴۱۰ق) در فضائل امیرالمؤمنین علیهالسلام در ۱۶۶ بیت سروده اند.
🔹مرحوم آقای خویی از شاگردش مرحوم آقای سید محمدمهدی خرسان می خواهد تا مستندات فضائلی که در ارجوزه آمده از منابع معتبر و مقبول ذکر کند.
🔸آیة الله خرسان ذکر مستندات همراه با شرح ابیات را در زمان حیات استاد خود آغاز می کند و در این باره گوید: تا ساعتی قبل از رحلت آیةالله خویی (۸ صفر ۱۴۱۳)، ایشان پیگیر چاپ این شرح بودند.
در نهایت شرح آیة الله خرسان در سال ۱۴۲۱ به پایان می رسد و در سه جلد چاپ می گردد.
رضوان الله تعالی علیهما
@seyyed_hossein_kashfi
5.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️قصیده علویه
🔻آیة الله العظمی وحید خراسانی دام ظله قصیده ای با ۱۳۰ بیت در فضایل امیرالمؤمنین علیهالسلام سروده اند.
🔹مطلع آن با این بیت آغاز می شود:
على اى محرم اسرار مكتوم
على اى حقِّ از حقّ گشته محروم
🔸سه بیت پایانی آن نیز این چنین است:
وحیدم من اگر در جرم و تقصیر
سگی بودم شدم در كوی تو پیر
بر آن خوانی كه یک عالم نشسته
سگی هم در كنارش پا شكسته
تو كه قاتل به خوان خود بخوانی
نپندارم كه این سگ را برانی
⬅️ کامل اشعار را می توانید در اینجا و اینجا بخوانید
📆 این فیلم مربوط به دیدار آیة الله العظمی وحید خراسانی از مرحوم آیةالله العظمی علوی گرگانی در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ است.
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ اسعد الله ایامکم
🔻 الحمدلله الذي جعلنا من المتمسکین بولایة أمیرالمؤمنین و الأئمة علیهمالسلام
🔹 صبح روز عید سعید غدیر ، حرم مولی امیرالمؤمنین دعاگو و نائب الزیارة هستم.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️تاریخ ولادت امام کاظم ( سلام الله علیه) 🔻نظر آیة الله العظمی شبیری زنجانی در مورد سالروز ولادت با
⚡️ بررسی تاریخ ولادت امام موسی کاظم (علیهالسلام)
🔻 استاد معظم حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته
🔹چند سال پیش توفیقی شد در درس خارج به بحث از تاریخ ولادت امام کاظم علیه السلام پرداخته ، دو جلسه در این باره گفتگو کردم، به نکته اصلی این بحث در این یاداشت اشاره میکنم.
در روایت ابی بصیر که میتوان آن را از جهت سندی صحیحه دانست ، ولادت حضرت در ابواء پس از مراسم حج گزارش شده است .
در بحث با ذکر تفصیلی منازل بین راه مکه و مدینه نشان دادم که ابواء هرچند توسط امارت مدینه اداره میشده ولی از جهت جغرافیایی تقریبا وسط راه مدینه و مکه قرار داشته و چهار پنج روز با مدینه فاصله داشته است.
در این بحث با افزودن نکاتی دیگر از جمله کراهت ماندن در مکه پس از انجام مناسک و روایت منهال قصاب که در ابواء با امام صادق علیهالسلام در این سفر برخورد کرده ، تاریخ ولادت حضرت بین ۲۰ تا ۲۲ ذیحجه تخمین زده شد.
لذا تاریخ ۲۰ ذیحجه که در سالهای اخیر در تقویم رسمی کشور به عنوان تاریخ ولادت امام کاظم علیهالسلام ثبت شده، با تحقیقات تاریخی حدیثی سازگار است .
🔸 قول دیگر در ولادت امام کاظم علیهالسلام: روز ۷ صفر هیچ پشتوانه حدیثی ندارد و صرفا در کلام برخی علماء متاخر آمده است .
گفتنی است که به باور نگارنده بنابر اقوی، تاریخ شهادت امام مجتبی علیهالسلام هم ۷ صفر نیست، بلکه اواخر صفر است و با تحریف "سلخ" به سابع (به جهت شباهت این دو کلمه در نگارش) تاریخ شهادت حضرت در کلام شهید اول قدّس سرّه، ۷ صفر دانسته شده است.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ «اینها» را یادمان نرود.
🔻«این دقیقه ها، این نگرانی ها، این ابهام درباره آینده، این تلاش های همه جوره آدم هایی با نگاه های متفاوت، این رای پایین تر آقای جلیلی
در دور اول، این رای خیلی پایین تر آقای قالیباف در دور اول، این ستادهای مردمی، این تماس های بیستکالی، این سفرهای خودجوش تبلیغی، این تکاپوی رجال سیاسی، این بیانیه های پر تعداد شخصی، این استوری های پر ماجرا، این رقیب هراسی ها، این آمارهای بالا از تماشای مناظره ها، این عکس های پشت شیشه ماشین ها این میتینگ ها، این سفرهای استانی همه کاندیداها، این پیامک های نامزدها، این حضور سیاسی مداح ها، این سخنرانی های انتخاباتی سخنرانان معروف، این پول خرج کردن های زیاد ستاد نامزدها، این اعلام رای ها، این دعوت های مردمی به مشارکت بیشتر، همه و همه یک معنای روشن دارند: «فرایند انتخابات در ایران سالم و واقعی است.»، «رای مردم است که انتخاب میکند نه هیچ چیز دیگر.» و «نظام امانت دار رای مردم است.» من از دل شلوغی استوریها و غبار انتخابات این را میبینم. این وجهه روشن این انتخابات برای ماست، فارغ از این که چه کسی
رییس جمهور میشود. «اینها» را یادمان نرود.»۱
🔹برای پیشرفت و امنیت و اعتلای جمهوری اسلامی ایران، همه همراهان گرامی را به شرکت در انتخابات دعوت می کنم.
#ما_رأی_میدهیم
۱. متن از آقای جوان آراسته
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ بوی پیراهن خونین کسی می آید
🔻 قال الامام علی بن موسی الرضا علیهالسلام:
🔹كَانَ أَبِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِذَا دَخَلَ شَهْرُ اَلْمُحَرَّمِ لاَ يُرَى ضَاحِكاً وَ كَانَتِ اَلْكِئَابَةُ تَغْلِبُ عَلَيْهِ حَتَّى يَمْضِيَ مِنْهُ عَشَرَةُ أَيَّامٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْعَاشِرِ كَانَ ذَلِكَ اَلْيَوْمُ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ وَ يَقُولُ هُوَ اَلْيَوْمُ اَلَّذِي قُتِلَ فِيهِ اَلْحُسَيْنُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ .
🔸امام رضا علیهالسلام فرمود پدرم را شيوه بود كه چون محرم مي شد خندان دیده نمی شد و اندوه بر او غالب بود تا روز دهم. روز دهم روز مصيبت و حزن و گريهاش بود و ميفرمود در اين روز حسين كشته شد.
📚 الأمالی (للصدوق) ج ۱، ص ۱۲۸
#محرم_آمد
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️قربانِ آن دل
🔻 عَنْ بَكْرِ بْنِ مُحَمَّدٍ ، عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ لِفُضَيْلٍ : «تَجْلِسُونَ وَ تُحَدِّثُونَ؟» قَالَ: نَعَمْ، جُعِلْتُ فِدَاكَ. قَالَ: «إِنَّ تِلْكَ اَلْمَجَالِسَ أُحِبُّهَا ، فَأَحْيُوا أَمْرَنَا يَا فُضَيْلُ ، فَرَحِمَ اَللَّهُ مَنْ أَحْيَا أَمْرَنَا. يَا فُضَيْلُ ، مَنْ ذَكَرَنَا - أَوْ ذُكِرْنَا عِنْدَهُ - فَخَرَجَ مِنْ عَيْنِهِ مِثْلُ جَنَاحِ اَلذُّبَابِ، غَفَرَ اَللَّهُ لَهُ ذُنُوبَهُ وَ لَوْ كَانَتْ أَكْثَرَ مِنْ زَبَدِ اَلْبَحْرِ» .
🔹امام صادق عليه السّلام به فضیل فرمود: آيا با هم مىنشينيد و گفتگو ميداريد؟ فضیل گفت: آرى فداى تو شوم. فرمود من اين گونه
مجالس را دوست ميدارم پس اى فضيل امر ما را احيا كنيد، خداوند رحمت كند كسانى را كه امر ما را احيا ميكنند. اى فضيل كسى كه از ما ياد كند يا نزد وى از ما ياد شود و از چشمانش باندازۀ پر مگسى اشك بيرون آيد، خداوند گناهان او را اگر چه بيشتر از كف درياها باشد مىآمرزد.
📚 قرب الإسناد ج ۱ ص۳۶
⬅️ مقام معظم رهبری دام ظله:
هیئت را اصحاب ائمه تشکیل دادند، آنها شروع کردند بعد از حادثهی کربلا دور هم جمع میشدند، حضرت، امام صادق (علیهالسّلام) از راوی سؤال میکنند، میگویند تَجلِسونَ و تُحدّثون؟ مینشینید دور هم، صحبت میکنید، حرف میزنید؟ یعنی مسائل ما را مطرح میکنید؟ او جواب میدهد که بله، این کار را میکنیم، یعنی همین مجموعهی هیئات. بعد حضرت میفرمایند که «إنّ تلكَ المجالس أُحبّها»، من دوست میدارم این مجالس را، قربان آن دل ، مجالس شما را دوست میدارم. ۱۴۰۰/۱۱/۳
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️يَا اِبْنَ شَبِيبٍ
🔻 يَا اِبْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ تَلْقَى اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لاَ ذَنْبَ عَلَيْكَ فَزُرِ اَلْحُسَيْنَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ
🔹 اى پسر شبيب اگر شاد كند ترا اينكه خدا را ملاقات كنى در حالتى كه ترا هيچ گناهى نباشد حسين را زيارت كن.
📚 عيون أخبار الرضا عليه السلام ج ۱، ص ۲۹۹
⬅️ خط استاد عبدالرضایی دام عزه
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ نَقل مطالب مُتقن
🔻آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
🔹 آقای محقق کاشانی داماد آقای گلپایگانی کتابی به نام «بر منبر خاطره» نوشته و در آنجا به این مضمون نقل کرده است که موقوفهای بدون اجازه متولّیاش تخریب شده بود و آقای حاج سید احمد خوانساری برای اینکه گردوغبار آنجا بر لباسش ننشیند، احتیاط میکرد و از مسیر دیگر عبور کرد (۱).
🔸 من میخواستم به آقای محقق بگویم اگر این مطلب را نمینوشتید، بهتر بود. چون یک فقیه چنین کاری نمیکند. آن موقوفه تلف شده بود و اگر بالقطع گرد و غبارش بر لباس بنشیند، هیچ اشکالی ندارد.
🔹 این نظیر همان قضیه معروفی است که به محقق اردبیلی نسبت میدهند (قضیه نامه و مَرکَب کرایهای) و مرحوم حاج آقای والد میفرمود: این ساختگی است و یک فقیه هرگز چنین کاری انجام نمیدهد.
🔸 عقیده من است که نقل نکردن این حرفها بهتر است، چون وجه علمی مقبول ندارد و از یک فقیه بعید است.
۱. بر منبر خاطره؛ ص۸۸
📚جرعهای از دریا؛ ج۳؛ ص۶۲۶
@madras_emb
@seyyed_hossein_kashfi