پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم ادامه تفسیر آیه ۱۶۴ سوره آل عمران پس از آن مى فرماید: یکى از مزایاى این پیا
بسم الله الرحمن الرحیم
تفسیر آیه ۱۶۴ سوره آل عمران
از آنجا که هدف اصلى و نهائى تربیت👌👌 است، در آیه، قبل از تعلیم🤔👌👌 ذکر شده، در حالى که از نظر تربیت طبیعى، تعلیم بر تربیت مقدم است.
جمعیتى که از حقایق انسانى به کلى دورند، به آسانى تحت تربیت قرار نمى گیرند بلکه باید مدتى گوش هاى آنها را با سخنان الهى🕋 آشنا ساخت و وحشتى را که قبلاً از آن داشتند از آنها دور کرد، سپس وارد مرحله تعلیم اصولى شد و به دنبال آن محصول تربیتى آن را گرفت.
این احتمال نیز در تفسیر آیه وجود دارد که منظور از تزکیه، پاک ساختن آنها از پلیدى هاى شرک، عقائد باطل، خرافى و خوهاى زشت حیوانى بوده; 👌👌👌 زیرا مادام که نهاد آدمى از این آلودگى ها پاک نشود، ممکن نیست❌❌ آماده تعلیم کتاب الهى و حکمت و دانش واقعى شود،👌👏👏👏 همان طور که اگر لوحى را از نقوش زشت، پاک نکنى هرگز آماده پذیرش نقوش زیبا نخواهد شد و به همین جهت تزکیه در آیه فوق بر تعلیم کتاب و حکمت یعنى معارف بلند و عالى اسلامى، مقدم شده است.
اهمیت یک نعمت بزرگ آن گاه روشن مى شود که زمان برخوردارى از آن را با زمان هاى قبل مقایسه کنیم 👉و فاصله آن دو را بیابیم، قرآن در جمله فوق مى گوید: هر چند درست است که آنها پیش از آن در گمراهى آشکارى بودند (وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفی ضَلال مُبین).
یعنى نگاهى به دوران قبل از اسلام بکنید و ببینید در چه حال و روزى بودید و از کجا به کجا رسیدید.
جالب توجه این که: قرآن از وضع دوران جاهلیت به ضَلال مُبِیْن: گمراهى آشکار تعبیر کرده است; زیرا: ضلال و گمراهى انواع و اقسامى👌دارد، بعضى از وسائل گمراهى طورى است که انسان به آسانى نمى تواند باطل بودن آنها را بفهمد و گاهى چنان است که هر کس مختصر عقل و شعورى داشته باشد، فورى پى به آن مى برد.
مردم دنیا به ویژه مردم جزیرة العرب در زمان بعثت پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) در ضلالت و گمراهى روشنى بودند، سیه روزى و بدبختى، جهل و نادانى، و آلودگى هاى گوناگون معنوى در آن عصر، تمام نقاط جهان را فرا گرفته بود، و این وضع نا بسامان بر کسى پوشیده نبود.
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۲۰۷
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم ادامه خطبه ۳۲ نهج البلاغه 🔴وصف پاکان در جامعه مسخ شده در این میان گروه ان
بسم الله الرحمن الرحیم
📣خطبه ۳۳- در راه جنگ اهل بصره
🔴(به هنگام عزیمت به شهر بصره، جهت جنگ با ناکثین فرمود)
(ابن عباس می گوید در (سرزمین ذی قار) خدمت امام رفتم که داشت کفش خود را پینه می زد، تا مرا دید، فرمود: قیمت این کفش چقدر است؟ گفتم بهایی ندارد. فرمود: به خدا سوگند، همین کفش بی ارزش نزد من از حکومت بر شما محبوب تر است مگر👈 اینکه حقی را با آن بپا دارم، یا باطلی را دفع نمایم. آنگاه از خیمه بیرون آمد و برای مردم خطبه خواند)
🔴 آثار بعثت پیامبر اسلام
همانا خداوند هنگامی محمد (ص) را مبعوث فرمود که هیچ کس از عرب، کتاب آسمانی نداشت، و ادعای پیامبری نمی کرد، پیامبر (ص) مردم جاهلی را به جایگاه کرامت انسانی پیش برد و به رستگاری رساند، که سرنیزه هایشان کندی نپذیرفت و پیروز شدند و جامعه آنان استحکام گرفت.
🔴ویژگیهای نظامی و اخلاقی امام علی (ع)
به خدا سوگند! من از پیشتازان لشگر اسلام بودم تا آنجا که صفوف کفر و شرک تار و مار شد، هرگز ناتوان نشدم، و نترسیدم، هم اکنون نیز همان راه را می روم، پرده باطل را می شکافم تا حق را از پهلوی آن بیرون آورم.
🔴 شکوه از فتنه گری قریش
مرا با قریش چه کار، به خدا سوگند، آن روز که کافر بودند با آنها جنگیدم، و هم اکنون که فریب خورده اند، با آنها مبارزه می کنم، دیروز با آنها زندگی می کردم و امروز نیز گرفتار آنها می باشم.
به خدا سوگند! قریش از ما انتقام نمی گیرد جز به آن علت که خداوند ما را از میان آنان برگزیده و گرامی داشت، ما هم آنان را در زندگی خود پذیرفتیم، پس چنان بودند که شاعر گفته است.
(به جان خودم سوگند، هر صبح از شیر صاف نوشیدی. و سرشیر و خرمای بی هسته خوردی. ما این مقام و عظمت را به تو بخشیدیم در حالی که بلند مرتبت نبودی و در اطراف تو با سواران خود تا صبح نگهبانی دادیم و تو را حفظ کردیم)
نهج البلاغه امام النّاصِحُ(پیشوای خیرخواه)
#نشردهنده_معارف_نهج_البلاغه_باشیم
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم تفسیر آیه ۱۶۴ سوره آل عمران از آنجا که هدف اصلى و نهائى تربیت👌👌 است، در آیه
بسم الله الرحمن الرحیم
أَوَلَمَّا أَصَابَتْكُم مُّصِيبَةٌ قَدْ أَصَبْتُم مِّثْلَيْهَا قُلْتُمْ أَنَّىٰ هَٰذَا ۖ قُلْ هُوَ مِنْ عِندِ أَنفُسِكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
آیا
هنگامى که مصیبتى (در اُحُد) به شما رسید، در حالى که دو برابر آن را (در بدر بر دشمن) وارد ساخته بودید، گفتید: «این مصیبت از کجاست»؟! بگو: «از ناحیه خود شماست (که در جنگ احد، با دستور پیامبر مخالفت کردید)! خداوند بر هر چیزى توانا است.
(آل عمران/165)
بررسى دیگرى روى جنگ احد
این آیه بررسى دیگرى روى حادثه احد است، توضیح این که: جمعى از مسلمانان از نتائج دردناک جنگ، غمگین و نگران بودند 😞و این مطلب را مکرر بر زبان مى آوردند خداوند در آیه فوق، سه نکته را به آنها گوشزد مى کند:
شما نباید از نتیجه یک جنگ نگران باشید، بلکه همه برخوردهاى خود را با دشمن روى هم محاسبه کنید، آیا هنگامى که در یک میدان، مصیبتى به شما رسید، در حالى که در میدان دیگر (میدان جنگ بدر) دو برابر👌 آن را به دشمن وارد ساخته بودید، مى گوئید که این مصیبت از کجا است ؟ (أَ وَ لَمّا أَصابَتْکُمْ مُصیبَةٌ قَدْ أَصَبْتُمْ مِثْلَیْها قُلْتُمْ أَنّى هذا).
زیرا آنها در احد هفتاد نفر از شما را شهید کردند، در حالى که هیچ اسیر نگرفتند، ولى شما در بدر هفتاد نفر از آنها را به قتل رسانیدید👏👏 و هفتاد نفر را اسیر کردید.
جمله قَدْ أَصَبْتُمْ مِثْلَیْها: دو برابر آن بر دشمن ضربه زدید در حکم جوابى است که بر سؤال، مقدم شده است.
لذا مى فرماید: اى پیامبر! به آنها بگو: این مصیبت از وجود خود شما سرچشمه گرفته و عوامل شکست را باید در خودتان جستجو کنید🤔👌👌👏👏👏 (قُلْ هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِکُمْ).
شما بودید که با مخالفت فرمان پیامبر(صلى الله علیه وآله) سنگر حساس کوه عینین را رها ساختید و شما بودید که جنگ را به پایان نرسانیده و سرنوشت آن را یکسره نکرده، به جمع آورى غنائم پرداختید و نیز شما بودید که به هنگام حمله مجدد دشمن میدان را رها ساخته و از جنگ فرار کردید، همین گناهان و سستى هاى شما بود که باعث آن شکست و آن همه کشته گردید.
و سرانجام مى فرماید: شما نباید از آینده، نگران باشید; زیرا خداوند بر همه چیز قادر و توانا است (إِنَّ اللّهَ عَلى کُلِّ شَیْء قَدیرٌ).
و اگر نقاط ضعف خود را جبران کنید، مشمول حمایت او خواهید شد.
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۲۰۹
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم أَوَلَمَّا أَصَابَتْكُم مُّصِيبَةٌ قَدْ أَصَبْتُم مِّثْلَيْهَا قُلْتُمْ أَنّ
بسم الله الرحمن الرحیم
وَمَا أَصَابَكُمْ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعَانِ فَبِإِذْنِ اللَّهِ وَلِيَعْلَمَ الْمُؤْمِنِينَ
و آنچه (در احد،) روزى که دو گروه (مؤمنان و کافران) با هم نبرد کردند به شما رسید، به فرمان خدا (و طبق سنّت الهى) بود. و براى این بود که مؤمنان را مشخص
کند.
(آل عمران/166)
باید صفوف مشّخص شود
آیه مورد بحث، این نکته را تذکر مى دهد، هر مصیبتى (مانند مصیبت احد) که پیش مى آید، علاوه بر این که بدون علت نیست، وسیله آزمایشى است براى جدا شدن صفوف مجاهدان راستین از منافقان و یا افراد سست ایمان.👌👌👌
( خارج از متن تفسیر:مصداق عینی این آیه را در فتنه ۸۸ همه مشاهده کردند که به اذن خداوند چهره برخی منافقان به ادعا مؤمن بر ملا شد ؟؟!!)
لذا در قسمت اول آیه، مى فرماید: و آنچه در روزى که دو دسته (مؤمنان و کافران) با هم رو به رو شدند به شما رسید، به فرمان خدا بود (وَ ما أَصابَکُمْ...
آرى، آنچه در روز احد آن روز که جمعیت مسلمانان با بت پرستان بهم درآویختند بر شما وارد شد به فرمان خدا بود و طبق خواست و اراده او صورت گرفت.
زیرا هر حادثه اى طبق قانون عمومى آفرینش 👈علت و سبب مخصوصى دارد👌👌 و اساساً عالم روى یک سلسله علل و اسباب پى ریزى شده است و این یک اصل ثابت و همیشگى است.
روى این اصل، هر لشگرى🤔🤔👌 که در میدان جنگ سستى کند و به مال و ثروت و غنیمت دل ببندد و دستور فرمانده 🤔👌👌دلسوز خود را فراموش نماید محکوم به شکست خواهد بود.👏👏👏👏👏
بنابراین، منظور از اِذْنِ اللّهُ: فرمان خدا همان اراده و مشیت او است که به صورت قانون علیت در عالم هستى منعکس شده است.
و در پایان آیه مى فرماید: و براى این که مؤمنان را مشخص کند (وَ لِیَعْلَمَ الْمُؤْمِنینَ).
آرى، یکى دیگر از آثار این جنگ، این بود که صفوف مؤمنان و منافقان از هم مشخص شود و افراد با ایمان، از سست ایمان شناخته گردند.👌👌👌👏👏👏
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۲۱۱
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم وَمَا أَصَابَكُمْ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعَانِ فَبِإِذْنِ اللَّهِ وَلِيَعْلَ
بسم الله الرحمن الرحیم
وَلِيَعْلَمَ الَّذِينَ نَافَقُوا ۚ وَقِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْا قَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَوِ ادْفَعُوا ۖ قَالُوا لَوْ نَعْلَمُ قِتَالًا لَّاتَّبَعْنَاكُمْ ۗ هُمْ لِلْكُفْرِ يَوْمَئِذٍ أَقْرَبُ مِنْهُمْ لِلْإِيمَانِ ۚ يَقُولُونَ بِأَفْوَاهِهِم مَّا لَيْسَ فِي قُلُوبِهِمْ ۗ وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا يَكْتُمُونَ
و (نیز) براى این بود که منافقان شناخته شوند. آنهایى که به ایشان گفته شد: «بیایید در راه خدانبرد کنید. یا (از حریم خود،) دفاع نمایید.» گفتند: «اگر می دانستیم جنگى روى خواهد داد، از شما پیروى مى کردیم. (امّا مى دانیم جنگى نمى شود.)» آنها در آن روز، به کفر نزدیکتر بودند تا به ایمان. به زبان خود چیزى مى گویند که در دلهایشان نیست.
و خداوند به آنچه کتمان مى کنند، آگاهتر است.
(آل عمران/167)
آن گاه، در آیه بعد، به اثر دیگرى اشاره کرده، مى فرماید: و تا کسانى که نفاق👽 ورزیدند شناخته شوند😲 (وَ لِیَعْلَمَ الَّذینَ نافَقُوا).
به طور کلى در حادثه احد، سه گروه مشخص در میان مسلمانان پیدا شدند:
گروه اول،1️⃣ افراد معدودى👌بودند که تا آخرین لحظات، پایدارى نمودند و در برابر انبوه دشمنان، تا آخرین نفس ایستادگى به خرج دادند:
بعضى شربت شهادت نوشیدند.
و بعضى جراحات سنگین برداشتند.
گروه دیگر،2️⃣ تزلزل و اضطراب 😟در دل هاى آنها پدید آمد و نتوانستند تا آخرین لحظه، استقامت کنند و راه فرار را پیش گرفتند.
گروه سوم، 3️⃣منافقان بودند که در اثناء راه، به بهانه هائى که اشاره خواهد شد از شرکت در جنگ، خوددارى کرده، به مدینه بازگشتند، که آنها عبداللّه بن ابى سلول و سیصد نفر از یارانش بودند.
اگر حادثه سخت احد نبود، هیچ گاه صفوف به این روشنى مشخص نمى شد👌👌👌 و افراد هر کدام با صفات ویژه خود در صف معینى قرار نمى گرفتند و هر کس ممکن بود، هنگام ادعا، خود را بهترین فرد با ایمان بداند.
در حقیقت در آیه، اشاره به دو چیز شده:
نخست، علت فاعلى شکست احد.
و دیگر، علت غائى و نتیجه نهائى آن.
تذکر این نکته نیز لازم است که در آیه فوق مى فرماید: وَ لِیَعْلَمَ الَّذِیْنَ نافَقُوا: تا کسانى که نفاق ورزیدند شناخته شوند و نمى فرماید: لِیَعْلَمَ الْمُنافِقِیْنَ: تا منافقان شناخته شوند .
و به عبارت دیگر، نفاق به صورت فعل ذکر شده نه به صورت وصف ، این تعبیر گویا بدان جهت است که نفاق، هنوز در همه آنان به صورت صفت ثابتى در نیامده بود، لذا در تاریخ اسلام مى خوانیم بعضى از آنان، بعدها موفق به توبه شدند و به صف مؤمنان پیوستند.
ادامه دارد...
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۲۱۲
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم وَلِيَعْلَمَ الَّذِينَ نَافَقُوا ۚ وَقِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْا قَاتِلُوا فِي س
بسم الله الرحمن الرحیم
ادامه تفسیر آیه ۱۶۷ سوره آل عمران
سپس قرآن گفتگوئى که میان بعضى از مسلمانان و منافقین، قبل از جنگ رد و بدل شده، به این صورت بیان مى کند که:
بعضى از مسلمانان ـ طبق نقل ابن عباس ، عبداللّه بن عمرو بن حرّام انصارى بوده است ـ هنگامى که دید عبداللّه بن ابى سلول با یارانش خود را از لشگر اسلام کنار کشیده و تصمیم بازگشت به مدینه دارند به آنها گفت: چرا باز مى گردید؟ بیائید یا به خاطر خدا و در راه او پیکار کنید و یا لا اقل در برابر خطرى که وطن و خویشان شما را تهدید مى کند دفاع نمائید. مى فرماید:
به ایشان گفته شد بیایند در راه خدا نبرد کنند یا ـ حداقل ـ از حریم خود دفاع نمائید (وَ قیلَ لَهُمْ تَعالَوْا قاتِلُوا فی سَبیلِ اللّهِ أَوِ ادْفَعُوا).
ولى آنها به یک بهانه واهى دست زده، گفتند: ما اگر مى دانستیم جنگ مى شود بى گمان از شما پیروى مى کردیم (قالُوا لَوْ نَعْلَمُ قِتالاً لاَتَّبَعْناکُمْ).
و بنا به تفسیر دیگر، منافقان گفتند: اگر ما این را، جنگ مى دانستیم با شما همکارى مى کردیم، یعنى به نظر ما این جنگ نیست 🤔بلکه یک نوع انتحار و خودکشى است; زیرا با عدم توازنى که میان لشگر اسلام و کفار دیده مى شود، جنگ کردن با آنها عاقلانه نیست.😠 به خصوص این که لشکرگاه اسلام در نقطه نامناسبى قرار گرفته است.
به هر ترتیب، اینها بهانه اى بیش نبود، هم وقوع جنگ حتمى بود👌 و هم مسلمانان در آغاز پیروز شدند و اگر شکستى دامنگیرشان شد، بر اثر اشتباهات و خلافکارى هاى خودشان بود، 😞خداوند مى گوید: آنها دروغ مى گفتند:
آنها در آن روز به کفر نزدیک تر از ایمان بودند (هُمْ لِلْکُفْرِ یَوْمَئِذ أَقْرَبُ مِنْهُمْ لِلاْ یمانِ).
در ضمن از این جمله استفاده مى شود که کفر و ایمان داراى درجاتى است که بعقیده و طرز عمل انسان بستگى دارد.👌👌👏👏👏
لذا مى افزاید: آنها به زبان چیزى مى گویند که در دل ندارند (یَقُولُونَ بِأَفْواهِهِمْ ما لَیْسَ فی قُلُوبِهِمْ).
آنها به خاطر لجاجت😬روى پیشنهاد خود، دائر به جنگ کردن در خود مدینه ، یا ترس از ضربات دشمن و یا بى علاقگى به اسلام از شرکت در میدان، خوددارى کردند.
ولى خداوند به آنچه منافقان کتمان مى کنند آگاه تر است (وَ اللّهُ أَعْلَمُ بِما یَکْتُمُونَ).
هم در این جهان پرده از چهره آنان برداشته و قیافه آنها را به مسلمانان نشان مى دهد و هم در آخرت به حساب آنها رسیدگى خواهد کرد
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۲۱۴
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
هدایت شده از پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
💥به نام خدا 💥
ثبت نام در برنامه های غنی سازی اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و جوانان آغاز شد❗️
برنامه های :
❗️ علمی و مهارتی
❗️ورزشی
❗️اعتقادی و معرفتی
❗️قرآنی
❗️هنری
🔻ثبت نام محدود و اولویت با افرادی است که زودتر اقدام می نمایند .
محل ثبت نام : چهارراه کارخانه قند پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
همه روزه از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰
🔖مدارک : ۲ قطعه عکس ، کپی شناسنامه
☎️تلفن های تماس :
02632243314
09109322195
☎️تلفن تماس بانوان :
09380172379
📌لینک کانال :
https://eitaa.com/shahidanpanahi
📌ارتباط با مدیر کانال :
https://eitaa.com/paygahpanahi
#تابستان_1401
#پایگاه_مقاومت_شهیدان_پناهی
#مسجد_بنی_فاطمه_سلام_الله
#مسجد_حضرت_خدیجه_الکبری_سلام_الله
#مسجد_صاحب_الزمان_عج
#مسجد_امام_حسین_ع
#حوزه119_120
💥به نام خدا 💥
ثبت نام در برنامه های غنی سازی اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و جوانان آغاز شد❗️
برنامه های :
❗️ علمی و مهارتی
❗️ورزشی
❗️اعتقادی و معرفتی
❗️قرآنی
❗️هنری
🔻ثبت نام محدود و اولویت با افرادی است که زودتر اقدام می نمایند .
محل ثبت نام : چهارراه کارخانه قند پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
همه روزه از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰
🔖مدارک : ۲ قطعه عکس ، کپی شناسنامه
☎️تلفن های تماس :
02632243314
09109322195
☎️تلفن تماس بانوان :
09380172379
📌لینک کانال :
https://eitaa.com/shahidanpanahi
📌ارتباط با مدیر کانال :
https://eitaa.com/paygahpanahi
#تابستان_1401
#پایگاه_مقاومت_شهیدان_پناهی
#مسجد_بنی_فاطمه_سلام_الله
#مسجد_حضرت_خدیجه_الکبری_سلام_الله
#مسجد_صاحب_الزمان_عج
#مسجد_امام_حسین_ع
#حوزه119_120
🌹به نام خدا 🌹
گزارش تصویری از آماده سازی پایگاه به منظور ویژه برنامه های تابستان....
( شماره یک )
منتظر شما کودکان و نوجوانان عزیز هستیم ...
♦️ظرفیت ثبت نام محدود است♦️
لینک کانال :
https://eitaa.com/shahidanpanahi
ارتباط با مدیر کانال :
https://eitaa.com/paygahpanahi
#پایگاه_مقاومت_بسیج_شهیدان_پناهی
#گزارش_تابستان_1401
#مسجد_حضرت_خدیجه_الکبری
#مسجد_بنی_فاطمه_س
#مسجد_صاحب_الزمان_عج
#مسجد_امام_حسین_ع
#حوزه_119_کرج
#حوزه_120_کرج
🌹به نام خدا🌹
💥برنامه فوتبال گل کوچیک ، والیبال ، فوتبال دستی و پینگ پنگ ....
تا زمان شروع برنامه های تابستان تمام روز ها از ساعت ۱۸:۳٠ تا ۲٠:۳٠ برنامه ورزشی برای عموم نونهالان،کودکان و نوجوانان برقرار است.
منتظر شما کودکان و نوجوانان عزیز هستیم ...
♦️ظرفیت ثبت نام محدود است♦️
لینک کانال :
https://eitaa.com/shahidanpanahi
ارتباط با مدیر کانال :
https://eitaa.com/paygahpanahi
#پایگاه_مقاومت_بسیج_شهیدان_پناهی
#گزارش_تابستان_1401
#مسجد_حضرت_خدیجه_الکبری
#مسجد_بنی_فاطمه_س
#مسجد_صاحب_الزمان_عج
#مسجد_امام_حسین_ع
#حوزه_119_کرج
#حوزه_120_کرج
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم ادامه تفسیر آیه ۱۶۷ سوره آل عمران سپس قرآن گفتگوئى که میان بعضى از مسلمانان
بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذِينَ قَالُوا لِإِخْوَانِهِمْ وَقَعَدُوا لَوْ أَطَاعُونَا مَا قُتِلُوا ۗ قُلْ فَادْرَءُوا عَنْ أَنفُسِكُمُ الْمَوْتَ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ
همان کسانى (از منافقان) که به برادران (مؤمن) خود ـ در حالى که از حمایت آنها دست کشیده بودند ـ
گفتند: «اگر آنها از ما پیروى مى کردند، کشته نمى شدند.» بگو: «(اگر مى توانید مرگ افراد را پیش بینى کنید،) پس مرگ را از خودتان دور سازید اگر راست مى گویید!»
(آل عمران/168)
گفته هاى بى اساس منافقان
منافقان علاوه بر این که خودشان از جنگ احد کناره گیرى کردند، سعى در تضعیف روحیه دیگران نیز نمودند.
به هنگام بازگشت مجاهدان، زبان به سرزنش آنها گشودند و گفتند: اگر آنها از فرمان ما پیروى کرده بودند کشته نمى دادند.
قرآن در آیه فوق، به گفتار بى اساس آنها پاسخ مى دهد و 📢مى گوید: آنها که از جنگ کناره گیرى کردند و به برادران خود گفتند: اگر از ما اطاعت کرده بودند هیچ گاه کشته نمى شدند، به آنها بگو: اگر قادر به پیش بینى حوادث آینده هستید مرگ را از خودتان دور سازید اگر راست مى گوئید (الَّذینَ قالُوا لاِ ِخْوانِهِمْ وَ...
یعنى; در حقیقت شما با این ادعا، خود را عالم به غیب و با خبر از حوادث آینده میدانید کسى که چنین است باید علل و عوامل مرگ خود را بتواند پیش بینى کرده و خنثى سازد آیا شما چنین قدرتى دارید؟
وانگهى، اگر شما در میدان جهاد و در راه سربلندى و افتخار کشته نشوید، آیا عمر جاویدان خواهید داشت؟
آیا مى توانید مرگ را براى همیشه از خود دور سازید؟
بنابراین، شما که نمى توانید قانون مسلّم مرگ را از میان ببرید، پس چرا در میان بستر با ذلت بمیرید؟ چرا با افتخار در میدان جهاد در برابر دشمن شربت شهادت ننوشید؟!🤔👌👌
در آیه فوق، نکته دیگرى وجود دارد که باید به آن توجه کرد:
و آن این که: از مؤمنان تعبیر به برادر شده🤔 در حالى که هرگز مؤمنان برادر منافقان نیستند، این یک نوع سرزنش به آنها است که شما مؤمنان را برادر خود مى دانستید، چرا در این لحظات حساس، دست از حمایت آنها برداشتید و لذا بلافاصله بعد از تعبیر اِخْوانِهِمْ جمله قَعَدُوا یعنى از جنگ بازنشستند، ذکر شده، آیا انسان ادعاى برادرى مى کند؟ و بلافاصله از حمایت برادر خود باز مى نشیند؟!.
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۲۱۶
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
🌷 به نام خدا 🌷
💥گزارش تصویری گروه سرود امام رضایی ها...
اجرای سرود در مسجد بنی فاطمه س توسط نوجوانان باصفای مسجد ...
خدا قوت به حجه الاسلام حاج آقا محمودی ....
لینک کانال :
https://eitaa.com/shahidanpanahi
ارتباط با مدیر کانال :
https://eitaa.com/paygahpanahi
#گروه_سرود
#مناسبتها
#مسجد_بنی_فاطمه_س
#پایگاه_مقاومت_شهیدان_پناهی
#مسجد_حضرت_خدیجه_الکبری
#مسجد_صاحب_الزمان_عج
#مسجد_امام_حسین_ع
#حوزه_119_کرج