هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
🔰بخش دوم/ پایانی🔰
📗 #معرفی_کتاب دوم
🔸شناسنامه:🔰
◽️عنوان: لوایح آقا شیخ فضل الله نوری(ره)
◽️بهکوشش: دکتر هما رضوانی.
◽️ناشر: تهران : نشر تاریخ ایران، 1362.
◽️توصیف ظاهری: 68 ص
◽️فروست: نشر تاریخ ایران؛ 12: مجموعه متون و اسناد تاریخی؛ 11 (قاجاریه)
◽️یادداشت: کتابنامه بهصورت ◽️زیرنویس
موضوع: ایران-- تاریخ-- انقلاب مشروطه، 1324-1327ق.-- تحصن و بست، 1325ق.
◽️موضوع: مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، 1259-1327ق.
✍ آنگونه که از منابع بر می آید، نخستین بار و به صورت خاص شادروان دکتر محمد اسماعیل رضوانی استاد تاریخ دانشگاه تهران به بررسی لوایح "روزنامه علامه شیخ فضل الله نوری" پرداخته است. ایشان در مقاله ای تحت عنوان یاد شده درباره چگونگی شکل گیری و انتشار این روزنامه و بازتاب های انتشار آن و جنگ قلمی مطبوعات طرفدار مشروطه غربگرا با آن، مباحث ارزشمندی مطرح کرده، به طور مثال دکتر رضوانی می نویسد: انتشار این روزنامه در میان مشروطه خواهان [غربگرا] ولوله ای افکند و جراید مشروطه خواه به پاسخگویی برخاستند و از این به بعد قسمت عمده نیروی مبلغین و مروجین مشروطیت صرف پاسخگویی به نوشته های مرحوم شیخ شد. از خلال مقالاتی که در جراید غربگرا و دین ستیز آن عهد به چاپ رسیده، وحشت و اضطراب مشروطه خواهان، هویداست.
باری، در حقیقت کتاب لوایح آقا شیخ فضل الله نوری(ره)، که به کوشش خانم دکتر هما رضوانی، دختر فرهیخته ایشان در سال ۱۳۶۲ش، انتشار یافته، باز چاپ همان مقاله مذکور با اضافاتی مفید و تصویر روزنامه های (شیخ) پیوست آن است. این پیوست ها بنا به گفته مرحوم دکتر محمد اسماعیل رضوانی، شماره های گرانبهای شیخ است که با رنج بسیار به دست آمده است.
دکتر هما رضوانی(مورخ و پژوهشگر معاصر) در مقدمه این کتاب مرجع ارزشمند می نویسد:
روزی به پدرم گفتم اجازه دهید متن [روزنامه] لوایح شیخ را همان که در مجله تاریخ انتشار یافته، تجدید چاپ کنم تا استفاده آن عام شود و کار تحقیق جوانان آسان تر گردد. پدرم پیشنهاد مرا با شادی پذیرفت و آماده ارشاد من شد، این کتاب در حقیقت چاپ همان مقاله است، اما خودم نیز مایل بودم مانند سایر جوانان، تحقیقاتی بکنم و بر متن آن مقاله مطالبی بیفزایم.
مرحوم دکتر محمد اسماعیل رضوانی، علامه شیخ فضل الله نوری را در کشاکش مشروطه و استبداد، به درستی "نیروی سوم"ی قلمداد می کند که "نه از استبداد حمایت می کرد و نه موافق با دموکراسی دین ستیزانه خاص اروپایی بود"
مرحوم دکتر رضوانی شجاعانه اعتراف و تأکید می کند که خود، [به غلط] سالها شیخ را طرفدار استبداد می پنداشته، اما بعدا" دریافته است که آن بزرگ، برخلاف آنچه که عده ای گمان می بردند، مخالف با مشروطه نبود. بلکه می فرمود:
مشروطه ای که در فرنگستان ساری و جاری است، با مشخصات خاصی که دارد، شایسته اجرا در ایران نیست. ایرانیان باید مشروطه ای منطبق بر سنن ملی و مذهبی خود بر قرار کنند.
انتشار روزنامه توسط مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری نیز در راستای شکستن انحصار رسانه ای غربگرایان و افشای ماهیت و اهداف دین ستیزانه آنان بود. مجموعه این روزنامه ها یکی از بهترین منابع تحقیق برای شناخت درستِ افکار و اندیشه های والا و حق مدارانه علامه شیخ فضل الله نوری است.
🔸 منابع: ک، بازخوانی روزنامه علامه شیخ فضل الله نوری، ستار شهوازی، چاپ دوم، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران/ک، شیخ فضل الله نوری و مکتب تاریخ نگاری مشروطه و ک، کالبد شکافی چند شایعه درباره شیخ، دکتر علی ابوالحسنی(منذر)/بیست و دو رساله تبلیغاتی از دوره انقلاب مشروطیت، محمد اسماعیل رضوانی، مندرج در راهنمای کتاب، سال ۱۲، ش ۵-۶، صص ۲۳۳-۲۳۲/روزنامه شیخ، مندرج در: مجله تاریخ، نشریه دانشکده ادبیات و علوم انسانی، ش۲، جلد ۱، ۱۳۵۶ش، صص ۱۵۹-۱۶۴
✳️ @ShahidRabe
لوایحعلامهشیخفضلاللهنوری.pdf
9.48M
📔#لوایح مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
✍ «مجموعه 📰 روزنامههای منتشره شیخ، در دوره تحصنِ معظمله در حرم حضرت عبدالعظیم، علیه السلام»
🔸به کوشش: دکتر هما رضوانی
🔸انتشارات: نشر تاریخ ایران
🔸تعداد صفحات: ۷۵(در نسخه PDF)
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
#جهاد_تبیین
⁉️ غفلت حوزوی! یا بی توجهی! چرا؟!
✍ به بهانه تأکید مجدد مرجع عالیقدر آیتالله العظمی سبحانی(حفظه الله) بر جایگاه مرجعیت علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، با استفاده از تعبیر «آیت الله العظمی» برای ایشان (پیام تصویری به همایش بزرگداشت شیخ، قم مرداد ۱۴۰۲ش) نگاهی میاندازیم به تلخیصی از پیام سال ۱۳۷۰ ایشان به کنگره بزرگداشت شیخ، که مؤید و مکملی است بر پیام جدید ایشان🔰
✅ جایگاه اجتهاد (مرجعیت) و فقاهت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(اعلی الله مقامه الشریف) از منظر مرجع عالیقدر، آیت الله العظمی حاج شیخ جعفر سبحانی(حفظه الله):👇
درباره شهید عصر مشروطیت، کتابها و رساله ها و مقاله های فراوانی نوشته و منتشر شده است، و غالباً سوژه نوشته ها و گفتارها حیات سیاسی و جهاد دینی این مرد است، درحالی که این موضوع یکی از ابعاد این #مرد_بزرگ را تشکیل می دهد، ولی درباره #اجتهاد [جایگاه مرجعیت] و #فقاهت این مرد، کمتر ذکری به میان آمده، درحالیکه جهاد این مرد براساس اجتهاد و دید فقاهتی وی استوار بوده است، و آن بینش فقهی بود که این مرد را به این راه کشاند، و اگر روزی از گشایش مجلس به عنوان دفع ظلم دفاع کرد، بینش دینی بود که او را بر این کار واداشت، و اگر با مجلس کذایی آن روز پرچم مخالفت برافراشت، فقاهت و آشنایی او با مبانی دین، وی را بر این مخالفت بر می انگیخت. پس چه بهتر که آگاهی او از معارف و اصول اسلام، تا آنجا که امکان دارد مطرح شود. فقاهت و بینش علمی و فقهی شیخ را از چند راه می توان بدست آورد:
۱) گفتار اساتید شیخ در باره وی
۲) نظریه اندیشمندان اسلامی
۳) بررسی آثار فقهی و اصولی به جای مانده از شیخ
[و به عنوان راه چهارم، میتوان به اذعان افرادی اشاره داشت که با شیخ زاویه داشتند، اما به جایگاه اجتهاد (مرجعیت) و فقاهت ایشان، معترف بودند]، آخوند ملا محمدکاظم خراسانی و شیخ عبدالله مازندرانی(از آقایان حامی مشروطه) در نامهای که در تأیید اصل دوم متمم قانون اساسی به مجلس شورای ملی صدر مشروطه نوشته اند، از شیخ شهید به عنوان حجة الاسلام نوری (دامت برکاته) تعبیر آورده است. می دانیم در آن زمان، لقب بارز و بزرگ برای #مراجع، همین لفظ "حجة الاسلام" بود و لذا سؤالهایی که به #مراجع_بزرگ مینوشتند، نوعاً این لقب را به کار می بردند و می گفتند: "حجة الاسلام"
🔹منابع: سیمای فرزانگان، ج ۱ ، ص ۴۷۶ - ۴۶۰ / سخنرانی آیت الله سبحانی در کنگره بزرگداشت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) مرداد ماه ۱۳۷۰ در شهر نور / ک، تنهای شکیبا، علی ابوالحسنی، ص ۸۶۹ - ۸۶۱/...
✍ متأسفانه با توجه به تمامی اشارات و تذکرها و توصیه های اخیر بزرگانی همچون مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سبحانی، آیت الله شبزندهدار، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی... (حفظهم الله) درباره استفاده از تعبیر «آیت الله العظمی» برای شیخ، باز شاهد بی توجهی برخی از خودی ها در این زمینه هستیم! که عامدانه بودن آنرا در ذهن، تداعی مینماید!
⁉️عالمی که، دارای
‼️👈 رساله های عملیه و فقهیِ متعدد
‼️👈 مقلدین بسیار
‼️👈 صاحب فتاوای مهم
‼️👈 و به طلاب نیز شهریه پرداخت میکرده، عنوانش چیست؟!
اگر او «مرجع تقلید نیست»! پس، کیست؟!
این موضوع از آنجا حائز اهمیت بیشتری است که امام راحل و مقام معظم رهبری نیز درگذشته بارها در محافل عمومی و خصوصی بر لزوم شناختن و شناساندن جایگاه با عظمت این مرجع بزرگ به عنوان ریشه انقلاب اسلامی، تأکید داشته اند!
در یک کلام همه باید بدانیم که انگلیس با همکاری عوامل داخلیش، مرجع تقلید بزرگی را بر دار کرد که مانع اصلی پیاده شدن نقشههای شومش بود و در ادامه سعی نمود با کمک قلمبهمزدانش و با تحریف حقایق، سطح و جایگاه او را در اذهان پایین نشان دهد، تا پیام این بزرگمرد به گوش آیندگان نرسد! پس باید مراقب باشیم ناخواسته در زمین و پازل دشمن بازی نکنیم!
💠 امام راحل:
این بزرگ مرد مجاهد، مجتهد دارای مقامات عالیه را بشناسید و بشناسانید ابعاد عظیم علمیش را که جامع علوم معقول و منقول بود، بُعد مرجعیتش را که سعی کردند از اذهان مخفی کنند، اندیشه های والای سیاسیش را که بر گرفته از اسلام ناب بود...مخالفین و دشمنان ایشان از جاهلین و معاندین بوده و هستند.../ ۱۳۴۸، نجف اشرف، مسجد شیخ انصاری، خاطرات یاران، یادواره بزرگداشت شیخ، پنجشنبه ۶ مرداد ماه ۱۴۰۱ ش، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر نور
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
🔺بخشی از فرمایشات آیت الله العظمی سبحانی (حفظهالله) در همایش بزرگداشت مرجع شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه الشریف/ شهر نور/ مرداد ۱۳۷۰ش
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
📷👆 تصویر جلد (پشت و رو)🔰
👈 اشاره مستقیم به جایگاه #مرجعیت تام مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه الشریف در🔰
📗کتاب "اندیشه سبز، زندگی سرخ" (زمان و زندگی شیخ)اثر مورخ و پژوهشگر شهیر معاصر، استاد فقید علی ابوالحسنی (منذر)
📕معرفی اجمالی کتاب
✍ از حیث موضوع میتوان آن را به دو بخش تقسیم کرد: بخش اول در ابتدا مروری دارد بر پیشینه خانوادگی شیخ و همچنین تربیت و تحصیلات وی از تولد تا پایان عمر و در این راستا به مواردی چون «اساتید شیخ در تهران و نجف» و «حضور شیخ در سامرا برای تحصیل» اشاره شده و سپس آشنایی مخاطب با خصائص، روحیات و وجاهت بسیار متعالی دو استاد اصلی و بزرگ علامه شیخ فضلالله نوری، یعنی آیتالله میرزا حبیبالله رشتی و آیتالله میرزای شیرازی (رضوان الله تعالی علیهم) مورد توجه قرار گرفته است. در انتهای این بخش به این مسئله که شیخ با نظر میرزای شیرازی برای زعامت دینی به تهران میآید [و مرجعیت تام می یابد] اشاره شده و در رابطه با خدمات ابتدایی شیخ پس از ورود به تهران نیز مستنداتی ارائه گردیده است.
در بخش دوم کتاب، حیات، تفکرات و جریانات عمده اجتماعی ـ سیاسی و دینی دوران و زمانه شیخ ــ از نهضت تحریم تنباکو تا سالهایی قبل از شهادت ایشان ــ بررسی شده و به دیدگاه قاطع شیخ درباره هر مسئله نیز اشاره گردیده است.
🔶🔸ناشر: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران/چاپ پنجم
#جهاد_تبیین
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
رساله های عملیه و فقهی شهید رابع.pdf
1.24M
📚 نسخه PDF آشنایی با رساله های عملیه و فقهی #مرجع_شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، #شهید_رابع اعلی الله مقامه الشریف، زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه(مشروعه)
✍ اسنادی از تاریخ مرجعیت شیعه که عامدانه توسط قلم به مزدانِ دین ستیز، با همکاری و همیاری جریان سکولار و غربگرای حوزوی از اذهان مخفی نگاه داشته شد! تا چرخه تحریف تاریخ و تخریبِ ناجوانمردانه، با انکار مقامات عالیه و علمیِ بزرگمردی الهی، تکمیل گردد! اما غافل از این بوده و هستند که ماه هیچگاه پشت ابر نمیماند.
✳️ @ShahidRabe
🔻روایت مرحوم آیت الله سید محمد حسین طهرانی (علامه طهرانی) از منزلت و جایگاه مرجعیت علامه شیخ فضلالله نوری(اعلی الله مقامه الشریف)
🖊مهدی جمشیدی
۱. مرحوم علامۀ طهرانی -رضواناللهتعالیعلیه- میگویند: تقیزاده، از همان فراماسونرهای مشهور و از همان مَلاعینی بود که فتوای به دار کشیدن شیخفضلالله نوری را امضاء کرد، و قاضیِ محکمه نیز که شیخ ابراهیم زنجانی بود حکم کرد و شیخفضلالله را به دار کشیدند؛ با آن مرد عالِم، مجتهد، عادل، و حتی «مرجع تقلیدِ وقت» چنین کردند؛ شیخفضلالله نوری، عالِم عادی نبود، «مرجع» بود. پدر من گفت من که تحصیلاتم در نجف تمام شد و آمدم طهران، به پدرم گفتم: در طهران کسی هست که از درس او استفاده کنم؟ پدرم گفت: برو درس شیخفضلالله. این حرف بر من گران آمد که ما که در آنجا اساتید بزرگی را طیّ کردیم، حالا چگونه پدر من میگوید به درس شیخ برو. به درس او رفتم، ولی در اطاق درس ننشستم، بلکه بیرون نشستم که یک درس او را گوش کنم و اگر پسندیدم بروم. ایشان قَسم میخورد که شیخ، چنان وارد مبحث شد و چنان خروج از مبحث پیدا کرد که بهتحقیق، از هیچیک از أعاظم و مراجع نجف و کربلا کمتر نبود. در مقابل، آنچنان بر ضد شیخ، به تبلیغات دست زدند و سرانجام نیز او را دار زدند، و همین تقیزاده، حکم به دار زدن او کرد. مردم هم میگفتند شیخی بوده که خلاف مصلحتِ وقت عمل میکرده و او را به دار زدند. با تبلیغات، شیخفضلالله را در افکار عمومی، بهعنوان یک مردِ «عامی» و «کماهمّیّت» و «خائن» و «کمفهم» و «خودخواه» جلوه دادند. یک روز در زمان سابق، من به یکی ازکتابخانههای طهران رفته بودم، بعضی از اساتید دانشگاه هم آنجا بودند و دیدند که من شیخ را تقویّت میکنم؛ اینها تعجّب کردند و گفتند بهواقع شما دربارۀ شیخ، چنین نظری دارید و او را خائن نمیدانید؟!(علامه طهرانی، سالک آگاه، صص۱۳۴-۱۳۶).
۲. تصریح علامۀ طهرانی به اینکه شیخ شهید، «مرجع تقلید» بوده، سخن درخور توجّه و مداقّه است و نشان میدهد که ایشان از نظر علمی و فقهی، در مرتبۀ بسیاری بالایی بوده است، درحالیکه حتّی امروز نیز اهل تحقیق و تأمّل، چنین شناختی از منزلت و مکانت شیخ ندارند و او را بیشتر سیاسی میانگارند تا علمی. شیخ توانست میان این دو، جمع برقرار کند و در عین وجاهت علمی، به بصیرت سیاسی نیز دست یابد. کسانیکه دربارۀ قوّت علمی شیخ، تردید روا میداند، در پی این هستند که نظر و موضع سیاسی او را فروبکاهند و از اهمّیّت و اعتبار، ساقط کنند. بیان علامه طهرانی نشان میدهد که شیخ از لحاظ فقهی، قابلمقایسه با عالیترین فقها و علمای نجف بوده است. اینجاست که اعدام شیخ، معنای بسیار تأسّفبارتر و تلختری مییابد.
۳. نکتۀ درخشان دیگری که در بیان علامۀ طهرانی آمده، بازی روایتی است که در برابر شیخ شهید، به راه انداختند و به تخریب و ترور شخصیّت او پرداختند. شیخ شهید، «شهید کجروایت» بود و جریان روشنفکریِ سکولار در دورۀ مشروطه توانست با وارونمایی و تحریف، نهفقط خودش را توجیه کند، بلکه شیخفضلالله را دیدۀ عوام و خواص، بدنام و بدعمل جلوه بدهد. هرچند دیگران به دلیل ضعفهای فکری و تحلیلی نسبت به بنیانهای سیاسیِ تجدّد و مقاصد روشنفکریِ سکولار، توانمند نبودند و در زمین تجدّد، بازی کردند، اما با این حال، تذکّرات و انذارهای شیخ، باید آنها را از خواب غفلت و سادهاندیشی بیدار میکرد. این قدرت روایتیِ روشنفکریِ سکولار را نشان میدهد که فضای غالب را پدید آورد و ذهنها را مرعوب و مسخّر کرد. شیخ شهید، هرچه کوشید این وضع و حالت اجتماعی را در هم بشکند و رگهها و ریشههای انحراف را نمایان سازد، موفق نشد؛ چراکه او در غربت و تنهایی قرار گرفته بود و جامعه بهصورت یکپارچه و حداکثری، مشروطه را طلبیده بود و نسبت به ماهیّت سکولار آن حسّاسیّتی نداشت. در اثر تحریف، چنین وضعی شکل میگیرد که جای قهرمان و خائن تغییر میکند و مدار حرکت جامعه به ورطۀ زوال هویّتی فرومیافتد. جنگ شناختی، این اندازه مهم و تعیینکننده است و میتواند سرنوشت اجتماع را صورتبندی کرد.
۴. اگر بخشی از جبهۀ اصحاب حقیقت، دچار نقصان تحلیلی و سادهنگری فکری شود و نتواند نقشههای پنهان را بخواند و حملبرصحت کند، به «روشنفکری سکولار»، اعتماد خواهد کرد و سیاست و جامعه را به آنها واگذار خواهد نمود. در نظر نگرفتن مرزهای فکری و اعتقادی نسبت به تجدّد و پیوستنِ عملگرایانه به کنشگران بومیِ تجدّد، چنین نتیجهای در پی دارد. علمای آن روز، «استبدادِ قاجار» را دیدند و برآشوبیدند، اما «سکولاریسمِ روشنفکری» را ندیدند و اعتماد کردند.
✳️ @ShahidRabe
رسالهکاملحرمتمشروطیتعلامهشیخفضلاللهنوری.pdf
2.56M
📕 رساله کامل «حُرمت مشروطیت»
▫️اثر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
‼️«فتوای حرام شمردن مشروطه غربگرا و دلایل آن در نگاه تحلیلی علامه شیخ فضل الله نوری (اعلی الله مقامه الشریف) زعیم نهضت اسلامخواهی مشروطه(مشروعه)»
🔸دو نسخه در یک pdf
🔸منابع: رسانه حوزوی «مناهج» و کانال تحقیقی «الفقه و الاصول محمد متقیان تبریزی»
✍ ایام سالگرد شهادت علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، قلمها و بیانهای آغشته به کینه و عقدهگشایی علیه مرجعی بصیرِ و بزرگ مجاهدی تیزبین، دوربین و ریزبین، باز شده و صحیح و سقیم را در هم آمیخته و به مخاطبان خود میفروشند.
بهتر است اهل تحقیق، رساله «حرمت مشروطیت» را مطالعه کرده و با دغدغهها و دلنگرانیهای شیخ شهید آشنا شده و تا حدودی توان نقد و ارزیابی برخی سخنان علمنماها را کسب نمایند.
پر واضح است که جهت اشراف بر اندیشه شیخ بزرگی که جلوتر از زمانش بود، باید همه مکتوبات او را خواند، لیکن همین رساله نیز میتواند مقداری از این آگاهی بر اندیشه والای ایشان را تأمین نماید.
✳️ @ShahidRabe
✍ از کانال 🔴 بیداری_ملت👇
🔹سایت اصلاحطلب رویداد۲۴ به تعریف و تمجید از یپرمارمنی پرداخته و در نهایت وی را شهید! خطاب کردهاست!
🔻و اما در پاسخ باید گفت :
🔹یپرم ارمنی از عناصر سفاک و تندرو در طیف مشروطهخواهان سکولار است که پس از فتح تهران به ریاست نظمیه رسید! او مجتهد اول تهران یعنی آیت الله شیخ فضل الله نوری را به دار کشید و بعد با افتخار میگفت:
🔹من پاپ مسلمانها را به دار کشیدم!
🔹همچنین نقل است بر جنازه شیخ ادرار کرد و حتی قصد آتش زدن جنازه را داشته!
🔹جالب است پس از هلاکتش توسط یک جوان کرمانشاهی، اسقف همدان او را مسیحی ندانست و از مراسم مذهبی خودداری كرد، ولی نوچههای ارمنی یپرم، اسقف را به تير بستند و كشتند!
جسد ناپاک یپرمخبیث به تهران منتقل و علیرغم مخالفتها، در محوطه کلیسای مریممقدس دفن گردید!
🔹درباره زندگی وی باید گفت که اصالتا ایرانی نبود[اسماعیل رائین که خود از طرفداران یپرم است و برایش قلمفرسایی نیز کرده به حرامزاده بودن او اذعان دارد و دلیلش را این میداند که در هیچ جای تاریخ نامی از پدر وی نیست و خود او نیز هیچگاه اسمی از پدرش نیاورده!] به سبب طبع سرکش خیلی زود مدرسه را رها کرد و به همراه دستهای از آشوبگران ارامنه قصد ورود به خاک عثمانی به قصد خرابکاری را داشته...
❌ نفوذ جریانی چیست؟
وقتی ما به عنوان وارثان مکتب مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری که ریشه انقلاب ماست، کم بگذاریم، نتیجه این میشود که قاتل حرامزاده ایشان را اصلاحطلبان در رسانههای خود، در نظام مقدس ما «شهید» بنامند!
درباره یپرم و هلاک کننده او بیشتر بدانیم/۳بخش👇
https://eitaa.com/shahidrabe/8623
👆#تاریخ_بی_روتوش
👈کامل مطلب در نسخه PDF 📑 #مقاله «عملکرد علمای حامیِ مشروطه غربگرا و سرنوشت آنان»👇
https://eitaa.com/shahidrabe/8967
👆برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده
🔸منبع: #مقاله «عملکرد علمای حامیِ مشروطه غربگرا و سرنوشت آنان»👇
https://eitaa.com/shahidrabe/8967
#جهاد_تبیین
#تاریخ_بی_روتوش
✳️ @ShahidRabe
🔸از: کانال مدرسه انقلاب ۱/ دکتر محمدی
📍سنت الهی بر «عذاب جمعی» در پی «گناه جمعی» است.
🔹 قدرت گرفتن حیوان وحشی ای مانند رضاشاه، بدلیل گناه نخبگان و مردم در حمایت نکردن از مجتهد بصیری چون شیخ فضلالله نوری رخ داد.
🔻 سنت عذاب جمعی همیشه تکرار میشود و اگر مومنین بجای حمایت از عالمان مجاهد خود، سکولاریسم را با روکش ادبیات دینی دنبال کند، عذاب های جدیدی در انتظارش خواهد بود.
🔻فقط شیخ فضل الله گناهکار بود؟!
🔹مشروطهخواهان بعد از اینکه موفق شدند تهران رو فتح کنند و به پیروزی برسند؛ با بزرگواری دشمنان مشروطه رو مورد لطف قرار دادند:
▪️برای محمدعلی شاه که بزرگترین دشمن مشروطه بود؛ حقوق تعیین کردند.
▪️پسر کوچیکش رو به پادشاهی برگزیدند.
▪️لیاخوف، فرمانده نظامی بریگاد قزاق که سال قبل مجلس رو به توپ بسته بود، مورد عفو قرار گرفت.
▪️سردار اسعد بختیاری هم گفت که لیاخوف به وظیفه سربازی خودش عمل کرده و ایرادی بهش وارد نیست.
📌ظاهرا تنها کسی که در این بین به وظیفه خودش عمل نکرده بود، شیخ فضلالله نوری بود که به دار آویخته شد.
🔰👇👇
🔸از: حجت الاسلام محمد عالم زاده نوری
📌 جسارت سریع القلم در سالروز شهادت شیخ فضل الله نوری
خباثت قلمیک تاریکفکر کوتاهبین #کثیفالقلم به خود جرئت میدهد بر علیه بزرگترین افتخارات تاریخ شیعه قلم بزند. دولت جمهوری اسلامی و #قوه_قضاییه نباید این همه بیحیایی و گستاخی و نامردی و رذالت را تحمل کند.
🔰👇👇
🔸از کانال اسرار تاریخ/حجت الاسلام صادق ابوالحسنی
تکرار یک اتهام
👈 یک یادداشتِ مبتذل، در فضای مجازی علیه شیخ شهید در حال انتشار است که اولاً قدیمی است و ثانیاً به نام نویسندهای پخش شده که اصلاً انتسابش به او معلوم نیست.
💥 این شبهه و شایعه مبنی بر مخالفت آیت الله شیخ فضل الله نوری با تحصیل در مدارس جدید است. برخلاف این اتهامزنی، نظر شیخ درباره ساخت مدارس جدید مثبت بوده و حتی ایشان کمک مالی کرده است و مردم را ترغیب کرده که از نظر مالی به ساخت مدارس جدید کمک کنند زیرا برای روز قیامت آنها (یوم لا ینفع مال و لا بنون) سودمند خواهد بود؛ سند تاریخی آن را بینید🔻
🔰ادامه این مطلب در بخش دوم🔰
🔰بخش دوم از قبل🔰
یک سند تاریخی
👈 حمایت مالی و فقهی آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره) از مدارس جدید
1⃣ چنانکه در متن سند فوق میبینید، آیت الله شيخ فضلالله نوری (ره) نسبت به مدارس جديد، تعبیر پرمعنای «خیر جاری بزرگ» را به کار برده و مردم را ترغیب میکند. سند مربوط به سال 1316ق و در اوايل تأسيس و ترويج مدارس جديد میباشد. ایشان مبلغ یکصد قران هم به این کار کمک کردند که در آن زمان مبلغ خوبی بوده است. این کمک به صندوق انجمن معارف صورت گرفته؛ انجمنی که مخصوص حمایت مدارس جدید بود. (این مدارس از نوع ایرانی اسلامی بود نه زیر نظر آمریکاییها، فرق ضاله و مختلط).
👈 در سمت چپ صفحه، نام و امضای شیخ فضل الله نوری (ره) پیداست و برای صندوق اعانه انجمن معارف نگارش یافته /
📚 مجله معارف؛ ۴شنبه، ۱۵ ذی الحجه ۱۳۱۶ ه.ق.
2⃣ نکته مهم
به عنوان یک اصل کلی: رويکرد محوري و غالب در ميان عالمان ديني نسبت به مدارس جديد، تأييد و حمايت از اصل مدارس جدیدی بود که با فرهنگ ملی و اسلامی ما تناسب داشت، و در عین حال این امر سبب نمیشد که نسبت به پارهای دیگر از مدارس جدید که دارای انحراف بودند، مخالفت نورزند. انحرافها از سه حيث ميتوانست بوجود آيد: «موسسين و معلمين»، «مواد و محتواي آموزشي»، «محيط و فضاي آموزشي».
3⃣ نتیجه: بر این اساس آیت الله شیخ فضل الله نوری نسبت به مدارس جدید ایرانی - اسلامی که دارای نوآوری بود حمایت میکرد ولی نسبت به مدارسی که زیر نظر فرق انحرافی مثل فمینیستها، بابیان، بهائیان و مسیونرهای تبشیری و آمریکایی بود، مخالفت میورزید.
🔰👇👇
🔸از: کانال حجت الاسلام سید عباس موسوی مطلق
🖋️ انالله واناالیه راجعون
یپرم خان #ارمنی غیرایرانی از عناصر کثیف و خائنی که پس از اعدام شیخ فضل الله #نوری
بر بدن مطهر مرجع بزرگ #ادرار کرد . اکنون
تندیس و قبر نحس او در کلیسای مریم مقدس تهران است.
این روزها یکی از صفحات اینترنتی اصلاحات او را تکریم و شهید خوانده.
اف بر این بیغیرتی
🔰👇👇
🔸از: کانال سخن تاریخ
#مقاله
بنیادهای نظری مقاومت در برابر قدرت های استعماری در نظام اندیشگی شیخ فضل الله نوری
نویسنده: محمد ملک زاده
شیخ فضل الله نوری نماینده جریانی در ایران است که بیش از هر چیز به حفظ دیانت و استقلال کشور در تمام عرصه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی می اندیشید. از جمله مسائلی که دغدغه ایشان در ایران بود، استبداد و استعمار در کنار حفظ استقلال کشور بود؛ مسئله ای که او را از پیشروان نهضت تنباکو و جنبش مشروطه مشروعه در ایران قرار داد.
شیخ فضل الله با شناخت عمیقی که از مبانی فرهنگ و تمدن غرب و اصول فکری و اندیشه سیاسی آن ها داشت، هدف اصلی مبارزات خود را صیانت از دین به عنوان عامل همبستگی، وحدت و استقلال ایرانیان و حفظ عزت مردم ایران با قطع دست اجانب از سرنوشت کشور قرار داد.
برای مشاهده متن کامل مقاله به آدرس زیر مراجعه نمایید:
https://sokhanetarikh.com/?p=16621
🔰👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸از: کانال دکتر موسی نجفی
🔰سمینار بزرگداشت شیخ فضل الله نوری ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
همایش ملی شیخ شهید ، فقیه تهران و دیده بان ایران
✅ سخنرانی دکتر موسی نجفی :
🔴 نسبت شیخ فضل الله با دهه پنجم انقلاب اسلامی ایران
🔶چرا نهضت مشروطیت در مرحله نظام مشروطه متوقف شده و به تمدن اسلامی نرسید ؟
🔷در مرحله تکاملی نهضت از هویت انقلابی به انقلاب هویتی در مشروطیت ، نقش نظریه مشروطه مشروعه چگونه ارزیابی می گردد؟
🔰👇👇
4.08M
🔸از: کانال دو کلمه حرف حساب/ محمود قاسمی
🔹فقط خواستم بدونی که...
🔹فایل صوتی شماره ۲۸۲
💠 شرط بصیرت چیست؟
💠 دلیل شهادت شیخ فضل الله نوری چه بود؟
💠 خدا چگونه انسانها را به فرزندانشان امتحان میکند؟
💠 تحلیل شرایط آخرالزمان!!!
🟢 لطفا" حتما" گوش کنید.
🟢🔵🔴🟣⚫️
#بصیرباشیم_تاگمراه_نشویم.
🔰👇👇
قهرمانبردار.pdf
9.6M
🔸از: آرتین
نَقلِستان
پرده قهرمان، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
#قهرمان_بر_دار
قهرمانی که دست تقدیر براش همهجوره سنگ تموم گذاشته و هر ماجرایی که فکرش رو بکنی تو پیشونینوشت این مرد براش رقم زده.
مردی که به اوج عزت، مقام وکالت مردم رو در مجلس تجربه میکنه و به غربت و محنت، طعم طناب دار رو میچشه.
این روحانی که میبینین اسمش فضلالله و فامیلش نوریه البته که فامیل اصلیش کجوری مازندرانی بوده که بعدها به نوری ملقب شده آشیخ فضلالله سوم دیماه 1222 هجری شمسی تو مازندران وسط یه خانودادهی روحانی به دنیا میاد که پدر و پدربزرگ و اجدادش همه ملبس به لباس دین بودن.
جالبه بدونین که نسب آشیخ فضلالله به عموی انوشیروان پادشاه بزرگ ساسانی میرسه.
«پرده قهرمان شیخ فضل الله نوری - آرتین»/ در وبسایت👇
https://artteen.ir/curtains-naghlestan/%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D9%82%D9%87%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B4%DB%8C%D8%AE-%D9%81%D8%B6%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%86%D9%88%D8%B1%DB%8C/
🔰👇👇