🕪 مسابقه شماره ۹ 🕪
🌿 سوالات مسابقه 🌿
1. چه گفتاری را گفتار صادق می گویند؟
۲. در روایت های اسلامی صادقین را به چه کسانی تفسیر کرده اند؟
۳. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در جواب اینکه صادقین عام است یا خاص چه فرمودند؟
حضرت خدیجه سلام الله علیها استاد انصاریان.pdf
1M
مقام و جایگاه حضرت خدیجه (سلام ا... علیها)
بمناسبت سالروز رحلت ایشان
اسرار روزه _8.mp3
8.47M
#اسرار_روزه ۸
💥غلبهی یک قوه از قوای طبیعی (حس، خیال، وهم، عقل) بر بخش انسانی (فوقعقلانی)،
قطعاً سیرِ حرکت انسان را در مسیر کمالات انسانی، کند میکند!
※ روزه، توانایی تنظیمِ این تعادل بهم ریخته را داشته، و قدرت را به بخش انسانی باز میگرداند.
#استاد_شجاعی
🌼حضرت خدیجه کبری سلاماللهعلیها اولین بانوی مسلمان
✍رهبر انقلاب: خدیجهى کبرى علیهاالصلاةوالسلام در آغاز اسلام ایمان آورد؛ بزرگترین حرکت را به عنوان یک بانوى کامله و عاقله و بزرگوار انجام داد، اول مؤمن به اسلام او بود، بعد هم همهى ثروت خود را در راه دعوت اسلام و ترویج اسلام خرج کرد، و تأثیر این کار را کسانى مىدانند که در مبارزات و دوران اختناق نقش کمکهاى مالى را به مبارزین تجربه کردند. که اگر کمکهاى خدیجه علیهاالسلام نبود شاید در حرکت اسلام و پیشرفت اسلام یک اختلال و وقفهى عمدهاى به وجود مىآمد. بعد هم با رسول خدا و همهى مسلمین به شعب ابىطالب تبعید شدند و چند سال، دو- سه سال زندگى دشوار و طاقتفرسا را در آنجا تحمل کرد و در همان شعب ابىطالب هم دعوت حق را لبیک گفت و در حال تبعید از دنیا رفت.
🏴رحلت حضرت خدیجه(س) تسلیت
۱۳۶۵/۳/۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببينيد | حقايقی درباره حضرت خديجه(س) در بيانات رهبرانقلاب
▫️ايشان مظلومه است؛ غريب است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅احکام ویژه ماه مبارک رمضان
حجتالاسلام والمسلمین دکتر صالحی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_صوتی
🏴ویژه وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها
🏴🏴🏴🏴🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما غایب و او منتظر آمدن ماست
39.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ ۱۰ از طرح قرآنی والعصر
آیات المهدی - سوره مبارکه هود آیه ۸۶
4_6046447881202698467.mp3
7.07M
صوت جلسه ۱۰ آیات المهدی
هود : ۸۶ - کارشناس: حجت الاسلام نیلی پور
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ١٠»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠٢/٠٣
✍️ مناسبت روز: امروز، سالروز رحلت زوجةالرسول، ام الزهراء، ام المؤمنین و اولین زن مسلمان، حضرت خدیجه کبری (س) است، بانویی که تمام هستیاش، را فدای اسلام و پیامبر خدا نمود و لایق پیام و مباهات خداوند شد!
بانویی که پیامبر اسلام (ص) در وصفش فرمودند: «مثل خدیجه پیدا نخواهد شد. خدیجه، در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق نمود، و مرا با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا یاری نمود؛ خدا به من دستور داد تا خدیجه را به قصر زمرّدی که در بهشت دارد و هیچ رنج و زحمتی در آن نیست، بشارت دهم!» [بحارالأنوار، ج۴٣، ص١٣١]
لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را تقدیم مینمائیم؛
✍️ در دهمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و امروز نیز به یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «بَقِیتُ اللَّهِ خَیرٌ لَکمْ إِنْ کنْتُمْ مُؤْمِنین»: «آنچه خداوند برای شما باقی گذارده، برایتان بهتر است، اگر ایمان داشته باشید» (هود/٨۶)
در معنای ظاهری این آیه، حضرت شعیب (ع) در ادامه سفارشهای خود به مردم مَدین، آنها را به پرهیز از مال حرام، و بر خیر بودن مال حلال توصیه مینماید! چراکه، «بقيّةاللَّه» در معنای اولیه، به معناى درآمد و سودى است كه از يك کار خداپسندانه براى انسان باقى مى ماند و صد در صد حلال است!
✍️ امّا اهلبیت (ع) از اسرار این آیه و لایههای درونی آن، پرده برداشته و فرمودهاند که به هر وجود مباركى كه به اراده ى خداوند براى بشريّت باقى مى ماند، «بقية اللَّه» گفته مى شود! و مراد از «بَقِیةاللَّهِ» در این آیه، بهطور عام، همهٔ اهلبیت (ع) و بهطور خاص، آخرین ذخیره و حجت الهی، حضرت مهدی (عج) هستند! چون آن وجود شريف به خواست خداوند براى هدايت مردم ذخيره و باقى نگهداشته شدهاند!
همچنین امام صادق (ع) يكى از نام ها و القاب مبارک حضرت حجت (ع)، را «بقية اللَّه» دانسته و فرمودهاند که در مواجهه با امام غائب، ایشان را به اين نام سلام دهید: «السلام عليك يا بقية اللَّه فى ارضه» و سپس این آیه را تلاوت نمودند: «بَقِیتُ اللَّهِ خَیرٌ لَکمْ...» (بحار، ج ۴۶، ص ٢۵٩)
امام باقر(ع) نیز دراینباره میفرمایند: «...پس هنگامیکه (مهدی) ظهور نماید به کعبه تکیه میدهد و ٣١٣ نفر (یاران خاص) نزد ایشان جمع میشوند و اولین سخنی که حضرت بیان میکنند، این آیه است: «بَقِیتُ اللَّهِ خَیرٌ لکم...» و سپس میفرماید: منم بقیةالله در روی زمین و جانشین و حجت خدا بر شما، پس هیچ سلام کنندهای به او سلام نمیکند جز اینکه میگوید: السَّلَامُ عَلَیک یا بَقِیةَ اللَّهِ فِی أَرْضِه» (تفسير كنزالدقائق، ذیل آیه مذکور)
✍️ و اما چند نکته از آیه:
1️⃣ نفهمیدن این حقیقت (بَقِیتُ اللَّهِ خَیرٌ لَکمْ) که امام خیر مطلق است و قدرناشناسی مردم دربارهٔ اهلبیت (ع) سبب شد تا وقتی نوبت به آخرین ذخیرهٔ الهی رسید؛ چارهای جز غیبت ایشان باقی نماند و جهان به بلای غیبت گرفتار شد! چنانچه خداوند در قرآن میفرماید: «خداوند، هیچ نعمتی را که به گروهی داده، تغییر نمیدهد جز آنکه آنها خودشان، آن را تغییر دهند (وکفران نعمت نمایند)...» (انفال/۵٣)
2️⃣ ایمان به خدا، ما را از ارزش و جایگاه امام زمان، آگاه میکند! (إِنْ کنْتُمْ مُؤْمِنین)
3️⃣ مال حرام سبب جدایی از «بَقِیة اللَّهِ» میشود! چنانچه امام حسین (ع)، عصر عاشورا خطاب به کوفیان فرمودند: «شما امر مرا اطاعت نمیکنید و گوش به سخن من نمیدهید! زیرا شکمهای شما از حرام پر شده و به قلبهای شما مهر (قساوت) زده شده است...» (بحارالانوار،ج ۴۵،ص۸)
4️⃣ برخی از القاب امام زمان ع نسبت توحیدی دارند، مانند: بقیة الله، خلیفة الله، ولیّ الله، سراج الله، داعی الله، سبیل الله، سیف الله، رحمة الله و...؛ و علت انتساب این القاب توحیدی به امام زمان، ارتباط تنگاتنگ اصل امامت با اصل توحید است و بیانگر این موضوع است که جهلِ به امام، نشانگر وجود نقص در توحید است و دین بدون معرفت به امام و حجت الهی، چیزی جز ظلالت و گمراهی نیست: «فَإِنَّک إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَک ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی» (بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۱۴۶)
5️⃣ بر اساس این آیه هیچ گاه دین و اولیای الهی از روی زمین رخت بر نمیبندند و همواره خداوند، «بقية اللَّه» را در زمین برای هدایت بشر ذخیره و حفظ مینماید!
6️⃣ اینکه خداوند میفرماید: «بَقِیة اللَّهِ خَیرٌ لکم إِنْ کنْتُمْ مُؤْمِنین» یعنی همانطور که بقیة الله برای اهل ایمان سرتاسر خیر و برکت و پاداش است! برای کافران و مستکبرین، سراسر تهدید و عذاب الهی هستند!
🕪 مسابقه شماره ۱۰ 🕪
🌿 سوالات مسابقه 🌿
1.مراد از بقیه الله در آیه بالا به طور خاص چه کسی است و چرا این لقب به ایشان داده شده است؟
2.امام حسین علیه السلام عصر عاشورا خطاب به کوفیان چه فرمودند؟
3.پنج مورد از القاب توحیدی امام زمان (عج) را نام برده سپس توضیح دهید علت انتساب این القاب توحیدی به امام زمان بیانگر چه چیزی است؟