- ناشناس.mp3
1.09M
علامه حسن زاده آملی:
...فاطمه زهرا اصلا مسلمان نه!
دختر پیغمبر نه!
و تو باش خلیفه مسلمانان!
حق داری در کوچه جلوی زن جوان رو بگیری؟؟
مصیبت خوانی مرحوم علامه حسن زادهآملی ره
@shakhehtoba
🌹🌹🌹
تعريف ليلة القدر به بيانى رفيعتر
در حدود بيست و پنج سال قبل، در فرخنده روزى به محضر مبارك علم علم و طود تحقيق، حبر فاخر و بحر زاخر آيت حق استاد بزرگوار جناب حاج شيخ محمد تقى آملى كساه الله جلابيب رضوانه، تشرف حاصل كرده بودم. در آن اوان در ليلة القدر تحقيق مىنمودم و به نوشتن رسالهاى در ليلة القدر اشتغال داشتم و مطالبى بسيار در اين موضوع جمعآورى كرده بودم؛ به همين مناسبت از ليلة القدر سخن به ميان آوردم و نظر شريفش را در بيان آن استفسار نمودم. از جمله اشاراتى كه برايم بشارات بوده است اينكه فرمودند: به بيان امام صادق عليه السلام كه جدّهاش صديقه طاهره سلام الله عليها را ليلة القدر خوانده است و ليلة القدر را به آن جناب تفسير فرموده است دقت و تدبر نماييد.
پس از آن براى تحصيل حديث فحص بسيار كردم تا به ادراك آن در تفسير شريف فرات كوفى رضوان الله تعالى عليه كه حامل اسرار ولايت است توفيق يافتم و صورت آن اين است:
فرات قال حدثنا محمد بن القاسم بن عبيد معنعنا عن ابى عبد الله عليه السلام قال: إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ، الليلة فاطمة و القدر الله فمن عرف فاطمة حقّ معرفتها فقد أدرك ليلة القدر، و إنما سمّيت فاطمة لان الخلق فطموا عن معرفتها، او معرفتها،- الشك من ابى القاسم- قوله وَ ما أَدْراكَ ما لَيْلَةُ الْقَدْرِ لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ يعنى خير من الف مؤمن و هى أم المؤمنين تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيها و الملائكة المؤمنون الذين يملكون علم آل محمد (ص) و الروح القدس هى فاطمة بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ سَلامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ يعنى حتى يخرج القائم (ص 218 طبع نجف).
در اين حديث شريف حضرت امام صادق عليه السلام جدّهاش حضرت صديقه طاهره فاطمه زهرا را ليلة القدر معرفى فرمود، چرا حضرت صديقه سلام الله عليها ليلة القدر نباشد و حال آنكه يازده قرآن ناطق در اين ليله نازل شده است. حديث ياد شده خيلى بلند و متضمن مباحثى عرشى است......
هزار و يك كلمه، ج2، ص: 372
@shakhehtoba
کلمه ۶۴۶
《قد قیل ان الطب کان معدوماً فاوجده بقراط، و میتاً فاحیاه جالینوس، و اعمی فبصره حنین، متفرقاً فجَمعُهُ ابن زکریا.》
24.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️حضرت صادق (عليه السلام) از امّ جابر پرسيد كه در چه كارى؟
➖عرض كرد كه مىخواهم تحقيق كنم از چرنده و پرنده كدام تخم مىنهند و كدام بچه مىآورند؟
💯فرمود كه احتياج به اين مقدار فكر نيست، بنويس كه گوش هر حيوانى كه برآمده است بچه مىآورد، و هر كدام كه گوشش مخفی است تخم مىنهد،
🔆ذلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ.
باز آن كه پرنده است و گوش او پنهان و به سر او چسبيده تخم مىنهد.
🐢لاکپشت كه چرنده است چون بدين منوال است تخم مىگذارد و
🦇گوش خفاش چون برآمده است و به سر او چسبيده نيست بچه مىآورد.
🐍مار و سوسمار و ماهى و مارماهى و باخه و اكثر پرندگان كه گوش آنها به سر آنها چسبيده است و لاله ندارد تخم مىنهند؛ و انسان و آهو و اسب و شتر و شير و شبپره كه گوش آنها برآمده است و لاله دارد بچه مىآورند.
📚منبع: علّامه حسنزاده آملی، هزار و یک کلمه، ج۳، ص۴۶۴
@shakhehtoba
هزار و يک نکته، نكته 425
منقبت و فضيلت اصحاب عباء كه اصحاب كسايند بدين عنوان، از آيه مباركه مباهله است كه متن قرآنست و انكار آن انكار آن است.
كلماتى چند از فريقين در اين موضوع باختصار نقل مىكنم:
آيه مباهله اين است: إِنَّ مَثَلَ عِيسى عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلا تَكُنْ مِنَ الْمُمْتَرِينَ فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ (آل عمران آيه 62).
زمخشرى در تفسير كشاف در ذيل همين آيه آورده است كه: و عن عائشة رضى الله عنها ان رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم خرج و عليه مرط مرحل من شعر أسود فجاء الحسن فأدخله، ثم جاء الحسين فأدخله ثم فاطمة ثم على ثم قال انما يريد الله ليذهب عنكم الرجس اهل البيت.
...
اين كلام زمخشرى كه تصريح و تنصيص به اصحاب كساء در ذيل آيه مباهله است، از نص حديث عائشه مستفاد است.
....
و ملاحظه مىفرماييد كه امر كساء و اصحاب آن در يوم مباهله تا بدان حد اهميت آن چشمگير بود كه عائشه با اين كه خود از اصحاب كساء نبود و پدرش و خويشانش هم از جمله آنان نبودند تمام خصوصيات كساء و نحوه ورود و ترتيب اصحاب كساء را اظهار داشت و ارباب سير و اصحاب خبرت و بصيرت ميدانند كه شهادت و اظهار مثل عائشه تا بدان حد دقت چه اهميت به سزائى دارد.
...
من از جوامع روائى و تفاسير فريقين اگر بخواهم روايات و كلمات مفسرين را درباره اصحاب كساء عليهم السلام نقل كنم كه اصل فضيلت و منقبت اصحاب كساء بدين وصف أعنى به وصف اصحاب كساء و اصحاب عباء راجع به آيه كريمه مباهله است كتابى خواهد شد كه با دفتر نكات مناسب نيست بلكه به تنهايى موضوعى است كه منتهى به تأليف يك كتاب در پيرامون آن مىشود.
حال بدانكه اگر در خبرى آمده است كه واقعه اصحاب كساء در امر ديگرى بطور عادى و متعارف پيش آمد چنانكه در بعضى از روايات آمده است و نقل آنها بطول مىانجامد، ربطى به فضيلت اصحاب كساء در امر مباهله ندارد، مطلب عمده و كلام مهم اين است كه بدانى شيعه اماميه كه در فضيلت اصحاب كساء سخن مىگويد منشأ آن آيه مباهله قرآنست كه متن قرآن و ضرورى دين و اجماع قاطبه مسلمين است.
@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان کوتاه و بسیار حکیمانه علامه ذوفنون
(عارف، فیلسوف ، حکیم ،فقیه، منجم ، ریاضی دان و....) آیت الله العظمی حسن زاده آملی ره
حضور، مراقبت، احتضار، مرگ، برزخ، قیامت
🔹خداى سبحان در انسان چند جاسوس هوشيار و بيدار گماشته است تا اين صنع بوالعجب براى ابد به صورت انسان سعادتمند، شايسته و بايسته استوار و پايدار بوده باشد:
❝ يكى چشم است؛ يعنى قوّه باصره است كه تميز راه از چاه و غذا از غير غذا مىدهد،
و ديگر قوّه لامسه است كه در تمام بدن سريان دارد، مثلا اگر انسان دست به غذايى دراز كرده است كه خارج از متعارف سرد يا گرم است، قوه لامسه اجازه اخذ آن نمىدهد، و اگر اجازه داد و انسان غذا را گرفت و بخواهد به دهان بگذارد،
❝ جاسوس ديگرى به نام شامّه در كنار دهان دربانى مىكند، اگر آن غذا بوى بد دارد و متعفّن است، اجازه نهادن آن به دهان نمىدهد كه دهان است نه مزبله. و انسان بايد واردات و صادرات دهانش را مواظب باشد، و اگر شامه اجازه داد و غذا را به دهان نهاده است
❝جاسوس ديگر به نام ذائقه در دهان تعبيه شده است كه اگر آن غذا مزه بد دارد، اجازه جويدن و خوردنش را نمىدهد كه غذاى مهلك است.
➖تا در اين حدّ حيوانات نيز با انسان شريكاند.
🔻 بعد از اين انسان از حيوان جدا مىشود؛
▪️مثلاً غذايى معتدل و خوشبو و شيرين و لذيذ است؛ همۀ قوى از باصره و لامسه و شامّه و ذائقه اجازه دادهاند؛
❝ ولى انسان را قوّهاى فراتر از آنها به نام عاقله است و اجازه خوردن آن غذا را نمىدهد، مىگويد اين مال حرام است، اين غذايى است كه از گناه و ناشايست تهيه شده است، اين لقمه نان مشتبه است.
✔️عزيزم! كشيك نفس بكش تا انسانى الهى شوى، و در عداد مقرّبين درآيى و وارداتى آن سويى عايدت شود.
📚منبع:هزار و یک کلمه، ج۶، ص۳۷۹و۳۸۰
#معرفت_النفس
#علامه_حسن_زاده_آملی
@shakhehtoba
بعضى از اصطلاحات عارفين
انسان در اصطلاح عرفا مرد كامل است نه صورت انسانيه و در حديث قدسى آمده كه الانسان سرى و أنا سره.
پير مغان كنايه از حضرت مولانا على عليه السلام است. بزم اشاره به مجلس خاص أهل حق است.
تجلى نور مكاشفه است كه بر دل عارف متجلى شود.
ترسا و ترسا بچه مرد روحانى را گويند كه از صفات ذميمه نفس رذيله استخلاص يافته شود.
خرابات مقام فنا و خراباتى اهل فنا را خوانند.
خال كنايه از وحدت ذات مطلقه است.
خط عبارت از ظهور تعلق ارواح به اجسام است.
خمار و باده فروش پيران كامل و مرشدان واصل را گويند.
دير مغان كنايه از مجلس عرفا و اولياست.
رند اشاره است به اولياء و عرفاء كه وجود ايشان از غبار كدورات بشريت صافى و پاك گشته است.
ساقى كنايه از فياض مطلق است و در بعضى مواضع مراد از ساقى كوثر است.
ساغر و صراحى مراد دل عارف است و آن را خمخانه و ميخانه و ميكده گويند.
شاهد كنايه از معشوق است.
شراب كنايه از سكران محبت و جذبه حق است.
عشق كنايه از مقام ولايت مطلقه علويات عارفى است.
غمزه و كنار و بوسه كنايه از فيوضات و جذبات قلبى است.
قلندر كنايه از صاحب مقام اطلاق است حتى از قيد اطلاق.
كليسا و كنشت كنايه از عالم معنى و شهود است.
مشاهده و مكاشفه و محاضره حضور قلب است.
زلف كناية است از مرتبه امكانيه از محسوسات و معقولات.
منبع: نکته 687 هزار و یک نکته
@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️ نگاه صحیح به ازدواج و زندگی مشترک
🔹نکاح ، حرف انشاء صورت انسانی است نه اطفاء شهوت حیوانی!
#همسرداری
#علامه_حسن_زاده_آملی
*************************
نكته ۱۲۵
وحی نبى (ص) به تعبير حكماى الهى قوه قدسيه است و در لسان اخبار روح القدس و جبرئيل عليه السلام نيز روح القدس كه روح قدسى بايد تا با روح القدس ارتباط بايد و اتصال حاصل كند بلكه متحد شود كه اتحاد فوق اتصال است و به تحت العرش تا تحت الثرى عالم شود. (كتاب حجت كافى ص ۲۱۳ معرب ج۱).
*************************
نكته ۹۶۳
ارواح پنج است: روح البدن، روح الشهوه، روح القوة، روح الايمان، روح القدس.
(ج 1 اصول كافى، كتاب الحجة، باب فيه ذكر الارواح التى فى الائمة عليهم السلام ص 213 معرب).
قوه مجره، قوه شهويه، قوه غضبيه، قوه ناطقه. روح القدس مخصوص انبياء است.
اول توجه شريعت بسلامت روح است، آنگاه بسلامت بدنى كه به توسع در تعبير حامل روح است، آنگاه بمال مردم؛ لذا معاصى روحى مانند كفر و يأس از رحمت خدا و ايمن بودن من مكر الله از همه چيز بدتر است، پس از آن قتل نفس و اضرار ببدن و عرض پس از آن اموال. قوانين دنيوى براى سلامت أخروى است نه بالعكس، ايمنى براى نماز است نه نماز براى ايمنى. پيغمبر مربى ارواح است لذا اكمل از همه ارواح است و ارواح اشرف از اجسام، پس او اشرف همه خلايق است. ارواح ياد شده شئون و فروع و مراتب يك هويت اند زيرا كه «ما جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ فِي جَوْفِهِ» (الاحزاب ۵).
*************************
هزار و یک نکته، مرحوم استاد علامه آیة الله معظم شيخ نجم الدين حسن حسن زاده آملی اعلی الله مقاماته
@shakhehtoba
نام خوب براى فرزند
پيشوايان دين فرمودند: براى فرزند نام خوب بگذاريد تا در بزرگى از نام خود شرمنده نباشد. وصى بلافصل ، امام كل (ع ) فرمود: فرزند بر پدر حقى و پدر بر فرزند حقى دارد. حق پدر بر فرزند اين است كه پدر را در هر چيز جز در نافرمانى خداوند سبحان فرمان برد و حق فرزند بر پدر اين است كه نام نيكو بر وى گذارد، و نيكو ادبش كند، و قرآن يادش دهد.
@shakhehtoba
25.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
•ا﷽ا•
📜 سوال از علم شریف جفر :
_چگونه می توان خدمت امام زمان علیه السلام رسید ؟!
📝 پاسخ ...
📽 علامه حسنزاده آملی (ره)
هفت آسمان و هفت زمین
علامه حسن زاده املی: استاد علامه شعرانی در كتاب راه سعادت به فارسى فرموده است:
«اگر كسى پرسد هفت آسمان و هفت زمين چيست؟ در جواب گوييم: تقسيم هر مكان را هر كس بر حسب مصلحت خود هر طور فرض كند صحيح است، مثلا شهرى را ممكن است به چهار بخش كرد و نام هر يك را محله گذاشت، يا به ده بخش كرد و هر يك را ناحيه ناميد، يا به بيست بخش كرد و هر يك را كوى و برزن گفت و همه صحيح است. زمين را قديم به هفت منطقه تقسيم مى كردند از خط استواء بشمال و هر يك را اقليم مى گفتند، و امروز همه زمين را از شمال و جنوب خط استواء به پنج منطقه تقسيم مى كنند: يك منطقه حاره و دو معتدله و دو منجمده. و براى پيغمبران خدا اين دو تقسيم مساوى است براى اين كه مى خواهند قدرت خداوند و مخلوقيت جهان را ثابت كنند خواه هفت اقليم باشد يا پنج منطقه. و نيز هفت سياره در هفت مدار سير مى كنند، قديم نام آن مدارها را آسمان گذاشتند و گمان مى كردند اجسام منفصل از هم اند و امروز مدار را تصديق مى كنند اما آنها را اثير متشابه و از يك جنس مى دانستند، و پيغمبران مى گويند اينها مخلوق خدا است خواه هفت آسمان متباين باشد، خواه هفت آسمان متشابه. و خداوند فرمود در سوره مؤمنون «: لَقَدْ خَلَقْنا فَوْقَكُمْ سَبْعَ طَرائِقَ» يعنى بالاى سر شما را هفت راه آفريديم. و نيز در سوره شورى (28: 43) فرمود: وَ مِنْ آياتِهِ خَلْقُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَثَّ فِيهِما مِنْ دابَّةٍ كه در كرات سماوى هم جانور آفريده است، و اين با مذهب امروزى مطابق است». (ص 210 209 ط 1)
منبع: دروس هيئت و ديگر رشتههاى رياضى، ج1، ص: 254
🖼🔺یلدا آغاز شبهای طولانی زمستان
💢 خاتم انبیا(ص) :
#زمستان
#بهار_مومن است
از# شبهاى_طولانىاش
براى #شب_زندهدارى
و از #روزهاى_كوتاهش براى
#روزهدارى ,بهره مى گيرد.
📚وسایل الشیعه جلد 10
هدایت شده از « طهورا و صفورا و صبورا »
💐 حضرت علامه حسن زاده آملی(ره)
🏵 در افاق مائله شمالی هرگاه شمس به رأس سرطان رسیده است و آن را طلوع و غروب بود، قوس النهار آن اَطول أیّام سَنه است و قوس اللّیل آن اَقصر لیالی سنه؛ و هرگاه به رأس جدی رسیده است، به عکس مذکور قوس النّهار آن اَقصر ایام سنه و قوس اللیل آن اَطول لیالی سَنه خواهد بود که شب اوّل زمستان است.
🌼 و آن را شب یلدا میگوییم و می دانیم که در تمام سال درازترین شب هاست.
📚 هزارو یک کلمه، ج٧، #کلمه ۶٩٣
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
Untitled 1.mp3
1.13M
❋نفوس مکتفی در بیان حضرت آیت الله حسن زاده آملی
🔹انسان هایی که اعدل امزجه دارند[معتدل ترین مزاج]
🔖برای #مزاج و #تغذیه خودمان و فرزندانمان برنامه داشته باشیم
#تربیت_فرزند
#مهندسی_طبایع
#مزاج_شناسی
#علامه_حسن_زاده_آملی
هدایت شده از شرح کتب علامه حسن زاده آملی
#علامه حسن زاده آملی درباره سخت کوشی مرحوم حضرت علامه #ابوالحسن_شعرانی در تدریس و علم و دانش میگوید:
🔸خدمت ایشان که بودم، در سال تعطیلی نداشتیم. بنده از یادم نمی رود که یک سال برا ما گذشت و فقط دو روز درس را تعطیل کردیم، یکی روز عاشورا، یکی روز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و بقیه روزها را درس می خواندیم.
یکی از خاطرات خوشی که از محضر ایشان دارم این است که در یک زمستان برف خیلی سنگینی آمده بود و من مردد بودم که به کلاس درس بروم یا نه؟ به هر حال تصمیم گرفتم بروم.
وقتی در خانه ایشان رسیدم، خواستم در بزنم؛ با آن برف سنگین که آمده بود،خجالت می کشیدم. مدتی ایستادم که کسی بیرون بیاید، اما کسی نیامد. در هر صورت در زدم و وارد شدم.
پس از اینکه وارد شدم، دیدم ایشان مشغول نوشتن هستند. سلام کردم و به محض نشستن عذر خواهی کردم. گفتم: آقا در این برف مزاحم شدم، می خواستم نیایم. ایشان فرمودند: چرا؟ گفتم: در این برف نخواستم مزاحم بشوم گفتند: مگر شما که از مدرسه مروی تا اینجا می آمدید، گداها در راه ننشسته بودند و گدایی نمی کردند؟ گفتم: چرا فرمودند: امروز آنها بودند یا نبودند؟ گفتم: چرا بودند، امروز روز کسب و کار آنها است فرمودند: خوب آنها که تعطیل نکردند، چرا ما تعطیل کنیم؟!
📙 کتاب سلسه مباحثی برای طلاب علوم دینی ص۲۶ و ۲۷
__________________________________
✅شرح کتب علامه حسن زاده آملی ره
@samad100011
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ثلث آخر شب، زمان مناسب برای تمثلات است.
🔸 در ثلث آخر شب که هوا تصفیه شده است ، هوا با روح بخاری خیلی مناسب است و هوای مناسب ملایم و تصفیه شده، تلطیف شده، روح بخاری هم حالا تلطیف شده، بدن از خستگی بدر آمده، غذا هضم شده، مزاحم نیست.
#معرفت_النفس
#علامه_حسن_زاده_آملی
@shakhehtoba