🔴 به اطرافت دقت کن
✍️#محمد_زعیم_زاده
🔹 حسن روحانی آخرین پیامک نوروزی خود را هم ارسال کرد، واکنشهای عموما منفی طیفهای مختلف مردم در فضای مجازی نشان از موقعیت اجتماعی دولت دارد. در همین روز سخنگوی دولت گفت "ما در عرصه دیپلماسی اخلاق را برده ایم"، محمود واعظی هم روز قبلش گفته بود بالاخره به "کارستان" ما پی خواهید برد، اسحاق جهانگیری هم سراغ بازار "روغن و مرغ" رفت و گفت عدهای میخواهند مدیریت دولت را ضعیف جلوه دهند و...
🔸 واقعیت این است که این همه پریشانگویی خیلی طبیعی نیست و غیر از ریشههای روحی و روانی به نشناختن وضعیت افکار عمومی برمیگردد.
✅ اما سوال این است که آیا یک نفر دور و ور آقایان نیست که به آنها بگوید حاج آقا این پرت و پلایی که میگویی روی مردم اثر منفی دارد؟ آقای دکتر این فرمایشی که میکنی روح و روان ملت را خراش میدهد؟
🔹 کلید ماجرا اتفاقا همانجاست، معمولا اطراف مدیران ارشد ما را افرادی پر کردهاند که هنر و راز بقایشان تایید منویات جناب رئیس است. اتفاقا آنها آنجا هستند که بگویند حاج آقا همین که گفتید درست است و جز شما هیچ کس نمیتوانست چنین چیزی بگوید یا بولتن درست کنند در خصوص آثار مثبت اجتماعی مقام مافوق. مدیران ارشد ما هم اتقاقا چنین اطرافیانی را میپسندند.
🔸 این ماجرا البته محدود به دولت روحانی هم نیست رئیس دولت قبل هم چنین اوضاعی داشت، مثل خیلی جاهای دیگر در سیستم حکمرانی کشور و نظام.
💢 دولت آینده اگر میخواهد متفاوت باشد باید "سعه صدر"داشته باشد و مشاورینی که اوضاع را با منفیبینترین عینک ببینند و بیرحمانه نقد کنند. چنین فردی را میشناسید؟
6.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا هرکدام از رئیس جمهورهای ما آخر سر یک مشکلی پیدا کردند؟!
استاد ازغدی به این سوال پر تکرار پاسخ میدهد.
میگویند: رئیس جمهور از صبح تا پاسی از شب کار میکند؛ اما وقتی بنزین گران میشود او تازه صبح جمعه متوجه میشود
مگه داریم ؟
مگه میشه ؟
روحانی (۹ بهمن ۹۹): "سه سال است که شبها راحت نمیخوابم!"
روحانی (۶ آذر ۹۸): "من هم مثل مردم صبح جمعه دیدم که قیمت بنزین تغییر کرده است."
واعظی (۲ فروردین ۱۴۰۰): "روحانی از صبح تا پاسی از شب کار میکند!"
رئیس جمهور شبا که نمیخوابه، تا پاسی از شبم که کار میکنه؛ فقط سوال اینجاست چطور وقتی بنزین رو ساعت ۱۲ شب گرون کرد، خودش صبح جمعه فهمید😂
***شاخص***
روحانی (۹ بهمن ۹۹): "سه سال است که شبها راحت نمیخوابم!" روحانی (۶ آذر ۹۸): "من هم مثل مردم صبح جم
ظاهرا لحافش شپش داره نمی ذارن بخوابه!!!!!!°
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نظر فرمانده نیروهای آمریکا در خاورمیانه درباره حمله موشکی ایران به عین الاسد: تاکنون من مشابه این حمله ندیده بودم.
12.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ثمرهای دیگر در دوران تحریمها
محققان جهاددانشگاهی با بومی سازی همه تجهیزات قطار مترو ، خودکفایی کشور را در فناوری ریلی شهری تحقق بخشیدند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 آیا اختیارات رئیس جمهور کم است ؟
💬 #مهرنیوز
✅رئیس جمهور به عنوان اولین مقام اجرایی و دومین مقام سیاسی کشور چه اختیاراتی دارد ؟
🔴 انتخابات اسرائیل و سه سناریو!
✍️ #صابر_گل_عنبری
1️⃣ انتخابات امروز سه شنبه کنست چهارمین از نوع خود طی دو سال اخیر به دنبال بن بست سیاسی ناشی از ناتوانی احزاب و جناحهای سیاسی رقیب در کسب اکثریت پارلمانی، شکنندگی ائتلافها و شکاف فزاینده درون حزبی است.
2️⃣ رقابت در این انتخابات اساسا میان جناح راست و محافظهکار است. این خود از یک طرف نشان از یک جابجایی تاریخی در سپهر سیاست در اسرائیل و افول جناح چپ و طیف میانه است و از طرف دیگر نیز منعکس کننده راستگراتر شدن جامعه اسرائیلی است.
🔸 سه سناریو درباره انتخابات امروز کنست:
1️⃣ موفقیت نتانیاهو در تشکیل دولت جدید با همراهی حزب راستگرای یمنا به رهبری نفتالی بنت.
2️⃣ موفقیت رقبای نتانیاهو در تشکیل دولت جدید و کنار گذاشتن بی بی
3️⃣ ناتوانی هر دو رقیب در تشکیل دولت و برگزاری پنجمین انتخابات
✅ واقعیت این است که در میان سه سناریوی پیشگفته، احتمال موفقیت نتانیاهو در تشکیل کابینه بیشتر از یائیر لابید رئیس حزب "یش عتید" یا گدعون ساعر رئیس حزب "تیکوا هدشا" (امید جدید) است. وی هم اکنون هم پس از دو سال و چهار انتخابات همچنان قویترین سیاستمدار اسرائیلی است و تاکنون تلاشهای مخالفانش برای حذف او نتیجه بخش نبوده است و وی و حزبش همچنان صدرنشین انتخابات و نظرسنجیهاست؛ اما در مقابل جایگاه رقبایش نیز متزلزل شده است. به عنوان مثال، حزب "آبی سفید" ژنرالها که در انتخابات پیشین رقیب جدی نتانیاهو بود، اکنون در وضعیتی قرار گرفته که حتی ممکن است حد نصاب ورود به کنست را هم پیدا نکند.
🔹 اما با این حال، این که رقبای فعلی نتانیاهو هم بتوانند همگی متحد شده و دولت را تشکیل دهند، کاملا منتفی نیست، بلکه به عنوان یک احتمال مطرح است و اگر هم موفق شوند، به نظرم، دولت ائتلافی آنها پس از کنار گذاشتن "دشمن مشترک" یعنی نتانیاهو بقای چندانی نخواهد آورد. به هر حال، اولا تعارضات فکری و سیاسی میان رقبای نتانیاهو مانع مهمی در مسیر تشکیل دولت از جانب آنهاست و ثانیا در صورتی که بخواهند فعلا صرفا با هدف کنار گذاشتن بی بی بیخیال این مانع شوند، باز این تضادها مانع جدی فراروی آنها برای تداوم کار مشترک خواهد بود.
💢 اگر هیچ کدام از دو سناریوی نخست محقق نشود، لزوما بن بست سیاسی ادامه خواهد یافت و پنجمین انتخابات گریز ناپذیر خواهد بود.