گل آرایی حرم امیرالمؤمنین علی ع
در شب ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها!!!
زهراست مادر من و من بی قرار او
آن نام را می آورم آری به افتخار
آن بانویی که وقت تشرف به رستخیز
پیغمبران پیاده می آیند و او سوار
فریاد می زنند که سر خم کنید ،هان
تا از صراط بگذرد آیات سجده دار
هرجا نگاه میکنم آنجا مزار اوست
پنهان و آشکار چنان ذات کردگار!
در خون خضاب شد تن یاران بعد از او
آنها که نام "#فاطمه" را میزنند جار
من از کدام یک بنویسم که بوده اند
حجاج ها به ورطه ی تاریخ بی شمار
آنها که با غرور نوشتند : ساختیم
دریاچه های احمری از خونِ این تبار
از کربلا به واقعه فَخ رسیده ایم
از عمق ناگوار ترین ها به ناگوار
محمود غزنوی به عداوت مگر نساخت
از استخوان فاطمیان چوبه های دار؟
بوسهل زوزنی به شرارت هنوز هم
محکوم می کند حسنک را به سنگسار
در لمعه الدمشقیه جاریست همچنان
خون شهید اول و ثانی چون آبشار
عثمانیان به مذهب ما بس که تاختند
در سبزه زار چالدران سرخ شد غبار
اما هنوز هم به تأسیِ فاطمه
نام علیست روی لبِ شیعه آشکار
بیت از هلالی جُغتایی نشسته است
از آن شهید شیعه به ذهنم به یادگار
"جان خواهم از خدا نه یکی،بلکه صد هزار
تا صد هزار بار بمیرم برای یار"!
#روز_مادر
#شهید_عجمیان
#میلاد_حضرت_مادر
امام صادق عليه السلام فرمود :
« مَن عَرَفَ فاطِمَةَ حَقَّ مَعرِفَتِها فَقَد أدرَكَ لَيلَةَ القَدرِ »
هر كه فاطمه را ، آن گونه كه سزاوار است ، بشناسد ، بى ترديد شب قدر را درك كرده است.
شناخت حضرت زهرا س ، کار ساده ای نیست و صرف اینکه بدانیم دختر پیامبر ص و همسر امیرالمومنین علی ع و مادر ام السبطین بوده است، او را به حقیقت نشناخته ایم.
امام صادق ع در این روایت ، شناخت حضرت را به شب قدر گره زده است !
شناخت لیله القدر ، به یک معنویت خاصی نیاز دارد تا انسان بتواند آن را درک کند و اگر انسان شب قدر را درک کند، ملائکه بر قلبش نازل می شوند !!
« تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ»
بنا براین روح مطهر حضرت زهرا س، مثل شب قدر یک روح پنهان و پرظرفیت است و درک آن ، آمادگی می خواهد و هر که حضرت را بشناسد، به فوز عظیم و مطلع الفجر حقیقت نائل گشته است !!
#میلاد_حضرت_مادر
شب قدر یک مقام است و نه یک شب تقویمی !
زیرا شب قدر در بین شب های سال پنهان است و برای درک آن به بصیرت و تزکیه نیاز است و یکسال آمادگی می خواهد!
برای همین گفته اند برای درک شب قدر مستحب است یکسال در رکعت اول نمازهای واجب ، سوره قدر را بخوانیم و یکسال به قلب خود القا کنیم که این شب از هزار سال ، بهتر است !!
« لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ »
یعنی عبادت در شب قدر ، بهتر از هشتاد سال زندگی است ! شب قدر ، یعنی تولد دوباره و زندگی حقیقی !!
سخن امام صادق ع حاکی از این است که همه ی آن برکاتی که در شب قدر برای روح انسان الهی بوجود می آید و به اندازه ی یک عمر او را متعالی می کند ، با درک و شناخت حضرت زهرا سلام الله علیها بدست می آید !!
برف بارید به این شهر،
کجایی مادر؟
کاش سَردَت نَشَود
دل نگرانم برگرد ..!
به همه مادرها
تبریک گفتیم
اما کسی نبود که به مادر
مفقود الاثرها تبریک بگه !
#مادران_چشم_انتظار
هدایت شده از مدرسه نبشتن
تحسب قیمه المنزل بضحکات الأم؛
ارزشِ خانه به خندههای مادرشه...
#مادر
@nebeshtan
❌دروغ بزرگ روانشناسی زرد: فقط به فکر خودت باش!
شاید دیده باشید افرادی را که همهی آمال و آرزویشان قبولی در کنکور است و اگر نامشان در میان پذیرفتهشدگان سازمان سنجش دیده شود، خوشبختی خود را با خوشحالی فریاد میزنند. یا آندسته از کسانی که تا مدل ماشینشان به ورژن بالاتری تغییر میکند، فکر میکنند روی ابرهای خوشبختی نشستهاند و همهی کائنات از فردا به فرمان آنها درمیآیند. اینها کسانی هستند که مفهوم ناقصی از خوشبختی در ذهنشان شکل گرفته است و رباتگونه فقط به همان نسخههایی که از سعادت مصنوعی برایشان پیچیده شده است، میاندیشند.
امروزه به هر دکان و بقالیای که گذرمان میافتد، یک کتاب چند صدصفحهای از «راههای کامیابی» پیش رویمان میگذارند و هرطور شده میخواهند ما را به سعادت برسانند. گاهی این دستورالعملها به قدری عجیب و غریب به نظر میرسند که با خودمان میگوییم: «واقعا از چنین راههایی میشود به بهشت خوشبختی رسید؟»
قطعا راه رسیدن به خوشبختی با گذر از جادهی باریکی که در این کتابها و میتینگهای صنعتشده نشان داده میشود، نمیتواند ممکن باشد و بیشتر کسانی که میخواهند از ما یک آدم خوشبخت بسازند، تنها به یک فاکتور از آن اشاره میکنند. مثلا شوپنهاور در قطعهی کوتاهی به نام جوجهتیغیها مینویسد: «جامعهی انسانی همانند جوجهتیغیهایی هستند که در زمستان سرد، اگر از هم دور بمانند، از سرما میمیرند و اگر بیشازحد به هم نزدیک شوند، یکدیگر را زخمی میکنند.» او معتقد است: «کسی کامیاب میشود که بتواند با گرمای درونی خود به تنهایی سر کند.» توجه کنید فقط با گرمای درونی خود، آن هم به تنهایی!
یا پژوهشگر آلمانی، میشائلا بروهم بادری که خوشبختی را فقط محصور در وجود یک هورمون میبیند و میگوید: «اگر در زندگی خود احساس نارضایتی میکنید، در محل کار خود وظایف بیشتری را به عهده بگیرید. حمام را تمیز کنید! به گلدانها آب بدهید تا ماده خوشبختی به نام دوپامین در مغزتان ترشح شود و احساس موفقیت کنید!» و از همه عجیبتر فتوای راهبان مسیحی است که در قرون وسطی، خوشبختی را فقط در بهشت، دستیافتنی میدیدند و زمین خدا را لایق خوشبختی نمیدانستند.
در یکی از روزهای سال 1997 روانشناسی آمریکایی به نام مارتین سلیگمن تیر آخر را با ارائهی نظریهی جدید خوشبختی خود زد و به قول برخی، مکتب و دین مدرنی را در عصر حاضر تأسیس کرد. «روانشناسی مثبتگرا» که زاییدهی ذهن مارتین و دیگر همکاران اوست، اصول کلی خوشبختی را در یک پک تزئینشده اینگونه به خورد مخاطبان میدهد: «واقعی باش، قوی باش، فعال و مفید باش و از همه مهمتر، برای رسیدن به هدفهایت به دیگران تکیه نکن؛ زیرا سرنوشت تو فقط به دست خودت رقم میخورد.»
نظریهای که در آن تنها چیزی که اهمیت پیدا میکند، نگرشها و گرایشهای فرد است و با چالش به درونخزیدن افراد در خود، نقش شرایط بیرونی از جمله واقعیتهای اجتماعی و زیستی، روابط انسانی، مصائب نابههنگام و نظامهای سیاسی حاکم به شدت کمرنگ میشود. در این حالت جامعه شکل انفعالی به خود میگیرد و از جهان خارج بریده میشود. ضرری که این رویکرد جدید به پیکرهی جامعه وارد میکند، بدونشک بیش از همه دامن افراد بیکار و نیازمند را میگیرد که مدام به آنها القا میشود به اندازهی کافی سختکوش نیستند؛ در نتیجه نباید توقعی برای چیدن میوهی خوشبختی از درخت زندگی داشتهباشند.
به نظر میرسد سادهلوحی است که در سایهی شعارهای خوشبختی امیدوار باشیم مفاهیمی چون برابری، عدالت و اخلاق، ضریب جدیتری در جهان به خود بگیرند در حالیکه با مطرحکردن آنها فقط عدهای به دنبال مقاصد سیاسی خود هستند. چرا که این مکتب نوظهور به سیاستمداران جهانی این اجازه را میدهد که دیگر به مسائل بنیادینی چون نابرابری اقتصادی توجهی نکنند و خودشان یکی از موجسواران بر این شرایط باشند و از تکتک افراد جامعه یک رقیب جنگنده بسازند.
✍️فاطمه اکبری اصل
برگرفته از مجلهی اینترنتی واو
#المراقبه
« نماز »
رفیع ترین ،
مقرب ترین،
شایسته ترین ،
پاک ترین ،
نورانی ترین ،
جایگاه برای صحبت با خداست !
حداقل،
در نماز
به غیر مشغول نشویم ،
اگر در بقیه روز به غیر مشغولیم !!!
خدایا ، من را برای این نگاهِ حداقلی ببخش!!
#المراقبه
در یک فیلم کوتاه ایرانی، دو برادر در زمستان سرد و برفی عازم سفر می شوند و بعد ، بعلت خرابی ماشین ، یکی از برادرها که داروهایش را فراموش کرده بود، به همراه بیاورد، بعلت سرما ، دچار افت فشار می شود به حدی که ممکن است به کما برود!
برادر بزرگتر ، موضوع سفر او به خارج از کشور و هدر دادن پولهای پدر را ،بهانه کرده و او را عصبانی می کندو کار به جرو بحث می کشد!
بعد از کلی کتک کاری و خونین مالین کردن همدیگر، برادر بزرگتر که حسابی سرش شکسته، می گوید : حالا موفق شدم که فشارت را بالا بیارم !!
🔹اینکه در دنیا ، چطور و چرا و چقدر دچار رنج و سختی شده ایم و چه کسی مقصر است ، به کنار،
مهم اینه که در سختی ها و مشکلات ، درِ خانه ی خدا بست نشسته ایم و دنیا از چشم مان افتاده است و نزد ما بی اعتبار شده است !
این که همان مقصد رسالت انبیاست!!!
همه انبیا تلاش کردند بفهمانند دنیا وسیله است ، نه هدف ! دنیا مقدمه است ، نه نتیجه !
« ... عَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَىٰ أَن تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ »( بقره /216)
داستان بسیار زیبا و خواندنی برخورد ملّاحسینقلی همدانی با عبد فرّار از اشرار معروف نجف❗️
🔰 شخصی به نام عبد فرّار (یعنی عبد بسیار گریزان) از اراذل و اوباش نجف اشرف بود که مردم او را در ظاهر، احترام میکردند تا از آزار و اذیت او در امان بمانند. این فرد شرور اگر میل به چیزی پیدا میکرد یا دوستدار مالی میشد، کسی نمیتوانست او را از دستیابی به خواستهاش بازدارد. مردم نجف از دست او در آزار بودند.
در یکی از شب ها که آخوند ملا حسینقلی همدانی از زیارت امیرالمومنین (ع) بازمیگشت، وی در مسیر راه او ایستاده بود. عارف همدانی بدون هیچ توجهی از کنار او گذشت. این بیتوجهی آخوند بر ایشان سخت گران آمد. از جای خود حرکت کرد تا این شیخ پیر را تنبیه کند. دوید و راه را بر او بست و با لحنی بیادبانه گفت: هی! آشیخ! چرا به من سلام نکردی؟!
عارف همدانی ایستاد و گفت: مگر تو کیستی که من باید حتماً به تو سلام میکردم؟ گفت: من عبد فرّارم. آخوند ملاحسینقلی به او گفت: عبد فرّار! أفررتَ مِنَ اللّهِ أم مِنْ رسولهِ؟
یعنی تو از خدا فرار کردهای یا از رسول خدا؟ و سپس راهش را گرفت و رفت.
فردا صبح، آخوند ملا حسینقلی همدانی درس را تمام کرده، رو به شاگردان نمود و گفت: امروز یکی از بندگان خدا فوت کرده هر کس مایل باشد به تشییع جنازه او برویم. عدهای از شاگردان آخوند به همراه ایشان برای تشییع حرکت کردند ولی با کمال تعجب دیدند آخوند به خانه عبد فرار رفت. آری او از دنیا رفته بود.
عجبا! این همان یاغی معروف است که آخوند از او به عنوان بنده خدا یاد کرد و در تشییع جنازه او حاضر شد؟! به هر حال تشییع جنازه تمام شد. یکی از شاگردان آخوند به نزد همسر عبد فرّار رفته و از او سؤال کرد: چطور شد که او فوت کرد؟
همسرش گفت: نمیدانم چه میشد؟ او هر شب دیروقت با حال غیرعادی و از خود بیخود منزل میآمد، ولی دیشب حدود یک ساعت بعد از اذان مغرب و عشا به منزل آمد و در فکر فرورفته بود و تا صبح نخوابید و در حیاط قدم میزد و با خود تکرار میکرد: عبد فرّار تو از خدا فرار کردهای یا از رسول خدا؟! و سحر نیز جان سپرد.
عدهای از شاگردان آخوند فهمیدند این جمله را آخوند ملا حسینقلی همدانی به او گفته است. چون از او سؤال کردند، ایشان فرمودند: من میخواستم او را آدم کنم و این کار را نیز کردم، ولی نتوانستم او را در این دنیا نگه دارم.!
📚 منبع: شرح حال حکیم فرزانه حاج علی محمد نجف آبادی، ص 27
هدایت شده از ارتباط موثر
برگِ زردی با سماجت شاخه را چسبیده بود
دستهای خویش و دامانِ توام آمد به یاد....
شعر: سهیل محمودی
@ertebatmoaserdini
#المراقبه
زندگی معصومین تماماً بر اساس #عقل و #معرفت است. اگر معجزات و کراماتی در زندگی معصومین بوده، اتمام حجت برای عوام بوده نه برای عقلا !!
عقلا که دین شان را بر اساس کتاب آسمانی و سخنان معصومین بنا می کنند ، نه براساس معجزه و کرامت !!
معجزه و کرامت برای رده پایینی هاست ، کسی که سخن معصوم را می شنود و می فهمد ، نیازی به معجزه ندارد!
اهل تعقل باشیم !!
تعقل ، امتیاز بین انسان و حیوان است !
#المراقبه
مؤمن اصلاً خودش را مالک چیزی نمی داند!
و انبوه اسباب و علل مادی ، او را از مالکیت مطلق الهی ، غافل نمی کند!
این خانم آمریکایی تو حساب کاربریش از سپاه مقتدر ایران با این تصویر تشکر کرده و چهره واقعی سپاه را به رخ کشیده!
#سپاه
💢 ختمی مجرب به دستور آیتالله بهجت قدسسره برای افزایش رزق و روزی
🔻 دستورالعمل ختم سوره واقعه:
⭕️ این ختم، از ختمهای مأثوره و بسیار مجرب است که مورد توصیه علما و بزرگان بوده و حضرت آیتالله بهجت نیز مطابق نظر اساتید معظمشان، بدان تأکید داشتهاند.
✅دستورالعمل این ختم، آنچنانکه در روایات وارد شده، بدینصورت است:
🔹چون اول ماه، دوشنبه باشد؛ شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه، با طهارت و رو به قبله.
روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه، و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم چهارده مرتبه بخواند. همچنین هرروز بعد از اتمام تلاوت سورههای مبارکه آنروز، این دعا را بخواند:
يا مُسَبِّبَ الْأَسْبابِ وَ يَا مُفَتِّحَ الْأَبْوابِ، اِفْتَحْ لَنا الْأَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي وَ رِزْقُ عِیالي فِي السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَرِيبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ يَسِيرًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ كَثيرًا فَخَلِّدْهُ، وَ إِنْ كانَ مُخَلَّدًا فَطَيِّبْهُ، وَ إِنْ كانَ طَيِّبًا فَبارِكْ لِي فِيهِ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ يَا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ، وَ وَحْدانِيَّتِكَ إِنَّكَ عَلی كُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ، وَ إِنْ كانَ عَلی أَيْدِي شِرارِ خَلْقِكَ فَانْزَعْهُ وَ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ، وَ لَا تَنْقُلْنِي إِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
✅در ادامه مرحوم مجلسی رحمهالله از امام سجاد علیهالسلام نقل میفرماید که در روزهای پنجشنبه میان این چهارده روز، به جای دعای فوق، پس از اتمام سورههای شریفه، این دعا را قرائت نماید؛ آن دعا چنین است:
يا واحِدُ يَا ماجِدُ، يَا جَوادُ يَا حَليمُ، يَا حَنّانُ يَا مَنّانُ يَا كَريمُ، أَسْأَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثي، وَ تَقْضي بِها دَيْني، وَ تُصْلِحُ بِهَا شَأْني، بِرَحْمَتِكَ يَا سَيِّدي. اَللّهُمَّ إِنْ كانَ رِزْقي فِي السَّماءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كانَ فِي الأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كانَ بَعيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كانَ قَريبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ قَليلًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ كَثيرًا فَبارِكْ لي فيهِ، وَ أَرْسِلْهُ عَلَى أَيْدي خِيَارِ خَلْقِكَ، وَ لَا تُحْوِجْني إِلَى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ [بِكَيْنُونَتِكَ] وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللّهُمَّ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ،وَ لَا تَنْقُلْني إِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ، [يا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا واحِدُ يَا مَجيدُ يَا بَرُّ يَا كَريمُ] يَا رَحيمُ يَا غَنِيُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَنِّئْنا كَرامَتَكَ وَ أَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
#بهجت_الدعا، ص٣۶٢ـ٣۶۴ (مجموعه ادعیه، اذکار و دستورالعملهای مورد توصیه حضرت آیتالله بهجت قدس سره)
✅ البته نکته مهم طبق فرمایشات حضرت آیتالله بهجت آناستکه به قدری این ختم مهم هست که میتوان آنرا حتی در غیر از شرایط ذکر شده به جای آورد؛ به طور مثال حتی میتوان در یک نوبت با تلاوت مجموع سورهها (١٠۵ بار) و خواندن دعاهای آن بجا آورده شود.
💻 مشاهده این مطلب و مطالب مشابه از طریق لینک زیر در سایت رسمی مؤسسه نشر آثار حضرت آیتالله بهجت(ره):
➡️ http://bahjat.ir/fa/content/9187
☑️کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
#المراقبه
واقعا اگه بخواهیم ، همه اسباب و علل مادی و عادی را ،ندیده بگیریم و
و از صمیم قلب ،
بگیم : لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم،
میشه همون داستان شتر دیدی ، ندیدی !!
« خروس» میشه ندیده گرفت، اما « شتر» اصلا نمیشه !
خداییش خیلی سخته که باور کنیم
««« فقط خدا »»» همه کاره است و بقیه هیچ کاره !
خدایا !
به ما چشم بصیرت و عبرت بین عطا بفرما !
#المراقبه
خیلی خوبه ، وقت و زمانی را که برای آنالیز کردن اشخاص و قضاوت کردن در مورد افراد، هدر میدیم ، صرف عبادت کنیم!
خداوند ما را برای قضاوت کردن، خلق نکرده!
معصومین که باطن افراد را می دیدند، در مورد آنها قضاوت نمی کردند، ما که ظاهرشان را هم درست نمی دانیم !!
به ما فقط یکبار ، فرصت برای بندگی داده اند!
هوشمندانه ، زمان را مدیریت کنیم !
#نماز_عاشقانه
با من که به چشم تو گرفتارم و محتاج
حرفی بزن ای قلب مرا برده به تاراج
ای موی پریشان تو دریای خروشان
بگذار مرا غرق کند این شب مواج
یک عمر دویدیم و به جایی نرسیدیم
یک آه کشیدیم و رسیدیم به معراج
ای کشته سوزانده بر باد سپرده
جز عشق نیاموختی از قصه حلاج
یک بار دگر کاش به ساحل برسانی
صندوقچهای را که رها گشته در امواج
#فاضل_نظری