32.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #نماهنگ
💠 معرفی شرح دعای ابوحمزه ثمالی و گزیده درسهای سال هشتم
🔹 دعای ابوحمزه ثمالی که منسوب به امام سجاد صلوات الله و سلامه علیه است، اوج ظهور عبودیت در بهترین شبها ـ شبهای رحمت ماه مبارک ـ است.
🔹 این دعا، هم مظاهر متعددی بلکه بیشماری از اسمای الهی را تجلی داده و آشکار کرده
🔹 و هم راه رسیدن به مظاهر و مجالی اسمای شریف خدای متعال را برای کسانی که اهل صیام و قیام هستند، نشان داده است.
کانال طهور
@sharabetahour
💠 دنیا؛ نگاه غلط ما به نعمتهای الهی است
🗂 گزیده شرح دعای ابوحمزه ثمالی ـ درس 1
📅 22 آذر 1378
🔊 صوت و 🗂 متن در ادامه🔽🔽
کانال طهور
@sharabetahour
Ab01-01.mp3
2.54M
🔊 #صوت
💠 دنیا؛ نگاه غلط ما به نعمتهای الهی است
🗂 گزیده شرح دعای ابوحمزه ثمالی ـ درس 1
💠 دنیا؛ نگاه غلط ما به نعمتهای الهی است
🗂 گزیده شرح دعای ابوحمزه ثمالی ـ درس 1
📅 22 آذر 1378
💠 مجموعه آنچه در عالم وجود دارد، یعنی من و شما، این کتاب، میکروفون، زمین و آسمان، در و دیوار و ...، اینها یا عنداللهاند و یا غیر از او نیستند. اینها از اين جهت كه ما را از خدا غافل ميسازند، توجه ما را از خدا باز میدارند و سبب ميشوند نگاه استقلالي به اینها داشته باشيم، دنيا است و خیر نیست. ولی همینها اگر بتوانند توجه ما را به صاحب، منبع، مبدأ، اول و آخر و اصل خود جلب کنند، دیگر غیر خدا نخواهند بود و خیر هستند.
🔹 به عنوان مثال، وقتی ورزشکاری به ماهیچههای دستش نگاه میکند، اگر توجهش به خدای ماهیچهها است، این دنیا و غیر خدا نیست، اینهم خیر است، هرچند سهم و بهرهای از آن خیر دارد. اما اگر توجه به این ماهیچهها است که غالباً همینطور است، یعنی آنچه به آن دنیا میگویند، در واقع نعمتهای الهی است که ما نگاه غفلت به آنها داریم. یعنی گرفتاری در دنیا نیست، در ماست، در نگاه، فهم و معرفت ماست که به این میکروفون، این سنگ و این چوب بهگونهای نگاه میکنیم که غلط است. به این نگاه غلط، دنیا میگویند. غذای خوشمزهای که وقت افطار میخورید و خیلی از آن خوشتان میآید، توجه شما در این غذا به چیست؟ به خود غذاست، یا به آن که این غذا را غذا کرده، آفریده، هستی و لذت بخشیده، به آن که به این غذا نگاه میکند و این غذا، غذاست و اگر نگاه نکند، چیزی نیست؟
💠 اولیای الهی همواره در حال عبادتند
🔹 فرق اوليای خدا با غير ايشان در همين است. اوليای خدا در هر كاري كه ميكنند، عبادت ميكنند. عبادت يعني چه؟ يعني توجه آدمي به اصل خويش. عبد در مقابل مالك خويش یعنی همين. اولیای خدا همیشه در حال عبادتند، حتی آن لحظهای که مثلاً آب یا غذا میخورند، یا به یک گل نگاه میکنند، حرف میزنند و گفتگو میکنند، اینها همه توجه و حواس آنها را به اصل جلب میکند. از این جهت اینها همه عبادت است. برای همین است که وقتی که میخوابند هم در حال عبادت هستند، چون هر کاری میکنند سبب انتباه، توجه، هشیاری و تمرکز حواس آنها به اوست. البته بهتر آن است که توجه و تمرکز دل باشد، نه حواس ولی همین هم خوب است؛ «کاچی به از هیچی است»، همین که آدمی در خیال خود هم توجه داشته باشد که این کلمات، این انرژی و این تارهای صوتی صاحب دارد و بیصاحب نیست، همین اندازه هم درجهای از عبادت و خوب است. عبادت هم درجات مختلف دارد، حسی، عقلی، قلبی، نفسی و ...؛ جان آدمی که یک پرده و دو پرده ندارد.
🔹 پس اگر کسی به هرچه که نگاه میکند ـ هرچه که باشد ـ، هرچه را که میخواهد ـ هرچه که باشد ـ، آنچه را که میطلبد، آن را بدین خاطر میطلبد که از اوست یا بدین خاطر میطلبد که اوست، «همه از اوست وگر نيك بنگري همه اوست....»، (اصلاً غیری وجود ندارد، حال اگر بگوییم این خیلی روشن نیست، ولی از او بودن که روشن است، لله ملک السموات و الارض)، در حال عبادت است.
کانال طهور
@sharabetahour
💠 دعا، مغز عبادت
🗂 استاد محترم طی سلسه گفتارهایی در طول ماه مبارک رمضان 1393 (1435 قمری) به تبیین مباحث محوری پیرامون «دعا» پرداختند که بهنوعی شرح بخشی از روایات کتاب معروف «عدة الداعی»، نوشته ابن فهد حلی بهشمار میآید.
استاد در توضیح دلیل انتخاب این موضوع، از دعا به عنوان «از جمله معارف الهی که مجهول مانده» یاد میکنند.
✔️ مجموعه مباحث «دعا، مغز عبادت» در پیوند زیر در پایگاه اطلاعرسانی طهور در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است:
https://b2n.ir/161599
کانال طهور
@sharabetahour
6.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #فیلم
💠 دعا؛ از جمله معارف الهی که مجهول مانده
🔹 مقدمهای بر مجموعه مباحث «دعا، مغز عبادت» توسط استاد حسینی شاهرودی
📅 گفتارهای ماه مبارک رمضان 1393 (1435 قمری)
🔹 دعا ضمن اینکه مغز و مخّ عبادت و عصاره و خلاصه آن و منتهی به عبودیت است، ولی مورد کمتوجهی و بیتوجهی قرار میگیرد. بهویژه آنکه مقدمات و زمینههای دعا و آنچه که به تحقق دعای حقیقی میانجامد، کمتر مورد توجه قرار میگیرد. علاوه بر این، سؤالهای بسیاری در مورد دعا وجود دارد که آیا دعا به اجابت رسید یا نرسید و توجه به اینکه اجابت ذومراتب است و درجات مختلف و متعدد دارد و شبهاتی که در این زمینه هست را باید پاسخ داد.
🔹 عبودیت غایت خلقت است و بدون دعا امکانپذیر نیست.
🔹 و بالاخره اگر کسی بخواهد دعا کند، چه آدابی را باید رعایت کند و در نتیجه چه انتظارهایی از دعا داشته باشد. گمان بنده این است که بخشی از معارف الهی که نسبتاً مجهول مانده و یا اینکه تعبیرها و تفسیرهای سطحی از آن شده است، دعاست.
🔹 هدف این بود که این مباحث که مقدمات دعاست، مطرح شود و همچنین قدری عمیقتر درباره دعا صحبت کنیم که بالاخره چگونه میشود که هم اعتقادمان این باشد که خدای متعال فاقد هرگونه ماده و مادیت و مانند آنهاست و در عین حال اجابت میکند. آیا تحت تأثیر قرار میگیرد یا نه؟
🔹 و خلاصه مانند مباحث دیگری که داشتیم، هدف این است که تفسیری جدید و دقیقتر از یکی از معارف الهی که دعا و مخّ عبادت است، ارایه شود.
💠 همین اندازه که خطابمان فرمود...
🗂 گزیده شرح خطبه #پارسایان ـ درس 103
🔹 همین اندازه که خطابمان فرمود: روزه بگیرید! یعنی تکریممان کرد، تشریفمان کرد، بزرگداشت برای ما اعلام کرد که شما این اندازه اهمیت و قابلیت دارید که به شما دستور بدهم و اگر خدای ناکرده کوتاهی بود، آنقدر اهمیت دارید که توبیخ و ادبتان کنم. اما اگر این قابلیت را نداشتیم!
🔹 ما معمولاً کسانی را توبیخ میکنیم که ارزش و قابلیت دعوا کردن را داشته باشد.
🔹 همین اندازه که دعوتمان کرده ولو اینکه درجات پایین آن باشد و فرموده روزه بگیرید، سحرها بیدار شوید، ذکر بگویید، نشان میدهد قابلیتی را در ما یافته.
🔹 بدانیم که این قابلیت لطف و رحمت سابق اوست؛ اول قابلیت را میدهد، بعد تکریم میکند. خودِ قابلیت، تکریم پیشین است.
🔊 صوت و 📹 فیلم در ادامه🔽🔽
کانال طهور
@sharabetahour
💠 یادمان باشد!
🗂 گزیده شرح خطبه #پارسایان ـ درس 103
🔹 اولاً همین که ما را به ضیافت الهی دعوت کردند، تکریممان کردند، به ما شرافت دادند و بزرگمان دانستند.
🔹 ثانیاً این تکریم و تشریف همه معلول اراده، مشیت و لطف ازلی و ابدی اوست، از خودمان هیچ نیست.
🔹 و ثالثاً به همین خاطر، مراقب باشیم هیچ کاری را در این ماه به خود نسبت ندهیم.
🔊 صوت و 📹 فیلم در ادامه🔽🔽
کانال طهور
@sharabetahour