استاد حسینی نسب وضعیت طلاب.m4a
9.29M
پاسخ به برخی دغدغههای طلاب توسط استاد حسینی نسب.
.....
استاد حسینی نسب که از بهترین اساتید علم اصول و رجال حوزه قم هستند، در این صوت توصیههای بسیار خوبی به طلاب در مسیر طلبگی میکنند.
پیشنهاد میکنم از دست ندهید.
https://eitaa.com/sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مروری بر سیاستهای اشتباه ارزی در چند سال اخیر.
دولت در نتیجه این سیاستها امروز در وضعیتی است که باید بین بد و بدتر را انتخاب میکرد.
بدتر ادامه همین مسیر و افزایش روز افزون مشکلات بود و بد تحمل موقت مشکلات و تغییر ریلگذاری سیاست ارزی برای رسیدن به آیندهای خوب.
چه در زندگی شخصی و چه اجتماعی و کلان هر تغییر اساسی نیازمند پذیرش سختیهای مضاعف گذار از یک مرحله به مرحله دیگر است.
https://eitaa.com/sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گاهی خیلی تلاش میکنیم خودمان یا محصول خودمان را تبلیغ کنیم.
همه قواعد و اصولهای کارشناسی را هم رعایت میکنیم تا محصول درجه یکی داشته باشیم.
اما تراز اولها، پر فروشها همیشه ناقصاند!
از باب اصول و قواعد کارشناسی کار خودشان ناقص هستند، کارشناسها هم خیلی آنها را تحویل نمیگیرند.
همین سلام فرمانده یک نمونهاش است، کتاب سلام بر ابراهیم نمونه دیگرش است که از نظر طراحی جلد و صفحه آرایی و حتی ویراستاری خیلی اشکالات دارد، اما خدا میخواست به همین کارهای به ظاهر ناقص برکت دهد.
فیلم اخراجیها نمونه دیگرش بود، اشکالات و نواقصش کم نبود اما پر فروشترین فیلم تاریخ ایران تا زمان خودش شد.
اصلا اگر محصول همه چیزش درست و کامل باشد که دست خدا را نمیشود در توسعه آن دید!
بالاخره یک جا هم باید کارشناسها و سحرة زمان ایمان بیاورند!
ما محدودیم خیلی که کارمان خوب باشد و آن را تبلیغ کنیم یک محدوده کوچک را میتوانیم تحت تاثیر قرار دهیم اما خدا نامحدود است و همه قلوب و مکانها تحت تصرف اوست.
مشک آن است که خدا به او رنگ بو دهد نه آنکه عطار بگوید یا خود ببوید!
https://eitaa.com/sharhe_hal
توی دانشگاه وقتی میخواستم پایان نامه لیسانسم رو کار کنم، استادم که میدانست میخواهم برم حوزه گفت بیا یه اخلاق در مهندسی بردار و نمرت بدهم و بری! خیلی از پایان نامهها همینطوری نمره میگرفتن ولی من گفتم نه من ۴ سال درس خوندم باید یه خروجی مفید داشته باشم یه سرمایهگذار که خودشم فنی قوی داشت پیدا شد و یه دستگاه رو که یه شرکت بهش نیاز داشت با هم ساختیم و من به عنوان پروژه دانشگاه ارائه کردم و اونم فروخت به اون شرکت.
آمدم حوزه وقت پایان نامه نوشتن، دیدم اوضاع بهتر از دانشگاه نیست و پایان نامهها خیلی کم ناظر به حل یک سوال و نیاز از جامعه و حکومت هست.
مشکل کار اینجا بود و هست که همه میخواهیم یه چیزی تحویل بدیم بریم! بریم مدرک بگیریم بشیم استاد حوزه یا دانشگاه و مسئول و به سیر بطالت جامعه علمی ادامه دهیم و ما هم بشیم چرخدندهای که این چرخه بیحاصل را میچرخاند.
یک لحظه فکر کنیم عمر خودمان را به چه میفروشیم؟! مدرک زودتر؟! شأن بالاتر؟! اینهایی که زودتر مدرک گرفتند به کجا رسیدند؟! پول زودتر! همین.
https://eitaa.com/sharhe_hal
ایشان یکی از فرماندهان کلیدی سپاه در سوریه هستند.
پارسال هم با یکی از فرماندهان پاسدار که در سوریه چندین بار تا مرز شهادت رفته بود، آشنا شدم.
یکی از وجه مشترکهایشان همین ماشین میلیاردیشان بود! معلوم نیست پولهایی که سپاه میخورد و به پاسدارها و مدافعان حرم میدهد را چکار میکنند؟!
https://eitaa.com/sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میگویند در خوزستانی که جمعیت آن ۱۰۰ درصد شیعه بودهاند، حالا وهابی زیاد شده است!
برادر دشمن بر فساد و خرابکاری شما مینشیند و از آن چرک و خون وهابیت را بیرون میکشد!
هورالهویزه
زمانی ۱۵ هزار خانوار از آن روزی میخوردند.
از ماهی
از کشاورزی
و ...
امروز هور خشک شده تا چاه نفت پا بگیرد.
آقای مسئولی که به فکر جیب دولتت بودی نه جیب مردمت حالا آن ۱۵ هزار خانوار، بعضی کارگر و بعضی نگهبان این شرکتها و بیشترشان هم هیچ...
برای اینها باید قبل از چاه نفت فکری میشد.
امیدواریم این دولت مرهمی بگذارد بر فساد و خرابکاریها و جبران کند این زخمها و تلخیها را...
https://eitaa.com/sharhe_hal
✍️ دور را نگاه کن تا لغزش نکنی...
🎙 آیتالله حائری شیرازی:
🔻علی علیه السلام منسوب به او هست « إِذَا هِبْتَ أَمْراً فَقَعْ فِيهِ فَإِنَّ شِدَّةَ تَوَقِّيهِ أَعْظَمُ مِمَّا تَخَافُ مِنْهُ» وقتی از یک چیزی میترسی خودت را بینداز داخل آن، این علی علیه السلام از روز اول خودش در هر جنگی انداخته است، دیگر جنگ دیده شده است. شما نگاه کن وقتی شنا بلد نیستی، در آب خودت را نیندازی شنا بلد نمیشوی، تو این جا بایست روی این خشکی هی شنا برو، اما اولین باری که میافتی در آب میروی ته آب، میگویی ای خفه شدم، تمرین شنا را در آب میکنند، آدم تا در آب نیفتد یک خورده قوطه نخورد، یک خورده سرش زیر آب نرود، شنا گر قابلی نمیشود. جنگ را در جنگ میشکنند، ترس از آب را در آب میشکنند، باید غرق بشوی تا از غرق شدن نترسی، باید زیر آب بروی که ببینی بعدش آدم میآید بیرون. شما دوچرخه سواری که کنی، میشود زمین نخوری؟ باید این قدر زمین بخوری که از زمین خوردن نترسی، تا بتوانی تعادل خودت را حفظ کنی.
🔻شما در انقلاب حرکت میکنی نگاه دور بکن، نگاه الآن نکن، ای وای صف نانوا است، این نگاه نزدیک کردن است، این ضد انقلاب هی نگاه نزدیک میکند، میگوید صفِ نان، صف مرغ، صف این، صف آن، صف نمیدانم چه چیز، نگاه آن برش بکن، دور را نگاه کن، آن روز را نگاه کن، که اینها شوکتشان عزتشان حفظ شده است، اینها فهمیدند محاصره اقتصادی کارگر نیست ولش کن آقا، ولش کن، دروازهها را باز میگذارند، آن وقت بعد میبیند نه از صفی خبری است، نه چیزی، اینجا وضع بهتر از جاهای دیگر است. آن وقتی میبینی اینها تثبیت شدند، همه میآیند با اینها معامله میکنند تجارت میکنند، وضع اینها بهتر از همه جا است، نگاه آیندهاش بکن.
🔻 در زندان که بودیم هر وقت میخواستی در باره توحید با اینها صحبت کنی، میگفت به ما دستور دادند که بحث ایدئولوژیک نکنید، اما فقط بحث سیاسی کنید، بحث ایدئولوژیک یعنی پایهای، اساسی، بحث سیاسی یعنی مقطعی، لحظهای، نزدیک را نگاه کردن، هی به اینها گفتند بحث سیاسی کن، مقطعی نگاه کن، تحلیلهای ساعت به ساعت، این جوری خوردند زمین. نگاه نزدیک کردند تعادلشان حفظ نشد زمین خوردند.
🔻شما تا نروید در جنگ و جبهه، این بت ترست نمیریزد، تا در آتشها نروی، وحشت آتش از دلت بیرون نمیرود، اگر هی بنشینی در گروه مقاومت و هی استخاره کنید و هی امروز و حالا فردا، مثل کسی هست که بنشیند هی کتاب شنا بخواند، هی شما کتاب اسلحه خوانی بخوانید، هی اسلحه باز کنید هی ببندید، هی باز کن، هی شبها خواب ببینی با این؛ ا ینها که نمیشود.
🔻این امت باید هی برود جبهه، هی شهید بدهد، هی بیاید، هی دوره آموزش ببیند، هی جنگهای سختتر، آتشهای تندتر ببیند تا برایش عادی بشود. این بچهها که مدتی جبهه ماندند، وقتی آتشهای سبک میبینند میخندند، اما اینها روز اول میخندیدند؟!
https://eitaa.com/sharhe_hal
✍️ زور بر مردم حاکم نشود...
🎙مرحوم آیتالله حائری شیرازی:
🔻قرآن، مدار کارش، بر این است که بر مردم، زور، حاکم نشود؛ زور بر مردم حکومت نکند. یا زور یا خدا؛ یکی از این دو تا حکومت میکند. چون خدا خودش به صورت زور حکومت نمیکند. اگر خدا میخواست به صورت زور حکومت کند، هزار سال برای تشکیل حکومت امام زمان (علیه السلام) صبر نمیکرد.
🔻شما میگویید «حَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً»؛ او را ساکن کنی در زمین طوعاً؛ طوعاً، در مقابل کُرهاً است. یک کسی که کار را از روی دل انجام میدهد، میگویند طوعاً این کار را کرد. وقتی از روی بی میلی انجام میدهی، میگویند کرهاً این کار را کرد.
حضرت حجت(عج) حاکم بر زمین میشود؛ حاکم مطاعی که مردم از روی رغبت اطاعتش میکنند، نه از او متنفراند، به او عشق دارند. پس بیش از هزار سال صبر کردن، برای این است که نمیخواهد حکومت زوری و تحمیلی داشته باشد.
🔻اگر هم یک وقتی زور و تحمیلی ادیان داشته باشند، برای شکستن زور است، نه برای تأسیس زور.
از این جهت میگوید: «وَ هُم بَدَءوکُم اَوَّلَ مَرَّة ﴿توبه-۱۳﴾»؛ آنها ابتدا جنگ را آغاز میکنند. علی (علیه السلام) وقتی میخواست مثلاً با جنگ جمل با اهل بصره برخورد کند، گفت یک نفر میخواهم که برود حرف بزند با اینها ولو بکشندش. یک نفر رفت و مطالب را گفت و اشکالات کار آنها را گفت و حقانیت حضرت را هم گفت و آنها هم کشتندش؛ حضرت گفت حالا دیگر دست من باز است. برای چه؟ برای اینکه الآن آنها زور گفتند، من الآن برای شکست زور دارم کار میکنم، نه برای اینکه به زور بر مردم مسلّط بشوم. زور شکستن، جایز است؛ از قدرت برای شکستن قدرت استفاده کنند، درست است.
🔻 برای اصل حق اگر هم یک وقتی از زور استفاده شده، حتماً جبرانش میکنند. مثلاً وقتی قدرت به دست حضرت رسول(ص) آمد، مردم فوج فوج آمدند در اسلام، حتماً نیاز به غربال کردن مردم داشت. این جریاناتی که بعد از رحلت حضرت(صلی الله علیه و آله) واقع شد و هنوز جسد مطهر ایشان به خاک سپرده نشده بود که آن برخوردها و اسائه ادب به فاطمه زهرا (سلام الله علیها) واقع شد، آن جریانات نمونهٔ آن است که میخواهد اینهایی که از روی زور آمدند، بروند. یعنی این آمدن، یک رفتنی در پی داشته باشد.
🔻 همهٔ انبیاء، همینطور بودند. حضرت موسی (علیه السلام) هم وقتی که به خاطر جریان دریا فرونشستن و دریا شکافته شدن مردم آمدند به خاطر آن معجزات و به خاطر عصا اژدها شدن، همه به ایشان پیوستند، ایشان را برای ۳۰ روز خدا دعوت کرد در یک مناجاتی، سپس بدون اینکه به مردم اطلاع بدهد، ۳۰ روزش را کرد ۴۰ روز.
ایشان بر اساس وعدهٔ اولی به مردم گفته بود من ۳۰ روزه برمیگردم اما ۳۰ روز گذشت و ایشان برنگشت. خدا عمداً این کار را کرد. خداوند به او گفت این ۱۰ روز هم، ۱۰ روز فوق العادهای است، در این مناجات و اعتکاف باش.
👈«وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلَاثِينَ لَيْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً ﴿اعراف-۱۴۲﴾»؛ از اول هم ما میخواستیم ۴۰ روز پیش ما باشی، منتها اول گفتیم ۳۰ روز، بعد گفتیم ۱۰ روز دیگر اضافه کن.
این کار خدا است؛ «وَمَكَروا وَمَكَرَ اللَّهُ ۖ وَاللَّهُ خَيرُ الماكِرينَ﴿آل عمران-۵۴﴾» وگرنه میقات ایشان، ۴۰ روزه بود. برای چه این کار را کرد خدا؟ برای اینکه فرصتی بدهد به سامری تا اگر میخواهد کاری بکند، بتواند بکند. سامری هم آمد به مردم گفت که زیورآلاتتان را هرچه دارید بدهید، اینها هم دادند. همه را در کوزه گذاشت و ذوب کرد، زرگر ماهری بود، از آن یک گوساله درست کرد که صدا هم میداد یک آثار روحانی داشت. تا صدا داد، مردم تعجب کردند که گوسالهٔ طلایی که صدا نمیدهد؛ پس این گوسالهٔ خدایی است. بعد هم گفت این گوساله نظرکرده است و مال خدا است و آمدند دورش به عنوان گوسالهٔ خدا.
🔻به هر جهت خدا میخواهد آنهایی که به وسیلهٔ قدرت شمشیر و نیرو یا به خاطر آن معجزهها آمده بودند و آمدن برایشان تحمیلی بود نه از روی رغبت، اگر میخواهند برگردند، زمینهٔ برگشتن داشته باشند. آوردن زوری مردم اگر هم باشد، برای مدتی هست برای اینکه مردم بعدش دیگر خودشان، فهم و درکشان بیاید بالا و خودشان مطلب را بگیرند.
🔻 از این جهت در قرآن میگوید: «مَثَلُ الَّذِينَ حُمِّلُوا التَّوْرَاةَ ثُمَّ لَمْ يَحْمِلُوهَا ﴿جمعه-۵﴾»؛ اینهایی که تورات بارشان شد -حمّلوا، از تحمیل [بر آنها حمل کردن] است- و بعد از آن حمل نکردند تورات را؛ یعنی این بار را خودشان بردارند و این مسئولیت را خودشان قبول کنند، نکردند. میگوید اینها «كَمَثَلِ الْحِمَارِ يَحْمِلُ أَسْفَارً»؛ مثل الاغی هستند که کتاب بارش کنی.
https://eitaa.com/sharhe_hal
هدایت شده از چاپ و نشر بینالملل
✅ پرفروشهای شرکت چاپ و نشر بینالملل در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران (بخش فیزیکی نه مجازی):
۱- بنیان اندیشه سیاسی اسلام در قرآن تألیف سعید جلیلی
۲_جهاد با نفس تألیف شیخ حر عاملی
۳_من خواب دیده ام تألیف فاطمه الیاسی
۴_آقاروح الله تألیف حمیدرضا باقری
۵_احکام کاربردی تألیف علیرضا کریمی
۶_سیره نامه امیرالمؤمنین تألیف علی کورانی
۷_تحریر اخلاق ناصری تألیف خواجه نصیرالدین طوسی با بازنویسی سید رحیم حسینی
۸_صد منزل دل تألیف محمدصالح کمیلی خراسانی
۹_بانوی اندلس تألیف سید محمدصادق مصباح موسوی
۱۰_عصر ظهور تألیف علی کورانی
📌 نمایشگاه مجازی کتاب، امروز هم دایر است (دوم خرداد 1401) و کتابها با ده درصد تحفیف و ارسال رایگان قابل عرضه است.
هدایت شده از چاپ و نشر بینالملل
#در_دست_انتشار
#آقا_روح_الله
شرکت چاپ و نشر بینالملل با همکاری پژوهشکده باقر العلوم علیهالسلام، بهزودی زندگینامه امامخمینی رحمهُالله را در چند جلد، منتشر خواهد کرد. در آستانۀ انتشار مجلدات اولیه این مجموعه، حجتالاسلام حمیدرضا باقری، نویسنده کتاب، در یادداشتی کوتاه، پیرامون این اثر توضیحاتی ارائه داد:
«کتاب «آقا روحالله» اولین جلد از مجلدات یک کلانپروژه با عنوان بررسی منطق رهبری امامین انقلاب است. این پروژه از سال ۱۳۹۰ به صورت جدی توسط جمعی از طلاب و فضلای حوزه طراحی و آغاز شد و در گام اول آن سعی گردید تا بستر تاریخی عملکرد امامخمینی و آیتالله خامنهای روشن شود؛ چرا که فهم صحیح و مجتهدانه هر اندیشهای متوقف بر فهم صحیح از عملکرد مبتنی بر آن اندیشه است و فهم صحیح عملکرد نیز متوقف بر فهم صحیح بستر زمانی تحقق آنها است.
در این راستا مطالعات اولیهای صورت گرفت و بر اساس آن درسی با عنوان «سیره رهبران» در حوزه دانشجویی دانشگاه شریف در چند دوره تدریس شد. در این درس یک دور عملکرد رهبران انقلاب با توضیح بستر تاریخی مورد نیاز، در جریانات مختلف ارائه و نقد شد و برخی نقاط مبهم آن مشخص گردید. در گام دوم با همکاری «پژوهشکده تمدن توحیدی» طرحی پژوهشی تعریف شد که یک دور تاریخ معاصر را ناظر به عواملی که شخصیت رهبران انقلاب و عملکرد و اندیشههای آنان را شکل میدهد، در آن ارائه شود. برای نیل به این هدف نیز تنها به بررسی رفتارها و حوادثی که مستقیماً با رهبران انقلاب مرتبط بود، بسنده ننموده و به فراخور حال، عملکرد سایر بزرگان و اشخاص و نیز شرایط کلی حاکم بر محیط نیز مورد بررسی قرار گرفت.
این کار پژوهشی با بررسی زندگی حضرت امام در چهار مرحله طلبگی، استادی، قیام و مبارزه، و رهبری انقلاب آغاز شد و اولین خروجی کار، یعنی بررسی زندگی امامخمینی در دوره طلبگی در یک جلد به قلم اینجانب در سال ۱۳۹۴ به پایان رسید. دومین خروجی نیز برای دوره استادی در دو مجلد درسال ۹۷ با همین قلم به پایان رسید. دیگر مجلدات این پروژه نیز با اضافه شدن دورههای مختلف رهبری آیتالله خامنهای و همکاری «پژوهشکده باقرالعلوم» به دست طلابِ فاضلِ فعال در این پروژه در حال تدوین است.
کتاب «آقا روحالله» که اولین مجلد از این کار پژوهشی محسوب میشود، به علت برخی مشکلات بیش از 6 سال در مرحله اخذ مجوز، نقد و ارزیابی، طراحی و چاپ و ... باقی ماند و دو مجلد بعد نیز به همین سرنوشت دچار شدند؛ اما همه این مشکلات به لطف خداوند مقدمه خوبی برای اصلاح هرچه بهتر و ارائه اثری درخور ارائه سیره امامین انقلاب بود.
باشد تا این اثر به قدر خود چراغی باشد برای گم نشدن راه ایشان.»
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/318714/
هدایت شده از چاپ و نشر بینالملل
#معرفی_کتاب
#آقا_روح_الله
📚 در فصل اول کتاب، اوضاع کودکی و در فصل دوم وقایع تاریخی از زمان کودکی تا جوانی امام مورد بررسی قرار گرفتهاست.
فصل سوم به احوالات امام در حوزه قم اختصاص دارد و موضوع فصل چهارم، احوالات شخصی ایشان از جهت عبادت و تفریح و ... است.
در فصل پنجم ماجراهای جذاب ازدواج، تولد فرزندان، اجارهنشینی، خانهدار شدن و ... میآید. در فصل ششم و هفتم دوباره بستر تاریخی این بازه زمانی بررسی شدهاست؛ از اقدامات رضاخان برای اینکه رضاشاه شود، واکنش علمایی چون شهید مدرس، اقدامات و مبارزات متعدد صورتگرفته در دوره رضاشاه به خصوص توسط آیتالله حائری به عنوان زعیم حوزه قم، و تجربیات امام در این فضا، حوادثی است که در این دو فصل مورد بررسی قرار گرفتهاست.
بخش پایانی کتاب نیز با عنوان «پینوشت» به زندگی شخصیتهای مهم و برجسته از علما و اساتید امام در این بازه زمانی میپردازد.
«آقا روحالله؛ بررسی دوران طلبگی امامخمینی در بستر تاریخ»، نوشتۀ حمیدرضا باقری، با همکاری پژوهشکده باقرالعلوم، در 384 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه، و با قیمت 90 هزار تومان توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل روانۀ بازار شدهاست.
✍️ راه قدس از کربلا می گذرد...
🎙محمد حسین جلالی (رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، فرمانده سابق نیروی هوایی سپاه پاسداران):
🔻 بعد از عملیات موفق و پیروزمند بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، استکبار جهانی و ارتجاع منطقه که تمام نقشههای خود را در پشتیبانی از صدام بر باد رفته میدید، احساس خطر کرده و برای نجات این جرثومه ظلم و تجاوز و جنایت به طور هماهنگ به دو کار اقدام کرد.
🔻 اول اینکه صدام برای پذیرش صلح و عقب نشینی از مناطق غربی ایران اعلام آمادگی کرد و از طرف دیگر برای عدم سرایت اثرات این پیروزی به ملتهای مسلمان و مبارز، خصوصاً شیعیان لبنان و مبارزین فلسطینی و در نتیجه در خطر قرار گرفتن رژیم اشغالگر قدس، اسرائیل با تمام قوای نظامی از زمین و دریا و هوا تهاجم سنگینی را به جنوب لبنان آغاز کرد و تا حوالی بیروت پیشروی نمود.
🔻 در این ارتباط هیئتی عمدتاً از مسئولین نظامی جمهوری اسلامی ایران از جمله آقایان سردار رضایی، سرهنگ سلیمی (وزیر دفاع وقت)، رفیقدوست (وزیر سپاه)، بنده و آقای ولایتی به کشورهای سوریه و لبنان مسافرت کردند. در سوریه ملاقاتهایی با آقای حافظ اسد، رئیس ستاد مشترک ارتش و وزیر دفاع آنها داشتیم که واقعاً از هیئت استقبال خوبی به عمل آوردند. برادران حزب اللّه لبنان را هم در دمشق ملاقات کرده و مذاکراتی صورت دادیم. این برادران تصورشان این بود که ما با تجهیزات پیشرفته و پیچیده با عراق میجنگیم که بعد از اطلاع از تجهیزات ما واقعاً تعجب کرده بودند.
🔻 در بحثهایی که در آنجا صورت گرفت، تا آنجا پیش رفتیم که یک خطّ دفاعی مشترک در خاک لبنان و روی ارتفاعات مشرف به بیروت تا معبر ورودی مرز سوریه با اسرائیل درست کنیم. قرار شد ما با استعداد یک لشکر در وسط باشیم و سوریه هم در سمت چپ ما قرار بگیرد.
🔻 در بازگشت به تهران از فرودگاه تهران، مستقیماً به خدمت حضرت امام رفتیم. به نظرم میرسد که جلسه شورایعالی دفاع هم برقرار بود. حضرت آیت اللّه خامنهای و آقای هاشمی هم حضور داشتند. اوائل مغرب بود و قرار بود که در اتاق حضرت امام جلسه شروع شود که دیدیم حضرت امام دارند برای نماز آماده میشوند. دیگران هم با شوق نماز را به جماعت ایشان به جای آوردند.
🔻 بعد از اتمام نماز، حضرت امام روی همان سجاده به طرف جمع برگشته و گفتند همینجا بحث کنیم. جمع ما در یک نیم دایرهای بر گرد حضرت امام حلقه زدیم و توّسط برادر رضایی گزارش مفصّلی از سفر داده شد. پس از اتمام توضیحات ایشان، حضرت امام فرمودند که من وارد مسائل ریز اجرائی نمیشوم و یک توصیهای دارم که خوب است روی آن فکر کنید. آن بزرگوار مطالب خود را با ذکر مثالی بدین شرح بیان فرمودند؛ در محلهای از اصفهان بقالی بود که مشتریانش همه اهل همان محله بوده و همگی با هم دوست و رفیق بودند و امور به طور عادی جریان داشت. تا اینکه یک روز صبح زود یکی از مشتریها میبیند دزدی قصد سرقت از بقالی دارد. با وی گلاویز میشود. بقال هم بعداً میآید. زمانی که کشمکش طولانی میشود و بقال میبیند که این دعوا مزاحم کسب و کار روزانهاش شده است، دست رد بر سینه هر دو طرف، هم دزد و هم مشتری خودش، نهاده و میگوید که از اینجا بروید و مزاحم کسب و کار ما نشوید.
🔻 امام ادامه دادند: «حالا مواظب باشید این داستان آنجا در مورد شما اجراء نشود. یعنی اینطور نباشد که شما بین زمین و آسمان در لبنان رها شده و پشتیبانی و عقبه نداشته باشید. کمک کردن درست، اما از راهش. راه شما زمینی است که باید از سه ـ چهار کشور عبور کنید. شما که به لحاظ جغرافیایی به لبنان وصل نیستید و مشکل ارتباط زمینی دارید. اگر بخواهید بجنگید، کار آسانی نمیباشد زیرا در تداوم پشتیبانی گرفتار خواهید بود».
🔻 این توصیه حضرت امام خطّ اصلی و سیاست کلی را برای ما مشخص کرد و باعث تجدید نظر و تامل در چگونگی کار گردید. لازم به ذکر است که این هیئت با کسب اجازه از حضرت امام (س) به آنجا رفته و بعدها هم با اجازه آن بزرگوار همکاری را ادامه دادند. بنابراین ایشان حضور ما در لبنان را نفی نکرده، بلکه به طریقی محدوده آن را مشخص ساختند.
🔻در راستای بحث همین جلسه، بعدها حضرت امام جمله معروف «راه قدس از کربلا می گذرد» را فرمودند که بسیار خط دهنده و بیدار کننده بود و ما را از ورود به جبهه انحرافی باز داشته و متوجه جبهه اصلی نمود.
....
📝منبع: امام ودفاع مقدس (خاطراتی از رزمندگان وفرماندهان سپاه اسلام)، چاپ ششم، تهران: مؤسسه تنظیم ونشر آثار امامخمینی(س)، چاپ ونشر عروج، ۱۳۹۴ش، صص: ۱۶-۱۸.
https://eitaa.com/sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻سال دوم طلبگی با جمعی از طلاب به منزل یکی از علما که سالیان دراز عمرشان را در مسیر دفاع از تشیع و مباحث امامت گذاشتهاند، رفتیم.
میگفتند:
👈«معلمی به من گفته است برای تربیت اخلاقی و دینی شاگردانم چه کنم؟ به او گفتم: هر روز درس خود را با زیارت آل یاسین شروع کنید.
آن معلم بعد از یک سال گفته است به شکل عجیبی همه شاگردانم متحول و بسیار با ایمان شدهاند.
این تاثیر سلام بر حضرت و یاد هر روزه حضرت حجت است، وقتی ما به حضرت سلام میدهیم و ایشان را یاد میکنیم حضرت نیز بر ما سلام میفرستند و ما را یاد و دعا میکنند.»
🔻دوست دیگری میگفت:
👈«من از یک زمانی تصمیم گرفتم هر روز ۱۰۰ صلوات بفرستم و به حضرت حجت هدیه کنم و سالها میگذرد و مسیر زندگی من هر روز بهتر از دیروز است و هر طور حساب میکنم در زندگی من لیاقت این همه نعمت را نداشته و ندارم.»
🔻 یکی از وجوه گل کردن «سلام فرمانده» نیز همین یاد امام زمان و سلام بر حضرت است.
https://eitaa.com/sharhe_hal
هدایت شده از محسن قنبریان
🕸 زر امیر ابراهیمی و امرء القیس؛ معلقه بر کعبه یا بیت عنکبوت⁉️
❓ مشکل انتخاب فیلم #عنکبوت_مقدس چیست؟!
• اینکه به تحلیل بی بی سی فارسی: "آشکارا به دو مضمون ممنوع در سینمای ایران یعنی سکس و نقد مذهب می پردازد"؟! (صحنه هایی عریان و صریح از هردو در فیلم را گزارش می کند)
• اینکه: بازیگر زن آن در حواشی سینمای ایران بخاطر مصور شدن رابطه ای غیر اخلاقی بدنام شد و از ایران گریخت؟!
❗️نه! هیچکدام!
یادداشت حجت الاسلام قنبریان را اینجا بخوانید 👇
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
🕸 زر امیر ابراهیمی و امرء القیس؛ معلقه بر کعبه یا بیت عنکبوت⁉️
❓ مشکل انتخاب فیلم #عنکبوت_مقدس چیست؟!
• اینکه به تحلیل بی بی سی فارسی: "آشکارا به دو مضمون ممنوع در سینمای ایران یعنی سکس و نقد مذهب می پردازد"؟! (صحنه هایی عریان و صریح از هردو در فیلم را گزارش می کند)
• اینکه: بازیگر زن آن در حواشی سینمای ایران بخاطر مصور شدن رابطه ای غیر اخلاقی بدنام شد و از ایران گریخت؟!
❗️نه! هیچکدام!
• در هنر جاهلی قبل از اسلام (شعر) هم هردوی اینها بود. کسی مثل #امرء_القیس، هم آدم هرزه و عیاشی بود و هم اشعارش در تصویر عشقبازی و روابط جنسی و...تباه بود؛ اما امیرالمومنین(ع) در گردهمایی رمضانی با اصحاب او را شاعرترین شاعر قبول کرد!
در افطار ماه رمضانی از ابوالاسود دوئلی درباره موضوع بحث گردهم آمدگان پرسید. او گفت: درباره برترین شعرا گفتگو بود! وقتی نظر حضرت را درباره شاعرترین پرسیدند فرمود: "در یک دسته اسب مسابقه نتاخته اند تا پایان شان به ربودن نیِ گرو شناخته شود"(شعرشان به یک سبک نیست که بتوان مقایسه کرد)" اگر ناگزیر بوده و چاره نباشد جز برتری دادن، "پادشاه گمراه"(امرء القیس) برتر است!"(حکمت۴۵۵)
حضرت اینجا صریحا با لقب "المَلِکُ الظِّلِّیل" مضمون اشعار امرء القیس را تباهی و گمراهی می داند اما به لحاظ صنعت ادبی، "اشعر الشعراء" می شمارد!
• برتری هنری فیلمی با صحنه های خلاف عفت و حتی نقد مذهب اگر واقعا هنری باشد!(۱)، درون یک نظام ارزشی دیگر چیز عجیبی نیست و اسلام هم با آن برتری مشکلی ندارد! (با نظام ارزشی اش در نزاع فرهنگی است)
• لکن تمام فرق در نکته دیگر است که #زر_امیر_ابراهیمی را از امرء القیس جدا می کند:
امیرالمومنین(ع) در همان گردهمایی معیار انتخاب خود غیر از صنایع ادبی را چنین بیان کرد: "ولکن ان یکن فالذی لم یقل عن رغبه و لا رهبه: اگر بنا شود انتخابی صورت گیرد برترین آنها کسی است که نه به دلیل رغبتی (مالی و...) و نه از ترس کسی، شعر سروده"(شرح ابن ابی الحدید ج۲۰ص۱۵۳ ذیل همان حکمت۴۵۵) یعنی امرء القیس ولو اشعارش تباهی است و فقط به لحاظ صنایع ادبی قابل تقدیر است اما همان اشعار را به سفارش کسی و به رغبت متاعی نسروده بود! آزاد از رغبت و ترس سروده و قصیده اش جزء ۷معلقه به کعبه در جاهلیت شده بود. از این غیر ایدئولوژیک تر؟: فقط هنرِ آزاد!
🔅 فرق زر (زهرا) و فیلم عنکبوت مقدس با امرء القیس و معلقه اش، نه سکس آن است نه نقد مذهبش، سفارشی بودن و غیر آزاد بودنش است.
• دستگاه داوری آن(#جشنواره_کن) نه صرفاً بررسی هنری می کند و نه حتی هنر برای هنر را معیار می نهد؛ بلکه کاملا سیاسی و ایدئولوژیک برترهای خود را برمی گزیند. جزیی از پروژه ایران و اسلام هراسی را پیش می برد و از اینجا هنرمندان را به نخل طلایش رغبت و از هو شدن در رسانه های وابسته اش رهبت و ترس می دهد. از نقد ادبی و هنری مذهب به توهینِ مقدسات یک ملت می کشاند!
• چنین رغبت و دوستی ای را قرآن، "بیت عنکبوت" و "اوهن البیوت"(سست ترین خانه) می خواند: "مثَل کسانی که غیر خدا برای خود اولیاء گرفتند مثل حال عنکبوت است که با تارهایش خانه ای ساخت! ای کاش می دانستند که سست ترین خانه ها، خانه عنکبوت است"(۴۱/عنکبوت)
...................................................
۱. تنیدگی فرم و مضمون و اسلامی شدن یا نشدن سینما بحثی است که جای خود باید بررسی شود. همچنین نمره هنری فیلم عنکبوت مقدس نزد منتقدین حتی اروپایی چند است؟ و آیا همه انتخاب بخاطر جهات سیاسی است یا چیزی از هنر هم در آن است؟ نیز مجال و حرفه دیگری طلب می کند.
📝محسن قنبریان ۱۴۰۱/۳/۹
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از حسینیه اندیشه
☑️#پویش|برخورد قاطعانه با عوامل سازنده فیلم هتاک عنکبوت مقدس
🔻مخاطبان «فارس من» در پویشی خواستار محاکمه و اعلام جرم علیه عوامل فیلم موهن و هتاکانه «عنکبوت مقدس» به اتهام توهین به مقدسات مسلمین شدند.
🔻برای حمایت از این پویش وارد لینک زیر شوید:
http://www.farsnews.ir/my/c/144079
هدایت شده از کانون سلمان فارسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠امام خامنهای: مقولهی هجرت طلاب به شهرها برای رونق دادن به امور دینی و تربیتی آن مناطق کار بسیار خوب و لازمی است و باید بهگونهای برنامهریزی شود که شهرهای مختلف از حضور عالمان دین خالی نشود.
🔰بازگشت به وطن و اثرگذاری در زادگاه،از جمله مهمترین دغدغههای طلاب است.
این مهم دچار چالش هایی است که اندیشکدهٔ سلمان فارسی برای شناخت موانع هجرت و کمک به حل این مسئله اقدام به تهیه پرسشنامه جامعی کرده است.
✅شما فاضل فرهیخته میتوانید با صرف کمتر از ده دقیقه در این فرایند علمی و کارآمد مارا یاری رسانید.
🔹در ضمن به ده نفر به قید قرعه جایزه صدهزار تومانی اهدا خواهد شد.با تشکر
📣لینک پرسشنامه
https://farsicomcrm.com/jahadi/formView/41
♻️ارتباط با ادمین: @setadsalmanfarsi
🌐ستاد فرهنگي سلمان فارسي
ويژه طلاب استان فارس؛ قم المقدسة
✍️ قدرت لایزال مردم (قسمت اول)...
✅ حضرت امام در مورد قدرت مردم تعبیری دارند که جز برای قدرت خداوند نمیتوان از این تعبیر استفاده کرد: «قدرت لایزال مردم». ایشان بارها چه در نجف و چه بعد از پیروزی انقلاب از این تعبیر برای قدرت مردم استفاده میکنند. به طور مثال در ۱۰ آبان ۱۳۵۶ در نجف میفرمایند:
👈«نگوييد ما اسلام را مىخواهيم، آخوند نمىخواهيم. شما بگوييد اسلام را مىخواهيم، آخوند هم مىخواهيم. آخوند ملتفتِ- مثلًا- بعض مسائل سياسى نيست؛ جمع بشويد دور آن آخوندى كه مسائل سياسى را نمىداند، يادش بدهيد آن مسائل را تا او عمل كند تا ملت دنبالش باشد. تا بتوانيد اجرا بكنيد. اگر شما بخواهيد خودتان باشيد و منهاى آخوند، تا قيامت هم در زير بار ديگران هستيد. شما همه جمع بشويد، همه با هم باشيد، همه برادر باشيد، اينها را رد نكنيد. اين يك قدرت لا يزال است، اين قدرت ملت است؛ شما اين قدرت ملت را كنار نگذاريد.» (صحيفه امام، ج ۳، ص: ۲۴۷)
✅ استفاده از این تعبیر یک بار و آن هم اتفاقی و از روی اشتباه لپی نیست بلکه در موارد مختلف دیگری نیز ایشان از این تعبیر استفاده میکنند. مانند: «هيچ قدرتى در مقابل قدرت لا يزال ملت نمىتواند پابرجا باشد.» (همان؛ ص ۴۶۵، همچنین، ص ۴۲۱ و ...)
✅ امام در عمل نیز ثابت کرد در تمام برنامهها و بحرانهایی که انقلاب با آنها پیش رو بود، با اتکاء به قدرت مردم سختترین مشکلات به راحتی پشت سر گذاشته میشود. در شکست رژیم تا بن دندان مسلح پهلوی با اتکاء بر قدرت مردم، در کنترل کشور در اوضاع آشفته اول انقلاب با تشکیل کمیتههای مردمی، در راهبری جنگ با تشکیل بسیج مردمی، در نهضت مسکن سازی، در جهاد سازندگی، کمیته امداد و... همه با همراهی و کمک کردم و با دست خالی اتفاقات خارق العادهای رقم خوردند.
✅ بعد از انقلاب نیز ما هر بحران و مشکلاتی از کرونا و سیل و زلزله گرفته تا بحرانهای سیاسی و اجتماعی، هرجا مردم آمدند پای کار به راحتی آن بحرانهای سخت مدیریت شد.
✅ در قرآن نیز وقتی در مورد ارسال انبیاء برای برپایی عدالت سخن گفته میشود، فاعل و مجری عدالت را مردم قرار میدهد:
👈«لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ».
📌ادامه دارد...
https://eitaa.com/sharhe_hal
✍️ قدرت لایزال مردم (قسمت دوم)...
✅ در قسمت قبل عرض شد: حضرت امام برای قدرت مردم از تعبیر «قدرت لایزال» یعنی قدرتی که بینهایت است و پایانی ندارد، قدرتی که هیچ قدرت دیگری مقابل آن نمیتواند پابرجا باشد، استفاده میکنند. ایشان در عمل نیز نشان دادند هرجا بر قدرت مردم اتکاء شد و مردم به میدان آمدند هر بحران و مشکلی، به راحتی پشت سر نهاده شد.
✅ وقتی مردم اراده کردند دیگر کار تمام است، آن وقت است که قدرت خداوند برای تغییر به میان میآید و قدرت مردم به قدرت خداوند متصل میشود. تمام کار آن است که ما کاری کنیم که مردم اراده خیر و اصلاح کنند تا بتوانیم این قدرت پیوسته به قدرت لایزال الهی را در مسیر اصلاح عالم قرار دهیم.
✅ حضرت امام در این رابطه میگویند:
👈 ««إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ» يك واقعيتى است، و دستورى. واقعيت به اين معنا كه تغييراتى كه در يك ملتى، يك قومى، حاصل بشود، اين منشأ يك تغييرات تكوينى، تغييرات جهانى، تغييرات موسِمى مىشود. و دستور است به اينكه تغييراتى كه شما مىدهيد تغييراتى باشد كه آن تغييرات دنبالش يك تغييراتى به نفع شما باشد.» (صحيفه امام ؛ ج ۱۰؛ ص ۱۲۸)
✅ وظیفه ما بیدار کردن ملت است، وقتی ملت بیدار شد و اراده اصلاح کرد، آنگاه این اراده کار خود را خواهد کرد و هر مشکلی را از میان برخواهد داشت. کاری که امام کرد نیز همین بیدار کردن ملت بود. ایشان در این رابطه میفرمایند:
👈 «وقتى كه ملت ما بيدار شد، و به بركت اسلام بيدار شد، و خودش را تغيير داد، متحول شد؛ يعنى آن كسى كه از يك پاسبان مىترسيد مقابل امريكا ايستاد، آن كسى كه يك پاسبان وقتى مىآمد توى بازارش مىگفت ببنديد مىبستند، بيرق بزنيد مىزدند، هيچ براى خودشان قائل نبودند كه يك چون و چرايى بكنند، ريختند توى خيابانها و گفتند كه «مرگ بر اين شاه»! اين تحول روحى بود. اين تحولِ «ما بِأنْفُسِكُمْ». «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ» تغيير داديد «ما بِأَنْفُس» خودتان را؛ يعنى آن حال پذيرش ظلم، متبدّل شد به حال عدم پذيرش. يك حالِ اينكه ديگر زير بار اين ظلم نمىخواهيم برويم. اين طور كه شد، تأييد كرد خداى تبارك و تعالى» (صحيفه امام ؛ ج ۱۰؛ ص۱۳۰)
✅ جنگ و جهاد اصلی امروز جنگ روایت و تبیین است، جنگی که یک طرف آن تلاش دارد با تبیین مردم را بیدار کند تا اراده خیر و اصلاح کنند و یک طرف آن تلاش دارد مردم را به انحراف و اشتباه بیاندازد تا مردم ارادهای در مقابل اصلاح واقعی کنند.
📌ادامه دارد...
https://eitaa.com/sharhe_hal
✍️ قدرت لایزال مردم (قسمت آخر)...
✅ در قسمت اول عرض شد حضرت امام قدرت مردم را یک قدرت بینهایت که هیچ قدرتی یارای مقابله با آن را ندارد میدانند و در قسمت دوم نیز به چرایی آن یعنی پیوستن قدرت الهی به اراده مردم و لزوم تلاش برای به میدان آوردن اراده مردم برای اصلاح امور سخن گفته شد.
✅ هرگاه مردم بیدار شدند و اراده آنها به میدان آمد، تومار فتنهها و طاغوتها در هم پیچیده شد. عبور انقلاب اسلامی نیز از صحنه مشکلات مختلف از ابتدای انقلاب بر پایه بیداری مردم بوده است بیداری که به واسطه تبیین یا تلنگرهایی رخ داد، تلنگری که مردم بعد از سخنرانی رهبری در نماز جمعه در فتنه ۸۸ خوردند یا بعد از به آتش کشیده شدن پرچم امام حسین(علیه السلام) یا تلنگری که مردم بعد مقاله توهین آمیز علیه امام در ۱۹ دی ۱۳۵۶ خوردند! یا بیداری که مردم بعد از به نیزه رفتن سر اباعبدالله خوردند! گاهی بیداری مردم به واسطه کار تبیینی مستمر است و گاهی به واسطه یک تلنگر.
✅ کار انبیاء و اولیاء خدا همیشه همین بیدار کردن مردم بوده و هست «حَتَّى يَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ خَيْبَةِ الضَّلَالَة» اما به چه طریقی؟ قرآن طریق آن را مشخص کرده است: «وَ يَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتي كانَتْ عَلَيْهِم» (الاعراف: ۱۵۷) با برداشتن بارها و تکالیف سنگینی که جهل و بدعت بر دوش آنها نهاده و زنجیرهایی که بر دست و پای آنها زده شده است. وقتی این زنجیرها برداشته شد و مردم بیدار شدند، فطرت الهی آنها بقیه کار را میکند.
✅ حضرت امام حتی نسبت به مردم غیر مسلمان دیگر کشورها نیز اساس کار را همین روش میگذارند و میفرمایند:
👈«بايد اساس را مردم و فكر مردم قرار داد و بايد به فكر مردم بود، نه دولتها؛ زيرا مردم و تودهها با حق موافقند؛ [...] ما در جهت تبليغات تقريباً صفر بودهايم. بايد علاوه بر سفرهاى رسمى، سفرهاى غير رسمى هم بنماييم تا دنيا را بيدار كنيم. اگر بخواهيم انقلاب را صادر كنيم، بايد كارى كنيم كه مردم خودشان حكومت را به دست گيرند تا مردم- به اصطلاح- طبقه سه روى كار بيايند.» (صحيفه امام ؛ ج ۱۵؛ ص۳۰۷.)
✅ وقتی مردمی بیدار شدند و بندهای تحمیلی طاغوت از دست و پای آنها باز شد، آنها خود به خود و بر اساس فطرت الهی و خدا جویشان «فِطْرَتَ اللّه الّتي فَطَرَ النّاسَ عَلَيْها(روم: ۳۰)» به خیل مومنان خواهند پیوست، بر این اساس که خداوند ایمان را محبوب آنها قرار داده است «حبّب إلیکم الإیمان و زیّنه فی قلوبکم (حجرات: ۷)» به سوی دین و احکام الهی خواهند آمد. (برای اطلاع بیشتر ر.ب: حدیث یازدهم از کتاب چهل حدیث حضرت امام) کافی است ما مانع شویم «جهنّمیها مردم را با زور و فریب، جهنّمی کنند. (بیانیه گام دوم)» آنگاه مردم بر اساس فطرت خود با اتصال به قدرت لایزال الهی بقیه راه را خواهند رفت و خواهیم دید هیبت و شوکت پوشالی طاغوت چگونه به یکباره فروخواهد ریخت.
....
https://eitaa.com/sharhe_hal
📌 یکی از ضعفهای دولت آقای رئیسی که حالا بعد از این متن اهمیت توجه به آن بیشتر مشخص میشود تکیه نکردن به مردم و محور نبودن مردم است.
📌 متاسفانه دولت در عمده کارهای خود بنا دارد صرفا با کار کارشناسی و جهادی مسائل مملکت را حل کند اما تا وقتی برنامه ریزی دولت در اقتصاد و فرهنگ و... به شکلی نباشد که مردم صحنه گردان اصلی باشند مشکلات او حل نخواهد شد. دولت در امور مختلف خود باید به مردم به عنوان راهحل بنگرد و نه مسئله.
https://eitaa.com/sharhe_hal