✍ نگاهی سیاسی به روایات فضیلت شب قدر...
🔻در باب فضیلت شب قدر روایات مختلفی آمده است، مثلا: در آن شب «سَلامٌ دَائِمُ الْبَرَكَةِ إِلَى طُلُوعِ الْفَجْر» و یا «تُغْلَقُ فِيهِ أَبْوَابُ النِّيرَانِ وَ تُفَتَّحُ فِيهِ أَبْوَابُ الْجِنَان».
🔻 در اینکه شب قدر با فضیلتترین شب سال است و بهترین زمان برای دعا، شکی نیست اما نکته مهمی در روایات مربوط به فضیلت شبقدر وجود دارد که لابلای فضیلتگویی برای این شب، به آن توجه نشده است.
🔻 مهمترین و بالاترین مستندی که برای فضیلت شب قدر ذکر شده است، آیه: «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» است و در روایات متعدد در منابع مختلف در توضیح این روایت این مضمون آمده است:
👈 «جَعَلَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَيْلَةَ الْقَدْرِ لِنَبِيِّهِ ص خَيْراً مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ مُلْكِ بَنِي أُمَيَّةَ.»
🔻 یکی از مواردی که به این مضمون اشاره شده است، سند صحیفه سجادیه است که امام صادق(علیه السلام) در آنجا برای توضیح دوام حکومت بنیامیه و توصیههای خود به عدم قیام در آن زمان میفرمایند:
👈 نبی مکرم اسلام در خواب دیدند که مردانی مثل بوزینه بر منبر ایشان جست و خیز میکنند و مردم را در دینشان مرتد میکنند، نبیمکرم (ص) بعد از خواب ایستادند، در حالی که اندوهگین بودند. آنگاه جبرائیل (علیه السلام) بر حضرت نازل شد و این خواب را بر حکومت بنیامیه تطبیق و توضیحاتی در مورد زمان حکومت آنها داد...
🔻 سپس در ادامه سند مذکور امام صادق (علیه السلام) میفرمایند آیاتی در مورد این ماجرا نازل شده است:
👈 «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» تَمْلِكُهَا بَنُو أُمَيَّةَ لَيْسَ فِيهَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ...
خداوند برای تسلی قلب پیامبر این بشارت را به حضرت میدهند که یک شب قدر برای تو با برکتتر و با فضیلتتر است از هزار ماهی که در حکومت بنیامیة باشد و در آن هزار ماه شب قدری نباشد.
🔻 از قید «لَيْسَ فِيهَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ» معلوم میشود در زمان بنیامیة هم شبهای قدری وجود دارد و همان شبها هم بافضیلت هستند؛
و از قید «تَمْلِكُهَا بَنُو أُمَيَّةَ» معلوم میشود ملاک مقایسه فضیلت شبقدر با ماههای تحت حکومت امام عادل نیست بلکه این فضیلت در مقایسه با ماههایی است که مؤمنین تحت حکومت طاغوت زندگی کنند.
🔻 در روایتی از امام صادق(علیه السلام) سوال میشود:
👈 «كَيْفَ تَكُونُ لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْراً مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ؟» چگونه شب قدر ارزشش از هزار ماه بالاتر است؟ حضرت پاسخ میدهند: «الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا خَيْرٌ مِنَ الْعَمَلِ فِي أَلْفِ شَهْرٍ لَيْسَ فِيهَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ» اعمال صالح در این شب بالاتر از هزار شبی است که در آن شب قدر نباشد.
📌این روایت در مقام توضیح ملاک مقایسه شب قدر نیست بلکه در مقام چگونگی فضیلت داشتن شب قدر است، یعنی فضیلت آن با ضریب مثبت پیدا کردن اعمال در آن است.
🔻 «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» در عین بیان فضیلت شب قدر اشاره به بیارزشی اعمال صالح تحت حکومت طاغوت دارد، اشاره به ضریب منفی حکومت طاغوت در اعمال انسان و ضریب مثبت حکومت امام عادل در اعمال مؤمنین دارد.
🔻در روایت از امام صادق (علیه اسلام) است که:
👈 «إِنَّ مَنْ دَانَ اللَّهَ بِعِبَادَةٍ يُجْهِدُ فِيهَا نَفْسَهُ بِلَا إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اللَّهِ فَإِنَّ سَعْيَهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ وَ هُوَ ضَالٌّ مُتَحَيِّرٌ» کسی که ذیل حکومت طاغوت عبادت و تهجد میکند تلاشش مورد قبول نیست.
🔻 در روایت دیگری حضرت میفرمایند: خداوند تبارکت و تعالی میفرماید: قطعا عذاب میکنم مسلمانی که تحت ولایت امام جائری برود که منصوب خداوند نیست، حتی اگر اعمالشان پاک و منزه باشد و خواهم بخشید مسلمانی که تحت ولایت امام عادل منصوب خداوند باشد حتی اگر آن فرد ظلم و گناهی کرده باشد.
👈 «قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ فِي الْإِسْلَامِ دَانَتْ بِوَلَايَةِ كُلِّ إِمَامٍ جَائِرٍ لَيْسَ مِنَ اللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ الرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِيَّةً وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ كُلِّ رَعِيَّةٍ فِي الْإِسْلَامِ دَانَتْ بِوَلَايَةِ كُلِّ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ الرَّعِيَّةُ فِي أَنْفُسِهَا ظَالِمَةً مُسِيئَةً.»
.....
📌 پینوشت: ممکن است کسی ناخواسته تحت حکومت طاغوت باشد ولی اهل تلاش برای برقراری حکومت امام عادل باشد، قطعا این روایات عذاب و بیفضیلتی از چنین فردی منصرف است.
https://eitaa.com/joinchat/2649292800C180b1e3e87
✍ اختلاف امتی رحمة...
🔻 در روایت مشهوری از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل شده است:
👈«اخْتِلَافَ أُمَّتِي رَحْمَةٌ»
برخی تصور کردهاند معنای روایت، اختلاف به معنی نزاع و تفرقه است! اما با اندک تاملی واضح است که این معنا نباید مراد باشد.
🔻 در روایتی نیز یکی از اصحاب امام صادق (علیه السلام) که از اختلاف همان نزاع و تفرقه را میفهمیده است؛ از ایشان میپرسد، آیا واقعا این روایت نبوی صحیح است؟ حضرت میفرمایند: بله! راوی میپرسد: پس لابد اجتماع امت عذاب است؟!
حضرت میفرمایند: نه چنین نیست مراد از این کلام همان کلام خداوند است که میفرماید:
👈 «فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ»
خداوند امر کرده است که از هر فرقهای فردی به سوی رسول خداوند کوچ کند «وَ يَخْتَلِفُوا إِلَيْهِ» و آموزش ببینند و سپس بازگردند به سوی قوم خودشان.
«فَيَتَعَلَّمُوا ثُمَّ يَرْجِعُوا إِلَى قَوْمِهِمْ»
همانا اراده شده است از اختلاف، اختلاف از شهرها نه اختلاف در دین خدا چرا که دین خدا واحد است.
«إِنَّمَا أَرَادَ اخْتِلَافَهُمْ مِنَ الْبُلْدَانِ لَا اخْتِلَافاً فِي دِينِ اللَّهِ إِنَّمَا الدِّينُ وَاحِدٌ.»
🔻 برخی منظور از اختلاف را به معنی رفت و آمد ترجمه کردهاند.
بر این مبنا معنای «وَ يَخْتَلِفُوا إِلَيْهِ فَيَتَعَلَّمُوا» میشود به سوی حضرت رفت و آمد کنند و آموزش ببینند! و معنای «إِنَّمَا أَرَادَ اخْتِلَافَهُمْ مِنَ الْبُلْدَانِ» میشود: همانا منظور از اختلاف رفت و آمد از شهرها است!
🔻 درحالی که این معنا با کوچ کردن به سمت پیامبر اکرم و آموزش دیدن سازگار نیست! برای آموزش دیدن باید ماند و آموزش دید نه اینکه در رفت و آمد بود! به ویژه رفت و آمد در آن زمان با سختیها و طولانی بودنش! همچنین این معنا با «ثُمَّ يَرْجِعُوا إِلَى قَوْمِهِمْ» هم سازگار نیست چطور اینها، سپس بعد از تعلم بازگردند به سوی قومشان درحالی که قبلش هم همهاش در رفت و آمدند!
علاوه بر آن ظاهر «اخْتِلَافَ أُمَّتِي رَحْمَةٌ» یعنی چیزی از سوی خداوند ایجاد شده و خود آن رحمت است، نه اینکه اقدامی از سوی بندگان صورت گیرد که مایه رحمت باشد.
⁉️ حال این سوال باقی میماند که معنای اختلافی که مایه رحمت است و در حدیث به آن اشاره شده است، چیست؟!
جمع بندی در پست بعد.
@sharhe_hal
✍ اختلاف امتی رحمة (قسمت دوم)
در پست قبل به حدیث نبوی و مشهور «اخْتِلَافَ أُمَّتِي رَحْمَةٌ» اشاره کردم و در جستجوی معنای اختلاف در حدیث، دو معنای "نزاع و تفرقه" و "رفت و آمد" را صحیح ندانستم.
⁉️ اما اختلاف به کدام معنا، رحمت است؟ به ویژه رحمت بر امت پیامبر؟
🔻اختلاف اگر به معنای تفاوت باشد میتواند رحمت باشد، چرا که میتواند موجب حرکت شود.
اگر همه مثل هم بودند، دیگر نه تقسیم کار و نه ارتباط و نه عشق هیچ معنایی نداشت. یک عده باید زن باشند و یک عده مرد تا اینها برای هم جاذبه داشته باشند، یک عده باید عشق هنر باشند و یک عده عشق صنعت و یک عده اهل علم تا هر کس گوشهای از کار اجتماع را بگیرد و نیازهای جامعه را حل کند.
تفاوتها موجب میشود همه برای کامل کردن نواقص یکدیگر به هم نیاز داشته باشند و با هم جمع شوند. تفاوتها خودش موجب شکلگیری شبکههای ارتباط و به جمع رسیدن است.
⁉️ اما اشکال میشود، ظاهر آن روایت اختصاص این رحمت بر امت اسلام است، نه دیگر امتها و اگر مراد از اختلاف، تفاوت است، این تفاوت مگر منحصر در امت اسلام است که در امت اسلام تفاوت رحمت باشد و در دیگر امتها خیر؟!
نکته اول اینکه وقتی سخن از امت اسلام در مقابل دیگر امتها باشد دیگر تفاوت در اموری مثل زن و مرد بودن و ذوق و سلیقههای هنری و صنعتی و... منظور نیست، بلکه تفاوتهای تاثیر گذار مربوط دین است، مثلا تفاوت سلیقهها و رویکردها در فهم دین واحد است یا تفاوتها فرهنگها با وجود دین واحد است.
نکته دوم اینکه تفاوتها از وجود نقصها شکل میگیرد، اگر همه کامل بودند که تفاوتی نداشتند!
نکته سوم اگر برای شکلگیری ارتباط بین ناقصها یک شاخص و تراز کامل موجود باشد، این تفاوتها بر اساس آن شاخص به خوبی با یکدیگر ارتباط میگیرند و یکدیگر را به کمال میرسانند. اما اگر چنین شاخصی نباشد هر ناقصی خود را کامل میپندارد و تفاوتها به نزاع و تفرقه میانجامد.
🔻 در امت اسلام برخلاف دیگر امتها، نه یک شاخص بلکه شاخصهایی مصون از تحریف و نقص مانند قرآن و امام قرار داده شدهاند که به کمک آن، این تفاوتها میتوانند در کنار یکدیگر موجب کمال یکدیگر شوند اما در امتهای دیگر کتابهایشان همگی تحریف شدند و سلسله اوصیاء آنها نیز امتداد نیافت.
🔻 در روایتی که در پست قبل اشاره شد نیز این معنا با مضامین حدیث سازگار است.
👈 إِنَّمَا أَرَادَ قَوْلَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- «فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ»
همانا پیامبر اکرم از آن سخن، این کلام خداوند را اراده کره است که چرا از هر جماعتی گروهی کوچ نمیکنند تا در دین تفقه کنند و آنگاه که به سوی قومشان بازمیگردند آنها را انذار دهند...
«فَأَمَرَهُمْ أَنْ يَنْفِرُوا إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص وَ يَخْتَلِفُوا إِلَيْهِ فَيَتَعَلَّمُوا ثُمَّ يَرْجِعُوا إِلَى قَوْمِهِمْ فَيُعَلِّمُوهُمْ.»
پس خداوند امر نمود که به سوی رسول خدا کوچ کنند و تفاوتهایشان را به سوی او بیاورند و نزد حضرت آموزش ببینند سپس به سوی قوم خود بازگردند و آنها را آموزش دهند.
«إِنَّمَا أَرَادَ اخْتِلَافَهُمْ مِنَ الْبُلْدَانِ لَا اخْتِلَافاً فِي دِينِ اللَّهِ إِنَّمَا الدِّينُ وَاحِدٌ.»
همانا اراده شده است از اختلاف در آن کلام تفاوتهایشان در سرزمینها، نه تفاوتها در اصل دین خدا، چرا که دین خدا واحد است.
......
پینوشت: دقت شود که تفاوت در اصل دین و تفاوت فرهنگ یا رویکرد در ذیل دین واحد متفاوت است.
@sharhe_hal
شرح حال
الان این دختر نوجوان داره چکار میکنه؟! خیلی آرام رد میشه و خیلی مؤدبانه میگه حجابتان را رعایت کنید.
جمعی از دوستان به دیدار خانواده آن دخترخانم برای تکریم رفتهاند و متن توضیحات دیدار را از کانال حاجآقا کاظمزاده ( پنجمین نفر از سمت چپ به راست) در اینجا میگذارم.👇
از کسانی که در شبهای قدر خیلی دعایش کردم، این دختر خانم با غیرت بود.
....
🌀شماره مادرش را پیدا کردیم
گوشی را که برداشت، خودم را به عنوان طلبه قم معرفی کردم و گفتم کار دختر خانم شما جای تقدیر و تشکر دارد.
🌀گفتند: کار خاصی نکرده، وظیفه دینی و از سر دلسوزی اش بوده
اصرار کردم و الحمدلله پذیرفتند.
همراه مدیر عامل موسسه همشهری و آقای توانگر نماینده مردم تهران، خدمت این خانواده رسیدیم و
به سهم خودمان تکریم شان کردیم.
🌀برای مثل من که با هزار توجیه و استدلال، بی خیال سرنوشت هم وطنانام میشوم، حجتی بود که خداوند توفیق دیدارشان را داد.
ادب و غیرت و مظلومیت این دختر خانم در امر به معروف را در فیلمشان به عیان میتوان دید.
@tamardom
11.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امشب برای همه به ویژه خانمهای کشورمون دعا کنیم، تا با سربلندی و عفتشون توی دهن دشمنان و بدخواهان این کشور بزنند.
@sharhe_hal
✍️شناخت دشمن از نگاه آخرالزمانی...
✅ یک راه شناخت دشمن امروز، بررسی آیات و روایات مربوط به آخرالزمان است. چرا که هرچه زمان میگذرد صحنه نبرد آخرالزمانی جدیتر میگردد و ما باید مختصات رفتاری خود را با این فضا هماهنگ نماییم.
✅ آیات ۴ تا ۸ ابتدای سوره «الاسراء»، از جمله آياتی هستند که به صراحت به پیشگوییهای نبرد آخرالزمان میپردازد.
👈... لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيراً
🔹«ما در تورات به بنى اسرائيل حكم قطعى كرديم كه شما در زمين دو بار فساد خواهيد كرد و برترى طلبى و طغيان بزرگى خواهيد نمود » [۴/الاسراء]
👈فإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا ...
🔹« چون وقت مجازات شما بر نخستين فساد و تبهكاريتان رسيد، بندگانى كه منسوب به ما هستند به سويتان مىفرستيم، بندگانى با صلابت و سرسخت كه بر سرتان فرود آيند كه در ميان خانهها به جست وجوى [شما] بپردازند و اين وعدهاى قطعى و انجام شدنى است.» [۵]
👈ثمَّ رَدَدْنا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَيْهِمْ وَ أَمْدَدْناكُمْ ...
🔹«پس [از چندى] دوباره شما [یهودیان] را بر آنان[مسلمانان] چيره مىكنيم و شما را با اموال و پسران يارى مىدهيم و [تعداد] نفرات شما را بيشتر مىگردانيم.» [۶]
🔹«اگر خوبى كرديد، خوبى به خود نمودهايد و اگر بدى كرديد به خود بدى كردهايد.»[۷]
👈فإِذا جاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوؤُا وُجُوهَكُمْ وَ لِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ ...
🔹«چون زمان دومین فساد کردن شما، فرا رسد [مؤمنین بيايند] تا شما را اندوهگين كنند و در معبد [تان] چنان كه بار اول داخل شدند، درآيند و بر هر چه دست يافتند يكسره [آن را] نابود كنند.» [۸]
✅ اولين فساد و كيفر آن، در صدر اسلام، به دست مسلمانان (عِباداً لَنا ) انجام گرفت، چرا كه خداوند در صدر اسلام مسلمانان را بر یهودیان مسلط ساخت و مسلمانان وارد مسجد الاقصى شدند.
با بررسى تاريخ يهود، برترى وعده داده شده یهودیان «وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيراً» و آنهم، همزمان با فسادانگيزى بار دوم آنان، در هيچ دورهاى از تاريخ يهود، جز دوره کنونی ديده نمیشود.
✅ در روایتی از امام صادق (ع) آمده است: «فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما» يعنى هنگام پيروزى خونخواهان حسين عليه السّلام «بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّيارِ» فرمود: مردمى هستند كه خدا آنها را پيش از آمدن حضرت قائم عليه السّلام بفرستد پس خونى (و مسئول خونى) از آل محمد بجاى نگذارند جز آنكه او را بكشند.
✅ با بررسی روایات معلوم میشود نبرد آخرالزمانی یاران حضرت حجت بر دو محور شیعیان خصوصا شیعیانی از قم با دجال (با محوریت یهودیان به عنوان یاران اصلی او) صورت میگیرد.
👈 در مورد یاران نبرد آخرالزمانی حضرت حجت
روايت است كه وقتى امام صادق (ع) آيه « بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ» را قرائت فرمودند، از حضرت سوال شد: «فدايت گرديم آنها چه كسانى هستند؟ امام سه بار فرمودند: به خدا سوگند اهل قم هستند...»
👈 در مورد یاران دجال
🔹در حديثى از امام صادق (ع) نقل شده است كه پيامبر (ص) فرمود: «هر كس بر بغض و دشمنى با ما بميرد، يهودى محشور میشود!» سؤال شد: چرا يهودى؟ در حالى كه آنها مسلمان زاده بودهاند؟! فرمود: «چون اگر دجّال خروج كند از سپاهيان او خواهند شد»
این روایت نشان میدهد اولا جريان دجّال يك جريان يهودى است، چون پیامبر(ص) بين يهودى شدن و همراهى دجّال ملازمه برقرار نمودهاند و ثانیا اینکه محور دشمنى دجال با اسلام بر اساس بغض و دشمنی با پیامبر و اهل بیت ایشان است.
🔹در حدیثی دیگر به نقل از پیامبر(ص) گفته میشود که اکثر پیروان دجال از یهودیان و زنان و اعراب هستند.
🔹همچنین بنا به روایتی از پیامبر اکرم (ص) در منابع اهل سنت: «قيامت برپا نمىشود تا اين كه مسلمانان با يهود بجنگند و [در اين جنگ] مسلمانان، يهود را مىكُشند تا جايى كه يهودى پشتِ سنگ و درخت، پنهان میشود و آن سنگ و درخت میگويد: اى مسلمان، اى بنده خدا! اين يهودى در پشت من پنهان است. بيا و او را بكُش.»
@sharhe_hal
◀️متن تفصیلی همراه با ارجاعات و متن عربی روایات و...👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/08/18
✍️ پیشگوییهای ظهور از کتب مقدس...
✅ همانطور که ما آیات و روایات مختلف آخر الزمان در مورد حوادث شام، عراق، ایران و یمن و... را میخوانیم و ظهور حضرت حجت(عج) و وقوع نبرد نهایی آخرالزمان را خیلی نزدیک میبینیم، یهودیان صهیونیست و حتی مسیحیها هم سیر حوادث را یکی یکی منطبق بر اساس پیشگوییهای کتب مقدس میبینند اما فرق ما با آنها در این است که ما هرچه سیر حوادث به پیش میرود امیدوارتر میشویم و آنها مضطربتر میشوند، ما آرام و با نشاطتر میشویم و آنها مشوش و مأیوستر میشوند.
✅ از نکاتی که در کتب مقدس اشاره شده است اینکه طرف اصلی نبرد آخر الزمان که پیشگویی شکست سخت یهودیان در آن شده است، آشوریها و مراد از آنها نیز مردم سرزمین ایران است و این نبرد نیز بر سر رهبری جهان است.
🔹«در آنجا رقابت دو نیروی درگیر بر سر رهبری جهان خواهد بود، دولتهای غرب اروپا و دولت آشوری.» [۱] «فرات مرز طبیعی یهود و آشوری است.» [۲] « برای این نبرد خیل انبوه و فراوانی از فارس خارج میشوند.» [۳] «دست خداست که به وسیله آشوری فرود خواهد آمد.» [۴]
🔹«یهودیان از ترس آشوری با پیشوای رومی پیمانی میبندند.» [۵] «لشکریان آشوری به دشمن بزرگ غرب تبدیل میشوند.» [۶] «نیروهای همپیمان آشوری در ابتدا ایران و سوریه و سپس لیبی و سودان و صور(جنوب لبنان) و ملتهای شرق نزدیک و مردم اطراف دریای قزوین و دریای سیاه و اسماعیلیان و... خواهند بود.» [۷] «از یک طرف ائتلافی غربی به وجود خواهد آمد و از طرف دیگر ائتلافی شرقی و فلسطین موضوع اختلاف خواهد بود.» [۸]
....................................................
🔰ارجاعات:
🔹کتاب سقوط اسرائیل نوشته "مهدی حمدالفتلاوی" که توسط "محمد باقر ذوالقدر" در سال ۱۳۸۵ش ترجمه و چاپ شده است، از عالمانه و مستندترین کتابهایی است که در این موضوعات دیدهام. شواهد مذکور از کتب مقدس از این کتاب است:
👈[۱] تفسیر حزقیال ازفکری، ص: ۲۳۱ و تفسیر دانیال حنا، ص: ۱۹۳. [۲] تفسیر حزقیال ازفکری ص: ۳۳۶. [۳] تفسیر زکریا ازفکری، ص: ۱۰۸. [۴] تفسیر اشعیا ازحنا، ص: ۱۲۳. [۵] تفسیر دانیال از حنا، ص: ۱۹۱ و تفسیر حزقیال از فکری، ص: ۳۴۱. [۶] تفسیر دانیال از حنا، ص: ۲۶۱. [۷] تفسیر حزقیال ازفکری، ص: ۳۳۹ و تفسیر دانیال از ایرنساید، ص: ۱۳۷. [۸] تفسیر دانیال از ایرنساید ص: ۱۳۳.
...................
@sharhe_hal
پیرمردی بود که به سختی قدم برمیداشت.
انقلاب را همین پابرهنههای صف اول هزینه دادن و سختی، حفظ کردهاند.
@sharhe_hal
9.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز یه تجربه خوب داشتم که با شما درمیان میگذارم.
قبل از غروب رفتیم مزرعه احیاء خاک، بازدید و اقامت رایگانه، بچهها گاو میش، اسب، الاغ، گوسفند و بز و سگ و مرغابی و غاز و خرگوش دیدن.
جا برای شب ماندن هم در این اتاقکها هست و چوب هم فراوون برای آتش درست کردن.
محصولات مزرعه هم خیلی عالی بود به ویژه ماست گاو میش و کبابش که اگه میخواستی برات کباب می کردن میخواستی هم بهت میدادن خودت کباب کنی.
نان سبوس دار هم داشت، قیمتها هم گرانتر از داخل شهر نبود، خیلی هم ارزان نبود، ظاهرا ویژگی اصلی جنسهاشون هم کیفیت و سالم بودنش هست.
اینجا قابلیت سرمایهگذاری هم داره ولی من به دلایلی نه به انجام نه به عدم اون توصیه نمیکنم.
به ما که خیلی الحمد لله خوشگذشت.
پیشنهاد میکنم، چراغ قوه و لباس گرم ببرید، البته به ما منبع تغذیه و لامپ برای توی الاچیق رایگان دادن.
کمی هم نان خشک ببرید تا بچهها به مرغابیها و غازها غذا بدن.
نزدیک ورامینه از قم یک ساعتی شد تا بریم و یک ساعتی هم برگشتیم.
این آدرسشه👇
https://nshn.ir/6d7b7nks2xTXMJ
البته بعد از اینجایی که زده باید همینطور که به سمت قم برمیگردین برین توی آزاد راه غدیر جایی که بلوک سیمانی تمام میشه یه جاده خاکی هست، کمی که برین جلو مزرعه رو میبینین.
موقع برگشت جاده اصلی رو نرین که مسیرتون ۱۴۵ کیلومتر میشه، یه خاکی کوتاهی هست بیایین از زیر سه تا پل رد شین و برین تو اوتوبان قم گرمسار، مسیر ۸۰ کیلومتر هست.
@sharhe_hal
نصیحت به معنی هر انتقادی نیست، گاهی انتقاد مصداق نصیحت است و گاهی مصداق ضد آن.
معنای حقیقی «النصیحة» خیرخواهی است. انتقاد به ناحق کجایش خیرخواهیه؟! انتقاد به حق هم اگر در فضایی باشه که پازل تخریب رو کامل کنه کجاش خیرخواهی هست؟!
"يقال: نَصَحْتُ له نَصيحتي نُصوحاً أَي أَخْلَصْتُ و صَدَقْتُ، و الاسم النصيحة. ¦¦ قال ابن الأَثير: النصيحة كلمة يعبر بها عن جملة هي إِرادة الخير للمنصوح له، فليس يمكن أَن يعبر عن هذا المعنى بكلمة واحدة تجمع معناها غيرها. (لسان العرب , ج ۲, ص ۶۱۵)"
@sharhe_hal
هدایت شده از اقتصاد اخلاقی و اخلاق اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️فروپاشی نظام خانواده، اخلاق و انسانیت
🔥اقتصاد سرمایهدای که مبتنی بر فردگرایی محض است، مسیری جز فروپاشی نظام خانواده ندارد.
🔥اگر به دنبال ساختار جایگزینی برای سرمایهداری نباشیم، انتهای راه به همین منزلی میرسیم که اکنون ژاپن در آنجا قرار دارد.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics