هدایت شده از آیات و روایات کاربردی غفلت شده
از امام صادق(ع) روایت است:
هر دیدهای روز قیامت، گریان و هر چشمی [از روی نگرانی] بیدار است، مگر چشم کسی که خداوند او را بر کرامت خود اختصاص داده باشد و بر هتک حرمتی که از حسین (علیهالسلام) و خاندان پیامبر میشود، گریسته باشد.
«كُلُّ عَيْنٍ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ بَاكِيَةٌ وَ كُلُّ عَيْنٍ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ سَاهِرَةٌ إِلاَّ عَيْنَ مَنِ اِخْتَصَّهُ اَللَّهُ بِكَرَامَتِهِ وَ بَكَى عَلَى مَا يُنْتَهَكُ مِنَ اَلْحُسَيْنِ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ»
این روایت و امثال آن را زیاد شنیدهایم اما روایات گریه کردن قاتلان اباعبدالله و... را خیر!
در روایت است وقتی کاروان اسرا وارد کوفه شد، مردم کوفه برای تماشا جمع شدند و شروع به گریه کردند. امام سجاد (علیه السلام) رو به آنها کردند و فرمودند: شگفتا! شما بر ما گريه مىكنيد؟! پس چه كسى جز شما، عزيزان ما را به خاك و خون كشيده است؟ آيا جز شمايان؟! «تَبْكُونَ عَلَيْنَا وَ مَنْ قَتَلَنَا غَيْرُكُمْ؟»
جمع این دو دسته روایت چطور است؟! تناسب حکم و موضوع.
حکم ثواب گریه برای امام حسین(ع) مطلق نیست و گریههایی که با آن ثواب تناسب ندارد تخصصا از موضوع آن حکم خارج است.
گفت: مرا به لاک سیاه همان زنی که پشت دسته عزای تو میرود ببخش.
یکی هم جوابش داد پس:
مرا هم به هیزی چشمان آن نَرهخری؛
که میچرَد وسط دستهعزا ببخش!
یکی نیست به آن مداحی که به یک امر گناه برای شفاعت توسل میکند، بگوید از باب تناسب حکم و موضوع، این موضوع تخصصا از آن حکم سبب شفاعت خارج است.
@ayat_va_revayat
Reza Narimani - Boland Shod Alamdar (128).mp3
7.34M
أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ(ع)
😭😭😭
برنامه معلی را هر وقت نگاه میکنم از حال داورانش و میهمانهایش لذت میبرم.
برخی از داورهایش هم عجیب نورانی هستند و آدم را یاد خدا میاندازند، میگویند مؤمن حرکاتش، گفتن و نگفتنهایش، ایستادنش، نایستادنش و خلاصه همه کارهایش درس آموز است.
جالبیاش روحیات مختلف برخی داورها است که در یک صحنه واحد دو رفتار مختلف دارند هردو هم از سر اخلاص و ایمان است.
✍ نا امید از زندگی...
یک موقعی جایی تبلیغ بودم، یک دختر خانم نوجوان بعد از جلسه آمد مشورت بگیره، گفت: من تو زندگی هیچ هدفی ندارم، اصلا نمیدونم برای چی زندهام یک جورایی به تمام کردن این زندگی هم فکر کرده بود. احساس پوچی و لذت نبردن از زندگی رنجش میداد.
یادم آمد یک دکتری میگفت: کیسهای این تیپی که معمولا دخترهای نوجوان درشون زیاد هستند همه از اینستا و توهمات خوشی و زیبایی و توانمندی بقیه و عقب بودن خودشون خیلی ضربه خوردن و به همشون میگم اگر میخواهی نفس تازه بکشی اینستات رو حذف کن.
منم به این دختر خانم همین توصیه رو کردم. بعد یاد صحبت استاد عباسی ولدی در مورد کسی که قصد خودکشی داشته بود و از ایشون پرسیده بود قبل از خودکشی توصیهای داری، افتادم، ایشون توصیه کرده بود: برو یه مدت کوتاه فعالیتهای خیره، خودت مستقیما به نیازمندها کمک کن. رفته بود و بعد از یک سال برگشته بود و گفته بود زندگیم متحول شد، چرا؟! چون فطرتش زنده شده بود.
بین صحبتها متوجه شدم احساس عذاب وجدان و گناه این دختر خانم مانع ارتباطش با خداست و در نتیجه سنت: «مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا» «هر كس از یاد من روی بگرداند، زندگی برایش تنگ میشود» جاری شده است.
به همین خاطر جمله طلایی استادم حمید وحیدی که: «هیچ گذشتهای مانع هیچ آیندهای نیست» را به او گفتم. هر خطا و گناهی که کرده باشیم نقشه قتل پیغمبر خدا را که نریختهایم، نبی خدا و برادرمان را که در چاه نیانداختهایم. یعقوب (علیه السلام) به اینها گفت:
«وَلَا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ ۖ إِنَّهُ لَا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ»
از رحمت خدا مأیوس نباشید؛ چون انسان اول از رحمت خدا ناامید میشود بعد کافر.
هرچه کرده باشیم از حر که بدتر نکردهایم! بر اهل بیت پیامبر(صلی الله علیه و آله) سخت گرفت، آب را بر آنها بست، حتی نگذاشت در سایه خیمه بزنند.
آخرش آمد و در رکاب اصحاب امام حسین (علیه السلام) شهید شد.
«یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ» یعنی ای کسی که برای تمام خیرها به او امید داریم. خود خدا به ما اینطور یاد داده که به من امید داشته باشید.
مؤمن از أمن میآید و زندگیاش همه لذت و آرامش است، ما دنبال لذت هستیم؟ آرامش میخواهیم؟ رو به سوی خدا بیاوریم، نگران هیچ چیز هم نباشیم، نه گذشته، نه شرایط موجود، اگر به خدا امید ببندیم همه چیز را در هر شرایطی درست میکند تا ما به آرامش و لذت برسیم.
هیچ کس نمیتواند به عمل خودش تکیه کند که حالا از گذشته بد و بیعمل نگران باشیم، هیچ کس لیاقت ندارد که از بیلیاقتی خود ناامید باشیم، ما همه فقط امید داریم، به قول حضرت امیر (علیه السلام) در دعای کمیل: «اِرْحَمْ مَنْ رَأْسُ مَالِهِ الرَّجَاءُ» سرمایه من فقط امید است.
امیدت به خدا را زیاد کن.
امید که آمد تلاش برای عمل هم متناسب با آن درست میشود.
📌به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
هدایت شده از پژوهشکده باقرالعلوم
✍ نظر کارشناسها...
🔻در صحیفه امام استفتائی در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۶۸ در مورد جمعآوری تصاویر شهدا از اتوبان قم شده است.
🔻 آقای علیاکبر آشتیانی نمانیده امام در ژاندارمری بعد از یک مقدمه در مورد اینکه نصب تصاویر شهدا از نظر تبلیغی مؤثر است مینویسد: اما «بر حسب اظهارات افسران كارشناس تصادفات پليس راه ژاندارمرى جمهورى اسلامى ايران، ... اين تصاوير، توجه رانندگان را به خود جلب نموده و موجب بروز تصادفات زيادى گرديده و مىگردد. على هذا مستدعى است نظريه حضرت عالى را در اين زمينه امر به ابلاغ فرمايند...»
⁉️ به نظر شما امام چه جوابی میدهد؟! ما باشیم چه میکنیم؟! و چه میگوئیم؟!
🔻یکی نبود بگوید عجب! تصاویر شهدا حواسها را پرت میکند اما تصاویر تبلیغات دیگر پرت نمیکند؟! پشت صحنه لابد از این قرار است که از تصاویر شهدا پول درنمیآورید میخواهید بیلبوردهای خودتان را نصب کنید این تصاویر زمینه را شلوغ کرده است، حالا تصادف رانندگان را بهانه کردهاید! حالا که تصاویر شهدا نیست چرا کسی تصادف رانندگان را بهانه نمیکند تا بیلبوردهای تبلیغاتی را جمع کند؟! اصلا کجاست آن کار آماری شما؟ مستندات آن را بیاورید ببینیم؟! قبل و بعد از نصب تصاویر شهدا، چقدر تصادفات بیشتر شده است؟! برویم یک تجمع مقابل اداره راهنمایی و رانندگی بگیریم و تقاضای استعفای رئیس آن را بدهیم تا بفهمند ما هالو نیستیم!
🔻اما امام هیچ کدام از این حرفها را نمیزنند. جواب ایشان:
«بسمه تعالى
عكسها را از بزرگراه جمع نموده و در صورتى كه از نظر كارشناسان تصادفات اشكالى نداشته باشد در ميادين شهر قم نصب نمايند.»
🔻 خب چه شد؟! حرفهای ما اشتباه بود؟! احتمال این دسیسهها قوی نبود؟! بله بود اما امام رفتارش عمل بر اساس نظر کارشناسان است؛ اصلا وظیفه فقیه و حاکم دینی جز عمل بر اساس نظر کارشناسی نیست. موضوع شناسی بر عهده او نیست.
تا وقتی کارشناسان حزبالهی متعهد و مؤمن وسط میدان نباشند و نظرات خود را عرضه نکنند، ولایت فقیه و حکومت اسلامی میشود ماشین امضاء کارشناسان غربزده و بیمار!
👈 «لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» خداوند رسولان را با دلایل آشکار و کتاب و قانون ارسال کرد تا مردم قیام به قسط (برابری) کنند. آوردن کتاب و بیان حکم و راهبری وظیفه رسول بود ولی از اینجا به بعد دیگر مردم باید بیایند به میدان. «لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» مردم فاعل هستند. فقیه «تفریع فروع بر اصول» میکند، این مردم مؤمناند که باید مرحله اجراء و تشخیص موضوع را به دست بگیرند. تا وقتی مردم صادق و ارتزاق کرده از مبانی اسلامی به میدان نیایند، فقیه نمیتواند کاری از پیش ببرد.
🔻 فقیه نمیتواند به جامعه خود اعتماد نکند و بخواهد خودش همه بار را به دوش بکشد، نمیتواند وارد همه موضوعات شود و صفر تا صد را مشخص کند، پس مردم چه کارهاند؟! فقیه نه توانش را دارد نه اجازه دارد. مردم باید خودشان یک پای کار انقلاب باشند تا رشد کنند، راه را به صورت کلی فقیه نشان میدهد اما مردم باید بگردند آن را تطبیق دهند، حتی گاهی اشتباه کنند و تجربه کنند تا رشد کنند.
🔻 حضرت آقا هم همیشه به نظرات کارشناسان اعتماد کردهاند، در قضایای مختلف پزشکی مثل پروتکلهای بهداشتی و اقتصادی مثل افزایش نرخ ارز و یا بنزین و یا حتی امنیتی مثل کنترل جمعیت، ایشان به نظر کارشناسان ارجاع دادهاند و خودشان هم بر آن اساس عمل کردهاند. حتی در برخی موارد شواهد حاکی از مخالفت ایشان با نظر کارشناسان است اما با این وجود تن به این نظرات میدهند، در قضیه پذیرش قطع نامه ۵۹۸ هم همینطور بود، امام میگوید من برداشتم چیز دیگری است ولی چون کارشناسان عملا میگویند نمیتوانیم جنگ را ادامه دهیم، جام زهر را مینوشم.
📌تا نیروهای مؤمن و انقلابی و با مبانی قوی اسلامی، وارد صحنه کارشناسی نشوند و نظرات کارشناسی خود را ارائه نکنند، نه رهبری و نه رئیس جمهور و خلاصه هیچ کس نمیتواند کشور را از مرحله نظام اسلامی به دولت اسلامی و جامعه اسلامی منتقل کند.
📌به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
✍ نظر کارشناسها... 🔻در صحیفه امام استفتائی در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۶۸ در مورد جمعآوری تصاویر شهدا ا
✅ یکی از دوستان طلبه و جامعه شناسم نظر جالبی در مورد این رویکرد دین و اولیاء الهی دادند که برای خودم جالب بود:
«نکته مهم در یادداشت شما به فعلیت رساندن امت است. این حرف تفاوت داره با دموکراسی و جامعه مدنی غربی، آنجا انسانیت به فعلیت میرسد اما در بستر نگاه حیوانی و تحت سیطره ولایت متکثر طاغوت.
اما در این حرف شما انسان به فعلیت میرسد در بستر امت که تکهای از پازل کلان برای تعالی انسانی است.»
@sharhe_hal
شرح حال
✍ نظر کارشناسها... 🔻در صحیفه امام استفتائی در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۶۸ در مورد جمعآوری تصاویر شهدا ا
✅ نظر یکی از دوستان طلبه که توجه خوب و درستی است.👇
این نوع نگاه به عملکرد امام لایه اول اقتضائات حرکتی اوست.
اما سوال این است که حضرت امام اساسا طرحی برای تحول در نظامات داشتند و چگونه میخواستند یک نظام طراحی شده استکبار را که از دل همان کارشناسها و نظرات کارشناسی استخراج میشود به سمت نظام اسلامی ببرند؟
اگر بخواهیم اینگونه بنگریم، قطعا در طرح امام تاییدات اولیه بر نظرات کارشناسی خیلی بدیهی است اما مطمئنا نقاطی هم هست که امام هیچ اعتنایی به نظرات کارشناسی نمیکند، مثلا آنجا که اول جنگ فرماندهان میگویند نیرو و مهمات نداریم و نمیتوان مقاومت کرد و امام هیچ اعتنایی به این نظرها نمیکند.
جمع این دو رویکرد یعنی امام طرحی دارند برای تغییر نظامات که باید برای تقریر آن دقت کرد و قدری عمیقتر دید.
@sharhe_hal
24.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دیگه خستم از این روزای تکراری
از این خواب تو بیداری
🎙 #مهدی_رسولی
میخواهی وزن و آهنگ را به خدمت تعالی بیاوری بهتر از این میشود؟!
📌به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
هدایت شده از پژوهشکده باقرالعلوم
#معرفی_کتاب
#تازههای_نشر
📗 کتاب «لله» منتشر شد
✏️ مؤلف: حمیدرضا باقری
📝 تدوین: پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام
📚 ناشر: شرکت چاپ و نشر بینالملل
📔 تعداد صفحات: 371
🔹کتاب «لله» عنوان سومین جلد از مجموعه «حیات روح خدا» است.
🔸از ویژگیهای اصلی کتاب علاوه بر ذکر جزئیات حوادث تاریخی، حفظ و تقویت ایده کلان و یکپارچه آن است؛ روایت تاریخ با محوریت زعیم و رعایت پیچیدگیهای عالم واقع و پرهیز از ارائه انتزاعی. دقت در حفظ توالیِ تاریخی این اثر در عین رعایت به همپیوستگی موضوعات باعث شده تا خواننده در صورت همراهی با متن، تصوری راهبردی از مشی امام پیدا کند.
🔰 در کتاب «لله» همراه با حضرت امام به یکی از نهضتهای بزرگ تاریخ معاصر ایران گام مینهیم، فراز و فرودها و تجربیات این نهضت را تجربه میکنیم، با مواضع مختلف حضرت امام (ره)، آیتالله بروجردی (ره) و دیگر شخصیتهای تاریخی این دوره آشنا میشویم.
⬅️ توجه به سیره و عملکرد حضرت امام راحل در این دوره در نقش یکی از خواص جامعه که در عرصه فکری و سیاسی حوزه و جامعه ایرانی تأثیرات مهمی داشتهاند، متأسفانه مغفول مانده است. دورهای که شخصیت و تفکر ایشان تکوّن یافته و اولین محصولات علمی و تربیتی ایشان در آن تولید میشود و گام در عرصه کنشهای سیاسی و اجتماعی با رویکردی ممتاز و از جنس خود میگذارند.
📝متن معرفی کتاب:
http://rbo.ir/__a-3529.aspx
📚 تهیه اثر از فروشگاه اینترنتی پژوهشکده:
https://pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=610
🌐 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) |
eitaa.com/rboresearch
✍ خلاصهای از اقدامات ضد دین رضاشاه...
✅ یکی از دوستان به واسطه فیلمهای جدیدی که صلوات به روح رضاشاه میفرستند یا زیر علم امام حسین نام او را میآورند، خواسته بود خلاصهای از روند اقدامات ضد دین رضاشاه را برایش بنویسم. ان شاء الله بدرد شما عزیزان هم بخورد.👇
از ۱۳۰۵ بعد از تاجگذاری رضاشاه، اولین اقدام ضد دین او، تعطیل کردن تدریس شرعیات و قرآن در مدارس است.
از همان سال روحانیت زدایی از وزارت عدلیه آغاز میشود و در زمان کمی حقوقدانهای غیر روحانی را جایگزین آنها میکنند و یکی از کارکردهای روحانیت که در وزارت عدلیه به عنوان قاضی بود از او گرفته میشود.
تا این بازه روحانیت در سازمان ثبت اسناد و املاک و آموزش و پرورش و حتی طب هم نقش پر رنگی دارد اما در قالب نوسازی و مدرن کردن این ساختارها در کشور روحانیت از این سیستمها کنار گذاشته میشود، درحالی که میشد تغییرات را با حفظ روحانیت ایجاد کرد و خود آن فرصتی برای ترقی کارکرد دین و تولید علم مبتنی بر مبانی اسلامی در این نهادها میشد.
در ۱۳۰۶ تحصن علمای اصفهان در اعتراض به اقدامات رضاشاه را در قم داریم، مشهور است این اعتراضات در خصوص سربازگیری اجباری رضاشاه از مردم بوده است ولی وقتی نامههای آقا نورالله اصفهانی رهبر قیام را میخوانیم مطالبات آنها خیلی فراتر بوده است.
در ۱۳۰۷ دوره مجلس ملی تمام میشود و مرحوم مدرس را به خواف تبعید میکند و همان سال در مجلس جدید و البته بدون مدرس، قانون متحد الشکل کردن لباسها را به تصویب میرساند.
از اول فروردین ۱۳۰۸ ماجرای قانون تغیر لباس اجرا میشود و به دنبالش محدود کردن لباس روحانیت و مبارزه با عشایر و طوایف مختلف محلی به بهانه آن را داریم.
این قانون عملا برای سرکوب روحانیت و عشایر به عنوان بازوی مسلح و مستقل روحانیت در مبارزه با استعمار و استبداد بود.
بعد از سرکوب عشایر دیگر انگلیسیها مزاحمی برای استخراج نفت نداشتند. عشایر تحت عنوان تامین امنیت انتقال نفت، معمولا از انگلیسیها امتیازات زیادی میگرفتند.
اتفاقات ضد دینی پهلوی از ۱۳۱۲ با نخست وزیری فراماسون معروف فروغی خیلی جدیتر پی گرفته میشود.
در خرداد ۱۳۱۳ رضاشاه به ترکیه سفر میکند و مبارزهاش با حجاب از این سال جدی میشود و از اول فروردین ۱۳۱۴ قانون ترک چادر و الزام به گذاشتن کلاه پهلوی برای مردها اجرا میشود، در این قانون زنها هم میتوانند کلاه سر کنند.
در همان سال ۱۳۱۴ هم مبارزه با روحانیت به اوج میرسد و در ۲۲ تیر ماجرای قتل عام گوهرشاد و بعدش تبعید علما و تعطیلی مدارس علمیه رخ میدهد.
در مورد عزاداری تا ۱۳۰۷ رضاشاه خودش برنامه عزاداری و دعوت از سفیران کشورهای اسلامی برای تماشای مراسم عزاداری را داشت اما از ۱۳۰۸ برپایی مراسم زنجیر زنی و تعزیه ممنوع میشود و خورد خورد مراسمها را محدود میکند و از ۱۳۱۴ حتی مراسم روضه خوانی و عزاداری معمولی هم ممنوع میشود، البته ذره ذره برخوردها جدیتر میشود تا جایی که در سال ۱۳۱۸ برپایی این مراسمها همهجا ممنوع بود و جرم محسوب میشد و در این سالها عوض مراسم عزاداری هر سال به مناسبت تولد رضاشاه در ۲۴ اسفند و ایام حول و حوش آن، کارناوال شادی راه میانداختند و یه مشت رقاصه و فاحشه رو میبردن در خیابانها برای رقصیدن میچرخاندن و در سال ۱۳۱۹ این مراسم با دهه محرم تلاقی پیدا میکند و با این وجود مراسم عزا تعطیل و مراسم رقص همچنان برقرار بود.
در راستای بدل سازی برای پر کردن جایگاه دین و روحانیت هم برنامه باستانگرایی عجیبی را شروع کرد و مثلا به یکباره برای فردوسی مقبره عظیمی درست شد و مجسمههای فردوسی و رستم و سهراب در شهرها نصب شد (به ویژه در دوره پهلوی دوم)، حتی جعلیات زیادی به عنوان آثار باستانی درست کردند از سنگ نوشته تا تحریف برخی آثار گذشته و نام کورش و تاریخ شاهنشاهی را در تاریخ پر رنگ کردند که این خودش داستان مفصلی دارد و هنوز هم مسیر آن تحریفها و دستکاریها در اسناد و تاریخ سازی دروغین ادامه دارد!
از ۱۳۰۹ هم رضاشاه دست گذاشت روی اموال وقفی و خورد خورد همه را تاراج کرد به ویژه موقوفات گسترده مرتبط با حوزه و روحانیت و امور مذهبی که عمده موقوفات همینها بود و پولهای آنها را خرج توسعه برنامههای فرهنگیاش میکرد، در سال ۱۳۲۰ هم قانون فروش موقوفات را رسما تصویب کرد.
📌به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
✍ خلاصهای از اقدامات ضد دین رضاشاه... ✅ یکی از دوستان به واسطه فیلمهای جدیدی که صلوات به روح رضاش
یک صوتی هست از یکی از روحانیون که در فضای جعلیات تاریخی در دوره پهلوی اطلاعات خوبی را میدهند.
البته بنده ایشان را از نزدیک نمیشناسم و صرفا برخی مطالب کانالشان را دیدهام، در مورد مباحث ایشان هم قسمتهای مربوط به تحریفات تاریخی برخی را میدانم محقق شده است و برخی را نمیدانم ولی پیشنهاد میکنم بشنوید اطلاعات خوبی است و خودتان خواستید تحقیق بیشتر کنید.👇