فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️سه کابوس اسرائیل از زبان نخستوزیر این رژیم:
🇮🇷ایران، ایران، ایران
🎤 خبرنگار میپرسد چرا هرسه بار گفتید ایران؟
🔹️ پاسخ میدهد: ایران در حال تبدیل شدن به یک امپراطوری است!
💠┅───────────
ظاهرا اسرائیلیها بهتر از برخی از ما حزبالهیها صحنه را و نقاط قوت ما را میبینند، تقاطی که معمولا ما نمیبینیم و زود نا امید میشویم.
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید محمود نبویان و توضیح برخی از خسارتهای تاکنون برجام به کشور.
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قسمتهایی از یک مصاحبه با حضرت امام در پاریس.
گاهی فکر میکنیم برای موفقیت باید زرنگ بود، محاسبه کرد، نقشه کشید تا چندین مرحله بعد را برنامه ریزی کرد، حاضر جواب بود، همه جوره باید رعایت دیگران را کرد که بد فکر نکنند و...
آخرش هم اگر یک جای کار بلنگد ناامید میشویم، استرس میگیریم و...
همه و همه اینها به این بر میگردد که به خودمان تکیه کردهایم و کار را در دست خودمان میبینیم.
در حدیث مبارکی از امام صادق علیه السلام روایت شده است که رسول الله صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فرمود:
🔹«مَنْ أَحَبَّ أَنْ يَكُونَ أَقْوَى اَلنَّاسِ فَلْيَتَوَكَّلْ عَلَى اَللَّهِ.
🔸هرکس دوست دارد قویترین مردم باشد پس به خدا توکل کند.
🔹وَ مَنْ أَحَبَّ أَنْ يَكُونَ أَغْنَى اَلنَّاسِ فَلْيَكُنْ بِمَا فِي يَدِ اَللَّهِ أَوْثَقَ مِنْهُ بِمَا فِي يَدِهِ»
🔸 و هرکس دوست دارد که غنیترین مردم باشد پس به آنچه در دست خدا است اعتمادش بیشتر باشد نسبت به آنچه در دست خودش است.
@sharh_hal
✍مذاکره سلیمان با ملکه سبا...
🔰 یک درس قرآن به ما نوع تعامل با طاغوتهای زمانه است.
حضرت سلیمان(ع) در ابتدا وارد مذاکره البته از موضع قدرت و رحمت، با ملکه سبا شد و نامهای برای آنها فرستاد.
👈«اذْهَبْ بِكِتَابِي هَٰذَا فَأَلْقِهْ إِلَيْهِمْ ثُمَّ تَوَلَّ عَنْهُمْ فَانْظُرْ مَاذَا يَرْجِعُونَ»
👈«قَالَتْ يَآ أَيُّهَا الْمَلَأُ إِنِّيٓ أُلْقِيَ إِلَيَّ كِتَابٌ كَرِيمٌ»
🔰مشاوران ملکه سبا به او پیشنهاد جنگ دادند اما او نپذیرفت و تصمیم گرفت برای سلیمان هدیهای بفرستد تا بدون جنگ ماجرا را حل و فصل کند.
👈«وَإِنِّي مُرْسِلَةٌ إِلَيْهِمْ بِهَدِيَّةٍ فَنَاظِرَةٌ بِمَ يَرْجِعُ الْمُرْسَلُونَ»
🔰اگرچه اگر به جریان اعتدالی باشد که با رفتار مقتدرانه جز در برابر خودیها آشنایی ندارند! سلیمان تندرو میشود، اما سلیمان پاسخ هدیه آنان را با ارسال سپاهش داد.
👈«فَلَمَّا جَآءَ سُلَيْمَانَ قَالَ أَتُمِدُّونَنِ بِمَالٍ فَمَآ آتَانِيَ اللَّهُ خَيْرٌ مِمَّآ آتَاكُمْ بَلْ أَنْتُمْ بِهَدِيَّتِكُمْ تَفْرَحُونَ»
👈«ارْجِعْ إِلَيْهِمْ فَلَنَأْتِيَنَّهُمْ بِجُنُودٍ لَا قِبَلَ لَهُمْ بِهَا وَلَنُخْرِجَنَّهُمْ مِنْهَآ أَذِلَّةً وَهُمْ صَاغِرُونَ»
🔰البته سلیمان در عین نشان دادن اقتدار برای تسلیم کردن آنان، راهی برای دعوت اصلی خود که تسلیم کردن قلب آنان در مقابل خداوند بود نیز پیشگرفت.
🔰 او در عین اینکه تخت با عظمت ملکه را نزد خود آورد جلوههایی از هنرمندی و عظمت فناوری و سازههای خود را نیز به او نشان داد و اینجا بود که ملکه سبا اعتراف کرد که او به خود ظلم کرده است و همراه سلیمان به خداوند ایمان آورد:
👈 «قِيلَ لَهَا ادْخُلِي الصَّرْحَ ۖ فَلَمَّا رَأَتْهُ حَسِبَتْهُ لُجَّةً وَكَشَفَتْ عَنْ سَاقَيْهَا ۚ قَالَ إِنَّهُ صَرْحٌ مُمَرَّدٌ مِنْ قَوَارِيرَ ۗ قَالَتْ رَبِّ إِنِّي ظَلَمْتُ نَفْسِي وَأَسْلَمْتُ مَعَ سُلَيْمَانَ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ»
به او گفتند: وارد قصر شو. هنگامی كه آن را دید، پنداشت رودی است، پس دامنش را تا ساقهای پایش بالا گرفت، سلیمان گفت: این قصری سیقل داده شده از بلور است. [که آب از زیرش حرکت میکند.] اینجا بود که ملکه سبا گفت: ای پروردگار قطعاً من به خود ستم كردم، اینك در معیت سلیمان تسلیم پروردگار جهانیان شدم. (۴۴ - نمل)
📌 در مقابل طاغوتهای زمانه تا وقتی اقتدار نشان ندهی آنان دست از ظلم خود برنمیدارند، اما خواسته اصلی ما خاضع کردن آنان در مقابل پذیرش خودمان نیست، خواسته اصلی ما تسلیم شدن قلوب انسانها در مقابل عظمت و قدرت خداوند است و قلبهای آنان که معادلات دنیا فقط آنان را خاضع میکند جز با نمایش دادن جلوه توحید در دنیای ما خاضع نخواهد شد.
پس باید قوی شویم و بهترین دعوت ما قوی شدن خودمان برای به نمایش درآوردن جلوه توحید در دنیا است.
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حجتالاسلام والمسلمین قاسمیان:
🔰ویژگی منافق این است که نگاهش برای حل مشکل و کسب عزت به درگاه اولیآء طاغوت است!
«بَشِّرِ الْمُنَافِقِينَ بِأَنَّ لَهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا»
منافقان را خبر ده كه یقیناً برای آنان عذابی دردناك است.
«الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَآءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ ۚ أَيَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا»
همان كسانی كه كافران را به جای مؤمنانْ سرپرست و دوست خود میگیرند؛ آیا عزت و قدرت را نزد آنان میطلبند؟ یقیناً همه عزت و قدرت فقط برای خداست. ( ۱۳۸- ۱۳۹ - نساء)
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجتالاسلام والمسلمین قاسمیان:
🔰قرآن به ما میآموزد اگر دشمن به شما ضربه زد باید بداند که ضربه میخورد، باید این معادله را در ذهن خود داشته باشد که اگر بزنم خواهم خورد!
اگر ما این معادله را به نحویی در ذهن دشمنان جا بیاندازیم که ما بنایی بر پاسخ ندارم، نمیخواهم وارد تنش شوم! او میفهمد که میتواند ضربات بزرگتری بزند!
قرآن در شرایطی که مسلمانان در شرایط ضعف هم هستند میگوید:
👈«الَّذِينَ عَاهَدْتَ مِنْهُمْ ثُمَّ يَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِي كُلِّ مَرَّةٍ وَهُمْ لَا يَتَّقُونَ»
كسانی كه با آنان [بارها] پیمان بستی، ولی هر بار پیمانشان را میشكنند و از خدا پروا نمیكنند.
👈«فَإِمَّا تَثْقَفَنَّهُمْ فِي الْحَرْبِ فَشَرِّدْ بِهِمْ مَنْ خَلْفَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ»
پس اگر در میدان جنگ، بر آنان دست یافتی چنان آنان را تار و مار کن که دیگر كسانی را كه دنبال آنانند هستند هم متذكّر شوند [و از خیال جنگ با تو بازایستند.] ( ۵۶-۵۷ انفال)
🔰در شرایطی که مسلمانان بدون هیچ تجهیزاتی با عده اندکی همراه پیامبر از مدینه عازم حج هستند و مشرکین مکه قصد پیمان شکنی و جنگ با پیامبر را دارند، میگوید:
👈«وَلَا تُقَاتِلُوهُمْ عِنْدَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ حَتَّىٰ يُقَاتِلُوكُمْ فِيهِ ۖ فَإِنْ قَاتَلُوكُمْ فَاقْتُلُوهُمْ ۗ كَذَٰلِكَ جَزَآءُ الْكَافِرِينَ»
كنار مسجدالحرام با آنان نجنگید مگر آنكه در آنجا با شما بجنگند؛ پس اگر با شما جنگیدند، آنان را به قتل برسانید كه پاداش وكیفر كافران همین است. (۱۹۱ بقره)
@sharh_hal
29.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صحبتهای پیش از خطبه استاد رحیمپور ازغدی، توضیحاتی در مورد شورای عالی انقلاب فرهنگی.
۲۷ آذر ۱۳۹۷، نماز جمعه تهران.
@sharh_hal
شرح حال
صحبتهای پیش از خطبه استاد رحیمپور ازغدی، توضیحاتی در مورد شورای عالی انقلاب فرهنگی. ۲۷ آذر ۱۳۹۷،
✍️ انقلاب فرهنگی و ضرورت استمرار آن...
🔰 ۲۳ آذر ماه ۱۳۹۷ بود که با صحبتهای استاد رحیمپور ازغدی قبل از خطبههای نماز جمعه تهران، موجی در فضای رسانه در مورد شورای عالی انقلاب فرهنگی راه افتاد و توجهات به مسئولیتها و کارکردهای مغفول واقع شده این نهاد بسیار مهم، جلب شد.
🔰 درد و دلها حاکی از عدم شرکت دو نفر از سران سه قوه در جلسات به نحو کلی و نیز لغو شدن بسیاری از جلسات این شورا توسط رئیس دیگر قوه یعنی جناب دکتر حسن روحانی داشت.
🔰در و دلها حکایت از این داشت که:
👈«جلساتی که باید ماهی دو بار تشکیل شود و هفتهای یک بار هم کم است، ماهی یک بار و گاهی دو ماه یکبار تشکیل میشود. ما اسناد تصویب شدهای در شورا داشتهایم که برخی از آنها سی چهل جلسه و نزدیک به یک سال طول کشیده تا تصویب بشوند، امّا به مقام اجرا که میرسد رئیسجمهور آنها را امضاء و ابلاغ نمیکند و حتی یک جلسه اجرایی برای آن تشکیل نمیدهند... بیش از ۱۵ مصوبه مهم شورا به دفتر رئیسجمهور رفته که ایشان نه جواب میدهد نه رد، ... ما قرارگاه عالی مدیرت، نظارت و سیاستگذاری و ضامن اجرای آن در کشور هستیم امّا تفنگ بیگلوله؛ مصوبات خوب اما در آرشیو؛ اسناد بالادستی بدون اسناد پاییندستی؛ اسناد پاییندستی که بر اساس آن عزل و نصب میشود و بودجهها تقسیم میشود، دست جاهای دیگر و کسان دیگری است و آنها پاسخگو نیستند... رهبر انقلاب اخیراً به اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی گفتند که من در پیشگاه خدا با شما اعضای شورا احتجاج میکنم که من شما را شناختم و برای این کار گذاشتم امّا کوتاهی کردید.»
🔰 شورای عالی انقلاب فرهنگی در ساختار جمهوری اسلامی مهمترین نهاد برنامه ریزی فرهنگی کشور است، نهادی که امامین انقلاب بارهای بار اهمیت آن را متذکر شدهاند.
🔰 حضرت آقا در ۱۹ آذر ۱۳۹۲ در مورد اهمیت این نهاد و نیز لازم الاجرا بودن مصوبات این نهاد میفرمایند:
👈«در زمینهی فرهنگ عمومی و مسائلی که مربوط به فرهنگ عمومی است، جایی لازم است که متصّدی شناخت و بحث و تصمیمگیری و ابلاغ برای اجرا - به مراکز خودش - باشد و آن همین شورای انقلاب فرهنگی است و انصافاً هیچ جایگزینی هم ندارد.... این شورا عالیترین جا است.
... شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از آن ابتکارات واقعا بابرکت امام بزرگوار بود. اول ستاد انقلاب فرهنگی بود، بعد مسئلهی شورای انقلاب فرهنگی که به ایشان پیشنهاد شد، بدون هیچ گونه "لِمَ و بمَای" پذیرفتند و حکم مستحکمی دادند. بعد من از ایشان - رئیس جمهور بودم - سؤال کردم مصوبات ما [قانون باشد]، ایشان گفتند بایستی به مصوبات عمل بشود؛ یعنی حکم قانون به مصوبات دادند... اعضای شورا بایستی این شورا را باور کنند؛ باور کنید که اینجا قرارگاه مرکزی فرهنگی کشور است؛ باور کنید که اینجا فرماندهی مسائل عمدهی فرهنگی کشور و سیاستگذاری کشور را بر عهده دارد؛ اعضا بایستی به این توجه کنند. حضور مستمر، چه حضور اعضا بهطور استمرار، چه حضور خود شورا، یعنی شورا تعطیلبردار نیست. خب، رؤسای کشور طبعا مسافرت دارند، اینجا و آنجا رفتوآمد میکنند؛ این نباید موجب بشود که شورا تعطیل بشود، شورا باید استمرار پیدا کند.»
🔰این شورای گذشته، تجربهها و عملکردهای بسیار مهمی دارد که تاریخ آن با حوادث ابتدای انقلاب، تحت عنوان انقلاب فرهنگی در دانشگاهها آغاز میشود.
📌ادامه دارد...
@sharh_hal
هدایت شده از پندهای سعادت
20140126182051.mp3
806.4K
🔈 | #صوت
🔰بیانات حضرت #استاد_شب_زنده_دار دام ظله پیرامون شخصیت مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد یزدی «رضوان الله تعالی علیه»
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔻در محضر حضرت استاد #شب_زنده_دار دام ظله
🔗 @pand_saadat
✍️ اولین برخورد خصوصی حضرت امام(ره) و آیتالله یزدی...
📝خاطره از #آیتاللهـیزدی :
🔰 اولین برخورد خصوصی قابل ذکر وقتی بود که توسط مرحوم اشراقی داماد حضرت امام رضوان الله تعالی علیه احضار شدم. نمی دانستم مطلب چیست؟
پس از شرفیابی با لطف و محبت خاصی فرمودند: مردوخ کردستانی جزوه ای نوشته و نام شما هم در آن است.
عرض کردم بله اتفاقاً چند روز قبل که به دیدار آقای فکور یزدی (یکی از علمای معروف یزد در قم) رفته بودم، چنین جزوه ای برای ایشان هم فرستاده شده بود، آن را به من دادند.
🔰 امام فرمودند: می خواهی چه بکنی؟ عرض کردم قسمتی از آن را خوانده ام و یاداشتهایی هم نوشتهام. مایل هستم آن را تمام کنم و جوابش را بنویسم. امام فرمودند: وقتی نوشتی بیاور من ببینم.
من فوق العاده خوشحال شدم. متنی در یکصد صفحه به نام پاسخ تهمتهای مردوخ تهیه شد. آن را به امام تقدیم کردم. پس از مدتی در پایان یکی از جلسات درس اصول مسجد سلماسی، لطف کردند و آن را به من برگرداندند. در یک صفحه به شکل حاشیه راهنماییهایی فرموده بودند که مثلاً فلان کتاب مدرک معتبری است.
🔰 نکته اصلی این داستان طولانی این است که وقتی آماده چاپ شد، من نمیدانم از چه طریق امکانات و شرایط مرا به دست آورده بودند، که باز توسط مرحوم اشراقی احضار شدم. یک قطعه اسکناس یکهزار تومانی که تا آن وقت ندیده بودم، به عنوان کمک به چاپ که تمام هزینه چاپ همان بود، لطف کرده فرمودند: فقط در جاهایی که اصل جزوه پخش شده این پاسخ پخش شود که ذهن دیگران بی جهت مشوب نگردد.
................
📝منبع: صحیفه دل(یادها-۲)، مطالب و خاطرات مکتوب از شاگردان امام خمینی(س)،چاپ سوم، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ۱۳۸۵ش، ص:۱۶۶-۱۶۷.
@sharh_hal
هدایت شده از محمد استوار میمندی
🔰فقیه غیور
✍ خدا رحمت کند ابوالزوجه ما را که می گفت قبل از انقلاب در قم #آیت_الله_یزدی معروف به کلانتر قم بود، چون با همه فشارها، زندان ها و تبعیدها همه از او حساب می بردند.
◀️ فرزند ایشان می گفت زمانی که امام به سربازها دستور داد پادگان ها را ترک کنند تعداد زیادی از سربازها با اسلحه از پادگان ها فرار کردند و چون شنیده بودند در قم آیت الله یزدی از آنها حمایت می کند به قم می آمدند و خانه ما را پیدا می کردند تا اسلحه ها را تحویل ایشان بدهند و آیت الله یزدی نیز که تعداد زیادی لباس تهیه کرده بود به آنها می داد تا بپوشند و ملحق به مردم عادی شوند و اسلحه های آنها را هم در زیر زمین منزل نگهداری می کرد.
◀️ آری؛ غیرت، شجاعت و دلسوزی برای اسلام از همان زمان در وجود آیت الله یزدی موج می زد بی جهت نبود که محبوب امام بود تا جاییکه وقتی امام پس از ورود به ایران به قم بازگشت برای اقامت منزل آیت الله یزدی را انتخاب کرد.
✅ دشمن خوب می داند باید چه کسی را هدف قرار دهد؟
https://eitaa.com/ostovarmeymandi
🔴سند: نام آیتالله یزدی در فهرست سیاه ساواک
«در بررسیهائی که بعمل آمده و باتوجه به سوابق موجود افراد مشروحه زیر که در حوزه علمیه قم صاحب نفوذ میباشند از طرفداران جدی و فعال خمینی بوده و هر یک در آن اداره کل نیز سوابقی دارند و با انجام تبلیغات و صرف وجوهات طلاب حوزه را به طرفداری از خمینی تشویق مینمایند ضمن عرض اینکه سال تحصیلی اوایل مهرماه شروع خواهد شد به منظور جلوگیری از فعالیتهای آینده آنان این ساواک پیشنهاد مینماید که قبل از شروع نامبردگان را احضار و تعهدی از آنان اخذ گردد که بطورکلی منطقه را ترک و در محل دیگری غیر از شهرستانهای قم ـ تهران ـ مشهد اقامت نمایند و در صورت عدم اجرای این دستور با تشکیل کمیسیون حفظ امنیت اجتماعی نسبت به طرد آنان از منطقه اقدام شود...»
#آیتالله_یزدی
#پیشتاز_نهضت_اسلامی
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
هدایت شده از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نامه محبتآمیز امام خمینی قدس سره الشریف به مرحوم آیتالله یزدی
«پس از اهداى سلام و تحيت؛ مرقوم شريف واصل، سلامت و سعادت جنابعالى را از خداوند تعالى خواستار [م]. بحمد اللَّه تعالى شما پيشتازان نهضت اسلامى به وظايف خطير خود عمل كرده و مىكنيد و مايه سرفرازى حوزههاى علميه هستيد و قطع عذر كسانى كه در اين موقع خطير يا با سكوت از زير بار مسئوليت شانه خالى كرده يا علاوه امر به سكوت هم مىكنند، نمودهايد. هنيئاً لكم...»روح اللَّه الموسوي الخمينى (خرداد 1357/ صحیفه امام ج3 ص 398)
#آیتالله_یزدی
#پیشتاز_نهضت_اسلامی
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 به این دوگانه پاسخ بدهند: دلخوش کردن به آمریکا یا تعامل با سایر کشورهای جهان؟!
🔹️ کارنامه خود در تعامل با سایر کشورهای دنیا و همسایگان را ارائه بدهند
🔹️ کشور را درگیر دوگانه های موهوم میکنند تا پاسخ دوگانه های اصلی داده نشود
🔸دکتر جلیلی در مراسم روز دانشجو | ۱۶ آذر۹۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از خاطرات پدرم حضور در این نماز جمعه تلخ است، میفرمودند همه به انتظار تشریف فرمایی شهید دستغیب بودیم.
اما دیدیم فرزند ایشان پشت تریبون آمد و سوره عصر را خواند و ماجرا را گفت... و همهجا ولوله شد.
عمده شهدا و مؤمنین شیراز تربیت شدگان نفس حق این مرد خدا بودند، از خاطرات همه همنسلیهای انس با صدای مناجاتهای نورانی شهید دستغیب در سحرهای ماه رمضان است، مناجاتهایی که تا جایی که یاد دارم با کج سلیقگی از بعد از فتنه دیگر پخش نشدند و ان شاء الله به بازیهای سیاسی بیربط باشد!
قریب به ۳ سال قبل که هنوز حواشی آقای نصیری زیاد نشده بود با سه تا از دوستان رفتیم منزل آقای نصیری.
یکی از دوستان جمع بندیش این بود که الان جریان حزبالهی نصیری رو ولش کردن، کسی به او سر نمیزنه باید بهش سر زد و توی خط باشه وگرنه کسایی ممکنه دورش رو بگیرن.
اما همان یک جلسه در صحبتها با آقای نصیری به اختلاف رسیدم و احساس کردم مبانی ایشان خیلی مشکل دارد.
بعد از آن جلسه هم چندتا یاداشت در مورد اشکالات مبانی او اما بدون ذکر اسمش نوشتم و منتشر کردم.
همان موقع به ذهنم رسید که از او دعوت کنم به مدرسه فقهیمان بیاید و طی جلساتی بحثهایی که از او میخواهیم را ارائه کند، تا دوستان هم با بحثهایش آشنا شوند و هم فی المجلس او را نقد کنند تا حکایت برد برد لااقل اینجا محقق شود!
علی رغم استقبال آقای نصیری اما نتوانستم ماجرا را بالفعل محقق کنم و قضیه رها شد.
اما به نظرم شاید الان هم دیر نباشد که از او در غالب جلساتی در جمعهای طلبگی دعوت شود تا بحثهایش را ارائه کنه و نقد شود.
لااقل وقتی از این دست تویتها میزند عزیزان فاضل بیشتر ذیل آن با او احتجاج کنند!
📝متنی که سه سال قبل، بعد از جلسه با آقای مهدی نصیری و در نقد مبانی او نوشته بودم.👇
✍دنیای ناآباد مؤمنین و تفسیرهای اشتباه...
🔰 چند شب قبل جمعی ۴ نفره به منزل یکی از شخصیتهای نسبتا مطرح فکری که سالیانی در فضای غرب شناسی کار کردهاست و صاحب اندیشههای خاصی است، رفتیم.
صحبتها در فضای غرب شناسی نبود اما بحثهای محدود علمی نیز صورت گرفت.
🔰یکی از صحبتهایی که توسط استاد مذکور مطرح گردید در این باب بود که:
👈«سید جمال الدین اسد آبادی از اول یک حرف اشتباه زد و بعدیها دنبال او را گرفتند، او گفت: به غرب رفتم هرچه دیدم اسلام بود و اما همه نامسلمان بودند؛ به کشورهای اسلامی آمدم همه مسلمان بودند ولی اثری از اسلام نبود.»
👈چه کسی گفته است غرب اگر در تکنولوژی از ما جلوتر است، اگر در علم و ثروت از ما جلوتر است یعنی ما عقب افتادهایم؟ ما اگر در نظام اندیشه غربی نگاه کنیم که همه چیز پول و رفاه و ثروت است بله عقب افتادهایم ولی در اندیشه اسلامی چنین نیست! اصلا چه کسی گفته است بشر امروز رفاه و آسایش بیشتری نسبت به بشر دیروز دارد و...
👈خر! اصلا من اگر خر سوار شوم چه کسی گفته است من از آن کسی که ماشین آخرین سیستم سوار میَشود عقبتر هستم و او از من کاملتر است؟
خدا ثروت و تکنولوژی را به غرب داده است چون راه خدا را فراموش کردند. خدا در قرآن میگوید: «فَلَمَّا نَسُوا ما ذُكِّرُوا بِهِ فَتَحْنا عَلَيْهِمْ أَبْوابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّى إِذا فَرِحُوا بِما أُوتُوا أَخَذْناهُمْ بَغْتَةً فَإِذا هُمْ مُبْلِسُونَ» ( ۴۴- انعام).
چون آنچه را كه به آن پند داده شدند، از ياد بردند. درهاى همه چيز را بر آنان گشوديم. تا وقتى كه به آنچه داده شدند، شاد گشتند، ناگهان آنان را فرو گرفتيم، پس يكباره نوميد شدند.»
🔰این صحبتها مقدمه بود که پس ما باید غرب را خوب بشناسیم! به نظرم میرسید ایشان از مبدأ و سوالش که میخواهد دنبال غرب شناسی برود اشتباه میکند، بحثها کمی خلط شده و استفاده ایشان از آیه اشتباه است و به همین خاطر پرسیدم؟
👈آیا شما این حرف را در مورد مطلق علم و رفاه میزنید؟ آیا منظورتان جهتگیری اشتباه غرب در استفاده از علم و رفاه است؟ ما که در اصل حُسنِ علم و رفاه از این جهت که تعب و سختی را از بندگان خدا برمیدارد، بحثی نداریم؟
🔰ایشان جواب داد:
👈نخیر چه کسی گفته که اصل برداشته شدن تعب و سختی از بندگان خدا حُسن دارد؟ پس اینکه در روایت میگوید: «أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ أَحْمَزُهَا» [ باارزشترین اعمال سختترین آنهاست] به چه معنی است؟
🔰 اما بنده چون قبلا استفاده از این روایت را در برخی متون فقهی دیده بودم در سند آن اشکال نکردم والبته قبلا به این روایت هم فکر کرده بودم و جواب دادم:
👈 این روایت در مقام تزاحم است؟ ایشان پرسیدند: یعنی چه؟ توضیح دادم: 👈یعنی وقتی دو عمل هر دو مورد امر شارع قرار گرفته است و شما باید یکی را انجام دهی و نمیتوانی هردو را هم انجام دهی، اگر رفتی آنکه سختتر است را انجام دادی این با فضیلتتر است.
📌 ادامه دارد..
📝قسمت دوم از متنی که پس از جلسه با مهدی نصیری نوشته بودم:👇
🔰 در آن جلسه فضا برای ادامه بحث نبود اما خلاصهای از اصل نقد مد نظرم را مینویسم.
🔹در آیات و روایات با ظهور اولیه معنای یک روایت به تنهایی نمیتوان به آن تمسک کرد، مثلا در فهم روایت مذکور که «أفضل الاعمال أحمزها» باید به این مطلب دقت داشت که روایات زیادی (متواتر معنوی) نیز وجود دارد که برداشن تعب و سختی از مؤمنین و خانواده و حتی حیوانات را تحسین کرده است و برای آن ثواب زیادی شمرده است پس شما نمیتوانی این روایت را در نظام سازی اجتماعی هم بکار ببری.
البته دقت شود کلام در مورد سختی اجباری است، این مطلب که شما سختی اجباری را که متوجه ناس است برداری حداقل به این نحو که به آنها اختیار انتخاب یا عدم انتخاب سختی را بدهی عقلا حسن دارد.
🔸 همچنین شما وقتی میخواهید از یک آیه یا روایت استفاده کنید باید نگاه کنید که این آیه یا روایت ناظر به فرد است یا اجتماع چه بسا برخی مطالب اجرای آن برای فرد حُسن داشته باشد اما برای جامعه خیر.
🔹 در دوران مدرسه مثالی ساده را به ما آموزش دادند به نام قضیه حمار و آن اینکه یک الاغ هم اگر بین دو راه که او را به مقصد میرساند و هیچ تفاوتی جز از نظر مسافت ندارد، مردد باشد راه نزدیکتر که آسانتر و سادهتر را انتخاب میکند.
این یک قضیه بدیهی است که اگر کسی بیعلت بدون هیچ توجیهی بر خود سختی بار کند این را هیچ عاقلی نمیپسندد و شارع نیز به عنوان رئیس العقلاء این ناپسندی و قبح را تأیید میکند یا حداقل سلمنا که حسن آن را تأیید نمیکند.
🔸بنابراین اگر روایت مذکور را بخواهیم با این حکم بدیهی عقل جمع کنیم میگوئیم این روایت همانطور که در بحثی مثل پیاده رفتن به سمت حج و امثال آن مطرح شده است، منحصر به عبادات است و آن هم نه هر سختی در عبادات، سختیهایی که خود خداوند بنا به مصالحی که گاهی عقل هم میفهمدشان و گاهی هم نمیفهمدشان، مهر تأیید بر آنها زده باشد، مثلاً پیاده رفتن در زیارت که برای حُسن آن این روایت «أفضل الاعمال أحمزها» را ذکر کردهاند و به دلایل متعدد میتوان حکمتهایی برای حُسن آن ذکر کرد و این مطلب برای بسیاری از ماها که به پیاده روی سفر اربعین رفتهایم اثبات شده است.
📌ادامه دارد...
📝 قسمت سوم از متنی که پس از جلسه با مهدی نصیری نوشته بودم.👇
🔹 اما آخرین و مهمترین مطلب اینکه چه کسی گفته است که مؤمنین قرار نیست به آبادی دنیا برسند؟
شاید اشتباهاتی از این دست حاصل عدم تفکیک آیات و روایت مربوط به فرد یا اجتماع باشد.
🔸قرآن آنگاه که میخواهد در مورد فرد سخن بگوید میگوید: «مَنْ كانَ يُريدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ في حَرْثِهِ وَ مَنْ كانَ يُريدُ حَرْثَ الدُّنْيا نُؤْتِهِ مِنْها وَ ما لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ نَصيبٍ» (۲۰- الشوری)
هرکس سرمایه و ذخیره آخرت را بخواهد به او میدهیم و زیادتر هم میدهیم، اما هرکس سرمایه و ذخیره دنیا را فقط بخواهد آن را به او میدهیم اما دیگر در آخرت نصیبی ندارد.
🔹خب دنیای آن کسی که آخرت را خواست چه؟ مسکوت میگذارد چون در نظام فردی معلوم نیست دنیای تو آباد شود یا نه و این خودش لازمه امتحان الهی و پیشامدها و فضای اجتماعی است اما از آخرت خیالت راحت باشد.
🔸اما همین قرآن وقتی به جامعه مؤمنین میرسد میگوید: «وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ وَ لكِنْ كَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُونَ» (۹۶- الاعراف)
یعنی چه؟ اگر مؤمنین ایمان بیاورند و تقوا داشته باشند ما درهای برکات آسمان و زمین را بر آنها باز میکنیم اما چه کنیم تکذیب کردند و به همین تکذیب کردنشان وآنچه خودشان خواستند واگذاشتیمشان.
🔹اصلا هدف اسلام از برپایی حکومت و عدالت و ... همه برای برداشتن تعب و سختی از مؤمنین و انسانها و ایجاد آسایش و رفاه برای آنها است و البته خود این رفاه و آسایش هم غایت نهایی نیست.
🔸 حضرت امام در همین باب میفرمایند:
👈«رژيم اسلامى مثل رژيمها و مكتبهاى مادى نيست، مكتبهاى مادى تمام همتشان اين است كه مرتع درست بشود! تمام همت اين است كه منزل داشته باشند؛ رفاه داشته باشند- آنهايى كه راست مىگويند- اسلام مقصدش بالاتر از اينهاست. مكتب اسلام يك مكتب مادى نيست؛ يك مكتب مادى- معنوى است.
👈ماديت را در پناه معنويت، اسلام قبول دارد. معنويات، اخلاق، تهذيب نفس؛ اسلام براى تهذيب انسان آمده است؛ براى انسانسازى آمده است.
همه مكتبهاى توحيدى براى انسانسازى آمدهاند. ما مكلفيم انسان بسازيم.» (صحيفه امام، ج ۷، ص: ۵۳۱)
👈«تمام مسائلى كه هست ما مىخواهيم دست ظالمها را كوتاه كنيم ان شاء اللَّه و مىخواهيم كه قدرتها را سركوب كنيم و پايشان را از اين بلاد مسلمين كوتاه كنيم ان شاء اللَّه. همه اينها مقدّمه اين است كه يك آرامشى در اين بلاد پيدا بشود و دنبال اين آرامش يك سير روحى پيدا بشود، يك هدايت به سوى خدا پيدا بشود.
👈آن چيزى كه اساس است سير الى اللَّه است، توجه به خداست، همه عبادات براى اوست. همه زحمات انبيا از آدم تا خاتم براى اين معنا هست كه سير الى اللَّه باشد.» (صحيفه امام، ج ۱۹؛ ص: ۵۱)
25-9-76-ضرورت زمینه سازی ظهور.mp3
5.23M
استدلالهای حضرت آقا در پاسخ به نوع نگاهی که آقای مهدی نصیری در توییت خود مطرح میکنند.