در یک بازهای قبل از پیروزی انقلاب در خرداد ۵۷ کمتر از چند ماه مانده به پیروزی انقلاب، علما و حتی روحانیون انقلابی شعارشان میشود مبارزه منفی، یعنی هزینه ندهیم با عدم حضور خودمان مبارزه کنیم، امام میگویند: مبارزه فعال در صحنه داشته باشید، نمیشود به دریا زد و دامن انسان تَر نشد، علما همراهی نمیکنند میگویند جواب این خونها را چه کسی میدهد و خلاصه کار میرسد به جایی که دولت و رسانههای خارجی اینطور انعکاس میدهند که مبارزات تمام شد و روحانیت با رژیم مصالحه کردند! اینجاست که آن فضلای روحانی و چهرههای شاخص که قبلش با جریان مبارزه منفی که توصیه مراجع قم است همراه شده بودند پشیمان میشوند و مثلا روحانیون تبعیدی در یک اقدام هماهنگ بیانیهای صادر میکنند و مینویسند: «در حال حاضر عموم طبقات ملت ما اعم از روحانی و دانشگاهی و بازاری و کارگر و کشاورز و غیرهم دچار اضطراب و التهاب شدید شده و از آن بیم دارند که مبادا مبارزهی خونین و مقدسی که به قیمت جان عزیز صدها بیگناه و ... [آغاز شد] دیگر تمام شده است، متوقف یا کند شود و یا سطح آن تنزل یابد.... ملت ایران و ناظران مسلمان سراسر جهان برای نجات ایران چشم امید به مبارزات مراجع عظام تقلید دوخته تا ببیند که با پشتیبانی آنان از مبارزه بیامان مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیتالله العظمی الخمینی چگونه آزادی و استقلال و ثروت و عزین این کاروان غارتزده را از دشمن باز میستاند و چگونه در سایه عنایات پروردگار این قافله گمگشته را به مقصد میرسانند؟ از نظر مراجع عظام مخفی نخواهد ماند که انتظار ملت از آنان انتظاری است قرین حق و توأم با صدق و شک نیست که فرمان خدا و رسالت تبلیغ رهبران دینی را بر آن میدارد که با استفاده از موقعیتهای حساس و مناسب به پیشنهادهای ما که از مراکز تبعید به سنگر مبارزه ارسال میشود، توجه مبذول فرموده تا شاید بدین وسیله گذشته اسف انگیز جریان چهلم اخیر قم جبران گشته و آب رفته به جوی بازگردد.» این فضلا خودشان در جریان مبارزات فهمیدند که جز از راهی که امام مشخص میکند نمیتوان به مقصد رسید.
در يك بازهای در اولین روزهای آغاز جنگ وقتی حضرت آقا گزارش وضعيت نيروي هوایی ما را میشنود دلش خالی میشود و نزد امام میرود. حضرت آقا میگوید: «كاغذ را گرفتم، بردم خدمت امام، جماران؛ گفتم: آقا! اين آقايان فرماندهان ما هستند و ما داروندار نظاميمان دست اينهاست. اينها ... مىگويند ما هواپيماهاى جنگيمان تا حد اكثر مثلاً پانزده شانزده روز ديگر دوام دارد و آخرين هواپيمايمان كه هواپيماى سى ۱۳۰ است و ترابرى است، تا سى روز و سى و سه روز ديگر بيشتر دوام ندارد. بعدش، ديگر ما مطلقاً هواپيما نداريم. امام نگاهى كردند، گفتند - حالا نقل به مضمون مىكنم، ... اين حرفها چيست! شما بگوئيد بروند بجنگند، خدا مىرساند، درست مىكند، هيچ طور نمىشود. منطقاً حرف امام براى من قانعكننده نبود؛ چون امام كه متخصص هواپيما نبود؛ اما به حقانيت امام و روشنائى دل او و حمايت خدا از او اعتقاد داشتم، مىدانستم كه خداى متعال اين مرد را براى يك كار بزرگ برانگيخته و او را وانخواهد گذاشت. اين را عقيده داشت؛ لذا دلم قرص شد، آمدم به اينها - حالا همان روز يا فردايش، يادم نيست - گفتم امام فرمودند كه برويد همينها را هرچه مىتوانيد تعمير كنيد، درست كنيد و اقدام كنيد. همان هواپيماهاى اف ۵ و اف ۴ و اف ۱۴ و اينهائى كه قرار بود بعد از پنج شش روز بهکلی از كار بيفتد، هنوز دارد تو نيرو هوائى ما كار مىكند! بيست و نُه سال از سال ۵۹ مىگذرد، هنوز دارند كار مىكنند!»
اینها نمونههایی بود که خواستم نشان دهم که این امام که قله است، چطور دست بقیه را میگیرد و با خود بالا میکشد، چطور بقیه را با خود رشد میدهد. امام قله است و با دیدن این قله خیلیها راه برایشان روشن شد، خیلیها توانستند بالا بیایند.
@sharhe_hal
FJR3.pdf
424.7K
امام یک قله بود؛
روزنامه عصر ایرانیان.
https://eitaa.com/sharhe_hal/7594
https://eitaa.com/sharhe_hal/7596
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من از آن آدمها نیستم که اگر حکمی دادم بنشینم و چُرت بزنم...
@sharhe_hal
✍️ موضع اختلاف ما با آقای پزشکیان، ظریف و امثالهم...
🔻 نوع تعامل ما با دیگران چگونه باید باشد؟! یک جاهایی قرآن میگوید با برخی از کافران خوبی کنید با قسط با آنها رفتار کنید، یک جاهایی میگوید با برخی از کافران با غلظت و شدید برخورد کنید، اصلاً چرا با آنان نمیجنگید؟! یک جاهایی میگوید از اطاعت آنها دوری کنید و... حالا تکلیف چیست؟! نسخه ما چیست؟! خوبی کنیم؟ بجنگیم؟ اطاعت نکنیم؟! ملاک چیست؟! گارد اولیه ما چه باشد؟! گارد جنگ یا صلح و دوستی؟ یا انقطاع؟! و...
🔻 نکته مهم که متأسفانه حتی در سطوح بالا مثل ریاستجمهوری نیز به آن دقت نمیشود، اینکه فکر میکنند باید همه را یککاسه کرد و یا با همه از سر صلح و دوستی درآمد، یا از سر جنگ! اما در واقع موضوع هر کدام از احکامی که دین و قرآن برای ما مشخص میکند، متفاوت است؟
🔻 گارد اولیه و حاکم ما نسبت به همه طاغوتها و هرآنچه غیر خداوند است، عدم اطاعت باید باشد، فرقی ندارد که روبروی ما مسلمان است یا کافر، هرکس جز از طریق ولایت الهی و جاریکننده قوانین الهی، بخواهد اعمال ولایت کند، ما موظفیم که از رفتن ذیل ولایت و قوانین او اجتناب کنیم. قرآن میگوید: این شعار همه انبیاء در همه سرزمینها و زمانها بود که: «أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوت» (نحل:۳۶) خداوند را اطاعت کنید و از طاغوت اجتناب کنید. اجتناب به معنای بروید بجنگید نیست، یعنی از او دوری کنید، منقطع باشید از او، مقابلش استقلال داشته باشید، از او اطاعت نکنید، به او تکیه نکنید، او را دوست خودتان نگیرید. وقتی بحث ولایت و سرسپردگی و اطاعت شود، غیر از خداوند همه طاغوت هستند و باید از آنها اجتناب کرد. حالا در این مسیر عدم اطاعت ممکن است گاهی لازم شود قدرت داشته باشیم و با اعمال قدرت و جنگ اجازه ندهیم، طاغوتها اراده خود را بر ما تحمیل کنند و گاهی هم ممکن است قدرت نداشته باشیم و تقیه کنیم و بهظاهر و بهضرورت، بهصورت محدود جاهایی از آنها اطاعت کنیم؛ اما این اطاعتکردن محدود، خلاف اصل است و موقت و بهقدر ضرورت. قرآن این عدم اطاعت و حفظ استقلال مقابل دیگران را جهاد کبیر میگوید: «فَلا تُطِعِ الْكافِرينَ وَ جاهِدْهُمْ بِهِ جِهاداً كَبيراً» (فرقان:۵۲).
🔻 حال که گارد و اصل اولیه روشن شد، ممکن است برخی از کفار باشند که بنایی ندارند که اراده خود را بر شما تحمیل کنند و بر سر دین شما نیز با شما جنگی ندارند و با استقلال و حاکمیت ارضی شما نیز کاری ندارند، نسبت به این دسته از کفار، قرآن میگوید: با آنان با خوبی وارد شوید، محبت کنید با قسط و برابری رفتار کنید: «لا يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذينَ لَمْ يُقاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ لَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَ تُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطينَ» (ممتحنه:۸) خدا شما را از كسانى كه در [كار] دين با شما نجنگيده و شما را از ديارتان بيرون نكردهاند، باز نمىدارد كه با آنان نيكى كنيد و با ايشان عدالت ورزيد، زيرا خدا دادگران را دوست مىدارد.
🔻 با این جنس کفار روابط سیاسی و تجاری و علمی و... داشته باشید؛ اما برخی از کفار و طاغوتها هستند که دستبردار نیستند، با دین شما کار دارند، به حاکمیت ارضی و استقلال شما تجاوز میکند، میخواهند اراده خود را بر شما تحمیل کند، با آنها چه باید کرد؟ با آنها هم صلح و دوستی؟ با آنها هم در عین زورگویی و تحریمکردنشان، در عین کارداشتنشان با دین ما، در عین تجاوزگریشان، دست دوستی و برادری بدهیم؟! اینجا را قرآن میگوید:
«إِنَّما يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذينَ قاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ أَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ وَ ظاهَرُوا عَلى إِخْراجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ» (ممتحنه:۹) فقط خدا شما را از دوستى با كسانى باز مىدارد كه در [كار] دين با شما جنگ كرده و شما را از خانههايتان بيرون رانده و در بيرونراندنتان با يكديگر همپشتی كردهاند و هر كس آنان را به دوستى گيرد، آنان همان ستمگراناند.
📌 اینجاست که ما به آقای ظریف، پزشکیان، روحانی، خاتمی و امثالهم اشکال داریم، قرآن میگوید: مقابل رئوس و بزرگ این جنس کافران محکم بایستید و بجنگید، تا دست از این رفتار زورگویانه و تجاوزگریشان بردارند: و اگر سوگندهاى خود را پس از پيمان خويش شكستند و شما را در دينتان طعن زدند، پس با پيشوايان كفر بجنگيد، چرا كه آنان را هيچ پيمانى نيست، باشد كه [از پيمانشكنى] باز ايستند. (التوبه:۱۲) چرا با گروهى كه سوگندهاى خود را شكستند و بر آن شدند كه فرستاده [خدا] را بيرون كنند، و آنان بودند كه نخستينبار [جنگ را] با شما آغاز كردند، نمىجنگيد؟ آيا از آنان مىترسيد؟ با اينكه اگر مؤمنيد خدا سزاوارتر است كه از او بترسيد. (التوبه:۱۳)
@sharhe_hal
موج رسانهای جدید حمله به عنوان تندرو، رادیکال و متحجر است!
طرف مقابلش هم ظریف به عنوان معتدل و عاقل قرار گرفته!
برای تطبیق این عناوین هم بالاخره یا کسی را پیدا میکنند یا درست میکنند پس بسیار باید مراقب بود، یک داد زدن، یک حرف بیسند و... میتواند بهانه تطبیق را جور کند، پس با آرامش و منطقی و روشن باید عملکرد تا دروغبافها و تمتزنندگان دستشان بسته بماند.
متأسفانه ممکن است برخی هم ندانسته در تنور این حمله بدمند.
@sharhe_hal
امشب قسمت شد مستند «افغان فمینیسم» را دیدم، مستندی خیلی قوی که طرحهای اجرا شده توسط آمریکا در زمان حضورش در افغانستان برای زنان افغان را توضیح میدهد. برای دختران خیلی مفید است و حتما توصیه میکنم، برای آقایان هم اگر مثل بنده همهاش را نیینند بله.
@sharhe_hal
گفتمان مقاومت و رشد ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - خواهران مبلغ.mp3
83.07M
ارائه اندیشه مقاومت و پیشرفت؛
۱۶ بهمن ۱۴۰۳ بروجن.
پیش از این، ارائه نیم ساعته و مختصری از اندیشه مقاومت و پیشرفت را در کانال گذاشته بودم، دوستان پیام دادند که ای کاش این بحثها را بیشتر باز میکردی.
امروز فرصتی دست داد همان بحث را با استدلالها و شواهد بیشتر و تطبیقات بیشتر در جمع مبلغان مدراس در یک ساعت ارائه کردم.
@sharhe_hal