هدایت شده از کشکول یک طلبه
🔺 ظریف میگه من در مجلس گفتم در برجام کلمهی "تعلیق" وجود نداره ولی اشتباه از من بود، در تحریمهای اروپا که مربوط حال نبود بلکه قرار بود در آینده برداشته شود، چهار بار این واژه به کار رفته بود که مذاکره کنندهی ما به من نگفته بود.
این درباره تحریم های اروپا! توییت بالا هم از آقای فؤاد ایزدی درباره تحریمهای آمریکاست!
🔹 اهمیت اعتراف آقای ظریف به این است که این حضرات در آن برهه داشتند به مردم و مسئولین آدرس غلط میدادند! روحانی گفت «تمام تحریمها بالمرة برداشته میشود» وعدهی «گلابیهای باغ برجام» را داد و آب خوردن ما را هم به برجام گره زد. آن مرحوم گفت جناب کری قول داده است و آن مذاکره کننده هم گفت «امضای کری تضمین است»! همین آقای فواد ایزدی به ظریف گفت اگر ترامپ رای آورد و از برجام خارج شد چه میکنید؟ ایشان هم گفتند آمریکا نمیتواند چنین کند و کسی که چنین حرفی بزند، مدرکش را باید به دانشگاهش پس بدهد.
✅ حتی ممکن است کسی اصل توافق با غرب و امضای برجام را اجتناب ناپذیر بداند ولی این تفکر برجامی و این تفکری که 8سال مملکت را معطل توافق با غرب کرد و همه چیزش را در دست غربیها میدید، قطعا مذموم و خطاست و انشاالله که مملکتمان هیچ وقت دوباره به چنین بلیّهای دچار نشود!
💠به کشکول یک طلبه بپیوندید🔰🔰🔰
🆔 @KashkooleTalabeh
هدایت شده از خبرگزاری فارس
نامه اتحادیههای دانشجویی به دادستان کل: اهمالگران در موضوع برجام تعقیب قضایی شوند
🔹اتحادیههای بزرگ دانشجویی کشور طی نامهای ضمن اشاره به اظهارات اخیر ظریف، عدم اشراف کامل اطلاعاتی بر جزئیات متن و ضمائم برجام را مصداق بارز اهمال کاری و ترک فعل دانسته و از دادستان کشور خواستند عوامل اهمالگر و موثر در این امر را مورد تعقیب قضایی قرار دهد.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آشنایی با شهید کمال کورسل.
زیاد سر قبر این شهید رفته بودم اما حکایت زیبای زندگیاش را نمیدانستم.
در گلزار شهدای قم شهدای شاخص زیادی است، کاش یک راویهایی مثل راویهای راهیان نور را برای گلزار شهدای خود تربیت میکردیم که هر پنجشنبه عصر یک نفر راوی بلندگو دست بگیرد و برای حاضران یک یا چند شهید را معرفی کند.
اردوهای دانشآموزی و دانشجویی زیادی از سراسر کشور برای قم داریم، اگر طرحهای قمگردی تعریف شود، این اردوها میتوانند از آن استفاده کنند و خیلی موثر خواهد بود.
قبر علمای شاخص و افرادی مثل شهید فصلالله، شهید دیالمه و... در حرم مطهر، قبر شهید نواب و دیگر یارانش، گلزار شهدای قم و... همه فرصتهایی است که از آنها غفلت میشود و سفرهای زیارتی قم به زیارت حرم و جمکران محدود میشود.
یکی از عواملی که شهید چمران را در یادها زنده نگهداشتن است زیارتگاه دهلاویه به عنوان مقتل ایشان و نمایشگاه زندگی ایشان است.
این مدل برای شهدای بسیاری از شهرها قابل تکثیر است.
@sharhe_hal
✍شفافیت یا محرمانه بودن اموال مسئولان...
✅ چندی پیش یک روزنامه اصلاحطلب به یکی از طرحهای در دست بررسی مجلس کنونی اشکالی وارد کرد که این مجلس که مدعی شفافیت است به دنبال تصویب محرمانه بودن اموال مسئولان است!
✅ برخی نمایندگان اصولگرای مجلس کنونی نیز به آنها پاسخ دادند که این مطلب حقیقت ندارد بلکه کاملا وارونه نشان داده شده است.
👈ماجرا از این قرار است که در تیر ماه ۱۳۸۴ در مجلس هفتم به ریاست حداد عادل کمیسیون قضایی مجلس در راستای اجرای اصل ۱۴۲ قانون اساسی، طرحی تحت عنوان «صیانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادی» را به هیئترئیسه مجلس ارائه کرد.
👈اصل ۱۴۲ به این شرح است: «دارایی رهبر، رئیسجمهور، معاونان رئیسجمهور، وزیران و همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت، توسط رئیسقوه قضائیه رسیدگی میشود که بر خلاف حق، افزایش نیافته باشد.»
👈این طرح پس از ۷ سال در اردیبهشت ۹۱ در مجلس نهم به ریاست علیلاریجانی به تصویب رسید اما شورای نگهبان به برخی از بندهای این قانون اشکال داشت که سرانجام در سال ۹۴ با تشخیص مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست مرحوم هاشمی با قید محرمانه بودن اموال مسئولان برای غیر از مسئولان نظارت، تصویب شد.
👈 پس از تصویب این قانون، قوه ق سامانهای برای ثبت اموال مسئولان راهاندازی نمود و آقای رئیسی نیز در زمان ریاست قوه، آییننامهای را تهیه کرد که بر اساس آن، دامنه این قانون به ۲۴ گروه از مسئولان، مقامات و کارگزاران نظام تعمیم یافت و حتی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا و بسیاری از مدیران را در بر میگرفت.
👈 اما با وجود تصویب قوانین لازم به علت نبود سازوکارهای کشف و ثبت و ضبط اموال مسئولان این قانون تا کنون اجرایی نشده بود و مجلس فعلی برای اجرایی شدن آن، تدابیری برای اتصال سامانه ثبت اموال مسئولان به سامانههایی همچون ثبت و اسناد املاک، بانکها و مؤسسات اعتباری، راهور، نیروی انتظامی، شهرداری، امور مالیاتی و بورس اندیشید.
👈 برای اتصال این سامانهها باید یکسری الزامات فنی و امنیتی رعایت میشد که احوال شخصی و اطلاعات مربوط به مسئولان در ردههای مختلف مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.
✅ اصل قضیه این بوده است و اینکه آیا اموال مسئولان تا چه سطحی از آنها و به چه نحو برای عموم شفاف شود اصلا مطرح نبوده است و واقع امر این است که اجرای این قانون در سطح شفافیت برای رئیس قوه نیز البته با گستره گروههای اضاف شده از مسئولان، هنوز عملی نشده است.
✅ حال که اصل این دعوا مشخص شد بیایید از زاویه دیگری به ماجرا نگاه کنیم.🤔
✅ یکی از روشهای پنهان ماندن حقیقت و به انحراف رفتن از مسیر حقایق جدل است.
در جدل شما به دنبال حق نیستی به دنبال محکوم کردن مخاطب خود هستی حالا حق با شما باشد یا نباشد.
این دعوا که چه کسی محرمانه بودن اموال مسئولان و جرمانگاری افشای آن را تصویب کرده است، برای ما ارزش خاصی ندارد، آنچه مهم است کنترل مسئولان در برابر سوء استفاده از جایگاهشان برای مالاندوزی و برخورد با آنها در صورت اثبات سوء استفاده آنان است.
✅ یکی از راههای کنترل مسئولان که در قانون اساسی پیشبینی شده است نیز نظارت رئیس قوه قضائیه بر اموال مسئولان، قبل از مسئولیت و در زمان پایان مسئولیت است.
✅ یکی از راههایی هم که در جهان امروز بسیار مرسوم است و البته در کشور ما چندان از آن استفاده نمیشود استفاده از ابزار شفافیت و نظارت عمومی است.👇
http://daad.ir/2018/03/19
✅ در باب کم و کیف استفاده از ابزار نظارت عمومی و شفافیت، اختلاف نظرهایی است، مثلا آیا نیاز است اطلاعات مالی مسئولان با جزئیات حساب بانکی و ... برای مردم نیز شفاف شود؟ برخی معتقدند افشای جزئیات اموال مسئولان ممکن است از نظر امنیتی مشکلاتی بوجود آورد و یا موجبات تضییع حقوق آنان را فراهم کند.
اما کلیات آن و میزان تغییر حجم کلی آن چه؟ اینکه مشکل امنیتی را به دنبال ندارد.
✅ آیا از نگاه دینی شفاف نمودن این امور مجاز است؟ سابقهای در سیره اهل بیت در اعلام عمومی اموال مسئولان یا اموال خودشان وجود دارد؟ احکام مسلمی مثل عدم اجازه تجسس در زندگی دیگران شامل چه موضوعات و چه افرادی است؟ آیا تجسس در اموال مسئولان استنثاء شده است؟ اگر بله تا چقدر و برای چه کسی؟!
✅ ای کاش عوض اینکه کار به دعوای جناحی کشیده شود و یک عده تصویب محرمانه بودن آن را گردن مجمع تشخیص یا فلان مجلس اصولگرا یا افراد اصلاحطلب بیاندازند و... کمی هم به اصل ماجرا که عدم لزوم یا لزوم شفافیت اموال مسئولان برای عموم و کم و کیف آن است، پرداخته میشد.
✅ ما اگرچه از تجربیات دیگران استفاده میکنیم اما مقلد صرف نیستیم، در نگاه ارزشی خود تجربیات دیگران را بررسی میکنیم و متناسب با آنچه درست مییابیم آن را دنبال میکنیم.
ادامه👇
https://eitaa.com/sharhe_hal
✅ یک پیشنهاد که بعد از شنیدن سخنان موافقان و مخالفان شفافیت اموال مسئولان و فارغ از دعواهای جناحی به نظر میرسد پیگیری آن مفید باشد:
📌اولا پیگیری رفع موانع قانونی و تمهید اقدامات اجرایی برای عملی شدن قانون مصوب مجلس برای نظارت بر اموال مسئولان توسط رئیس قوه قضائیه است.
📌ثانیا پیگیری تصویب شفافیت اموال مسئولان و اعضای درجه یک منسوب به آنها به نحو کلی که افزایش یا کاهش این اموال برای مردم قابل مشاهده باشد.
✅ یک راه برای پیگیری عملی شدن این مطلب نیز ثبت آن در سامانه «فارس من» به عنوان یک درخواست عمومی برای پیگیری در سطوح مختلف است که هرچه متقاضیان پیگیری افزایش یابد سطح پیگیری آن افزایش پیدا میکند.👇
https://www.farsnews.ir/my/c/98547
.....
https://eitaa.com/sharhe_hal
🔴 اقدام بزرگ و مهم رییسی در کاهش تورم
🔻 رییسی برخلاف روحانی، از بانک مرکزی برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان دولت استقراض نکرد
🔹 رئیسی دولت را در موقعی تحویل گرفت که روحانی نه تنها زمین سوخته بلکه آن را مین گذاری کرده بود که آثار افتضاحات و بی کفایتی خود را به نام رییسی تمام کند ، اما رییسی با توکل بر خدا و پیدا کردن راه های دیگر توانست علی رغم سختی فراوان، بدون استقراض از بانک مرکزی حقوق کارکنان دولت را در شهریور و مهر و همچنین در آبان ماه، پرداخت نماید که اقدام بسیار بزرگ و مهمی در کاهش تورم در کشور است.
🔹 استقراض از بانک مرکزی علاوه بر آثار شوم اقتصادی، سبب تورم شدید و گرانی لجام گسیخته می گردد که روحانی مخصوصاً در اواخر دولت خود بارها از بانک مرکزی استقراض کرد که اثرات اقدام او بر کشور همچنان ادامه دارد!
🔥 @Moohem
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
✍️تقصیر حکومت مذهبی در بیدینی و مشکلات مردم...
🔰صادق زیبا کلام در پستهایش نوشته بود:
👈«ماکان نوه یکسالهام سرماخورده بود و ناآرامی میکرد. غروب بهاتفاق دخترم مریم بردیمش پارک کوچک سعادتآباد نزدیک منزلمان. خیلی شلوغ بود صدها نفر آنجا بودند. پایین پارک مسجدی هست رفتم آنجا برای نماز. خشکم زد.۲۰نفر هم نیامده بودند که ۱۰،۱۵نفرشان بهواسطه کهولت سن پشت صندلی نماز میخواندند. چه کردهایم؟» برخی دوستان حزباللهی در واکنش به این مطلب، مسئولیت یا در حقیقت قصور را متوجه عملکرد مرحوم هاشمیرفسنجانی، لیبرالها،خاتمی، روحانی و حتی احمدینژاد دانسته بودند و مرقوم فرموده بودند که حزباللهیها نقشی در اداره کشور نداشتهاند.
✅ و جواب داده بود که:
👈جریان فکری و اجرایی که قدرت اصلی را ظرف ۴۰ سال گذشته برعهده داشته است هیچ وقت نمیخواهد کوچکترین مسئولیتی را در قبال عملکرد خود بپذیرد.
✅ بعد هم نام مجموعه نهادهاییمختلفی که به ادعای او در دست حزبالهیها است را یادآور شده بود.
................
🔰 زیبا کلام یک ادعای غلطی دارد و از میان پاسخهایی که به او داده شده برخی را گزینش میکند و یک جواب اشتباه حواله میکند.
✅ در واقع اگر مطالب زیبا کلام را دنبال کنید ادعای کامل او این است که در سعادت آباد نزدیک یک پارک شلوغ، یک مسجد خلوت بوده است و این شاهدی بر این است که دینداری در این کشور تضعیف شده است پارکها شلوغ و مسجدها خلوت شده است و علت این تضعیف دینداری هم حکومتی شدن دین و حاکم شدن رجال مذهبی است.
⁉️ اما سوال اول اینکه مثلا در آذربایجان یا عراق یا ترکیه کشورهای عربی خلیج که حکومت در دست رجال مذهبی نیست، وضعیت ۴۰ الی ۵۰ سال گذشته چطور بوده است؟ روند دینداری با این شاخصههایی که معمولا شما ارائه میکنید چطور است؟ الان در آذربایجانی که بیش از ۸۰ درصد شیعه هستند و همجنسگرایان آزادانه در خیابان رژه تدارک میبینند، مقصر حاکمیت دینی است؟!
⁉️ اصلا اروپا و آمریکا چه؟ پیشنهاد میکنم فیلمها و عکسهای ۸۰ تا ۹۰ سال پیش از این اروپا و آمریکا را در کنار سواحل و خیابانها ببینید که چه پوشش کاملی داشتهاند! و لابد در زمان حال از شهرکهای متعدد کاملا برهنه آنها که با فروشگاه، جنگل، ساحل، هتل و ... همه لخت مادرزاد هستند، هم خبر دارید! آنجا هم لابد حاکمیت دینی موجب تضعیف دینداری مردم شده است؟!
🤔 اگر بنا به قضاوت روند وضعیت دینداری مردم ایران است، باید سیل عظیم فساد اخلاقی و بیبند و باری که تمام دنیا را دارد با خود میبرد دید، باید تقویت شدن این سیل با متصل شدن شبکههای مجازی و راحت شدن نفوذ آن به خانهها را هم دید، باید کوچک شدن دنیا و افزایش سرسام آور شبکههای مروج انواع فیلمهای مستهجن و وارد شدن سیل عظیم آن به دهکده کوچک جهانی را هم دید! تا متوجه شویم این روند بیحجابی یا خلوت شدن برخی مساجد خصوصا در مناطق مرفه نشین شهرها متاثر از فضای جاری در عالم است نه متاثر از حاکمیت دینی! و کشورهایی که هیچ حاکمیت دینی در آنها نیست، به مراتب وضعیت بدتری را نسبت به ما دارند.
⁉️ و اما سوال دوم؟!
در این سیل عظیم، شما وضعیت کنونی ما را با وضعیت چه زمانی میخواهید مقایسه کنید؟ چرا ابتدای انقلابی که به یک باره به علت یک شور و هیجان فضای انقلاب، بخش زیادی از مردم حزبالهی چادری و انقلابی در متن اجتماع حاضر شدند و طیفهای خاکستری را نیز با خود همراه کردند را ملاک قرار میدهید؟! خوب است بدانید در همان موقع مساجد مناطق مرفه نشین وضعیت حجاب در دانشگاهها و پرستاران و زنان بالاشهری یا سواحل شمال و... چندان تعریفی هم ندارد! تا جایی که در همان زمان راهپیماییهای چندین روزه علیه حجاب داریم.
شما در امروز پارک شلوغ کنار مسجد خلوت در یک منطقه مرفه نشین و خوش آب و هوا را مثال میزنید، من سینما و کاواره شلوغ در کنار مسجد خلوت در یک منطقه متوسط شهر را در پیش از انقلاب برای شما مثال میزنم. چرا شما وضعیت کنونی ما را با پیش از نقلاب مقایسه نمیکنید؟!
⁉️ و سوال سوم اینکه اگرچه ما عقبرفتن در ملاکهایی مثل نماز و شلوغی مساجد و حجاب را قبول نداریم و میگوییم بنا به شواهد و برخی آمار در مقیاس جمعیت، تعداد نمازخوان و مساجد و مسجدیها نسبت به پیش انقلاب افزایش پیدا کرده است اما از شما میپرسیم حتی اگر هم در این ملاکها عقب رفته باشیم، مگر ملاک برای دینداری فقط شعائر مذهبی مثل حجاب و مسجد است؟ شعائری چون زیارت و مراسمات اعتکاف و عزاداری، شرکت در امور خیریه و اردوهای جهادی و... که کثرت آن با حتی دو دهه قبل هم قابل مقایسه نیست را هم ببینید! در نظام اولیتهای دین کدام مورد اهمیتش بیشتر است؟
📌 با توجه به اینها باید به جمهوری اسلامی یک آفرین و خسته نباشید حسابی گفت که در این دنیای رو به فساد و سیل بنیانکن اینطور مقاوم ایستاده است و پیشرفت کرده است.
ادامه👇
@sharhe_hal
🔰 اما تذکری هم در باب آن جواب گزینشی و پاسخی که به آن داده بودید: قبول داریم که بخش کوچکی از مجموعههایی نظارتی و اجرایی در دست مجموعههای حزبالهی بوده و هست اما کارنامه آنها چطور است؟ هرجا سیل و زلزله و کرونا و سازندگی و محرومیت است، این مجموعهها حاضر هستند، هرجا مردم به کمک و حمایت نیاز دارند این مجموعهها اولین نفر هستند، گزارش عملکرد خود را هم میدهند نه اینکه مثل شما میلیاردها از مردم پول بگیرند که برای مردم مستضعف خانه بسازند و معلوم نشود چه شد و چه نشد؟ هرجا دست رد شده و درمانده آقایان مقابل غرب است این حزبالهیها و مجموعههایشان حاضر هستند، هرجا پرچم افتخار بلند است، واکسن باشد یا امنیت یا هستهای، این حزبالهیها و مجموعههایشان حاضر هستند.
📌کارنامه عملکرد آقایانی که شما برایشان سینه چاک میدهید با اینکه بیش از ۹۵ درصد بودجه کشور در دستشان بوده است، در کنار کارنامه همه مجموعههای مذهبی (با کمتر از نیمدرصد بودجه) و نظامی (با نزدیک فقط ۳ درصد بودجه) که ذکر کردید، برای هر منصفی واضح است.👇
https://basirat.ir/fa/news/327117
https://www.mehrnews.com/news/5100605
.....
https://eitaa.com/sharhe_hal
✅ پویش مطالبه بررسی فرآیند جذب فرزند نماینده گرگان در وزارت نفت.
با حمایت خود از این پویش در فارس من، میتوانید در مبارزه با فرآیندهای فاسد و افراد خاطی سهیم شوید.
آدرس حمایت از پویش:👇
https://www.farsnews.ir/my/c/99828
هدایت شده از جهاد امیدبخشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گزارش ۲۰:۳۰ درباره آقای زاکانی و انتصاب دامادش به سمت دستیار
🔺 تغییرات ملموس در بخش خبری صدا و سیما با حضور رئیس جدید...
📌 پ.ن: شایسته شخصیت انقلابی و وزینی مثل دکتر زاکانی این است که مثل همیشه دغدغه های بحق جریان دلسوز انقلابی در این موضوع را به نیکویی پاسخ گویند و اقدام مقتضی را انجام دهند.
🌿جهاد امیدبخشی:
@jehadeomid
شرح حال
🎥 گزارش ۲۰:۳۰ درباره آقای زاکانی و انتصاب دامادش به سمت دستیار 🔺 تغییرات ملموس در بخش خبری صدا و سی
آفرین به صدا و سیما تغییر رویکردش.
شرح حال
🎥 گزارش ۲۰:۳۰ درباره آقای زاکانی و انتصاب دامادش به سمت دستیار 🔺 تغییرات ملموس در بخش خبری صدا و سی
🌼 زاکانی حکم داماد خود را لغو کرد
🔻علیرضا زاکانی در متنی که لحظاتی قبل منتشر کرد نوشت:
🔹در برنامهای که به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کردم، هوشمندسازی کامل مدیریت شهری آنچنان اهمیت داشت که این حوزه را از ابتدا شخصا به عهده گرفتم. یکپارچهسازی و دسترسی به دادهها و اطلاعات حساس محرمانه نیازمند ایجاد تمرکز مسئولیت در فردی متخصص و کاملا مورد اعتماد و دارای فهم مشترک در کنار اینجانب بود. آنچنان که این مسئله حتی از برخی مناصب حساس و نظارتی سپرده شده به نزدیکترین بستگان مسئولان طراز اول که در ادوار گذشته توصیه و تایید شده بود هم برایم مهمتر و حیاتیتر بود.
🔹برای رسمیت بخشیدن و رعایت شفافیت حکم رسمی صادر کردم و برای پرهیز از مضرات احتمالی به دفتر خود دستور دادم هیچگونه اثر استخدامی، مالی و حق امضا بر آن مترتب نباشد. اما این انتصاب به دلیل نسبت فامیلی، موجب شکلگیری ابهام و گلایه در برخی دلسوزان انقلاب و دلخوری مردم عزیزتر از جانم شد. مردمی که از ابتدای انقلاب همواره خود را در سنگر جانفشانی و فداکاری برای آنها دیدهام.
🔹میخواهم برای مردم نوکری کنم و شهر با رای و نظر مردم اداره شود. با احترام به نظر این ولینعمتان انقلاب حکم صادره برای آقای حیدری را ملغی میکنم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ به لطف جناب علی اکبری بالاخره فهمیدم آیه زیر در خصوص علمای یهود و نصارا است و ربطی به علمای شیعه ندارد.🤔
«لَوْلَا يَنْهَاهُمُ الرَّبَّانِيُّونَ وَالْأَحْبَارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الْإِثْمَ وَأَكْلِهِمُ السُّحْتَ ۚ لَبِئْسَ مَا كَانُوا يَصْنَعُونَ»
....
✅ به واسطه راهنماییهای عزیزان با یک خطبه خوب نماز جمعه هم آشنا شدیم:
خوبها خوب باشید، بدها بد نباشید، خوبها بد نباشید، بدها خوب باشید.
عسل شیرین و مفید است، عطر زدن موجب خوش بویی شما میشود.
مؤمن با ایمان است، نماز هم خیلی چیز خوبی است.
اوصیکم و نفسی بتقوی الله، تقوا هم خیلی چیز خوبی است.
تقویم هفته این است...
خدا را به شما میسپارم، تا هفته آینده و تقویم هفته آینده.
https://eitaa.com/sharhe_hal
هدایت شده از محسن قنبریان
⚠️ وقتی در یاداشت با مثالها، ورود مصداقی عدالتخواهی را به "ورود موردی و منطقه ای علیه تبعیض و فساد" معنا کردم، نظرم به این جمله رهبر انقلاب بود که: مصداق سازی و نام بردن از اشخاص را نهی کرده اند؛ از مثالهای کوه خواری و دره خواری و سخنان خود رهبری معلوم است ورود موردی و منطقه ای هپکوها و هفت تپه ها و... منظور است؛ نه نام بردن از اشخاص و پرونده های ثابت نشده!
از قضا هم برخی ائمه جمعه در اینباره ورود داشته اند و هم آقای حاج علی اکبری دقیقا همین ورودها را ممنوع اعلام می کنند. آن امام جمعه مورد بحثشان، بحث مصداقی و نام بردن از کسی نداشت، درباره باستی هیلز و... سخن می گفت مثل همین که رهبر انقلاب از زمین ارتفاعات قوچک می گفت!
خلاصه جمود بر لفظ نیست همین کاری که دانشجویان درباره هفت تپه و ماشین سازی کردند و مورد تمجید رهبر انقلاب واقع شد را از ائمه جمعه و نماز جمعه می خواهیم نامش را گفتمان سازی، مصداقی، منطقه ای یا هرچه می گذارید!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
شرح حال
✅ به لطف جناب علی اکبری بالاخره فهمیدم آیه زیر در خصوص علمای یهود و نصارا است و ربطی به علمای شیعه ن
حضرت امام در شرح خود بر خطبه منا در توضیح فرازی که مربوط به این آیه است میفرمایند:
✅ حضرت امیر (ع) این موضوع را با استناد به قرآن ذکر فرموده، که علماى جامعه اسلامى هم عبرت بگیرند و بیدار شوند؛ و از اداى وظیفه امر به معروف و نهى از منکر بازنایستد؛ و در برابر هیأتهاى حاکمه ستمگر و منحرف سکوت ننمایند. حضرت با استشهاد به آیه «لو لا ینهاهم الربانیون ...» دو نکته را گوشزد فرموده است:
۱ . اینکه سهل انگارى علما در وظایف ضررش بیش از کوتاهى دیگران در انجام همان وظایف مشترک است. چنانکه هرگاه یک بازارى کار خلافى بکند، ضررش به خود او میرسد؛ لیکن اگر علما در وظیفه کوتاهى کردند، مثلًا در برابر ستمگران سکوت نمودند، ضررش متوجه اسلام مىشود. و اگر به وظیفه عمل کردند و آنجا که باید صحبت کنند سکوت نکردند، نفع آن براى اسلام است.
۲. با اینکه باید از همه امورى که مخالف شرع است نهى کرد، روى «قول اثم»، یعنى دروغپردازى و «اکل سحت»، یعنى حرامخورى تکیه کرده است تا بفهماند که این دو «منکر» از همه منکرات خطرناکتر است؛ و بایستى بیشتر مورد مخالفت و مبارزه قرار گیرد. چون گاهى گفتار و تبلیغات دستگاههاى ستمگر بیش از کردار و سیاستشان براى اسلام و مسلمین ضرر دارد؛ و غالباً حیثیت اسلام و مسلمین را به مخاطره مىاندازد.
✅ خداوند نکوهش مىکند که چرا از گفتار نادرست و تبلیغات گناهکارانه ستمکاران جلوگیرى نکردند؟ چرا آن مردى را که ادعا کرد من «خلیفة اللَّه» هستم و آلت مشیت الهى هستم، و احکام خدا همین گونه است که من اجرا مىکنم، عدالت اسلامى همین است که من مىگویم و اجرا مىکنم (در صورتى که اصولًا عدالت سرش نمىشد) تکذیب نکردند؟ این گونه سخنان «قول اثم» است. این حرفهاى گناهکارانه را که ضرر زیادى براى جامعه دارد، چرا جلوگیرى نکردند؟ ظلمه را که حرفهاى نامربوط زدند، خیانتها مرتکب شدند، بدعتها در اسلام گذاشتند، ضربه به اسلام زدند، چرا نهى نکردند و از این گناهان بازنداشتند؟
✅ اگر کسى احکام را آن طور که خدا راضى نیست تفسیر کرد، بدعتى در اسلام گذاشت به اسم اینکه عدل اسلامى چنین اقتضا مىکند، احکام خلاف اسلام اجرا کرد، بر علما واجب است که اظهار مخالفت کنند. هرگاه اظهار مخالفت نکنند، مورد لعن خدا قرار مىگیرند. و این از آیه شریفه پیداست، و نیز در حدیث است که «إذا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ، فَلِلعالِمِ أنْ یُظْهِرَ عِلْمَهُ؛ و إلّا فَعَلَیْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ» چون بدعتها پدید آید، بر عالم واجب است که علم (دین) خویش را اظهار کند؛ و گر نه لعنت خدا بر او خواهد بود. خود اظهار مخالفت و بیان تعالیم و احکام خدا، که مخالف بدعت و ظلم و گناه مىباشد، مفید است؛ چون سبب مىشود عامه مردم به فساد اجتماعى و مظالم حکام خائن و فاسق یا بىدین پىبرده، به مبارزه برخیزند؛ و از همکارى با ستمکاران خوددارى نمایند؛ و به عدم اطاعت در برابر قدرتهاى حاکمه فاسد و خائن دست بزنند. اظهار مخالفت علماى دینى در چنین مواردى یک «نهى از منکر» از طرف رهبرى دینى جامعه است، که موجى از «نهى از منکر» و یک نهضت مخالفت و «نهى از منکر» را به دنبال مىآورد. نهضتى را به دنبال مىآورد که همه مردم دیندار و غیرتمند در آن شرکت دارند. نهضتى که اگر حکام ستمکار و منحرف به آن تسلیم نشوند و به صراط مستقیم رویه اسلامى تبعیت از احکام الهى باز نیایند و بخواهند با قدرت اسلحه آن را ساکت کنند، در حقیقت به تجاوز مسلحانه دست زده و «فئه باغیه» خواهند بود؛ و بر مسلمانان است که به جهاد مسلحانه با «فئه باغیه»، یعنى حکام تجاوزکار، بپردازند تا سیاست جامعه و رویه حکومت کنندگان مطابق با اصول و احکام اسلام باشد.
✅ شما که فعلًا قدرت ندارید جلو بدعتهاى حکام را بگیرید و این مفاسد را دفع کنید، اقلًا ساکت ننشینید. تو سر شما میزنند، داد و فریاد کنید؛ اعتراض کنید. انظلام نکنید. انظلام (تن به ظلم دادن) بدتر از ظلم است. اعتراض کنید؛ انکار کنید؛ تکذیب کنید؛ فریاد بزنید.
https://eitaa.com/sharhe_hal
............
متن کامل شرح حضرت امام بر خطبه منا👇
https://sharhhal.blog.ir/1397/05/27-3
شرح حال
حضرت امام در شرح خود بر خطبه منا در توضیح فرازی که مربوط به این آیه است میفرمایند: ✅ حضرت امیر (ع)
✅ «لَو لا یَنْهَاهم الرّبانیونَ والأحبارُ عن أَکْلِهِمُ السُحْتَ.» چرا فریاد نمىزنند؟ چرا از این غارتگریها هیچ سخنى نمىگویند؟
✅ بعد به آیه «لُعِنَ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ بَنِی إسْرائیلَ» استناد شده که ذکر آن از فرصت بحث ما خارج است. سپس مىفرماید: «وَ إنما عاب اللَّه ذلک علیهم لأنهم کانوا یرون من الظلمة الذین بین أظهرهم المنکر و الفساد فلا ینهونهم عن ذلک رغبة فیما کانوا ینالون منهم و رهبة مما یحذرون» اینکه خدا از «ربانیون» استنکار کرده، روى این اصل است که آنان با اینکه مىدیدند ظلمه چه کارها مىکنند و چه جنایتها مرتکب مىگردند، ساکت بودند و آنها را نهى نمیکردند.
و سکوتشان به حسب این روایت روى دو علت بوده است: ۱.سودجویى ۲. زبونى. یا افراد طمعکارى بودند، و از ظلمه استفاده مادى میکردند و به اصطلاح حق السکوت مىگرفتند. و یا بزدل و ترسو بودند و از آنها مىترسیدند.
✅ به روایات امر به معروف و نهى از منکر مراجعه فرمایید؛ در آن روایات عمل بعضى را که براى فرار از امر به معروف و نهى از منکر مرتباً عذرتراشى مىکنند، تقبیح مىکند و آن سکوت را عیب مىشمرد. وَ اللَّه یَقُولُ: «فلا تَخْشَوُا الناسَ وَ اخْشَوْنِ» و خدا مىفرماید که از آنها نترسید. چه ترسى دارید؟ جز این نیست که شما را زندانى مىکنند؛ بیرون مىکنند؛ مىکشند. اولیاى ما براى اسلام جان دادند؛ شما هم باید براى این امور آماده باشید و قال: «و الْمُؤمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ اوْلِیاءُ بَعْضٍ یَأْمُروُنَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَونَ عَنِ الْمُنْکَرِ» و در ذیل آیه مىفرماید: «وَ یُقیمُونَ الصَّلوةَ و یؤْتُونَ الزَّکاة وَ یُطیعُونَ اللَّهَ وَ رَسوُلَهُ و...»
https://eitaa.com/sharhe_hal
............
متن کامل شرح حضرت امام بر خطبه منا👇
https://sharhhal.blog.ir/1397/05/27-3
شرح حال
✅ به لطف جناب علی اکبری بالاخره فهمیدم آیه زیر در خصوص علمای یهود و نصارا است و ربطی به علمای شیعه ن
آیهاى هم که به آن استدلال شده «لو لا یَنْهاهُمُ الْرَبّانیّونَ» هر چند به «ربانیون و احبار» خطاب کرده، لیکن روى خطاب به عموم است. از آنجا که ربانیون و احبار از جهت طمع یا ترس در برابر ظلم ظلمه سکوت کردند، در صورتى که با دادها، فریادها و با گفتارهایشان مىتوانستند کارى انجام دهند و جلو ظلم را بگیرند، مورد استنکار خداوند واقع شدند؛ علماى اسلام هم اگر در برابر ستمگران قیام نکنند و سکوت نمایند، مورد استنکار قرار خواهند گرفت.
https://eitaa.com/sharhe_hal
............
متن کامل شرح حضرت امام بر خطبه منا👇
https://sharhhal.blog.ir/1397/05/27-3
شرح حال
✅ به لطف جناب علی اکبری بالاخره فهمیدم آیه زیر در خصوص علمای یهود و نصارا است و ربطی به علمای شیعه ن
چند تذکر برای واضحتر شدن نقد اصلی وارد بر مطالب جناب حجتالاسلام علیاکبری:
۱. اصل این مطلب که وارد شدن به مصادیق جایش در دادگاه و با ارائه اسناد و مدارک است مطلب صحیحی است.
اصل اینکه بدون اشاره به مصداق هم نمیتوان با فساد مقابله کرد مطلب صحیحی است.
نکته اینجاست که مصداق سازی یک امر تشکیکی است یعنی ممکن است گاهی مثل همان موردی که در شیراز مطرح بود و حضرت آقا ناظر به آن بحث وارد نشدن در مصادیق را برای دانشجویان مطرح کردند کسی، یک نفر مشخص را با یک فساد یا تخلف مشخص به نحو جزمی مطرح میکند و میخواهد عوض دادگاه از تریبون عمومی این مورد مشخص از فساد را دادخواهی کند.
اینجا قطعا باید از مجاری قانونی اقدام شود و اصلا کار دانشجو ورود به چنین اموری نیست.
اما گاهی مصداق یک امر کلی است مثلا خصوصیسازیهای صورت گرفته، شما اتهام نمیزنی که مثلا در شرکت هفتتپه حتما فساد رخ داده اما نقدهای کلی خود را در مورد آن ذکر میکنی که این ابهامات وجود دارد آن را مشخص کنید.
یا مثلا در لواسان این مناطق گسترده که از منابع طبیعی است به صورت واضح دارد در آن کاخ و جاده اختصاص ساخته میشود! و...
در این موارد برخلاف آن موارد جزئی خاص که دانشجویان از روی ظن و گمان به نحو جزمی ورود میکردند و حضرت آقا تذکر دادند.
امام جمعه که عادتا ارتباطات و اطلاعت بیشتری دارد نه در مورد جزئي و خاص بلکه به نحو کلی و غیر جزمی ورود میکند و مطالبه شفافیت میکند.
اگر دانشجو نیز اینطور ورود کند اشکالی به آن وارد نیست.
اولا جزمی حکم نکند و مطالبه شفافیت و رفع ابهام کند.
ثانیا از روی اطلاعات محکم و دقیق و مستند صحبت کند.
ثالثا در مصادیق جزئی و خاص مربوط به یک فرد و یک مکان خاص که نیازمند پیگیری قضایی است دادخواهی عمومی نکند چون احتمال دارد اشتباه کرده باشد و اطلاعات او کافی نباشد و مشکلات حقوقی و دین شرعی برایش پدید آید.
کار اصلی دانشجو و امام جمعه گفتمان سازی است و البته گفتمان سازی و مطالبه گری گاهی در مواردی مصداقی میشود اما نه مصداق جزئي و با حکم جزمی.
یک تذکر دیگر هم در مورد ادبیات حضرت امام(ره) که به مواردی از آن در شرح خبه منا اشاره شد؛👇
https://sharhhal.blog.ir/1397/05/27-3
خوب است دقت شود که اصل این سخنان ناظر به فضای حاکمیت طاغوت است و در فضای فعلی جمهوری اسلامی اولویت اول مبارزه با فساد در امور خاص و جزئی دادخواهی با استفاده از ظرفیتهای قانونی و تلاش برای اصلاحات ساختاری است و البته گاهی که با شبکههای تودرتو و گسترده فساد ولو در جمهوری اسلامی مواجه میشویم و راه به جایی نمیبریم آنگاه دادخواهی عمومی هم لازم است کما اینکه در شرح خطبه منا از سخنان امام به عنوان یکی از وظایف اصلی روحانیت به آن اشاره شد.
البته در این موارد هم باید دقت داشت که باید زرنگ بود و دادخواهی ما کمترین هزینه و بیشترین اصلاح ممکن را به همراه داشته باشد. مثلا به نحویی نباشد که مردم از اصل نظام و تحقق عدالت ناامید شوند و همه سیستم حاکم متهم شود یا مورد بهرهبرداری معاندین واقع شود.
هدف اصلی اصلاح است و باید به لوازم آن در ابعاد کلان و خرد دقت کرد.
تذکر آخر هم اینکه: دادخواهی از مجاری قانونی با مطالبه گری به نحو کلی و گفتمان سازی منافاتی ندارد و هردو در کنار هم لازم است، امام جمعه محترم در عین اینکه از مجاری قانونی و قدرت چانه زنی خود برای مبارزه با فساد استفاده میکند به نحو کلی و گفتمان سازی و ایجاد مطالبه گری عموی هم در مسیر مبارزه فساد استفاده کند و گزارش پیگیریهای قانونی خود را هم به مردم بدهد. اینها هیچ منافاتی که ندارند بلکه مؤید یکدیگرند.
https://eitaa.com/sharhe_hal