22.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ای خانم با غیرت و فاطمی نسب
همه این فتنهها برای نمایان شدن گوهر ایمانهای امثال شماست.
👈 «تِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَدَآءَ»
ما این روزها [یِ پیروزی و ناكامی] را [به عنوان امتحان] در میان مردم میگردانیم تا خداوند كسانی را كه [از روی حقیقت و خلوص] ایمان آوردهاند، مشخص كند و از میان شما گواهانی بگیرد.
@sharhe_hal
✍️ همینکه وارد دانشگاه میشدند حجاب را کنار میگذاشتند (1345ش)
✅ در فضای فعلی دانشگاهها معمولا جو خارجی یا بیطرف است یا دو قطبی، یعنی یا کسی با کسی کار ندارد و هرکس خودش است یا فضای مذهبی و غیر مذهبی هر دو وجود دارد. در هر صورت چنین نیست که مذهبیها مجبور باشند تقیدات مذهبی خود را پنهان کنند یا خجالت بکشند. اما دوره پهلوی اینطور نبوده است و خاطرات مختلفی به عنوان شاهد آن وجود دارد.
🎙خانم گوهرالشریعه دستغیب که در سال 1345 در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل بودهاند در مورد جو دانشگاه میگویند:
👈 «سالهایی که در دانشگاه تحصیل میکردم فشار بر دانشجویان مذهبی بسیار بود؛ مثلاً در مسجد دانشگاه را میبستند و ما نمیتوانستیم آنجا نماز بخوانیم، برای همین روزهایی که تا عصر کلاس داشتیم مجبور بودیم از دانشگاه برویم مسجد امام سجاد (ع) که نبش خیابان فخر رازی و جمهوری فعلی قرار دارد نمازمان را بخوانیم و برگردیم، در مسیر رفت و برگشت من معمولاً سر صحبت را باز میکردم و مسائل سیاسی را برای دوستانم میگفتم البته خیلی محتاطانه این کار را میکردم؛ چون زمانه بسیار حساس بود و اگر سر نخی از کسی گیر می آوردند مشکلات بسیاری برایش به وجود میآمد.
بچه های مذهبی حتی برای حفظ شعائر اسلامی هم با محدودیت مواجه بودند؛ مثلا ما نشانههایی داشتیم که بعضی از آقایان مذهبی و اهل نمازند؛ ولی برای اینکه مشکلی در دانشگاه پیدا نکنند، ریش خود را میتراشند؛ حتی کراوات میزدند، ... بعضی از دخترها هم با اینکه از خانوادهای مذهبی بودند، همین که وارد دانشگاه میشدند، حجاب را کنار میگذاشتند تا برخی از استادان و دانشجویان به آنها اهانت و بیاعتنایی نکنند. تعداد آنهایی که به خاطر طعنهها به جای چادر حداقل با روسری سر کلاس حاضر می شدند، واقعا خیلی کم بود؛ چون حتی این پوشش هم مسخره میشد.»
🎙خانم دستغیب در ادامه در توضیح نوع لباس دختران در دانشگاه آن دوره میگویند:
👈 «آن سالها هر چقدر حجاب و پوشیدن چادر اشکال داشت، پوشیدن لباس نامناسب، آن هم در محیط دانشگاه کاملا آزاد بود و هیچ منعی برایش وجود نداشت. اکثر دخترها با لباسهای نامناسب که در شب نشینیها و مهمانیها میپوشیدند و به اصطلاح مُد روز بود، در كلاس حاضر میشدند آن هم در کلاسهای شلوغ و پر جمعیتی که دختر و پسر با هم بودند. وضعیت آنقدر نگران کننده بود که من و آقای اسدی[شوهر ایشان] به این نتیجه رسیدیم، دخترمان زهرا بعد از گرفتن دیپلم اول شوهر کند، بعد اگر خواست درسش را ادامه بدهد. این نابسامانی ،اجتماعی حتی برای خانوادههایی هم که تقیدات مذهبی کمتری داشتند نگران کننده بود.»
.....
📝 منبع: طیبه پاوزوکی، گوهر صبر(خاطرات گوهر الشریعة دستغیب)، چاپ اول، تهران، انتشارات سوره مهر، 1397ش، صص 124 – 126.
📌باید تاریخ دانست تا قدر انقلاب دانست.
@sharhe_hal
خبر تولید موتور هواپیما در ایران حذف شد.
چون متاسفانه این خبر تکذیب شده است و ماجرا چیز دیگری بوده است.👇
https://irna.ir/xjL5Sj
https://www.president.ir/fa/143637
ماجرای واگذاری خودرو شاسی بلند به یک سری از نمایندگان مجلس که یادتان هست، آقایان مسئول نظارت مجلس تکذیب کردند.
اما حالا بازرس ویژه رئیس جمهوری مطلب را تایید کرده!
این آقایانی که به اسم انقلابی و مبارزه با فساد وارد مجلس میشوند چندان مقصر نیستند.
مقصر اصلی یک عده مصلحتاندیش و حزب باز هستند که روی فساد و گندکاری همحزبانشان را میپوشانند!
ببینید کدام خبرگزاری به ظاهر انقلابی این مطلب را کار کرده کدام یک کار نکرده؟!
خدا را شکر که این اصلاحطلبها و خبرگزاریهایشان هستند تا این به ظاهر انقلابیها کمی دست و پای خودشان را جمع کنند، وگرنه کشور را قورت میدادند و صدایش را هم در نمیآوردند.
حالا منتظر باشید ببینید آیا مجلس در این مورد شفاف سازی میکند؟! نمایندهای اعتراض میکند؟!
ان شاء الله که بکنند ولی اگر نکردند امیدی نداشته باشید این جماعت اصلاحی را رقم بزنند.
حساب ما با آنها باشد برای زمان انتخابات.
اصلاحیه متن
@sharhe_hal
✍️ اول دوستی بعد تذکر...
🎙 آیتالله حائری شیرازی:
«میشود که انسانی دوست بدارد اهل بیت را و خطاهایی هم داشته باشد. پس ما از حیثی که اهل بیت را دوست دارد باید او را دوست داشته باشیم و از حیثی که خطا میکند باید عملش را دشمن بداریم.
انسان باید جدا کند بین عامل و عمل. بعضیها هستند که میگویند چون فردی این کار را میکند و ما او را دوست داریم پس کار او هم خوب است، خب این غلط است. چون این شخص را دوست میدارم پس عملش را هم دوست میدارم! نه این خلاف است، باید عملش را بغض داشته باشی. بعضی عکسش را میگویند: چون ایشان این عمل را کرده من از او متنفرم و در عین حال تنفر میخواهد به او تذکر بدهد.
تنفر و تذکر باهم جمع نمیشود، بعد هم میگوید نگاه کن به او تذکر میدهیم متذکر نمیشود.
میبینی ایشان تذکر میدهد، او بدتر میکند اما دیگری میآید دوستش میدارد با علاقه به او میگوید، به زبان با محبت ارشادش میکند، میبینی او خودش را جمع و جور میکند و عذر خواهی میکند و خودش را اصلاح میکند.
ببینید آیه چقدر زیبا گفت: «الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَر» (71 - توبه)
اول اولیاء شدن بعد امر به معروف، اول دوستی، بعد تذکر.»
........
🔻در همین رابطه:
أَحِبُّوهُ وَ أَبْغِضُوا عَمَلَهُ (روایات کاربردی)
.......
🔗به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
ماجرای واگذاری خودرو شاسی بلند به یک سری از نمایندگان مجلس که یادتان هست، آقایان مسئول نظارت مجلس تک
در مورد اعطای خودرو به نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ ورود کرده و قول داده است که نتیجه آن را اعلام میکند.
بنا به گفته حجتالاسلام والمسلمین حسن درویشیان بازرس ویژه رئیسجمهور ارتباط این ماجرا با آقای فاطمی امین مشخص نیست اما اصل ماجرا که عدهای از نمایندگان با کاغذ بازی صوری از یک شرکت خودرو سازی بدون قرعهکشی و نوبت به قیمت کارخانه خودرو گرفتهاند تایید شده است.👇
https://irna.ir/xjMn7B
جدا از بحث حقوقی و مجازات آنها در صورت اثبات سوء استفاده، مجلس باید اسامی این افراد را اعلام کند تا مردم بدانند اینها چه کسانی هستند که از اعتماد آنها سوء استفاده کردهاند!
به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
ماجرای واگذاری خودرو شاسی بلند به یک سری از نمایندگان مجلس که یادتان هست، آقایان مسئول نظارت مجلس تک
در مورد تکذیب اعطای خودرو اصلاحیهای لازم است اینجا بزنم، چون برخی از دوستان این ماجرا را مستندی بر درغگو بودن مجلسیان گرفتهاند:
در ماجرای استیضاح وزیر صمت،
احمد علیرضابیگی از نمایندگان مجلس مدعی شد ۷۵ نماینده از آقای فاطمی امین خودرو شاسی بلند گرفتهاند برای پس گرفتن امضاء استیضاح!
این مطلب نیز پس از درخواست مستندات و نداشتن مستندات لازم (از سوی آقای علیرضابیگی)، توسط آقای غضنفر آبادی سخنگوی هیات نظارت بر نمایندگان تکذیب شد.
آنچه در برخی رسانهها به عنوان تکذیب انعکاس یافت اصل اعطای خودرو بود ولی این تکذیبیه در مورد اعطای خودرو برای پس گرفتن امضاء استیضاح از سوی آقای فاطمی امین بود.
بعد از چند روز آقای حسن درویشیان بازرس ویژه رئیس جمهور، هم دادن خودرو را تایید کرد هم عدم ارتباط آن با فاطمی امین و توضیح داد از دولت قبل به مرور با کاغذ بازی طی یک سال تا اواسط سال ۱۴۰۱ این خودروها داده شده است.
برخی رسانههای مخالف مجلس اصل اعطای خودرو را تیتر کردند و انعکاس دادند که در تقابل با تکذیبیه انعکاس یافته سابق بود.
در حالی که اتفاقا ادامه خبر بازرس رئیس جمهور، با اصل تکذیبیه موافق و همسو بود.
حالا هم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اعلام کرده به این قضیه ورود کرده و منتظر اخبار بعدی آن هستیم.
به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
دیروز حاجتی داشتیم که برای آن به گلزار شهدای تهران رفتیم. حال هوایش دقیقا مثل اردوهای راهیان نور بود، احساس میکردی شهدا بساط پهن کردهاند و دنبال مشتری هستند برای دستگیری، بر سر قبر هر شهیدی احساس میکردی شهید به استقبالت میآید همان حسی که در زیارت اول امام رضا داری، هرجای گلزار را میرفتی کلی جوان و میانسال بودند که با شهدا خلوت کرده، یکی مداحی گذاشته بود، یکی مداحی میکرد، یکی گل آورده بود و... همه تیپی هم بودند، باحجاب، شل حجاب، خیلی شل حجاب(برخیشان را موقع برگشت دیدم روسریهای شل بالای قبر شهید را نداشتند)، قطعه پنجاه قبر شهید آرمان علیوردی مثل یک زیارتگاه بود، کل قبر را انبوهی از گل پوشانده بود، باید صبر میکردی تا جایی خالی شود زیارت کنی. قبر شهید پلارک در قطعه ۲۶ که کلا جا خالی نمیشد و با فاصله زیارت کردم.
چقدر حال خوشی دارد گلزار تهران، قم و شیراز و... هم گلزار شهدایش خوب است اما تجربه گلزار شهدای تهران بسیار متفاوت از همه است، حال آن عینا حال حرم امام رضا (ع)، حال جذبه ایوان طلای نجف است.
یاد جمله شهید باکری به حاج احمد کاظمی افتاده بودم که نیستی ببینی اینجا چه جای با صفاییه خلاصه وقت کردی بیا بیا تماشا کن.
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
🔰 معرفی کتاب گوهر صبر خانم گوهرالشریعه دستغیب از جمله زنان فعال سیاسی اجتماعی در دوران مبارزات انقلا
✍️ جو مذهبی شهر آبادان دهه ۱۳۳۰-۱۳۴۰...
🔻خانم گوهر الشریعه دستغیب که از اواسط دهه ۳۰ تا اوایل دهه ۴۰ در آبادان زندگی کردهاند، در مورد جو مذهبی این شهر میگویند:
🔻 از همان روزهای اول ورودم به آبادان متوجه شدم در مناطق شرکت نفتی، مثل محلههای شیراز جو مذهبی وجود ندارد. بیحجابی و مشروب خواری اگرچه در همه شهرها رایج بود، در مناطق شرکت نفتی نمودش برایم بیشتر بود؛ چون میشنیدیم کسانی در همسایگی، گاهی دم به خمره میزنند و مشروبی میخورند. ...
تعداد کسانی که تقیدات مذهبی را رعایت میکردند بسیار کم بود و همین تعداد کم را معمولاً این و آن مسخره میکردند؛ مثلاً بعضی از همکاران آقای اسدی[شوهر ایشان] به ایشان میگفتند آشیخ (!) در حالی که او روحانی نبود. کت و شلوار میپوشید و کراوات میزد و خیلی هم تمیز و شیک میگشت؛ اما همکارانش چون میدانستند او مذهبی و اهل نماز و روزه است این طوری مسخرهاش میکردند.
از طرف دیگر در مناطق شرکت نفتی هیچ مسجدی وجود نداشت. در صورتی که در هر محله شیراز حداقل یک مسجد بود. البته در محدوده شهری آبادان وضع فرق میکرد. مساجدی وجود داشت و مردم اهل نماز و عبادت بودند؛ اما مسئله این بود که بسیاری از کارمندان و کارگران شرکت نفت و حتی بسیاری از فرهنگیان برای رفتن به آن مساجد هیچ علاقهای نداشتند و با روحانیون ارتباط برقرار نمیکردند؛ چون اساساً فضای فرهنگی جامعه بیدینی را ترویج میکرد و در شهری مثل آبادان که شهری تفریحی با مظاهر غربی بود، شدت و حدت بیشتری هم داشت. ضمنا تودهایها، از سالها قبل با فعالیتهای گسترده دین را افیون تودهها معرفی کرده بودند و جوسازی و بدگویی علیه روحانیون به قدری زیاد بود که اگر کسی اسمی از یک روحانی میبرد یا حرف از مرجعیت و تقلید میزد مسخرهاش میکردند و این طور معرفی میشد که اصلا فکر شعور ندارد.
علاوه بر کم توجهی به مذهب و تقیدات مذهبی مسائل سیاسی جامعه هم برای خیلیها اهمیتی نداشت. شاید بیشتر از همه شرکت نفتیها به مسائل سیاسی توجه داشتند. فرهنگیها به نظرم فقط یک درصدشان به این موضوع علاقهمند بودند و بین این یک درصد هم تعداد افراد مذهبی خیلی کم بود.
......
📝منبع: طیبه پاوزوکی، گوهر صبر(خاطرات گوهر الشریعة دستغیب)، چاپ اول، تهران، انتشارات سوره مهر، 1397ش، صص ۹۹-۱۰۰.
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ جو مذهبی شهر آبادان دهه ۱۳۳۰-۱۳۴۰... 🔻خانم گوهر الشریعه دستغیب که از اواسط دهه ۳۰ تا اوایل دهه ۴
19.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مقایسه رفتار مردم نسبت به روحانیت پیش از انقلاب و پس از آن.
@Manahejj
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ جو مذهبی شهر آبادان دهه ۱۳۳۰-۱۳۴۰... 🔻خانم گوهر الشریعه دستغیب که از اواسط دهه ۳۰ تا اوایل دهه ۴
✍️ وضعیت حجاب و تقیدات دینی دهه 1330...
🔻یک جامعه را دوجور میتوان قضاوت کرد، نگاه به ظاهر جامعه داشت یا باطن جامعه را دید.
معمول تحلیلهای رسانهای و عمومی بر اساس ظواهر جامعه است اما هنر فهم باطن یک جامعه است.
ظواهر بر باطن تاثیر گذارند اما مدتها طول میکشد تا باطن یک جامعه شکل بگیرد و یا تحت تاثیر تغییرات ظاهر باطن نیز تغییر کند.
باطن جامعه ایران هم پیش از انقلاب و هم پس از آن طی قرنها به صورتی مذهبی و معتقد به خداوند و اهل بیت شکل گرفته است، پهلوی ظاهر جامعه ایران را تغییر داد ولی به برکت قیام امام و مردم فرصت نکرد باطن این جامعه را تغییر دهد.
🎙خانم گوهرالشریعه دستغیب معلم مدرسه دخترانه در دهه ۱۳۳۰ و اوایل دهه ۴۰ در آبادان بودهاند. ایشان در مورد وضعیت حجاب و تقیدات مذهبی دختران دانشآموز میگویند:
👈 «کلاسی که به من دادند بچههای سال چهارم بودند. پنج سال در دبستان عصمت درس دادم کادر آموزشی مدرسه همه خانم و اکثر آنها بیحجاب بودند؛ اما کسی که مذهبی و محجبه بود، چه معلم و چه دانش آموز برای حجاب منعی نداشت. البته بین دانش آموزان فقط چندتایی که از نخلستان میآمدند حجاب داشتند؛ ولی حتی بین دانش آموزان بیحجاب هم عده قابل توجهی بودند که تقیداتی داشتند و ماه رمضان در زمان هوای گرم آبادان روزه میگرفتند.»
...........
📝 منبع: طیبه پاوزوکی، گوهر صبر(خاطرات گوهر الشریعة دستغیب)، چاپ اول، تهران، انتشارات سوره مهر، ۱۳۹۷ش، ص ۹۰.
👈به شرح حال بپیوندید.
@sharhe_hal