🔰 قابل توجه ثبت نام کنندگان کارگاه
« روایت سنت های برنامه ریزی در دنیا»
🔸 زمان؛ چهارشنبه از ساعت ۱۴
📍 خانه اندیشهورزان
🔸 ساختمان شمالی، طبقه اول، اتاق کارگاه
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
#گزارش_تصویری
◻️ «روز اول کارگاه روایت سنت های برنامه ریزی»
📌 با حضور دکتر کیومرث اشتریان
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
❇️ اندیشکده شرح در شبکههای اجتماعی
🆔 بله
https://ble.ir/sharh_thinktank
🆔 ایتا
https://eitaa.com/sharhthinktank
🔗 وب
https://sharhthinktank.ir/
🆔 اینستاگرام
https://www.instagram.com/p/CaknNjegjUz/?igsh=MXRyd2h3NTJteTZ3NA==
🆔 تلگرام
https://t.me/sharh_thinktank
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
شاخصهای عدالت اجتماعی 1401(1).pdf
4.11M
🔹شاخصهای عدالت اجتماعی 1401
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
44.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹جایگاه نظریه برنامه ریزی
🔰 کارگاه «روایت سنت های برنامه ریزی»
📌 استاد کیومرث اشتریان
📍 با همکاری اندیشکده شرح و خانه اندیشهورزان
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
✅ اندیشکده شرح در شبکههای اجتماعی
▫️ بله
▫️ ایتا
▫️ سایت
▫️ تلگرام
▫️ اینستاگرام
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 خطمدیا منتشر کرد:
▪️ قسمت پنجم: «حلقۀ مفقوده!»
▫️ گفتاری پیرامون نسبت سیاستگذاری و اعتماد اجتماعی
📍با همکاری اندیشکده شرح و خانه اندیشه ورزان
🔹 احمد زیدآبادی
(فعال سیاسی)
«امید به بهبود از دست رفته است.»
🔹 سعید آجرلو
(فعال سیاسی)
« سرمایۀ اجتماعیِ ما، گروگان اقتصاد است.»
فیلم کامل را از صفحه آپارات و یوتیوب خطمدیا مشاهده کنید.
📎 @khatmedia
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢در این ساعات آخر سال، برای همه دعا کنیم. به ویژه برای سربلندی ایران و آزادی مردم مظلوم فلسطین از چنگال ظالمان.
🔸سال نو و عید نوروز مبارک
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
📌 جان ناقابل کارگر
🔸 در برههای که کارگران برای حداقل دستمزد ۱۵ میلیونی که تنها قابلیتش جلوگیری از گرسنه ماندن کارگران است چانهزنی میکنند حکم پرونده معدن طزره صادر شد.
🔸 حکم را دوباره میخوانم، سه باره میخوانم، چهار باره میخوانم «در حکم قطعی پرونده معدن طزره، کارفرما به اتهام قتل غیرعمدی ناشی از حوادث کار ۶ کارگر معدن، ناشی از بیاحتیاطی و بیمبالاتی در حین کار در معدن طزره، محکوم به ۳ سال حبس تعزیری شد»، همین.
🔸 در سرمایهداری، رذالت این قدرت را دارد که تا بیشترین حد ممکن پایش را بر گلوی کارگر برای سود بیشتر و دستمزد کمتر فشار دهد و حتی اگر شش کارگر باهم بمیرند نهایتاً به سه سال حبس تعزیری و پرداخت دیه محکوم شود.
🔸 نه مسئولی بازخواست میشود، نه مدیرعاملی برکنار میشود، نه فردی استعفا میکند و نه حتی بازبینی کیفی در ایمنسازی و جلوگیری از کشته شدن مجدد کارگران صورت میگیرد. این عیانترین حالت ممکن بیارزش و ناچیز بودن جان کارگر است.
📝 الهه طالبزاده
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
📌 استدلال صدویکم: به درک!
🔹 درباره ضرورت و مزایای ترمیم دستمزد کارگران برای بهبود وضع عدالت، اقتصاد، تولید، اشتغال و حتی فرهنگ و ... دهها استدلال و استناد ذکر و بحث و بررسی شده (به پرونده سرکوب دستمزد نامه جمهور پنجم مراجعه بفرمایید) اما زبان دولت و مسئولان و ذینفعان زبان استدلال و دلیل نیست؛ ترکیبی از منفعت و جهالت است.
🔹 در این فضا صدویکمین استدلال در پاسخ به دو توهم تکراری و تاریخگذشته تورم و تعدیل یک کلمه است: به درک!
🔹 میگویند ترمیم دستمزد باعث افزایش تورم میشود. به صد دلیل نمیشود اما اگر نمیفهمند؛ پس به درک اگر بشود. به دولتی که نمیتواند یا نمیخواهد تورم را کنترل کند و میخواهد از این ناتوانی کره هم بگیرد و حقوق کارگران را سرکوب کند باید گفت به درک اگر باعث تورم میشود؛ حقوق حقه کارگر را باید پرداخت کنی و تورم را از سرچشمه آن کنترل کنی.
🔹 میگویند ترمیم دستمزد باعث افزایش هزینه تولید کارگاههای کوچک و احتمال اخراج کارگران میشود. به صد دلیل نمیشود و اگر برای یک درصد بسیار کمی هم بشود باید با حمایت دولتی جبران شود نه تحمیل بردگی به میلیونها کارگر. به کارفرمایی که علیرغم سود بادآورده تورم، انواع حمایت پیدا و پنهان، طفره از قانون و... باز هم حرف از افزایش هزینه تولید میزند، باید گفت به درک! اگر عرضه تولید در این شرایط را نداری، حق نداری ضعف خود یا دولت را با بردگی کارگران جبران کنی.
🔹 ممکن است گفته شود پاسخ دولت و کارفرما هم یک بهدرک در قالب سرکوب دستمزد است، که هست، اما بهدرک کارگران نیز صرفا یک عصبانیت کلامی نیست؛ این عصبانیت میتواند به عصیان تبدیل شود.
📝 کیوان سلیمانی
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
💢 یاوران غزه
❇️ پویش ملی جمعآوری کمک
برای مردم غزه در ماهمبارکرمضان
کمکها به صورت مستقیم صرف
تأمین غذا و ارزاق میگردد.
🔸بنیاد خیریه امالیتامی خدیجهکبری(س)
6104338926896834🔸بنیاد مردمی تحولاجتماعی
5041727010553517🔸بنیاد خیریه جامعهایمانیمشعر
5041721113532122💠 جامعهایمانیمشعر ✅ @www1542org 🔸پی نوشت؛ علاوه بر دعا و همدردی، حمایت سیاسی- حقوقی، کمک های مالی مردمی، نیاز به یک جوشش و حرکت جدی اجتماعی و مردمی برای حمایت از مردم فلسطین داریم. شاید نقطه شروعش همین کمک های خرد و کوچک مالی باشد. ✅ اندیشکده شرح ✅ @sharhthinktank
📌مشارکت و جهان های مفهومی
🔸مشارکت چیست؟! آیا این مفهوم فقط در عرصه اقتصادی معنی پیدا میکند؟ به نظر میرسد گرچه در فرهنگ عمومی این مفهوم ما را به یاد شراکت در کسب معاش می اندازد، ولی چنان که در تشهد نماز می گوییم «وحده لا شریک له» در عرصه های دیگر زندگی نیز کاربرد دارد.
🔸حقیقت شراکت حتی در امر اقتصادی از جایی غیر از ساحت اقتصاد نشأت میگیرد. چنانکه گاهی دیدهایم اگر شرکا به یکدیگر اعتماد نداشته باشند در عرصه کار اقتصادی به مشکل و جدایی می رسند.
🔸 با این وصف، برای فهم بهتر مشارکت باید ریشه اعتماد بین فردی و اجتماعی را جستجو کرد. اگر مانند جهان غرب کسب منفعت اقتصادی ریشه روابط اجتماعی تصور شود به یک دور می رسیم که نه تنها روشنگر نیست بلکه باعث سردرگمی می شود.
🔸به نظر می رسد اعتماد باید مبتنی بر ارزش های اصیل مورد تفاهم دو یا چند نفر باشد. خود ارزش های اصیل مانند صداقت نیز در یک جهان مفهومی معنا می شوند که حول یک غایت فی نفسه جریان پیدا کرده اند.
🔸جهان های معنایی که با خدایان مختلف شکل گرفته اند همیشه دچار تنش و تزاحم اند، اگر مثلاً آزادی و عدالت خدایان ما باشند و نگاه هموزن به این خدایان داشته باشیم زمانی که بین این دو باید کمی از دیگری کوتاه آمد، جهان مفهومی ما دچار تنش می شود، در چنین حالتی تنش از ارتباط سالم جلوگیری می کند، چون ما کمی به یک سو و فرد دیگر کمی به سوی دیگر می رود و سنجه ای هم وجود ندارد که باعث تفاهم شود، که بگوییم چرا باید در این موقعیت خاص کمی از عدالت را فدای آزادی کنیم یا برعکس.
🔸 به هر میزان خدایی غیر از حق مطلق یا خداوند متعال در مرکز جهان مفهومی ما باشد، به همان میزان ایجاد مشارکت و ارتباط سالم دشوار تر می شود.
📝اشکان سبزواری
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
📌مشارکت جو یا تکرو؟( بخش اول)
🔸مشارکت یکی از بنیادین ترین مفاهیم حکمرانی است. حکمرانی بدون مشارکت اگر چه امکان پذیر باشد، اما دوام و پایایی ندارد. بافت تاریخی و ساخت اجتماعی جامعه ایران در طی قرون گذشته تا به حال، دارای تطورات مختلف بوده است.
🔸سوال این است که آیا ایرانیان مردمی مشارکت پذیرند و یا اینکه به تفرد و فردگرایی تمایل دارند؟ در مقایسه با جوامع دیگر از جمله اروپاییان، ایرانی ها تمایل به فردگرایی دارند یا خیر؟ آیا فرهنگ مشارکت در ایران دچار تغییرات و تبدل شده یا اینکه از ابتدا چنین بوده است؟ انگاره اینکه اروپایی ها اهل مشارکت هستند چقدر درست است؟
🔻چند سناریو پیش رو است.
1⃣اول. ایرانی ها از ابتدا مردمی مشارکت ناپذیر بوده اند و تمایل به تفرد و تکروی داشته اند.
2⃣دوم.ایرانی ها تا قبل از قرن اخیر مشارکت پذیر بوده اند و با ورود فرهنگ و تمدن غربی،به سمت تفردگرایی میل کرده اند.
3⃣سوم. ایرانیان از ابتدا تا حال مشارکت پذیر بوده و هستند.
4⃣چهارم . ایرانی ها مردمی اهل تفردند و صرفا در مواقع بحرانی و خاص، اهل مشارکت می گردند.
📝حجت الله صیادی
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
📌از نظر شما، ایرانیان مردمی مشارکت جو هستند یا تک رو؟
1⃣ اهل مشارکت
2⃣ اهل تکروی
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
🔵جایگاه مشارکت در جمهوری اسلامی ایران
🔸مشارکت، یکی از بنیادیترین مفاهیم قانون اساسی در اداره حکومت است که در مقدمه قانون اساسی و اصول سوم، هفتم، هشتم، بیستوششم، چهلوچهارم، پنجاهوششم، یکصدم و یکصدوسوم تبیین شده است.
🔸مشارکت، کنش آگاهانه و داوطلبانه فردی یا جمعی، سازمانیافته یا سازماننیافته، رسمی یا غیررسمی در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.
🔸آنچه برای توسعه و پیشرفت کشور کارساز است، مشارکت هدفمند و تأثیرگزار در تمامی عرصهها است. با توجه به این امر که از بدو شکلگیری انقلاب اسلامی و در مواقع حساس نظیر هشت سال دفاع مقدس، مشارکت به عنوان عنصری کارساز میدانداری کرده است، باید این مفهوم ارج نهاده شود.
🔸نامگذاری سال 1403 توسط مقام معظم رهبری به عنوان :« جهش تولید با مشارکت مردم» این نکته را بیان میکند که همانند شکلگیری انقلاب اسلامی، یکی از عناصری که کشور بر آن تکیه کرده است، مشارکت است.
📝مهدی محمدیان
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
🔵مشارکت حقیقی
🔸اکنون که مفهوم مشارکت به صورت نظری و عملی حقانیت خود را به اثبات رسانده است و همچنین سیاستگذاریهای کلان کشور بر محور آن بنا شدهاند، باید از این این مفهوم ارزشمند در برابر اقدامهای نمایشی، مقطعی و آسیبزا محافظت کرد.
🔸الگوی مشارکت چهار محور دارد که عبارتند از: تصمیمگیری، نظارت، مطالبهگری و اجرا. در حال حاضر بیشترین اقداماتی که در راستای به مشارکت درآوردن جامعه منجر میشوند در محور اجرا که آخرین محور است، تجمیع شده است.
🔸این در حالیست که برای به دستآوردن مشارکت حقیقی، میبایست از محور تصمیمگیری با انجام نیازسنجی و پس از آن نظارت و مطالبهگری پیش رفت؛ چرا که اگر در محورهای پیش از اجرا مشارکتی صورت نگیرد، در محور اجرا، جامعه به شک و تردید دچار میشود و ممکن است دچار ابهاماتی شود نظیر این که چرا دارد این سیاست را اجرا میکند.
🔸 لذا گذاشتن سیاستهایی که بتواند مشارکت جامعه را در محورهای تصمیمگیری، نظارت و مطالبهگری تقویت کند، منجر به افزایش و بهبود مشارکت خواهد شد.
📝مهدی محمدیان
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
🔰 مشارکت در برنامهریزی کشور
✳️ هروقت بحث از مشارکت به میان میآید، گوشه نگاهمان به مشارکت اجتماعی و حضور افراد در اجتماعات می خورد و حضور در رویدادهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... را به ذهنمان متبادر میکند؛ ولی آنچه در این میان مورد غفلت قرار گرفته است، مفهومی دیگر از مشارکت است، مفهومی که خواسته و ناخواسته مردم یک جامعه را در تعیین سرنوشت و آینده خود سهیم میکند، مشارکت در فرایند پیشرفت، توسعه و برنامهریزی کشور، جایی که باید برنامههای توسعهای را با همکاری برنامهریزان و مردم انجام داد.
✳️ آمارها و پژوهشهای انجام شده حاکی از آن است که مشارکت افراد و ذینفعان در فرایند برنامههای توسعهای بسیار پایین است و مشارکت زنان در نسبت پایینتری نسبت به مردان قرار دارد.
✳️ موشکافی همین یک موضوع در حوزه مشارکت خود قصه پرغصهای است که میتواند از انحاء مختلف مورد بررسی قرار گیرد؛ اینکه برنامهها به گونهای تدوین میشوند که مشارکتی نیستند و سیاستگذاران مردم را جزسی از فرایند برنامهریزی و اجرا قرار نمیدهند و یا اینکه مردم خود در فرایند برنامه و اجرا مشارکت نمیکنند.
✳️ آنچه اهمیت دارد این است که امر مشارکت ذینفعان و افراد جامعه در شیوهها و سنتهای برنامهریزی و فرایند اجرایی مورد توجه قرار گیرد و با اتکا به این نیروی مهم، برنامهریزی انجام شود و افراد جامعه را جدای از برنامهریزی قرار ندهند و شنونده صدای آنان باشند.
📝 الهام شهمرادی
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اقلیم ناشناسی و اقلیم نابینی، دو ضعف بزرگ نظام برنامهریزی کشور
📌 قسمتی از صحبت های دکتر عرب اسدی در کارگاه اصول و قواعد برنامهریزی در ایران
▫️در بسیاری از تصمیمات و برنامهریزی های کلان کشوری، اقلیم ما به صورت صحیح مورد بررسی قرار نگرفته است.
▪️ برای مثال در تولیدات کشاورزی کشور ما، به طور واضح این اقلیم نابینی و اقلیم ناشناسی خود را نشان میدهد. مثلا میوه هندوانه در اقلیم کویری مناسب کاشت نیست و نیازمند آب و رطوبت فراوان است اما با این حال میبینیم که این میوه در قسمت های مختلف کشور ما زیر کشت میرود و هزینه های زیادی را به بار می آورد.
▫️ با توجه به اینکه در کشور ما سازمان های مختلفی در زمینه برنامه ریزی و سیاست گذاری فعالیت می کنند، این اقلیم ناشناسی و اقلیم نابینی جای سوال دارد.
▪️ در بیانیه گام دوم انقلاب هم مقام معظم رهبری در مورد امکانات اقلیم ایران آگاه سازی میفرمایند.
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
✅ اندیشکده شرح در شبکههای اجتماعی
▫️ بله
▫️ ایتا
▫️ سایت
▫️ تلگرام
▫️ اینستاگرام
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
🔵مشارکت؛ اراده و اختیار
🔸مشارکت تعامل میان دو بازیگر اساسی است؛ مردم و حاکمیت!
همچنین مشارکت دو بعد اساسی دارد، اول اراده که برای مردم است و دوم اختیار که برای دولت ها و حاکمیت است.
🔸مردمی اراده مشارکت در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... جامعه را دارند که نقش خود را مثمر ثمر بدانند، حس کنند اقداماتی که دارند بر جامعه اثر گذار است و می توانند نقش آفرین موثری برای کشور، استان، شهر یا محله خود باشند، اما افرادی که چنین ادراکی نداشته باشند (درست یا غلط) قطعا اراده ای برای مشارکت نخواهند داشت.
🔸حاکمیت نیز زمانی حاضر است قدرت خود را تقسیم کند و مختارانه مردم را در تصمیم گیری ها شریک کند، که اول به مردم اعتماد داشته باشد و ثانیا برای آینده بهتر، نیاز به مردم را درک کند.
🔸اراده و اختیار که برای مردم و حاکمیت است، در طول زمان مدام یکدیگر را تقویت یا خنثی میکنند و مشارکت برآیندی است که مردم و حاکمیت از این وضعیت در ذهن خود برساخت میکنند.
📝 ابوالحسن صفرپور
✅ اندیشکده شرح
✅ @sharhthinktank
May 11