تصویر ماندگار
روستای پردنجان، از توابع فارسان چهارمحال و بختیاری
#تشییع_شهدای_گمنام
@shariflakzaei
بسمه تعالی
خبر درگذشت خانم دکتر حمیدی، همسر گرامی دکتر فیرحی بسیار تلخ و جانسوز بود. ایشان نیز همچون همسر بزرگوارش معصومیت و تواضع و وقاری مثال زدنی داشت. از اینرو همچون فقدان دکتر فیرحی، از دست رفتنشان دل همه ی علاقمندان را به درد آورد و تحمل نبودنشان را سخت و دشوار ساخت. دکتر حمیدی نمونه ی روشن زنان هم دوره ی خویش بود که جوانی را با طلبگی و دانشجویی همسر و کمی حضورش در خانه، سختی معاش و بزرگ کردن فرزندان همراه با تحصیل در دانشگاه گذراند. وضعیتی که تصورش برای دختران دانشجوی امروز بسیار سخت است. دکتر فیرحی در کلاسهایی که با ایشان داشتیم گاه از خاطرات زندگیش می گفت از سختی طی کردن مداوم راه قم و تهران، بیدار ماندن های طولانی شبانه و اینکه چگونه بخاطر اشتغال به تحصیل با درامدی اندک زندگی می کنند. به یاد دارم که سالهای آغازین ورود خانم حمیدی به دانشگاه با تولد یکی از فرزندانش همراه بود. پایان نامه ی ارشد را نیز خیلی با سختی و دشواری نوشت و دفاع کرد. روزی با شوق و ذوق تعریف می کرد که بچه ها برای ساعاتی به خانه ی پدربزرگ و مادربزرگشان رفته اند و او توانسته است با چه آرامش و لذتی مطالعه کند. می گفت کاش هر چند روز چنین فرصتی به دستش می آمد. این را گفتم تا از میزان بالای مشغله اش گفته باشم و گرنه به فرزندانش علاقه ی بسیاری داشت و هیچگاه از داشتنشان ناشاد نبود.
برای قبولی در مقطع دکتری علوم سیاسی چند سال تلاش کرد و متحمل رنج زیادی شد و تا چندی قبل از درگذشتش مشغول تحصیل بود؛ هر چند در آغازین روزهای قبولی در مقطع دکتری و در حالی که وضعیت رفاه نسبی پیدا کرده بودند بیماری صعب العلاجی سراغش آمد که ناچار از گرفتن مرخصی تحصیلی شد. اما در این کشاکش کار و تحصیل و دست و پنجه نرم کردن با بیماری هیچگاه به شغلی متناسب با تحصیلات و زحمتی که کشیده بود دست نیافت. سرنوشتی که باز هم بسیاری از بانوان هم دوره ی او پیدا کرده اند یعنی بعد از شنیدن سرزنش های اطرافیان و توصیه آنان برای دست از تحصیل کشیدن و در خانه ماندن و بچه بزرگ کردن و دم برنیاوردن از دشواری های زندگی، از شغل مساعدی که بسیاری مردان هم پایه ی آنها بدست آورده اند محروم مانده اند. گمنامند و کسی از تلاش و سعی آنها خبری ندارد. جامعه با مشارکت ندادن چنین بانوانی در رشد و توسعه ی خود، هم خود محروم و عاجز مانده و هم این زنان را ناتوان ساخته است. گویی زندگیش تلاش بود و تلاش؛ رنج بود و رنج. هنوز از غم از دست دادن برادرش فارغ نشده بود که همسرش آسمانی شد و بعد از درگذشت همسر نیز بین خانه و بیمارستان در رفت و آمد بود تا لحظه ی موعود فرارسید. بی جهت نیست که درگذشت این بانوی مهربان و صبور که همنام حضرت زهرا(س) است همزمان با سالگرد رحلت صدیقه طاهره گشته است. خداوند وی را همنشین بانوی دو عالم گرداند و به فرزندان عزیز ایشان صبر جمیل عطا کند.
نجمه کیخا
@shariflakzaei
قدرت وفاقسازی شهید سلیمانی از کجا نشئت گرفته بود؟ + صوت
https://iqna.ir/fa/news/4111163/%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D9%88%D9%81%D8%A7%D9%82%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%D9%84%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%AC%D8%A7-%D9%86%D8%B4%D8%A6%D8%AA-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%B5%D9%88%D8%AA
در گفتگوی دکتر شریف لک زایی، عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی با خبرگزاری ایکنا مطرح شد:
قدرت وفاقسازی شهید سلیمانی از کجا نشئت گرفته بود؟
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی مردمی بودن واقعی، تعریف نکردن خود ذیل یک جریان و جناح سیاسی و فهم اقتضائات جایگاه ملی را از جمله عوامل مؤثر در قدرت #شهید_سلیمانی در ایجاد وفاق و همبستگی اجتماعی دانست و گفت: قطعا شخصیتهایی که چنین جایگاهی برای خود قائل هستند و خود را در یک چارچوب کلان ملی تعریف میکنند، میتوانند به یک مکتب تبدیل شوند.
🌐 لینک خبرگزاری ایکنا
🎧 فایل صوتی گفتگو
#سردار_سلیمانی #شریف_لک_زایی
@cpt_isca پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
متن کامل گفتگوی دکتر شریف لک زایی با خبرگزاری ایکنا.pdf
304.4K
متن کامل گفتگوی دکتر شریف لک زایی با خبرگزاری ایکنا
@cpt_isca پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
🔹شریف لکزایی در گفتوگو با ایکنا پاسخ داد:
🔸قدرت وفاقسازی شهید سلیمانی از کجا نشئت گرفته بود؟
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مردمی بودن واقعی، تعریف نکردن خود ذیل یک جریان و جناح سیاسی و فهم اقتضائات جایگاه ملی را از جمله عوامل مؤثر در قدرت شهید سلیمانی در ایجاد وفاق و همبستگی اجتماعی دانست و گفت: قطعا شخصیتهایی که چنین جایگاهی برای خود قائل هستند و خود را در یک چارچوب کلان ملی تعریف میکنند، میتوانند به یک مکتب تبدیل شوند.
✅برای مطالعه مشروح خبر به سایت ایسکا مراجعه کنید.
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸 نشست علمی «راهبردها و راهکارهای دستیابی به مشارکت سیاسی فعال در حکمرانی اسلامی»
🔻 در راستای برگزاری همایش ملی حکمرانی اسلامی
🔰توسط گروه سیاست پژوهشگاه با همکاری گروه سیاست مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه برگزار می شود:
🎙 با حضور:
#سیدسجاد_ایزدهی
#شریف_لک_زایی
#محمد_ملک_زاده
⏰ چهارشنبه 21 دی ماه/ ساعت 10
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/nezamha
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/hokmrani-18
#کرسی
#حکمرانی_اسلامی
🆔 @iictchannel
✍️ دومین نشست از سلسله نشستهای دانشگاه و تمدن نوین اسلامی
⬅️ دانشگاه و حکمرانی تمدنی متعالی
👤ارائه دهنده: دکتر نجف لک زایی
📅 زمان:چهارشنبه: ۲۱ دی ماه ۱۴۰۱
⏰ ساعت: ۱۲:۳۰ الی ۱۴
📒 دبیر علمی: دکتر سیدجواد میرخلیلی
◾️نشانی: قم- پردیسان- انتهای بلوار دانشگاه- پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- طبقه سوم- تالار کوثر
🔵 نشست به صورت حضوری و مجازی برگزار می گردد.
⏮ لینک ورود به جلسه به صورت مجازی:
🌐 B2N.IR/ISCS1
◾️مجری: مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
🔲همکاران: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم ع، پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و گروه معارف و علوم انسانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران).
⬅️ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را در فضای مجازی دنبال کنید:
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir
The State in the Political Thinking of Mullā Ṣadrā and Imam Khomeini
Author
#Sharīf_Lakzaei
Associate Professor in Department of Political Philosophy, Research Center of Islamic Science and Culture, Qom, Iran
Abstract
The main question of the present article is as follows: "what are the features of the state from the viewpoint of a group of Muslim thinkers known in the framework of transcendental philosophy?" The claim of this article is that the specific aspect of the state from the viewpoint of a group of the philosophers of the transcendental philosophy lies in the type of viewing the rational necessity of the state, in explaining the relationship between religion and state and between religion and politics, and specially, in the people's role and status in the state. Thus, the present article attempts to use the approach of political philosophy and a descriptive-analytical method to deal with some of the features of the state. In this article, the abovementioned claim is investigated by considering the opinions of the philosophers of the transcendental philosophy, including Mullā Ṣadrā Shīrāzī and Imam Khomeini as well as some other thinkers of this philosophical school. The consequences of the discussion are reflected especially in delineating the rational necessity and evidences of the presence of state, the scope of the state's interference in the society, explanation of the features of undesirable state, the people's role and presence in determining their destiny and backing up the state, and the type of their view of the relationship between the religion and the politics in the Islamic Republic of Iran.
Keywords
transcendental philosophy
religion
#state
#political_philosophy
transcendental political philosophy
Mullā Ṣadrā
Imam Khomeini
http://jips.isca.ac.ir/article_71488.html
شریف لک زایی
✍️ دومین نشست از سلسله نشستهای دانشگاه و تمدن نوین اسلامی ⬅️ دانشگاه و حکمرانی تمدنی متعالی 👤ارائ
این نشست امروز چهارشنبه برگزار نمی شود و موکول به هفته آینده شد. ان شاءالله متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
هدایت شده از هُموار/محسن جبارنژاد
Page 07.pdf
758K
گفتگویی پیرامون جمهوریت و مساله اعتراض مدنی
با حضور اساتید: دکتر شریف لک زایی، دکتر حمید دهقانیان
هدایت شده از پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
حق_اعتراض.pdf
758K
⤴ روزنامه فرهیختگان، چهارشنبه 21 دی 1401
🔹 گفتگویی پیرامون جمهوریت و مساله اعتراض مدنی
#جمهوریت #اعتراض #حق_اعتراض #اعتراض_مدنی #شریف_لک_زایی
@cpt_isca پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
کرسی تخصصی
کلان نظریه الهیات اجتماعی ملاصدرا و پردازش خرده نظریههای زیرساختی آن
با ارائه دکتر #سید_مهدی_امامی_جمعه
سه شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۱
دانشگاه اصفهان
#شریف_لک_زایی
@shariflakzaei
سومین یخبندان شدید زابل در ۶۰ سال اخیر رقم خورد
امروز زابل در شمال سیستان و بلوچستان سردترین روز خود در ۱۵ سال اخیر را با دمای ۱۱.۲- درجه سلسیوس تجربه کرد که سومین یخبندان شدید این شهر در حدود ۶۰ سال اخیر به شمار می رود.
پیش از این سردترین دمایی که ایستگاه هواشناسی زابل ثبت کرده به سال ۱۳۵۰ بر میگردد که دماسنج این ایستگاه تا ۱۲- درجه سلسیوس پایین رفت.
به طور کلی در حدود ۶۰ سال اخیر تنها سه بار کمینه دمای هوا در زابل سردتر از ۱۱- درجه سلسیوس شده است که به ترتیب در سال های ۱۳۵۰ با دمای ۱۲-، ۱۳۸۶ با دمای ۱۱.۹- و سال ۱۴۰۱ با دمای ۱۱.۲- درجه سلسیوس سردترین دماهای این شهر از زمان تاسیس ایستگاه هواشناسی تا کنون است.
امروز زاهدان نیز سردترین روز خود در پنج سال اخیر را تجربه کرد و کمینه دمای هوای آن به ۱۱.۱- درجه سلسیوس رسید که سردترین روز این شهر از آذر سال ۱۳۹۶ تا کنون است.
@irimonews
✅ شرایط #گاز مناسب نیست. این یعنی در این خدمت گسترده و بزرگ در کشور، بخشی از هموطنان با مصرف بیشتر ما، دچار مشکل میشن و شاید شرایط برای خودشون و بچههاشون خیلی سخت بشه.
دنبال راهکارهای پیچیده هم نباشیم، همین که ما از اجاق گاز درست استفاده کنیم، شعلهش رو کمتر کنیم، از شعلههای کوچکتر و ظروف کوچکتر استفاده کنیم، وقتی آب جوش میاد زیرش رو خاموش کنیم و از فلاسک استفاده کنیم، درز همه پنجرهها و درها رو با درزگیر بگیریم، اگه پنجرهها دوجداره نیستند، اونها رو با پلاستیک یا یه پتو بپوشونیم، دریچههای کولر رو با یه پوشش ببندیم، اگه رادیاتورها زیر پنجره هستند، پردهها رو پشتشون بندازیم و ... کلی کمک میکنه مصرف گاز کاهش پیدا کنه.
همدلی کنیم تا خدای ناکرده خاطره بدی برای کسی ساخته نشه. فکر کنیم بچهها و پدر و مادر خودمون توی اون سرما گیر کردند. الان وقت مقصریابی نیست!! وقت همدلی و درک مسئول داشتنه
#کاهش_مصرف_گاز
میتونیم همین پیام ساده رو برای بقیه هم بفرستیم 🙏🌹
📒کرسی پیش اجلاسیه تحلیل کلان نظریه الهیات اجتماعی ملاصدرا و پردازش خرده نظریه های زیر ساختی آن
👤ارائه دهنده: دکتر سید مهدی امامی جمعه
📒ناقدان: دکتر شریف لک زایی، دکتر علی ربانی، دکتر علی اصغر اسلامی، دکتر منصور ایمانپور
✍️داوران: دکتر رضا اکبریان، دکتر محمد جواد رضایی، دکتر جعفرشانظری و دکتر حسن سعیدی
◾️ناظر: دکتر علی اکبر مسگر
⏹مدیر: دکتر محمد بیدهندی
📅زمان: ۱۴۰۱/۱۰/۲۷ ساعت ۱۰ صبح
مکان: اصفهان- سالن جلسات معاونت پژوهش وفناوری، طبقه سوم ساختمان مرکزی
📒لینک ورود به جلسه به صورت مجازی
🌐https://adb.ui.ac.ir/rv511uz6h9m8
⬅️کرسے ترویجے عرضه و نقد ایده علمی
📒الگوهای روش شناسی سیاسی در حکمت متعالیه
🎙ارائه دهنده :جناب آقای دکتر محمد پزشگی
📒ناقدان:
🎙حجت الاسلام دکتر سید محمد تقی آل غفور
🎙حجت الاسلام دکتر مهدی امیدی
✍️دبیر علمی :جناب آقای دکتر شریف لک زایی
📅زمان: پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
⏰ ساعت ۱۰ الی ۱۲
💠مکان قم پردیسان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، سالن جلسات پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
⬅️لینک ورود به جلسه
🌐 Dte.bz/cptconf
◾️مجری:پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
May 11
article_73515_f4236339a06cac94b51de417d3a29c71.pdf
327.5K
The State in Mirza Naʾini’s Political Thought
Author
#Sharīf_Lakzaei
Associate Professor, Department of Political Philosophy, Research Center of Political Sciences and Thought, Qom, Iran
http://jips.isca.ac.ir/article_73515.html
@shariflakzaei
شریف لک زایی
The State in Mirza Naʾini’s Political Thought Author #Sharīf_Lakzaei Associate Professor, Departm
The State in Mirza Naʾini’s Political Thought
Document Type : Original Article
Author
Sharīf Lakzaei
Associate Professor, Department of Political Philosophy, Research Center of Political Sciences and Thought, Qom, Iran
10.22081/JIPS.2022.73515
Abstract
In the contemporary Iran, the state has undergone important changes in the external reality, and various theories have been proposed for it. Apart from the absolute sultanate that has been dominant in Iran since long ago, there came about an important change in this form of theory of state in the constitutional movement, and the constitutional monarchy became the subject of discussions. Ayatollah Mohammad Hossein Naʾini was among the important personages, in constitutional period, who dealt with the theoretical discussion on the state. Naʾini composed his treatise entitled Tanbīh al-Umma wa Tanzīh al-Milla and took an important step in theorizing on the state and justifying the goals of constitutional movement. However, the main question is as follows: “What is the central axis and the point of focus in Naʾini’s discussion in Tanbīh as one of the most important treatise published in the constitutional period?” This article claims that Naʾini’s effort in his Tanbīh is focused on theorizing about the state and his main effort is dedicated to a comprehensive look at the state. To explain the state as he had in mind, Naʾini entered a dialogue about the necessity and nature of the state, types of state, goals and duties of the state, limits of individual’s freedom and power of the state, review of the rival views and identifying the rival state, especially the people’s role in the state. Besides, considering the sophistries posed in this regard and explaining some of the concepts such as freedom and equality have also been proposed in that theory. The present article makes use of descriptive and analytical method to discuss the aforementioned claim and offer a short description of Mirza’s theory of the state.
Keywords
the state
possessive state
authoritative state
limiting sultanate
constitutionalism movement
Mirza Naʾini
@shariflakzaei
شماره هفتم #فصلنامه_مطالعات_سیاسی_اسلامی
منتشر شد
شماره هفتم فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات سیاسی اسلامی توسط پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به زبان انگلیسی منتشر شد.
جهت مشاهده و اطلاع از مقالات این شماره از طریق لینک زیر اقدام نمایید:
http://jips.isca.ac.ir/
@shariflakzaei